Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pleidooi voor wappie-hulplijn naar Duits voorbeeld

  •  
22-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
712 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-02-22 om 15.42.23
Ariannes broer John geloofde niet in corona, maar was heilig overtuigd van de komst van tribunalen. John was een overtuigd antivaxxer en weigerde de prikken. De relatie met zus Arianne liep een flinke deuk op, terwijl de twee daarvoor altijd erg hecht waren geweest. Toen John corona kreeg, overleed hij korte tijd later aan de gevolgen van de infectie.
Inmiddels komt het in veel families of andere relaties voor: scheuringen als gevolg van recht tegenover elkaar staande opvattingen over het coronavirus. Aan de ene kant mensen die vertrouwen op de wetenschap en geworteld zijn in de realiteit, aan de andere kant mensen die daar steeds verder van losgezongen raken. In Duitsland bestaat er nu een steunpunt voor familie en vrienden van complotdenkers dat veel wordt gebeld, ook door Nederlanders die niet meer weten wat ze met de “wappies” in hun omgeving aanmoeten. Arianne de Jong zou graag ook zo’n steunpunt in Nederland zien, vertelt ze in een reportage van Nieuwsuur:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.