Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte leest iedere dag sms'jes voor aan medewerker die inhoud opschrijft voor het archief

Kamer voert spoeddebat over merkwaardige werkwijze
Joop

Plasterk (PvdA) herschikt Hilversum: links eruit, rechts erin

  •  
04-11-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-Plasterk300.jpg

Idealistische omroep LLink moet veld ruimen ... Telegraaf-media WNL en PowNed krijgen machtiging ... wel verscherpt toezicht op commerciële belangenverstrengeling ... Max ontvangt meer zendtijd

Joop redactie – Het omroepbestel heeft er twee nieuwe omroepen bij, PowNed en WNL. Dat heeft minister Plasterk (OCW) besloten. Ze mogen vanaf september 2010 uitzenden. WNL, voorheen bekend als Wakker Nederland is een initiatief van dagblad de Telegraaf. PowNed komt voort uit de website GeenStijl, die ook onderdeel is van het Telegraaf-concern. Omroep Llink verliest zijn licentie en de zendtijd van ouderenomroep Max wordt uitgebreid.
In de officiële verklaring zegt het minsterie over het in financiële en organisatorische moeilijkheden geraakte Llink:
Vooral de ambitie om met nieuwe media het publiek te betrekken bij thema’s als duurzaamheid kwam niet uit de verf . Weliswaar heeft de omroep een nieuwe leiding en een nieuwe koers uitgezet, maar de wet voorziet niet in een herkansing. Voor Minister Plasterk is ook de wankele financiële basis van LLiNK een reden om geen erkenning te verlenen. Definitief is zijn besluit nog niet: LLiNK  krijgt de gelegenheid zich te verweren.
Over de Telegraaf-media:
PowNed, voortgekomen uit Geen Stijl, is geworteld in de voorhoede van nieuwe mediagebruikers, wil zich onderscheiden door permanente interactie met het publiek en een dwarse, eigentijdse opstelling. WNL, voortgekomen uit de Telegraaf, belooft met een conservatieve invalshoek ondernemende en bezorgde burgers te bedienen. In het erkenningsbesluit maakt Plasterk duidelijk dat de nieuwkomers een proeftijd hebben: over vijf jaar wordt beoordeeld of zijn hun toegevoegde waarde hebben waargemaakt. Beide nieuwkomers vallen onder verscherpt toezicht van het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat controleert of WNL en PowNed bestuurlijk en redactioneel onafhankelijk zijn van de Telegraaf Media Groep en zich bij eventuele samenwerking aan de regels houden.
De nieuwe rechts-populistische omroepen krijgen ieder twee uur televisie- en negen uur radiozendtijd per week.
Omroep LLink legt zich niet neer bij het besluit en stelt in een verklaring
LLiNK is van mening dat het besluit op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen en dat er sprake is van een politiek spel.

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (110)

Jesse2
Jesse24 nov. 2009 - 13:20

Is goed voor de externe pluriformiteit van het bestel denk ik zo!

HansVanMilner
HansVanMilner4 nov. 2009 - 13:20

Ben benieuwd. TV maken is toch andere koek dan een krant maken of een weblogje. Succes aan iedereen, maar moet toch zien hoelang leven dit allen beschoren dit is.

DavidC
DavidC4 nov. 2009 - 13:20

Bravo, het eerste krachtdadige optreden van deze openingen&party minister. Llink was toch minder duurzaam dan ze zelf riepen! Powned moet de hoge verwachtingen nu waarmaken en WNL niet een reactionaire Max worden. Wibo v/d Linden hoeft niet terug bv.

M****
M****4 nov. 2009 - 13:20

Was te verwachten dat Llink eruit zou vliegen, maar ben heel benieuwd wat WNL en PowNed gaan doen. Vrees dat het erg populistische tv zal worden. En volgens mij hebben we daar al genoeg van bij de commerciële...

Yggdrasil
Yggdrasil4 nov. 2009 - 13:20

Ik ben reuze benieuwd naar de motivatie over het hoe en waarom llink moet verdwijnen

fvoskuyl2
fvoskuyl24 nov. 2009 - 13:20

Ik snap best dat er wat "vernieuwend bloed" word toegalaten bij de NPO maar, om nu een tak van de Telegraaf toegang te verschaffen... Het zal wettelijk allemaal wel kloppen maar mijn gevoel vind dit raar. De Telegraaf heeft toch al media en vertakkingen genoeg? Hoezo linkse overheersing in de media? Niet echt dus.

Folsom
Folsom4 nov. 2009 - 13:20

Terecht dat Llink eruit gaat en dat er eindelijk een rechts geluid komt. Vraag me alleen af waarom Powned en WNL niet samen gaan; beiden zijn per slot van rekening van de televaag. dit kost de belastingbetaler 2x overhead, personeel, etc. Jammer dat de omroep die ik steunde, omroep C, het niet gehaald heeft. Ik mis kunst en cultuur op TV. Gelukkig heb ik digitale tv en kan ik naar Mezzo kijken.

freakenstein
freakenstein4 nov. 2009 - 13:20

Heel erg jammer voor de programma's van Llink, maar die kunnen hopelijk wel bij een andere omroep gebracht worden. Er zaten goede concepten tussen. PowNed zal denk ik wel een aanvulling zijn. Over WNL heb ik mijn twijfels, lijkt mij nog altijd teveel TROS worden, maarja. Nu nog wachten op het lijstje van het aantal uren zendtijd.

mvvessem
mvvessem4 nov. 2009 - 13:20

Jammer van Llink, maar ik denk dat het doelgroep zonder hun ook wel wordt bediend. Daarnaast denk ik ook dat WNL niet veel toevoegt. Het gaat veel op de Tros lijken denk ik, maar we zullen het zien!

St_Dekker
St_Dekker4 nov. 2009 - 13:20

Ik wil niet vervelend zijn, maar Llink is er uit, en jezelf link(s) noemen wil nog niet zeggen dat je links bent. Ik geloof dat het linkse gedachtegoed nog net zo goed vertegenwoordigd is als voor de komst van deze voornamelijk zelf-gerichte vegetarische wereldreizigers. Tenminste, als we met links bedoelen; het stoffelijk overschot van de idealen van de PvdA. Zonder de afgeschudde veren.

N.is.1
N.is.14 nov. 2009 - 13:20

Wordt leuk; na een Nederlandse HuffPo in de vorm van Joop krijgen we straks dus ook 2 kanalen Fox-NL erbij.

GerritJan2
GerritJan24 nov. 2009 - 13:20

Vier uur rechtse televisie en achttien uur rechtse radio per week... blijven er gelukkig nog heel veel linkse uurtje over.

Yggdrasil
Yggdrasil4 nov. 2009 - 13:20

Ik lees, ... strenger toezicht op commerciële belangenverstrengeling ... en ik lees "Telegraaf. Het kan aan mij liggen maar hier gaat het direct al verschrikkelijk fout. Mijn televisie-toekomst ligt toch bij de extra digitale kanalen, ben ik bang

musplus
musplus4 nov. 2009 - 13:20

Het is wel vreemd dat twee aan de Televaag gelieerde organisaties toegang krijgen tot het publieke bestel. Eén lijkt me wel genoeg, gezien de TROS en de AVRO en ach, noemt iemand de VARA nog links? LLink is een jonge nieuwe omroep zoals BNN destijds en verdient het gezien de goede programma's om nog een kans te krijgen. Jammer, maar wellicht kunnen hun goede programma's elders een plaats krijgen?

freekdeman
freekdeman4 nov. 2009 - 13:20

Waarom is er meteen een polarisatie? Schreeuwen dat mensen rechts zijn maakt ze nog niet rechts. De vergelijking metvan POWned met FOX lijkt me vooralsnog wat ver maar het huidige bestel bedient in ieder geval niet hele publiek meer. Vandaar de nieuwkomers. Dat die hier geen fans hebben wordt erg duidelijk gemaakt zonder degelijke argumenten.

b@stro
b@stro4 nov. 2009 - 13:20

Waarom hebben we nog een bestel nodig, in dit land. Voor de dagelijkse vervlakking kunnen we bij de commerciëlen terecht. De sport willen ze ook graag voor betalen. Blijft er over een rest van nieuws en cultuur dat makkelijk op 1 zender samengevoegd kan worden. Scheelt ook weer uren herhaling.

gebruikersnaam2
gebruikersnaam24 nov. 2009 - 13:20

Populus, dat betekent toch het volk? Lijkt me dat een populistisch geluid een goede aanwending van de belastingcenten is.

Maarten2
Maarten24 nov. 2009 - 13:20

Het kan verkeren. Het stopwoordje op geenstijl.nl is 'subsidiespons'. Nu zijn ze het dus zelf ook geworden...

BartEbisch
BartEbisch4 nov. 2009 - 13:20

Wat zullen we over vijf jaar lachten over deze discussie. Hilversum zal weldra een volstrekt achterhaald instituut zijn. Dankzij internet kan iedereen zijn eigen omroep beginnen, ook vanuit Dokkum en Eckelrade. Dan zullen de kabelaars wel eerst internet en tv in elkaar moeten schuiven.

Ismaelb
Ismaelb4 nov. 2009 - 13:20

Tja, laten we eerst maar eens kijken wat ze nou allemaal precies gaan doen voordat we een oordeel vellen. Er zal extra kritisch naar deze 2 nieuwe omroepen gekeken worden, dus hate-tv maken zal ze niet lukken. Llink had wat mij betreft geen toegevoegde waarde en is er verdiend uitgegooid.

Lucyfer
Lucyfer4 nov. 2009 - 13:20

Geweldig, dit is wat het volk wil! toch? En dan vooral simpele taal gebruiken hoor!! Eventueel ondertitelen als de woorden te moeilijk worden. Alsjeblieft niet eloquent. enzo. (Ik denk toch dat de VVD zijn tijd vooruit was toen Dijkstal "Jip en Janneke-taal" moest gaan gebruiken). eh... ja, ik ga er van uit dat de kijkers dit willen! Am I right or am I right.

bouffaine
bouffaine4 nov. 2009 - 13:20

Tjonge, moet ik daarvan schrikken? Is twee uur rechts cabaret een ruk naar rechts in het omroepbestel? Om je dood te lachen. Tegen de achtergrond van de afschuwelijke hoeveelheden flauwekul en vermaaksindustrie die de 7 (!) commerciële omroepen primetime dagelijks over ons uitstrooien en die zeer hoge aantallen kijkers trekken, verwacht ik echt niet dat deze omroepen meteen zullen slagen een enorm kijkerspubliek te boeien met hun 2 uurtjes per week. Ben wel heel benieuwd of dit nu de verlossing wordt voor al die klagende rechtse rakkers die Ferry Mingelen en Paul Witteman tot de toonaangevende linkse journalistiek hebben verheven (die weigeren trouwens nog steeds opvallend pertinent om hun rechtse gasten keihard aan te pakken, dus waar dat predikaat links vandaan komt, Joost mag het weten). Maar lekker hoor, zo'n ruk naar rechts. Hopelijk krijgen we straks een rechts journaal, rechtse soapseries (zijn die van nu links dan?) en rechtse actualiteiten (idem). Ik ben gewoon erg benieuwd en behoor nu al tot de trouwe kijkers.

deNar2
deNar24 nov. 2009 - 13:20

Wat een gedoe over een (kleine) zendergroep uit het totale media aanbod. Dankzij de moderne techniek heb ik ruimschoots de beschikking over alle programma's die ik wil zien. Nieuws haal ik zelf wel binnen via het internet dus wat mij betreft mogen ze het hele publieke stelsel wel afschaffen. Of het nu rechts of links is boeit toch niet zo. Laat al die omroepen en omroepjes gewoon hun eigen geluid maken en zelf voor de benodigde fondsen zorgen. Dan hoeven we ons daar ook niet meer druk over te maken, want dan verdwijnen ze vanzelf van het scherm.

chRAlb
chRAlb4 nov. 2009 - 13:20

Jammer dat Llink moet verdwijnen, ik vond de reisprogramma's met Floortje Dessing best interessant, maar die worden nu vertoond bij BNN geloof ik. We hebben al zoveel omroepen, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien.Neem aan, dat een ieder zijn eigen voorkeur heeft en je pikt altijd hier en daar wel een graantje mee. Persoonlijk kijk ik vooral naar Ned.1 en 2. Voor mij zijn de 2 rechtse omropen geen aanwinst, maar ieder zijn keus

snaterkater
snaterkater4 nov. 2009 - 13:20

De headline hier is volledig uit zijn verband gerukt. Plasterk zal uitsluitend die verdeling maken op basis van criteria, die hij uiteraard achteraf kan verdedigen. Dat er een ' grote ' club bij komt, is louter en alleen een signaal. Niets meer en niets minder. Nieuwkomers in welke tak van sport dan ook, maken de slapers wakker en het pluche wordt weer eens gereinigd!! Ik weet niet hoe het u vergaat, ik verga van de zenders! Mij druk maken over een zendertje meer of minder, is zonde van de energie. Vraag mij af in deze dicussie wie er allemaal lid zijn en blijven van de nieuwe zenders. Wellicht is een controle op leden van de publieke omroepen best wel weer eens op zijn plaats. Mijn gevoel dat de kaarten dan anders liggen kan ik niet bewijzen echter er verbaasd mij niets meer in deze graaimaatschappij. Een eenvoudig administrateur kan wonderen verrichten!!!! Van deze bonussen heb ik nog niets vernomen. Wellicht een reaktie van iemand die niemand meer vertrouwt. Klopt! Hoe zou dat nu komen?

xujiahui
xujiahui4 nov. 2009 - 13:20

Waarom zijn PowNed en WNL nou weer populistisch? Dit lijkt wel onderdeel geworden van de standaard taal van de 'linksen': 'Gewoon' rechts bestaat niet. Het is altijd populistisch, of extreem, want het appelleert aan de onderbuik, want als het aan het verstand appelleerde zouden ze het wel met links eens zijn, want dat is gewoon de beste mogelijkheid. Stop toch eens met het niet serieus nemen van een andere mening! Ik was vroeger een vaste linkse (PvdA/SP) stemmer, maar ik kan dat eeuwige superioriteitsgevoel gewoon niet meer verdragen. Ik vrees dat zolang je anderen niet serieus neemt, je je eigen aanzien ook verliest.

chRAlb
chRAlb4 nov. 2009 - 13:20

Jammer dat llink verdwijnt, vond de reisprogramma's altijd interessant, overigens nu te zien bij BNN. Je hoeft toch niet te kijken naar de 2 nieuwe omroepen, die overigens pas volgend jaar verschijnen. Keuze zat, ik b.v. kijk voornamelijk naar Ned. 1, 2 en 3, af en toe naar een andere, voor zover jet een interessante uitzending poogt te worden, zie TV programma's

Jooper
Jooper4 nov. 2009 - 13:20

POWNED (wat ik als uitdrukking op zich al één van meest stompzinnige van 2009 vind) wordt m.i. 2 uurtjes per week doelloos shockeren met een hoog kijk-ons-eens gehalte. WNL verwacht ik nog minder van. Hoe ik "het bedienen van ondernemende en bezorgde burgers met een conservatieve invalshoek" moet interpreteren weet ik niet, maar op de één of andere manier doet het me aan Harry Mens denken. En laat duidelijk zijn dat ik liever niet aan Harry Mens denk. Toch doodzonde dat in een heel grijs verleden gekozen is voor dit verzuilde systeem, terwijl met een BBC-achtige opzet en de hedendaagse budgetten prachtige televisie gemaakt had kunnen worden.

Mercurieux
Mercurieux4 nov. 2009 - 13:20

Televisie is per definitie een populistisch medium.

Wsteh
Wsteh4 nov. 2009 - 13:20

We zullen zien wat deze omroepen gaan brengen. Eerlijk gezegd interesseren ze mij niet zo. Er zit gelukkig een knop op mijn tv dus als het me niet bevalt dan zet ik hem uit of ik zap naar een zender waar ze wel iets uitzenden wat mij bevalt. Ik hoop wel dat de VARA gewoon weer voor zijn linkse signatuur gaat uitkomen en opkomt voor zijn oude idealen.

marq101
marq1014 nov. 2009 - 13:20

Telegraaftiteltje

dercks
dercks4 nov. 2009 - 13:20

Llink eruit in verband met overdaad aan links. Eerste entree voor niet links.

artizz
artizz4 nov. 2009 - 13:20

Kijk al jaren geen Televiesie meer. Het hele mediabeleid lijkt me steeds minder ruimte te geven aan veranderingen van onderop maar aan de massapsychologische vervorming van werkelijke gebeurtenissen en hun achtergronden. Jammer, je zou van de "Partij van de Arbeid" verwachten dat het maatschappelijk belang voorop staat. Zo wordt het bewustzijn van mensen in de greep gehouden van de belangen van het militair-industrieel complex en hun onderaannemers.

Joostweethetniet
Joostweethetniet4 nov. 2009 - 13:20

Die Publieke omroep door omroepverenigingen zou moeten worden opgeheven. Gewoon BBC model erin en die verenigingen eruit. Als die omroepverenigingen menen een achterban te vertegenwoordigen gaan ze maar lekker commercieel op de kabel of zo, daar wil die achterban vast wel wat extra voor betalen. Weg ermee dus. Wat mij betreft is elke nieuwe omroepvereniging er één teveel

Pietverdriet
Pietverdriet4 nov. 2009 - 13:20

Een gezonde ontwikkeling. Democratie aan het werk.

Jeroenvt
Jeroenvt4 nov. 2009 - 13:20

Sinds de PvdA zijn ideologische veren heeft afgeschud en de VARA gewoon conservatief liberaal is geworden is dat het nieuwe links, of het oude rechts. In zoverre kun je dus niet meer spreken van links of rechts. Wat vroeger doorging voor links wordt nu door diezelfde PvdA monddood gemaakt. Zeker bang voor concurrentie van die kant. Nu de gehele publieke omroep verTrost is (of ver-SBS6t) is haar functie definitief overbodig geworden. De PvdA heeft sowieso niks met milieu (op excuustruus Samson na).

stofdoek1
stofdoek14 nov. 2009 - 13:20

In hilversum links eruit en rechts erin , en nu nog van hetzelfde in Den Haag !!!!

FransBierings
FransBierings4 nov. 2009 - 13:20

Het is de hoogste tijd voor tegenwicht aan het linkse deuntje in de media. Bedankt Plasterk.

brhuisman
brhuisman4 nov. 2009 - 13:20

Wat is mij afvraag is waarom PowNed/GeenStijl steeds als 'rechts' wordt omschreven zowel in dit bericht als ook in de bredere discussie over hun toetreding tot het omroepbestel. Zeker, GeenStijl profileert zich als een schreeuwerige pestkop vergeleken met de ingehouden toon die vooral de traditionele media zich aanmeten, maar buiten de (soms extreem-)rechtse berichten die er door bezoekers geplaatst worden pleiten zij niet voor de traditionele rechtse waarden zoals vrije markt-werking, belastingverlaging et cetera. Tuurlijk, ze maken wel eens een uithaal naar bepaalde minderheden als die in het nieuws zijn, en ja, vaak ook doorspekt van kreten die je, letterlijk gelezen, zelfs racistisch zou kunnen noemen. Maar neem bijvoorbeeld een willekeurige show van Hans Teeuwen. Daarin zitten uitspraken die letterlijk gelezen absoluut niet door de beugel kunnen, maar die de meesten van ons kunnen verteren omdat we het in het juiste perspectief zien. GeenStijl is niet rechts, en ook niet links. Populistisch, zeker, op een kwajongen-achtige manier. Ik zie ze zoals ze zijn, die jongen in de klas die steeds de les verstoort met allerlei streken maar waar we stiekem allemaal om moeten lachen.

shb123
shb1234 nov. 2009 - 13:20

Is het niet logisch dat een omroep met financieel wanbeleid in de testfase gewoon het veld moet ruimen? Zo idealistich waren de mensen achter llink nu ook weer niet. Dat mensen zeggen dat ze goede bedoelingen hebben, is nog geen bewijs voor die goede bedoelingen. Vooralsnog hebben ze veel co2 de lucht in gekregen door veel te reizen met het vliegtuig. Er waren niet veel andere gegadigden dus is het een gerechtvaardigde keus van Plasterk.

matthea
matthea4 nov. 2009 - 13:20

Ik ben bang dat er weer aan beschaving wordt geknabbeld als we Llink inruilen voor Powned/geenstijl. Als ik sensatie zoek kijk ik altijd ff op Geenstijl, maar of ik daar nou behoefte aan heb op televisie... Ik was lid geworden van Llink omdat ik wel van een kleine idealistische omroep hou. De VARA vond ik een mannenbolwerk geworden en ik hoopte dat er bij Llink wat meer vrouwen, zoals Floortje Dessing, de programmering zouden doen. Beetje jammer dat Llink nu weg is. Ik denk dat Powned ook weer een mannending wordt, maar rechtser dan de VARA en met een grotere bek.

ErnsTT2
ErnsTT24 nov. 2009 - 13:20

Viel te verwachten, eerst heeft de EO voorzitter zowel bij Nova als Pauw en Witteman zoveel druk uitgeoefend dat het conservatief christelijke geluid genoeg prime-time zou krijgen, en nu word de op durzaamheid en ontwikkeling gerichte omroep eruit gewerkt. En vervangen door verdeel en heer omroepen, die er alleen op gericht zijn de onderlinge twisten tussen mensen op te hitsen, Nero had daar ook kortstondig succes mee... Gelukkig is er nu Joop, anders zag ik het toch wel somber in voor Nederland, nu de staat duidelijk ook de Media naar zijn hand aan het zetten is.

solex_tuffer
solex_tuffer4 nov. 2009 - 13:20

Vreemde kop, hij klinkt alsof Plasterk persoonlijk licencies intrekt en uitdeelt. Bij mijn weten is het gewoon de omroepwet in werking die we hier zien. Als een omroep voldoet aan de gestelde eisen, dan krijgen ze zendtijd. Simpel zat. Plasterk heeft daar weinig meer over in te brengen dan alleen maar te doen wat in de wet staat.

ViezeTonnie
ViezeTonnie4 nov. 2009 - 13:20

Goede zaak. Wel een tendentieuze en ongefundeerde kop trouwens, want Llink is wel weg, maar links zit er zeker nog.

scienceman
scienceman4 nov. 2009 - 13:20

'Beetje vreemd. Inmiddels heeft LLink alle leden gehaald, die ze nodig hebben. Dus voldoen ze aan de eisen. Dat noem ik geen democratie maar willekeur. Wel een ABN of ING overeind houden met miljarden, maar als het om een paar miljoen voor een omroep MET EEN MISSIE gaat, geeft men niet thuis? En waarom moet de telegraaf een eigen zender krijgen? Die zijn zo commercieel als de pest! Die hebben niets te zoeken in het publieke bestel!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek4 nov. 2009 - 13:20

Volgens mij is er gewoon een procedure gevolgd en dan krijg je zoiets als dit. Een ruk naar rechts? Welnee, gewoon vernieuwing.

nielsbos2
nielsbos24 nov. 2009 - 13:20

Als het maar beweegt!

Laurens3
Laurens34 nov. 2009 - 13:20

Steeds als er iets binnen de omroep gebeurd word er twijfel gezaaid over het omroepsysteem. En roept men om een bbc model, terwijl ik er van overtuigd ben dat mensen zich herkennen in een eigen club. Het zou het zelfde zijn als we zeggen hef alle voetbalclubs maar op geen Ajax of Feyenoord meer maar gewoon een nationale club oranje! Dat willen we toch ook niet en zo ben ik voor mijn omroep club: De VARA en volg deze al jaren en ben trots op wat die club bereikt en geniet ervan ! Hoop eigenlijk dat de VARA nog eens een eigen zender weet te krijgen ! Ze 'm op VARA en laat je niet verdwijnen !!!!

maurick
maurick4 nov. 2009 - 13:20

Herrieschoppers erin, linkse meepraters eruit. Heerlijk! Bedankt Plasterk!

zooft
zooft4 nov. 2009 - 13:20

Het gaat de goede kant op. Ben erg benieuwd naar Powned!

Dorus3
Dorus34 nov. 2009 - 13:20

Llink eruit: helemaal niet erg, want te weing luisteraars/kijkers en dan heb je geen bestaansrecht. Die twee rechtse schreeuwers moeten zich ook nog maar waarmaken, en volgens mij is dat al moeilijk genoeg! (hoop ik....)

TheovV
TheovV4 nov. 2009 - 13:20

Jammer dat LLink eruit is, dat vond ik toch een mooie vooruitstrevende en vooral linkse omroep met veel erg goede mensen. Wat moeten we met die lege hulzen als Powned en WNL? Vandaag keek ik naar DWDD en als er dan even goed doorgevraagd wordt dan merk je maar weer dat het veel schaap en weinig wol is. Ik vond de opmerking van Yvon dan ook erg goed of ze nou zo schreeuwerig zijn vanwege het effect of dat ze echt iets substantieels willen veranderen/bijdragen. En dan even met de vuist op tafel slaan a la Lakerman is dan vrij goedkoop scoren. Als dat het niveau moet voorstellen dan zullen deze zenders niet lang blijven denk ik.

Superjan
Superjan4 nov. 2009 - 13:20

Wat zijn veel mensen hier weer een fijn vooringenomen. PowNed is totaal niet rechts. En nu lekker slapen lieve joopjes en fijne hanneke, wees maar niet bang hoor... voor ons. Echt niet nodig.

Oltmans2
Oltmans24 nov. 2009 - 13:20

Tendentieuze titel... Als er geen goede linkse initiatieven zijn, krijgen ze ook geen kans hè? Nogal wiedes. Crázy website trouwens.

OmeJoop3
OmeJoop34 nov. 2009 - 13:20

Als PVV-er ben ik blij dat PVDA-minister Plasterk keurig zijn democratische mandaat uitvoert. In dit geval is het dat links in moet leveren. Een volgende keer zal rechts weer in moeten leveren. Ik keek nooit naar LLink, niet omdat ze slechte programma's maakten, maar omdat ze mij in geen enkel gevoel van wederzijdse betrokkenheid gaven. En het Linksch-gehalte was wel errug groot, daarom hoed af voor deze intelligente PVDA-minister Plasterk. Nederland zit inderdaad meer te wachten op Wakker Nederland en Powned (waarvan ik naast mijn NCRV lidmaatschap lid ben geworden, niet van Wakker Nederland en dat is ook een bewuste keuze).

ietsist
ietsist4 nov. 2009 - 13:20

Helemaal eens met wat Llink zegt, ik heb op hun site ook eventjes mijn steun betuigd.

ietsist
ietsist4 nov. 2009 - 13:20

Hm... wachtrij weer. Geen nachtdiensten bij Joop blijkbaar ;-) Wat ik zeggen wou... ik ben alsnòg lid geworden van Llink voor 5 euro nog wat per jaar. Dat is dan wel "weg" maar ik vind het een gebaar dat ik alsnog moet maken. Hierna eindigt het toch vanzelf. Ik heb echt met ze te doen, bah. Hopelijk kunnen ze een herstart maken of zo, hoe dan ook.

RobertIrvingIII
RobertIrvingIII4 nov. 2009 - 13:20

hou toch eens op met dat conservative links-rechts denken! clubs mensen zijn niet goed op deze 1 dimensionale lijn in te delen

PriemAad
PriemAad4 nov. 2009 - 13:20

Dat Llink er uit gaat kan je jammer vinden, maar ze hebben er (met name) financieel een zootje van gemaakt. Zo eenvoudig ligt het en -dat- is de reden. Dat Powned en WNL erin komen kan je ook jammer vinden, maar ze hebben voldoende leden en bieden een nieuw/ander geluid. Dus heeft de minister niets anders te doen dan de wet te volgen en ze toe te laten. Stel je eens voor dat de overheid op basis van een kwalitatief of normatief oordeel zou gaan bepalen wat uitgezonden mag worden. Wilders zou Nova verbieden, van der Vlies zou alles met sex verbieden en dan zou Plasterk Powned of WNL moeten gaan verbieden?

jsb007
jsb0074 nov. 2009 - 13:20

De kop geeft het al aan: Plasterk (PvdA) herschikt Hilversum: links eruit, rechts erin Hebben jullie wat tegen rechts? Alle andere koppen geven namelijk alleen het onderwerp aan, deze kop geeft al direct een "soort" mening. We zijn blij dat er media bijkomt die zorgt dat het allemaal niet zo heel gewoon is wat de media nu schrijft. Ik zie het maar als vrije markteconomie.

Stanleymessi
Stanleymessi4 nov. 2009 - 13:20

Jaah, fantastisch een nieuwe Wibo. Z'n zoon misschien Kai vd Linde, ook zo'n zwaargewicht. Uhh, letterlijk dan. Misschien heeft G.B.J. Hilterman nog wat journalistiek talent in de familie. Weet u nog GBJ?? Ah, GBJ, dat waren nog eens tijden!! De man die in 1 minuut en 6 seconden, de toestand in zijn beperkte, rechtse, starre, oppertunistische wereld besprak en 'en passant' toch zeker de helft van de mondiale problemen oplostte. Ik kan niet wachten!!

BosHout2
BosHout24 nov. 2009 - 13:20

Trouw: "Volgens Van Dam (PvdA) is het nu aan de twee nieuwkomers om te laten zien dat ze een ?rechts? geluid beter kunnen vertolken dan bestaande omroepen als TROS en AVRO die dat al proberen." Volkskrant: "?Rechts? aan zet in Hilversum" Joop: "...links eruit, rechts erin" Waarom al die duiding van dit nieuws aan de hand van 'links', 'rechts' en jawel: 'rechts-populistisch' (Joop hierboven, het staat er echt!)? 'Links' en 'rechts' bestaan niet. Het zijn verzinsels die mensen doen stoppen met denken.

jarebergen
jarebergen4 nov. 2009 - 13:20

Het besluit van Plasterk om Llink uit het publieke omroepbestel te knikkeren en PowNed en WNL toe te laten, deugt niet. Dat komt niet omdat Plasterk niet deugt, maar omdat de Omroepwet niet deugt. Op basis van deze wet wordt alleen gekeken of een omroep iets toevoegt aan het publieke omroepbestel of niet. Dat is een te beperkte zienswijze, je moet naar het hele omroepbestel kijken, inclusief de commerciëlen. Zo beschouwd voegen PowNed en vooral WNL niets nieuws toe, in tegendeel de kijker wordt vergast op meer van hetzelfde. Bezien vanuit het gehele omroepbestel is het verdwijnenvan Llink een groot gemis.

JoeMattie
JoeMattie4 nov. 2009 - 13:20

Is PowNed rechts? Ooit beantwoordde Rutger Castricum deze vraag met iets in de geest van: PowNed is niét links. Dat schept mogelijkheden voor de rechtse monoculturele allochtoon. Of ben ik te optimistisch?

DirkDuits2
DirkDuits24 nov. 2009 - 13:20

Omroepen, links/rechts? Ik vind dit een heel goed voorbeeld van de stelling dat als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, deze uiteindelijk geloofd wordt. Niemand heeft aangetoond welke kleur de omroepen, opgeteld en gedeeld door het geheel, hebben. (Sterker nog, recente onderzoekjes lijken de stelling dat de omroepen veel aandacht aan links gedachtengoed besteden, zelfs tegen te spreken). Dat is ook zo goed als onmogelijk. Het overgrote deel van wat op TV is, is plat amusement zonder enige politieke boodschap (tenzij je TV ziet als opium voor het klootjesvolk - dan is het hele medium TV meteen, grosso modo, rechts. Voer voor verstokte Marxisten.). Volg even de redenering van het onophoudelijke gebrul uit met name de Wildershoek. Links heeft aan alles schuld (niet gehinderd door de feiten - links heeft sinds Drees in totaal 12 jaar geregeerd geloof ik, als het al zoveel is) en iedereen die dat niet zegt, is DUS ook links is en de omroepen die niet in dit verhaal meegaan (het is dus al voldoende niets van de links/rechts discussie te zeggen!) zijn DUS ook links. Wie niet met mij is, is tegen mij. Als het goed genoeg is voor Jezus himself, is het ook goed genoeg voor mij, zal Wilders gedacht hebben. En het werkt, dus hij zal wel gelijk hebben. Een volk krijgt de media die het verdient?

kooskoets
kooskoets4 nov. 2009 - 13:20

"De nieuwe rechts-populistische omroepen krijgen ieder twee uur televisie- en negen uur radiozendtijd per week. " Over links populisme gesproken, GS heeft altijd aangegeven dat men niets met links of rechts te maken heeft, in het verleden heeft men zowel links als rechts aangevallen, of dat nou Dion Graus, Harry Mens of Ella Vogelaar was. Voorzover zie ik met name goedkoop populisme bij Joop die lekker stigmatiseert voordat er nog maar 1 uur TV is gemaakt.

Lucyfer
Lucyfer4 nov. 2009 - 13:20

Powned gaat satire doen. Ze kunnen het al niet laten Francisco van Jole nog snel een sneer te geven in DWDD. Humor met die twee mannen.. je ziet het aan hun hoofden... nou dat wordt lachen

Artel
Artel4 nov. 2009 - 13:20

Powned rechts? Waar is dat nou weer op gebaseerd. En dat Llink verdwijnt was redelijk logisch met die boekhouding. Een omroep heeft natuurlijk altijd een doelgroep. Maar als je met gemeenschapsgeld gaat smijten moet je ook wel écht iets in beweging brengen/met iets boeiends voor een grote groep mensen op de proppen komen. Laat het nou zo zijn dat ik welgeteld één boeiende uitzending van Llink heb gezien.

Morpheus72
Morpheus724 nov. 2009 - 13:20

Links rechts links rechts... zwart/wit gedoe allemaal.

rossum2
rossum24 nov. 2009 - 13:20

Persoonlijk vond ik LLiNK heel interessant, en stukken beter dan al die vreselijke rechtse en verregaand veramikaanste televisie van tegenwoordig. En veel fatsoenlijker ook dan het kinderlijk provocerdende PowNED die net als de Jerry Springer Show meent dat uitgelokte conflicten tot amusement moeten behoren. Alleen jammer dat in een zogenaamd democratisch land de regering zich zo verregaand met de media bemoeit. Dat zou totaal niet moeten kunnen.

cromwijk
cromwijk4 nov. 2009 - 13:20

Nou, het gaat gezellie worden in ons landje; Wilders zal blij zijn. De bananenrepubliek a la Berlusconi in wording!

1 Reactie
freekdeman
freekdeman4 nov. 2009 - 13:20

Nou zeg, een publieke omroep is heel wat anders dan totale mediacontrole. Waarom laat zogenaamd links hilversum de bal dan zo apert op de zijde van rechts niet hilversum liggen?

StanB.
StanB.4 nov. 2009 - 13:20

Met andere woorden, het Telegraaf concern stormt met twee zenders tegelijk het omroepbestel in. En gaat dus flink wat subsidie (belasting) geld opslurpen, maar dat is alleen bezwaarlijk indien linkse clubjes dit doen, uiteraard. Wel fijn voor alle rechtse proleten die nu niet meer naar het ultralinkse Pauw en Witteman hoeven te kijken!

1 Reactie
Douwedv
Douwedv4 nov. 2009 - 13:20

Stan, wie verplichte je om naar Pauw & Witteman te kijken? Aangezein ze 30% kijkdichtheid hebben zal het wel niet zo'n verschikkelijk programma zijn toch? Ik ben benieuwd wat powned gaat doen, als ze alleen maar van die programma's maken zoals ze toen bij sbs hebben gedaan dan gaat het niveau van de nederlandse televisie nog verder naar beneden in mijn ogen. Platte asociale "humor" hebben we al genoeg lijkt me. Wat betreft Wakker Nederland, geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen dus laat ik me daar maar door verrassen.

[verwijderd]
[verwijderd]4 nov. 2009 - 13:20

Ik heb dit nieuws met een zeer beklemmend gevoel tot mijn genomen. Dit is de dood van de nuance, die het toch al zo moeilijk had ik dit vertyfde kolereland. Sorry dat ik het zo zeg maar de waterlanders beginnen nu ook te komen, daar ben ik heel eerlijk in. Willen we oorlog of vrede? Plasterk wil duidelijk oorlog, zoveel is wel duidelijk. Dank denk ik: deze meneer zou eens even op reis moeten gaan in de tijd, naar 40/45 bijvoorbeeld! Treurig dat zelfs deze 'geleerde' (laat me sodeju niet lachen) geen flauw benul meer heeft over de geschiedenis.

5 Reacties
Folsom
Folsom4 nov. 2009 - 13:20

@ Godelieve du Bois: Overdrijven is ook een vak. Noemt u dit zelf ook genuanceerd?

Teymon
Teymon4 nov. 2009 - 13:20

Wat een onzin die u hier tentoonspreid zeg! U wilt zeggen dat nu geenstijl omroeptijd krijgt, wij gelijk terug zullen gaan naar 40/45? Verschrikkelijk.

Zoltar
Zoltar4 nov. 2009 - 13:20

De dood van de nuance inderdaad... Het toetreden van twee omroepjes tot het bestel koppelen aan de 2e wereldoorlog is, naar mijn mening, niet genuanceerd. Wacht tot ze daadwerkelijk iets gedaan hebben, en zeg dan wat je er van vindt en waarom. Ook de redenatie dat Plasterk geen flauw benul heeft van de geschiedenis, omdat hij zijn werk volgens de regels uitvoert, kan ik niet helemaal volgen.

DeTukker2
DeTukker24 nov. 2009 - 13:20

Wat zit u hier te bazelen zeg... Een hypocriete omroep verdwijnt omdat deze zich niet aan de regels hield en er komen er twee nieuwe aspiranten bij die niet uw smaak hebben en Plasterk is meteen geen geleerde met respect voor de geschiedenis? Alsof WNL en PowNed neo-nazistische omroepen zouden worden. Heeft u ooit ook maar iets gezien van de uitzendingen van PowNed op Veronica, of op Internet? Ik zie geen enkel inhoudelijk argument. Oh, wat ben ik blij dat er eindelijk wat meer balans komt dat de socialisten die de boel regeren hier!

Jesse2
Jesse24 nov. 2009 - 13:20

Als u de toelating van deze twee aspirant omroepen al 'de dood van de nuance' noemt weet ik niet hoe ik uw vergelijking met '40/'45 moet interpreteren. Dat vind ik toch wel zo ontzettend ridicuul, daar ben ik gewoon heel eerlijk in.

Nottie
Nottie4 nov. 2009 - 13:20

Weer een voorbeeld van het opschuiven van de PvdA naar rechts. Een partij geleid door academici, heeft geen voeling meer voor de linkerkant.

1 Reactie
Leonardo3
Leonardo34 nov. 2009 - 13:20

Voeling met de achterban heb je alleen als je opleiding niet boven het MBO uitgaat? Wat een proletarische lariekoek! Zelfs de populistische Agnes Kant heeft een universitaire opleiding. Blij dat de PvdA geleid wordt door academici.

BertSchaak2
BertSchaak24 nov. 2009 - 13:20

2 keer een amerikaanse fox er bij, 1 keer links eruit, de pvda verdiend het om afgestraft te worden bij de komende verkiezingen, alleen hopen dat die stemmen dan wel naar links gaan

1 Reactie
Jesse2
Jesse24 nov. 2009 - 13:20

Ik vind dit zo kort door de bocht. Llink heeft ook 5 jaar de tijd gehad om zich te bewijzen en hun optreden is door verschillende commissies en de minister uiteindelijk als onvoldoende beoordeeld. Nu krijgen twee nieuwe aspirant omroepen een kans. En enkel omdat zij een meer rechtse signatuur hebben gaat u ze op voorhand al vergelijken met de Amerikaanse Fox. Met alle respect, maar Fox taferelen heb ik (gelukkig!) nog niet op de Nederlandse publieke zenders gezien en verwacht dat ook niet van deze twee omroepen. Mocht dit onverhoopt wel gebeuren worden ze óf afgestraft door de massaal weglopende leden óf blijkt dat er wel degelijk een stroming in Nederland bestaat die groot genoeg is om een dergelijke publieke omroep bestaansrecht te geven. En dat is uiteindelijk de manier waarop het publieke bestel is geregeld en niet anders mijns inziens.

[verwijderd]
[verwijderd]4 nov. 2009 - 13:20

Helemaal top. Ben benieuwd wat POWNED gaat brengen. Goed dat die Link zakkenvullers weg zijn. We hebben meer rechts-geluid nodig in dit land. Al is het maar om het evenwicht een beetje te herstellen.

2 Reacties
Sinistra1
Sinistra14 nov. 2009 - 13:20

Meer rechts geluid? Volgens mij is rechts vanaf den Uyl hier aan de macht geweest - hetzij cda, vvd, hetzij cda samen met de pvda, hetzij paars, hetzij vvd, cda en d66? En wat heeft het ons gebracht? Geen ziekenfonds meer, aow op de schop omdat iedereen de woningen in Wassenaer moet financieren. En maar blijven klagen.....

bouffaine
bouffaine4 nov. 2009 - 13:20

Zou u mij eens kunnen aangeven, op welk evenwicht u doelt? Het is al een jaar of tien geleden dat ik linkse geluiden hoorde op televisie of radio en de laatste jaren zijn de zenders vrijwel allemaal bevolkt met nonpolitieke vermaakprogramma's of conservatieve talkshows waarin uitsluitend de meest risicoloze types aan het woord komen. Ik zou graag van u horen welke linkse overmacht u zoals registreert op het net (pakt u gerust alle commerciële zenders erbij, kom ik ben in een ruime bui vandaag) en geeft u mij wel precies aan welke linkse idealen u dan oververtegenwoordigd ziet. Voor mij zie ik slechts een oververtegenwoordiging van nietzeggende pulp, commercieel gedreven klestprogramma's en volkomen vrijblijvend volsvermaak. Niet links, niet rechts, helemaal niets eigenlijk. Dus graag voor het tegenwicht uw interpretatie van het evenwicht.

BeterWeter3
BeterWeter34 nov. 2009 - 13:20

Waar ik zo moe van wordt, is dat jullie rechtse partijen altijd afschilderen als populistisch en niet als gewoon rechts. Linkse partijen worden toch ook niet links populistisch of extreem links genoemd?

1 Reactie
Rebecca3
Rebecca34 nov. 2009 - 13:20

Ik ben van mening dat er geen links en rechts meer is. Alleen extremen en daar moet je nu als burger keus uit maken. Ik ben links maar volgens veel linksen de extreme dus, weer met rechtse gedachten. Volgt U het nog???? Ik niet meer. Linkse omroep of rechtse omroep het gaat nergens meer om. Als een omroep het niet redt dan redt hij het niet en ik denk voor de journalistieke openheid van een zender dat beide kanten getoond moeten worden. de linkse en rechtse maar veel minder de Extremen.

Quadesh
Quadesh4 nov. 2009 - 13:20

Het idee dat de Publieke Omroep links is komt voort uit het feit dat staatstelevisie, of omroepen betaalt door de staat, natuurlijk per definitie een socialistisch idee is. Televisie is prima te privatiseren als je kijkt naar de commerciele zenders, maar met de publiek omroep willen we minderheden bedienen en kwaliteit bewaken. Als we heel eerlijk zijn is de invulling van de huidige programmering en berichtgeving behoorlijk links getint. Denk hierbij aan de bekende programma's PenW, Nova, dwdd waar voornamelijk gasten zitten die politiek gezien vrij links georiënteerd zijn en is ook de vraagstelling door de presentatoren bij een incidentele liberale gast opvallend veel kritischer. Ook het NOS-journaal geeft met zijn berichtgeving vaak een sociale indruk. Hoe dat komt? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Wiens brood met eet wiens woord men spreekt? Ik hoop dat de omroepen het evenwicht in het huidige bestel op een inhoudelijke manier weer enigzins kunnen herstellen al denk ik dat ze daar met 2 uur in de week niet echt aan toe zullen komen.

1 Reactie
xilent_xage
xilent_xage4 nov. 2009 - 13:20

Ken de feiten. Er zijn NIET meer linkse gasten in DWDD en NOVA. Zie http://www.nrc.nl/media/article1892249.ece/De_talking_heads_top-100_op_televisie Natuurlijk kun je met een puur kwantitatieve benadering (het simpel tellen en categoriseren van gasten) niks zeggen over de uiteindelijke signatuur, maar van dit misverstand moeten we toch eens af.

ReneeO
ReneeO4 nov. 2009 - 13:20

Misschien ben ik naïef, maar waar zit het 'linkse' 'm toch in de publieke omroep? Ofschoon ik een fan ben van VARA programma's zoals Pauw&Witteman en DWDD, en NOVA van de NOS, kan ik deze programma's absoluut niet 'links' vinden. Wat is er links aan de soms bijna agressieve manier waarop meer of minder links georiënteerde politici aan de tand worden gevoeld - zoals laatst Pechtold bij DWDD en de bijna softe manier daarentegen waarop Wilders op afstand wordt ondervraagd, zoals laatst door Twan Huys in NOVA? Waarom wordt Wilders een voor hem zo'n 'convenient' podium gegund, terwijl hij weigert in discussie te gaan, weigert naar de studio te komen zoals normale politici doen? Waarom geven de verslaggevers hem voortdurend de gelegenheid zichzelf op de borst te slaan, sterker nog, ze gaan nauwelijks tegen hem in. Waarom wordt hij nooit gecorrigeerd als hij het over zijn (niet bestaande) 'partij' heeft? En zo kan ik nog wel even doorgaan... Kortom, hoezo een rechts geluid als tegenwicht tegen de overmacht van links? Wat een onzin. Enfin, ik gun de twee nieuwe zendgemachtigden hun zendtijd, vooral WNL, die zou nog wel wat kunnen hebben in tegenstelling tot de stijlloze banaliteiten van Geenstijl, maar dat een omroep als LLink hiervoor moet wijken, vind ik bijzonder triest. Laten we hopen dat andere omroepen hun programma's willen/kunnen overnemen.

1 Reactie
Prometheus2
Prometheus24 nov. 2009 - 13:20

Hear hear!

[verwijderd]
[verwijderd]4 nov. 2009 - 13:20

Het behoeft geen betoog dat PowNed en WNL rechts populistische omroepen zijn. Maar dit is op voorhand niet erg. Ik vind dat de minister een goed besluit heeft genomen, er bestaat simpel gezegd gewoon animo voor deze zenders of je nu links gearrangeerd bent of niet. Nu is alleen de vraag of deze zenders het zullen gaan redden. Maar dat ze een eerlijke kans verdienen is mijns inziens een retorische vraag; ja, zelfs als het niet mijn type omroepen zullen zijn. We wachten af...

1 Reactie
Drommelsch
Drommelsch4 nov. 2009 - 13:20

Rechts populistisch? Hmm...vreemd. Ik heb tot nu toe altijd links gestemd (meestal SP zelfs) en heb ongelooflijk de schurft aan rechts populisme. GeenStijl lees ik meerdere keren per dag, en dat vind ik toch echt niet in de hoek rechts populisme vallen. Hetzelfde geldt dus voor Powned. Ben je niet in de war met sommige van die sukkels die in de comments lopen te schreeuwen?

wimmus
wimmus4 nov. 2009 - 13:20

Het hele bestel moet op de schop. We moeten naar een BBC systeem. Dus een NOS. Waar iedereen zich in kan herkennen. En die hokjesgeest in Nederland is achterhaald. Veelal kan ik nu al zien wat een bepaalde omroep toont. Kassa en Radar is toch om het even. Er zijn uitzonderingen maar dat is m.n. bij de VPRO het geval. Ook Linkk onderscheidde zich. Weg met de geldverslindende omroepen, al is geld niet de achterliggende gedachte.

1 Reactie
openeinde
openeinde4 nov. 2009 - 13:20

he-le-maal met je eens!

Marcus2
Marcus24 nov. 2009 - 13:20

Wat mij betreft moeten Powned en WNL direct fuseren. Plasterk had op zich voldoende argumenten, met de wet in de hand, waarom zij niet twee maar één uitzendvergunning moeten krijgen. Het zijn natuurlijk gewoon twee aspirant-omroepen die een rechts-populistisch geluid willen verspreiden, beide vanuit De Telegraaf Media Groep. De manier waarop De Telegraaf leden voor WNL heeft binnengehaald vind ik zéér twijfelachtig: alle Telegraaf-leden die de 5,72 euro aan WNL betaalden, kregen dit gekort op hun Telegraaf-abonnement. De inhoud van hun programma's zal me weinig boeien. Ze gaan "nieuws maken" met harde uitspraken van commentatoren. Als die opzienbarend genoeg zijn, dan worden die toch wel in andere (betere) programma's herhaald, bediscussieerd, geduid, enz.

2 Reacties
bouffaine
bouffaine4 nov. 2009 - 13:20

haha, de Telegraaf op Televisie, dat wordt niks, een telefoon werkt ook niet op een telescoop...

FransBierings
FransBierings4 nov. 2009 - 13:20

Het is opvallend hoe mensen steeds vaker de woorden populisme en populist gebruiken als ze geen argumenten meer hebben. Ik beschouw dan ook het woord populist als een Geuzennaam. Wat mij betreft is Geert Wilders dan ook een superpopulist. Hij weet namelijk de vinger op de zere plek te leggen en hij schuift die zere plek niet onder het tapijt. Hij benoemt het en hij heeft er vaak, wat mij betreft, een juiste aanpak voor. En, gelukkig groeit het leger van populisten gestaag, mede dank zij de linkse antipopulisten zoals Van der Laan en Pechtold deze week. Al bijna 20% van de stemmers zijn aanhangers van de PVV, dus populist.

Stanleymessi
Stanleymessi4 nov. 2009 - 13:20

Wat is dat eigenlijk, een rechts geluid? Kijk, creativiteit is links maar creatief je belastingformulier invullen daarentegen.... jah, dat is rechts, echte humor is ook links, Duitse humor is natuurlijk rechts, de natuur is links want asfalt is rechts, een prostituee is links en incest moet dan rechts zijn, een heiden is dus links want de Paus is rechts. Maar Ik kom er toch nog niet helemaal uit, want als een rechts geluid rechts zou zijn dan is de stilte dus links en dat is onlogisch. Zoals Joop den Uyl zei als hij even tijd wilde winnen voordat hij zijn antwoord gaf: "wat u zegt, daar heeft u gelijk in maar het tegendeel behoeft ook niet beslist onwaar te zijn" Zoals Wakker Nederland klinkt als een saai wandelclubje en Powned klinkt als een ordinair geluid maar niet als een naam en Plasterk niet klinkt als een naam maar als een opdracht, doet mij dit weer sterk denken aan mijn Indische oma die placht te zeggen wanneer iemand de grootst mogelijke onzin aan het verkondigen was : "als het maar geef geluid" Ja oma, als het maar geef een rechts geluid. Ik heb dus geen beeld voor ogen als men 't heeft over een rechts geluid. Ahh, voor dat beeld gaan Wakker Nederland en Powned zorgen! Ik begrijp het: een saai, ordinair en voorspelbaar rechts geluid is radio op de televisie. Nou ik zou zo zeggen: blaas me maar omver!!

1 Reactie
ViezeTonnie
ViezeTonnie4 nov. 2009 - 13:20

Ehm.... U wartaalt. Creativiteit is links? Natuur is links? KUCH. De natuur is hartstikke rechts. Ooit een linkse koe of aap tegengekomen? Links, dat is het kunstmatig verzachten van de pijn van het leven zoals het is. Het recht van de sterkste, weet je.

Femke-87
Femke-874 nov. 2009 - 13:20

Dit is een heel slechte zaak, het gaat hier immers om het publieke bestel. Beter zou zijn Llink aan boord te houden, en daarnaast ofwel WNL, ofwel PowNed een kans te geven. Op deze manier blijft er in ieder geval 'balans' bestaan, integenstelling tot de ruk naar rechts die nu gemaakt wordt.

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek4 nov. 2009 - 13:20

Volgens mij zijn politieke opvattingen geen toetsingskader voor het toelaten en verdelen van omroepen.

kuijp
kuijp4 nov. 2009 - 13:20

Zal wel aan mij liggen maar ik (en de hele familie) vonden LLink wel degelijk een ander en een toevoegend geluid in de vervlakking die er al zoveel te zien is op tv. Jammer en niet te volgen dit besluit door een minister van wie je juist iets anders zou verwachten. Overigens past hij wel weer in het legertje popie jopies die weer bij de vervlakking behoren.

1 Reactie
GeitWollensok
GeitWollensok4 nov. 2009 - 13:20

LLink wordt er vooral uitgegooid omdat ze er bestuurlijk een zooitje van hebben gemaakt, en niet vanwege de inhoud van de programma's. Plasterk volgt hier gewoon de mediawet.

DagelijkseDosis
DagelijkseDosis4 nov. 2009 - 13:20

Tja, het is altijd afwachten wat iets nieuws ons gaat brengen. Laten we daarom PowNed en WNL net als we bij Llink hebben gedaan het voordeel van de twijfel geven. Llink kwam helaas niet verder dan een overvloed aan reisprogrammas waar het al van wemelt op de kijkdoos, voegde niets toe, en is daarom terecht afgevoerd. Wat die andere twee ons gaan brengen weten we niet, behalve dan dat we het bij voorbaat als rechts (en dus fout?) bestempelen. Laten we dan maar hopen dat deze nieuwkomers de salarissen beter in de hand weten te houden dan ze bij de met name linkse omroepen niet is gelukt...VARA...

1 Reactie
snapdatdan!
snapdatdan!4 nov. 2009 - 13:20

typisch een reactie van iemand die nog nooit naar LLink heeft gekeken en dat is jammer! Ik heb op de Nederlandse, wat zeg ik, überhaupt nog nooit op tv zulke geengageerde programma's gezien met een totaal nieuwe kijk op hedendaagse problemen. dat ze nu een schop hebben gekregen wegens financieel wanbeheer is inderdaad niet onterecht.

[verwijderd]
[verwijderd]4 nov. 2009 - 13:20

Hopelijk komt er eindelijk eens een actualiteitenprogramma van rechts-reactionaire snit.

1 Reactie
DirkDuits2
DirkDuits24 nov. 2009 - 13:20

Hoe stel je je zo'n programma precies voor? Ik heb een beetje moeite me voor te stellen hoe je een rechts-reactionaire (of een links anarchistische) spin geeft aan 99% van de onderwerpen, als je een programma langer maakt dan alleen de aankondiging. Ik vraag me ook af, of rechts-reactionair op de links/rechts-schaal verder naar rechts is dan enige andere omroep ooit naar links was?