Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plasterk is niet persoonlijk geraakt

  •  
09-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6152 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

hgroen2
hgroen29 feb. 2024 - 20:59

[Maar ja de democratie heeft gesproken.] en wat heeft die democratie dan precies gezegd? Dat 21% zovelen anderen buitenspel mag zetten? Stellen dat 'democratie gesproken heeft' is een bizarre vorm van simplisme. Zeker gezien de enorme verscheidenheid van partijen en standpunten.

DAS13
DAS139 feb. 2024 - 16:30

De grondwet is de basis van onze democratie. Daar moet je heen stappen. Daar moet je moeite voor willen doen. Verder ben ik geen pvv of Wilders fan. Maar ja de democratie heeft gesproken. Als u wilt wijzen met de spreekwoordelijke vinger, wijs dan naar de achterban van de partijen waarvan de mensen niet zijn komen stemmen. Laat de democratie zijn werk doen met de grondwet als leidraad. Wilders gaat zijn achterban niet tevreden kunnen stellen. Er komen vast motities van wantrouwen, het nog te vormen kabinet kan dat wel stand houden Het is een stuk makkelijker om vanuit de oppositie te roepen boe en bah. Want de beste stuurlui staan zgn aan wal. Maar doe het maar eens het roer van Nederland oppakken. En anders probeert u voor de volgende verkiezingen op zo lijst te komen om dan vanuit de 2e kamer boe en bah te roepen. Denk niet dat het zo gemakkelijk is. Neem je verlies voor nu. Laat de democratie zijn werk doen. En laten we pooltje opzetten mbt wanneer de volgende verkiezingen gaan zijn.

1 Reactie
Frits Jansen
Frits Jansen11 feb. 2024 - 5:35

Wilders wil een paar rare dingen, maar de werkelijke angst is dat hij de democratie afschaft. In 1933 gebeurde dat in Duitsland in twee maanden. Is een "verlichte" leider die weet wat het volk nodig heeft niet beter dan een gat in de dag debatteren in het Parlement? Toch moet deze retorisch klinkende vraag ontkennend worden beantwoord. Dictators zijn in het begin meestal heel populair omdat ze orde op zaken stellen zonder politiek gezeur, maar op den duur ontsporen ze altijd. Nationalisme is ongezond.

PauI_Spijkers
PauI_Spijkers9 feb. 2024 - 11:17

Net die Amerikanen. Alse ze ergens niet mee eens zijn doen ze ook alsof elke scheet tegen de grondwet is. Want het is een makkelijke manier om heel vaag ergens totaal tegen te zijn.

1 Reactie
Frits Jansen
Frits Jansen10 feb. 2024 - 6:31

Met dit verschil dat de Amerikanen het hooggerechtshof inschakelen als ze menen dat iets tegen de grondwet is. Maar al die klachten van Trump over verkiezingsfraude pakte het hooggerechtshof uiteindelijk letterlijk niet eens meer aan en liet het papier op de grond dwalen.

Dracae
Dracae9 feb. 2024 - 11:03

Plasterk has zich nooit moeten lenen voor het potentieel mogelijk maken van een kabinet Wilders! Voor mij heeft hij totaal afgedaan.

1 Reactie
Frits Jansen
Frits Jansen11 feb. 2024 - 5:38

Zou het misschien zo zijn dat Plasterk slim als hij wist dat een Kabinet-Wilders niet zou lukken, en die mislukking zorgvuldig (nou ja) heeft begeleid, opdat de democratie nu in elk geval nog niet zou worden afgeschaft in Nederland?

Zandb
Zandb9 feb. 2024 - 7:53

Ik weet dat niet altijd duidelijk is wanneer iemand ironisch is, maar gossie, de grondwet? Het land moet geregeerd. Dan ga je toch niet moeilijk doen over een grondwet!

1 Reactie
Frits Jansen
Frits Jansen10 feb. 2024 - 6:40

NRC heeft haarfijn uitgezocht dat het beleid tegen de "veiliger landers" die zoveel overlast verzorgen regelrecht tegen allerlei wetten in gaat. Maar dat zijn toch klootzakken die we zo snel mogelijk weg willen werken? Maar macht vraagt altijd om zorgvuldigheid. Als bijv. een eerste winkeldiefstal normaal niet meteen tot het stigma van een strafblad leidt moet dat ook voor die vreselijke "veiligelanders" gelden. Anders tast dat het gezag van het strafrecht aan en zijn we nog veel verder van huis.