Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plan Plasterk voor meer jongeren in media stap dichterbij

  •  
30-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
robot_300_01.jpg

Coalitiepartner CDA staakt protest tegen plan van mediaminister om met overheidsgeld 60 banen te creeëren voor jonge journalisten

Het plan van minister Ronald Plasterk (OCW) om bij de geschreven pers met overheidsgeld zestig jonge journalisten aan te stellen is een stapje dichterbij gekomen. Dat bleek maandag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de mediabegroting van minister Ronald Plasterk.
Met het aanstellen van de jonge reporters wil hij de perssector, die het zwaar heeft, een handje helpen. Hij steunt juist een jongere doelgroep, omdat die minder snel een aanstelling krijgt in deze barre economische tijden en bij reorganisaties vaak het eerste het onderspit moet delven. Twee weken geleden had in de Kamer een overleg plaats over het plan, waarvoor de minister ruim 4 miljoen euro wil uittrekken. Toen leek zich een Kamermeerderheid af te tekenen tegen het plan. Maandag werd duidelijk dat VVD en PVV nog steeds tegenstander zijn, maar coalitiepartij CDA kan er inmiddels wel mee leven.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.