Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plan afschaffen dividendbelasting nu echt in de prullenbak

  •  
15-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
rutte
Het afschaffen van de dividendbelasting gaat definitief niet door. Dat meldt Nu.nl. Het besluit is maandag genomen tijdens het wekelijks coalitieoverleg.
"Rutte heeft de omstreden maatregel altijd ferm verdedigd met het argument dat het goed zou zijn voor het vestigingsklimaat en daarmee het zorgen voor werkgelegenheid. Juist een bedrijf als Unilever zou daarom kiezen voor Nederland als thuisbasis. Nu opereert het bedrijf ook nog vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het zou ook andere bedrijven hiernaartoe moeten trekken. Door de dividendbelasting niet af te schaffen, neem je “een onaanvaardbaar risico”, zei Rutte."
Begijn deze maand werd bekend dat ondanks het cadeau van de staatswege Unilever afziet van de verhuizing naar Nederland. Het bedrijf bezorgde premier Rutte, oud-werknemer van de voedselgigant, daarmee een nederlaag van magnum omvang. Op de dag van het besluit stelde hij dat het kabinet afschaffing ging ‘heroverwegen’. Dat is parlementaire straattaal voor intrekken. Nu is dat ook officieel bekendgemaakt. Het niet doorgaan van de afschaffing levert de staat jaarlijks twee miljard aan inkomsten op. Dat geldt wordt nu geïnvesteerd in het bedrijfsleven, zo liet Rutte weten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.