Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Pissing in of pissing out, het mag duidelijk zijn dat dit zaakje stinkt'

  •  
23-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3816 keer bekeken
  •  
kee jole 848845

Kee & Van Jole laten zich natuurlijk ook uit over de jongste onthullingen rond pandemieprofiteur Sywert van Lienden. De Volkskrant wist te achterhalen dat minister Hugo de Jonge persoonlijk opdracht had gegeven tot het sluiten van de omstreden miljoenendeal. Peter Kee beschrijft in zijn boek Code Rood al dat de deal tot stand kwam als gevolg van "een politieke opdracht". Hij vertelt nog eens hoe dat er aan ging. Meermaals komt het citaat van De Jonge ter sprake "Je kunt die Sywert beter inside pissing out hebben dan outside pissing in". Van Jole: "Pissing in of pissing out, het mag duidelijk zijn dat dit zaakje stinkt."

Daarna gaat het over de gemeenteraadsverkiezingen. Van Jole wijst op een opmerkelijke ontwikkeling in Rotterdam. DENK-Kamerlid Kuzu heeft kenbaar gemaakt ook een zetel in gemeenteraad in te nemen. "Ik vermoed dat het er mee te maken heeft dat DENK graag in het college komt. Bijvoorbeeld door in zee te gaan met Leefbaar want die hebben een andere partij nodig om samen met de VVD een meerderheid te vormen. DENK lijkt in veel opzichten op Leefbaar. Het is een brede partij en ze komen net als Leefbaar erg op voor de autobezitter. Leefbaar moet het wel aan z'n kiezers kunnen verkopen als ze samenwerken met DENK, die aanhang is er misschien minder gelukkig mee."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.