Joop

Ping-Pong: Mauro moet tóch terug

  •  
31-03-2012
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Update: [Video] Nieuwsuur onthult bandopnames: Minister Leers wil Mauro na zijn studie toch uitzetten ... Woordvoerder weerlegde eerder artikel in Trouw dat Leers Mauro weg zou willen hebben
Mauro Manuel, de asielzoeker uit Angola waarover in de Tweede Kamer en in de media veel te doen is geweest, moet, als het aan minister Gerd Leers (Asiel) ligt, dit jaar nog terug naar zijn geboorteland. Mauro kon ondanks afwijzing van zijn asielaanvraag in Nederland blijven dankzij een studievisum. Dat loopt in september af. Hierna zou hij eventueel als kennismigrant zijn verblijf kunnen verlengen. Dat gaat wat betreft de minister nu niet meer door.
Update 01.04 10:30 De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft zich ook gemengd in de discussie rond Mauro. In het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag zegt hij niet te geloven dat minister Leers liegt. “Ik ken hem een beetje en dat doet hij niet”, aldus Van der Laan die Leers op zijn blauwe ogen gelooft. Verder stelt hij: “De kwestie Mauro gaat eigenlijk om veel Mauro’s, dus over jonge kinderen die al naar school gaan en daar vriendjes maken. Nederlanders vinden het niet fijn dat zij het land worden uitgezet. Deze kwestie kun je beter niet verbinden met politiek en zeker niet met politieke partijen.”
GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi kondigde in Nieuwsuur aan eventueel volgende week een motie van wantrouwen in te dienen tegen de minister.
Update 22.15:
In een uitzending van Nieuwsuur zijn de ‘Leers-tapes’ onthuld. Het interview in Angola met minister Leers is op band opgenomen. Te horen is dat de minister zegt dat hij de asielzoeker Mauro Manuel na zijn opleiding toch wil uitzetten. Dagblad Trouw maakte hier zaterdag melding van. Een woordvoerder van de minister weerlegde het artikel door te stellen dat Mauro zijn opleiding in Nederland mag afmaken. Dat blijkt correct, maar na zijn opleiding moet hij van Leers dus toch het land uit.
Update 12.00:
Mauro Manuel mag toch blijven om zijn studie af te maken. Dat zegt minister Gerd Leers in een verklaring in reactie op het artikel in dagblad Trouw. 
Een woordvoerder van de minister verklaart:
Dat Mauro eerder had gejokt over zijn precieze geboortedatum, achternaam en paspoort, was al bekend en is hem voor zijn visum niet aangerekend gezien zijn leeftijd toen. De suggestie in Trouw dat minister Leers het studievisum van Mauro voortijdig zou beëindigen, is geheel onjuist. Leers heeft daarover niets gezegd in een gesprek met een freelance luchtvaartverslaggever van Trouw, afgelopen woensdag in Angola.
Eerder:
Leers was de afgelopen dagen in Luanda, Angola. Daar sprak hij met de autoriteiten over de terugkeer van Angolese asielzoekers. Wat betreft de minister mogen asielzoekers die bij hun asielaanvraag liegen, per definitie geen verblijfsvergunning krijgen:
Mauro heeft gejokt en niet zo’n beetje ook. Hij heeft in werkelijkheid een andere achternaam en ook zijn geboortedatum klopte niet. Ik verwelkom mensen die een bijdrage leveren aan onze samenleving, maar wie de boel belazert, kan niet blijven.”
Mauro heeft bij zijn asielaanvraag gelogen over zijn achternaam en zijn geboortedatum. Deze informatie was echter vorig jaar december al bekend. Minister Leers is verbaasd over de commotie rond zijn uitspraken. Zijn woordvoerder verklaart dat er niets nieuws gezegd is:
Leers heeft in Angola aan twee Nederlandse luchtvaartjournalisten die van toeten noch blazen wisten uitgelegd dat het in het asielbeleid in algemene zin zo is dat wie de boel belazert niet welkom is. In het geval van Mauro is het studievisum toch verstrekt en dat dat visum tijdelijk is staat los van het liegen. Zo’n visum is namelijk altijd tijdelijk.
GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi reageert geschrokken:
Als hij dit echt zo gezegd heeft, heeft Leers politiek een heel groot probleem. Dan is het vertrouwen in hem aan de orde. Leers zou gelet op alle publiciteit iets regelen voor Mauro.
Ook CDA-Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier gingen er van uit dat Mauro definitief in Nederland zou mogen blijven. Koppejan verklaarde destijds in Trouw:
Ik heb er alle vertrouwen in dat in de loop van de tijd andere oplossingen voor Mauro komen, zodat hij hier definitief kan blijven. Bijvoorbeeld doordat hij kennismigrant wordt, of doordat er ergens de komende jaren een structurele regeling komt voor gevallen als Mauro, zoals het CDA-congres ons en de minister heeft opgedragen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (139)

fries2
fries231 mrt. 2012 - 8:17

Jokken is iets anders dan liegen en de boel belazeren. Als je meer dan de helft van je leven een naam draagt wordt deze toch je eigen. Leers is wat mij betreft een gluiperd die naar redenen zoekt om vluchtelingen/asielzoekers het leven zuur te maken.

jonh16144
jonh1614431 mrt. 2012 - 8:17

Aan de ene kant heeft Leers gelijk (indien Mauro heeft gelogen tijdens zijn aanvraag), aan de andere kant heb ik toch stiekem het idee dat hij dit alleen doet omdat hij de ultra-orthodoxe joodse lobby wil behagen. Het kan immers niet zo zijn dat, omdat iemand publiciteit heeft, hij een voorkeurspositie krijgt. Wel moet er gekeken worden naar de omstandigheden. Hoe lang is die jongen al in Nederland. Hoe is dat tot stand gekomen? Waarom was er niet eerder de wens en wil tot het uitzetten van deze jongen? Immers, de partij van Leers is al jaren aan de macht. Ga nou niet zeggen dat opeens het belangrijk is voor het CDA om mensen uit te zetten.

Benno2
Benno231 mrt. 2012 - 8:17

Volgens mij ging het erom dat je kinderen die hier al heel lang verblijven niet meer terug kunt sturen. Hoe ze hier gekomen zijn is totaal niet aan de orde. En ja, natuurlijk heeft hij gejokt. Word eens wakker leers.

Charlotte2
Charlotte231 mrt. 2012 - 8:17

Onduidelijk nieuwsbericht. Waarom is Leers in ene van gedachte veranderd? Al vorig jaar was het duidelijk wat betreft de naam in het paspoort en zijn geboortedatum... Wat betreft de 'valse' naam in zijn paspoort: het is de naam van zijn biologische vader die in zijn paspoort staat (ipv de naam van zijn biologische moeder). Wat betreft de geboortedatum in zijn paspoort: de advocaten van Mauro hebben nooit melding gemaakt van dit feit, terwijl ze dit verplicht waren. Vorig jaar werden de fouten Mauro niet aangerekend, omdat hij toen hij het paspoort kreeg *nog kind was*. Waarom is Leers in ene van gedachte veranderd? Waarom is Leers naar Angola gegaan? Onduidelijk bericht.

Klapschaats2
Klapschaats231 mrt. 2012 - 8:17

Dus de heer Dibi is van mening dat de minister zich moet laten voorliegen en dan daar niet op mag reageren? We gaan hier nog veel van horen, dus ik stel mijn mening vast nog bij...

Michiel Online
Michiel Online31 mrt. 2012 - 8:17

Mauro de mediahype, het slachtoffer van ons allemaal. Kan iemand hem niet even trouwen?

witch11
witch1131 mrt. 2012 - 8:17

En zou Leers nu een vaderlijke schouderklop krijgen van Blonde nellie! Kan hij weer met een blij gezicht naar zijn coaltie genoten kijken . Want het CDA wat wij kende bestaat over een poosje niet meer. Want kind vriendelijk bij die katholieken wordt altijd verkeerd ogevat !!

ColorHugo949
ColorHugo94931 mrt. 2012 - 8:17

Kinderrechten en barmhartigheid, niet gewaarborgd bij het CDA.

Stalland
Stalland31 mrt. 2012 - 8:17

Laat de eerste, die ooit niet geheel de waarheid heeft verteld eens reageren? (Het is stil aan de overkant.........)

prozaschrijverazazel
prozaschrijverazazel31 mrt. 2012 - 8:17

Als een minister liegt, informatie stelselmatig achterhoud, dan mag ze blijven, dan is ze een politieke verrijking van dit land. Vreemd, dat is met twee maten meten. Maar ja huidskleur he

Yggdrasil
Yggdrasil31 mrt. 2012 - 8:17

Op zijn eigen valse manier geeft de heer leers het Catshuisoverleg een steun in de rug. Het is net alsof Leers wil zeggen, Wilders knul, ga nu maar akkoord met de uitverkoop van je partijprogramma en zeg ja tegen de bezuinigen dan trap ik als beloning nog een paar asielzoekers over de grens.

Lovescoffee
Lovescoffee31 mrt. 2012 - 8:17

Had Leers ook niet ooit gelogen over een vakantiehuisje? Volgens mij kun je dus blijkbaar met liegen zelfs minister worden...Goed voorbeeld!

christiaane
christiaane31 mrt. 2012 - 8:17

Leers draait, want hij was niet van plan Mauro de fouten aan te rekenen, liet hij in december nog weten: http://www.depers.nl/binnenland/614520/Foute-gegevens-Mauro-irrelevant.html

Alila
Alila31 mrt. 2012 - 8:17

Reactie van Min Buza op de twitters: “@MinBZK: #Leers zei in #Angola niks over einde studievisum #Mauro. Die kreeg juist visum ONDANKS jokken. Suggestie Trouw dus onzin.” Op naar de volgende hype.

JacquesDanzig
JacquesDanzig31 mrt. 2012 - 8:17

"Ik verwelkom mensen die een bijdrage leveren aan onze samenleving, maar wie de boel belazert, kan niet blijven." Gelijke monniken, gelijke kappen, Gerd?

python
python31 mrt. 2012 - 8:17

Leers zou gelet op alle publiciteit iets regelen voor Mauro. Dus als je publiciteit krijgt, krijg je in dit land extra rechten ?

TheRealHandyman
TheRealHandyman31 mrt. 2012 - 8:17

Het zijn de mensen die hem hebben "geholpen" die schuldig zijn aan deze hype. Met de verwachting dat leugen en bedrog er wel voor zullen zorgen dat de regering zwicht is dit spel gespeeld. Ze hebben gegokt en verloren. Helaas is de inzet een aardige jonge man geweest. Dat is pas onmenselijk.

HenkvanD
HenkvanD31 mrt. 2012 - 8:17

http://www.versvrdepers.nl/2012/03/mauro-mag-opleiding-gewoon-afmaken.html

CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Nu wordt gemeld dat Trouw in de fout is gegaan. Kan ik niet werkelijk geloven. Gaat het alweer om een afleidingsmanoeuvre? Of om het testen van het water met wat tenen (om te kijken hoe de reacties uitvallen)? Of vertelt Leers nu de onwaarheid over die interviewer van Trouw? Vreemd. We zullen zien.

Charlotte2
Charlotte231 mrt. 2012 - 8:17

Woordvoerder van de minister: "Leers heeft in Angola aan twee Nederlandse luchtvaartjournalisten die van toeten noch blazen wisten uitgelegd dat het in het asielbeleid in algemene zin zo is dat wie de boel belazert niet welkom is. In het geval van Mauro is het studievisum toch verstrekt en dat dat visum tijdelijk is staat los van het liegen. Zo'n visum is namelijk altijd tijdelijk." - Wat zijn "luchtvaartjournalisten"? - Waarom was Leers in Angola?

JoopSchouten
JoopSchouten31 mrt. 2012 - 8:17

Geef Geert Leers er op zijn blote billen van langs met een pingpongbat.

witch11
witch1131 mrt. 2012 - 8:17

Wat heeft dat eigelijk met links te maken , kan iemand mij dit nu eens uit leggen? Waarom heeft RECHTS in de jaren 60 iedereen naar Nederland gehaalt ,zonder deze mensen contractueel te verplichten tot terug keer! Waarom heef de hr den uyl rechts gewaarschuwd hier voor maar zwegen rechts CDA en rechts VVD . geef een antwoord hier op of zwijgt eens om teleks met jje vinger naar links te wijzen.

ZwartePiet
ZwartePiet31 mrt. 2012 - 8:17

Je dagen op het pluche zijn geteld Leers!

denmol
denmol31 mrt. 2012 - 8:17

Veel asielsoekers liegen, vaak uit noodzaak, over hun identiteit en dat is zo omdat als je de waarheid spreekt kan het nadelig voor je kan uitpakken. Dat geldt niet alleen voor zijn of haar verblijf hier in Nederland maar ook elders besluit men uit noodzaak een andere identiteit aan te nemen om te kunnen vluchten. Als men iemand op grond daarvan uit wil zetten dan kan men bezig blijven en komt er ook niemand meer in. Vluchten gaat nu eenmaal in veel gevallen gepaard met het, vaak voor langere tijd, aannemen van een andere identiteit.

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld31 mrt. 2012 - 8:17

Ik ben verontwaardigd hoe Nederland met vreemde individuen uit het buitenland, maar ook in het binnenland omgaat, het beleid grenst aan het inhumane, omdat ze van rechtswege psychisch gesloopt mogen worden. Ik ben dan ook een Nederlandse vreemdeling geboren in Nederland voor 1985 uit een Nederlandse moeder, die ten tijde van mijn minderjarigheid Nederlander was, omdat zij op grond van afstamming haar Nederlanderschap terug verkreeg na haar scheiding, toch bleef ik en ben ik nog steeds de vreemdeling in eigen land maar ook ben ik nog steeds de vreemdeling in mijn Nederlandse familie. De overheid toont geen enkel respect en begrip voor mijn Nederlandse afstamming en ik blijf dus voor haar gewoon vreemd. Dank voor de psychische schade Nederland elke dag niet thuis te mogen zijn heeft mij getekend.

hermanf
hermanf31 mrt. 2012 - 8:17

Volgens mij heeft deze hele affaire al meer gekost dan wat men kwijt zou zijn als Mauro hier gewoon zou blijven.. Politiek heeft nu al te veel geinvesteerd in een zinloze zaak. en dat is belachelijk te noemen.

Amarinde
Amarinde31 mrt. 2012 - 8:17

Iedereen die verontwaardigd is over het mogen blijven van Mauro, het liegen, de aantallen keren dat hij afgewezen is geworden en meer van dat soort argumentatie: Men zou voor men een mening vormt eerst eens even moeten onderzoeken hoe Nederland haar wetgeving mbt. asiel procedure heeft opgezet. Als men dat heeft gedaan, dit is vrij eenvoudig door even bij uitzending gemist naar de rekenkamer te gaan http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/rekenkamer-2012-03/afleveringen/08-03-2012 Hier wordt e.e.a. duidelijk. Vooral het feit dat asielzoekers door Nederland gedwongen worden te liegen, tegen te werken maar vooral procederen zal duidelijk worden. Nederland maakt van meet af aan enorme fouten in de procedure. De ernstigste en grootste fout is wel zonder enig onderzoek een asielzoeker af te wijzen en ervan uit te gaan dat men wel weggaat of gaat procederen. Leers spreekt met 2 tongen. Hij liegt zowel bij zijn uitspraak dat Mauro mag blijven, als bij dat Mauro vrijwillig liegt maar ook dat hij bepaalde uitspraken niet gedaan heeft. De betrouwbaarheid van Leers is ver te zoeken en dit over de hoofden van mensen die geen kant op kunnen. Dit alles om Wilders te plezieren? In wat voor een land wonen wij eigenlijk? Gaat het de tegenstanders van asielzoekers en immigranten dan alleen om hun eigen egoïsme, hebberigheid, flatscreen, zoveelste auto, vakanties, mobieltjes en wat men nog meer aan privé luxe denkt nodig te hebben? De tegenstanders zouden eens moeten gaan beseffen dat het altijd om mensen gaat en niet om luxe goederen. Het CDA congres heeft zeer duidelijk gemaakt dat het CDA niet voor inhumaan beleid mag gaan staan maar Leers lapt dit wel aan zijn laars. Ik begrijp werkelijk niet welke man Leers nu feitelijk is. Als burgemeester leek hij redelijk begaan met mensen maar nu hij een loopjongen van dit kabinet is geworden is de man inhumaan, snoeihard maar vooral een gewetenloze leugenaar. Alles voor het pluche? Het lijkt er verdacht veel op.

msj_meijerink
msj_meijerink31 mrt. 2012 - 8:17

Aha, we gaan ook in Nederland -net als inde US- de volwassen-rechtspraak toepassen op kinderen. Een kind van een jaar of tien, dat niet altijd de gewenste dingen heeft gezegd, kun je daarvoor niet verantwoordelijk stellen volgens de normen die voor 'grote mensen' gelden. Volgens mij probeert Gekke Gert alweer hiermee bij de GBL in het gevlei te komen. In een woord: S C H A N D A L I G !!

Bluerock
Bluerock31 mrt. 2012 - 8:17

"Angola is booming", aldus Leers. Ik snap dat iemand van een beetje humor houd, maar uit de mond van een minister die speelt met het leven en de toekomst van een onzekere tiener, klinkt dat zeer zeer misselijk. Met dit soort ministers zijn we als land gewoon moreel failliet. Ik ben hier verder echt klaar mee. Stop in hemelsnaam alle samenwerking met dit kabinet, en schrijf meteen een motie van wantrouwen uit jegens deze minister. Basta!

geila
geila31 mrt. 2012 - 8:17

Paar maanden geleden had ik bericht op twitter dat Mauro bericht had gehad dat hij ieder -volgend- jaar terug naar Angola moest vliegen om -aldaar- elk jaar opnieuw studievisum moet aanvragen. Hetgeen Leers dan -in welwillende overweging- zal nemen en verzoek vervolgens afwijzen. Vroeg me af waarom ze toen al geen publiciteit zochten. Zou me niet verbazen dat Leers heeft gezegd "en waag het niet nog eens de publiciteit te zoeken want dan kun je nu al gaan". Vraag me af of er met al die spanningen nog wel studieresultaten zijn te verwachten. Dat het in Angola booming is daar heeft Mauro niks aan, dan moet je handige slijmbal zijn en relaties hebben om je er tussen te wringen. Daarenboven heeft hij daar helemaal geen familie en vrienden meer en zal er godsverloren zijn. Verwonderlijk ook hoe zuiver hij Nederlands spreekt terwijl hij hier hier pas op zijn 8e binnenkwam. Als je op powned de reacties leest zou je denken de Wilders site. Dat hem "liegen" wordt verweten omdat hij er met zijn geboortedatum 2 dagen naast zat en de naam van zijn moeder ipv vader opgaf. Wie is in deze de grootste bedrieger ? Ga maar gauw naar Bulgarije es kijken of er nog vakantie kan worden gevierd. Leers met regering onderhandelen of ze jonge Angoleesjes terug willen kopen ? Als dat zo is, kun je je afvragen ..

marnixDeWitt
marnixDeWitt31 mrt. 2012 - 8:17

Soms moet je een keuze maken en kiezen voor jezelf en gezin. Voor mij als Canadese allochtoon met een Nederlandse moeder en Canadese vader voelen mijn vrouw, zoontje en ikzelf, al tijden behoefte weer terug te gaan. Dat gaat dan ook midden april gebeuren. Na een decennium fysiotherapeutische revalidatiewerkzaamheden ga ik hetzelfde in mijn geboorteplaats Victoria voortzetten. Ik wens u allen alle goeds en vooral verdraagzaamheid toe.

peterh2
peterh231 mrt. 2012 - 8:17

Je zou bijna denken dat men het express doet: zo gaat het niet meer over het Catshuis en de pijnlijke maatregelen...

pietdevries2
pietdevries231 mrt. 2012 - 8:17

Wat zou die Mauro ons intussen gekost hebben ? Van mij mag hij blijven, het probleem is natuurlijk gelijke monnikken gelijke kappen, als één keer bekend wordt dat de Mauro manier succes heeft bij ons, komen er veel meer. Verder doet het gedoe me denken aan wat een Britse schrijver ooit uitlegde, de bouw van een kerncentrale is zo gepiept, over de bouw van het fietsenhok wordt urenlang gedebatteerd.

JoopSchouten
JoopSchouten31 mrt. 2012 - 8:17

De discussie wordt gefocust op vermeende leugens terwijl het hier over een vernederlandste jongen moet gaat (...). Geert Leers is wreed.

clara51
clara5131 mrt. 2012 - 8:17

Als Leers opnieuw een hoop maatschappelijke commotie wil kan hij die wat mij betreft krijgen.

JAWEH
JAWEH31 mrt. 2012 - 8:17

Kan hij niet officeel geadopteerd worden ?

Yggdrasil
Yggdrasil31 mrt. 2012 - 8:17

Voor mensen die moeite hebben zich te verplaatsen in een moment in een leven van een 10 jarige jongen heb ik een gedicht gevonden van Liselore Gerritsen. Niet dat het iets oplost, niet omdat er dan iets begrepen wordt want zelfs dit eenvoudige gedichtje zal de haat van sommigen niet anders maken. Nee, het zou een gedachte kunnen zijn van een kind, let wel een kind, wat zich plotseling belandt ziet in een wereld die hij tot dan nog niet kende. In een land waar hij nog nooit van heeft gehoord en mensen die er allemaal heel anders uitzien als hij gewend was. Waar alles gewoon vreemd is voor een 10 jarige. "Ik weet het niet". Als ik mezelf weer kwijt ben En er niemand naar me zoekt Verdwaal ik net als vroeger op het strand Een vrouw of een agent geeft me een hand Ze vragen naar m'n straat Het nummer van m'n huis Ze vragen wie ik ben en hoe ik heet Hun snoepjes smelten langzaam in de holte van m'n hand Als ze zeggen Kom, dat weet je best En als ik het dan niet weet "Liselore Gerritsen".

msj_meijerink
msj_meijerink31 mrt. 2012 - 8:17

Zeg, zou het geen goed gelukte 1 aprilgrap van Gert Leers zijn? Want ik kan hem niet meer serieus nemen.

meijerlahn
meijerlahn31 mrt. 2012 - 8:17

Aan Leers, misschien heeft u even tijd: http://www.youtube.com/watch?v=5LAPeUVIXms Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald Wie heeft het licht in jou gedoofd Wie heeft die rode wangen bleek gemaakt Wie joeg de dromen uit je hoofd Wie brak jouw kleine hart Kleurde je ogen zwart Wie is niet nagekomen Wat hij heeft beloofd Wie heeft het lachen in jouw keel gesmoord Heeft jouw vuisten zo gebald Wie heeft dat onbevangen kind vermoord Dat altijd op staat als het valt Wie boog jouw rechte rug Trapte je speelgoed stuk Wie brak jouw vleugels in de vreugde Van hun vlucht Wie is er zo aan jou voorbij gegaan Wie verraad hier jouw geloof Wie hield zich voor het kraaien van de haan Na de derde keer nog doof Wie is het die vergat Dat jij de toekomst had Die heeft jou net als ik Te weinig lief gehad Wie heeft jou net als ik Te weinig lief gehad

Spectator2
Spectator231 mrt. 2012 - 8:17

Wat volgens mij het belangrijkste criterium is of iemand hier asiel verleend wordt is dat zijn/haar veiligheid in het gebied van oorsprong op het spel staat ,me dunkt dat daar in het geval van Mauro niet over gesproken kan worden. Hij is ook heel jong nog eigenlijk ,er zijn onnoemelijk veel voorbeelden van mensen die op die leeftijd naar een ander land zijn gegaan en een succesvol en gelukkig leven hebben opgebouwd waarbij ook het voordeel heeft dat hij nog familie heeft daar,er nog wat van de taal is blijven hangen daar en hij hier een opleiding heeft gevolgd.

Sternenstaub
Sternenstaub31 mrt. 2012 - 8:17

Leers het klooster in.

mijnmening2
mijnmening231 mrt. 2012 - 8:17

haha, volgens Leers is er geen plaats in Nederland voor mensen die liegen. Yes! Exit Verhagen, Rosenthal, Schippers en Leers zelf. Wie gaat er mee uitzwaaien? Ok, vooruit ze mogen blijven, het zijn tenslotte ook mensen :) ipv mensen, laten we de huidige vorm van (partij)politiek ns doorlichten. Partijpolitiek *vereist* van partijleden en zelfs kamerleden dat ze liegen voor het behoud van de partij. Liegen en verhullen zijn in de huidige vorm van politiek bijna een vereiste. Kan het beter, oprechter, moderner? Ja, politici die dit lezen, en verder kijken dan hun (pinokkio)neus lang is ;) Eat your heart out: http://www.youtube.com/watch?v=n4EhJ898r-k Concrete voorbeelden, nieuwe generatie. Citaatje: "(..) suggests a government could work better, not more as a private company as many people think it should (..) more like the internet itself and that means permissionless, it means open, it means generative" See you at the the other side ;)

Mashti
Mashti31 mrt. 2012 - 8:17

Mauro lijkt een paar jaar ouder gewordn op de foto. Zou Leers een aantal jaren van zijn leven gestolen hebben?

DitBenIk2
DitBenIk231 mrt. 2012 - 8:17

"Onzin, Angola is booming, daar is iedereen het over eens, Mauro is geen economische vluchteling." 1) Het Angola van nu is niet het Angola van 10 jaar geleden. 2) Je hoeft niet per definitie uit een arm land te komen om als economisch vluchteling te worden aangemerkt. 3) Ja, Angola is een opkomende Afrikaanse economie, als opgeleid persoon kun je daar een normaal leven opbouwen.

msj_meijerink
msj_meijerink31 mrt. 2012 - 8:17

Omdat een negenjarige niet helemaal de waarheid heeft verteld moet die na 11 jaar weg uit ons land. Het was dan ook een halsmisdaad van hem. Ik word hier zo moe van!

MrOoijer
MrOoijer31 mrt. 2012 - 8:17

Inmiddels heeft Kafka zijn intrede gedaan in het parlement. Op de band staat het volgende: Leers: '... Daarom hebben wij gezegd, Mauro, u heeft niet helemaal de waarheid gesproken. Want u heette heel anders. U heette Fereira en niet Manuel. De geboortedatum was anders. Precies die verhalen die je hoort. En dus hebben wij gezegd: Hij mag eerst zijn studie afmaken.' Journalist: 'En daarna moet-ie terug.' Leers: 'Daarna moet-ie terug.' Nu beweert Leers dus, vandaag in de kamer, dat "daarna-moet-ie terug" niet op Mauro sloeg. En geen kamerlid dat zich openlijk afvroeg of de minister nog wel Nederlands spreekt, of gewoon seniel aan het worden is.

CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Tja. Mensen in nood liegen. Dat deed Ayaan Hirsi Ali ook, en haar is het aanmerkelijk beter vergaan. Mauro is nog jong. Maar goed, tijden veranderen, en we zuchten onder een club van bruine halve garen. Die de allerdomsten en de meest hebzuchtigen bedienen, eventueel ten koste van mensenlevens. Waarom zet Leers hem niet gewoon voor een peloton? Dat scheelt een vliegreis.

3 Reacties
Dehnus
Dehnus31 mrt. 2012 - 8:17

Geef ze nu geen ideeen.

Dehnus
Dehnus31 mrt. 2012 - 8:17

Hmm.... niemand die het meer over het Catshuis overleg heef.... ik zie dat de zondebok gevonden is en we het op deze manier met een schandaaltje op gaan lossen. Was er zelf ook al bijna ingetrapt.... smeerlappen :).

Ineses
Ineses31 mrt. 2012 - 8:17

Ayaan Hirsi Ali loog als volwassenen. Bovendien verzweeg ze dat zij en haal familie al jaren niet meer in Somalië woonden maar in Kenia.

neutralist
neutralist31 mrt. 2012 - 8:17

Tja hij heeft gelogen over zijn identiteit. Time to go.

4 Reacties
degewoneman
degewoneman31 mrt. 2012 - 8:17

en hoe oud was hij toen?

CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Dogmatici als jij maken me bang. Ik vraag mij eerlijk gezegd af hoe jouw opstelling tijdens WO II geweest zou zijn. Wat denk je daar zelf van?

Dehnus
Dehnus31 mrt. 2012 - 8:17

Dat doen wel meer vluchtelingen ook omdat ze bang zijn voor vraak acties van mensen die van de staat/het leger. Mensen die voor hun leven vrezen doen wel vaker rare dingen. Waarom denk je dat het zo makkelijk was in de VS met "En nu heet je "Johnson"" tegen een Italiaan of Armeen die in immigreerde. Sommige mensen wouden dat zelf ook omdat ze met hun oude leven wouden breken.

Ineses
Ineses31 mrt. 2012 - 8:17

Een jochie van tien heeft gelogen, waarschijnlijk omdat hem gezegd is dat hij dat moest zeggen. En wie zegt dat het bewust liegen was. Misschien werd in Angola altijd de naam van zijn moeder gebruikt en wist hij echt niet anders.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

De overheid kan zich niet laten voorliegen en daar dan niet op reageren. Mauro wordt door de linkse propaganda machine gepresenteerd als slachtoffer van dit kabinet, maar dat is natuurlijk kwaadaardige kul. Mauro is slachtoffer van decennia lang halfzacht immigratie beleid. Aangezien we hebben verzaakt hem op tijd terug te sturen mag hij nu blijven. Aanzuigende werking moet dan wel worden gestopt door de boel nu eens echt op slot te gooien.

1 Reactie
Ineses
Ineses31 mrt. 2012 - 8:17

Menselijkheid heeft niets met links of rechts te maken. Maar dit extreem rechtse kabinet is onder invloed van een xenofoob wel heel erg onmenselijk.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

mauro is op de eerste plaats helemaal geen kind meer. Dat hij in nog in nl mag blijven is rechtsongelijkheid veroorzaakt door het type mens dat alles zielig vindt en rationeel denken te moeilijk voor is. Argumenten als dat hij zijn vrienden verliest en niet zonder zijn betaalde pleegouders kan is complete onzin. Nederlandse jongeren gaan op hun 18de ook het huis uit en de wereld in. Overigens woont die verdachte afghaanse oorlogsmisdadiger die in Brabant als concierge werkte de afgelopen weeken in groningen. Dus dat argument dat zijn vrouw en kinderen niet zonder hem kunnen is dus complete onzin!

1 Reactie
christiaane
christiaane31 mrt. 2012 - 8:17

(...) rechtsongelijkheid veroorzaakt door het type mens dat alles zielig vindt en rationeel denken te moeilijk voor is. (...) Een mens de zijn beslissingen alleen op basis van de ratio neemt, is geen compleet mens. Er is zelfs een speciaal hersengebied voor aan te wijzen: "De sociale emoties zoals medeleven, schande en schuld, komen slechts bij een klein aantal soorten voor. Ze komen bij de mens het sterkst tot uitdrukking. De sociale emoties ontstaan in de prefrontale schors, een gebied van de hersenen, dat veel groter is in mensen dan in andere zoogdiersoorten." wint de ratio of de emotie: http://www.alforto.nl/wintderatioofdeemotie.html

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

Mauro kan toch altijd bij PSV terecht mits dat hij een uitnodiging krijgt natuurlijk. Deze jonge man die zijn leeftijd aanpastte om in de hoogste zieligheidscatagorie te komen, zijn achternaam veranderde om daar nog meer cachet aan te geven, mag op aangeven van Leers terug naar zijn moederland, of vaderland( !) als zijn vader inmiddels wel bekend is, Mauro mag zijn land dienen na september en Angola opstoten in de vaart der volkeren, als goed en gratis opgeleid man van de wereld. Waarom zou Mauro hier moeten blijven, zijn eigen land wil hem graag hebben. Werk zat en inkomen zat, en vrijheid zat. Kan hij zijn opvoeding en zijn studiekosten terug betalen aan de Nederlandse staat. Wat wil je nog meer. Kinderen uitbesteden aan anderen kost geld, en dat geld was zeker geen probleem om deze Mauro toen hij klein was op het vliegtuig te zetten en als een ongeleid projectiel af te schieten de wereld in.

1 Reactie
eenig21
eenig2131 mrt. 2012 - 8:17

"Werk zat en inkomen zat, en vrijheid zat. Kan hij zijn opvoeding en zijn studiekosten terug betalen aan de Nederlandse staat." Dat hebben zijn pleegouders betaald. En als hij naar Angola wil, prima. Vrijheid zeg je? Ik ben het met je eens. Maar als jij vindt dat de Nederlandse staat nog graag geld wil zien, dan moeten ze hem hier houden, want in Angola zal hij geen belasting aan Nederland betalen

HanvanderHorst1
HanvanderHorst131 mrt. 2012 - 8:17

Het is bijna pasen: dan vertellen wij elkaar weer verhalen over iemand die zijn handen waste en een haan die kraaide. De haan kwam eerst, daarna het wassen van de handen.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Klopt als een zwerende vinger, Han (Gerard Reve). Dit immorele kabinet heeft maar één ding voor ogen: een buidel met dertig zilverlingen. Wie zijn Bijbel kent, weet dat de eerste eigenaar van opgemelde buidel niet lang na het verwerven ervan zelfmoord pleegde door ophanging, dewelke ook nog eens mislukte en in een ravijn stortte, en eindigde als een bloederige hoop op de bodem daarvan. Dit biedt toch weer hoop.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

Wat maakt Leers er een werk van om de PVV te pleasen. Wat heeft de PVV een invloed om het regeringsbeleid in dit land. Gewoon om je vingers bij af te likken.... ( Marc Rutte)

1 Reactie
eenig21
eenig2131 mrt. 2012 - 8:17

"Wat maakt Leers er een werk van om de PVV te pleasen. Wat heeft de PVV een invloed om het regeringsbeleid in dit land." Klopt. De PVV heeft veel te veel invloed, die door geen enkele verkiezingsuitslag wordt gerechtvaardigd. Het is allemaal de schuld van de VVD die de PVV deze macht geeft. Het wordt tijd dat dat eens afgelopen is. Geert wil graag een referendum. Mooi, laat hem de stekker uit het kabinet trekken, dan zal het Nederlandse volk bepalen wie er gaat regeren. Of krijgt Geert knikkende knietjes bij deze gedachte? Ik denk het wel. En terecht.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

En terecht, wat moet die jongen bij zo´n vreemd wit gezin, terwijl in Angola zijn eigen familie op hem wacht.

1 Reactie
BasVV
BasVV31 mrt. 2012 - 8:17

Ja. Inderdaad. Zijn eigen familie. Die hem op een vliegtuig heeft gezet. Waarschijnlijk in de hoop dat nederland wel voor hem zou zorgen. En ja. Dat heeft nederland gedaan. Maar misschien niet op de manier die ze gehoopt hadden. Geen verblijfsvergunning. Dus geen gezinshereniging in nederland. Maar wel in Angola.

BasVV
BasVV31 mrt. 2012 - 8:17

Voor zover ik weet was dat studievisum tijdelijk. Een doekje voor het bloeden om hem een diploma mee te kunnen geven naar Angola. Hij heeft daar een moeder. Het land zelf is razendsnel aan het moderniseren. Veel goed opgeleide Portugezen vestigen zich daar juist. Lijkt me dat Mauro met familie, een gratis ICT diploma en misschien een zakje geld alle kansen zou moeten hebben. Menig uitgeprocedeerde asielzoeker die terug moet zou hier stik jaloers op zijn.

1 Reactie
eenig21
eenig2131 mrt. 2012 - 8:17

"Een doekje voor het bloeden om hem een diploma mee te kunnen geven naar Angola. Hij heeft daar een moeder." Klopt, je geeft goed aan dat het niet gaat om de welvaart waarom hij hier wil blijven. Zijn moeder heeft hij al bijna tien jaar niet gezien. Hij is geworteld in het pleeggezin, dat houdt van hem, onderhoudt hem al tien jaar lang. Hij houdt van hun. Hij spreekt vloeiend Nederlands met een Limburgs accent, hij spreekt geen Angolees. Kortom, hij is hier geworteld. Dat is een humanitaire reden om een uitzondering voor hem te maken.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

"Leers zou gelet op alle publiciteit iets regelen voor Mauro." aldus Tofu Dibi. De Nederlandse overheid heeft die jongen niet in de publiciteit gebracht. Dat was de linksche zieligheids propagandamachine die er niet voor terugdeinst om over de rug van deze jongen, herrie te maken. Toen ie afgewezen werd door Albayrak, hoorde je er niemand over.

1 Reactie
d33333
d3333331 mrt. 2012 - 8:17

"Toen ie afgewezen werd door Albayrak, hoorde je er niemand over. " Kennis van feiten kan nooit kwaad. Albayrak heeft deze zaak nooit behandeld, want het speelde toen niet. Snap je? Mauro was toen nog geen 18, ik geloof, 15, en de beslissing zou sowieso pas na haar termijn als staatssecretaris vallen. Albayrak heeft haar opinie gegeven dat ze dacht wanneer de jongen 18 zou worden, dat de kans klein was dat hij zou mogen blijven. Dit was om dat men het haar opinie vroeg, het was geen beslissing van haar. Deze beslissing heeft Leers gemaakt, want hij werd geconfronteerd met de zaak.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa31 mrt. 2012 - 8:17

Democratie en de macht van het gedoogbelei. Eigenlijk heeft Nederland niet op dit kabinet gekozen, althans, als je de verkiezingen op een democratische en logische manier wil bekijken.Nederland heeft voor de VVD en de PVDA gekozen, de meeste Nederandes hebben op deze twee grote partijen gekozen vvor een sociaal e democratische bestaan, dus : Liberaal ofsociaal, dat zei de meerderheid van Nederland. Nee, Nederland heef nu een ene Wilders van een extreemrechts beweging aan de macht, hij bepaalt meer dan de premier, hij is alles, want Wilders zit nu in een situatieals dokter en tegeijk de slager, iedereen in het kabinet heeft hem nodig. Dit kabinet vertegenwoordigd de meerderhid van Nederland niet, volgens de laatste verkiezingen. Wij gaan geen nieuwe wetten en regels kreeren omdat 1,5 miljoen PVV-aanhangers het zo graag willen. Nee de 14 miljoen Nederlandersgaan voor! Niet alleen Mauro, Nederland is en blijft altijd een gastvrij land ook voor de asielzoekers. Nederland is gebaseert op mensen rechten en kan niet meer terug naar WIJ_ZE tijden.

1 Reactie
JoWe62
JoWe6231 mrt. 2012 - 8:17

Nederland heeft voor de VVD en de PVDA gekozen, de meeste Nederandes hebben op deze twee grote partijen gekozen vvor een sociaal e democratische bestaan, dus : Liberaal ofsociaal, dat zei de meerderheid van Nederland. ============= Wat een onzin, PvdA en VVD hadden geen meerderheid, dus je stelling gaat niet op. Nee, Nederland heef nu een ene Wilders van een extreemrechts beweging aan de macht, ============= De PVV is helemaal niet rechts, dat maak jij er van. De PVV lijkt meer op de SP dan jezelf vermoedt hij bepaalt meer dan de premier, hij is alles, want Wilders zit nu in een situatieals dokter en tegeijk de slager, iedereen in het kabinet heeft hem nodig. ================= Dat is toch alleen maar slim van Wilders. Dat jij er van baalt is jouw goed recht echter moet je geen onzin gaan verkondigen. Dit kabinet vertegenwoordigd de meerderhid van Nederland niet, volgens de laatste verkiezingen. ================= Dat klopt want het is een minderheidskabinet met andere woorden een minderheid van de bevolking heeft voor dit kabinet gekozen. Wij gaan geen nieuwe wetten en regels kreeren omdat 1,5 miljoen PVV-aanhangers het zo graag willen. Nee de 14 miljoen Nederlandersgaan voor! =============== Kijk naar de veranderingen die dit kabinet realiseert. Allemaal nieuwe wetten dus nieuwe regels. Dat jij er niet mee eens bent, helaas. Niet alleen Mauro, Nederland is en blijft altijd een gastvrij land ook voor de asielzoekers. =============== Nederland heeft het helemaal gehad met gelukzoekers die hierheen komen en de centen voor de toekomst van onze kinderen opmaken en verbrassen zonder een tegenprestatie te leveren. Nederland is die luie mentaliteit en het weigeren om je aan te passen goed spuugzat. Nederland is gebaseert op mensen rechten en kan niet meer terug naar WIJ_ZE tijden. =============== We zullen zien waar we over 10 jaar staan. Het wordt er voor de deurklopper niet rooskleuriger op. Nederland gaat luiheid, profiteren, niet aanpassen keihard aanpakken.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

Trouwens, hoe zit het met VVD-hufter Edith-8 miljard voor de Olympische Spelen verzwijgen - minister van tabak - Schippers? Moet zij nu ook het land uit? Waarschuw dan even. Ik kom haar graag uitzwaaien.

1 Reactie
Alila
Alila31 mrt. 2012 - 8:17

Nee, die mag blijven. Heeft een Nederlands paspoort.

TheoJ2
TheoJ231 mrt. 2012 - 8:17

Gaan we nu weer een Kamerdebat organiseren om te etaleren hoe menslievend we zijn?

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Ja. In het klimaat van nu is dat nodig.

zegmaarmark
zegmaarmark31 mrt. 2012 - 8:17

Er komt vast wel weer n nieuwe mauro over wiens rug links gutmensch kan spelen

2 Reacties
boswachter2
boswachter231 mrt. 2012 - 8:17

Inderdaad, de zieligheidsmachine van GL,SP en de PvdA draait weer op volle toeren. Denk alleen dat zij nu minder succes zullen hebben daar er grotere problemen zijn om op te lossen.

degewoneman
degewoneman31 mrt. 2012 - 8:17

als je je opwindt over dergelijke zaken, of je nu links bent of rechts, heb je misschien ook wel iets van een gutmensch in je.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

'Mauro mag toch bljven'. Ook goed. Maar het zou zegen voor dit land zijn als de politieke agenda niet weer wordt bepaald door poppetje X. Of door poppetje Y.

2 Reacties
jonh16144
jonh1614431 mrt. 2012 - 8:17

Of door poppetje G.W. .............................................

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch31 mrt. 2012 - 8:17

Kom je aandacht tekort? Bij deze krijg je m even. *..Wim van Delft, za 31 maart 2012 11:37 Reageer op Wim Er zal in dit specifieke geval reden voor zijn, maar ik heb liever dat Nederland zaken structureel regelt in eigen wet- en regelgeving dan dat poppetje X of poppetje Y deze agenda bepaalt....*

d33333
d3333331 mrt. 2012 - 8:17

Zelden een mens zo zien afgaan als Leers. Ooit was hij een krachtdadige burgemeester van Maastricht, die criminaliteit in een groot woonwagenkamp aanpakte, die de tien jaar durende drugsoverlast in sommige parken bestreed. Veel Maastrichtenaren denken hieraan terug. En dat akkefietje met Bulgarije, dikke pech, zo iemand mag geen burgemeester meer blijven. Maar iedereen, van links tot rechts vond het jammer. Want Leers was een fatsoenlijk en krachtdadig burgemeester. Maar daar is niets meer van overgebleven. Leers is een kruipertje geworden voor Geert, niet in staat enig weerwoord te bieden voert hij alles uit wat hem wordt opgedragen. Dat hij begint te liegen en te overdrijven, en dat over de rug van een kind, om zijn armzalige lakei-functie recht te praten. Daar kijkt iedere Maastrichtenaar van op. Dat is niet de Leers die ze kenden. Dit is een hielenlikker, een hypocriet en een leugenaar. Leers zou nooit meer burgemeester in Maastricht kunnen worden. Er is niet een Maastrichtenaar die Leers nu nog zou terug willen.

2 Reacties
CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Good point, well made. Klopt als een bus. De man heeft een metamorfose ten slechte ondergaan. Waarschijnlijk opdracht van hogerhand. Als hij gewoon een frietkraam aan de Maas was begonnen (Friet En Snert, De Beste Bij Gert), dan had hij de eer kunnen behouden. Dat is nu niet het geval.

pietdevries2
pietdevries231 mrt. 2012 - 8:17

Leers is de huidige Leers geworden omdat Verhagen een deal met de duivel sloot.

JacquesDanzig
JacquesDanzig31 mrt. 2012 - 8:17

Gebeurt overigens wel vaak de laatste tijd: stukken, die herzien/geupdate moeten worden. Zijn de Nederlandse journalisten daar wellicht deels zelf schuld aan, wegens gebrekkige fact-checking en/of slechte hoor-wederhoor? Worden dingen niet iets te snel tot nieuws gemaakt?

1 Reactie
Charlotte2
Charlotte231 mrt. 2012 - 8:17

De woordvoerder heeft kennelijk gesproken in termen van: "twee Nederlandse luchtvaartjournalisten die van toeten noch blazen wisten" En de rest van de pers neemt het klakkeloos over. Net als het *niet bewezen* verband tussen de zelfmoord van een meisje en een zogenaamde "bangalijst". Paar jaar eerder was er zo'n media hoax over "breezermeisjes"; dat bleek achteraf ook op onwaarheid te berusten.... 3 mei is de dag van de persvrijheid...ik denk dat ze dit jaar, en het afgelopen jaar (bijv. rondom de overhaaste verdenking richting Moslims m.b.t. het Noorse drama) veel berichtgeving is waarover ze zich de oren van de kop mogen schamen.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

Mauro wist al van begin af aan dat hij Nederland moest verlaten. September 2002: Mauro naar Nederland . April 2003: IND geeft aan dat Mauro niet in zomaar in Nederland kan blijven of een asielaanvraag moet doen . Juni 2003: Mauro dient asielaanvraag in . September 2003: Asielaanvraag wordt afgewezen . Oktober 2003: Mauro stelt beroep in tegen afwijzing . September 2004: Er wordt een probleem vast gesteld met de tolk die slechthorend zou zijn - daarom wordt de oorspronkelijk afwijzing ongedaan gemaakt en moet het proces opnieuw worden uitgevoerd. . Februari 2006: Aanvullende hoorzitting waaruit blijkt dat Mauro 2x per maand contact heeft met zijn biologische moeder . Mei 2006: Asielaanvraag wordt afgewezen . Mei 2006: Mauro stelt beroep in tegen afwijzing . Augustus 2006: Naast asielaanvraag starten Mauro en pleegouders een adoptieprocedure . Februari 2007: Beroep asielaanvraag wordt wederom afgewezen en Mauro is vertrekplichtig . Maart 2007: Adoptie verzoek wordt afgewezen . Maart 2007: Hoger beroep tegen afwijzing adoptie verzoek . Juni 2007: Beroep wordt niet ontvankelijk verklaard . Juni 2008: Er wordt een tweede adoptieverzoek ingediend . December 2008: Tweede adoptieverzoek wordt afgewezen . November 2009: Mauro doet een aanvraag voor een verblijfsvergunning vanwege 'recht op gezinsleven' . November 2009: Albayrak weigert de verblijfsvergunning . November 2009: Mauro tekent bezwaar aan tegen weigering . Januari 2010: Bezwaar ongegrond verklaard . Januari 2010: Mauro gaat in beroep tegen afwijzing . Oktober 2010: De rechtbank verklaart beroep gegrond. Mauro kan dus een verblijfsvergunning krijgen . November 2010: Leers gaat in beroep . Juni 2011: Beroep wordt toegekend, verleende verblijfsvergunnig is onterecht, Mauro moet definitief vertrekken Bron:EvertsNL

1 Reactie
eenig21
eenig2131 mrt. 2012 - 8:17

"Mauro wist al van begin af aan dat hij Nederland moest verlaten. September 2002: Mauro naar Nederland" Mauro was toen 10 jaar.

HenkDeBree
HenkDeBree31 mrt. 2012 - 8:17

Er wordt nu gedaan alsof Leers onaardig en hardvochtig is. Maar het is eigenlijk de zogenaamde linkse drammerigheid die iemand die al tig keer gehoord heeft dat hij niet mag blijven, toch maar weer met iets te laten blijven. Het wegsturen is niet hard, het zogenaamde geweten en daarmee het getouwtrek van links met een mensen leven DAT is hard! Dus MBO afmaken en dan weg of gewoon een baan hebben.

1 Reactie
clara51
clara5131 mrt. 2012 - 8:17

["Dus MBO afmaken en dan weg of gewoon een baan hebben."] Dan heb je het toch niet goed begrepen, Henk. De optie "of gewoon een baan hebben" is er niet bij. Wat Leers bedoelt is: "Dus weg."

sociaaltje
sociaaltje31 mrt. 2012 - 8:17

Als je jokt mag je niet blijven, nu lijkt het er op dat Leers ook jokt wat nu?

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil31 mrt. 2012 - 8:17

Wanneer liegen het criterium is dan kan de gehele regering, inclusief gedoogpartner, wel gedeporteerd worden. We sturen ze gewoon naar Rottumerplaat.

Artois
Artois31 mrt. 2012 - 8:17

Had Leers zelf ook niet gejokt over een huisje in het Oostblok? Hoe dan ook, CDA heeft voor Mauro eerst een zoethoudertje verzonnen om vervolgens de jongen zwart te maken. Maar ja, zo zijn Limburgse politici nu eenmaal. Wat een gluiperds!

1 Reactie
Voice
Voice31 mrt. 2012 - 8:17

Dat is/was ie al, dus daar hoeft niemand iets aan te doen! ;)

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

De werkelijke boosdoeners hier zijn de "hulp"clubs en asiel advocaten en dergelijke. Die verdienen een dikke boterham met de ellende van de Mauro's, door deze mensen 10 jaar in procedures te houden. Er wordt nu gezegd: "Mauro was 10 jaar, hij kon niet weten dat hij loog of dat liegen erg was" etc. Mauro was 10 jaar, dus die procedures kwamen ook niet uit zijn eigen hoed dan. De mensen om hem heen zijn verantwoordelijk voor deze situatie, en sommigen hebben er nog geld mee verdiend ook. Goed, de boel is nu wel uitgemolken. Hij had allang terug gemoeten, jaren en jaren geleden. Nu mag ie ook nog 's een goede opleiding afmaken hier, wat een mazzel. En dan, hup terug naar zijn familie in het mooie Angola.

1 Reactie
jager2
jager231 mrt. 2012 - 8:17

"De werkelijke boosdoeners hier zijn de "hulp"clubs en asiel advocaten en dergelijke." Dat noem jij boosdoeners, mensen met een fatsoenlijk beroep dat ze naar eer en geweten uitoefenen. Vreemde opvattingen hou jij erop na. ""Mauro was 10 jaar, hij kon niet weten dat hij loog of dat liegen erg was" etc." Goed lezen, er wordt gezegd dat Mauro de achternaam van zijn moeder noemde, omdat hij zijn vader nooit had gezien. Leers verdraait dit tot liegen. Wie is er nu een boosdoener? Kom, nu even weer gewoon doen, want dit lijkt nergens op.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen31 mrt. 2012 - 8:17

Nog even ter herinnering.... Wat kost een Mauro.... Kijken! http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/rekenkamer-2012-03/afleveringen/08-03-2012 Wellicht zijn we gewoon hartstikke dom bezig. Misschien verdienen we wel aan Mauro's. Misschien profiteren wel van Mauro's. Maar daar zal het wel niet om gaan, gezien de hardheid van sommigen. Maar misschien wordt er wel veel verdiend aan het hele opvang en uitzettingscircus.

2 Reacties
jager2
jager231 mrt. 2012 - 8:17

Klopt, over enkele jaren, minder dan 10, gaan we weer volop mensen binnenhalen omdat dan 30% van Nederland boven de vijftig is, en zelfs voor een belangrijk deel bejaard. En daarbij een hoog percentage hoogopgeleid. Uiteindelijk zullen we metselaars, verpleegkundigen, betonvlechters, serveersters, dat soort mensen nodig hebben. Dan zal er hopelijk anders gepiept worden dan nu vanuit de PVV aanhang gebeurt. Anders stevenen we met ons allen af richting diepe ellende.

zegmaarmark
zegmaarmark31 mrt. 2012 - 8:17

1 mauro = 2 onrendabelen + 1.3 maand subsidie op pindakaaskunst + wat ontwikkelingshulp Dus kies maar

python
python31 mrt. 2012 - 8:17

Nederland maakt zich belachelijk met de welles-nietes-politiek van Dibi. Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, kijken wel uit. Die zijn als de dood voor nieuwe verkiezingen. Die zien wij nooit meer terug in de kamer. Ik krijg inmiddels het idee dat er veel personen zijn die geld (subsidie) verdienen via het hoofdstuk Asielzoekers. Dan is het Mauro, dan een Generaal, dan komt de school of een voetbalclub en allemaal hebben of krijgen ze steun van een adviseur die betaald wordt met belastinggeld. Op de Belgische- en Duitse TV en in de Belgische- en Duitse bladen zie, hoor en lees ik dit soort zaken nooit. Blijkbaar iets typisch Nederlands.

2 Reacties
jager2
jager231 mrt. 2012 - 8:17

"Nederland maakt zich belachelijk met de welles-nietes-politiek van Dibi." Leg eens uit, volgens mij staat Dibi in deze al de hele tijd op hetzelfde standpunt, en is hij alleen feller geworden omdat Leers het nodig vindt om na te trappen richting Mauro. Ferrier en Koppejan kijken de hele tijd wel uit, zelden een meer teleurstellend politiek duo gezien dan die twee. Ik neem aan dat dat doorgestoken kaart is om het CDA een sociaal porum te geven. Ik vrees echter voor het CDA dat dat onvoldoende geste is richting de linksvoelende CDA-er, en als ze het tij niet keren, dat het snel afgelopen zal zijn met het CDA.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos31 mrt. 2012 - 8:17

Koppejan en Ferrier zijn zo ongeveer overal bang voor. Ze hebben de ruggengraat van een kwal. Eerst hoog van de toren blazen. Zij zouden opletten en het geweten zijn van die 30 procent anti-PVV-CDA-ers. We zijn nu anderhalf jaar verder en zij hebben het begrip lafheid een nieuwe dimensie gegeven.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

ER is een opvanghuis in Angola, betaald door de Nederlandse regering om de uitgezette ama's op te vangen mocht er zich geen familie aandienen op deze jongeren op te vangen. OP dit moment is er nog nooit enig gebruik gemaakt van deze instelling, als de ama terugkomt staat er in 100% van alle gevallen al familie om ze op te halen. OP dit moment wordt het opvangcentrum gebruikt door een een Afghaan die op kosten van de Europese Unie hier verblijft. Wel even door het geval "Mauro" heen prikken. Kinderen op de wereld zetten en hen door anderen laten opvoeden en opleiden. Geeft het beeld weer van ouders die dergelijke praktijken er op na houden. Gratis geld verdiend over de rug van een ama? Doelbewust? De reiskosten werden met plezier door de op het vliegtuigzetters met plezier betaald, net als het afhalen bij terugkomst. Gratis...

2 Reacties
jager2
jager231 mrt. 2012 - 8:17

"Kinderen op de wereld zetten en hen door anderen laten opvoeden en opleiden. Geeft het beeld weer van ouders die dergelijke praktijken er op na houden." Je bedoelt dat het kind met de ouder moet worden weggegooid? Want dat is wat je feitelijk zegt. En nu moet je dat zinnetje eens koppelen met wat werkelijk aan de hand was. Angola was veertig jaar (sinds 1964) lang in oorlog toen Mauro het land verliet. Dat was de reden waarom de moeder haar gespaarde centen gebruikte voor een vliegtuigticket voor haar kind, zodat die niet in oorlog hoefde op te groeien. Geld voor een eigen ticket had ze niet. Pure liefde. Dat is wat jij met je cynisme probeert kapot te praten. Dat hetzelfde jaar de vrede uitbrak, en dat die bestendig zou zijn, dat wist 10 jaar geleden niemand. Ik denk niet dat jij weet wat het betekent, veertig jaar oorlog. En nu woont Mauro in een pleeggezin, bijna tien jaar lang, ze houden van hem. Hij houdt van hun. Alweer pure liefde, alweer, dat is wat jij kapot probeert te praten. Ik vraag me af, wat is eigenlijk jouw probleem?

geila
geila31 mrt. 2012 - 8:17

QUOTE Wel even door het geval "Mauro" heen prikken. Kinderen op de wereld zetten en hen door anderen laten opvoeden en opleiden. Geeft het beeld weer van ouders die dergelijke praktijken er op na houden. ==== Indertijd heerste nog soort oorlogsituatie (en vrees nu nog op veel plekken) ook al was er officieel vrede gesloten. Dat ouders en/of overige familieleden hun (laatste) spaargeld bijeen sprokkelen om hun kind een veiliger toekomst hopen te geven lijkt weinig asociaals aan. Filmbeelden gezien waarbij ze met een hevig oorlogs getraumatiseerde op zoek gingen naar haar ouders langs platgebrande dorpen. Niemand meer te vinden maar goed ze was teruggestuurd hevig depressief. Mja, maak jij je maar druk over je florijnen en vet om de bek.

JanJansen17
JanJansen1731 mrt. 2012 - 8:17

Diep diep diep triest om een kind van 10 jaar, behept met de gebrekkige burocatie van zijn thuisland, en moederziel alleen op Schiphol aankomt, 8 jaar later aan te spreken op ambtelijke feitelijkheden die hem niet aan te rekenen zijn. Notabene verschilt de opgegeven geboortedatum enkele dagen, en was hem de naam van zijn vader niet bekend, hij wist/weet niet eens wie zijn vader is. Hoezo hij heeft gejokt en niet zo'n beetje ook? Dit is pure manipulatie via de media!!! Wat ongelofelijk triest/zielig om daarop gebaseerd beleid te voeren en publiekelijk Mauro weg te zetten als een moedwillige leugenaar. Om je daar als minister, een volwassen man, zelf een vader notabene achter te verschuilen is per definitie onethisch en innmoreel, en staat ver weg van Christelijke normen en waarden. In mijn ogen is Mauro een held, net als zijn pleegouders. Zij hebben Christelijke waarden nageleefd die het CDA, in naam van minister Leers, heeft laten vallen. Het lijkt alsof er (collectief) geen schaamtegevoel meer bestaat ..... gezien vele reacties gelukkig nog wel plaatsververvangende schaamte....

1 Reactie
Charlotte2
Charlotte231 mrt. 2012 - 8:17

"Diep diep diep triest om een kind van 10 jaar, behept met de gebrekkige burocatie van zijn thuisland, en moederziel alleen op Schiphol aankomt, 8 jaar later aan te spreken op ambtelijke feitelijkheden die hem niet aan te rekenen zijn. " Ik kan het zelf niet beter verwoorden. Het zwarte kind (helemaal als het een jongen is) is nog altijd het mikpunt van discriminatie en zijn onschuld wordt niet door eenieder als vanzelfsprekend erkend. Was het een blank blond meisje geweest (uit Afrika!) dan waren de adoptie verzoeken overweldigend geweest en evenals de morele verontwaardiging. Mauro is helaas met de verkeerde huidskleur geboren. Hij is te donker om op sympathie en medeleven en medemenselijkheid te kunnen rekenen in deze wereld. Tragisch.

jager2
jager231 mrt. 2012 - 8:17

Wat Leers probeert, daar hebben we een woord voor: Leers probeert een KARAKTERMOORD op Mauro. En de (nee, ik ambieer geen kabinetsfunctie-) Bleker probeerde het al eerder op de tv door hem uit te nodigen voor een voetbalwedstrijd. Gelukkig was Mauro genoeg bij zinnen om het af te wijzen. Het CDA gaat niet alleen door een electoraal dieptepunt, maar vooral door een moreel dieptepunt. Ik denk dat het een met het ander te maken heeft. Ik vrees dat Peetoom dit tij niet kan keren. En Ferrier en Koppejan? Wie daar nog in gelooft is een sukkel, maar daarvan zijn er kennelijk een hoop van bij het CDA. Spijtig, spijtig.

1 Reactie
Emery
Emery31 mrt. 2012 - 8:17

Je zou je pijlen moeten richten op GL. Leers werkte destijds achter de schermen aan een verblijfstitel voor Mauro. De oppositie, met name GL, laat echter geen kans voorbij gaan en spande Mauro voor haar wagentje. De minister werd daardoor gedwongen een formeel standpunt in te nemen. Dibi gaf aan dat het hele mediacircus niet goed voor Mauro is geweest, maar neemt nu wederom het voortouw.

Winston2
Winston231 mrt. 2012 - 8:17

"De verjaringstermijn verschilt per soort strafbaar feit. U kunt als verdachte in een strafzaak door verjaring niet meer worden vervolgd voor een strafbaar feit bij: - overtredingen: na 3 jaar; - misdrijven waarvoor een geldboete, hechtenis, of gevangenisstraf van 3 jaar of minder kan worden opgelegd: na 6 jaar; - misdrijven waarvoor een tijdelijke gevangenisstraf van meer dan 3 jaar kan worden opgelegd: na 12 jaar; - misdrijven waarvoor een gevangenisstraf van meer dan 10 jaar kan worden opgelegd: na 20 jaar." Zelfs van misdrijven zeggen we dat het na zoveel jaren wel een keer gebeurd moet zijn met de rancune, of gewoon dat na zoveel jaren de noodzaak om tot vervolging over te gaan is verdwenen of vergeten. Schijnbaar is er op het "leugentje om bestwil" geen enkele verjaringstermijn van toepassing als het aan hard-rechts ligt. En dan de eigen onmenselijkheid goedpraten met het argument: regels zijn regels... Walgelijk volk.

1 Reactie
boswachter2
boswachter231 mrt. 2012 - 8:17

toen de RK-kerk in opspraak was wegens pedofilie toen blies je hoog van de toren. Kijk naar wat je nu zegt is dat de kerk niet vervolgd kan worden net zoals Mauro. Twee maten

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

Mmm.. nu blijkt het beeld van Mauro (uit een arm land, eerlijk, zonder ouders etc etc) toch iets, nee: heel anders te wezen dan ons werd voorgespiegeld. - deze jongen (wie weet zijn echte-echte naam?) blijkt dus op allerlei punten gelogen te hebben - Angola is niet arm, maar het economisch snelst groeiende land van Afrika, waar veek werkloze Portugezen naar emigreren voor werk en een fijne toekomst - in Angola heeft zijn zijn echte moeder Even een vraagje: Wat doet deze goser hier??

2 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski31 mrt. 2012 - 8:17

Misselijkmakende vent die leers. Leugenaar pur sang dus. Wegwezen ouwe!

rudi21
rudi2131 mrt. 2012 - 8:17

"Angola is niet arm, maar het economisch snelst groeiende land van Afrika, waar veek werkloze Portugezen naar emigreren voor werk en een fijne toekomst" Goed Peet dat jij inziet dat Mauro geen economische vluchteling is, maar graag hier wil blijven omdat hij hier geworteld is, net zoals jij dat waarschijnlijk ook bent.

Yggdrasil
Yggdrasil31 mrt. 2012 - 8:17

Het moet voor sommigen wel heel bevrijdend werken om een jongen van 18 jaar volledig af te branden met feiten zoals van "ik heb dat ergens gehoord" of "ik heb dat ergens gelezen". Ook tekenend is het weer dat wanneer anderen onzin posten en er een geheel eigen draai aan geven dat er mensen zijn die zonder enige schaamte die onzin gewoon blijven herhalen. Wat moet het heerlijk zijn voor die mensen om helemaal los te gaan zonder ook maar één enkel feit te hoeven checken.

2 Reacties
CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Geheel mee eens. Kijk: voor zeer rechtse mensen zijn meningen hetzelfde als feiten. Zij bekommeren zich niet erom iets na te gaan, en van statistiek hebben ze geen kaas gegeten - te moeilijk. Daarom mag Richard de Mos zijn c.v. geheel liegen - niemand die daar iets van zegt. En wordt zijn mening over het klimaat binnen bruine kringen serieus genomen, terwijl hij nog nooit iets gestudeerd heeft op dat vlak, ik betwijfel zelfs of hij het verschil tussen 'weer' en 'klimaat' kent. En daarom heeft rechts weinig op met cultuur, de humaniora, en de wetenschap. Dat zijn linkse hobbies. Men droomt daar ervan met 180 km/h door een geheel geasfalteerd Nederland te scheuren, waarin alleen blanke menschen wonen, die hun rechterhand de lucht insteken bij wijze van groet. En alleen al de geur van satehsaus brengt die mensen tot razernij.

jonh16144
jonh1614431 mrt. 2012 - 8:17

Waarom moeite doen om de waarheid te spreken als ik ook zomaar sh*t kan roepen, op de tv kom en dan ff 24 zetels haal. Dan vraagt het volk er gewoon om om voorgelogen te worden. Er zijn veel meer roeptoeters en papegaaien dan critici en zelfnadenkenden, dus het is gewoon de democratie in actie.

boswachter2
boswachter231 mrt. 2012 - 8:17

'Deze circusvoorstelling ga ik niet bezoeken', reageerde hij vandaag. Uitspraak van Van der Laan ( Burgemeester Amsterdam, PvdA). Wijze uitspraak. Groen Links kan hier nog veel van leren.

1 Reactie
rudi21
rudi2131 mrt. 2012 - 8:17

"Wijze uitspraak. Groen Links kan hier nog veel van leren. " Wat dan?

meijerlahn
meijerlahn31 mrt. 2012 - 8:17

De komende week is het Stille/Goede Week. De week waarin verraad en verloochening een hoofdrol spelen en herdacht wordt door christeren, toch, meneer HardLeers.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199331 mrt. 2012 - 8:17

Daar denk ik ook vaak aan, Isis - zondags in de kerk zitten, en deze week ook vrijdag, uiteraard. Plechtig kijken. Bidden. Zachtjes instemmend knikken bij het gebed. Rest van de week: zuigen, flemen, halve waarheden en leugens vertellen, armen nog armer maken. En genieten van alle 'exposure'. Jezus zei: wie aan de allerminsten komt, die komt aan mij. Resumé: wij worden door Farizeeërs bestuurd, het slag mensen dat door Christus zelve de Tempel uitgebokst werd.

holstein7
holstein731 mrt. 2012 - 8:17

het kompromie bestond er in dat mauro zijn studie mocht afmaken maar dat hij geen recht had op asiel o.a. omdat hij een moeder heeft en dus geen ama was in de zin van het woords want die hebben n.l. geen ouders meer.. verder heeft hij gejokt over zijn leeftijd en naam... ik begrijp leers wel: hij wil asielzoekers wegsturen die liegen over hun komst naar hier... velen zijn (80%) economische vluchtelingen en er is geen politieke grondslag. leers wil geen precedenten scheppen zodat alle liegende asielzoeker hier mogen blijven op grond van jurisprudentie die de slimme (en vaak liegende) asieladvocaten gaan aanwenden. jammer voor dibi en groen links die alleen maar deze kaart weten te spelen; vandaar die 6 zeteles in de peiling jolande. grijp in en trek je spannende leren pakje aan en profileer je eens op een ander gebied a.j.b.

1 Reactie
rudi21
rudi2131 mrt. 2012 - 8:17

"maar dat hij geen recht had op asiel o.a. omdat hij een moeder heeft en dus geen ama was in de zin van het woords want die hebben n.l. geen ouders meer.. " Kolder, de definitie van "ama" zegt niets over het wel of niet hebben van ouders. "verder heeft hij gejokt over zijn leeftijd en naam... " Kolder, hij heeft als tienjarige de naam van zijn moeder genoemd, want een vader had hij niet. De argeloosheid van een tienjarige jokken noemen is cynisme zoals alleen uit een slecht geweten kan ontstaan. " velen zijn (80%) economische vluchtelingen en er is geen politieke grondslag" Onzin, Angola is booming, daar is iedereen het over eens, Mauro is geen economische vluchteling. " leers wil geen precedenten scheppen zodat alle liegende asielzoeker hier mogen blijven op grond van jurisprudentie" Nonsens, het gebruik van de discretionaire bevoegdheid schept geen jurisprudentie. "spelen; vandaar die 6 zeteles in de peiling jolande. " Je hebt een punt, maar ik begrijp niet wat Mauro daaraan kan doen.

holstein7
holstein731 mrt. 2012 - 8:17

het kompromie bestond er in dat mauro zijn studie mocht afmaken maar dat hij geen recht had op asiel o.a. omdat hij een moeder heeft en dus geen ama was in de zin van het woords want die hebben n.l. geen ouders meer.. verder heeft hij gejokt over zijn leeftijd en naam... ik begrijp leers wel: hij wil asielzoekers wegsturen die liegen over hun komst naar hier... velen zijn (80%) economische vluchtelingen en er is geen politieke grondslag. leers wil geen precedenten scheppen zodat alle liegende asielzoeker hier mogen blijven op grond van jurisprudentie die de slimme (en vaak liegende) asieladvocaten gaan aanwenden. jammer voor dibi en groen links die alleen maar deze kaart weten te spelen; vandaar die 6 zeteles in de peiling jolande. grijp in en trek je spannende leren pakje aan en profileer je eens op een ander gebied a.j.b.

1 Reactie
geila
geila31 mrt. 2012 - 8:17

"Liegen" = als jong ventje zat hij er een paar dagen naast met zijn geboortedatum en v.w.b. achternaam: hij gaf hij van zijn moeder op maar omdat zijn ouders gescheiden waren droeg hij die van zijn vader (of net andersom). Vrees dat heel veel -volwassen- Wilderianen en overige Heimlanders en fremfeindlichen (w.o. Leers zelf) heel veel ergere dingen bij elkaar liegen en frauderen, dan dit ventje van toen 8 jaar. Ongelooflijk dat deze onderbuiken dit zo uitbraden met Leers voorop, die begon al op nieuwjaarsreceptie met veel vreten e.d.

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil31 mrt. 2012 - 8:17

Ik denk dat we met zijn allen nog wat meer gedichten moeten maken, en liedjes moeten posten. ==================== Uiteraard is ieders individuele perceptie daar anders in. Ik zelf heb meer aan een mooi gedicht of een mooie tekst, uiteraard als het binnen het topic past. Liever een een gedicht of een liedje dan boodschappen van haat en afgunst die een 10 jarige asielzoeker neerzetten als een keiharde en berekende crimineel die ons land leeg komt roven.

brbrwr
brbrwr31 mrt. 2012 - 8:17

Een kennismigrant is iemand die een bijzonder kennis of kwaliteit bezit waar in het land betreffend land behoefte aan bestaat. Mauro heeft die kwaliteiten niet.

1 Reactie
rudi21
rudi2131 mrt. 2012 - 8:17

Klopt, als kennismigrant komt hij niet in aanmerking. Nederland heeft ook helemaal geen kennismigranten nodig, wat we nodig hebben is handen aan het bed, handen in de modder, handen aan de troffel.

Ruud12
Ruud1231 mrt. 2012 - 8:17

Welke ouder betaalt aan een mensenhandelaar handen vol geld aan reiskosten en omkoopgeld om zijn kind van 10 jaar 7000 km. te laten reizen naar een onbekend land. Als het kind daar aankomt, moet het in opdracht liegen over zijn naam en leeftijd. Geen enkel kind van 10 jaar liegt uit zichzelf hierover. Een ouder die zoiets uithaalt, moet toch zwaar worden gestraft en het kind teruggestuurd. In Luanda is bovendien een nederlands opvanghuis voor dergelijke kinderen. In wat voor perfide wereld leven we eigenlijk, dat dergelijk gedrag nog wordt beloond ook.

1 Reactie
rudi21
rudi2131 mrt. 2012 - 8:17

Waarom het kind straffen voor de daden van volwassenen? In welk een perfide wereld leven wij?

[verwijderd]
[verwijderd]31 mrt. 2012 - 8:17

Ding-Dong... Nederlandse wet- en regelgeving wordt niet bepaald door Mauro... Ding-Dong.

1 Reactie
rudi21
rudi2131 mrt. 2012 - 8:17

Precies, beste Wim, de huidige wetgeving voorziet in een verblijfsvergunning. Leers moet hem alleen toekennen.

zegmaarmark
zegmaarmark31 mrt. 2012 - 8:17

1 april! mauro mag toch blijven

1 Reactie
mijnmening2
mijnmening231 mrt. 2012 - 8:17

:)

Bluerock
Bluerock31 mrt. 2012 - 8:17

Prachtig. 40 burgemeesters keren zich tegen politiek Den Haag. Dit laat goed het hele probleem van Bruin I zien, namelijk dat ze weliswaar de macht hebben, maar het gezag missen.

1 Reactie
mijnmening2
mijnmening231 mrt. 2012 - 8:17

mee eens