Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pijnlijke blunders bij 14 juli defilé in Parijs

  •  
14-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
parijs
14 juli, oftewel Quatorze Juillet, is de grote nationale feestdag in Frankrijk. De dag waarop herdacht wordt dat in 1789 de beruchte Bastille-gevangenis werd bestormd door het volk en de Franse revolutie begon. Bij het feest hoort een officieel defilé voor de president op Avenue des Champs-Élysées. Dit jaar ging met dat perfect georchestreerde spektakel pijnlijk mis.
Zoals ieder jaar vlogen straaljagers van de luchtmacht over om achter zich een rookgordijn in de kleuren van de Franse vlag te laten. Maar dit jaar had een van de vliegtuigen de verkeerde kleur zodat de vlag niet werd weergegeven. Gelukspuntje was dat het bewuste vliegtuig niet in het midden van de formatie vloog anders was het resultaat misschien wel meer op de Kroatische vlag gaan lijken dan de Franse.
Ook met het ballet van de gemotoriseerde brigade liep het mis. Twee motoren gingen voor de ogen van president Emmanuel Macron onderuit. En overeind komen bleek nog verdomd lastig.
Zondag speelt Frankrijk de finale om het wereldkampioenschap voetbal tegen Kroatië. Dat heeft er natuurlijk niets mee te maken maar de nationale blunders leiden vast tot extra nagelbijten.
Gelukkig hebben de Fransen ook nog een opsteker. Strijdlied voor Les Bleus in dit kampioenschap is ‘I Will Survive’, de cover-versie van de Rotterdamse Hermes Houseband van deze hit uit 1987 prijkt momenteel in de Franse hitlijsten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.