Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pietitie bij demonstratie aan PVV aangeboden

  •  
26-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
pietdemo300.jpg
16-jarige organisator demonstratie overhandigde 'likes' aan PVV-Kamerlid ... Makers Pietitie wisten van niets, maar 'vinden het leuk' ... 'Tegendemonstrant' door politie afgevoerd
Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd voor het behoud van Zwarte Piet, meldt de NOS. Het protest werd georganiseerd door de 16-jarige Mandy Roos en was aangekondigd als een demonstratie voor het behoud van Zwarte Piet, en tegen de Verenigde Naties, die kritiek hebben geuit op het fenomeen.
Tijdens de demonstratie werd een verzameling Facebookpetitites aangeboden aan PVV-Kamerlid Joram van Klaveren. De makers van de Pietitie, goed voor 2,1 miljoen ‘likes’, wisten daar niets van. Zij vinden het leuk dat het gebeurd is, maar benadrukken dat het niet de officiële bestemming van hun petitie is: 
Twitter_pietitie
‘Tegendemonstrant’ Een vrouw uit Papoea-Nieuw-Guinea die tegen de VN demonstreerde werd aangezien voor een tegendemonstrante. Zij is door de politie meegenomen. Kort daarop kon ze weer vertrekken.
twitter_piet_demo

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (129)

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 okt. 2013 - 15:48

Jammer dat dit meisje niet wat meer afstand neemt van de bedenkelijke kaping van de meeuwenpartij.

JAWEH
JAWEH26 okt. 2013 - 15:48

Wat is dit landje toch diep gezonken zeg, in de afgelopen vijftien jaar. Demonstreren tegen de VN omdat die iets heeft gezegd over racisme in Nederland. De PVV is er als de kippen bij om er garen bij te spinnen. Reality is stranger than fiction sometimes..

Lejoo
Lejoo26 okt. 2013 - 15:48

De staat van Nederland anno 2013. Op het Malieveld. Papoea-Piet niet welkom bij Pietitie. Protesterende Pieterbazen Vrienden Vereniging boos op demonstrant. De oplossing voor het Pietenprobleem: Zwarte Piet moet blijven. Weg met Papoea-Piet. Volgt u het nog?

clara51
clara5126 okt. 2013 - 15:48

["Pietitie bij demonstratie aan PVV aangeboden"] En die zag niemand aankomen? Op 24 oktober was er dit persbericht van de PVV: "De PVV juicht het initiatief van de 16-jarige Mandy Roos toe om zaterdag op het Malieveld in Den Haag te demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet. "Het Sinterklaasfeest, met Zwarte Piet, is onderdeel van de Nederlandse cultuur. En dat moet zo blijven. Dit eeuwenoude belangrijke kinderfeest mag niet verloren gaan vanwege onzinnig multiculgezeur", stelt PVV-Kamerlid Joram van Klaveren. "Fantastisch dat een jonge meid zoals Mandy zich inzet om onze Pietentraditie te kunnen behouden". Van Klaveren, die Kamervragen stelde over de kritiek op het Sinterklaasfeest, zal komende zaterdag aanwezig zijn tijdens de demonstratie. Hij zal tevens een petitie in ontvangst nemen die in de week van Sinterklaas aan het Kabinet zal worden overhandigd." http://pvv.nl/index.php/in-de-media/persberichten.html En het meisje dat het organiseerde is trouwens geen 16, maar 21.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@Optel Som, In Suriname is de verandering dus al in gang gezet. In dat filmpje uit 2009 blijken de kinderen niet bang van de Pieten met kleurvlekken in het gezicht. Maargoed aan het eind van de dag is wat de Surinamers doen hun zaak. Ik kan me alleen druk maken om mijn eigen land! Bizar trouwens dat die vrouw klappen heeft moeten incasseren. Mag toch hopen dat de PVV gezien hun aanwezigheid op het Malieveld hier schande van spreekt...? Of.. Ooh.. Laat maar ik snap em al..

BertF2
BertF226 okt. 2013 - 15:48

De overhandiging van de petitie aan de PVV is terecht. De gedreven voorstanders van Zwarte Piet hebben zich op dat niveau bewogen, evenals veel gedreven tegenstanders. Daarmee is overigens niets mis. iedereen heeft het recht zich op eigen niveau uit te laten over wat dan ook.

7731BK11
7731BK1126 okt. 2013 - 15:48

Deze hele zwarte piet discussie krijgt voor mij een nare bijsmaak. Waar gaat het helemaal over? Natuurlijk is Sinterklaas niet racistisch bedoeld. Maar niet iedereen voelt dat hetzelfde. Doel is toch dat we ook in de toekomst gezamenlijk dit kinderfeest kunnen blijven vieren, zonder dat het frustrerend werkt op sommige medelanders, die nog altijd moeite hebben met hun voorouderlijk verleden. En vaak begrijpelijk. Waarom dan niet een kleine aanpassing, zodat ook zij er straks meer plezier aan beleven, en het niet een steeds weerkerende steen des aanstoots wordt, met eindeloze discussies van welles-nietes. Een beetje empathie van onze kant, kan geen kwaad en je bereikt er zo veel meer mee.

JoopSchouten
JoopSchouten26 okt. 2013 - 15:48

O lieve blonde leider. Hier is de oogst van vandaag.

dino_radja
dino_radja26 okt. 2013 - 15:48

Rot op, racistenpiet!

SonnyBoliv
SonnyBoliv26 okt. 2013 - 15:48

Arme vrouw. Misselijkmakend zeg. Kan mij het verrotten of iemand voor of tegen dat hele ZP gebeuren is, maar heb GVD een beetje respect voor elkaar en leef niet in je tunnelvisietje en domme geouwehoer. Man man man...

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra26 okt. 2013 - 15:48

"Als een klein groepje Zwarte Piet-sympathisanten de vrouw met de vlag ziet, slaat de stemming om. De groep loopt dreigend op haar af en sluit haar in. Een blonde vrouw met zwart geschminkt gezicht begint meteen te schreeuwen: “Dus jij bent tegen Zwarte Piet? Rot dan lekker op naar je eigen land!” De vrouw stamelt dat ze helemaal niet tegen Zwarte Piet is, maar juist ook tegen de VN. Ze vindt het belangrijker dat de VN tijd en geld steekt in onderzoek in West-Papoea en dat onderzoek naar Zwarte Piet onzin en geldverspilling is. Maar niemand die het hoort of het wil horen. “Ze is tegen Zwarte Piet!” Angst Steeds meer omstanders bemoeien zich ermee. Ze schreeuwen naar haar en als zij wat wil zeggen, zingen ze Sinterklaasliedjes. De kleine vrouw wordt ingesloten als een prooi door een groep Hyena’s. In de blauwe ogen van de zwart geschminkte gezichten lijkt de haat zichtbaar. De ogen van de vrouw verraden niets anders dan angst. Vluchten Als een man probeert haar vlag af te pakken, vecht ze als een leeuw om die te behouden. Omstanders lachen haar uit. De vrouw probeert de meute te ontvluchten, maar een oudere man komt achter haar aan alsof hij de grootst mogelijke crimineel op de hielen zit. Hij pakt haar vast en het lijkt of hij wil slaan. Op dat moment pakt iemand uit de menigte zijn arm en trekt hem bij de vrouw vandaan die inmiddels in paniek is geraakt. Politie Op het moment dat ze weer wordt ingesloten, komt er een agent aan. Hij vraagt de vrouw mee te komen. “Voor uw veiligheid, mevrouw.” Als de vrouw meeloopt naar het politiebusje, klink gejuich van een klein groepje omstanders. “Ze is gearresteerd” zegt een vrouw in trainingspak. “Terecht”, merkt haar man op." (http://gerritdeheus.wordpress.com/2013/10/26/zwarte-piet/) En dan vragen we ons af waarom de PVV zo wordt "weggezet". Het is verdomme om je dood te schamen.

StormdeBeer
StormdeBeer26 okt. 2013 - 15:48

Ach het is al ontkracht. Organisatie meldt dat PVV niets aangeboden heeft gekregen.

ElChe
ElChe26 okt. 2013 - 15:48

Door de petities aan de nsb club te geven stopt voor velen de discussie.

JongLinks
JongLinks26 okt. 2013 - 15:48

Belachelijk dat deze mensen de discussie naar dit niveau brengen. De mensen die tegen zwarte piet zijn proberen kinderen buiten de discussie te houden en ze te beschermen, maar hier worden kinderen als wapens gebruikt. Kinderen worden bang gemaakt, schandalig.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen26 okt. 2013 - 15:48

Alles is hieronder al zo'n beetje gezegd, maar dit stuit met toch vreselijk tegen de borst: Deze demonstratie werd u aangeboden door Banketletters.nl. Dat is alvast een site waar ik nooit iets ga bestellen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra26 okt. 2013 - 15:48

Het blijft een merkwaardig verschijnsel, dat verdedigen van Zwarte Piet. Iets verdedigen, dat niet echt bestaat, alleen in onze fantasie en het geloof van onze kinderen. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn welkome gasten in de intieme sfeer van het gezin, vriendenkring of familie. Waar zijn de demonstranten bang voor? Dat blauwhelmen van de VN de huiskamer binnenstormen met getrokken revolvers om Zwarte Piet in het gevang te werpen? En die agressie tegen een mevrouw die ervan wordt verdacht tegen Zwarte Piet te zijn, hoe is dat nu te verklaren? Een geprikkeld geweten misschien? Schuldgevoelens kunnen mensen buitengewoon agressief maken. De mogelijkheid dat men zo dom was het gehele leven een verkeerde gedachte te hebben omarmd is kennelijk moeilijker te verdragen dan een volkomen onschuldige mevrouw de stuipen op het lijf te jagen. Niet Zwarte Piet werd verdedigd daar op het malieveld, maar ons kwade geweten.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@ MG 68 Beetje wel he.. Fijn dat je er nog eens goed over nagedacht hebt. Vooral "En nee deze discussie geeft geen extra racisme, de racist voelt zich gesterkt en durft zich uit te spreken". Je hebt goed om je heen gekeken, gezien wie er met je mee lopen en die figuren bevallen je allerminst.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2013 - 15:48

Hoort zwarte Piet onder de Normen en Waarden van Balkenende? Zomaar een vraagje!

seniorg
seniorg26 okt. 2013 - 15:48

"Een vrouw uit Papoea-Nieuw-Guinea die tegen de VN demonstreerde werd aangezien voor een tegendemonstrante." Dat is een nogal kort-door-de-bocht mededeling! De vrouw werd fysiek bedreigd door racistisch gajes dat volop aanwezig was (los van de PVV kon men daar ook bijvoorbeeld NVU en Voorpost aantreffen, getver). Het was al met al dus niet wat het bij het Journaal nog leek. Lief bedoeld van zo'n meisje maar zoals bij al dit soort zaken onmiddellijk overgenomen door rechtse beroepsdemontranten.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2013 - 15:48

Ooit zei mijn ex-juf tegen ons dat zwart geen kleur is. Kleuren hebben veel te maken met licht, zei ze. Wit is licht (en dus geen kleur), riep ze verder. Zwart is het gebrek aan licht (en dus ook geen kleur). Nou, kunt u mijn ex-juf volgen? Zoja, dan hebben wij het hier over '' Kleurloos Piet'''en dus niets te maken met zwarte mensen.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@Babette van Dijk De waterbus ;). Heb daar in Rotterdam wel eens een ritje mee gemaakt, hebben de Ziele Pieten ook weer eens een lolletje in hun leven. Er is ze tenslotte ook al zoveel afgepakt. Weet alleen niet of OAD daar een van in het assortiment heeft, of daar makkelijk aan kan komen. Maargoed een leeggelopen dorp it is!

denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

Met zulke pro pieten als medestanders heeft zwarte piet geen Gario nodig om hem heel snel van het toneel te doen verdwijnen. Ik als criticaster vind het persoonlijk jammer dat het waarschijnlijk niet zal komen door voortschrijdend inzicht dat een meerderheid zal kiezen voor aanpassing of iets van dien aard. Helaas zie ik het er van komen dat men zich gedwongen ziet dit te doen door de virulent en schaamteloze racistische uitingen van veel voorstanders van behoud van dit fenomeen in een kinderfeest.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@Its me "Kunt u ook nog andere jaren noemen dan het inmiddels beroemde 1935 van waaruit er een enkele video bestaat met witte pieten." Ik zou zeggen.. Google is je vriend? Even zonder gekkigheid, dat is mijn argument niet. Nergens zeg ik dat de intocht decennia lang zonder zwart op je piet gevierd werd. Ik heb er wel over gehoord maar nu geen tijd om dat voor je uit te zoeken want mijn werk roept. Ik adviseer je dan ook om deze zelf even op te pakken. Ik hoor graag van je wat je bevindingen zijn! Ik ging in op je vraag hoe we voorkomen dat kinderen de nieuwe Piet zouden herkennen. Daarvoor haalde ik 1935 aan. Dat jaar is naar mijn weten ook verlopen zonder onlusten tussen kinderen en ouders omdat de kinderen er massaal achterkwamen dat hun ouders de boel belazerden. Dus als het in 1935 kan, waarom niet in 2014, 2015 etc. Tevens draag ik het magisch denken aan. Maar geen reactie op mijn argumenten.. Jammer. Daarnaast sluit ik mij aan bij Dennis Mollis. In een tijd van social media heb je genoeg mogelijkheden. Daarnaast werken zowel mannen als vrouwen dus de werkvloer biedt ook tal van opties. Of daarbuiten: een vriend van je nichtje, of van je oudere kinderen, je maat van de sportschool.. Noem maar op. Maar dan moet er eerst ruimte in je denken zitten. En hoe ik dat zo inschat op basis van jouw schrijven zit deze ruimte er bij jou niet. Dus ik kan je nog zo om je oren slaan met argumenten, je zult ze op dit moment niet van mij aannemen. Anders had je of een tegenargument geproduceerd (vb. uit dit krantenbericht uit 1935 blijken wel degelijk rellen te zijn geweest), of mijn argumenten erkend. In plaats daarvan stap je over mijn argumenten heen en komt met een soort van vage vraag die los staat van wat ik zeg. Ik zeg herkenning nee want, jij zegt laat eens zien of er andere jaren zijn waarbij op de video enkel blanke Pieten te zien zijn? Ik denk dat je krachtiger overkomt als je je gewoon bij het "tisch tradietsjie" verhaal houdt. Dat is je gevoel en ik kan niet je gevoelens voor je bepalen.

Emjee2
Emjee226 okt. 2013 - 15:48

POWNED was ook op het Malieveld, en constateerde terecht dat de pro-ZP-demonstratie gekaapt was door extreem rechts. Er was een demonstrante die tegen de VN-bemoeienis met ZP protesteerde, en vond dat de VN zich beter kon bezig houden met gevallen van werkelijk racisme, zoals de ernstige mensenrechtenschendingen en het geweld tegen de Papoea's in West-Nieuw-Guinea (West-Irian) begaan door de Indonesische regering. Ze werd belaagd door omstanders die haar aanzagen voor een anti-ZP-demonstrant. De verslaggever van POWNED duwde de belagers van haar weg, en probeerde hun duidelijk te maken dat ze helemaal niet tegen ZP was maar juist tegen de VN-bemoeienis met ZP. Maar de rechts-extremisten, die vermoedelijk nog nooit hadden gehoord van Papoea-Nieuw-Guinea, wilden niets weten van de werkelijke redenen van haar aanwezigheid op de pro-ZP-demonstratie. De vrouw moest ontzet worden door de politie.

Emjee2
Emjee226 okt. 2013 - 15:48

Voor ons is Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet, en heeft totaal niets met kolonialisme, slavenhandel, of racisme te maken. Bewijs daarvoor zijn de vele Zwarte Pieten die je op Kinderdag in Suriname kunt zien. Ook in Nederland vieren veel Nederlanders van Surinaamse afkomst het sinterklaasfeest en schminken zichzelf en hun kinderen vrolijk als Zwarte Piet. Wij hebben een zeer gemêleerde familie, vrienden- en kennissenkring, en zijn allen fan van ZP. Wij hebben het sinterklaasfeest altijd gezien als een kinderfeest dat alle Nederlanders, ongeacht hun afkomst, verbindt. We begrijpen totaal niets van de ophef rond ZP. Ik vind het opvallend dat degenen die ZP met alle geweld met het Nederlandse koloniale verleden en Afrikaanse slaven willen verbinden, zelf vaak “donkerwit” zijn, zoals de Hindoestaans-Surinaams-Nederlandse Prem Radhakishun, die bij DWDD heel kinderachtig uitspoog: “Sinterklaas bestaat niet! Sinterklaas bestaat niet!” Sinterklaas bestaat wel, en zijn Zwarte Pieten die zoveel vreugde brengen ook! We zijn anti-Wilders (voor de duidelijkheid!), maar we houden van ZP , en van ons moet ZP blijven. Ik vind het best dat men over ZP discussieert, maar ZP-fans uit te maken voor racisten slaat nergens op (en dat laten we ons ook niet zeggen!) Ik ben bang dat Surinaamse Nederlanders die ZP zien als ZP en niet als een reliek uit het Nederlandse koloniale verleden, slachtoffer worden van een sharia, en bedreigd zullen worden door ZP-haters. Die hele ZP-discussie – m.i. door de VARA geïnitieerd en gevoed - is totaal uit de hand gelopen. Laten we vooral niet vergeten dat we het over het sinterklaasfeest hebben, een kinderfeest. Laat de VARA meer aandacht besteden aan de kwestie die een demonstrante op de pro-ZP-manifestatie op het Malieveld onder de aandacht wilde brengen. Ze vond dat mevrouw Shepherd van de VN zich niet moest mengen in de ZP-discussie in Nederland, maar zich beter kon richten op de grove mensenrechtenschendingen in West-Nieuw-Guinea. De dame in kwestie mocht even verschijnen in P&W, maar van werkelijke belangstelling voor het vreselijke lot van de Papoea’s in West-Nieuw-Guinea was geen sprake (in heb heel wat moeten googlen om een goed beeld van deze afschuwelijke situatie te krijgen). In plaats daarvan heeft de VARA, om duistere redenen, de oorlog verklaard aan ZP, met het doel ZP totaal te vernietigen. Ze zullen van een koude kermis thuiskomen, want ze kunnen dan wel roet in het eten gooien, maar Sint en Zwarte Piet uitroeien lukt ze niet. ZP is onschuldig, en ZP-fans ook! Een reactie uit Suriname (Sinterklaasfeest 2012), waar ZP ook nog steeds komt: “Waarom hoort Piet er niet meer bij. Door de eeuwen heen was hij de rechterhand van Sint. Sinterklaas en Piet komen voor de kinderen en de kleintjes kennen geen discriminatie, laat ze die ene dag in het jaar genieten van de vrolijke Piet die cadeautjes en snoep geeft. En vergeet niet dat als Piet er niet meer is dat de liedjes ook niet meer kloppen. Laat kinderen kind zijn,en zadel ze niet nu al op met DISCRIMINATIE.”

denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

"Een vrouw uit Papoea-Nieuw-Guinea die tegen de VN demonstreerde werd aangezien voor een tegendemonstrante. Zij is door de politie meegenomen. Kort daarop kon ze weer vertrekken." Als dit niet te triest is voor woorden zou zijn zou je toch in een deuk liggen als je hier een beeld bij bedenkt.

2 Reacties
Lejoo
Lejoo26 okt. 2013 - 15:48

Hier een foto van de Papoea-vrouw. Met een bloem in haar krullen en een vlag in haar hand wil zij protesteren tegen de VN. Ingesloten en vermanend toegesproken door een vinger wijzende man: https://twitter.com/alexanderbakker/status/394081045878169600/photo/1

CorvusCorone
CorvusCorone26 okt. 2013 - 15:48

Hoe triest is het dat er voor een échte tragedie maar 1 iemand staat te demonstreren? En dan word die persoon ook nog geintimideerd door de massa die niets liever doet dan hun kop in het zand steken voor echte problemen en blackface wil verdedigen in de 21e eeuw. Wat een bekrompen land.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Oh. Dit is niet de bedoeling. Dat de PVV hier met de prijs gaat strijken lijkt me echt helemaal fout. Ik ben blij dat ik nog niet getekend heb. Dametje van 16----------wat een intens domme zet.

2 Reacties
CliffClavin1993
CliffClavin199326 okt. 2013 - 15:48

Tja Hansje - met je eens, uiteraard. Ik denk dat het toch vooral naïveteit is, van dat meisje. Misschien kan je zelfs zeggen dat ze niet beter weet - tenslotte is ze opgegroeid met op de achtergrond een ander politiek landschap dan wij. Ze heeft de stennis en de reuring vanaf Fortuijn in haar bewuste leven meegemaakt. Alle oproer, lawijt, beledigingen, onbetrouwbaarheid, en louche achterkamertjeshandel (die is natuurlijk alleen maar erger geworden, in weerwil van de 'transparantie' die men zo vaak met de mond belijdt); en alle valse vaderlandsliefde en lachwekkend-sentimenteel nationalisme, dat zal haar beeld van de politiek zijn. En dan maakt het niet heel veel uit welke partij met de - onverdiende - eer gaat strijken. Het zij zo.

denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

"Dat de PVV hier met de prijs gaat strijken lijkt me echt helemaal fout." Zo zie je maar hoe het kan verkeren want voor mij geldt dat als de SP hier op welke manier dan ook meegedaan zou hebben ik mij niet zou kunnen voorstellen ooit nog op ze te stemmen.

whitepete
whitepete26 okt. 2013 - 15:48

Niks mis mee, als PVV er iets positiefs mee doet toch?

1 Reactie
Dehnus
Dehnus26 okt. 2013 - 15:48

Waarom? Waarom moet de politiek zich er uberhaubt mee bemoeien! Hoe jij je feestje viert is jouw zaak, hoe je buurman dat doet is zijn zaak. En dat gejengel dat een "kinderfeest verpest word" geld net zo goed voor de pro zwarte piet mensen, want die weten zich ook niet te gedragen. Man, als iemand kleuren pieten wil dan neemt hij kleuren pieten, dat is zijn zaak. Als je kind al een vraag stelt, wat me sterk lijkt, zeg je gewoon dat dat Surinaamse/Antiliaanse pieten zijn, die zijn geboren met meer kleurtjes. Klaar opgelost, en het is nog eens waarheid ook want op de Antillen hebben ze meer kleurtjes tijdens de SInterklaas viering. Je hoeft er toch geen hart verzakking over te krijgen? Gewoon leven en laten leven, je mag je eigen feestje vieren zoals jij wilt (Om mijn part maak je er een PVV feestje van, zal mij een worst wezen) en je buurman heeft ook dat recht. Je mag er ook van vinden wat je wilt, inclusief het abject vinden, maar ga je toch niet zo aanstellen zeg.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Ik ben iemand..... Wat verschrikkelijk dat dit meisje zich heeft laten kapen door de PVV, want EEN ding weten we zeker, de PVV gaat daar echt niets positiefs mee doen.

3 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 okt. 2013 - 15:48

Het past toch prima bij die partij? "Jullie" mogen niet iets afpakken van "ons" omdat "jullie" je er door gekrenkt voelen. PVV-taal. Iedereen die die facebook-pagina geliked heeft kon dat zien...

rbakels
rbakels26 okt. 2013 - 15:48

JUIST!

clara51
clara5126 okt. 2013 - 15:48

["Wat verschrikkelijk dat dit meisje zich heeft laten kapen door de PVV, want EEN ding weten we zeker, de PVV gaat daar echt niets positiefs mee doen."] Maar ze heeft zich toch niet laten kapen? Het stond toch al op 24 oktober aangekondigd in een persbericht van de PVV dat dit de bedoeling was van de demonstratie? Het zijn de twee miljoen ondertekenaars van de Pietitie die zich hebben laten kapen. De opstellers van de Pietitie zelf vinden het prima dat dit is gebeurd. Maar ook dat was uit alles wat ze zelf op hun facebookpagina zetten, al wel duidelijk. Voor wie de moeite nam echt naar die pagina te gaan kijken.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Hoever mag egocentrische vrijheid individu/kleine minderheid gaan om een hele samenleving en volkscultuur de eigen wil op te dringen.. En in hoeverre moeten wij hierover open debat aangaan.. Aanpassen aan 's lands eigen cultuur is het sleutelwoord.

2 Reacties
edgarmat
edgarmat26 okt. 2013 - 15:48

@Wim, culturen wijzigen. Wen er maar aan.

lembeck
lembeck26 okt. 2013 - 15:48

Val je nu een Papoea mevrouw aan die daar stond te demonstreren tegen de VN en geen fluit te maken had met jouw partij demonstratie over Zwarte Piet? Dat noem ik omdraaien van de feiten.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Sta je daar als onschuldig kind in de stad van de reiger, word je ineens door een meeuw op je kop gescheten.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger26 okt. 2013 - 15:48

Hahahahaha...ja een witte meeuw :-)

Patrick Faas
Patrick Faas26 okt. 2013 - 15:48

Hoop dat de ondertekenaars nu spijt hebben.

1 Reactie
lembeck
lembeck26 okt. 2013 - 15:48

Was op FB. Gelukkig heb ik geen FB en heb ik niet getekend. Maar ik zou me vreselijk gepiepeld voelen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Wat is hier eigenlijk mis mee? Petitie wordt aangeboden aan een volksvertegenwoordiger. Die kijgen trouwens iedere dag post hoor. Iets met democratie, toch?

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger26 okt. 2013 - 15:48

De PVV wil er met de piet van door gaan...niey om (zwarte) piet maar om de likes...

Hendrikjan2
Hendrikjan226 okt. 2013 - 15:48

Die vingerwijzende man wilde iets hardhandigs doen met haar. Omstanders hielden hem tegen. http://gerritdeheus.wordpress.com/2013/10/26/zwarte-piet/ zie de video op 2.15: http://www.youtube.com/watch?v=pKYhD4vb6uw

2 Reacties
Gogol
Gogol26 okt. 2013 - 15:48

Bedankt voor de link, Hendrikjan X. Schokkend wat een haat er leeft onder deze 'vrolijke actievoerders'. Ik roep iedereen op de petitie van deze mevrouw te tekenen. Als steun voor haar en omdat het in ieder geval een zinvollere actie is dan het gehannes om ZP. Petitie: ‘Stop de ‘slow motion’ genocide in West-Papoea’. http://petities.nl/petitie/stop-de-%E2%80%98slow-motion%E2%80%99-genocide-in-west-papoea-%E2%80%93-zet-onrecht-recht

Hanspuntnl
Hanspuntnl26 okt. 2013 - 15:48

Ik zie niet meer dan 20 mensen rond de vrouw, waarvan zo'n 18 persmuskieten. Je kunt ook alles opblazen....

mees.
mees.26 okt. 2013 - 15:48

Ik heb het feest van Sinterklaas altijd als prettig ervaren maar wat ik lees van vele mensen die die pietitie ondertekenen krijg ik er toch een heel naar gevoel bij. Reakties vol met racistische nationalistische uitspraken,de walgelijke PVV die er een slaatje probeert uit te slaan....het feest zal voor mij altijd een hele nare nasmaak hebben. Ik heb echt te doen met de minderheid die zich niet gehoord voelt,de massa die die minderheid verbaal keihard onder de voet loopt.

1 Reactie
Florian2
Florian226 okt. 2013 - 15:48

De minderheid mag zich aanpassen aan die grote meerderheid van 2.2 miljoen mensen die de petitie tekenden. Laat dat een duidelijk signaal zijn! Een overgrote meerderheid in Nederland heeft genoeg van dit gewauwel....mensen die zich hier verstigen moeten zich gewoon aanpassen als ze in Nederland willen wonen. Sinterklaas is een traditie: get over it!

kapitanlaipose
kapitanlaipose26 okt. 2013 - 15:48

http://gerritdeheus.wordpress.com/2013/10/26/zwarte-piet/ Schandalig wat deze autochtonen doen. De Papoea demonstrante heeft geluk gehad dat er geen boom in buurt was. Anders hing ze daar nu te bungelen in de nacht. Gelukkig wel verwarmd met een brandend kruis in haar nabijheid. Er loopt heel wat naar volk rond onder de pro Pieten demonstratie. Om met een hele groep een vrouw zo te bedreigen, te intimideren en uit te schelden. Hadden ze moeten doen als er een grotere Papoea demonstratie was.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie226 okt. 2013 - 15:48

=====Schandalig wat deze autochtonen doen.===== Nu generaliseer je zelf ook. Je spreekt mensen als Wim van Delft altijd terecht aan als ze generaliserend over allochtonen praten maar kennelijk heb je er geen moeite mee om zelfde soort uitspraken over autochtonen te doen. Zucht.. wanneer leren mensen nou eindelijk eens dat wij allen individuen zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Han Krijgt gelijk

1 Reactie
denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

Daar heeft hij zelf dan ook alle moeite voor gedaan.

kapitanlaipose
kapitanlaipose26 okt. 2013 - 15:48

http://www.youtube.com/watch?v=Z5X6R6A-bgc Dit is wat dat verdomde pro pieten tokkie volk met je doet als je zwart bent en het niet eens bent met ze. Stelletje lafaards om die vrouw zo aan te vallen met z'n allen. Hier komt de ware aard naar boven van dat volk.

1 Reactie
Diantha2
Diantha226 okt. 2013 - 15:48

Deze mevrouw was het wel eens met de omstanders. Dus gewoon als je zwart bent.

jvankessel
jvankessel26 okt. 2013 - 15:48

Ze had kennelijk ook relaties met 'Nederland Tuigvrij' dat duidelijk aan de PVV is gelieerd.

1 Reactie
lembeck
lembeck26 okt. 2013 - 15:48

BAH

MarjoleinS2
MarjoleinS226 okt. 2013 - 15:48

Hier krijg ik een nare bijsmaak van; 1 de arrogantie om het initiatief van de pietitie, zonder overleg met de initiatiefnemers, naar je toe te trekken en daar goede sier mee proberen te maken. 2 2 miljoen ondertekenaars direct (mee) linken aan de PVV 3 Mensen hebben getekend voor behoud van het Sinterklaasfeest, niet om deelgenoot te worden van racisme zoals het zich op het Malieveld heeft ontwikkelt met die mevrouw die eveneens demonstreerde tegen de VN, en helemaal niet tegen zwarte Piet is. Maar het vooroordeel werkt helaas in haar nadeel. Wat we dachten, dat een 'onschuldig' meisje van 16 een protest voor behoud van zwarte Piet en het Sinterklaasfeest had moeten zijn, is ineens omgeslagen naar een politiek statement voor racisme!! By the way; Ik dacht dat men de vrijheid van meningsuiting zo hoog had zitten bij de PVV? Maar als je ook maar een idee hebt van een tegenstem mag die zich al niet roeren. Niet dat dit voor mij een verrassing is, maar het zou al die betrokkenen sieren als zij eens een keer aan zelfreflectie doen!!

2 Reacties
sjaakie2
sjaakie226 okt. 2013 - 15:48

Eerst zeg je dat je het arrogant vindt om al die pietitie ondertekenaars aan de PVV te linken en vervolgens doe je precies hetzelfde door gelijk ervan uit te gaan dat de belagers van dat mevrouwtje PVV-ers waren.

lembeck
lembeck26 okt. 2013 - 15:48

Marjolein, PVVers trekken die vrijheid van meningsuiting naar zich toe en ze vinden dat heel erg belangrijk, maar ook vrijwel uitsluitend voor henzelf bedoeld. Ik herinner me de discussies nog met Fortuyn en later met Ayaan Hirsi Ali daarover. Zij vond dat bij die vrijheid ook het recht om iemand te kunnen beledigen, hoorde. Kort erop vertrok zij naar de VS. Maar het gesteggel hier bleef, omdat Wilders toen bekender werd. PVVers willen wel die vrijheid hebben, maar die geldt inderdaad dat niet voor alle andere mensen. Dat is al meerdere malen gebleken. Het is triest dat mensen bijna blindelings een man volgen die van alles roept, maar voor wie democratie geen optie is. Er is dus geen politieke partij PVV, er is een beweging die zich PVV noemt. Met twee 'personen'. Vereenvoudigd zijn dat Geert Wilders en Geert Wilders, al is Geert in die ene verworden tot stichting. STICHTING ja.... geen Vereniging. Want een vereniging is democratisch en dat is precies niet de bedoeling. Maar dat begrijpen veel volgelingen niet zo, geloof ik. Net zoals bij Fortuyn schiet het kennelijk onderdrukte racisme heel snel omhoog en verliezen mensen dat dunne vliesje beschaving, als dat er nog was. Als we hier weer een publieke terechtstelling zouden hebben, dan staan deze mensen vooraan. Terwijl de mensen die echt fatsoenlijk zijn, gewoon thuis zullen blijven, of andere dingen zullen doen, om zoiets vreselijks maar niet te hoeven meemaken.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Het lijkt mij een groter probleem dat de PVV zo wordt weggezet, wat is mis met deze democratische partij?

3 Reacties
ElChe
ElChe26 okt. 2013 - 15:48

"wat is mis met deze democratische partij?" Het is geen partij, maar een eenmans gebeuren met horigen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 okt. 2013 - 15:48

De pvv is geen partij maar een dictatoriaal geleid clubje. Verder is de pvv anti-democratisch omdat zij geledingen van de eigen bevolking aanvalt en stigmatiseert. Het is tevens een nihilitisch clubje omdat het slechts haat en verdeeldheid brengt in een samenleving die al ernstig is aangetast door de effecten van een door banken en multinationals geëntameerde economische crisis. De pvv is een protofascistisce beweging. Dit laatste is eenvoudig vast te stellen door de organisatie, het leiderschap, de financiering, de beginselen, de symbolen en de wijze van communiceren langs een internationaal gevalideerd meetinstrument voor fascisme te leggen. Het kan zijn dat je dit niet waar wilt hebben. In dat geval nodig ik je uit om je achter aan in de lange rij van Henk Hooligans en Bling Blingrids te scharen en je met hen als een koor brullende muizen solidair te verklaren met de meest perfide intrigant van de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Moge hij en de zijnen oogsten wat zij zaaien. Met rente.

MarjoleinS2
MarjoleinS226 okt. 2013 - 15:48

Het enige democratische aan de PVV is dat je er voor kan kiezen, maar de partij, wat in wezen geen echte partij is, maar in de Volksmond zo wordt genoemd omdat het zich via de politiek profileert, staat als stichting geregistreerd bij de KVK. Kenmerk van een stichting: Natuurlijke of rechtspersonen kunnen een stichting oprichten om met behulp van een vermogen een bepaald doel te realiseren. Het doel staat beschreven in de statuten. In het geval van de PVV betreft dit een Nationalistisch doel ten koste van grote groepen mensen uit de samenleving. Een stichting kan winst maken, maar de winst moet ten goede komen aan een ideëel of sociaal doel. Een stichting heeft geen deelnemers of leden. De Stichting PVV bestaat alleen uit Geert Wilders. Buiten het feit dat PVV kamerleden en PVV leden van de Provinciale Staten geen zeggenschap hebben vanwege de rechtsstructuur die de PVV aanhangt, manifesteert zich dit in volledige gehoorzaamheid aan de leider. Niemand binnen de PVV, buiten Martin Bosma en mogelijk ook Fleur Agema, maar wat haar betreft heb ik sterk mijn twijfels, kan zelfstandig en onafhankelijk zijn werkzaamheden uitvoeren en is altijd afhankelijk van de toestemming van de leider. Beslissingen worden niet gedeeld, laat staan dat er kan worden gestemd over inhoudelijke standpunten die in het verkiezingsprogramma staan, maar niet worden verzilverd omdat Geert Wilders alleen standpunten uitruilt in het voordeel van zijn one issue standpunt: de hetze tegen de Islam. Men wordt geacht zich naar de leider te voegen. Tegenspraak wordt niet geduld, en eigen initiatieven zijn niet aan de orde. Hij is wat hij wil bestrijden. Dat is meest ironische eraan!! Er is een kleine top die totale gehoorzaamheid eist, en wie zich daaraan niet kan of wil verbinden is bij voorbaat al kansloos om binnen de gelederen van de PVV te worden opgenomen. Dit kan je met goed fatsoen niet democratisch noemen. Daar komt bij dat iedereen gebruikt wordt binnen de PVV om Geert Wilders op de troon te zetten. Het gaat hem alleen en uitsluitend om hem zelf. Het meest genante en misleidende hieraan is dat Geert Wilders zijn electoraat hiervoor gebruikt. Je kunt rustig zeggen misbruikt. Er is niets tot weinig dat de PVV tot op heden voor de kiezers heeft gedaan zoals in verkiezingsprogramma's beloofd. En ja, je hebt gelijk als je stelt dat de PVV hier niet de enige is. Het is ronduit beschamend dat de hele politiek een grote farce is. Echter, uit het feit dat Geert Wilders geen behoefte heeft aan gemeentelijke verkiezingen, terwijl gemeentelijke overheden steeds meer taken van de landelijke politiek over gaan nemen, zou al twijfel moeten gaan brengen. Voor Geert Wilders was deelname aan de Provinciale verkiezingen een must om zo veel mogelijk zeggenschap in de Eerste Kamer te krijgen. Maar verder dan dit zal hij nooit gaan!!! Tenzij hij in Europa niet de voldoening, lees macht, zal vergaren waar hij in wezen naar streeft. Persoonlijk zal ik weinig tot niets medelijden hebben mensen die op de PVV stemmen en straks tot de conclusie komen dat ze flink zijn gen........ Als je zo blind, en met weinig respect zonder aanziens des persoons, groepen mensen uit de samenleving weg zet, verdien je in mijn ogen niet beter dan dat je zelf in de kuil valt die voor de ander gegraven was. Het meest trieste is dat het inmiddels een paar miljoen kiezers betreft!!

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 okt. 2013 - 15:48

Nietsvermoedend uitgeleverd aan de PVV. Klinkt als een nachtmerrie...

1 Reactie
Diantha2
Diantha226 okt. 2013 - 15:48

Nou, niets vermoedend.. Heb je de teksten gelezen op de pagina? Inclusief van de organisatoren?

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Vasthouden aan tradities staat gelijk aan de angst om te veranderen. Die oer-Hollandse angst om wat altijd zo vertrouwd voelde te verliezen en om wat zo heerlijk en veilig voorspelbaar was los te moeten laten, komt voor velen nu aan de oppervlakte, dat voelt kwetsbaar. Tradities veranderen in de loop van de tijd en of je het nu leuk vindt of niet: Zwarte Piet hoort daarbij. Kop op, alles went weer.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie226 okt. 2013 - 15:48

=====Die oer-Hollandse angst om wat altijd zo vertrouwd voelde te verliezen en om wat zo heerlijk en veilig voorspelbaar was los te moeten laten, ===== Dat is helemaal niet oer-Hollands maar komt voor in alle culturen en in alle samenlevingen. Zo zitten mensen over het algemeen in elkaar.

CliffClavin1993
CliffClavin199326 okt. 2013 - 15:48

Zoals ik te kennen heb gegeven: ik vind de kritiek op de figuur van Zwarte Piet onzinnig. Het is een quasi-intellectuele poging tot 'zuivering' van wat de activisten kennelijk als een smet op onze samenleving zien: een personage met donkere huidskleur dat Sinterklaas bijstaat - dat zou wijzen op een min of meer verkapt racistische rolverdeling. Nog altijd vind ik dat de critici geen been hebben om op te staan. Hun uiteindelijke verdediging is een mager: 'ja maar ik voel dat zo', bij gebrek aan reële argumenten, laat staan een bewijs. (Stel je voor: man staat voor rechter wegens racistisch geweld; hij beroept zich uiteindelijk op het feit dat hij als kind geïndoctrineerd is door jaar op jaar het Sinterklaasfeest te moeten ondergaan - te gek voor woorden is dat.) Ja, als anti-zwarte-piet activist krijg je massaal tegenwind. Die komt voor het overgrote deel van heel gewone en niet discriminerende mensen (zoals ikzelf). En elke keer als een groot aantal mensen in beweging komt met een emotionele kwestie op de agenda (denk aan die 'Pietitie') dan sluiten zich daar raddraaiers en relschoppers bij aan (ze zouden dat ook doen als de getalsverhoudingen pro/anti-ZP andersom lagen, hoor). Dat is triest. Ik zou in elk geval niet generaliseren van 'verdomde pro pieten tokkie volk' (Kapitan Laipose) naar al diegenen die Piet willen behouden zoals hij was en is. Dat mag men best eens zeggen.

3 Reacties
Zjenny
Zjenny26 okt. 2013 - 15:48

--Ja, maar ik voel dat zo.-- Ja? En? So what?? Doe iets aan dat gevoel zou ik zeggen. Dat schiet misschien wel op en werkt wel voor je ipv de ander terroriseren met wat jij zoal allemaal voelt.

denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

Je gaat lekker door met mensen wegzetten en historische feiten negeren en ik hoop dat je dit keer het gesprek aangaat in plaats van te duiken wat je steeds doet als het je te heet onder de voeten wordt zoals in deze discussie meerdere keren is gebleken. "Het is een quasi-intellectuele poging tot 'zuivering' van wat de activisten kennelijk als een smet op onze samenleving zien: een personage met donkere huidskleur dat Sinterklaas bijstaat - dat zou wijzen op een min of meer verkapt racistische rolverdeling." Dat personage wijst er niet alleen op maar is ontstaan en bedacht in een periode waarin deze rolverdeling in dit land de normaalste zaak van de wereld was en dat is een historisch feit dus is het niet vreemd om die link, die volgens sommige voorstanders onzinnig zou zijn, met die periode te leggen als er in wezen vanaf toen tot nu in de rollen zoals toen bedacht veranderd is. "Nog altijd vind ik dat de critici geen been hebben om op te staan. Hun uiteindelijke verdediging is een mager: 'ja maar ik voel dat zo', bij gebrek aan reële argumenten, laat staan een bewijs."" Hoe kom je erbij om te zeggen dat hun enige verdediging is, ja maar ik voel dat zo, en dat iemand zich gekwetst voelt door opvoering van een jaarlijks ritueel waarin een karikatuur van een zwart persoon wordt opgevoerd door jou als vreemd en ongeloofwaardig wordt weggezet is niet alleen naar en asociaal maar hiermee toon je een compleet gebrek aan empathie met die gene op dit punt zonder dat het je lijkt uit te maken of het daarbij gaat om een jouw dierbaar persoon of niet. Als jij zegt dat hetgeen jij opvoert volgens jou de enige verdediging is van criticasters van het kinderfeest dan lieg je dat je barst of ben je te lui om te lezen en te laf om daarop te reageren? Als je het inhoudelijk niet eens bent met de historische link die gelegd wordt en je denkt een sterke zaak te hebben dan ga je het debat aan op historische gronden die aangevoerd worden maar dat doe je, evenals je medestander en historicus Han van der Horst, niet maar wel lekker mensen wegzetten en voor leugenaar en querulant uitmaken zonder dat je het kunt bewijzen. Ach je heb wel een meerderheid achter je staan en dat is een veilige en comfortabele positie om je pijlen te richten op een minderheid aan mensen die kritiek hebben zonder daar inhoudelijk op in te gaan.

Diantha2
Diantha226 okt. 2013 - 15:48

Als die stereotype kenmerken uit een racistische geschiedenis er niet waren, weet ik zeker dat niemand zich druk maakte om die rolverdeling.

Bernie2
Bernie226 okt. 2013 - 15:48

Wilders dankt alle 2 miljoen "likers" van harte die van de week heel trouw het stemvee vormden voor het behouden van Zwarte Piet (die natuurlijk helemaal niet van plan was om te vertrekken). Stemmen voor behoud van de de Hollandse rariteit om mensen zwart te karikaturen. Het is zo ongeveer verlopen als ik voorzag. Als 2 miljoen blanke medelanders zich uitlenen als uithangbord voor een wel erg nationalistische gedachte, kun je erop wachten dat dit fout afloopt. Spijtoptanten moeten niet zeuren. De jonge PVV-tiener Mandy kaapte jullie clicks om ze gisteren op het Malieveld aan de PVV uit te reiken. Je weet wel, die xenofobe club met engerds die graag het blanke onderscheid maken. Maar daar heb je wel zwarten voor nodig. Als is het maar 1x per jaar. Dus zegt Wilders nogmaals: dank.

2 Reacties
denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

Bravo prima reactie!!

StormdeBeer
StormdeBeer26 okt. 2013 - 15:48

Nee nee, dat is een verkeerde voorstelling van de feiten. Een kleine groep schreeuwt moord, brand en racisme. Een overtrokken en vooral voorbarige reactie volgt van een vrouw die al dan niet betrokken is bij een werkgroep gelieerd aan de VN. Dan is er ineens sprake van het afgelasten van het volksfeest, pas hierna kwam er een petitie op gang. Dat dit gekaapt zou worden door populisten zeggen enkelen hier op het forum (waaronder ikzelf) al geruime tijd. Nu het zover is niet gelijk iedereen die gewoon ten behoud van hun volksfeest wegzetten als xenofoob. Dat is niet fair. Verder zul je zien dat Wilders er weinig mee opschiet want zijn achterban is nu eenmaal (guur) rechts en niet bijster goed geïnformeerd.

1Renate
1Renate26 okt. 2013 - 15:48

Dat het gedrag van een aantal mensen bij de Manifestatie , Nu door sommige op alle Pro Pieten wordt losgelaten is pas discriminatie. Want dat is als iemand zich minder voelt als een ander. En dat gevoel heb ik op dit moment Dus tijd om aan mezelf te gaan werken.

2 Reacties
Zjenny
Zjenny26 okt. 2013 - 15:48

Renate, succes! Je trekt de enige juiste werkzame conclusie! :)

RosaLange
RosaLange26 okt. 2013 - 15:48

"Want dat is als iemand zich minder voelt als een ander." Tja, dat is nu precies wat de voorstanders van regenboogpieten duidelijk willen maken: dat er mensen zijn die zich door de negerpieten ongemakkelijk (spreek minder) voelen. Wellicht dat deze mensen nu ook op uw empathie kunnen rekenen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2013 - 15:48

Als Wilders de ondersteuning niet bij de Zwarte Piet en de zwarte ''Piet-tenaars'' zoekt, bij wie moet het doen dan? bij 14 miljoen verstandige Nederlanders die niets met Wilders willen te maken?

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 okt. 2013 - 15:48

Buiten de politiek natuurlijk, dit is een zaak waar elke politicus zich verre van zou moeten houden. We zijn al jaren politieke aandacht van belangrijke issues naar minder belangrijke issues aan het verschuiven, en nu is de tijd blijkbaar rijp om politiek aandacht te geven aan zaken waar echt helemaal niets aan de hand is. Te triest voor woorden. (En ja, dit geldt niet alleen voor petitie ontvangenden PVV-ers, maar ook voor Rutte, Samson e.d.)

Zjenny
Zjenny26 okt. 2013 - 15:48

Pietitie Pietitie distantieert zich volledig van alle racistische gebeurtenissen op het Malieveld. Nogmaals; wij zijn voor het Sinterklaasfeest in zijn huidige vorm! Pietitie is tegen racisme, laat dat duidelijk zijn. Het aanbieden van de Pietities is zonder onze toestemming gebeurd en wij willen duidelijk benadrukken dat wij NIET gelinkt willen worden aan welke politieke partij dan ook. Nogmaals; Wij zijn voor het Sinterklaasfeest in zijn huidige vorm, dus MET zwarte piet en ZONDER enige vorm van racisme. Graag zien wij dat dit bericht gedeeld wordt, zodat het voor iedereen duidelijk is waar Pietitie voor staat.

3 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 okt. 2013 - 15:48

[Pietitie distantieert zich volledig van alle racistische gebeurtenissen op het Malieveld.] Haha Likes aanbieden aan de PVV en je tegelijkertijd distanciëren van racistische gebeurtenissen op het Maleeveld? Dat is net zoiets als in een gereformeerde kerk gaan bidden maar je distantiëren van "alle religieuze gebeur=tenissen" ;-)

denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

"dus MET zwarte piet en ZONDER enige vorm van racisme." Daar zijn de meningen in Nederland al over verdeeld en ik weet zeker dat er op de wereld veel meer mensen zijn dan alle Nederlanders bij elkaar die een racistisch element zien in de personage van zwarte piet. "Graag zien wij dat dit bericht gedeeld wordt, zodat het voor iedereen duidelijk is waar Pietitie" Daar had je toch even eerder aan moeten denken voordat je overging tot deze onbezonnen en naïeve actie waarvan je had kunnen weten dat het als een magneet zou werken op bepaalde lieden want alhoewel dit een schattige poging tot damage control is weet jij toch zelf wel dat het leed al geleden is.

RonaldMokens
RonaldMokens26 okt. 2013 - 15:48

"Pietitie distantieert zich volledig van alle racistische gebeurtenissen op het Malieveld." Zou ik uit tactische overwegingen ook doen. Het is alleen lastig om je van jezelf te distantiëren. Ik heb het een keer geprobeerd, jaar lang bij de psycholoog gelopen.

StormdeBeer
StormdeBeer26 okt. 2013 - 15:48

Deze mevrouw kwam op voor de misstanden rond haar eigen volk. http://m.smh.com.au/lifestyle/theyre-taking-our-children-20130429-2inhf.html

1 Reactie
Lejoo
Lejoo26 okt. 2013 - 15:48

Die vreedzame Papoea-vrouw werd daarom bijna gemolesteerd. Zonder dat zij er direct aanleiding toe gaf. Alleen omdat zij ervan verdacht werd tegen Zwarte Piet te demonstreren. En ook al zou zij daartegen protesteren. Had zij dan ook recht op vrijheid van meningsuiting op het Malieveld. Of verdiende zij dan daarom wel klappen te vangen?

kapitanlaipose
kapitanlaipose26 okt. 2013 - 15:48

@ Frank Lenssen, zo 27 oktober 2013 11:52 Je hebt wel degelijk een punt. Inderdaad noem ik het Pro Pieten TOKKIE volk. Juist door het woord 'Tokkie" er tussen te plaatsen verwijs ik naar dat gedeelte van de Pro Pieten groep die zich racistisch uitlaat in woord en daad. Ik zie op FB Pietitie pagina dat er veel mensen zich distantiëren van deze racistische aanval op oude vrouw. Dat geeft al aan dat de groep niet louter uit racisten bestaat maar ook gewone normale mensen. Echter deel ik jouw analyse niet als je stelt dat het gaat om een groep raddraaiers. Hier gaat de suggestie vanuit dat het om een kleine groep gaat. Dat het om de hardcore racisten gaat. Dat het om de kaalkoppies gaat. De rechts extremistische xenofobe PVV gedeelte gaat. Ik constateer dat een groot gedeelte van de Pro Pieten kamp ronduit racistisch is. Deze raddraaiers bevinden zich niet in de periferie van de Pro Pieten Kamp. Zij vormen een substantieel deel van de Pro Pieten Kamp. Dan heb ik het niet over de kaalkoppies of recalcitrante pubers. Ik heb het over gewone mensen zoals jij en ik. Je drinkmaatjes, je buren, je collega's, je sportvrienden etc. etc. Het incident met de oudere vrouw bij de manifestatie is tekenend. Het zijn een aantal die haar daadwerkelijk lastig vallen. Maar een veel grotere groep die juicht en joelt als de vrouw vernederd en uitgescholden wordt. Ik kom ook tot deze conclusie als ik kijk op internet. Zie bijvoorbeeld de RTL nieuwssite of de betreffende FB pagina's. Het racisme en haat tiert er welig. http://afspiegelingvandemaatschappij.tumblr.com/ http://nederlandspreekt.tumblr.com/page/ (loopt wel 8 pagina's lang door, lees ze ff allemaal en laat het tot je doordringen) https://www.youtube.com/watch?v=x7l3zaX5aP8 (een fragment uit 2009 toen Doutzen Kroes zich uitlaat tegen het gebruik van Zwarte Piet. Lees vooral de reacties eronder richting Doutzen omdat ze een standpunt inneemt. "Nsb hoer ga maar richting de apenhul".... "ze pijpt een zwarte piet"... "Indderdaad een Nsb hoer kaal schren en hakenkruis erop. Zwarte piet is traditie niet rasischtich" http://wijblijvenhier.nl/21293/racistische-reacties-anti-zwarte-piet-betoog-quinsy-gario/ De racistische bagger die Quinsy Gario over zich heen kreeg nadat hij een standpunt in nam tegen Zwarte Piet, is ronduit exemplarisch. http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-late-night-301978/3e9041ff-6bd7-281f-1cbf-5e0ea56dc865 (racistische reacties naar Humberto Tan omdat die in zijn Late Night show het durfde om Zwarte Piet te bespreken) ====================== De anti ZP leunen op de constatering dat Schenkman de "Zwarte Piet" in 1850 had ingevoerd. Een koloniaal tijdperk vol met racisme en slavernij. Wat de pro Piet kamp nooit overtuigend duidelijk heeft kunnen maken is waarom Piet niet aangepast kan worden en waarom Piet per se zwart moet zijn. (niet mag zijn, maar moet zijn) Maar ok dit is een discussie die al vele keren is gevoerd in de vorige topics. Toch wilde ik je een antwoord geven omdat je ook ZP discussie inhoudelijk behandelde

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199326 okt. 2013 - 15:48

Dag Kapitan Laipose - dank voor de moeite die je genomen hebt, en je repliek op mij. Helaas kan ik niet alle links die je geeft ook echt openen, weet niet hoe dat komt (ben nu niet thuis achter een PC, dat kan het zijn). Wat ik wél kon lezen is inderdaad afschuwelijk. De aantallen gestoorde reageerders schijnen op het eerste gezicht groot. Ik meen ergens een getal van rond 5.000 gezien te hebben, of die allemaal racistisch en discriminerend zijn kan ik niet beoordelen. Nu zitten daar volgens mij flink wat onvolwassen treiteraars tussen, vermoedelijk veel 'beroepsquerulanten', lieden die misschien niet eens naar buiten durven, ook heb je in die kringen mensen die veel aan 'aliasing' doen, dus onder een aantal (soms heel veel) pseudoniemen reageren. Neemt niet weg dat er in ons land, net als in ieder ander land, raar tuig is. Mensen die alleen bij de gratie van de Grondwet mogen stemmen, niet op grond van aanwezig verstand of gevoel. Internet maakt dat zichtbaar, datgene wat tot, zeg tien jaar geleden, grotendeels ondergronds smeulde. Een gedachte: kan ik mij voorstellen dat die schreeuwers en schelders thuis toch gezellig met de familie, de kinderen, Sinterklaas vieren, in aanwezigheid van Zwarte Piet zelf, en aldus een warme, gezellige, vriendelijke Sinterklaas beleven? Nee, dat kan ik niet, en dat ontkracht dan in mijn fantasie het beeld dat die zogenaamde 'verdedigers' van Zwarte Piet dat zo fanatiek aanpakken, omdat ze een geliefde traditie willen beschermen. Het is vergelijkbaar met voetbalhooligans die zich voor 'supporters' uitgeven, maar die in het stadion geen enkel oog hebben voor de wedstrijd; wél voor hun vuurwerk, wapentuig, biervoorraad, en vooral voor de vraag hoe ze het best het plezier van de andere, vreedzame, echte fans kunnen vergallen. Ten slotte: ik kijk me dus niet blind op het geraaskal van internetreageerders (en ik zeg hiermee niet dat jij dat wél doet; ik spreek uitsluitend namens mezelf). Ik denk dat wanneer we inzicht zouden hebben in de getalsverhoudingen tussen vreedzame traditionalisten en geestelijk misvormde pro-Piet-tokkies, dat we dan zouden zien dat die verhoudingen meevallen. Groet, Frank.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Jammer dat dit topic weer wordt vervuild door verkeerde berichtgeving. En jammer dat reacties er doorheen komen waarin gesproken wordt over nsb clubs.. Maar goed, samengevat: 1. De pietitie is niet aangeboden namens de initiatiefnemers, ze hebben zich hiervan gedistantieerd, het betrof een rare individuele actie. 2. De Papoua mevrouw had in eerste instantie ruzie met een Indonesiche man (met pet) die wilde voorkomen dat zij demonstreerde. Daarnaast was er nog een malloot met een geel hesje.

2 Reacties
Lejoo
Lejoo26 okt. 2013 - 15:48

Wie dit gelooft, gelooft dat Sinterklaas echt bestaat. Ik vrees dat volksstammen daarvan rondlopen. Het bewijs daarvan is ruimschoots geleverd op het Malieveld.

kapitanlaipose
kapitanlaipose26 okt. 2013 - 15:48

Er waren genoeg mensen bij die lid zijn van allerlei rechts-extremistische clubjes. Tom Schellevis (voormalig Voorposter lid) Paul Peters (lid van extreem rechtse Identitair Verzet) Barry Kruft (lid Autonome Nationaal Socialisten) Owen Koenekoop (NVU) Bron http://afanl.wordpress.com/2013/10/26/pro-zwarte-piet-manifestatie-orgie-van-racisme/

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Naar mijn mening wordt de PVV hier volledig ten onrechte zo weggezet. Joram van Klaveren vertegenwoordigde de PVV mooi en liet zo goed zien dat ze maatschappelijk bewust zijn en bereid zijn op de barricades te staan voor de 15 miljoen mensen die Zwarte Piet willen behouden ondanks alle valse beschuldigingen.

2 Reacties
ElChe
ElChe26 okt. 2013 - 15:48

" maatschappelijk bewust zijn" Haha wat een goede grap.

nico1943
nico194326 okt. 2013 - 15:48

Zeg gewoon dat je een PVV'er bent. je vervuilt de discussie en ik vind je een racist.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten26 okt. 2013 - 15:48

Is het niet een beetje simpel dat er zoveel mensen op de been komen als het om het behoud van zwarte piet gaat en je niemand ziet als het om ECHT belangrijke dingen gaat? Wat een niveau hebben we in Nederland tegenwoordig mensen!

1 Reactie
denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

"Wat een niveau hebben we in Nederland tegenwoordig mensen!" Dit is het land waar een stille tocht gehouden wordt voor een dooie walvis.

MG1968-2
MG1968-226 okt. 2013 - 15:48

Groepen 'in deze donkere dagen voor ke.. eehm sinterklaas' komen allemaal, ergens, uit in -alweer- een zwarte piet discussie. Ik houd me dan stil. Echt geen zin (meer) in. Totdat... De laatste dagen voelen de pro-piet roepers zich zo onbespiet dat ze hun best doen in het elkaar overstemmen met statements die de piet zouden moeten ondersteunen maar uiteindelijk een racistisch karakter krijgen. En dan... kan ik het niet laten de uitspraken terug te geven.. Ook ik geloofde niet in enige racistische ondertoon... Maar die is er blijkbaar wel. Ik ben om. Wat mij betreft heeft de zwarte piet heeft zijn langste tijd gehad. En nee deze discussie geeft geen extra racisme, de racist voelt zich gesterkt en durft zich uit te spreken.

1 Reactie
boeie
boeie26 okt. 2013 - 15:48

Dat had ik ook, heb mijn "like" op facebook maar weer ingetrokken. Zegt natuurlijk niets, maar de reactie van de pro-pieters is nog misselijkmakender dan de anti's.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

Wat een presentielijst zeg. Brrr: http://afanl.wordpress.com/2013/10/26/pro-zwarte-piet-manifestatie-orgie-van-racisme/ Van die website: "Ook de PVV was van de partij. Tweede Kamerlid Joram van Klaveren nam een petitie in ontvangst voor het behoud van zwarte piet. Toen hij het podium betrad gonsde het in het publiek: “goed zo de PVV” en “klote buitenlanders”. Op de rug van een zwarte piet, die even als tafel werd gebruikt, werd de petitie ondertekend door de initiatiefnemers van de manifestatie."

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-226 okt. 2013 - 15:48

Doordat de pvv deze discussie gekaapt heeft is het doidvonnis van de zwarte piet definitief ondertekend.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

Blij dat ik niet aan (a)-sociale media doe dus ook zo'n pietitie niet heb getekend hoewel ik daar wel een voorstander van zou zijn geweest. Maar uiteraard niet om in de kaart van racistisch Nederland te spelen. Uitermate verdrietig om te zien hoe door zoiets ontzettend stoms een volstrekt niet racistisch kinderfeest indirect in diskrediet gebracht wordt.

1 Reactie
denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

Uitermate verdrietig om te zien hoe door zoiets ontzettend stoms een voor slaapmoe volstrekt niet racistisch kinderfeest indirect in diskrediet gebracht wordt.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

Die vrouw moest volgens omstanders "oprotten naar haar eigen land". Dat is nou juist waarom ze er stond, West-Papoea is geen land.. Dus zou ze nooit gehoor kunnen geven aan hun versie van "eigen" land. Beter idee was geweest OAD busreizen te steunen en de mensen die blijven hameren op enkeltjes naar elders rechtstreeks vanaf het Malieveld hop naar Rottumeroog te deporteren. Hek eromheen en hoppa, probleem opgelost.

2 Reacties
Babette4
Babette426 okt. 2013 - 15:48

Zeg eh, Rottumeroog is een beschermd natuurgebied, dus daar hoeven wij deze mensen met hun abjecte gedrag zeker niet!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 okt. 2013 - 15:48

Niet dat het de bespottelijkheid van de mensen die haar aanspraken verminderd. Maar West-Papua is een provincie van een land waar iemand naar terug kan. We zeggen toch ook niet tegen een Brabander dat ie niet naar zijn land terug kan omdat Brabant geen land is? Of ze dat wel of niet wil en doet is verder haar eigen keus, zonder dat wij ons met de redenen te bemoeien hebben.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Robert Follon
Robert Follon26 okt. 2013 - 15:48

Gelukkig ben jij een baken van stralende intelligentie temidden van alle zwakzinnigen. Je framet het mooi: men is geen racist; men heeft alleen niet door dat men racistisch bezig is (naar jouw maatstaven van racisme dan). Vergeef het hen Heer, voor zij weten niet wat zij doen...?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 okt. 2013 - 15:48

[Misschien is de vergelijking met don Quichot wel een goede. Strijden voor een imaginaire figuur, bang zijn dat iets wordt verboden, terwijl niets te verbieden valt.] De vergelijking is precies verkeerd om. De anti-pieten bestrijden net als Don Quichot hun paranoïde waan proberen te verslaan. Het zijn de pro-pieten die de Don Quichot's er tevergeefs op wijzen dat ze niet bestaande problemen proberen te verslaan. http://nl.wikipedia.org/wiki/Don_Quichot_(boek)

opgeheven
opgeheven26 okt. 2013 - 15:48

Volgens mij heeft Han v/d Horst al 2 weken geleden al gewaarschuwd dat het debat gekaapt zou worden door nare rechtse partijen die zich op zouden werpen als beschermer van dit stukje cultuur.

1 Reactie
clara51
clara5126 okt. 2013 - 15:48

["Volgens mij heeft Han v/d Horst al 2 weken geleden al gewaarschuwd dat het debat gekaapt zou worden door nare rechtse partijen die zich op zouden werpen als beschermer van dit stukje cultuur."] Dat klopt. Maar Van der Horst gaf meteen degenen die al jaren bezwaar aantekenen tegen zwartepiet, daarvan de schuld. Want als die hun kop nou eens zouden houden, zou Wilders er geen garen bij spinnen. En dat is volgens mij de omgekeerde wereld. Een variant op 'blaming the victim', zeg maar. De groep die door Wilders wordt uitgesloten er de schuld van geven dat ze vervolgens door Wilders worden uitgesloten. Leuk perspectief voor minderheden is dat. Je kunt volgens Van der Horst als minderheid in Nederland beter je mond houden, want voor je het weet maak je het voor jezelf en de hele samenleving nog erger. En o ja, dat hoofddoekje kun je ook beter af doen, want daar denken Wilders c.s. ook heel nare dingen van en die worden alleen maar erger als je dat doekje blijft dragen.

Bernie2
Bernie226 okt. 2013 - 15:48

"Rot op naar je eigen land." Heftige taferelen daar op het Malieveld, zo begrijp ik. Tientallen doodenge neonazi's die gezellig bij het PVV-feest aanhaakten. Mikpunt bleek vrouw uit Papua die óók (maar om andere redenen) een punt tegen de VN wilde maken. Zij werd ontdekt door de nazi's, ingesloten en bijna gelynched onder het slaken van racistische kreten. De dame zat gisteravond bij Rayman is Laat. Dit is dus de sfeer die Wilders en zijn PVV oproept. Misschien niet zijn gedroomde aanhang, maar de haatzaaier krijgt precies wat hij oogst. U zijt gewaarschuwd, want zoals het er nu voorstaat wordt deze engerd de volgende MP. Met (naar Belgisch voorbeeld) in zijn kielzog de verenigde neonazi's. En dan wordt het nog gezellig in het land. Hier een goed verslag van een geschrokken fotograaf. Met veelzeggende foto's en video: http://bit.ly/1bulA3t

2 Reacties
Robert Follon
Robert Follon26 okt. 2013 - 15:48

Het blijkt wel te zijn meegevallen: http://gerritdeheus.wordpress.com/2013/10/27/zwarte-piet-the-day-after/ Het is wel zo dat de toon van de discussie malloten aantrekt; zowel in het pro- als het contra Pieten kamp...

Diantha2
Diantha226 okt. 2013 - 15:48

"Tientallen doodenge neonazi's " Dat is niet de indruk die ik kreeg van de beelden. Door deze mensen weg te zetten als neonazi's kan de rest van Nederland op dezelfde voet verder, want ze hebben immers een soort afstand genomen. Maar dit zijn niet de extremen. Dit is de normale Nederlander. En daar ben ik veel banger voor dan die zeldzame neonazi's.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@Babette van Dijk, My bad hahahaha Dan moeten we een andere oplossing voor ze vinden. Wel in ons eigen land want ik ben geen voorstander van het verschepen van problemen of probleemgevallen. Misschien een leeggelopen dorp oid.

1 Reactie
Babette4
Babette426 okt. 2013 - 15:48

Dank u vanuit een bijzonder winderig Noord Nederland.. Ik moet u er overigens nog wel even op wijzen dat er geen bussen rijden naar Rottumeroog.... Per boot of lopend zijn de enige opties...

HomoRidenti
HomoRidenti26 okt. 2013 - 15:48

En hoe gaan we op 5 december nu eigenlijk Sint vieren? Wordt dat, ondanks de loopgravenoorlog, nog een beetje gezellig? We moeten tenslotte ook weer 'gewoon' met elkaar verder in dit land..

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch26 okt. 2013 - 15:48

*..En hoe gaan we op 5 december nu eigenlijk Sint vieren?..* "Wij" vieren geen Sinterklaas. Wat "jullie" doen boeit mij niet zo.

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@ 1 1 "Dat denk ik ook. Alleen door de discussie zo scherp te spelen door de tegenstanders van piet creeren ze ongemerkt ook een ich habe es nicht gewust aanhang voor de lieden met een extreem facistische mening ten aanzien van gekleurde Nederlanders. Iets wat zorgelijk is." Ik vind het eerlijk gezegd niet zorgelijk. Of je nou voor een Zwarte Piet bent of voor een Testbeeld Piet, het geeft de normale mensen de kans om nader tot elkaar te komen en gezamenlijk afstand te doen van deze ZielePieten. Kennis is van groot belang, ken onze gedeelde geschiedenis en blijf met elkaar praten. Daarom wil ik Commander Keen niet zo 1 2 3 opgeven en wegzetten. Heb nog geen in mijn ogen vermoeiende reactie van hem/haar terug kunnen lezen. Maargoed ik lees ook niet alles. Wat maakt dat hij/zij deze keuze maakt en wat zouden we kunnen doen om meer recht te doen aan zijn/haar gevoel of mening? Er zijn echter mensen die flink doorgeschoten zijn en die ook ik niet meer wil redden. De jongeman bijvoorbeeld die zich met een Hitlergroet op de foto liet zetten of Dave Snijders uit Maastricht die voorstelt aan Humberto Tan de traditie te veranderen in een jaarlijks steek een neger in de hens feest. Nee, sorry maar ik heb niet genoeg tijd op deze aarde om nader tot deze mensen te komen.

1 Reactie
RvDugt
RvDugt26 okt. 2013 - 15:48

"Ik vind het eerlijk gezegd niet zorgelijk. Of je nou voor een Zwarte Piet bent of voor een Testbeeld Piet, het geeft de normale mensen de kans om nader tot elkaar te komen en gezamenlijk afstand te doen van deze ZielePieten." 2+ miljoen die een pietitie tekenen, in potentie ich habe het nicht gewust volk, noem ik aardig zorgelijk. Vandaar ook dat ik aangaf 'onopgemerkt'. Een like klik is snel misbruikt al mag je daar als persoon hele andere bedoelingen mee hebben.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2013 - 15:48

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
itsme3
itsme326 okt. 2013 - 15:48

"gewoon aanpassen naar de moderne tijd en kleine kinderen vertellen dat er nu alleen nog maar Blanke Pieten zijn, probleem opgelost toch," Leg jij de kinderen uit waarom die witte pieten toch zo 100% op de buurman en op de bakker lijken?

omaoeverloos
omaoeverloos26 okt. 2013 - 15:48

Tja, onderbuikgerommel, het blijft besmettelijk. Maar het kunstprojectje kan nu wel worden afgesloten, denk ik.

1 Reactie
denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

"kunstprojectje" Diskwalificeren en ridiculiseren duidt niet op het hebben van veel argumenten en daar ik die met betrekking tot dit onderwerp van jou heel weinig gezien heb verbaasd het mij niet dat je dit nu opschrijft of doe je dat om schijtlollig te zijn en om aan te tonen hoe futiel jij het item vindt?

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

Irritant dat ik niet gewoon met 'reageer op' kan posten. Maakt het er niet overzichtelijker op waarvoor mijn excuses (overigens dank Pepijn, ik post nu met @). @Gerwin van Eersel "Niet dat het de bespottelijkheid van de mensen die haar aanspraken verminderd. Maar West-Papua is een provincie van een land waar iemand naar terug kan." Eens, met mijn opmerking wilde ik het ironische element van dat veel gebruikte "advies" in haar situatie duiden. Feit is dat we het met zijn allen moeten rooien. Moeten we daarom zonder draagvlak in ene maar tradities aan gaan zitten passen? Nee. Een voorbeeld: ik heb niks met de PVV. En met mij de meerderheid van de Nederlanders. Maakt dat dat ik mijn ogen sluit voor de mensen die vaak uit onvrede voor die partij gaan? Nee. Ik hoor graag waar die onvrede vandaan komt en kijk of ik daar in mijn eigen omgeving wat mee kan. Soms heb ik moeite met blijven praten en maak ik mij schuldig aan drogredenen. Meestal bij mensen die in mijn ogen dom gaan lopen doen: vb de introductie van het Steek een Neger in de Fik Feest omdat het Zwart van zijn Piet afgenomen zou worden... Echt?? Leven en laten leven dan maar, want ik heb nog max 70 jaar te gaan hier dus hoppa zo in mijn laat maar zitten bakje. Het siert de ProPieters dan ook dat ze daar afstand van doen (zoals ik al op grote schaal zie gebeuren). Des te sterker word je boodschap dat je voor het Zwart op je Piet bent maar tegen racisme. @Ann Koenders "Mag jij mij vertellen wie er uiteindelijk mee begonnen is ?" Waarmee bedoel je precies? Je reactie hangt onder mijn opmerking over de presentielijst dus is het mij niet duidelijk waarover ik jou van informatie mag voorzien.

1 Reactie
denmol
denmol26 okt. 2013 - 15:48

Je moet het via firefox doen

WilWortel
WilWortel26 okt. 2013 - 15:48

@ Its me "Leg jij de kinderen uit waarom die witte pieten toch zo 100% op de buurman en op de bakker lijken?" In 1935 was er bij de intocht in Amsterdam 1 Zwarte Piet en een legertje Blanke Pieten. Nederland telde in dat jaar 8433000 inwoners, Amsterdam zat toen ook boven de 7 ton. Wat ik daarmee wil zeggen? Er zijn dus genoeg mensen te vinden die je kinderen onder de 7/8 niet kennen.. Het was in ieder geval toen al mogelijk. Of ik heb het polygoon journaal waarin naar voren kwam dat een boel kinderen hun Sinterklaas droom in 1935 in duigen viel nadat zij erachter kwamen dat Blanke Piet hun buurman was niet kunnen vinden.. Amsterdam is nog steeds groot genoeg en Nederland is zelfs aanzienlijk gegroeid. Daarnaast doorlopen kinderen van 3 tot ongeveer 6 jaar een periode van magisch denken. Als ik bijvoorbeeld een monster na doe is mijn neefje van 3 oprecht bang. Twee seconden later ben ik mezelf en wil hij me weer knuffelen. Dit alles zonder vermomming en ik ben echt geen actrice. Ook gelooft hij dat Elmo echt kan praten, terwijl hij toch echt mijn lippen ziet bewegen en mijn stem hoort.. Zijn spel met zijn beste vriend Elmo wordt er niet minder om.

1 Reactie
itsme3
itsme326 okt. 2013 - 15:48

Kunt u ook nog andere jaren noemen dan het inmiddels beroemde 1935 van waaruit er een enkele video bestaat met witte pieten. Heel mooi dat er zoveel mensen zijn, maar meestal zijn het toch hetzelfde soort mensen dat er opgetrommeld worden. Familie voor het gezin, leraren voor de school. Etc, etc. In ieder geval, heel veel bekenden.