Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pieter Derks was tijdens persconferentie graag weggedoken in de metaverse

  •  
03-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Allemaal voelen we weleens de behoefte om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Geen wonder dat Mark Zuckerberg nu inzet op de metaverse. “Wat was ik gisteravond rond zeven uur graag even weggedoken in de metaverse om niet te hoeven horen hoeveel woorden Mark Rutte en Hugo de Jonge nodig hadden om te vertellen dat ze geen plan hebben”, zegt Druktemaker Pieter Derks.
“Het is bijna een prestatie te noemen om na anderhalf jaar pandemie een week te laat met een bij elkaar geïmproviseerde stapel maatregelen te komen waarvan je al meteen aankondigt dat je ze volgende week weer gaat herzien, en daar nog even bij te vermelden dat het allemaal hartstikke dringend is en daarom over vier dagen ingaat. Het deed een beetje denken aan de wereldleiders die ontbossing zo’n acuut probleem vinden dat ze er over acht jaar mee willen ophouden.”
De metaverse is de toekomst. Derks: “Ik hoorde een mevrouw van Facebook uitleggen dat het bijvoorbeeld ook heel inclusief is. Want als iemand het niet kan betalen om mee te gaan op een schoolreisje naar Rome, kan diegene straks dus in de metaverse alsnog met haar klasgenootjes door het Colosseum dolen. Dat klinkt inderdaad heel modern: de armoede in stand houden, maar wel goede sier maken met een technologisch speeltje.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

JasDon
JasDon3 nov. 2021 - 14:37

GL en de PvdA zullen nooit hun potentiele stemmers zodanig afvallen dat bepaalde wijken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag nauwelijks nog op deze partijen stemmen. Dus daarmee is het al moeilijk een breed gedragen plan te lanceren. Vervolgens heb je nog de PvdD die full wappie zijn gegaan. Het probleem ligt dus echt niet aan het CDA of de VVD, want die weten dat ze electoraal goed zitten met stevigere maatregelen. Bij D66 is dat al een stuk minder. Deze info over CDA/VVD/D66 kwam gisteren overigens gewoon op de NPO voorbij voor of na de persconferentie.

1 Reactie
Geen3
Geen33 nov. 2021 - 15:00

JasDon, is ben het vaak niet met u eens, maar deze keer: Helemaal mee eens!