Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte jammert over wantrouwen Kamer

Oppositie constateert patroon: premier houdt telkens informatie achter
Joop

Pieter Derks (Theatre Defence Force): ‘Gooi die fucking theaters open’

  •  
19-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
“Mijn optreden in kapsalon Stadsschouwburg Nijmegen is verboden door burgemeester Bruls”, vertelt Druktemaker Pieter Derks bij De Nieuws BV. Logisch wel, geeft hij toe. “Dit is werkelijk de allerbraafste demonstratie ooit. Op anderhalve meter afstand, met mondkapjes én QR-code in een zaal waar verder ook geen enkele voorbijganger er ook maar iets van mee zal krijgen.”
“Als de cultuursector echt iets voor elkaar wil krijgen, zullen we iets anders moeten verzinnen. Iets wat wel mag. Bijvoorbeeld intimiderende brieven schrijven namens de Theatre Defence Force, en dan met decorwagens de A12 vastrijden. Dat zijn meestal wel manieren om een gesprekje met de premier mogelijk te maken.”
Derks wijst erop dat Ernst Kuipers zich zorgen maakt om de jongeren die zich eenzaam voelen. “Dat snap ik. Ik ben niet eens meer een jongere, maar zelf ben ik ook al enige tijd wat bokkiger en vermoeider en bezorgder en gefrustreerder dan toen ik nog wel naar mijn werk mocht, en ik heb niet het idee dat ik de enige ben.”
En dat terwijl de oplossing toch zo voor de hand ligt. “Als je echt wat wil doen aan onze geestelijke gezondheid: gooi dan die fucking theaters open. Het is volkomen logisch dat we allemaal doordraaien, want dat is wat er gebeurt zonder verbeelding, relativering, inspiratie, reflectie, experiment en ontsnapping. Dit land wordt langzaam gek en ik heb niet het idee dat nog een middag in de IKEA ons erbovenop gaat helpen.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Ford Prefect
Ford Prefect19 jan. 2022 - 16:31

Denk ik ook steeds, vroeger in de jaren zeventig had je het horror festival in Rotterdam. Op straat werd er ook van alles uitgebeeld en zo met allerlei vreemde initiatieven, het festival van de gebroken liefde? Waarom zou je alleen in die theaters iets opvoeren? De straat is van iedereen. Toen nog wel in ieder geval. Waarom nu niet?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland19 jan. 2022 - 15:19

Waarom gaan jullie niet de straat op met dat theater - zou niet leuk staan op de TV als jullie dan inelkaar gerost worden door de 'handhavers' en dan kunnen mensen die normaal geen geld voor dat dure theater hebben er ook van genieten. Win-win Actievoeren is niet moeilijk als je de mensen aan je kant weet te krijgen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin21 jan. 2022 - 8:40

Griezel In België treden allerlei artiesten nu 24 uur lang op voor 200 man publiek. Niet om een statement te maken ( ze mogen dat voor 200 personen), maar omdat ze graag hun vak uitoefenen en dit willen doen om de bevolking iets fijns te bezorgen. Iets dat ze opbeurt in deze tijden. Ze kijken er zelf heel erg naar uit, omdat ze met plezier hun vak uitoefenen.