Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pieter Derks lijdt door de pandemie aan massawoede

  •  
08-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Door de pandemie heeft Druktemaker Pieter Derks last gekregen van ‘massawoede’. “Als ik heel veel mensen bij elkaar zie, word ik automatisch woest. Mijn brein kan er niet meer mee omgaan. Ik ben geconditioneerd en ik hoop dat ik er op een dag wel weer vanaf kom, want ik ben cabaretier en het is verdomd onhandig om op te komen lopen in een theater en dan alleen nog maar te kunnen denken: ‘Schandalig! Kijk nou, al die mensen! Kijk hoe dicht ze op elkaar zitten. Hoe durven ze? Een klap in het gezicht van onze helden in de zorg. Kunnen wij zo weer in lockdown omdat zij zo nodig naar mijn voorstelling moesten, stelletje egoïstische klapharken’.”
Steeds maar anderen de schuld geven, is een vergissing, stelt Derks. “Dat is nou net de val waar wij niet in moeten trappen. Dat wij elkaar de maat staan te nemen, terwijl we degenen die het beleid maken, lekker verder laten prutsen. Dat is misschien nog wel het moeilijkste voor mijn brein: niet boos worden op degenen die een feestje organiseren in de Zandvoortse duinen terwijl het in een Biddinghuizer weiland niet kan, maar op degene die er zo’n enorme onlogische puinhoop van gemaakt heeft dat we allemaal hopeloos in de war zijn.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

JoostdeV
JoostdeV8 sep. 2021 - 12:43

Terwijl het aantal besmettingen onder scholieren weer snel toeneemt, worden de beschermingsmaatregelen versoepeld.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 sep. 2021 - 13:25

Dat heet Rutte

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 sep. 2021 - 7:47

En als je weken van tevoren al gaat aankondigen dat iets weer mag over een paar weken dan denken mensen." Als je dat nu al weet, waarom dan nog weken wachten?" "Ja" zegt Hugo dan; "ik wil mensen wat hoop geven!" zodat ze het nog even volhouden. En zo gaat het al anderhalf jaar. Die Hugo toch.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 sep. 2021 - 7:51

“Ja”, zegt Hugo dan; “ik wil mensen wat hoop geven, zodat ze het nog even volhouden." En zo gaat het al anderhalf jaar. Die Hugo toch.