Joop

Pia Dijkstra op kandidatenlijst D66

  •  
26-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pia_300.jpg

Update 22:25 [Video] Presentatie kandidaten bij DWDD

Tv-presentatrice Pia Dijkstra staat op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen. D66 presenteerde lijst op maandag.
Dijkstra presenteerde tussen 1988 en 2000 het NOS Journaal, waarna ze de overstap maakte naar de Avro. Daar maakte ze verschillende gezondheidsprogramma’s en werkte mee aan EénVandaag. Sinds 2008 is ze voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus, die als taak heeft vrouwen te stimuleren meer uren te werken. Ze neemt plaats 16 in op de lijst. 
RTEmagicC_pia_300.jpg
D66 maakte maandag de volledige lijst bekend, waarvan Alexander Pechtold de lijsstrekker is. Nummer twee van de lijst wordt Magda Berndsen, korpschef van de politieregio Friesland. Op nummer drie staat Gerard Schouw, nu Eerste Kamerlid voor de partij. Huidig Kamerlid Boris van der Ham staat op plek vier, zijn collega Fatma Koser Kaya op de zevende plaats.
Pechtold, die een jaar lang niet getwitterd heeft, maakte uitgerekend op Twitter bekend dat hij vrijdag de kandidatenlijst van zijn partij heeft afgerond. “Laatste hand aan kandidatenlijst. Leuke verrassingen… Maandag presentatie in Pulchri Studio.”
RTEmagicC_Pechtold-portret-300px.JPG
Bekijk de presentatie van de lijst live op Politiek24.
Update 12:20 Inmiddels staat op D66.nl de hele top-25:
1. Pechtold, Alexander 2. Berndsen-Jansen, Magda 3. Schouw, Gerard 4. Ham, Boris van der 5. Hachchi, Wassila 6. Koolmees, Wouter 7. Koser Kaya, Fatma 8. Veldhoven-van der Meer, Stientje 9. Verhoeven, Kees 10. Smits, Marty 11. Swinkels, Judith 12. Paternotte, Jan 13. Goote, Maas 14. Weyenberg, Steven van 15. Meindersma, Christa 16. Dijkstra, Pia 17. Klijnsma, Meine-Henk 18. Ansems, Mieke 19. Bartelse, Jeroen 20. Gräper-Koolwijk, Fleur 21. Jaeger, Wimar 22. Mulder, Gerhard 23. Verkoulen, Michiel 24. Vught. Ad van 25. Mulder, Thijs

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

ereszet
ereszet26 mrt. 2010 - 12:15

D66 dus nu ook voor vergroting van 2e Kamer? #papamamadagen #deeltijdookinpolitiek Opvallend dat D66 eerst met concept-kandidatenlijst komt i.p.v. concept programma. #persoonlijkeispolitiek

Spextix
Spextix26 mrt. 2010 - 12:15

#hashtagstatementszijnalleennuttigalsiemandzezoukunnenverzinnenalszoekterm bovendien is dit geen twitter

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 mrt. 2010 - 12:15

En waarom niet? Peter de Vries wilde ooit minister van iets worden en was een politieke partij begonnen, maar ja...

johnnysisko
johnnysisko26 mrt. 2010 - 12:15

Waarom zou dat erg zijn dat ze lid is van een politieke partij en op de lijst gaat staan? Ze is toevallig bekend door het nieuws. En dat maakt haar niet minder mens. Het zou anders zijn als je functie/ werk beinvloed zou kunnen worden door politiek Dat politiek je werk gunstig zou beinvloeden Dan zou dat niet goed zijn

amerika2
amerika226 mrt. 2010 - 12:15

Het commentaar op mijn blog (www.amerika.nl) De kandidatenlijst voor D66 is net gepresenteerd, of in elk geval de advieslijst zoals die door het Haagse Duo Pechtold en van Engelshoven is opgesteld. Voor mij verrassend dat de langdurige voorzitter van ons congres (en bekwaam wegduwer) Magda Berndsen op twee is gezet en een andere Haagse kracht, Gerard Schouw, Eerste Kamerlid, op drie. Vooral Schouw begrijp ik niet goed. Gaat hij zijn Eerste Kamerzetel opgeven? Verder zal ik me van een snel oordeel onthouden, ik wil de kandidaten en vooral degenen die weggeselecteerd zijn nog eens goed bekijken, maar wat wel opvalt, net als de vorige keer is het hoge gehalte aan mensen in overheidsdienst. Ik tel er 12 op de top twintig en dan tel ik de politiefunctie van Berendsen niet mee (sommige qualitate qua, zoals Boris en Fatma als kamerlid en Schouw als eerste kamerlid, plus een rechter; Paternotte is gemeenteraadslid en student). Uit de ondernemingssector komen precies twee mensen in de directe sfeer (nummer 9 is consultant en niet zelf ondernemer en nummer 20 een echte ondernemer) plus 1 lobbyist voor de MKB. Verder in de top twintig nog een lid van een Haags centrum voor strategische studies, een communicatiemedewerker van de Hanze Hoogeschool, een journaliste (de vrouw van Gerlach Cerfontaine van Schiphol faam) en de communicatieadviseur van prinses Irene. Laten we zeggen dat ik er meer van had verwacht en vooral de top twee wat bizar vindt voor een partij die wil vernieuwen. Het Haagse gehalte is erg hoog.

4 Reacties
vaclavklaus
vaclavklaus26 mrt. 2010 - 12:15

Mensen in het bedrijfsleven hebben over het algemeen toch niet meer verstand dan "Haagse" mensen van de gezondheidszorg, justitie, defensie, onderwijs of integratie problemen? Het lijkt mij op het eerste gezicht een redelijke combinatie van ervaring vanuit praktijk, ervaring in Den Haag en talent.

ereszet
ereszet26 mrt. 2010 - 12:15

Zeg maar gerust een goede afspiegeling van vergaderend Nederland.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 mrt. 2010 - 12:15

[...vooral degenen die weggeselecteerd zijn nog eens goed bekijken...] Die begrijp ik niet. De huidige 3 TK-leden staan alle drie op verkiesbare plaatsen. Wie worden er dan weggeselecteerd?

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag26 mrt. 2010 - 12:15

In het kader van de heroverwegingen en de flinke bezuinigingen op het ambtenarenapparaat lijkt me zo'n Haags gehalte niet echt handig.

[verwijderd]
[verwijderd]26 mrt. 2010 - 12:15

Wanneer journalisten bij een politieke partij instappen krijg ik altijd een naar gevoel.

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs26 mrt. 2010 - 12:15

Als lassers een politieke partij oprichten ben je pas echt ver van huis.