Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Philippe Geubels onderzoekt hoe gierig Nederlanders echt zijn

  •  
19-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
De leukste Belg, Philippe Geubels, verkent in een serie afleveringen Geubels en de Hollanders samen met presentator Erik Van Looy de karakteristieke eigenschappen van het volk dat ten noorden van de Belgische grens woont. Zo hebben Nederlanders de reputatie nogal gierig te zijn. Zou je er dan wel geld aan kunnen verdienen? Bijvoorbeeld door spullen gratis af te halen via Marktplaats en ze vervolgens op de rommelmarkt te verkopen? Of trappen Nederlanders daar niet in?
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

PVDB2
PVDB221 nov. 2020 - 15:50

Altijd leuk als je als Nederlander in België komt. Humor mag best. Of het nu over het voetbal gaat of over de gierigheid. Het zijn goede mensen waar je fatsoenlijk mee kan praten als je ze leert kennen. Op een terras kan je wel eens wat meer betalen als men hoort dat je Nederlander bent. En dat niet alle Nederlanders ooit een goede indruk hebben achtergelaten waardoor je nog soms nog wel eens een keer moet toe geven dat sommige behoorlijk ambetant en astrant waren of zijn maar dat niet iedereen zo is.

1 Reactie
Ryan2
Ryan221 nov. 2020 - 23:16

Voor Nederlander moet je Hollander schrijven, dan wordt het duidelijk. Verder ben je in België welkom in het dorpscafé, maar denk maar niet dat je bij mensen thuis uitgenodigd wordt.

Ryan2
Ryan220 nov. 2020 - 6:03

Ik woon langs de grens met België, en ik kan je vertellen dat de Belgen minstens zo gierig zijn als de Hollanders. Brabanders zijn een uitzondering, dat zijn net Schotten, niet gierig, maar gaan verstandig met geld om :)

4 Reacties
Sailor2
Sailor220 nov. 2020 - 14:25

Welke Brabanders?

Ryan2
Ryan220 nov. 2020 - 16:33

@Sailor, je hebt in Nederland Hollanders. Die hebben de grootste bek. De meerderheid van de bevolking bestaat echter uit Brabanders (2 miljoen) , Geldersen, Utrechters, Drenten, Groningers, Friezen, Utrechters, Overijsselaren, Limburgers, Zeeuwen. Ben ik er nog vergeten? Nee, de IJsselmeerders. Tja. Van alles wat :)

Sailor2
Sailor220 nov. 2020 - 23:34

Ryan Tip: doe eens wat topografie in België. Je zou België en Brabant kunnen Googlen:).

Ryan2
Ryan221 nov. 2020 - 23:13

@Sailor We hebben het blijkbaar over Belgen en Nederlanders. Dat er in België ook nog Brabanders wonen, daar ben ik me ten volle van bewust. Maar die hebben zich helemaal door de Vlamingen onder laten sneeuwen.