Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Petities tegen Wopke Hoekstra meer dan 100.000 keer ondertekend

  •  
02-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7037 keer bekeken
  •  
wopkehoekstra

Europese burgers zijn allesbehalve enthousiast over Wopke Hoekstra als mogelijke Eurocommissaris voor Klimaat. Een petitie van We Move Europe tegen de aanstelling van de CDA’er werd meer dan honderdduizend keer ondertekend. Een Nederlandse petitie haalde ruim 42.000 handtekeningen op.

Maandagavond heeft Hoekstra zijn ‘sollicitatiegesprek’ in het Europees Parlement. In drie uur moet hij de Europarlementariërs ervan overtuigen dat hij toch echt een groen hart heeft. De afgelopen dagen heeft hij zich op de hoorzitting voorbereid met hulp van Diederik Samsom, de voormalige rechterhand van Frans Timmermans.

NRC schrijft dat Hoekstra al een flinke draai heeft gemaakt om de nieuwe baan te kunnen bemachtigen. “In antwoorden op schriftelijke vragen van Europarlementariërs toonde Hoekstra zich vrijdag van zijn allergroenste kant, sprak hij zijn volledige steun uit voor Timmermans en benadrukte dat er wat hem betreft nog wel een schepje bovenop kan – zelfs als dat „moeilijke keuzes met zich meebrengt”. Daarnaast bepleitte hij „meer actie” om een einde te maken aan fossiele subsidies en schaarde hij zich vierkant achter de natuurherstelwet, waartegen zijn eigen CDA zich onlangs nog fel verzette.

Hoekstra kan onder meer vragen verwachten over zijn fossiele verleden. De CDA’er werkte voor Shell in Berlijn, Hamburg en Rotterdam.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (73)

Dnepr
Dnepr3 okt. 2023 - 15:14

Een grotere leugenaar als Wopke Hoekstra moet nog geboren worden. Hij was o.a. de aanstigter om het jaar 2030 op te rekken daar dit geen haalbare kaart was. Nu wil hij de oude klimaatpaus Timmermans overtroeven. Wat een pathetisch figuur zeg.

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 okt. 2023 - 21:57

De EU is geen democratie. Er hoeven niet eens referendums meer te houden worden voor ingrijpende veranderingen van het machtsbestel. En toen die nog wel formeel nodig waren werden ze toch genegeert. Dit zelfde artiekeltje kan je over ELKE kommissaris schrijven.

guy yacobi
guy yacobi2 okt. 2023 - 21:36

het cda gaat over het graf regeren met d'n deze

Palipka
Palipka2 okt. 2023 - 20:42

Das toch mooi, zich wenden tot de linkse wolk voor hulp om opeens een klimaat bewuste commissaris te worden. Dat is de manier om visieloze bestuurders op te laten komen voor onze (achter)(klein)kinderen. Nu de rest van de disfunctionerende gewetenloze klimaatontkennende politici nog.

Olav Meijer
Olav Meijer2 okt. 2023 - 20:16

[De afgelopen dagen heeft hij zich op de hoorzitting voorbereid met hulp van Diederik Samsom, de voormalige rechterhand van Frans Timmermans.] Zo heeft Hoekstra tevoren de meest wenselijke frases en antwoorden uit z'n hoofd kunnen leren. Geloofwaardigheid natuurlijk 0,0. Deze kandidatuur is een gotspe.

RaymondenJoop
RaymondenJoop2 okt. 2023 - 20:00

Hedendaagse politiek in een notendop. Glad, draaien, recht lullen wat krom is en geloven in je eigen onzin als je hét verhaal moet vertellen. Eigenbelang, 100%

PVDB2
PVDB22 okt. 2023 - 18:01

Ik heb er toch mijn twijfels over hoe oprecht de beloften en ideeën zijn van Hoekstra. Het kan een binnenkomer zijn, een wit voetje halen, terwijl als je eenmaal binnen bent, de Eurocommissaris van klimaat word, je een ander pad kan gaan bewandelen. Zaken tegenhouden die tegen het belang, of de noodzaak tot handelen kunnen vertragen van de achterban van het CDA en zijn Europese gelijken. We zien en hebben het gezien hoe populistische (en nu inmiddels bekend) corrupte clubjes aan de macht zijn gekomen die de democratie niet bepaald goed doen (Hongarije, Polen, Slovenië). Hopelijk geld het niet voor Hoekstra, die gaat doen wat hij belooft. Maar je weet het nooit.

Peace ....
Peace ....2 okt. 2023 - 17:04

Veel succes vanavond Wopke !! Nederland is trots op je.

3 Reacties
Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:50

Spreek voor jezelf.

Rutger Groot
Rutger Groot2 okt. 2023 - 19:40

Plaatsvervangende schaamte om te zien hoe deze carriere politicus aan het werk is.... en dat beeld van Hoekstra aan de tafel in z'n te krappe, hippe superdry polo met Kaag en Rutte krijg ik ook al niet meer van mijn netvlies.

Palipka
Palipka2 okt. 2023 - 20:43

Hahahaha

pahan
pahan2 okt. 2023 - 15:20

Mij ontgaat altijd het nut van dergelijke petities. De man komt netjes voor een commissie, en als hij die kan overtuigen is het klaar. En dat zijn mensen die er wél verstand van hebben, die rekensom is niet heel moeilijk. Hoop ik.

2 Reacties
Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:52

Wat moet het heerlijk zijn om een wereld te leven waarin corruptie niet bestaat en mensen geen fouten kunnen maken.

pahan
pahan3 okt. 2023 - 4:41

Dat moet het zeker. Ondertussen is de bevraging afgerond en zijn de commissieleden aan het nadenken voor ze met een beslissing komen. Misschien ook iets voor u?

Nicolay2
Nicolay22 okt. 2023 - 13:55

Ik heb helemaal niets met het CDA, verre van dat. Maar om nou alleen Wopke Hoekstra als zondebok af te maken zijn er toch wel andere smeerlappen die weer lachend zoals altijd na de vele grote maatschappelijke problemen het theater van het leven hebben verlaten die we in de schijnwerpers hadden moeten zetten om verantwoording af te leggen over zijn/hun beleid de afgelopen vele jaren, denk ik zo.

2 Reacties
Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:52

Waar in dit artikel wordt Hoekstra als enigste/zondebok afgeschilderd?

Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:52

Waar in dit artikel wordt Hoekstra als enigste/zondebok afgeschilderd?

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick2 okt. 2023 - 13:50

100.000 mensen. Dus nog geen promille van de Nederlandse bevolking. Op EU niveau dus niemand.

2 Reacties
Gr-Pirate
Gr-Pirate2 okt. 2023 - 15:46

Nick: zoek een deugdelijke rekenmachine. Volgens jou berekening zou NL 100.000.000 (zegge: honderd miljoen) inwoners hebben. Laten we voor jou rekengemak stellen dat NL 20 miljoen inwoners heeft, dan heeft 0,5% de petitie getekend. Ware het niet dat slechts 42.000 Nederlanders de petitie heeft ondertekend. De andere ondertekenaars kwamen immers uit andere delen van Europa. Dus 0,25 % van de Nederlandse bevolking (inclusief baby's en wilsonbekwame personen) heeft de petitie ondertekend. Ja, dat is niet bijster veel. Maar wat is je punt dan? Dat 99,75 % van de Nederlanders Wopke graag in het Europees Parlement ziet? Ik zou zeggen: start eens een petitie op waarbij je vóór Wopke in Europa kunt tekenen. Zal mij benieuwen. Ik scheer nooit over een kam en zal de term 'dom rechts' dus ook niet gebruiken, maar jij geeft met je reactie wel een prachtige assist voor dit inkoppertje.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick2 okt. 2023 - 18:09

@Gr-Pirate Nou mijn punt komt, ondanks mijn fout met één nul, prima over. Want ondanks dat jij het understatement maakt dat het 'niet bijster veel' is, voel jij ook wel aan dat het een nietszeggende petitie is. En nee, ik ga geen pro-Wopke petitie maken. Wopke is net zo iemand als Timmermans: om het pluche de stemmers op je partij onder de bus gooien en als die partij naar de haaien gaat, profiteer jij door naar nog luxer EU-pluche te gaan. Verder heb ik, met vele andere, die ene keer dat we echt eens direct mochten zeggen of we meer macht naar de EU wilden: nee gestemd. Met kiezersbedrog (PvdA) is die grondwet er met een andere kaft gewoon doorgeduwd. Nu krijgen we weer een EU leider waar geen sterveling op mag stemmen. Putin moet ten minste de schijn van democratie hoog houden. Dus eigenlijk wil ik daar een lege zetel maar dat zal niet lukken. Doe dan maar één of andere clown. Help, Hoekstra is dus eigenlijk in dat opzicht wel een keuze.

Gio Servas
Gio Servas2 okt. 2023 - 13:13

Genoeg redenen om Hoekstra niet meer in de politiek te hebben, maar zijn verleden als Shell man is er niet 1 van. De meest succesvole manier om de energiestransitie te versnellen, verbeteren en noem maar op zal toch echt de samenwerking zijn met de grote vervuilers zoals Shell. Zij hebben de kennis, het geld, laboratoria en noem maar op om snelle grote stappen de goeie richting op te gaan, dan moeten ze natuurlijk wel mee willen/kunnen werken en dat lukt niet echt als je ze alleen maar uitsluit.

2 Reacties
Proletarier
Proletarier2 okt. 2023 - 16:08

@ Gio Shell heeft de kennis voor duurzame energie? Volgens mij hebben ze vooral kennis in het aanboren van olievelden. Op welke planeet zouden juist zij dan de benodigde expertise hebben?

TinusH777
TinusH7772 okt. 2023 - 16:14

Klopt, de energietransitie is een bouwproject van enkele decennia. En daar is fossiele energie voor nodig. Windmolens, HR glas en isolatie maak je niet met rozenblaadjes, maar met hete ovens en een ijzersterke, stabiele economie om het te financieren.

Mirzas
Mirzas2 okt. 2023 - 11:54

Wopke wil dus graag voldoen aan het plaatje. En heeft geen eigen visie of ziel Moet je die hebben voor het op juiste wijze bekleden van de functie? Misschien niet. Maar moet je willen dat zo iemand een dergelijke functie bekleedt? Wat mij betreft niet.

Joop  den Uil
Joop den Uil2 okt. 2023 - 11:24

Hoekstra weg en wat is alternatief? Precies. Kunnen we daar ook een petitie voor starten. Beste is te wachten tot 22 nov want dan is T weer beschikbaar.

1 Reactie
Sententia
Sententia2 okt. 2023 - 16:51

De Christendemocraten in de EU zijn maar al te blij dat T vertrokken is en nu een Christendemocraat zijn plaats overneemt om de milieuplannen wat terug te draaien. Als carrièretijger T in november het onderspit delft, geloof ik niet dat ze in Brussel nog zitten te wachten op zijn terugkeer. T kan beter het verhaal van Icarus nog eens goed tot zich door laten dringen.

Gerygrr
Gerygrr2 okt. 2023 - 11:05

Tja, dit is typisch Samsom. Niet willen regeren vanuit het hart, maar vanuit het verstand. Zo onoprecht en zo verraderlijk. Daardoor is verzorgingsstaat afgebroken…..

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk2 okt. 2023 - 11:51

"Niet willen regeren vanuit het hart, maar vanuit het verstand." Welk verstand bedoel je?

Proletarier
Proletarier2 okt. 2023 - 12:04

@ Ik heb nog nooit gelijk Somsom is aantoonbaar een intelletctueel. Gezien jouw posts is dat niet een bevolkingsgroep waartoe jij behoort.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk2 okt. 2023 - 16:58

"Gezien jouw posts is dat niet een bevolkingsgroep waartoe jij behoort" Waar is dat linkse idee om voor de zwakkeren op te komen dan gebleven? Of bestaat het verheffing ideaal niet meer?

Socialidas
Socialidas2 okt. 2023 - 10:53

Deze reactie is verwijderd

De gewone nederlander
De gewone nederlander2 okt. 2023 - 10:52

Waarom zou een eurocommissaris voor Klimaat niet iemand mogen zijn die bij shell gewerkt heeft? Lijkt mij beter als iemand die maling aan de wet heeft en illegaal wegen blokkeert of alle bedrijven in Europa kapot wil maken met onmogelijke wetgeving.

2 Reacties
Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:56

Wat een idioot valse tweedeling.

Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:56

Wat een idioot valse tweedeling.

De gewone nederlander
De gewone nederlander2 okt. 2023 - 10:47

Tja, we hebben hier ook genoeg ministers die geen bal verstand hebben van hun ministerie. Wat weet Kaag nu van financiën? Schijnbaar is vakkennis dus niet belangrijk voor een post.

Left is not right
Left is not right2 okt. 2023 - 10:25

Het verbaast me niks dat extreemlinks in een reflex schiet als iemand bij Shell heeft gewerkt, maar waarom zou je daarmee geen Eurocommissaris kunnen worden? Je hoeft toch geen klimaatfanaat te zijn om die functie te mogen bekleden? Je hoeft geen 6 auto’s te hebben om minister of commissaris van verkeer te worden, we benoemen niet de rijkste Nederlander of Europeaan op financiën. Je zou bijna denken dat extreemlinks wil dat commissarissen op basis van hun politieke voorkeur benoemd worden. “ Een Eurocommissaris is één van de 27 leden van de Europese Commissie en heeft als taak het behartigen van het algemeen belang van de Europese Unie (…) Een Eurocommissaris vertegenwoordigt echter niet het belang van één lidstaat, maar moet het belang van de Europese Unie als geheel voorop stellen”. Energietransitie en klimaat zijn belangrijke onderwerpen die je niet geïsoleerd van andere belangrijke topics voor de EU kan zien zoals economische onafhankelijkheid, betrouwbare voedsel- en energievoorziening, werkgelegenheid, concurrentie met VS en China etc. Ik heb veel liever iemand die de goede stappen voor het klimaat kan zetten dan iemand die als een religieuze fanaat de XR agenda gaat uitvoeren en de EU de afgrond in helpt.

11 Reacties
Samuel Dormits
Samuel Dormits2 okt. 2023 - 11:34

Ik weet dat je een trol bent en dat je alles wat geen Rabiaat Racisme of jodenhaat is al extreem links noemt, maar zelfs wappie rechts moet toch inzien dat Shell werknemers weg moeten blijven bij alles wat met klimaat te maken heeft. Dus mijn vraag aan u, gaat het wel goed?

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten2 okt. 2023 - 11:46

"Ik heb veel liever iemand die de goede stappen voor het klimaat kan zetten dan iemand die als een religieuze fanaat de XR agenda gaat uitvoeren en de EU de afgrond in helpt. " Jij hebt waarschijnlijk die petitie ook niet ondertekend. Het lijkt er ook op dat 'goed klimaatbeleid' voor jou betekent dat er vooral heel weinig, mondjesmaat en ubervoorzichtig beleid wordt gevoerd. Voor jou is Wopke Hoekstra waarschijnlijk inderdaad de beste kandidaat. Voor mij is dat niet het geval. Ik volg de wetenschap, die zegt dat er snel en ingrijpende maatregelen nodig zijn om een zeer ontwrichtende -- en uiteindelijk veel duurdere, in geld EN mensenlevens -- klimaatverandering te voorkomen of die zo vele mogelijk te beperken. Hoekstra lijkt aan alle kanten niet de man te zijn die dat voor elkaar gaat krijgen of ook maar die intentie heeft. Dus is hij de verkeerde man op de verkeerde plaats.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk2 okt. 2023 - 11:53

"moet toch inzien dat Shell werknemers weg moeten blijven bij alles wat met klimaat te maken heeft." Meen je dat nou? https://nos.nl/artikel/2456548-shell-en-eneco-bouwen-nieuw-ecologisch-windpark-op-zee

Left is not right
Left is not right2 okt. 2023 - 12:16

@Samuel: ik zie je naam hier voor het eerst. Ik vind het leuk tegengas te geven (en te krijgen) van vaste mensen hier waar ik het vaak hartstochtelijk mee oneens ben (hallo Sonic, MG en anderen met een serieuze eigen mening die afwijkt van die van mij). Maar als je mij van jodenhaat en andere dingen gaat betichten, dan was dit mijn eerste en laatste reactie op jou

Left is not right
Left is not right2 okt. 2023 - 12:21

@Spijker ik weet niet precies welke petitie je bedoelt maar ik heb ‘em niet ondertekend nee. Ik herken me niet in “ heel weinig, mondjesmaat en ubervoorzichtig” maar wel in klimaatbeleid in samenhang met andere noodzakelijke levensbehoeften - en dus wellicht wat minder agressief dan jij voorstaat. Ik denk dat Hoekstra er ook zo in staat maar denk vooral dat op zo’n functie de politieke mening niet moet prevaleren. Je moet vooral een goed bestuurder zijn. Ik denk dat Woppert een beter bestuurder is dan kamerlid. Of het de ideale man is weet ik niet (wellicht niet) maar dat heeft niet met zijn opvatting over klimaatbeleid te maken. We maken ook niet de bankpresident met de voorkeur voor de hoogste (of laagste) rente president van de ECB, maar iemand die het hele speelveld overziet.

Volrin
Volrin2 okt. 2023 - 18:57

Ik zie dat IHAG gewoon voor het groen wassen van Shell valt.

Left is not right
Left is not right2 okt. 2023 - 19:56

@Volrin ken jij een partij die in NL meer windmolen capaciteit heeft gebouwd dan Shell?

Jonathan2
Jonathan23 okt. 2023 - 0:26

Left. Zullen we dan afspraken dat dir je laatate reactie op dit forum omdat jij anderen als Extreemlinks wegzet op basis van volkomen normale mening in een democratie. N

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk3 okt. 2023 - 1:14

" het groen wassen van Shell valt" ben je nu op eens tegen windmolens omdat Shell ze bouwt? Klinkt nogal selectief.

Left is not right
Left is not right3 okt. 2023 - 7:33

@Jonathan: zo normaal vind ik de mening van XR niet, onder geen enkele invulling van het woord normaal. Maar ik vind “links” geen belediging voor iemand, ik hoop de mensen zelf ook niet. Om iemand in een discussie over klimaat zonder enige aanleiding (ook niet in enige post die ik ooit heb gedaan) jodenhaat en het goedpraten daarvan aan te praten, gaat mij wat ver. Als jij dat hetzelfde vind als iemand extreemlinks noemen, dan is dat voor jouw rekening. Ik heb ook geen moeite met de kwalificatie extreemrechts overigens, zo lang dat maar slaat op rechts als in economisch rechts, markt vs overheid etc. Maar goed, misschien hebben wij andere grenzen en gevoelens bij sommige kwalificaties.

Left is not right
Left is not right3 okt. 2023 - 7:37

@Volrin overigens, ik vind greenwashing zo’n uitgeholde term. Ik vond hem van toepassing als men doet of iets groen is terwijl het niet zo is (bijv biomassa stoken). Maar om groene acties van overwegend grijze partijen als greenwashing te betichten… Shell levert al een eeuw olie en gas, klaar als een klontje. En tegenwoordig doen ze ook heel veel in wind, zon en straks groene waterstof. Het is én én. Of noem je een XR aanhanger die met de auto naar de A12 demo komt ook een greenwasher? Of eigenlijk elke groene activist die in het verleden en ook nu gebruik heeft gemaakt van fossiele brandstoffen? Daar schieten we toch niks mee op. Shell verdient nog altijs veel geld aan het voorzien van de wereld van fossiele brandstoffen, dat mag gezegd worden, maar jij had liever gehad dat ze geen windparken hadden gebouwd?

Fotosynthiserend
Fotosynthiserend2 okt. 2023 - 10:03

Wopke kijkt groener dan de bijbel lang is?

Troy3
Troy32 okt. 2023 - 10:00

Het is een grote corrupte bende in de EU. En Democratie is alleen maar op papier. Ik denk dat Wopke het gewoon wordt wat we er ook van vinden.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk2 okt. 2023 - 11:57

"Het is een grote corrupte bende in de EU. En Democratie is alleen maar op papier. Ik denk dat Wopke het gewoon wordt wat we er ook van vinden." En waarom was dat voor de benoeming van Timmermans dan anders? Toen hoorde ik die mensen niet piepen, maar nu het toevallig Wopke Hoekstra wordt is het een probleem? Kennelijk geldt democratie voor sommigen alleen als het in het straatje past. En nee, de EU is alles behalve democratisch. Laten ze eerst maar eens dat maandelijkse verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg stopzetten. Zijn we één Europa of overgeleverd aan de grillen van Frankrijk en Duitsland?

Eric Minnens
Eric Minnens2 okt. 2023 - 9:53

Zoals de wind waait, wappert Wopke. Het komt niet uit hemzelf maar uit Samsom. Het zou een stunt zijn, en een terechtwijzing, als het EU-parlement hem wegstuurt.

5 Reacties
LaBou
LaBou 2 okt. 2023 - 10:00

Helaas kan het europees parlement hoekstra niet wegsturen. Ze kunnen hem alleen afkeuren.

Eric Minnens
Eric Minnens2 okt. 2023 - 11:07

@LaBou Goed, ze kunnen hem afkeuren, maar dat betekent in de praktijk hetzelfde. Zie dit citaat, met daaronder de link. "De leden van het Parlement kunnen vervolgens over de voordracht stemmen. De kandidaat heeft slechts een gewone meerderheid (sinds 1 juli 2014: 376 leden) nodig om verkozen te worden. Wordt de kandidaat niet verkozen, dan moet de Europese Raad binnen een maand een nieuwe kandidaat voordragen." https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Europese_Commissie

LaBou
LaBou 2 okt. 2023 - 16:30

En wat mij betreft doen ze dat dan ook Minnens. Maar als de commissie hem wil komt hij er helaas gewoon te zitten.

Eric Minnens
Eric Minnens2 okt. 2023 - 20:15

Welnee, de Commissie wikt, het Parlement beschikt. De Raad komt vervolgens met een nieuwe kandidaat. Kwestie van goed lezen Bou.

LaBou
LaBou 2 okt. 2023 - 21:13

Doe ik ook Minnens

Proletarier
Proletarier2 okt. 2023 - 9:43

Of wopke voor of tegen is hang ervan af wat goed voor wopke zelf is, en dan met name de macht die hij ermee kan krijgen. Dit is een typische CDAer die de boeren de hand boven het hoofd houd, totaal ongeschikt dus om iets met duurzaamheid te doen.

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk2 okt. 2023 - 11:59

"Dit is een typische CDAer die de boeren de hand boven het hoofd houd, totaal ongeschikt dus om iets met duurzaamheid te doen. " Bestaan er dan geen duurzame boeren?

LaBou
LaBou 2 okt. 2023 - 16:31

"Bestaan er dan geen duurzame boeren?" Jawel, maar die willen ook niets van Hoekstra weten

Effie2
Effie22 okt. 2023 - 9:29

'In drie uur moet hij de Europarlementariërs ervan overtuigen dat hij toch echt een groen hart heeft'. Is Neoliberaal Hoekstra van zijn geloof gevallen om die baan te kunnen bemachtigen? Heeft Mark Rutte een 'Paard van Troje' voorgedragen? In mijn bescheiden beleving is deze Wopke Hoekstra, als voormalig aanhangwagentje van Rutte, niet veel meer dan een behendige pion, een getalenteerde loopjongen, die met zijn stoere voorkomen en mooie woorden de heersende macht met verve dient.

haarklover
haarklover2 okt. 2023 - 9:24

Op zich vind ik geen ramp dat hij voor Shell gewerkt heeft. Maar de vraag is welke kennis of vaardigheden hij bezit om Eurocommisaris te worden. Als minister van Buitenlandse zaken viel mij vooral op dat als er een belangrijk probleem was, Sigrid Kaag erop af vloog (letterlijk dan).

2 Reacties
Proletarier
Proletarier2 okt. 2023 - 9:46

Geen probleem dat hij bij Shell gewerkt heeft? Dat mag je wel even nader toelichten want iemand die zich zo inlaat met fossiel lijkt me juist niet geschikt. Daarnaast is het zowiezo een lamlul eerste klas. Gewoon lekker al je geld in het buitenland stallen zodat je geen belasting in NL hoeft te betalen. Alles aan deze man straalt uit dat het een leugenachtig figuur is die vooral met zichzelf bezig is. Des te mooier als hij de baan niet krijgt en afgaat, dat kan zijn ego vast niet. Een pyromaan laat je ook geen brandweer commandant worden.

GMatth52
GMatth522 okt. 2023 - 10:55

Dat hij bij Shell gewerkt heeft hoeft geen beletsel te zijn, als hij geloofwaardig over kan brengen, waarom hij nu de duurzaamheid steunt en de stikstofuitstoot wil terugbrengen: voortschrijdend inzicht en zo. Maar dan moet hij ook uitleggen hoe hij als vicepremier in augustus 2022 de doelstelling van halvering van de stikstofuitstoot in 2030, in het regeerakkoord van het kabinet-Rutte IV, op losse schroeven gezet heeft. Bij gebrek aan BBB-klapvee in het Europarlement zal Hoekstra zich even moeten verbijten.

Kuifje3
Kuifje32 okt. 2023 - 8:41

Is Wopke nou voor of tegen? Wopke is voor als men wil dat hij ergens voor is en tegen als hij tegen moet zijn. Die eigenschap maakt hem wat mij betreft totaal ongeschikt. Ik wil iemand waar ik op kan vertrouwen dat hij het beste voor heeft met het onderwerp waar hij mee bezig is en niet iemand met deze mentaliteit. Iemand die nadenkt en verstand van zaken heeft. Het doet me een klein beetje denken aan dat jongetje van 8 op het voetbalveld. Iedereen riep naar hem wat hij moest doen. Naar voren! Maak je actie! Speel terug! Doe dit! Doe dat! Hij liep naar zijn vader en vroeg vertwijfeld naar wie hij nou moest luisteren. Papa (zelf ooit landskampioen bij de amateurs) zei heel verstandig: “Zelf beslissen!”. Hoekstra beslist niet, maar volgt slechts en is daarom niet geschikt voor deze post.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt2 okt. 2023 - 9:01

Hoekstra maak wel 1 kernbeslissing: de persoonlijke keuze voor een best mogelijke positie voor hemzelf (macht, geld). Wat de inhoud van die positie is, doet er niet toe. Word ik betaald om tegen te zijn, dan ben ik tegen. Word ik betaald om vóór te zijn, dan ben ik voor. Als de betaling maar ruimschoots genoeg is.

Rob Matthijssen
Rob Matthijssen2 okt. 2023 - 8:28

Er zijn 746.000.000 inwoners in Europa, 100.000 zijn tegen Wopke. Zijn 'Europese burgers' dan tegen Wopke?

8 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen2 okt. 2023 - 8:52

Ja.... en nu?

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine2 okt. 2023 - 9:00

@Rob, er zijn altijd wel mensen 'tegen'. Geen enkele kandidaat (zeker op dit onderwerp) zal voor iedereen acceptabel zijn. En laten we eerlijk zijn, als het niet om Nederlanders ging, dan wist 95% niet eens wie er op die post zat.

De gewone nederlander
De gewone nederlander2 okt. 2023 - 10:48

@ Alfred [Ja.... en nu? ] Nu moet jij gewoon braaf accepteren dat Hoekstra het gaat worden.

Gerygrr
Gerygrr2 okt. 2023 - 11:07

Eh het zijn er erg veel, die de moeite namen dit te ondertekenen.

Sententia
Sententia2 okt. 2023 - 17:37

@Gerygrr, het is 0,02% van alle inwoners van de EU. Moeten we afzien van Timmermans als pakweg 3500 Nederlanders (ook 0,02%) een petitie tekent die oproept om hem niet als premier aan te stellen?

De gewone nederlander
De gewone nederlander2 okt. 2023 - 17:59

@ Sententia In het geval van Frans Timmermans is dat wel een goed idee.

Olav Meijer
Olav Meijer2 okt. 2023 - 20:48

@ Rob Matthijsen: Deze getallen zeggen natuurlijk helemaal niets, ook al vanwege de korte termijn waarop het e.e.a. z'n beslag moest krijgen. Van belang is uitsluitend de werkelijke geschiktheid van de kandidaat op basis van relevante kwaliteiten.

Jonathan2
Jonathan23 okt. 2023 - 0:31

Het zijn er 99.992 meer dan de anonieme duimpjesgevers welke jouw betoog steunen.