Joop

Petitie eist openheid Britse regering over doden door stoppen uitkering

  •  
01-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
petitie_300.jpeg
Inmiddels bijna 250.000 keer getekend
Voor de regering is het slechts een statistiek: 49 doden op een spreadsheet. Maar achter de cijfers zitten mensen die angstig en verward zijn over veranderingen in hun uitkering. Van sommigen wordt gevreesd dat ze als gevolg daarvan zelfmoord hebben gepleegd.
De dienst is niet verplicht openheid van zaken te geven over de sterfgevallen die zij onderzoeken en de regering Cameron weigert dat te doen. Volgens verantwoordelijk bewindspersoon Iain Duncan Smith is het vrijgeven van de informatie ‘contrair aan het publieke belang’. Inmiddels is de petitie om daar verandering in te brengen getekend door bijna 250.000 mensen. Een van de actievoerders, Anita Bellows:
Ik geloof dat de 49 mensen op de lijst slechts het topje van de ijsberg vormen, omdat de DWP geen systeem heeft waarbij ze van elk sterfgeval de details doorkrijgen. Ik vermoed dat  er veel meer gevallen zijn die niet zijn gerapporteerd en onderzocht.
Research heeft eerder al laten zien dat 6 van de 10 mensen die hun uitkering hebben verloren geestelijke problemen hebben. Er zijn ook gevallen bekend van mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun uitkering kwijt zijn geraakt.En het eind is nog niet in zicht, aangezien de verantwoordelijke bewindspersoon, Ian Duncan Smith nog 12 miljard pond extra aan bezuinigingen op de uitkeringen moet realiseren.
Inmiddels hebben ook de kranten Sunday People en The Mirror zich bij de campagne voor openheid aangesloten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Armagaddon
Armagaddon1 aug. 2015 - 20:16

>>> Citaten: Petitie eist openheid Britse regering over doden door stoppen uitkering...Inmiddels bijna 250.000 keer getekend >>> Begin van het einde van de misdadige opportunistsiche neo(FATALE, feodale) liberalisme...!!!......very hopeful smile...

tovapas
tovapas1 aug. 2015 - 20:16

12 miljard pond bezuinigen...Bij een gemiddelde uitkering van 12.000 pond per jaar, een miljoen zelfmoorden en opdracht geslaagd. Brilliant!

wvdstraat
wvdstraat1 aug. 2015 - 20:16

"Als de wereld vergaat, ga ik naar Nederland, want daar gebeurt alles 50 jaar later" - Heinrich Heine Inmiddels zijn we aardig ingelopen, wacht maar af ! "Dood door schuld" zal snel genoeg een heel andere betekenis (erbij) krijgen...... !

Bakoe
Bakoe1 aug. 2015 - 20:16

Maar excuses, dat is ook het beleid. Mensen die niet rendabel zijn en economische waarde hebben die moeten dood. Thats it. Het gaat te ver om dat als staat zelf te doen maar je kunt ze er wel toe drijven. Win win.

1 Reactie
BasVV
BasVV1 aug. 2015 - 20:16

Je zou ze gewoon ook een spuitje kunnen geven. Maar dat mag dan weer niet. Dan moet een machinist maar weer een trauma oplopen omdat mensen geen andere uitweg meer zien. Asociaal beleid. Maar politici kunnen gewoon weer naar de bar en restaurant. Hen treft geen blaam.

Sternenstaub
Sternenstaub1 aug. 2015 - 20:16

Ik weet hier al langer van, en het toont aan dat Tories, of neoliberalen, sluipmoordenaars zijn. Als je hun beleid ontrafelt, wordt duidelijk waarom en hoe. Groot-Brittannië wordt geregereerd door psychopaten, en hier is het niet veel beter, om over de EU maar te zwijgen. De Nederlandse regering, o.l.v. de neoliberale VVD, staat immers achter het sluipmoordenaars-beleid om Griekenland van haar soevereiniteit, en haar burgers van fundamentele rechten te ontdoen. Beleid om mensen willens en wetens, om niet te zeggen opzettelijk, kapot te maken, is immoreel en crimineel. Daarom hoop ik dat deze Britse petitie een keerpunt wordt, want die smerige Tories - vrienden van Rutte & Co. - mogen niet langer wegkomen met moord.

2 Reacties
lembeck
lembeck1 aug. 2015 - 20:16

Mag ik dit nog even toevoegen? http://www.mirror.co.uk/all-about/iain-duncan-smith-petition Daar staat o.a. dit: Iain Duncan Smith splashing out £15,000 on a “ha-ha” wall Bedroom Tax will affect 17,000 blind people Iain Duncan Smith claimed £39 breakfast on expenses (that'd leave him £14 for the rest of the week)

lembeck
lembeck1 aug. 2015 - 20:16

Ik heb inmiddels de petitie getekend.

opmerker
opmerker1 aug. 2015 - 20:16

Wij moeten zorgen dat iedereen een onvoorwaardelijk basisinkomen krijgt waardoor ons medemens gevrijwaard wordt van geestelijk onvolwassen, geletterd dan wel ongeletterd, tuig.

2 Reacties
boosje
boosje1 aug. 2015 - 20:16

Geestelijk onvolwassen is nog veel te netjes uitgedrukt en past niet bij het woord 'tuig'. Dit is gewoon crimineel volk, want 1- er wordt crimineel beleid gemaakt dat elementaire mensenrechten schendt: daar hoort ook een gegarandeerd en leefbaar inkomen bij. 2- de uitvoerders ervan (bang voor hun eigen, wél goed betaalde baan!) zijn minstens even schuldig: heette dat in 40-45 niet 'Befehl ist Befehl'? Hoe lang moet het nog duren voordat de ambtenaren van de (a-)sociale diensten massaal zeggen: "dit voeren wij niet uit!" Kunnen zij niet wat Zalm wél kon met een aangenomen Kamermotie? Slap hoor! Ik ben zelf ook afhankelijk geweest van die uitvoerende betweters en geloof me: het voelt echt klote als zo iemand je, van achter zijn bureau en met zijn goede salaris, JOU komt vertellen hoe je die hongerfooi, die ze eufemistisch uitkering noemen, MAG besteden! Want je gelooft toch niet dat je dat naar eigen wensen en inzicht mag doen? Bij voorbeeld een heel oud autootje rijden, zodat je tenminste naar dat godvergeten afgelegen bedrijventerrein kunt rijden om te solliciteren, om daarna te horen te krijgen 'dat je niet in het team past' of helemaal niets meer te horen? Engeland is allang weer terug in de 19e eeuw, niet zo gek natuurlijk voor de makers van de prachtigste kostuumfilms die je kunt bedenken. Ze moeten daarvoor wel over figuranten beschikken die aan de eisen voldoen: arm, uitgemergeld en onderdanig.

lembeck
lembeck1 aug. 2015 - 20:16

Minimaal voor de mensen met een minimum tot laag inkomen, Wim. Het basisinkomen zie ik niet meer 100% als een oplossing, omdat de mensen die het niet nodig hebben het dan ook zouden 'krijgen' en dat vind ik geen goed idee.

dordtenaar2
dordtenaar21 aug. 2015 - 20:16

Hoe vaak zou in Nederland een deurwaarder een zaak hebben gesloten omdat een persoon zelfmoord heeft gepleegd?

2 Reacties
TomPoes2
TomPoes21 aug. 2015 - 20:16

Goede vraag, dat getal zou iemand toch eens boven water moeten zien te krijgen.

TomPoes2
TomPoes21 aug. 2015 - 20:16

Dat is een goede vraag: het wordt tijd dat dat cijfer eens boven water komt.

Zjenny
Zjenny1 aug. 2015 - 20:16

Hunger Games.

1 Reactie
lembeck
lembeck1 aug. 2015 - 20:16

Was ook mijn eerste gedachte. Afgrijselijk!