Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peter R. de Vries ontmaskert PVV'ers als internetpesters

  •  
07-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
353 keer bekeken
  •  
devries
In de laatste aflevering van zijn tv-programma ‘Internetpesters Aangepakt’, pakt misdaadverslaggever Peter R. de Vries leden van de besloten Facebookgroep ‘De macht aan de PVV’ aan. Na een tip besloot De Vries onder valse voorwendselen lid te worden van de groep om eens te bekijken wat er zoal onderling wordt gedeeld. Wat hij te lezen kreeg, daar lusten zelfs de honden geen brood van. De Vries ging opzoek naar wat voor types dit nu eigenlijk doen. In het tv-programma RTL Boulevard doet hij zijn verhaal.
"“Dit is dus een Facebookaccount waar PVV-aanhangers zeggen wat ze van Nederland, de maatschappij, de politiek en de personen vinden. Wij zijn daarin geïnfiltreerd, omdat ik getipt werd dat daar buitengewoon stuitende dingen worden gezegd, waaronder meer dat ik ook met de dood bedreigd werd. Je gelooft je ogen niet, wat daar allemaal door PVV-aanhangers wordt beweerd, gezegd en verkondigd. Humberto Tan, een collega van ons, wordt daar op een verschrikkelijke wijze met de dood bedreigd.”"
humberto
De Vries is specifiek opzoek gegaan naar één man, die hem een vuile landverrader die de kogel moet krijgen, had genoemd, omdat De Vries eens iets aardigs over asielzoekers had geschreven. Wat voor man het volgens hem was?
"“Het zijn eigenlijk sneue figuren. Op een zolderkamertje durven ze van alles, maar als ik tegenover ze sta, staan ze te trillen als een rietje.”"
De Vries doet in het programma een oproep aan de politiek om hier toch echt werk van te maken. Van de PVV verwacht hij bovendien helemaal niets.
"“De PVV zegt er natuurlijk helemaal niks van. Die laat dit altijd passeren. Ik heb nog nooit gemerkt dat de PVV werkelijk afstand neemt van de mensen die dit soort dingen verkondigen. Een vrij groot deel van hun aanhang praat op die manier.”"
Inmiddels heeft De Vries contact gehad met Humberto Tan. Laatstgenoemde gaat aangifte doen van de bedreiging.
Terugkijken vanaf 18:00
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.