Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peter Kee en Francisco van Jole clashen over Marokkanenprobleem

  •  
03-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
369 keer bekeken
  •  
marokkanenprobleemdebat300.jpeg
Marokkanenprobleem: Het beestje bij de naam noemen of het schaap zwart verven?
De Gids.FM: Wekelijks gesprek met Francisco van Jole, eindredacteur van de opinie- en debatsite Joop.nl en met Peter Kee, politiek redacteur van Pauw en Witteman

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (41)

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso3 apr. 2013 - 12:11

"zet er een paar Marokkanen tegenover" - beste opmerking van Jole. Verder de naam van het debat.. niet mooi. Maar door het alleen maar daarover te hebben is er in 10 minuten ongeveer niets besproken.

boswachter2
boswachter23 apr. 2013 - 12:11

Uitspraak Jole: De PVV doet het bewust. Kijk eens naar de koppen van diverse artikelen hier bij Joop. Jole moet eerst een naar zichzelf kijken voor naar anderen te wijzen.

JoopSchouten
JoopSchouten3 apr. 2013 - 12:11

HULDE FRANCISCO ! Nazi's aanhalen als maatlat is altijd goed en schept duidelijkheid. Fuck racisten en de PVV.

mees.
mees.3 apr. 2013 - 12:11

Een debat over "Het Marokkanenprobleem" is een walgelijke benaming omdat het niet over "De" Marokkanen gaat. Jongeren die problemen veroorzaken zijn niet "DE" Marokkanen Debat over probleemjongeren hoort het te heten want ook niet alle Marokkaanse jongeren zijn probleemjongeren. Maar zo diep zijn wij al gezonken dat velen de walgelijkheid er niet eens meer van zien. van Jole heeft gewoon gelijk

mees.
mees.3 apr. 2013 - 12:11

Een debat over "Het Marokkanenprobleem" is een walgelijke benaming omdat het niet over "De" Marokkanen gaat. Jongeren die problemen veroorzaken zijn niet "DE" Marokkanen Debat over probleemjongeren hoort het te heten want ook niet alle Marokkaanse jongeren zijn probleemjongeren. Maar zo diep zijn wij al gezonken dat velen de walgelijkheid er niet eens meer van zien. Van Jole heeft gewoon gelijk

Le Chat Botté
Le Chat Botté3 apr. 2013 - 12:11

Interessant hoe sommigen volledig aan de kernpunten van mijn bijdrage hieronder voorbijgaan: 1. De PVV misbruikt maatschappelijke problemen om verdeeldheid te zaaien onder de Nederlandse bevolking. 2. Problemen zijn de core business van de PVV, oplossingen daar zijn ze niet van noch mee gediend. Wie deze kernpunten - al dan niet vermanend of jijbakkend - vertaalt naar 'ontkennen van problemen' is of kwaadwillend of behept met beperkte verstandelijke vermogens. Beide modaliteiten zijn overigens opvallend sterk gecorreleerd aan een PVV voorkeur.

Tealc2
Tealc23 apr. 2013 - 12:11

Volgens mij hebben sommige Nederlanders hekel aan voormalige gastarbeiders (Marokkanen & Turken) en hun nakomelingen omdat deze mensen simpelweg niet uit Nederland gezet kunnen worden net als gewone asielzoekers.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 apr. 2013 - 12:11

''Een VOC mentaliteit onder sommige jongeren is nog geen reden om de grondwet te negeren.'' Mamma mia wat een wijsheid, de mooiste zin die ik in 50 jaar tegen kwam. Lange leve de verstandige en menselijke Nederlanders.

RobertVoigt
RobertVoigt3 apr. 2013 - 12:11

Altijd maar weer die naziferingen. Erg belegen jaren tachtig retoriek die van Jole toepast. Misplaatst bovendien. Want er is nu eenmaal een groot verschil tussen het zogenaamde 'jodenprobleem' uit de jaren '33-'45, en het 'marokkanenprobleem' heden ten dage. Joden waren indertijd goed geintegreerde en veelal geassimileerde Duitse burgers, ze waren op geen enkele wijze oververtegenwoordigd in de negatieve statistieken. Er was dus feitelijk helemaal geen 'jodenprobleem'. Dat werd middels propaganda gecreeerd, voor zover het niet al deels aanwezig was. Het 'jodenprobleem' in nazi-Duitsland was fictief. En dat ligt bij veel Marokkanen in de huidige tijd beslist anders. De vaak schunnige oververtegenwoordiging in nagenoeg alle negatieve statistieken is, na minstens 25 jaar ontkennen en wegkijken en oplossingen toepassen die evident niet helpen, een debat waard. Over de term 'marokkanenprobleem'' valt te twisten. Maar niet op basis van de argumenten die van Jole aandraagt.

elise1964
elise19643 apr. 2013 - 12:11

Is er een probleem in Nederland? ja! meerdere zelfs. Is criminaliteit er een van? Ja, een van de grootste mischien wel. Is er een bepaalde groep in Nederland die voor deze criminaliteit het meeste debet is? Ja, het CBS vestrekt ons die gegevens. Zouden we die groep kunnen benoemen? Ja, het zijn mannen in de leeftijd van 12-28 jaar. Is er nog een andere in het oog springende factor die we MOE-TEN benoemen willen we met een oplossing komen? Ja, het blijkt voornamenlijk te gaan om Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Heb je dan een Marokkanenprobleem? Nee je hebt een probleem met jongeren, voornamenlijk mannen die van Marokkaanse afkomst zijn.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 apr. 2013 - 12:11

Het beestje bij de naam noemen natuurlijk, dus "het PVV-Marokkanen angstsyndroom".

1 Reactie
Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

Simpelere: de 'smetvrees van een rancuneuze koloniaal' :-(

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2013 - 12:11

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso3 apr. 2013 - 12:11

Dan wil de PVV waarschijnlijk niet meer komen.

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2013 - 12:11

"De PVV kwam niet met oplossingen toen ze gedoogpartners was." Ze zaten niet in de regering, dus nogal lastig he? Ook de oppositie wil dingen, maar het kabinet beslist anders. Ook leuk die Godwin van Van Jole over de NSB... en "Waarom zet je geen paar Marokkanen tegenover Van Klaveren?" Tenenkrommend.

1 Reactie
Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

'Ze zaten niet in de regering, dus nogal lastig he?' WOEHAHA

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 apr. 2013 - 12:11

Klopt, Marokkanen hebben een probleem, zij hebben ook geen gelijk rechten als waardige burgers in dit ''democratische'' land, op de arbeidsmarkt en stageplekken en mogen zij geen gebruik maken van het artikel 1 van de Grondwet die de discriminatie en haatzaaien verbiedt. Anders zit Wilders al in de cel. Eigenlijk geloof ik heilig in één ding: Nederland heeft een Telegraafproblemen, NOS- besmettelijke grip en Elsevier-malaria en alleen Wilders met een beschermende neuskap rondes loopt. Alleen hij wordt beschermd door de media. Vind u het gek dat hij straks dé premier van alle ziektes gaat worden.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten3 apr. 2013 - 12:11

Is dat comfortabel, zo'n slachtofferrol? Dus 2/3 (65%) van de Marokkanen (jongens tussen de 12 en 23 jaar) komt in aanraking met politie/justitie, maar als je dit benoemt, terecht spreekt over een marokkanenprobleem en er een debat aan wilt wijden godwint van Jole er lustig op los, heeft het over NSB-praktijken en huilt mijnheer Mouktafi zijn grijsgedraaide discriminatieballade. I.p.v. de boodschapper (de PVV en zelfs de PvdA bij monde van Markouch of all people) met het schuim rond de mond aan het kruis te willen nagelen kunt u zich misschien beter eens kunnen afvragen wat er in godsnaam mis is met die gasten.

Le Chat Botté
Le Chat Botté3 apr. 2013 - 12:11

Het PVV probleem: Oorverdovend roepen dat er een probleem is, een bij voorkeur niet-westerse zondebok voor het probleem aanwijzen, de 'linkse elite' verketteren omdat het probleem nooit benoemd mocht worden maar al die tijd ons mooie Nederland volledig aan het kapotmaken was, kritiek op de probleemstelling omdopen tot 'demoniseren', een horde voetvolk mobiliseren op 'linkse' internetfora en twitter om ieder tegengeluid te overschreeuwen en vervolgens tevreden achteroverleunen tot er een nieuw probleem gesponnen is of een reeds gecreëerd probleem gerecycled kan worden.

2 Reacties
Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

Scherpe analyse!

rbakels
rbakels3 apr. 2013 - 12:11

Juist! Dat van de massa-immigratie is gewoon getalsmatig een leugen. Van Marokkanen heb ik persoonlijk geen last. En ik word dol van het gezeur over onveiligheid, maar ik merk daar ook niets van. Behalve als ik geconfronteerd wordt met zwaargewapende politie-agenten op een wij-avond. Die mij eerder een gevoel van onveiligheid geven. Dat er geen gematigde islam zou bestaan is ook al aanwijsbaar gelul. Toen ik in Albanië was ontmoette ik daar aanhangers van de Bektashi islam, een eeuwenoude stroming die bijv. helemaal geen hoofddoeken draagt. Wilders is niet gek, hij ins ongelooflijk uitgekookt en cynisch. Hij weet dat hij leeft van ontevredenheid, dus zal hij die zo veel mogelijk laten bestaan. Intussen is hij de marionet van duistere Amerikaanse extremisten. Die bij voorbeeld het Catshuisakkoord afkeurden. Anders laat zich dat niet verklaren. Het is trouwens een typisch islamitisch gedachte om vreemdelingen te verketteren, en een typische christelijk gedachte om ook vreemdelingen in de eerste plaats als mens te bekijken. Want ook moslims zijn mensen. Halfzachte studeerkamergeleerden vinden dat Wilders "de kleine man" eindelijk een stem geeft met zijn populisme. Voor mij is populisme een nare vorm van oneerlijkheid. Niet voor niets noemt geen enkele politicus zichzelf een populist, zelfs Wilders niet.

Molly Veenstra
Molly Veenstra3 apr. 2013 - 12:11

Ieder land heeft armen nodig. Die van ons komen tegenwoordig voor een groot deel uit Marokko, vroeger kwamen ze ergens anders vandaan en dat zal in de toekomst ook weer zo zijn. De enige constante factor is dat deze bevolkingsgroep bereid is om slecht betaald werk te doen. Maatschappelijk ongewenst gedrag is een onvermijdelijk bijverschijnsel. Suggereren dat etnische achtergrond iets te maken heeft met dit gedrag versluierd de werkelijkheid. Natuurlijk weet Peter Kee dit ook, want hij hoort bij de intellectuele elite en zo ingewikkeld is het nou ook weer niet wat ik net verteld heb. Deze man weet met zijn messcherpe intuïtie echter precies waar de weg van de minste weerstand ligt en zal deze altijd inslaan. Je moet tenslotte om de kijkcijfers en om je goedbetaalde baantje denken in deze moeilijke tijden.

1 Reactie
kindval
kindval3 apr. 2013 - 12:11

" Suggereren dat etnische achtergrond iets te maken heeft met dit gedrag versluierd de werkelijkheid" Vanwaar deze stelligheid? Alles maar op de armoede gooien lijkt mij nou een verregaande versimpeling van de werkelijkheid...Heeft u bv een verklaring voor het feit dat er relatief veel minder Turkse jongens ontsporen dan Marrokaanse?

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2013 - 12:11

Het is een cultureel probleem. Op te lossen door níet meer krampachtig vast te houden aan islamitische en Marokkaanse cultuur. De eerstgeboren zoon opvoeden als een prins aan wie iedereen zich onderwerpt. De vrouw binnenshuis houden en de pubers op straat. Een obsessie voor het maagdenvlies van de dochter. Achterdocht richting joden. Arabische lessen. Met 1 been in Marokko staan. Zomaar een greep uit de culturele voorkeuren die uiteindelijk in serieuze maatschappelijke problemen uitmonden. Het is iets wat ze zelf doen en dat is een voordeel: dan kun je er ook zelf mee ophouden.

3 Reacties
mees.
mees.3 apr. 2013 - 12:11

Zullen we alle culturele voorkeuren van alle nationaliteiten die zich hier in Nederland bevinden ook even allemaal benoemen,inclusief de Nederlandse? Gedraagt elke Nederlander zich als sommige Nederlanders in de Bible Belt? Of als een deel van de Nederlandse jongeren in Oost Groningse dorpen waar men onder invloed van drugs crimineel is en waar de PVV liever de ogen voor sluit?

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso3 apr. 2013 - 12:11

Dat maakt het ook zo lastig.. wat zal er uit het debat komen: Beste Marokkanen, graag de cultuur anders belijden. Ehmm hoe? En hoe wil je dat voor elkaar krijgen? Over het algemeen zou ik toch graag op sommige delicten andere straffen willen zien. Straffen die echt afschrikken gecombineerd met resocialisatie en zo min mogelijk contact met andere gevangenen. Maar ja dat is duur. En het mag vast niet van internationaal recht. En het is de vraag of dat wat oplost. En dan heb ik het over delicten als: fraude, overvallen, gijzelingen, (zinloos) geweld in huizen en delicten met 'zwakke slachtoffers'. En ja, IEDEREEN (niet alleen (Nederlandse) Marokkanen) wordt dan strenger gestraft. Vooral fraude zie ik graag in dat rijtje zodat bankiers het ook eens goed voelen.

Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

Als GW integratie wil van allochtonen, dat is hij contraproductief bezig. Door zijn aanpak jaagt hij moslims juist de moskee in en versterkt hij het gevoel over en weer dat ZIJ er niet bijhoren. Als je een hond maar vaak genoeg slaat en trapt, gaat hij wel bijten.

harryo2
harryo23 apr. 2013 - 12:11

Het "Marokkanenprobleem" is een uitvinding van Geert Wilders en zijn PVV. Door sociale problemen in hun termen te bepreken laat Peter Kee zich voor het karretje van Geert Wilders en zijn PVV spannen. Peter Kee is daarmee, om in christelijke termen te spreken, een belijdend PVV-er.

2 Reacties
harryo2
harryo23 apr. 2013 - 12:11

Hij ziet dat zelf natuurlijk anders ...

Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

'Het "Marokkanenprobleem" is een uitvinding van Geert Wilders en zijn PVV.' Dat hij alle Marokkanen over een kam scheert is wel duidelijk. De problematiek van ontspoorde jongeren is niet typisch Marokkaans, maar hij fixeert zich op de etniciteit van die Marokkaanse jongeren. Een fobie. Wat het met de islam te maken heeft is mij niet duidelijk. Opvoeding? Ook dat speelt bij anderen, maar die oplossingsrichting slaat GW ook niet in, hij roept alleen. De 'heren' zijn net zo gelovig moslim als GW belijdend christen of belijdend jood is. Die verander je never nooit. Profeten schrijven in hun heilige boeken niet dat je ouwe vrouwtjes moet bestelen, of homo's de buurt uit treiteren. Feitelijk wil GW geen probleem oplossen, maar schelden op Marokkanen. Het zal toch niet zijn dat hij zijn negotie kwijt wil! GW's Haarlemmerolie is 'assimileren (resistance is futile), christen worden of oprotten'. Iemand dwingen zich te bekeren is middeleeuws, de vele tientallen miljoenen moslims uit Europa transporten riekt ergens naar en de meeste moslims in ons land zijn prima aangepakt. Kortom GW heeft geen oplossingen, die wil hij niet en dat weet hij. Alles lijkt erop dat GW tot nog in lengte van dagen zijn act wil vertonen, totdat mensen zo wijs zijn de voorstelling niet meer te bezoeken. Maar, en daar heeft Piet gelijk in, de gekkigheid met de PVV verdwijnt als sneeuw voor de zon, als de economie aantrekt. Opa, GW, wie was dat ook al weer? 'Nou kind, dat was een Zwarte Zwadderneel en con artist!'

Patrick Faas
Patrick Faas3 apr. 2013 - 12:11

Allicht is er geen echt verschil tussen een Jodenvraagstuk en een Marokkanenprobleem. Allicht is de naam expres gekozen als referentie aan de Duitsers. Toen Wilders een demonstratie van “Verzet” begon, zei hij zelf dat die naam een grapje was, een pesterijtje dus naar de antifascisten. Wilders ziet zelf dus ook wel dat hij een nazi is en speelt daarmee, zo ook nu weer met die term “Marokkanenprobleem.” Een debat over een Marokkanenvraagstuk is racistisch en daarmee ongrondwettelijk. Als de Tweede Kamer dit debat wilde aanvaarden, moest er eerst een 2/3 meerderheid gevonden worden om het verbod op discriminatie uit de grondwet te halen. “Een interessant debat en ook wel relevant. Als tweederde van de jongeren misdrijven plegen... als dat Marokkanen zijn, is het wel een interessant debat,” zegt Peter Kee. “als dat Marokkanen zijn...” is ten eerste al een vraag die niet beantwoord wordt, want wie is in dit debat een Marokkaan? Verschillende hoofdgroepen kan ik bedenken, waartussen grote verschillen zitten. Ten eerste echte Marokkanen, die een Marokkaans paspoort hebben en in Marokko zijn opgevoed. Ten tweede in Nederland opgevoede kinderen en kleinkinderen van Marokkanen. Wie half in Marokko en half in Nederland geschoold is, zit tussen die groepen in. Alle groepen kunnen we in tweeën delen omdat de situatie van mannen en vrouwen nogal verschilt. En allicht kunnen we alle groepen opdelen in mate van maatschappelijk succes. VROUWEN Over het algemeen hoor en lees ik niets kwaads over Marokkaanse vrouwen, alleen maar lof. Zelfs als de PVV de hoofddoeken van moslima’s aanvalt, doen ze alsof ze de vrouwen daarmee willen beschermen tegen de mannen. Zelfs van wat vrouwen doen krijgen mannen de schuld. Het “Marokkanenvraagstuk” slaat dus slechts op mannen. ECHTE MAROKKANEN Ken veel echte Marokkanen en woon toevallig bijna naast een Marokkaans bejaardenhuis, met gastarbeiders van de allereerste generatie. Net als alle echte Marokkanen altijd harde werkers geweest en nog steeds erg braaf en idealistisch. Soms wel boos over anti-islamidealisme allicht, maar niet bang voor de dood. Kan gezellig met hen praten over Marokkaanse kruiden en met de Berbers onder hen over fretten, die van oorsprong uit Noord-Afrika komen. http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/19600_redenering_over_nertsen_fokken_deugt_niet/ Verder heb ik ook te maken met Marokkaanse ondernemers, die best moeite hebben met de vele regels die er hier zijn, maar ook hard werken en eerlijk zijn, zij het dat ze soms verzuipen in hoeveelheden onbegrijpelijk papierwerk. Hoe jonger de ondernemer, hoe sneller ze het Nederlandse systeem onder de knie hebben, zou ik generaliseren, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Geen reden voor een Marokkanendebat. Fraude kom ik vaker tegen bij Nederlandse ondernemers dan bij Marokkaanse, omdat je daarvoor juist goed bekend moet zijn met het systeem en de gaten in de wet (of naleving daarop) moet kennen. ZONEN VAN MAROKKANEN Weinig zonen van Marokkanen, die in Nederland zijn opgevoed weten iets over fretten. Of over Marokkaanse kruiden. Die zonen van Marokkanen zijn geen echte Marokkanen. Zij zijn Nederlanders. Sommige zonen doen het goed, op school en daarna, of zelfs als het op school niet helemaal lekker ging, dan worden het toch brave ondernemers ofzo. Maar hier in Amsterdam-West hebben we ook die Marokkaanse jongeren waar heel Nederland over roddelt. Zij zouden uitschot zijn. Jongeren die jointjes roken op straat, waarvan half Limburg (daarom?) denkt dat ze een islamitische revolutie aan het plannen zijn. In alles doet hun situatie me denken aan die van Joden in tijden van vervolging, vooral buiten Nederland, maar ook hier tijdens de jaren ’30 en '40 van de vorige eeuw. Ze worden openbaar en via officiële kanalen als minderwaardig afgeschilderd en komen daardoor nergens meer aan de bak of binnen. Ze zijn verbannen naar de straat. Jongeren die slechts behoefte hebben aan een complimentje en wat aanmoediging, worden voortdurend beledigd, vernederd en ontmoedigd. Dat is het probleem. Wilders is het Marokkanenprobleem, dat dus eigenlijk het “racismeprobleem” zou moeten heten. ENTLOESUNG In Amsterdam hadden we precies zulke straatjongeren van Joodse komaf als tegenwoordig van Marokkaanse komaf. Ze hadden een straattaal, “dieventaal” genoemd (Bargoens) vol Jiddische en Hebreeuwse woorden, waarvan er een paar in het Amsterdams zijn blijven hangen (zoals ‘mazzel’). Allicht kwamen die jongeren veel in aanraking met de politie en tijdens de holocaust gingen zij als kansarmen het eerste op transport. De Duitsers stelden een Joodse Raad in, die kon voorkomen dat belangrijke Joden vroeg op transport moesten, dus als ons parlement Wilders zijn zin wil geven, kunnen zij een Marokkaanse Raad instellen, die het kaf van het koren gaat scheiden en de meest kansarmen het eerst op transport laat zetten. En wat er daarna gebeurt. Dat weten we niet.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso3 apr. 2013 - 12:11

De drugsrunners met hun agressieve verkooptechnieken waren toch echt in Zuid Nederland actief ivm grensgebied. Het is niet alsof daar 0 overlast is.

MichelReiziger
MichelReiziger3 apr. 2013 - 12:11

Er is geen Marokkanenprobleem. Er is een probleem met de aanpak van Marokkaanse jongeren die veel en vaak betrokken zijn bij criminaliteit en overlast. Dat jongeren van Marokkaanse afkomst vaak betrokken zijn bij dit soort activiteiten is een feit. Probleenontkenning, zowel door links en rechts is dom en werkt averechts. Wilders zijn achterlijke verdeel en haat succes is voor een groot gedeelte gebasseerd op het ontkenningsbeleid van politci die bang waren voor partij/politieke schade. Veel Marokkaanse ouders geven zelf de problematiek ook aan. Ik ben zelf bij een bijeenkomst geweest waar de ouders bijna smeekten om een hardere aanpak.

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink3 apr. 2013 - 12:11

"Ik ben zelf bij een bijeenkomst geweest waar de ouders bijna smeekten om een hardere aanpak". Wat wilden die ouders er ZELF aan doen om het te veranderen? Dat mis ik een beetje, want iedereen roep: Overheid, doe er wat een. En doet vervolgens zelf niets! Alles wordt naar het bordje van de overheid geschoven, ook het kankeren op diezelfde overheid heeft dezelfde oorsprong!

neutralist
neutralist3 apr. 2013 - 12:11

[Er is geen Marokkanenprobleem. Er is een probleem met de aanpak van Marokkaanse jongeren die veel en vaak betrokken zijn bij criminaliteit en overlast.] Hmmm, interessante redenering. Er is geen probleem met uitstervende walvissen, Sea sheppard pakt alleen de Jappanners niet goed aan. Het ligt dus aan onze aanpak van de daders, niet de daders zelf. Een klassieke benadering, dat wel. Er is geen Marokkanenprobleem maar wel een JONGE-Marokkanenprobleem. En mischien ook wel OUDEREN omdat zij hun kinderen niet onder controle hebben.

Rechterhand
Rechterhand3 apr. 2013 - 12:11

Ondanks dat er wel degelijk sprake is van een 'marokkanenprobleem', mag grondwettelijk dit natuurlijk niet opgelost worden door te discrimineren. Het grootste probleem op dit moment is dat politie louche figuren niet durft aan te pakken (ook marokkanen). Ik zie drugsdealers in de straten staan wachten op klanten en de politie loopt voorbij alsof de neus bloed. Geen wonder dat mensen hun vertrouwen in de gevestigde orde verliezen. Dan gaat het zowel om politie, politici als rechters die het vertrouwen in de staat ondermijnen.

1 Reactie
Heberle
Heberle3 apr. 2013 - 12:11

Dat is nou net het probleem ,,dat zeggen de ouders van die jongens(moeder) ook ,,op school moet de meester dat doen en op straat de ploitie....maar het echte probleem is ......

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2013 - 12:11

@ Henk-Jan d'Artagnan, do 04 april 2013 09:20 Don't shoot the messenger. Wilders is lichtend voorbeeld vergeleken bij uw leider(s), die de multiKulti problemen niet alleen hebben veroorzaakt, maar ook weigeren die zelf weer op te lossen.

1 Reactie
Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

Even een vergelijking. Als er een probleem is met het door rood licht rijden. Los je dit dan op door alleen de chauffeurs van groene auto's te verbaliseren? Als het licht permanent op rood staat vanwege een defect. Blijf je dan alleen de bestuurders van groene auto's verbaliseren? Ik heb het idee dat de PVV alleen maar bezig is met het benoemen van problemen, in plaats van ze op te lossen. Bovendien trekt GW zo de aandacht op zichzelf en zijn gedrag dat hij als persoon het enige bestaansrecht van de PVV lijkt te zijn. De PVV is één grote egotrip van een rancuneuze GW en de belastingbetaler mag dit alles subsidiëren. Dat al die types op JOOP met hun grote mond en die overal samenzweringen zien DIT niet de gaten hebben. Een mens die in het hier en nu leeft, struikelt over de oplichterij van GW :-(

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2013 - 12:11

Het ligt aan de politie. Het ligt aan gebrek aan voorzieningen. Het ligt aan slechte hulpverlening. Het ligt aan sociaal maatschappelijke blablabla. Het ligt aan racistische Nederlanders. Het ligt aan Geert Wilders. Het ligt aan honderd dingen, aan alees en iedereen, behalve aan de Marokkanen zelf. Het gebrek aan zelfreflectie en gebrek aan gevoel van verantwoordelijkheid voor eigen daden zou lachwekkend zijn als het niet zo ergerlijk en zo triest was.

1 Reactie
Candide2
Candide23 apr. 2013 - 12:11

'Het ligt aan honderd dingen, aan alees en iedereen, behalve aan de Marokkanen zelf." U is de laatste paar dagen iets ontgaan. u kijkt weg voor de feiten, mar ja, at zijn ook maar meningen.