Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Persoonlijk droom ik al drie jaar van een volgende recessie'

  •  
27-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
304 keer bekeken
  •  
trader_300.jpg
Update: Trader blijkt meester in grootspraak en bluffen: 'Ik ben een aandachtszoeker'
In een interview met de BBC heeft een beurshandelaar zijn interviewers met stomheid geslagen door een boekje open te doen over hoe hij en zijn collega’s denken over de financiële crisis.
Update 22.35
Even was de wereld in de ban van ‘beurshandelaar’ Alessio, maar nu blijkt dat de man helemaal geen echte beurshandelaar te zijn, maar een meester in grootspraak en bluffen. Alessio verklaart tegenover de Britse Telegraph :
Ik ben een aandachtszoeker. Dat is de voornaamste reden dat ik praat. Dat is de reden dat ik akkoord ging om bij de BBC te verschijnen. Handelen is een soort hobby. Het is geen werk. Ik ben een prater. Ik praat veel. Ik hou van het idee van in het publiek te praten.
‘Alle monden om me heen zijn opengevallen’. Dat was het enige dat de BBC-interviewer nog wist uit te brengen na het verhaal dat een beurshandelaar haar zojuist had verteld:
Het kan ons niet zoveel schelen hoe ze de economie repareren. Ons werk is er geld aan te verdienen. Persoonlijk droom ik al drie jaar van dit moment. Ik ga elke avond naar bed en droom van een nieuwe recessie. Waarom? Mensen herinneren het zich niet, maar de depressie in de jaren ’30 ging niet alleen over het instorten van de markt. Er waren ook mensen die zo waren voorbereid dat ze geld konden verdienen aan die crash.
Het komt kennelijk niet in zijn hoofd op dat de crisis in de jaren ’30 grote gevolgen had voor miljoenen mensen, die door die crisis nauwelijks of niet het hoofd boven water konden houden. Net als dat nu het geval is. Nee, hij voegt er doodleuk aan toe:
De wereld wordt niet geregeerd door de regeringen; Goldman Sachs regeert de wereld.
Democratie is kennelijk ook niet aan de goede man besteed. Hoog tijd dat hij en de zijnen aan banden worden gelegd.
Stop de egoïsten: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.