Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Persoon met Covid-19 sinds maandag in container in Hoofddorp

  •  
04-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brandweerkazernehoofddorp

© Beeld: Google Streetview

Een persoon die Covid-19 heeft, zit sinds maandag in quarantaine in een container in Hoofddorp. Dat meldt Hart van Nederland. Het gaat vermoedelijk om een reiziger die is aangekomen op Schiphol. De containers staan er sinds vorige week.
" “Stel dat je strandt op Schiphol en je bent besmet met het virus, dan worden deze containers gebruikt”, laat een woordvoerder van de gemeente weten."
Een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer verklaart dat er wordt gezocht naar een andere locatie waar de besmette persoon kan worden ondergebracht. Het is echter nog onduidelijk hoelang dat gaat duren.
Italië De Italiaanse regering overweegt om alle scholen en universiteiten tot half maart te sluiten , meldt het persbureau ANSI. Tot en met dinsdag zijn er in Italië 79 mensen overleden aan Covid-19. Meer dan 2.500 Italianen zijn met het nieuwe coronavirus besmet.
Beeld: Google Streetview
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Rode druppel
Rode druppel4 mrt. 2020 - 14:55

Ik heb medelijden met de persoon in de container. Vreselijk om in isolatie te zitten. Heb ook 48 uur in isolatie gezeten op een ziekenhuiskamer. Een ruimte van 5 bij 5 meter. De hele dag auto s geteld die op het bovenste parkeerdek stonden. Ja, ik ben corona getest, negatief gelukkig. In tegenstelling tot vele berichten in de media, ging de procedure prima. Wat hebben we kanjers werken in de gezondheidszorg.

I am Legion
I am Legion4 mrt. 2020 - 14:08

Het zijn dus hier speciaal voor bedoelde en neergezette bewoonbare containers die niet van doen hebben met een vuilcontainer o.i.d. Containerwoningen zijn als mobiele tijdelijke wooneenheden zeer geschikt.

5 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin4 mrt. 2020 - 15:49

Voor isolatie voor wat langere tijd lijkt het me benauwd klein!

wegmetons
wegmetons4 mrt. 2020 - 20:26

Nou ja Minoes, dat valt wel mee hoor. Dit zijn het type containers wat mensen bijvoorbeeld huren als ze hun huis verbouwen. Ik meen dat ze ook een tijdje, of misschien wel nog steeds, gebruikt zijn in Amsterdam als studentenwoningen. Het is natuurlijk geen villa maar waar moet je ze anders huisvesten? Je heb meer privacy, bewegingsvrijheid en ruimte als bijvoorbeeld in een ziekenhuis bed

ton14024
ton140244 mrt. 2020 - 23:01

Meer ruimte dan in een ziekenhuisbed? ????

ton14024
ton140244 mrt. 2020 - 23:03

En als uitzicht het mooie Hoofddorp. ????????????

LaBou
LaBou 5 mrt. 2020 - 11:37

"...bewegingsvrijheid..." Dat is nou net het punt met die quarantaine: je mag er niet uit! Daar gaat je bewegingsvrijheid.

Audio
Audio4 mrt. 2020 - 13:58

In het vrolijke, corrupte en stagnerende Italië is de zaak volledig uit de hand gelopen. Italië, het land met het beste eten, altijd mooi weer en een prachtige omgeving. Maar voor de gemiddelde Italiaan min of meer onleefbaar.

3 Reacties
Hallahan2
Hallahan24 mrt. 2020 - 20:13

Ik denk dat de gemiddelde Italiaan meer geniet van het leven dan de gemiddelde Nederlander...

JanB2
JanB25 mrt. 2020 - 0:14

Ach gut. De corrupte zuiderlingen. Weer zo'n afgezaagd cliché. Wat in Italië misging is hetzelfde als dat wat er in het (inmiddels gesloten) ziekenhuis in Gorinchem misging. Zo snel kan het nu eenmaal gaan met het coronavirus. Bovendien is Italië stukken meer in trek bij toeristen dan Nederland. Je vindt ze tot in de kleinste dorpen. Een besmette Chinees wil daarentegen zels niet dood gevonden worden in Tjietjerkstradeel (een overweging die nu zelfs uiterst actueel is geworden).

LaBou
LaBou 5 mrt. 2020 - 11:38

En inmiddels ook in het Jeroen Bosch in 's Hertogenbosch.