Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Perschef Trump beweert dat Hitler nooit chemische wapens heeft gebruikt

  •  
11-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
sean
Sean Spicer, de perschef van de Amerikaanse president Donald Trump, kan wel een lesje geschiedenis gebruiken. Om zijn punt te onderstrepen dat de inzet van chemische wapens door Syrië een zeer kwalijke zaak is, vergelijkt hij de situatie met de Tweede Wereldoorlog. In zijn vergelijking beweert Spicer dat zelfs Hitler geen chemische wapens inzette. ‘Zelfs Hitler zakte niet zo laag’, zegt Spicer.
. @PressSec on Syria: “You had someone as despicable as Hitler, who didn’t even sink to using chemical weapons.” https://t.co/EioV7XYUk5 pic.twitter.com/GaeSx9Cly7
— ABC News Politics (@ABCPolitics) 11 april 2017
Wanneer Spicer zijn uitspraken later probeert te nuanceren, zegt hij dat hij bedoelde dat Hitler geen chemische bommen op zijn eigen volk liet gooien. Dat is minder erg dan wat Assad doet. Hitler haalde Joden naar ‘holocaust centres’, aldus Spicer. Wat hij bedoelde te zeggen was ‘concentratiekampen’, maar zelfs in zijn correctie repte hij met geen woord over de gaskamers of de genocide van miljoenen Joden door Hitler en aanverwanten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.