Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Na V&D nu ook Perry Sport en Aktiesport failliet

  •  
23-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-02-23 om 20.11.50
Perry Sport en Aktiesport zijn dinsdagmiddag failliet verklaard.
Dat schrijft de NOS dinsdagavond. De curator heeft laten weten dat de winkels de komende zes weken open blijven.
Het V&D faillissement was nauwelijks achter de rug toen het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport maandag uitstel van betaling aanvroeg.
Volgens het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, Unlimited Sports Group (USG) was het uitstel van betaling een direct gevolg van het faillissement van V&D. In de brief die USG aan de medewerkers stuurde ston:
"Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG."
Een woordvoerder van USG, Toni van Hees, vertelt op NU.nl :
"Het kon niet anders. De banken hebben de financiering stopgezet en er was geen interesse om de hele vennootschap over te nemen. Er is zeker wel interesse in de winkels en we gaan de komende tijd met deze partijen in gesprek. We gaan proberen de winkels zoveel mogelijk in parketten te verkopen."
Perry Sport had 11 shop-in-shop winkels in V&D-filialen. En Scapino is een belangrijke partner van Aktiesport. Scapino is bezig met een doorstart, maar in de nieuwe vorm passen de meer dan honderd shop-in-shops van Aktiesport niet meer in de Scapino-vestigingen.
Bij USG werken 2500 mensen.
Volgens Paul te Grotenhuis van de brancheorganisatie Inretail is Nederland ‘ overbewinkel d’. Dat zei hij vandaag tegen het Radio 1 journaal.
cc foto: Google Earth

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.