Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pentagon bedankt voor bescherming door burgers

  •  
25-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Cops_300.jpeg
Het is de omgekeerde wereld: gewapende burgers beschermen Amerikaanse militairen
Na de schietpartij in Chattanooga doken op meerdere plekken in het land milities op die de militairen wilden beschermen tegen nieuw geweld. Het Pentagon was hier niet onverdeeld enthousiast over, meldt de NOS zaterdag
Op een marinebasis en een wervingskantoor van het leger, in Chattanooga, kwamen eerder deze maand vijf mensen om het leven. Vier daarvan waren militairen en de vijfde de schutter. De schutter, Muhammed Youssef Abdulazeez, viel op 16 juli eerst gewapend de marinebasis aan en vervolgens het wervingskantoor van het leger. Doordat deze militairen in civiel gebied gelegerd waren mochten ze geen wapens op zak hebben. Mede daardoor waren ze een ‘gemakkelijke proei’, volgens de ‘bezorgde burgers’. Dus besloten zij milities, soms gewapend met automatische wapens, op te richten die militaire doeleinden moeten beschermen.
‘Dankbaar voor steun maar liever niet’ Ook het Pentagon kreeg hier lucht van en liet weten de bezorgdheid op prijs te stellen, maar vraagt de burgerwachten toch te stoppen.
We zijn dankbaar voor de steun van het Amerikaanse publiek, maar vragen toch om niet op wacht te gaan staan. Dit kan namelijk onze taken belemmeren en onverwachte risico’s met zich meebrengen.
En dat de burgermilities risico’s opleveren bleek toen in Ohio een geweer per ongeluk afging. Daarbij raakte niemand gewond, maar uit voorzorg werden de vrijwilligers weggestuurd. Volgens het ministerie van Defensie is er voortdurend contact met de politie over de beveiliging. Ook laten ze weten dat ‘er geen aanleiding is om te denken dat een herhaling van de schietpartij in Chattanooga ophanden is.’

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.