Joop

Pegida probeert met ‘zielige vertoning’ installatie Marcouch te verstoren

  •  
01-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-09-01 om 19.48.45
Tijdens de installatie van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem, bliezen drie mensen op fluitjes en riepen ‘Marcouch wegwezen’. Ze werden naar buiten begeleid en door de politie opgepakt wegens het verstoren van de raadsvergadering. Naar eigen zeggen behoorden de drie tot het rechtsextremistische Pegida.
Volgens een aanwezige was het de extreemrechtse actie een zielige vertoning die hoogstens wat spottend gegrinnik losmaakte. Toen de drie fluitjesblazers door de politie naar buiten werden geëscorteerd gebeurde dit onder boegeroep van de aanwezigen, en applaus voor de ordediensten. De installatie van Marcouch ging daarna verder alsof er niets gebeurd was.
Pegida, de PVV en de neonazi’s van de NVU proberen al langer te protesteren tegen de aanstelling van Marcouch wegens hun problemen met zijn Marokkaanse achtergrond. De demonstratie die Wilders echter in Arnhem organiseerde, trok echter slechts enkele tientallen demonstranten en werd door toeschouwers ‘ hysterisch en clownesk ’ genoemd.
Marcouch zei na zijn aantreden erg blij te zijn met zijn nieuwe baan. Ook benadrukte hij dat hij een burgemeester wil zijn voor alle Arnhemmers: ‘arm en rijk, jong en oud, geleerd en analfabeet, hetero en homo, oorlogsoverlevende en veteraan’. De burgemeester gaf een boodschap van vrijheid, verbinding en tolerantie: ‘Ik wil graag dat wij vrij kunnen zijn om te zijn wie wij zijn’.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (56)

Kees Halt2
Kees Halt22 sep. 2017 - 20:50

Het protest tegen de PvdA baantjescarrousel is allemaal de schuld van de racist Wilders en de fascist Baudet. https://www.parool.nl/binnenland/spekman-mensen-opgehitst-tegen-marcouch~a4514673/

2 Reacties
JasDon
JasDon3 sep. 2017 - 15:39

Huh, dus je geeft hiermee wel aan dat er een baantjescarrousel is maar je vind het vervelend dat het uit de hoek Wilders, Baudet komt?

Kees Halt2
Kees Halt24 sep. 2017 - 6:37

Het protest tegen de PvdA baantjescarrousel is de schuld van Wilders en Baudet. Volgens PvdA Spekman. PvdA Spekman zoekt zelf ook een nieuw baantje en uiteraard ziet hij graag dat de PvdA baantjescarrousel nog even ongegeneerd ongehinderd door draait tot en met het moment dat bijvoorbeeld de Utrechtse politieke elite een goed betalende zetel voor hem vrij heeft. https://nos.nl/artikel/2163735-spekman-in-het-najaar-weg-als-pvda-voorzitter.html

JanDuine2
JanDuine22 sep. 2017 - 16:45

"Pegida betogers" ..... Hahaha, drie diep trieste figuren hélemaal uit Spijkenisse en Hoofddorp gekomen om zich uit te laten jouwen door de aanwezigen bij de benoeming ...Zóó jammer dat ze, om hun abominabele niveau te bevestigen, die belachelijke varkensmutsjes niet op hadden! Marcouch, gefeliciteerd en véél succes!

OlavM
OlavM2 sep. 2017 - 14:50

De term "zielig" zal ik in dit verband nooit gebruiken. Het blijft oppassen met dit soort extreem-rechtse groepen. Zij weten soms op zich voordoende golven van emotie mee te surfen, en zo heel wat mensen tot weerzinwekkende acties te bewegen. En als het tij rustig is proberen ze zelf wel golven op te wekken. Onderschat ze nooit!

dijkbewaker
dijkbewaker2 sep. 2017 - 14:05

Citaat: " Ook benadrukte hij dat hij een burgemeester wil zijn voor alle Arnhemmers" We gaan het meemaken of hij het meent. Daarnaast is het wel opvallend dat er een kopstuk van de PVDA net in een stad burgemeester wordt waar diezelfde PVDA compleet weggevaagd is. Dus vanuit de eigen gemeente lijkt het draagvlak voor de PVDA geminimaliseerd. Het is wel fijn dat een landelijke politicus na het imploderen van zijn partij weer gauw een baantje heeft. - Als hij een Burgemeester wil zijn voor allen zal hij wel moeten veranderen gezien zijn verleden. Want in de jarenlange praktijk bleek daar niet zo veel van. Syp Wynia van Elsevier geeft er een feitelijk verslag van waarom Marcouch ongeschikt is als burgemeester._ http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/07/waarom-ahmed-marcouch-ongeschikt-is-als-burgemeester-520882/ Daaruit komt toch een beeld te voorschijn dat hij vooral zijn eigen agenda wil promoten. (moslimbroederschap, Orthodox soennitische islam ). Oordeel zelf. ‘Marcouch ontpopt zich als geestelijk leider van de moslims,’ aldus Parool-verslaggever Addie Schulte. ‘Van scheiding tussen kerk en stadsdeelkantoor is nog amper sprake.’ Marcouch ging dus ver, heel ver. En altijd was daar weer die affiliatie met de Moslimbroederschap. ---- Maar goed, zijn daden zullen onder een vergrootglas liggen, en wellicht heeft hij geleerd van fouten uit het verleden en ontpopt hij zich als een burgemeester van allen, Inclusief PVV, VVD,FVD kiezers Atheïsten, ongelovigen, Homo's, ... enz. die zich ook onder alle bevolkingsgroepen te vinden zijn. De VVD was zelfs de grootste bij de laatste verkiezingen.

1 Reactie
dijkbewaker
dijkbewaker2 sep. 2017 - 16:58

Over Pegida actie kan ik kort zijn. Pim Fortuyn kreeg een niet zo frisse taart in zijn gezicht en daarna nog iets anders. Of op een fluitje blazen erger dan wel extremistischer is mag iedereen zelf uitmaken. Bij extremisme heb ik toch een iets andere gebeurtenis voor ogen dan op een fluitje blazen wat eerder een ludieke actie is en op de lachspieren werkt.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*2 sep. 2017 - 12:41

Is dit nog wel Nederland, ik vraag me wel af, na deze wanvertoning in Arnhem gisteren. De PVV, Pegida, NVU, FvD enz. samen met hun handlangers in de rechtse media met o.a. PowNed, GeenStijl, De Telegraaf, Metro, The Post Online enz. moeten allemaal zich diep diep diep schamen. Samen hebben ze toch alle rechtspopulisten alle ruimte gegeven, tijdens de laatste jaren, in dit ooit mooi, verlicht, ruimdenkend, goedwillend en weldenkend land, onder het mom van de vrijheid van meningsuiting natuurlijk, hahaha. :)

johannn2
johannn22 sep. 2017 - 11:57

Wilders marginaliseert steeds verder. .

Gerygrr
Gerygrr2 sep. 2017 - 11:53

De aanstelling van deze burgemeester is ontsierd door te weinig mensen om indruk te maken. Het zag er nogal zielig uit eigenlijk. De boodschap van Marcouch is niet iets nieuws, hij heeft zich altijd op dezelfde wijze uitgesproken daarom zal hij ook gekozen zijn. Het is de gewenste toekomst: geïntegreerde, multiculturele politici die voor meer en betere verbinding zorgen tussen de elkaar nu bestrijdende partijen die juist verdeeldheid en haat zaaien.

punt2
punt22 sep. 2017 - 10:11

Vooropgesteld ben ik tegen deze politieke aanstelling, maar tevens tegen deze domme actie. Als voorstander van een gekozen (door de inwoners gekozen ;-) ) burgemeester zie ik niets in een Amsterdamse politicus die als beloning voor bewezen diensten nu een goed inkomen/ goede aanstelling krijgt. Als tegenstander van het domme gebral van Pegida keur ik deze actie ten zeerste af.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach2 sep. 2017 - 8:06

Het was een zielige vertoning inderdaad en Pegida is een marginaal groepje geworden van enkele tientallen diehards. Anderhalf a twee jaar geleden was dat met opkomsten tot 200 personen wel anders. De volhardende activiteit van antifascisten heeft er voor gezorgd dat ze gemarginaliseerd zijn. Ze zijn nu kennelijk bezig met een wanhoopsoffensief: voorafgaand aan deze actie hadden ze in Arnhem een actie tegen een halal slachterij waarbij ook Edwin Wagensveld aanwezig was. Over twee weken (17 september) willen ze de boel op stelten zetten in Enschede, waarbij ze er niet voor schromen een heuse nazi-band uit te nodigen, alsmede enige randfiguren van Britain First en rechtsextremisten uit Duitsland met een stevig strafblad. Het zijn dan wel zielepoten, maar daar mogen ze niet mee wegkomen: geef nazi's een vinger en ze nemen je hele hand. Voorafgaand is er ook een antifascistische manifestatie; niemand hoeft zich belet te voelen daar naar toe te gaan om een tegengeluid te laten horen.

1 Reactie
Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach2 sep. 2017 - 10:56

@trump_edje: Waarlijk, gij hebt een groot geloof broeder! Want waar ik een bevolking zie die zich om de tuin laat leiden door schreeuwerds als Wilders, reactionaire creeps als Baudet en Buma, en malafide autoverkopers als Rutte, ziet gij Gezond Verstand.

rbakels
rbakels2 sep. 2017 - 7:41

Marcouch is vast nog niet aan het eind van zijn carrière. Het zou wel leuk zijn als de burgemeesters van de vier grootste steden allemaal van Marokkaanse afkomst zijn. En dan wacht ik op het moment dat het burgemeesterschap van Rabat door een autochtone Nederlander wordt opgeëist. Wat me nog meer zorgen baart is dat Marcouch uit de politie komt en het toenemende geweld DOOR de politie kan billijken.

1 Reactie
Ruud62
Ruud622 sep. 2017 - 11:21

Waarom moeten de burgemeesters van de vier grote steden Marokkanen zijn, Jansen. Leg dat nu eens grondig uit, zonder de woorden fascisme en racisme te gebruiken. We hebben 17 miljoen inwoners waarvan er 380.000 een Marokkaanse achtergrond hebben. Graag uitleg?

Bernie2
Bernie22 sep. 2017 - 6:28

Ik denk dat je gerust kunt stellen dat Pegida, NVU en ander fascistisch tuig de actieve militante afdelingen en marcheerverenigingen vormen van de enige bestaande PVV'er Wilders (waar kennen we dat ook alweer van...) die met niet aflatende inzet oproept tot vuige acties tegen joden. Ander tuig luistert, volgt, drinkt een sixpack en voert zijn oproep al dan niet met varkenskoppen uit zonder dat ook maar enige kritiek uit de PVV-winkel komt. Zo simpel is dat. Uhh, schrijf ik alweer joden? Foutje. En natuurlijk had Marcouch gelijk toen hij stelde dat Wilders-adepten niets te zoeken hebben bij politie of andere justitiële diensten. En hebben andere, echte, mensen groot gelijk als ze stellen dat dit volk qua solliciteren bij overheids- en educatie instellingen om hun fascistoïde komaf geweigerd moeten worden. Elke baas van welk beroep ook zou dat trouwens moeten doen. Gister was inderdaad een zielig vertoon van het laten zien van een handjevol verschrompelde pikkies. Maak ze irrelevant, lach ze vriendelijk uit bij hun droeve afgang en zwaai nog eens. Waar tussen deze groepen zou Baudet zich op termijn trouwens plaatsen? 's Nederlands onderbuik lijkt immers onverminderd hongerig.

2 Reacties
Sjaak Sjoelbak
Sjaak Sjoelbak2 sep. 2017 - 7:22

Aha. Dus artikel 1 van de grondwet, waar men hier zo vaak de mond van vol heeft, is voor selectief gebruik. Goed om te weten.

Zandb
Zandb2 sep. 2017 - 9:49

Sjoelbak Inderdaad is artikel 1 niet onbeperkt toe te passen. U noemt dat "selectief" maar het is gewoon niet meer dan dat zelfs de vrijheid haar grenzen kent. En die grenzen worden nog wel eens "ergens anders" getrokken, in een vrij land tenminste.

Weelildragon
Weelildragon2 sep. 2017 - 1:07

Zei Marcouch niet iets in de trant van: "Als je de ideologie van de PVV aanhangt heb je niets bij de politie te zoeken." Ik kan me best voorstellen dat men in die hoek er moeite mee heeft om zo iemand als burgemeester te hebben. Ik ook eigenlijks. Marcouch lijkt mij een politiek scherpslijper. Op zich niets mis mee. In de 2e kamer bij debatten is het soms wel zo leuk, maar als leidend figuur zoals burgemeester zie ik toch liever een neutraler iemand. Zo iemand als Samson die vertelt over de fatsoenlijke mensen die PVV stemmen. Kan zijn dat hij die uitspraak aardig genuaceerd heeft, maar dat neemt niet weg dat hij in de belevingswereld van velen toch een niet acceptabel figuur is. Ik vind dat je daar toch best wel rekening mee mag houden en misschien toch liever iemand anders kiezen? ------------------------- Verder valt dat gedoe met die fluitjes wel mee en zou ik het niet een zielige vertoning willen noemen. Ik zou eerder de woorden "wat onbeholpen" gebruiken. Met zielige vertoning zit ik eerder te denken aan de 12miljoen schade in Hamburg. Of parades waarbij hakenkruizen worden meegevoerd.

3 Reacties
Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach2 sep. 2017 - 7:51

Fatsoenlijke mensen stemmen geen PVV. Die mening is ook geenszins neutraal te noemen, leuk geprobeerd.

Zandb
Zandb2 sep. 2017 - 9:53

Weelil Ik zie dat anders: de PVV is een partij die vindt dat mensen niet gelijk zijn voor de wet. Dan kun je moeilijk de wet handhaven, lijkt mij, want die geldt voor iedereen op dezelfde manier.Daarom hebben PVV-ers weinig bij de politie te zoeken. Als PVV-ers zich willen inzetten voord de gedachte dat iedereen gelijk is voor de wet, hebben ze weer weinig bij de PVV te zoeken.

Phimosis Cerebri
Phimosis Cerebri2 sep. 2017 - 10:37

''Daarom hebben PVV-ers weinig bij de politie te zoeken.'' Een beetje ver gezocht, vindt u niet meneer Zandbergen. Uw redenatie doortrekkend (dat volgens u de PVV zou vinden dat mensen niet gelijk zijn voor de wet) doortrekkend zouden islamitische agenten ook vrij makkelijk met zichzelf in conflict kunnen komen, daar islam ook uitgaat van ongelijkheid tussen mensen.

Piet de Geus
Piet de Geus1 sep. 2017 - 23:40

Zoveel aandacht voor drie gekken met fluitjes zou je kunnen zien als een aanmoediging.

Jan Vries2
Jan Vries21 sep. 2017 - 22:06

Het enigste wat ik als argument zou gebruiken; dat is waarom de splinterpartij PvdA er toch weeer in slaagt een burgemeester te leveren. Het is echt tegen alle politieke verhoudingen in. Wanneer levert de SP een keer burgemeesters?? Marcouch ik gun het je wel; maar de PvdA zou pas op de plaats moeten nemen

3 Reacties
Johan eldert
Johan eldert2 sep. 2017 - 0:40

nou dat is heel simpel. de SP wilde nooit burgemeesters leveren omdat ze tegen de benoemingsprocedures is. Pas sinds dit jaar heeft de SP te kennen gegeven mogelijk interesse te hebben. dus voila, gewoon SP eigen schuld. daarnaast heeft benoemen van burgemeesters maar beperkt et maken met de machtsverhoudingen in den haag. kandidaten worden voorgedragen obv profiel zoals opgesteld door B&W iom met gemeenteraad. vertrouwelijke cie vanuit de raad beoordeeld de kandidaten waaruit een voorstel komt voor de gehele raad. die gaat uiteindelijk akkoord. hint: ook jij kan je gewoon kandidaat stellen.

Weelildragon
Weelildragon2 sep. 2017 - 1:20

Burgemeester is vooral een representatieve/leidende functie. Beleid bepalen wordt neem ik aan vooral door het college gedaan. Een burgermeester is niet een soort Keizer van de stad. Ervaring en uitstraling zijn denk ik vooral de belangrijke eigenschappen. Vanwege die eerste eigenschap vind ik het niet raar dat je vaak uitkomt bij mensen van het PvdA/CDA/VVD. Bij de tweede eigenschap krijg ik echter wel twijfels over Marcouch en weet ik niet of hij de meest gelukkige keus is en kan ik me wat ophef best voorstellen.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach2 sep. 2017 - 7:33

"Bij de tweede eigenschap krijg ik echter wel twijfels over Marcouch en weet ik niet of hij de meest gelukkige keus is en kan ik me wat ophef best voorstellen." Totaal niet duidelijk wat deze tweede eigenschap is (volgens jou), maar het is in ieder geval niet wat Pegida op hem tegen heeft, nl. dat hij een 'Marokkaan' en moslim is. En daarmee laat Pegida zich weer eens onomwonden als racistisch kennen.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk1 sep. 2017 - 20:20

Dergelijk typisch activistisch politiek extremistisch wangedrag waarbij bewust mensen in hun vrijheden worden verstoord moet niet selectief veroordeeld worden.

9 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin1 sep. 2017 - 21:28

@ Anne Z. - het zou beter zijn als je je niet zo cryptisch en suggestief zou uitdrukken. Kom op, Anne: wat heb je op je lever? Voor den draad ermee, potverdriedubbeltjes! In maximaal twintig woorden, met maximaal twee lettergrepen per stuk, en zodanig dat men er bij Scrabble mee zou verliezen.

Perezoso
Perezoso1 sep. 2017 - 22:29

Alweer geen touw aan vast te knopen. Het lijkt er wel op dat je je bezondigt aan whatsabouism.

Zandb
Zandb2 sep. 2017 - 6:46

Anne Veroordelen is altijd selectief. Ik sluit me maar bij Cliff aan: wat is uw probleem! (In korte zinnen, voeg ik er nog aan toe.)

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 sep. 2017 - 7:46

Een cryptisch Trumpje?

RU486v2.0
RU486v2.02 sep. 2017 - 8:06

Weet niet wat jij gebruikt hebt Anne. Maar dat wil ik ook.

OlavM
OlavM2 sep. 2017 - 14:22

@ Cliff Clavin: [het zou beter zijn als je je niet zo cryptisch en suggestief zou uitdrukken.] Dat is juist haar handelsmerk, Cliff. In vaak zeer lange zinnen (die overigens ook nogal eens uitlopen op anakoloeten, maar à la) weet ze soms behoorlijk onzindelijke dingen te suggereren, is mijn ervaring.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk2 sep. 2017 - 18:56

Wat is er nu "cryptisch" aan te begrijpen dat je bij dergelijk activistisch ideologisch verstoren van vrijheden van mensen zich publiek te manifesteren op een plaats waar ze zijn uitgenodigd kwalijk is? Maar goed.... Ik zal het voorkauwen. Han van der Horst is ermee bekend en heeft er ook over geschreven in zijn boek “De mooiste jaren.” Hij is niet mild over hoe honds de toenmalige populistische vredesbeweging de door henzelf in de Houtrusthallen uitgenodigde premier Lubbers behandelde door uit te jouwen, de rug toe te keren, te overstemmen met muziek, ook nog eens allemaal conform vooraf aan het publiek uitgedeelde instructies op kaartjes. Bijvoorbeeld Freek de Jonge vond het allemaal geweldig en trad er direct na op. Uiteindelijk was het de wel fatsoenlijke leidster van het Komitee Kruisraketten Nee Sienie Strikwerda die het Lubbers mogelijk maakte alsnog zijn woord te doen tegenover het stug met de rug gekeerde volk. Hij legde netjes uit waarom volgens hem de sleutel voor het al dan niet plaatsen volledig afhing van het Oostblok op te houden met het doorgaan van plaatsen van de SS-20’s en dan nóg de eerste kruisraketten niet eerder dan 1987 geplaatst zouden worden. Een meerderheid van de bevolking van Nederland vond het gedrag van het gepeupel in de Houtrusthallen een grof schandaal. Han van der Horst zag het net zo en beschreef het gebeuren aldus: “Nu had Sienie Strikwerda er 25.000 aanhangers verzameld. Premier Lubbers was uitgenodigd om symbolisch de kaarten met handtekeningen te ontvangen. De teller stond inmiddels op 3.743.455. Sienie Strikwerda kreeg daverende toejuichingen toen zij de premier het bekende affiche van Opland cadeau deed. Daarna liep het mis. Zodra premier Lubbers zich voor de microfoon opstelde werd hem het spreken onmogelijk gemaakt. Uit 25.000 kelen klonk een verschrikkelijk gel oei en het kostte Sienie Strikwerda de grootste moeite om de zaal tot bedaren te brengen. Lubbers kon zijn speech houden maar de hele zaal keerde zich op de tonen van een orkestje in het publiek dat 'Bei mir bist du schön' speelde hem demonstratief de rug toe. Velen hieven daarbij de armen en maakten het V-teken. Dat was een ideetje van een Amsterdams vredescomité dat van tevoren op grote schaal pamfletjes met instructies had verspreid. De premier gaf geen krimp maar zei wat hij van plan was te zeggen, ondanks het feit dat het orkestje aanvankelijk bleef doorspelen. Het stopte pas toen Sienie Strikwerda wanhopig had geroepen: 'Het bestuur van het KKN wil meneer Lubbers graag aanhoren. Als U hiermee doorgaat, schaadt u uw eigen actie.' ” Hoe Han van der Horst dit gebeuren afkeurde liet hij in zijn boek ook weten: “Deze houding was niet alleen in hoge mate onfatsoenlijk maar toonde ook van een mentaliteit die levensgevaarlijk kan zijn voor een democratie. Het wierp een smet op de slotmanifestatie en deed afbreuk aan de ernst en waarde van het petitionnement.” https://books.google.nl/books?id=6Tv5AAAAQBAJ&pg=PT207&lpg=PT207&dq=%E2%80%9CDe+mooiste+jaren.%E2%80%9D++Houtrusthallen+Lubbers&source=bl&ots=I6Mjs4viDD&sig=xQtM6xCPRh8N6Po3rjtN-KRHbHA&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjFz4S8kIfWAhXBLlAKHTcgCJoQ6AEIOjAH#v=onepage&q=%E2%80%9CDe%20mooiste%20jaren.%E2%80%9D%20%20Houtrusthallen%20Lubbers&f=false Maar dit is maar een van de vele gevallen waar iemand in zijn of haar publieke vrijheden dit onmogelijk werd gemaakt: https://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/15/optreden-van-israelische-actrice-verstoord-1420880-a308901 http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/23986786/__Asielzoekers_jouwen_PvdA_uit__.html https://www.parool.nl/binnenland/-auteur-barnard-beschermd-door-vlaams-belang~a287498/ De lijst kan ik met gemak langer maken maar mijn punt was dat je niet selectief moet zijn in het veroordelen ervan.

RU486v2.0
RU486v2.03 sep. 2017 - 9:27

@Anne Zoetemelk 2 september 2017 at 20:56 Dit keer een lang, onbegrijpelijk onleesbaar stuk proza. Nog een keer vraag ik aan je: "Wat heb je gebruikt?" Dat wil ik namelijk ook.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk3 sep. 2017 - 19:34

@RU486v2.0 3 Het meeste proza in het stuk is anders van Han van der Horst hoor. Prima leesbaar. En die stelt hetzelfde als ik met een treffend voorbeeld zoals ik al zei dat ze er legio zijn. Over dat soort wangedrag moet je dus niet selectief zijn.

Neo2
Neo21 sep. 2017 - 20:06

"Pegida, de neonazi’s van de NVU en de PVV proberen al langer te protesteren tegen de aanstelling van Marcouch wegens zijn Marokkaanse achtergrond." Sinds wanneer zijn de PVV en Pegida met elkaar verbonden?

7 Reacties
Neo2
Neo21 sep. 2017 - 20:07

Of lees ik nu verkeerd? Zo ja, andere vraag. Zijn de PVVers in deze zin ook neonazi's?

Burke
Burke1 sep. 2017 - 22:20

De suggestie dat PVV en NVU met elkaar verbonden zijn is vooral onzin. Alsof Constant Kusters ooit zou spreken over 'onze joods-christelijke waarden. Zelfs als die man 's ochtends bij het opstaan zijn teen stoot is het volgens hem een joods complot

Perezoso
Perezoso1 sep. 2017 - 22:31

Ik heb ook een vraagje: wat voor een soort neo ben jij eigenlijk?

Johan eldert
Johan eldert2 sep. 2017 - 0:41

dat wordt ook niet in het stuk gesteld maar dat beide organisaties wel allebei tegen de benoeming waren. goed lezen !

DaanOuwens
DaanOuwens2 sep. 2017 - 5:05

@ Neo Jij schrijft: Sinds wanneer zijn de PVV en Pegida met elkaar verbonden? In ieder geval sinds 2015. Zie link. http://www.nu.nl/politiek/4014703/wilders-spreekt-bij-pegida-in-dresden.html

Zandb
Zandb2 sep. 2017 - 6:49

Neo U kunt toch lezen: “Pegida, de neonazi’s van de NVU en de PVV proberen al langer te protesteren tegen de aanstelling van Marcouch wegens zijn Marokkaanse achtergrond.” Deze opmerking zegt niets over de mensen waar het hier om gaat. Veder staat er slechts, dat het ze gemeenschappelijk hebben, dat ze protesteren tegen deze benoeming.

Neo2
Neo22 sep. 2017 - 8:53

"Ik heb ook een vraagje: wat voor een soort neo ben jij eigenlijk?" De hoofdpersoon van 'the Matrix'

rbakels
rbakels1 sep. 2017 - 19:50

De Wilders-doctrine is dat elke moslim VRESELIJK is.Dat houden ze verbazend stug vol. Een keer moet zich dat tegen de PVV en de rechtervleugel van de VVD richten.

3 Reacties
Kijk Verder
Kijk Verder1 sep. 2017 - 22:32

Misschien toch wel interessant even dit clipje te zien? "Moslim interviewt Geert Wilders!!" https://www.youtube.com/watch?v=TVUvxDtz5I8 Ik stem dan wel niet op de PVV, eerlijk is eerlijk.

rbakels
rbakels2 sep. 2017 - 7:36

Ik denk aan het Friese PVV Statenlid dat besloot dat ze in Friesland wel andere prioriteiten hadden dan de islam te bestrijden. Hij kon meteen optiefen. De doctrine van Wilders is heilig. Het is bekend dat Wilders (meestal) trucs uithaalt om niet strafbaar te zijn. Zoals de onzin dat hij niets tegen (Nederlandse) moslims heeft maar wel alles tegen de islam. Want godsdienstkritiek mag. Onzin, kritiek veronderstelt ratio, en geloof is per definitie irrationeel. Wie alleen naar Bijbel- of Koranteksten kijkt mist de essentie en dat is de interpretatie, die varieert van volstrekt redelijk tot volstrekt misdadig.

RU486v2.0
RU486v2.02 sep. 2017 - 8:20

@Kijk Verder 2 september 2017 at 00:32 Misschien toch wel interessant even dit clipje te zien? Kende die al. Maar als je begint met, we moeten wat tegen criminele moslims doen, en vervolgens roept dat je wilt beginnen met alle moslims tegenhouden-wat hij steeds roept-, dan mag je gerust zeggen dat wilders weldegelijk moslims vreselijk vindt. Daar doet je clipje niets aan af.

bob b.
bob b.1 sep. 2017 - 18:21

Mooie omschrijving van Pegida: de neo nazi's van NVU en PVV. Voor alle duidelijkheid, niet iedere PVV'er is een neonazi maar welk mens met gezond verstand wil in de buurt van die lui verkeren? Wees dan een vent en hak de knoop door. Tatoeër een hakenkruis op je borst of wordt lid van het cda. Maar niet dat halfslachtige niet willen kiezen.

2 Reacties
Zandb
Zandb2 sep. 2017 - 6:51

Bob Er staat toch echt een komma en geen dubbele punt. En dat heeft een heel andere betekenis tot gevolg, dan u er aan geeft.

RU486v2.0
RU486v2.02 sep. 2017 - 8:13

Met het veranderen van een leesteken wordt de boodschap inderdaad anders. Het wordt dan een soort alternatief feit. Maar er stond geen : maar een , en dat is een wezenlijke verschil

Muxje3
Muxje31 sep. 2017 - 18:16

Je kan het niet eens zijn met hun motivatie voor deze vertoning, en ik ben zelf in het algemeen geen fan van dergelijke acties, maar "zielig"? Ach. Geen maskers, geen geduw en getrek, geen gegil, geen intimidatie, geen taarten met stront of erger. Geen langdurige verstoring, geen ontruiming van de zaal nodig. Weggaan als ze gesommeerd worden. Daar kunnen andere minder "zielige" demonstranten nog een voorbeeld aan nemen. Al zullen die wel menen dat geweld tegen bepaalde foute mensen wel geoorloofd is.

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert2 sep. 2017 - 0:43

het monopolie op geweldloze of niet geweldloze demonstraties kan aan geen enkele stroming toegekend worden. zowel de volgens jouw 'minder zielige' demonstranten zijn net zo vaak geweldloos. dus klein beetje veel last van een vooroordeel zou ik zeggen. vb: links gooide taarten naar fortuyn, rechts naar duyvendak. etcetcetc

RU486v2.0
RU486v2.02 sep. 2017 - 8:17

en ik ben zelf in het algemeen geen fan van dergelijke acties, maar “zielig”? Ok doen we niet zielig. Doen we sneu

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden1 sep. 2017 - 18:14

Een knullige en sneue actie, zo zetten ze zichzelf mooi voor paal. Prima opgelost door de autoriteiten.