Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pegida-oprichter veroordeeld wegens uitkeringsfraude

  •  
19-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
16084446507_dffba7a57e_k

© cc-foto: Metropolico. Pegida Demonstration in Dresden am 05.01.2015

Pegida, de Duitse beweging die door Nederlandse media werd neergezet als een club ‘bezorgde burgers’, blijkt te zijn opgericht door een uitkeringsfraudeur. Dat is opvallend want Pegida heeft er juist een handje van vluchtelingen neer te zetten als ‘fraudeurs’ die alleen maar uit zijn op een uitkering.
De 44-jarige Thomas Balazs, die vanaf het allereerste begin bij Pegida betrokken was en sinds 2014 een werkloosheidsuitkering geniet, is door een rechtbank in Dresden veroordeeld omdat hij zwart bij kluste. Hij moet 1050 euro terugbetalen maar weigert dat vooralsnog met de mededeling “ik heb het geld niet”. Hij zegt ook dat hij zijn bijverdiensten achter de tap wel degelijk gemeld heeft maar niet meer te weten wanneer en aan wie.
Balazs werd al eens eerder veroordeeld wegens uitkeringsfraude. Daarnaast is hij in de afgelopen jaren veroordeeld voor dronken rijden en belediging van de politie en verzet bij arrestatie.
De Nederlandse politicus Geert Wilders steunt Pegida vanaf het begin en hield in april vorig jaar een speech tijdens een manifestatie van de groepering. De beweging kampt met een grote terugloop in belangstelling. In Nederland behoren leden van de beweging volgens onderzoekscollectief Kafka tot de verdachten die justitie vervolgd wegens een aanslag op een moskee in Enschede.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.