Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Bye, bye!

Boris Johnson treedt af, kan zich nu volledig richten op carrière als clown
Joop

Pegida-leider stapt op om Hitler-foto

  •  
21-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lutz_300
Update: Lutz Bachmann bevestigt dat hij zich terugtrekt uit het bestuur van Pegida ... Bachmann plaatste foto van zichzelf met Hitler-snor op Facebook en noemde buitenlanders "viezigheid"
De leider van de Duitse anti-islam-beweging Pegida, Lutz Bachmann, raakte woensdag in opspraak nadat hij een foto van zichzelf met Hitler-snor op Facebook had geplaatst. De voorzitter besloot enkele uren daarna af te treden en zich volledig uit het bestuur terug te trekken.
Hij bevestigt zijn aftreden tegenover de Duitse krant Bild.
Pegida deed er de laatste tijd naar buiten toe zijn uiterste best voor om niet het stempel extreem-rechts opgeplakt te krijgen. Deze actie van Bachmann lijkt die pogingen teniet te doen. De Duitse krant Bild heeft op facebook ook een aantal uitlatingen gevonden van Bachmann. Daarin spreekt hij over buitenlanders als Viehzeug (veestapel) en Dreckspack (viezigheid), termen die eerder veel in extreem-rechtse kring werden gebezigd.
Pegida doet nu in een verklaring op Facebook afstand van die uitlatingen, maar niet zonder er nog even bij te vertellen dat de termen waarmee Pegida bestempeld is door politici evenmin gepast zijn.
In Bild reageerde vice-voorzitter Rene Jahn woensdagmiddag woest op de actie van Bachmann, die de foto inmiddels van facebook heeft verwijderd. Jahn zegt hier niets mee te maken te willen hebben en zinspeelt op het aftreden van Bachmann. De Duitse justitie stelt een onderzoek in.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

Donkerwoud
Donkerwoud21 jan. 2015 - 15:28

Je kunt maar duidelijk zijn over waar je sympathie ligt? :)

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst21 jan. 2015 - 15:28

Het lijkt me dat deze meneer niet helemaal spoort.

Sardar2
Sardar221 jan. 2015 - 15:28

Nu niemand kan deze bevestiging uit de geschiedenis van Pegida wissen, zoals ook de andere niet gewist wordt. Zo, dat was het dan: de Duitse partij van de vrijheid ....

Kilted
Kilted21 jan. 2015 - 15:28

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel?

Mark Gh
Mark Gh21 jan. 2015 - 15:28

Haha wat een idioot, daar sta je dan met je goede gedrag. Aan de andere kant heeft hij blijkbaar dezelfde hobby als Prins Harry, wellicht ook wat waard. Het gaat om wat mensen zeggen en doen, niet om hoe ze zich kleden.

Paul22
Paul2221 jan. 2015 - 15:28

Bachmann, een warm en sympathiek mens: ´Inbraken, toebrengen van lichamelijk letsel, drugshandel en gehussel in de rosse buurt ´ ´Bachmann plaatste likes bij twee NPD-afdelingen. In de lijst “Gefällt mir”-Angaben van hoogstwaarschijnlijk een secundaire Facebook van hem zijn opgenomen de NPD, Bürgerbewegung Pro NRW die zeer verwant is met de NPD en Kein Fussbreit den Grünen Faschisten´ http://sargasso.nl/lutz-bachmann-duitslands-nieuwste-extreemrechtse-populist/

longlivemokum
longlivemokum21 jan. 2015 - 15:28

Het boontje komt op zijn loontje?. Pegida zal sowieso drie keer niets worden in Duitsland en elders, naar mijn mening tenminste.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten21 jan. 2015 - 15:28

Dat is Rob Muntz! https://www.youtube.com/watch?v=Owa54EJsN9E

JohnV12
JohnV1221 jan. 2015 - 15:28

Ich habe es nicht gewust ? najah , beetje late correctie .

longlivemokum
longlivemokum21 jan. 2015 - 15:28

Bye bye Pegida!

Brauswasser
Brauswasser21 jan. 2015 - 15:28

De geest zit nog steeds in de fles.

Bernie2
Bernie221 jan. 2015 - 15:28

De hoofdman van marcheervereniging Pegida blijkt een rasechte nazi die joden, oh pardon, ik bedoel moslims ditmaal, wil laten verdwijnen. En daar lopen 10.000'en Duitsers zomaar weer achteraan. Net zoals elders in Europa, zoals in NL waar 10.000'en achter soortgenoot en equivalent Wilders en zijn PVV aanmarcheren die ook van de joden, oh pardon, (ik bedoel ook hier natuurlijk moslims) af wil. Zo gemakkelijk gaat dat dus. Den mensch als reageerbuisbaby, die als niet zelfstandig denkende lemming onderbuikend en niet geleerd hebbend van een holocaustisch verleden achter nieuwe idioten aanhobbelt. Ik suggereer dan ook een 'je suis' bordje voor al deze toegewijde wandelaars waarop 'Ich bin Eichmann' of 'Ich bin Hitler' naar keuze. Heil.

CliffClavin1993
CliffClavin199321 jan. 2015 - 15:28

(A priori disclaimer: schokkend en verbijsterend wat hier gebeurt, onthutsend dat deze al vermoede donkerbruine raksistische en faksistische sentimenten dan toch kracht bijgezet werd door deze makerade, nee, dit demasqué, van deze Bachmann, waarlijk een incarnatie van het absolute Kwaad dat Hitler heette, mensen, ik heb er geen woorden voor, nee heus niet, hier past slechts een waardig stilzwijgen, van ons... hier... voor hen... toen... en daar... ) Zo, dat hebben we dan gehad. Het is erg komisch. Pegida is verlaten door Legida, heb ik begrepen, en wat doet Dregida? Al die energie, al dat drukwerk, al dat geld, al dat aanstormende politieke talent... geofferd door hun voorman. Je ziet het voor je: Lutz zit in de late avond, met flink wat glazen Weihenstephaner Hopfen achter de kiezen, jolig achter zijn laptop. Het kan niet misgaan: hij wordt opvolger van Mutti Merkel. Tijd voor een geintje... hij had nog die foto... altijd getwijfeld... nu nemen de dingen een loop geheel van zichzelve. Lutz is dronken van geluk, ook nog. Als een robot, ten slotte, raakt hij met zijn vinger de 'send'-functie. Het is volbracht. Onsterfelijkheid is zijn deel.

pietdeg2
pietdeg221 jan. 2015 - 15:28

Mooi toch dat hij die foto zelf maakte? Cartoonisten hebben het momenteel al druk genoeg.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn21 jan. 2015 - 15:28

:-))

JanfransZuidema
JanfransZuidema21 jan. 2015 - 15:28

Doet me denken aan Ron Mael van Sparks.

1 Reactie
JanB2
JanB221 jan. 2015 - 15:28

Heb me destijds als kind al afgevraagd wat de diepere betekenis van dat bizarre uiterlijk was. De andere helft van het duo scoorde overigens ook hoog in de categorie "vreemde snuiters". Ze zijn trouwens nog lang actief gebleven als duo (en wellicht nog (this town is apparently big enough for both of them)).

JStokx
JStokx21 jan. 2015 - 15:28

Dit heeft niets met extreem-rechts te maken, het is gewoon een extremist, de extreem-rechtsen zijn hier juist het slachtoffer van, etc.

3 Reacties
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar21 jan. 2015 - 15:28

Heh, op zich Touché.

Bouwman2
Bouwman221 jan. 2015 - 15:28

Hier loopt de vrijheid van expressie toch wel tegen zijn eigen voor onmogelijk gehouden grenzen op.

Nuanimo
Nuanimo21 jan. 2015 - 15:28

Als ik uw sarcasme goed begrijp, dan kunnen we gaan zitten wachten op al rechtse rakkers, die ogenblikkelijk en zonder voorbehoud, laten weten dat ze hier afstand van nemen, want wie zwijgt stemt toe?

[verwijderd]
[verwijderd]21 jan. 2015 - 15:28

Dit is het ultieme bewijs dat er in Duitsland helemaal geen sprake is van Islamisering.

1 Reactie
Sardar2
Sardar221 jan. 2015 - 15:28

Nee hoor, de islam heeft Duitsland voorgoed veranderd. Welke politieke leider durfde in Duitsland zich verbeelden als Fuhrer? Dit is juist het bewijs dat islam veel heeft veranderd!

KnarroBult
KnarroBult21 jan. 2015 - 15:28

"And the public gets what the public wants" (The Jam) Kan hier, tegendraads als ik soms ben, de humor eigenlijk wel van inzien. Deze man beeldt hier enkel uit, waar hij toch wel al voor wordt uitgemaakt. Een misplaatste grap, dat zeker, maar niets meer of minder dan een grap, zo lijkt me... Next!!!

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg221 jan. 2015 - 15:28

"And the public gets what the public wants" (The Jam) Moet John Cleese het jou ook nog een keer uitleggen? The London Underground is not a political movement!

GingerTed
GingerTed21 jan. 2015 - 15:28

"Pegida deed er de laatste tijd naar buiten toe zijn uiterste best voor om niet het stempel extreem-rechts opgeplakt te krijgen. Deze actie van Bachmann lijkt die pogingen teniet te doen. De Duitse krant Bild heeft op facebook ook een aantal uitlatingen gevonden van Bachmann. Daarin spreekt hij over buitenlanders als Viehzeug (veestapel) en Dreckspack (viezigheid), termen die eerder veel in extreem-rechtse kring werden gebezigd." Pegida is natuurlijk net als de PVV de enige protestbeweging/partij waar de bevolking haar gram over de voorspelbare mislukking van de grootste miskleun in veel West-Europese landen kwijt kan. Beweren dat deze burgers voor het merendeel racisten zijn is een zeer discriminerende aantijging. Dat een deel het wel is doet daar niets aan af. Dat nu een kopstuk en grap als met dit snorretje maakte is niet serieus te nemen tenzij je socialisten met hamer en sikkel, die dat doorgaans wel serieus menen, ook ongeschikt verklaart. Bij mijn weten gebeurt dat nooit. De uitdrukkingen zijn echter wel zeer afkeurenswaardig maar niet meer dan veel rood jargon jegens kapitalisten of islamitisch jegens homo's, vrouwen, of anders- en ongelovigen.

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo21 jan. 2015 - 15:28

U wringt zich in alle bochten om toch maar vooral uw eigenlijke gram te kunnen spuwen. Ik heb er weinig waardering voor. Ik zal uitleggen waarom: Eerst de citaten: 1. Pegida is natuurlijk net als de PVV de enige protestbeweging/partij waar de bevolking haar gram over de voorspelbare mislukking van de grootste miskleun in veel West-Europese landen kwijt kan. Beweren dat deze burgers voor het merendeel racisten zijn is een zeer discriminerende aantijging. Dat een deel het wel is doet daar niets aan af. 2. Dat nu een kopstuk en grap als met dit snorretje maakte is niet serieus te nemen tenzij je socialisten met hamer en sikkel, die dat doorgaans wel serieus menen, ook ongeschikt verklaart. Bij mijn weten gebeurt dat nooit. De uitdrukkingen zijn echter wel zeer afkeurenswaardig maar niet meer dan veel rood jargon jegens kapitalisten of islamitisch jegens homo's, vrouwen, of anders- en ongelovigen. Uit die twee citaten, blijkt overduidelijk, dat we daden van PVV-ers en Pegidanen niet mogen afkeuren, zonder ook die van communisten en moslims af te keuren. Met dien verstande, dat we PVV-ers en Pegidianen NIET mogen discrimineren.

Tom Meijer
Tom Meijer21 jan. 2015 - 15:28

Ach, het heeft echt niks te betekenen hoor. Geintje, humor he. En die NAZI-termen moet je niet zo zwaar nemen, dat is gewoon toeval. En die andere facebooksite die onverholen nazistisch is, is echt niet van hem. Mensen die er iets achter zoeken zijn gewoon steile socialisten, wat zeg ik, communisten zijn het!

1 Reactie
ElChe
ElChe21 jan. 2015 - 15:28

;-)))

JanVG2
JanVG221 jan. 2015 - 15:28

Het zal wel aan mij liggen, maar het idee dat met het verdwijnen van de `leider' de gevoelens van de demonstranten zo maar verdwijnen komt op mij `een beetje dom' over. Of men zegt dat al die mensen geen eigen gedachten en gevoelens en emoties hebben ... maar enkel achter de eerste beste aanlopen ... en daarmee dat democratie onzin is omdat men blijkbaar denkt dat kiezers te dom zijn om eigen ideeen te hebben ... of Pegida kanaliseert gevoelens en emoties die leven binnen het kiezersvolk - en wel zo sterk dat men bereid is tegen alle peer-pressure in durft te gaan!! Als dat zo is, blokkeert men nu wellicht een kanaal dat `men' niet leuk vond, maar kun je erop wachten dat het een nieuw kanaal vindt .. en dan mag je hopen dat het zo `netjes' is als pegida nu. Er broeit wat onder de kiezers in VEEL europese landen. Als je dat niet kanaliseert (NB: de gesettlede politiek doet dat aanwijsbaar NIET!) wordt de druk alleen maar groter totdat het knalt ... Kortom, de juichkreten hieronder lijken mij vervroegd .. en wellicht totaal misplaatst...

2 Reacties
Nuanimo
Nuanimo21 jan. 2015 - 15:28

U demonstreert een vreemde, maar vooral gevaarlijke "dwangmatige of-of" analyse". Kanaliseren zegt u? U wilt toch niet beweren, hoop ik, dat de joden voor WOII de OORZAAK waren van de sterke gevoelens van onvrede, toen? Hoe kan het dan, dat zo veel mensen dan toch op het idee kwamen dat de joden wèl de OORZAAK waren? Met alle rampzalige gevolgen van dien?

Kilted
Kilted21 jan. 2015 - 15:28

Kanaliseren wat het volk wil is lastig omdat het niet duidelijk is wat het volk in zijn geheel wil. Er is inderdaad een groep kiezers die zich tegen moslims keert, maar je ziet ook gelijk op veel plaatsen tegenbetogingen ontstaan. Hebben deze mensen dan geen recht van spreken?