Joop

Pedofielen blij met taboe op sekspraat

  •    •  
22-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2557 keer bekeken
  •  
349260985_80c6231cd7_k

Dikke vette hommel op jonge blom (foto:flickr/totervo)

Op fora voor pedofielen klinkt veel bijval voor inspanningen van conservatieve ‘bezorgde ouders’ om praten over seks met jonge kinderen weer taboe te maken. Met name het onderdeel ‘weerbaarheid’ van de Week van de lentekriebels is hun een doorn in het oog.

“Wij vertellen kinderen altijd al dat ze niet moeten praten over de dingen die we met hen ‘ontdekt’ hebben”, aldus een anoniem forumlid. “Zogenaamde kinderpsychologen werkten dat tegen door kinderen juist openlijk over piemels en kutjes te leren praten. Daarom is het fijn dat er nu maatschappelijke steun komt om gesprekken hierover taboe te verklaren. We verschillen misschien van mening over het doel van het taboe, maar het voelt toch als een vorm van erkenning.”

De fora memoreren dat seksuele benadering van kinderen vaak plaats vindt in situaties waar conservatieven grote waarde aan hechten, zoals het gezin en het sportieve of religieuze verenigingsleven. Het anonieme forumlid: “Het is natuurlijk vervelend dat conservatieven in het openbaar zo meedogenloos tekeer gaan tegen pedofilie, maar we kunnen ook dankbaar zijn dat zij mede de omstandigheden scheppen waar wij baat bij hebben.”

Magisch wereldbeeld

“Veel ouders van jonge kinderen hebben een magisch wereldbeeld”, analyseert ouderpsycholoog Rieka Kerseblom. “Ze denken dat als je ergens over praat, bijvoorbeeld het bestaan van niet-binaire personen, dat het dan ook gebeurt. Dus dat hun kind non-binair wordt zodra het een boek van Pim Lammers heeft gelezen, alsof dat een soort toverspreuk is. Omgekeerd zijn ze ervan overtuigd dat als je er niet over praat, het ook niet gebeurt. Dus zo lang je zwijgt over seksualiteit, is hun kind een onschuldig wezentje. Liefst zouden ze willen dat hun kind eeuwig kleuter blijft.”

Omdat pedofielen evenmin baat hebben bij het opgroeien van hun slachtoffers, lopen hun belangen parallel met die van bezorgde ouders. “En dan gaan die voorlichters bedreigen om te voorkomen dat er met twaalfjarigen gepraat wordt over menstruatie en zaadlozingen, ha ha ha,” glundert een ander lid van het forum. “Twintig jaar konden die lui van Rutgers hun gang gaan, maar het tij kentert. Er komen tribunalen!”

Duizenden ‘bezorgde ouders’ tekenden inmiddels een petitie die wil voorkomen dat jonge kinderen nadenken wat ze moeten doen als iemand zijn piemel laat zien. Kerseblom: “Ouders denken dat als kinderen er niet over kunnen praten, potloodventers verdwenen zijn. Je ziet dan ook dat de link naar de petitie gretig gedeeld wordt op zo’n pedoforum.”

Eerder verschenen op christianjongeneel.nl

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Inzicht
Inzicht24 mrt. 2023 - 7:48

Goed artikel. Elk machtsmisbruik heeft een gebied nodig dat verboden is voor toegang. Waar niet over mag worden gepraat. Dat is de rode lijn tussen de christelijke instituten, de redactie vd Telegraaf en de FvD: slachtoffers onmondig maken.

MG1968-2
MG1968-223 mrt. 2023 - 9:59

Het is maar deels satire. Voor een deel van de mensen die zich zo opstellen is het wel degelijk instrumenteel omdat ze zelf dader zijn of zich zelf niet in een toekomstige daderpositie kunnen uitsluiten.

Norsemen
Norsemen23 mrt. 2023 - 8:16

Uiteraard moet je op vroege leeftijd/basisschool beginnen met seksuele voorlichting, daar is iedere pedagoog en seksuoloog het mee eens. Vreemd dat er nog steeds figuren zijn die denken dat het goed is kinderen op te voeden met het idee dat seks iets raars, iets engs is, iets waar ze voor gewaarschuwd moeten worden.

Stephan17
Stephan1722 mrt. 2023 - 17:12

Pedofielen in de kaart spelen? Wat een onzin. Ik ben van mening dat het de plicht is van de ouders om hun kinderen deze kennis te geven. Het is wel heel gemakkelijk om het af te schuiven op de docenten op school. Daarnaast, ik deel de mening dat dit onderwerpen zijn die NIET op een basisschool behandeld moeten worden, maar in de eerste van op de middelbare school. Das net op tijd voor meisjes en vroeg genoeg voor jongens.

3 Reacties
Volrin
Volrin22 mrt. 2023 - 18:55

1. Dit artikel is satire. 2. "Daarnaast, ik deel de mening dat dit onderwerpen zijn die NIET op een basisschool behandeld moeten worden, maar in de eerste van op de middelbare school. Das net op tijd voor meisjes en vroeg genoeg voor jongens.' Hoezo? Als u denkt dat zij dan pas met dit soort onderwerpen bezig zijn, zit u er toch echt naast,

Norsemen
Norsemen23 mrt. 2023 - 8:18

Ik denk dat Stephan van de Goeree Oranjevereniging is.

Gaz Typari
Gaz Typari23 mrt. 2023 - 9:07

Uit "Nieuwspaal": 'Week van de Lentekriebels’ verplaatst naar laatste klas voortgezet onderwijs Het artikel sluit af met: "Voor de ouders een hele geruststelling", aldus de schoolleidster. "Kinderen zijn in de laatste klas van het voortgezet onderwijs een jaar of 18, dus dan zijn we nog steeds ruim op tijd voordat ze over dit soort dingen gaan nadenken."

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 mrt. 2023 - 16:42

Je kan het ook omdraaien. Als je met kinderen van vier over seks praat, via kinderboekjes etc, geef je hen de boodschap mee: seks is iets waar jullie iets van moeten vinden. Seks is iets voor jullie. Seks hoort binnen jullie wereld Deze kinderen snappen dit niet. Als iemand vervolgens aan ze zit, denken ze: 'het zal wel normaal zijn, we hebben het hier immers op school ook al over gehad' Je zou zeggen, dat kinderen seksuele voorlichting krijgen op het moment dat ze seksuele gevoelens ontwikkelen. Kortom, rond hun zestiende, ofzo.Of hun vijftiende, ik weet het niet Maar goed, dit zal ik wel weer niet mogen zeggen

12 Reacties
Volrin
Volrin22 mrt. 2023 - 18:56

"Als je met kinderen van vier over seks praat, via kinderboekjes etc, geef je hen de boodschap mee: seks is iets waar jullie iets van moeten vinden. Seks is iets voor jullie. Seks hoort binnen jullie wereld " Wanneer gaat u nu eens daadwerkelijk de methodes bekijken, in plaats van ongefundeerde fantasieën te verspreiden?

Olav Meijer
Olav Meijer22 mrt. 2023 - 21:33

@ Baloem enz.: [Je zou zeggen, dat kinderen seksuele voorlichting krijgen op het moment dat ze seksuele gevoelens ontwikkelen. Kortom, rond hun zestiende, ofzo.Of hun vijftiende....] Welnee, dat gebeurt veel eerder. Bovendien: op dat moment is basale voorlichting sowieso te laat.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 mrt. 2023 - 21:42

Als ik een kind had, zou ik hem/haar voorlichting geven als hij/zij zestien is Daarvoor, is seks niet echt iets dat ze iets interreseert en waar ze niet mee bezig zouden moeten zijn. Ze moeten wel weten wat het is en dat het is, maar ze hoeven nog niet de details te weten

PepoineLeTerrible
PepoineLeTerrible22 mrt. 2023 - 21:56

Ik was 14 toen ik voor het eerst met een meisje naar bed ging. Zeker niet ouder dan 10 toen ik voor het eerst aan mijn pik trok. Voorlichting op school was altijd te laat. Gelukkig keek ik 's nachts stiekem naar sexcetera in de woonkamer terwijl mijn pa aan de eettafel een boek las. Ook zocht ik gore pornoplaatjes vanaf mijn 10e.

Zandb
Zandb23 mrt. 2023 - 6:51

Baloemparoempaloempa U zou zeker een punt hebben als kinderen van vier in een compleet geregisseerde wereld zouden kunnen leven. Ik noem maar wat, naar school gaan, naar de dokter moeten, ouders die scheiden, dieren en mensen die doodgaan, oorlog kortom aanwezig zijn in de wereld van de volwassenen .... Dat zijn nou ook niet bepaald zaken die binnen de wereld van een vierjarige horen. Of wel?

Norsemen
Norsemen23 mrt. 2023 - 7:59

"Maar goed, dit zal ik wel weer niet mogen zeggen" Mag wel, maar het is alleen vrij dom.

Norsemen
Norsemen23 mrt. 2023 - 9:46

"Als ik een kind had, zou ik hem/haar voorlichting geven als hij/zij zestien is Daarvoor, is seks niet echt iets dat ze iets interreseert en waar ze niet mee bezig zouden moeten zijn." Dit kun je toch niet serieus menen? Kom je van een andere planeet?

PGS
PGS23 mrt. 2023 - 10:37

Jij hebt groot gelijk. Als ouders bepalen wij toch wat wij normaal vinden en die waarden en normen dragen wij over op onze kinderen. Ik heb dat lesmateriaal eerst rustig zitten doorlezen. Wat mij opvalt is de tendens: het is goed en veilig als jij het prettig vindt. Echter iedereen weet dat kinderen en jongeren zeer makkelijk te maniputeren zijn met, in onze ogen, kulargumenten. Dus het is belangrijk dat wij als ouders de kinderen leren dat er grenzen zijn. En wat de consequenties zijn van sex. Maar dat laatste is met geen woord te vinden in die voorlichting. Ik heb er geen woord over gelezen wat de impact is op het leven van jonge kinderen als het meisje zwanger wordt. En de impact van het krijgen van een kinde en er voor zorgen. Of de impact van een abortus op het leven van een jonge moeder en/of vader. Als wij de sexuele voorlichting uit handen geven en het toevertrouwen aan scholen, dan mag je maar hopen dat zij dezelfde waarden en normen overdragen. Kan je nu echt verwachten dat een 10 jarige de volledige consequenties kan zien van wel of niet zwanger raken ? Hebben zij ooit gehoord wat de langdurige gevolgen zijn van bv een geslachtsziekte ? Nee want de boodschap is: gewoon doen als je lekker vindt en je er prettig bij voelt.

Volrin
Volrin23 mrt. 2023 - 10:50

@Baloem "Als ik een kind had, zou ik hem/haar voorlichting geven als hij/zij zestien is" Dat is schromelijk te laat volgens alle onderzoeken en experts. "Daarvoor, is seks niet echt iets dat ze iets interreseert" Wederom verwart u uw navel voor een bron van feiten. "en waar ze niet mee bezig zouden moeten zijn. Ze moeten wel weten wat het is en dat het is, maar ze hoeven nog niet de details te weten " Waarom niet? Onderbouw dat eens.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 mrt. 2023 - 11:26

Goed, om het kort te houden Ik heb zelf geen kinderen. Laat deze kwesties dus maar over aan ouders

stokkickhuysen
stokkickhuysen23 mrt. 2023 - 12:53

Hoe oud ben jij eigenlijk? je lijkt de leeftijd te hebben bereikt dat je niet meer precies weet wanneer de hormonen beginnen te werkenj. zestien? kind van vier? 'Maar goed, dit zal ik wel weer niet mogen zeggen' Je mag het wel, maar het hoeft niet.

Volrin
Volrin23 mrt. 2023 - 15:53

@Baloem "Goed, om het kort te houden " Als u keer op keer niet in gaat op inhoudelijke kritiek, is het inderdaad makkelijk om het kort te houden.... "Ik heb zelf geen kinderen. Laat deze kwesties dus maar over aan ouders " Een absolute non-sequitur.

BrotherV
BrotherV22 mrt. 2023 - 15:51

geweldig!

10 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 mrt. 2023 - 16:22

Meen je dat nou?

BrotherV
BrotherV22 mrt. 2023 - 17:45

ihag;ja briljante satire. Dat had je waarschijnlijk niet eens door. lol

Fromspace
Fromspace22 mrt. 2023 - 18:08

“ geweldig!” Ja, als je weinig humor gewend bent, dan komt ie binnen kan ik mij voorstellen.

BrotherV
BrotherV22 mrt. 2023 - 20:25

fromspace: wat een zure reactie. Beetje rancuneus. Geeft u eens een voorbeeld van rechtse humor om te lachen? Dat wordt een zware klus. lol

BrotherV
BrotherV22 mrt. 2023 - 20:32

overigens from space er zijn nog 2 rancuneuze kameraden die je een duimpje omhoog hebben gegeven. Dat is een beetje weinig, de volgende keer nog iets cynisher en nihilistisher mensvijandiger, dan krijg je vast meer. Succes!

Fromspace
Fromspace22 mrt. 2023 - 20:35

Ja. We hebben door dat het satire was. De meeste zijn wel humor gewend en dan ligt gewoon de lat hoger. Maar jij rolt nu al helemaal door de kamer. Prima hoor.

onyxcumulus
onyxcumulus23 mrt. 2023 - 14:52

@Fromspace 22 mrt. 2023 - 21:35 ""Ja. We hebben door dat het satire was. De meeste zijn wel humor gewend"" Satire houdt niet altijd in dat humor het is of moet zijn. En over humor kan je over twisten. De één houdt van poep-plas-sex humor, de ander van André van Duin en er zijn er zelfs die om Freek de Jonge kunnen lachen. Trouwens je: we hebben door dat het satire was is als mosterd na de maaltijd. Dat moest je voorgekauwd worden

BrotherV
BrotherV23 mrt. 2023 - 16:52

space: hahaha

Fromspace
Fromspace23 mrt. 2023 - 21:17

Onyx “ Trouwens je: we hebben door dat het satire was is als mosterd na de maaltijd. ” Huh wat? Ik reageer gelijk hierboven op de opmerking waarin iemand het uitschreeuwt met “geweldig”. Dat als je weinig humor hebt, dit artikel echt een dijenkletser is. Sommige mensen betalen een kaartje voor cabaret, anderen hebben al voldoende aan een grappig bedoeld stukje tekst om iets “geweldig” te vinden. Prima hoor.

stokkickhuysen
stokkickhuysen24 mrt. 2023 - 13:59

Grappig die fromspace commentaren. Ik ben best veel gewend als het gaat om zuurpruimen, maar deze m'neer komt van een andere planeet. Kom op Space, vertel eens een goeie mop. Eentje waar jij om kan lachen.