Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Pechtold wil uitleg Wilders over dubbelfunctie en dubbel salaris

  •  
11-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pecht_300_01.jpg
Hoe kan het dat gemeenteraadszetel niet te combineren viel met Kamer en Europees parlement nu wel?
D66-leider Alexander Pechtold, de politicus die de capriolen van Geert Wilders het scherpst in de gaten houdt, wil van het PVV-kopstuk weten hoe hij zijn Kamerlidmaatschap denkt te combineren met zijn nieuwe zetel in het Europees parlement. Pechtold benadrukte dat Wilders nu ook dubbel betaald gaat krijgen.
De Tweede Kamer ging vandaag via een formele procedure akkoord met de toetreding van Wilders tot het Europees parlement. Dat hij de zetel wil innemen is niet in strijd met de geldende regels.
Alexander Pechtold wil echter nog wel wat uitleg van de nu al afwezige PVV-leider, maar ook van de Tweede Kamer:
Mijn vraag is, ik had het er ook graag in aanwezigheid van de heer Wilders zelf over gehad, hoe kijkt de Kamer aan tegen het combineren van twee voltijdsfuncties met daarbij passend voltijdsbeloning? Maar ook hoe kijkt de kandidaat zelf, waarbij we ook geïnteresseerd zijn in zijn procedure, tegen het combineren van twee voltijdsfunties met twee voltijdbeloningen. In het verleden was de combinatie met het Haags gemeenteraad, hier op een steenworp afstand, niet mogelijk en nu is het in twee andere landen, namelijk België en Frankrijk een voltijdsfunctie met voltijdbeloning.
Kamervoorzitter Van Miltenburg stelde dat ze de kwestie wil voorleggen aan het presidium van de Tweede Kamer en dan informeren wat daar uit komt. Bovendien wil ze het verzoek voorleggen aan Wilders met het verzoek daarop via een open brief aan de Kamer te reageren. Ze trok uit die laatste suggestie echter direct de angel door omstandig op te merken dat Wilders daartoe natuurlijk niet verplicht is.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (33)

adriek
adriek11 jun. 2014 - 12:35

Volgens http://jandirksnel.wordpress.com/2014/06/10/een-tijdelijk-dubbelmandaat-voor-wilders-onmogelijk-zou-ik-zeggen/ mag het niet, tenzij Wilders een aantoonbaar valse verklaring aflegd en het europees parlement dat verder prima vindt. (Wat me niet eens heel erg zou verbazen...)

Michiel Online
Michiel Online11 jun. 2014 - 12:35

Ik hoef geen Widlers, Pechtold of andere politici want ze treden niet keihard op tegen die man. Het is hier allemaal open en eerlijk dat hij geestesziek is en we laten hem gewoon doorgaan de onderlaag van de samenleving te misbruiken. Deze man hoort niet in de politiek, maar de rest van de politiek hoort er ook niet. DAT wil ik van Joop.nl horen. In de politiek horen gezonde mensen met een bepaald minimumgevoel voor sociale omgang en de constante drang om politici die dat niet hebben eruit te werken. Een soort van eerste prioriteit op "de tweede agenda". Dan maar met zijn allen even een wat mindere politiek, maar geen Widlers. Punt. Uit.

Ryder
Ryder11 jun. 2014 - 12:35

Pechtold kan de boom in. Aldus mister Zakkenvuller.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort11 jun. 2014 - 12:35

Ah kijk! Het circus gaat op toer naar Belgie en Frankrijk. Tralali Tralala. Prima, laat Pechtold hem maar lekker afzeiken, want hypocriet is het zeker: eerst kon het niet, en nu wel. U bent een praatjesmaker meneer Wilders. Dat is het enige punt dat Pechtold gaat maken, maar prima.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra11 jun. 2014 - 12:35

== De Tweede Kamer ging vandaag via een formele procedure akkoord met de toetreding van Wilders tot het Europees parlement. Dat hij de zetel wil innemen is niet in strijd met de geldende regels. Kamervoorzitter Van Miltenburg stelde dat ze de kwestie wil voorleggen aan het presidium van de Tweede Kamer en dan informeren wat daar uit komt. Bovendien wil ze het verzoek voorleggen aan Wilders met het verzoek daarop via een open brief aan de Kamer te reageren. Ze trok uit die laatste suggestie echter direct de angel door omstandig op te merken dat Wilders daartoe natuurlijk niet verplicht is. == Wat voor slappe hap zit daar in vredesnaam? De man wil twee fulltimefuncties combineren, hij moet op dezelfde tijd in twee parlementen zitten die minstens 180 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Een kind kan je vertellen dat dat niet kan. Maar nee, hoor: "het is niet in strijd met de geldende regels..." Zijn ze daar nou helemaal van de pot gerukt?

agapornis
agapornis11 jun. 2014 - 12:35

Hoe zit het met de bewaking van Wilders in Brussel en Straatsburg? Wie betaalt dat? Kan me nog de heibel herinneren toen Hirshi Ali bewaking vroeg toen ze in Amerika ging werken.....

EricDonkaew
EricDonkaew11 jun. 2014 - 12:35

Vreemd dat de Tweede Kamer hiermee akkoord ging. Ik heb dan toch liever Hans Jansen in het Europees Parlement. Scheelt immers weer een WW-uitkering.

Rootman
Rootman11 jun. 2014 - 12:35

Volgens mij is de politieke houdbaarheidsdatum van Wilders in Nederland aan het verstrijken. Opportunist dat hij is, probeert hij het nu in het EU parlement. Madame le Pen krijgt hier mogelijk nog meer problemen mee dan met haar geriatrische vader...

Jan Jansen2
Jan Jansen211 jun. 2014 - 12:35

Wilders is gewoon een beroepspoliticus, lekker vreten uit 2 ruiven.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 jun. 2014 - 12:35

Eén voordeel zie ik hiervan. Als het UWV of de gemeente in het vervolg aan iemand met een uitkering zeggen dat z'n activiteiten (niet "goedgekeurd" vrijwilligerswerk, een studie, of wat dan ook) er voor zorgen dat ie niet "beschikbaar is voor de arbeidsmarkt" kan zo iemand nu altijd met succes naar Wilders wijzen: Die accepteert een goedbetaalde full-time baan in Brussel en Straatsburg, en heeft tegelijkertijd een goedbetaalde fulltime baan in den Haag. *Wat* je ook doetm het kan dus nooit van invloed zijn op je "beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt".

eeweew
eeweew11 jun. 2014 - 12:35

Alsof iemand nog in de waan is dat Wilders ook maar een keer een voet in dat EU parlement zet.

3 Reacties
martinvanderlinden
martinvanderlinden11 jun. 2014 - 12:35

Nee, ik denk dat Wilders nergens meer verschijnt. De man gebruikt als excuus dat hij hele dagen in zijn auto doorbrengt omdat ook de fysieke afstand tot Den Haag te groot is. Daaraan verbind hij dan de conclusie dat de EU niet deugt, want hoe kan iets waar je zolang voor in de auto moet zitten in hemelsnaam nog goed zijn.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 jun. 2014 - 12:35

Die waan heb ik in elk geval wel. Ik weet zeker de wilders zijn momenten zal uitkiezen om in het EP de voorzitter van de EC te beledigen, ongeacht wie het wordt, en vergelijkbare acties zal hij ook niet schuwen.

MichelReiziger
MichelReiziger11 jun. 2014 - 12:35

Natuurlijk gaat hij daar naar toe, nog meer media aandacht om zijn troll acties. Zie je het al voor je Wilders staande en krijsend "Behave normal man!" We hebben het punt beveiliging nog niet eens besproken...

Mandara
Mandara11 jun. 2014 - 12:35

Juist omdat Pechtold de naam heeft criticaster te zijn van Wilders, wordt dit nummer opgevoerd. Als iemand denkt het aan te kunnen twee banen naast elkaar te hebben, dan verdiend zo iemand meer dan iemand met één baan, dunkt me. Het is alleen voor de bühne, ik geloof dat er heus ernstigere problemen zijn dan Wilders met zijn 2 banen.

2 Reacties
toshiba
toshiba11 jun. 2014 - 12:35

het zijn beide voltijdsbanen. Het woord zegt het al: voltijds. Dus een dubbele baan betekent dat hij een van de banen minder gaat uitvoeren. Er gaan tenslotte maar 24 uur in een dag. Waarvan 8 uur slaap. En aangezien politici regelmatig meer dan 8 uur per dag werken, gaat dat nooit uitkomen. De kritiek van Pechtold is dus op zijn plaats.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra11 jun. 2014 - 12:35

== Als iemand denkt het aan te kunnen twee banen naast elkaar te hebben, dan verdiend zo iemand meer dan iemand met één baan, dunkt me. == Waarom dunkt jou dat? De man heeft bewezen naast zijn kamerlidmaatschap niet nog een gemeenteraadsfunctie in dezelfde stad te kunnen vervullen, maar omdat hij het zelf zegt kan hij wel een fulltime EP-functie op 180 kilometer afstand vervullen naast zijn kamerlidmaatschap? Als dat zo is, zijn het beide geen fulltimebanen.

bEngel2
bEngel211 jun. 2014 - 12:35

pfff Dat parlement heeft niks te vertellen. Het is een grote declaratie- en lobbyfabriek. De Commissie is de decisionmaker. De Nederlandse deelname en zeggenschap in de diverse fracties is ook nagenoeg verwaarloosbaar. We hebben als Nederlanders niks te vertellen. Gewoon omdat we maar met 17 miljoen mensen zijn. Met economische bijdrage / zeggenschap wordt in de stemming geen rekening gehouden. Dat is de praktijk Wilders bereikt meer door even met Marine cs te bellen/skypen enz en wat dat 2e salaris betreft. ...tsja zo werkt dat. 2 baantjes geeft 2 salarissen. en dat mag van de PVV want dat is het peroxide hoofd zelf. Menneke P wil zich gewoon eventjes profileren.

2 Reacties
toshiba
toshiba11 jun. 2014 - 12:35

[De Nederlandse deelname en zeggenschap in de diverse fracties is ook nagenoeg verwaarloosbaar.] Dat ligt aan de functies die zij in Commissies en adviesorganen gaan bekleden. Bas Eickhout wordt alom geroemd vanwege zijn invloed en is nu vicevoorzitter van de Groenen in het Eu parlement.

adriek
adriek11 jun. 2014 - 12:35

"2 baantjes geeft 2 salarissen." En dat mag ook wel als iemand minimaal 120 uur per week werkt. (parlementsleden claimen bijna altijd dat ze toch wel minimaal zestig uur werken, dus bij twee van die baantjes... en dan ook nog de reistijd tussen Brussel en Den Haag en in geval van Wildebrasje het afhandelen van allerlei rechtszaken en een partij leiden of -zijn. Respect hoor!)

frankie50
frankie5011 jun. 2014 - 12:35

Het neoliberale haantje de voorste die een groot gedeelte van de burgers van dit land aan de bedelstaf heeft geholpen met zijn neoliberale hervormingsmaatregelen en bezuinigingen en die dolblij zouden zijn met een goedbetaalde baan of een tweede baantje om de vaste lasten te kunnen blijven dragen vraagt zich in onze tweede Kamer nu openlijk af waarom G. Wilders nu twee goedbetaalde functies heeft!

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg211 jun. 2014 - 12:35

Altijd fijn om te weten waar de vrienden van Wilders zitten.

IvanPavlov
IvanPavlov11 jun. 2014 - 12:35

Beste Alexander. Je bent lijsttrekker van mijn op dit moment favoriete partij maar als jij nu ook al tijd en energie gaat besteden aan dit soort inteelt genavelstaar..

1 Reactie
frankie50
frankie5011 jun. 2014 - 12:35

Beste Ivan Pavlov, Mijn advies aan U na dit belachelijke optreden van A. Pechthold (D66) zou dan ook zijn, ga meteen opzoek na een andere partij want als U de afgelopen jaren goed opgelet zou hebben, dan had U kunnen weten dat het egocentrische gedrag van deze man eerder regel is dan uitzondering.

AristoCat
AristoCat11 jun. 2014 - 12:35

Natuurlijk stelt Pechtold vragen bij de dubbelfunctie en navenante beloning van Wilders. Maar laat die uitgenaste haringkop zich met belangrijkere zaken bezighouden zoals het neoliberalistische uitbenen van het plebs dat uit een soort van zuurreactie achter Wilders aanhobbelt vanwege de ellendige maatregelen die hij onder dwang de huidige coalitie oplegt. Misschien weet ie wat lekke schuiten te vinden voor een enkele reis naar een plastic eiland in de Stille Oceaan voor hemzelf en het neoliberale tuig dat likkebaardend onder zijn instappers blijft plakken.

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg211 jun. 2014 - 12:35

"het neoliberalistische uitbenen van het plebs" Waarom verbeelden die kale kippen zich toch dat er van hen veren te plukken zijn?

[verwijderd]
[verwijderd]11 jun. 2014 - 12:35

Wilders hoeft van mij in Nederlands parlement geen verantwoording af te leggen aan het zieke 'weg met ons'-clubje van Alexander Pechtold.

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 jun. 2014 - 12:35

Tjonge, je stelt daarmee dat de vertegenwoordiging van een deel van de bevolking geen verantwoording hoeft af te leggen aan de vertegenwoordiging van een ander deel van de bevolking. Dat is bijna pleiten voor afschaffen van de volksvertegenwoordiging.

seniorg
seniorg11 jun. 2014 - 12:35

Wilders behoort, als parlementariër juist in het Nederlands parlement verantwoording af te leggen. En misschien ook elders. Ik meen dat zijn keizers daar recht op hebben. Of is bij deze man alle bedrog toegestaan?

rbakels
rbakels11 jun. 2014 - 12:35

Het rare is dat Wilders alleen maar zegt dat "dubbelmandaat" te willen omdat hij zoveel voorkeurstemmen kreeg. Hallo! Dan had hij geen lijstduwer moeten worden. Verder geen enkele reden. Zelfs geen Wilderiaans kulargument. Nu moettoch ook de PVV stemmers duidelijk zijn dat Wilders een zakkenvuller is, een baantjesjager zonder enige daadkracht. En dat de PVV onvoldoende mensen heeft: mensen die Wilders vertrouwen en die Wilders vertrouwt. Wilders valt nog dit jaar zwaar door de mand. Mark my words!

1 Reactie
seniorg
seniorg11 jun. 2014 - 12:35

Frits, je naïviteit ontroert me. Het kan de aanhang van Geert niets schelen of hij nu wel of niet door de mand valt. Sterker nog: hij valt voor normale enigszins weldenkende mensen aan een stuk door door de mand. Zelfs zoals steeds maar weer blijkt, voor zijn actieve politieke vriendjes (zie het aantal deserterende fractieleden). Zijn mand heeft geen bodem (zoals ook keizer Geert welbeschouwd al jaren in zijn blote gat staat). Het kan zijn kiezer absoluut niets schelen lijkt het wel. Die gaat het om de provocatie. Hoe de 'buitenstaander' Wilders (pas 25 jaar in Den Haag immers) 'hullie' (de plucheplakkers, de 'elites' - zou dat volk er genoegen mee nemen als Van Gaal niet de voetbalelite, maar de voetbal-PVV zou opstellen? ik denk het niet) voortdurend uitdaagt en pest. Dat hij dat doet met argumenten van het niveau: de aarde is plat kan ze ook weinig schelen. Dat zal doorgaan tot zich de volgende hadjememaar meldt. het enige echt enge, is dat dit tinnef inmiddels een soort internationale golf heeft gevonden om op mee te surfen. Zowel in Europa in een conglomeraat van antisemieten en bruinhemden als in de VS bij de Tea Party en Fox (de wereld is inderdaad plat en de zon draait er lustig omheen).

neutralist
neutralist11 jun. 2014 - 12:35

Nou ben ik geen Wildersfan maar die gladnek van D66 is toch eigenlijk net zo erg. Getver.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 jun. 2014 - 12:35

Is dat relevant voor de gestelde vragen?