Joop

Pauw: NIDA neemt geen afstand van omstreden tweet

  •    •  
13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Maandagavond zat NIDA-leider Nourdin el Ouali bij Pauw om te reageren op het knappen van het ‘linkse verbond’ in Rotterdam. Het verbond is geknapt nadat er ophef ontstond over een tweet van NIDA uit 2014 die Israël vergelijkt met Islamitische Staat. De partij wilde ondanks druk van de andere partijen van het verbond geen afstand nemen van de vergelijking. De tweet werd geopenbaard door Nieuwsuur, maar volgens El Ouali zat het CIDI er achter. Hij stelde ook dat er door rechtse twitteraars een hetze werd creëert. Vervolgens haalde hij uit naar Jesse Klaver, die volgens grote druk op de lokale afdeling zou hebben gelegd om uit het verbond te stappen. El Ouali stelt de mensenrechtenschendingen van Israël nog steeds gelijk aan die van Islamitische Staat.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

Inspector Gadget
Inspector Gadget14 mrt. 2018 - 14:17

Ik vind dat Pauw op slinkse wijze de context waarin deze tweet gedaan is aan de kant probeerde te schuiven om Nordin maar in slecht daglicht te kunnen zetten. Beetje jammer vind ik dat, want ik ben het volledig eens met Nordin.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart13 mrt. 2018 - 20:37

In huize Vleeshart hebben we nu wel een giga-probleem. Op de maffia rechts van de Partij voor de Autochtonen, kunnen we uiteraard niet stemmen. Op GemeenLinks nu ook niet meer, terwijl de Suffe Partij altijd al te sloom was. Blijven over de PvdD of Denk. Even denken nog...hier poesiepoesie...

FransAkkermans1947
FransAkkermans194713 mrt. 2018 - 18:19

Ik vroeg me af waarom het Nida die tweet niet introk of nuanceerde. Als dat bondgenootschap je wat waard is, is dat toch niet echt een hoge prijs. Ondertussen denk ik, mede op grond van de reacties hier dat Nida dat niet doet omdat je stemmen verliest als je je niet anti-zionistisch genoeg opstelt. Je verliest moslim-kiezers maar ook van linkse radicalen als je je genuanceerd opstelt over Israel. Israel, dat is het absolute kwaad in hun ogen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin16 mrt. 2018 - 4:49

Ze hebben hem genuanceerd maar niet ingetrokken en dat was de eis.

DeRedeMist
DeRedeMist13 mrt. 2018 - 17:18

[...maar volgens El Ouali zat het CIDI er achter...] Wat een zwaktebod. Of je staat achter je tweet, en dan claim je gewoon zelf de verantwoordelijkheid ervoor, met trots. En dat zou wat mij betreft in dit geval best kunnen, de tweet is natuurlijk een hyperbool, maar verder is er niet veel mis mee. Of je staat niet achter je tweet en dan neem je zelf de verantwoordelijkheid ervoor en heft je clubje op, met schaamte.

2 Reacties
Inspector Gadget
Inspector Gadget14 mrt. 2018 - 14:14

Sorry maar hij neemt toch gewoon de verantwoordelijkheid? Wat is dan uw punt? Dat hij benoemt dat CIDI aan het klikken is geweest kan toch geen verassing zijn?

DeRedeMist
DeRedeMist25 mrt. 2018 - 16:59

Het punt is natuurlijk dat hij van het klikken een probleem maakt, dat is het zwakke. Of dat nu het CIDI is of willekeurig welke persoon of instelling doet niet terzake, Hij zou dank hebben kunnen uitspreken voor het geven van ruchtbaarheid aan zijn boodschap, dat zou hem gesierd hebben.

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 mrt. 2018 - 17:12

"El Ouali stelt de mensenrechtenschendingen van Israël nog steeds gelijk aan die van Islamitische Staat." Ik sta ook zeer kritisch t.o.v. Israël vanwege de bekende zaken. Maar ik zou wel eens een poll willen zien met de volgende vraag: Waar woont u liever; in Raqqa (toen het kalifaat nog bestond) of in Tel Aviv ? Ik denk zelfs dat als die enquete uitsluitend onder Arabieren (inclusief Palestijnen) werd gehouden je een "Noord-Koreaanse uitslag" ten faveure van Tel Aviv zou krijgen.

geronimo3
geronimo313 mrt. 2018 - 17:04

Nelson Mandela die heeft lang geleden al gezegd dat het nieuwe Zuid-Afrika met apartheid, Israel is en dat Israel door de VS en het Westen gesteund zich alles kan permitteren want zij komen overal mee weg en dat laat de praktijk ook zien, andere landen kunnen en mogen echt niet doen wat zij allemaal doen. Nida kun je op die tweet aanvallen, hypocriet is het om alle kritiek op de Joodse Staat Israel af te doen als antisemitisme want zo is er geen openlijk debat maar dat willen de mensen ook niet, wat fout is is fout en dat Israel al heel veel jaren en generaties Palestijnen weten er alles van.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans194713 mrt. 2018 - 18:30

Mandela kon het goed vinden met Arafat en Kadaffi. Hij brak niet met anti-democraten die het ANC steunden in de strijd tegen Apartheid. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij gelijk had met die vergelijking.

Mostafa
Mostafa13 mrt. 2018 - 20:23

Mandela was volgens het Westen een terrorist in zijn eigen land, na 20 jaar gevangenis kreeg hij van het zelfde Westen de Nobele Prijs voor de Vrede ? Kunt u het nog volgen ?!

Mostafa
Mostafa13 mrt. 2018 - 15:38

Israël is geen IS maar absoluut geen democratie, maar wel kent Israël selectief mensenrechten. Saoedi Arabië bijvoorbeeld is net IS in mijn ogen.

2 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend13 mrt. 2018 - 16:55

@Mostafa Israël is wel een democratie maar heeft wel een soort apartheidssysteem. Er zijn geen gelijke rechten voor joden en niet-joden. Dat leidt idd tot een selectieve democratie en dito rechtssysteem.

Mostafa
Mostafa13 mrt. 2018 - 18:13

Hebben zij daar ook net zoals wij hier het artikel 1 van de Grondwet die discriminatie van gemeenschappen verbiedt en bestraft. Zo nee, dan is het geen democratie. Het artikel 1 van de Grondwet is de basis van elke democratie.

Edwin8
Edwin813 mrt. 2018 - 13:15

NIDA heeft het slim gespeeld. Na gisteren is de aandacht weer op hun gericht. Die gaan dus stemmen wegtrekken bij DENK en vermoedelijk ook nog wat bij links. Chapeau, goed gespeeld.

3 Reacties
Hertog2
Hertog213 mrt. 2018 - 15:54

NIDA heeft zichzelf op een eiland geplaatst, geen serieuze gesprekspartner voor welke politieke partij dan ook. Nourdin el Ouali mag weer vier jaar lang zijn zakken vullen als gemeenteraadslid, meer is het niet. "Chapeau, goed gespeeld." Nee hij laat zijn eigen kiezers in de steek, meer is het niet.

JohnVKR
JohnVKR13 mrt. 2018 - 18:29

NIDA heeft er slim gebruik van gemaakt. Dat is iets anders. Want NIDA heeft de tweet vier jaar na dato niet naar buiten gebracht. Dat heeft CIDI gedaan. CIDI heeft een tweet waar vier jaar geleden geen ophef over was ontstaan en die de verkiezing van Nourdin tot Rotterdams politicus toen dus ook niet in de weg stond, naar boven gehaald om partijpolitiek te bedrijven. Maar dit soort onfrisse praktijken zijn we al decennialang van het CIDI gewend.

Edwin8
Edwin813 mrt. 2018 - 22:44

John, Die tweet heeft 4 jaar geleden ook wel wat ophef veroorzaakt, maar dat sneeuwde een beetje onder dankzij Yasmina Haifi (ambtenaar bij Justitie) die ISIS een zionistisch complot noemde. En daarmee is het overigens ook gelinkt, aangezien zij ontslagen werd om die uitspraak. Dat men wat kort van memorie is kan ik niets aan doen. Maar men is er weer even aan herinnerd. Daarnaast snap ik je gezeur over CIDI niet. Nourdin of iemand anders van NIDA heeft die tweet verstuurd, en daarmee dus volledig verantwoordelijk daarvoor. Echt, de verantwoording afschuiven op CIDI, Carel Brendel, Wierd Duk of "Rechtse opiniemakers" is een zwaktebod. Dat jij dit narratief niet herkend van partijen ter rechterzijde verbaasd mij. En NIDA heeft het slim gespeeld, de linkse partijen voor het blok gezet en zelf het PR moment weten te pakken. Daarom mijn advies, werk lekker samen aan motie`s naar verkiezingstijd. Tijdens verkiezingstijd weet je dat men elke stok zal gebruiken om mee te slaan. Dit was gewoon kinderlijk naïef.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik413 mrt. 2018 - 13:06

Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op reactionaire mopperkonten, strychnine-pissers, alwetende domoren, dromerige idealisten en fanatieke kletsmajoors. Mits van Formaat. Maar op de Nederlandse treurbuis zijn het allemaal dezelfde lauwe liflafjes - type Pim Sufkop Fortuijn of Thierry Rassenwaan Baudet - die de boze kijker naar de mond praten terwijl ze hun eigen zakken spekken.

Joyce Klassen
Joyce Klassen13 mrt. 2018 - 12:53

"Het CIDI zat er achter." Tuurlijk Nourdin ! De joden zijn almachtig en kunnen echt ALLES. Of zou Nieuwsuur toch ook zonder de joden nog iets kunnen ? Zonder enig bewijs het CIDI beschuldigen .... dat doet me aan van alles denken. Vooral aan dingen waar linkse mensen van gruwen als er iets wordt verweten aan mensen met migratieachtergrond.

1 Reactie
quatsch
quatsch13 mrt. 2018 - 14:20

#... dat doet me aan van alles denken.# Als daar ook feitenkennis bijkomt zijn we op de goede weg.

JanBakker2
JanBakker213 mrt. 2018 - 12:50

Sander Terphuis was gezien zijn eigen ervaringen met het links verbond met de de moslims in Iran blij met de afstand die PvdA heeft genomen. Hij vindt dat dit verbond er nooit had mogen komen. Laat links eens bij hem langs gaan om over zijn ervaringen ten aanzien van samenwerking links en moslimpartijen (islamisten) te praten.

Joyce Klassen
Joyce Klassen13 mrt. 2018 - 12:49

Het vertrouwen van autochtone kiezers in links is weer sterk verminderd door deze episode. Kennelijk wilden SP, PvdA en GroenLinks samenwerken met mensen die IS niet slechter vinden dan Israel. Nou, dan heb je het op Joop helemaal gemaakt natuurlijk, maar bij autochtone Rotterdammers heb je je krediet totaal verspeeld. Links is echt de verbinding met autochtoon Nederland kwijt, althans in Rotterdam. Jesse Klaver zag het gevaar wel, en heeft het extremismeverbond opgeblazen. Ik vind dat te prijzen in Jesse, het is de eerste goede daad die ik hem heb zien verrichten. En ere wie ere toekomt, Lilian Marijnissen was er ook tegen, maar dat is in haar geval veel makkelijker, omdat zij wel met gewone mensen praat. Jesse heeft veel meer moeten overwinnen voor zijn moedige besluit.

7 Reacties
Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 14:01

Volgens mij vooral wensdenken. Niet meer en niet minder. In Rotterdam daalt vooral Leefbaar Rotterdam. Een aantal maanden terug was er een peiling die halvering voor Leefbaar voorspelde. Het zal geen verkiezing thema worden. Het is vooral een thema voor "journalisten" als Wierd Duk en Brendel. En voor Leefbaar Rotterdam. Die kan hun complete falen van de afgelopen vier jaar er mee verbloemen. Dan nog wat dingen corrigeren. De SP, PvdA en GL hebben als de je de peilingen bekijkt miljoenen kiezers achter zich staan. Dat kan je niet bij allochtonen vandaan halen. Al helemaal niet in Rotterdam. Veel allochtonen stemmen niet of stemmen DENK of NIDA. Ook weer zo'n sprookje. In veel peilingen staat de SP, GL en PvDA gelijk aan FvD en PVV. Volgens mij komt er gewoon een links college in Rotterdam. Een rechts college is min of meer onmogelijk, omdat de PVV zich daar in mengt. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/groenlinks-sp-pvda-alternatief-regeerakkoord Dan over Jesse Klaver. U heeft werkelijk geen idee waar u over praat. Onvoorstelbaar slecht geïnformeerd bent u. Links( dus ook GL) verkiest mensen boven multinationals. Lonen voor leraren, verpleegkundigen gaan omhoog. Militaire krijgen meer geld. Het eigen risico wordt afgeschaft. Er worden woningen bij gebouwd. De BTW verhoging wordt terug gedraaid. Dat bewijst volgens mij dat u ( en vele rechtse vrienden met u) geen flauw benul heeft waar links voor staat. Als u beweert dat dit GL hun eerste goede daad is. Overigens is Jesse Klaver voor

korheiden2
korheiden213 mrt. 2018 - 14:51

@Sonic : Leefbaar stond bij de laatste peiling op 9 zetels. Dat waren er 14. Ze raken er drie kwijt aan de PVV. Ze dalen dus wel, maar halveren zeker niet. Maar er zou inderdaad wel een links college in Rotterdam kunnen komen. We gaan het zien. Dan de plannen van Jesse. Lonen voor leraren, verpleegkundigen gaan omhoog. Militairen krijgen meer geld. Het eigen risico wordt afgeschaft. Er worden woningen bij gebouwd. De BTW verhoging wordt terug gedraaid. Prachtig allemaal. Dat moet dan allemaal worden betaald door de multinationals en de hoge inkomens. Ik zou het graag zien gebeuren. In dit rijtje mis ik wel de draconische kosten voor vergroening.

Hendrik_69
Hendrik_6913 mrt. 2018 - 15:23

Je hebt helemaal gelijk, @Joyce. Enerzijds is de samenwerking met Nida verleden tijd, en dat is positief- beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Anderzijds was daar nogal wat externe druk voor nodig, vanuit de partijleiding van GL en de PvdA in Den Haag. Daar gaat een dubbel signaal van uit. Asscher en Klaver begrijpen dat samenwerking met een openlijk antisemitische partij een no-go is. De lokale partijleiding in Rotterdam begrijpt dat kennelijk niet. Dat laatste is voor veel Rotterdammers, zeker oudere Rotterdammers, een reden om niet op een van deze partijen te stemmen. Om puur principiële redenen.

Hertog2
Hertog213 mrt. 2018 - 15:37

Kom, kom @Sonic, ja LR staat op verlies in de peilingen. (is vooral te danken aan de deelname van de PVV binnen deze gemeente) Maar jawel deze partij blijft naar verwachting wel de grootste, je moet wel heel zwaarwegende argumenten hebben om deze partij buiten het centrum van de macht te houden. Anders dan u geloof ik niet in "monsterverbonden" teneinde op voorhand politieke partijen buiten te sluiten. Goed stel dat u gelijk krijgt, het "monsterverbond" slaagt. Hoe zal de gemiddelde LR stemmer zich voelen?. Ik geef u op een briefje, die mensen worden kwaad, heel kwaad.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 18:09

@ Korheiden Ook dat is aantoonbaar niet waar. En nergens op gebaseerd. Ik stuur uw links van keuzes in kaart. https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/Keuzes-in-Kaart-2018-2021.pdf Bijna overal noteren PvDA, GL en SP koopkracht plusjes. Overigens bij Groenlinks ook trouwens. https://www.youtube.com/watch?v=Zi8WyNM9XfY @ Hertog http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/peiling-de-hond-leefbaar-rotterdam-blijft-veruit-de-grootste-pvv-van-0-naar-3-pvda-en-d66-donderen-in-elkaar/ Leefbaar verliest 5 zetels en de PVV wint er 3. Ongeveer 60 procent van het verlies dus. Vooruit ik geef je deels gelijk. Dat Leefbaren enorm boos zouden worden, is een grote belediging voor de Leefbaar achterban en dus ook indirect voor de FvD aanhang. Alsof die uit boze mensen zou bestaan. We hebben hier al een voorbeeld. Dit zijn de uitspraken van Wilders in 2016. https://www.hpdetijd.nl/2016-07-19/oorlogstaal-wilders-revolte-burgeroorlog/ Wilders kleunde enorm mis. Hij werd niet eens de grootste en van een revolte is ook verre van sprake. De demonstratie op het Malieveld was een aanfluiting. Niemand praat er meer over nu. Zelfs Wilders maakt zich op Twitter niet boos om zijn uitsluiting. Anders had hij in een zes partijen kabinet moeten gaan regeren. In 1977 werd de PvdA de grootste en stonden ze toch buitenspel. Met 53 zetels. Absolute onzin dus dat zoiets niet kan. Of dat zoiets onbegrijpelijk is. Als Leefbaar niet tot 23 zetels kan komen op een bepaalde manier, gaan ze de oppositie in. We zullen geen demonstraties zien. Misschien wat reacties op sociale media. Hetzelfde wat FvD te wachten staat. Er komt geen boosheid en als er al boosheid komt is het in de snelle media wereld snel voorbij. Dit soort reacties vertellen mij dat u in een soort sociale media/internet bubbel zit.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 mrt. 2018 - 23:54

@Hertog k geef u op een briefje, die mensen worden kwaad, heel kwaad. Wat wilt u hiermee zeggen?

Sonic2
Sonic214 mrt. 2018 - 10:50

@ Stok Dat minderheden zoals Leefbaar Rotterdam/ PVV/FvD met hun absolute minderheid aan stemmen hun wil kunnen gaan opleggen aan de rest van een stad of land. En als dat niet gebeurt komt er een revolte, burgeroorlog of zoals Hertog het uitdrukt. Dan worden de Leefbaren heel boos. Het is natuurlijk wanhopige onzin, want de Leefbaar kiezer gaat kort na de GR verkiezingen gewoon weer over tot de orde van de dag. Net als dat Nederland ook gewoon door draait nu de 2e partij aan de kant staat. De PVV daalt in werkelijk alle peilingen. Het is zelf ongekend dictatoriaal. Wat Wilders en ook Hertog eigenlijk zegt. De stemmen van Leefbaar Rotterdam en de PVV zijn doorslaggevend. Je kunt er niet omheen. Natuurlijk kan dat. Ook Leefbaar Rotterdam en PVV zijn gewoon minderheden. Beide partijen hebben voor een outsider rol gekozen. Dan loop je het risico dat je na de formatie buitenspel staat. PVV''ers en Leefbaren zijn net als klagende toeristen in Engeland. Naar Engeland op vakantie gaan en dan klagen dat het slecht weer is. Dat is hetzelfde als Leefbaren/FvD'ers en PVV'ers die klagen dat ze het niet snappen dat ze zichzelf met een PVV/ FvD of Leefbaar stem uitsluiten. Het laat zien hoe weinig zelfinzicht en politieke kennis ze hebben.

quatsch
quatsch13 mrt. 2018 - 12:19

NIDA-leider Nourdin el Ouali heeft hypocrisie bloot gelegd. In media en politiek is dat een doodzonde. Hij moet -figuurlijk gesproken- gelyncht worden.

3 Reacties
quatsch
quatsch13 mrt. 2018 - 12:27

#Hij moet -figuurlijk gesproken- gelyncht worden.# Had moeten zijn: Hij zal daarvoor -figuurlijk gesproken- gelyncht worden.

Buzzer
Buzzer13 mrt. 2018 - 13:22

Het letterlijk lunchen laten we maar IS over

quatsch
quatsch13 mrt. 2018 - 14:22

Ik lunch zelf ook graag!

Johan eldert
Johan eldert13 mrt. 2018 - 10:48

en gelijk heeft hij. Het is wel degelijk een terreurstaat

Davy ????
Davy ????13 mrt. 2018 - 10:43

Een ander de schuld geven voor uitspraken die je zelf gemaakt hebt, blijf dat raar vinden. Door achter hun uitspraken te staan weet je wel wat voor vlees je in de kuip hebt, maakt alles een stuk duidelijker.

Pas2
Pas213 mrt. 2018 - 10:26

"Hij stelde ook dat er door rechtse twitteraars een hetze werd creëert." Uiteindelijk is alles de schuld van rechts, en de definitie van rechts is iedereen die niet links-islamitisch denkt, mag ik aannemen. De identiteitspolitieke slachtofferrol tot kunstvorm verheven.. Mogen hun rechtse huizen instorten en hun rechtse baarden uitvallen.

4 Reacties
Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 14:05

De tweet van NIDA was smakeloos en walgelijk. Het er niet bij vermelden van de context. Een vier jaar oude tweet naar boven halen. Stoken in een verbond dat stoelt op samenwerking op vooral economisch terrein. Dat komt door rechts. Ik snap Leefbaar wel. Vier jaar lang alleen maar gefaald en nu moeten ze door dit relletje zichzelf herstellen.

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 mrt. 2018 - 17:04

@Sonic Leefbaar heeft hier niets hoeven doen om hier punten te scoren. Dat hebben ze helemaal te danken aan de oerdomme actie van de linkse partijen om vooraf een links verbond met NIDA aan te gaan. Dit werd door LR al snel geframed als een links-islamitisch verbond. Een inkoppertje als gevolg van een geweldige voorzet op maat vanaf links. Ik heb niets tegen een coalitie van links met NIDA om Leefbaar af te troeven. Maar dat had pas na de verkiezingen bepaald moeten worden

Pas2
Pas213 mrt. 2018 - 19:50

"Ik heb niets tegen een coalitie van links met NIDA om Leefbaar af te troeven. Maar dat had pas na de verkiezingen bepaald moeten worden" Links mag erg blij zijn dat het niet zover is gekomen. Gered door 'rechts'. Leefbaar en PVV hadden flink garen gesponnen bij zo'n wankele links-islamitische coalitie. Nu al zal dit beeld de linkse partijen de komende jaren blijven achtervolgen, en terecht.

Sonic2
Sonic214 mrt. 2018 - 13:28

@ Herr Vorragend Een grote fout inderdaad. Niet om de inhoud. Er is niets mis mee om op hoofdlijnen op bepaalde terreinen op te trekken. Zo heb ik het altijd geïnterpreteerd en dat vond ik prima te verkopen, maar rechts voert altijd campagne op leugens en frames. Je kon inderdaad er op wachten dat leugenachtig rechts dit ging framen als sharia links. Dus niet slim van links nee in deze media maatschappij. @ Pas De PVV daalt overal. Leefbaar Rotterdam daalt. Geen idee waar u vandaan haalt dat ze er garen bij zullen spinnen. Je hoort niemand meer trouwens over de walgelijke aanslagen in Parijs, Charlie Hebdo en zelfs niet meer over Manchester. En u beweert dat mensen iets op lokaal niveau gaan onthouden als iets wat de linkse goegemeente decennia kan achtervolgen. Echt wensdenken. Ik denk eerder dat voor veel mensen het falende woningbeleid en armoede beleid van Leefbaar gaan aanpakken. Dat Leefbaar en de PVV niet verder komen als links en NIDA aanvallen op een pact. Tja. Dat begrijp ik wel als je hun totaal gebrek aan prestaties in ogenschouw neemt.

Nuchter Rotterdams
Nuchter Rotterdams13 mrt. 2018 - 10:16

We weten nu in elk geval de ware aard van NIDA. Het kan maar duidelijk zijn. Al met al dus een zinvolle actie. En rechts heeft het gedaan. Joe.

omaoeverloos
omaoeverloos13 mrt. 2018 - 10:08

"NIDA neemt geen afstand van omstreden tweet" Prima, dan kan elke zichzelf respecterende partij deze club in het vervolg krek hetzelfde behandelen als de PVV of liever nog als de vroegere CD an Janmaat.

2 Reacties
quatsch
quatsch13 mrt. 2018 - 11:36

U wilt zeggen dat ze dan met CDA en VVD kunnen gaan samenwerken?

omaoeverloos
omaoeverloos13 mrt. 2018 - 13:19

"U wilt zeggen dat ze dan met CDA en VVD kunnen gaan samenwerken? " Nee

korheiden2
korheiden213 mrt. 2018 - 9:26

Ach hij mocht zijn zegje weer doen bij Pauw, die geen kritische vragen stelde.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus13 mrt. 2018 - 12:04

"Pauw, die geen kritische vragen stelde" Misschien even de uitzending terugkijken, dan snap je dat homerische gelach om je domheid misschien.