Joop

Pauw: Kinderombudsvrouw bedreigd na kritiek op Zwarte Piet

  •  
01-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-01-om-09.08.09
De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dat zei Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer vrijdag naar aanleiding van een onderzoek. Kalverboer concludeerde in haar rapport dat Zwarte Piet kan bijdragen aan uitsluiting, pesten of discriminatie van kinderen. Sinds de uitspraken heeft de Ombudsman tientallen bedreigingen ontvangen. Kalverboer zei daarop heftige reacties wel verwacht te hebben ‘maar niet zoveel’. Zij kreeg onder andere doodsverwensingen en te horen ‘dat ze maar naar een ander land moet’ en dat ze ‘een ziekte moet krijgen’. Vrijdagavond was Kalverboer te gast bij Pauw, waar zij ook liet weten aangifte te zullen doen tegen alle bedreigingen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (102)

Ruud4
Ruud42 okt. 2016 - 11:03

Waar gaat dit heen in dit land.... Onze Kinderombudsvrouw wordt bedreigd vanwege haar uitspraken over wederom een Pietendiscussie. Het is haar beroep om voor alle kinderen op te komen. Ik heb zelf ook de traditie meegemaakt van De Sint en zijn Zwart Pieten. Vond het een heerlijk Feest ! Ik vond het voorheen ook belachelijk dat men "onze" traditie af wilden pakken. Wat is traditie. Ik heb mijn jeugd ook altijd fijn doorgebracht met "onze" traditie Kerst. Wat is daar nog van over.... Eerste Kerstdag ons helemaal volvreten en de Tweede dag ehh.. Meubelboulevard !! Wat betreft de bedreigingen aan het adres van mevrouw Kalverboer: te zielig voor woorden. Walgelijk.

1 Reactie
Freeman2
Freeman23 okt. 2016 - 7:19

("Wat betreft de bedreigingen aan het adres van mevrouw Kalverboer: te zielig voor woorden. Walgelijk") Mee eens, walgelijk doch zeer typisch - dus gewoon in de inburgeringsprotocol opnemen.

[verwijderd]
[verwijderd]2 okt. 2016 - 9:15

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
richarrd
richarrd2 okt. 2016 - 22:21

U keurt het dus eigenlijk goed dat de kinderombudsvrouw in dit geval bedreigd wordt als het er goed op aan komt. U zegt dat het idioot is en buitengewoon dom om de kinderombudsvrouw te bedreigen maar uit uw reactie kan ik alleen maar opmaken dat u het wel goedkeurt omdat de ombudsvrouw volgens u de kinderen een buitengewoon slechte dienst heeft bewezen.

Freeman2
Freeman22 okt. 2016 - 7:46

In het Land van Ooit is beroering ontstaan omdat de Kinderombudsman goed haar functie vervult om kinderen te doen beschermen? Daar is zij juist voor aangesteld, toch?

Marco Faber
Marco Faber1 okt. 2016 - 19:11

Wat een erbarmelijk/schadelijk redeneringsniveau van nb een hoogleraar. Ik ben weleens voor mongool uitgemaakt. ...mongooltjes afschaffen (want ism VN) idem als een rat....ratten ook afschaffen boer...boerderijen afschaffen varken...varkens afschaffen meisje....meisjes afschaffen homo....homo's afschaffen hond....honden afschaffen debiel....debielen afschaffen bleekscheet....blanken afschaffen baby....baby's afschaffen lul....geslachtsdelen afschaffen beperkt...beperkten afschaffen doof...doven afschaffen blind....blinden afschaffen racist...racisten roepers afschaffen Als dit het beste argument is dan kunnen we alles wel afschaffen. Een beschaving is bij uitstek gebaseerd op de kracht van het argument. Een essentiële waarde... waarmee t.av. n.b. een belangrijke landstraditie dus niet kan/mag worden gemarchandeerd. Selectief racisme m.b.t een homogene bevolkingsgroep is geen racisme. Toch voelt een zeer miniem gedeelte zich gek genoeg uitgesproken gediscrimineerd door zwarte piet en de overgrote meerderheid zich geheel niet gediscrimineerd. Dit heeft alles maar dan ook alles met de totaal andere context (wezenlijke kenmerken) te maken dan iets verschrikkelijks als slavernij.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot2 okt. 2016 - 6:43

'Wat een erbarmelijk/schadelijk redeneringsniveau' Blijkbaar had je nog niet bedacht dat alle voorbeelden die je geeft echt zijn terwijl zwarte piet een verzinsel is wat zich morgen laat afschaffen. Over redeneringsniveau gesproken..

Zandb
Zandb2 okt. 2016 - 7:59

Inderdaad, Joe.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*1 okt. 2016 - 16:53

Beste Nederland en vooral pro-Zwarte Piet Nederlanders, *Grow up*!.

2 Reacties
insignia
insignia1 okt. 2016 - 22:06

Juist de lieden die te pas en te onpas zwarte piet overal bijhalen zouden een toontje lager moeten zingen. En grow up is niet juist,mkinderen interesserr het geen bal, ouderen zien een klein groepje dat erg veel lawaai maakt. Dwingelandij

koffieleut2
koffieleut21 okt. 2016 - 22:58

Beste Nederlanders, vooral anti- zwarte piet Nederlanders, * bitte bitte biite bitte aufhören zu weinen* !.

Tuck'R
Tuck'R1 okt. 2016 - 15:32

Laten we er een referendum over houden. Weten we hoe de verhoudingen liggen. Of is dat wat te democratisch.

3 Reacties
Marco Faber
Marco Faber1 okt. 2016 - 19:50

Goed idee, al is uit de eerste onderzoeken onder de zwarte medelanders reeds gebleken dat gek genoeg slechts een miniem % zich uitgesproken gediscrimineerd voelt. Hoofdconclusie is dan dat de rest (nagenoeg iedere zwarte). Dit is direct ook de meest zuivere uitkomst. We weten allemaal dat (negatieve) aandacht beter is dan geen aandacht (niet uitgesloten dat de uitkomst hierdoor nu wel anders is). De wereld heeft i.i.g officieel te maken met een nieuw fenomeen genaamd selectief racisme (t.a.v. een homogene bevolkingsgroep; kenmerk hier: bruine huidskleur). Een duidelijke contradictio in terminis. Racisme vindt t.a.v. de homogene bevolkingsgroep immers volstrekt willekeurig plaats én wordt binnen de betreffende bevolkingsgroep breed ervaren als immens voelbare last.

Zandb
Zandb2 okt. 2016 - 8:09

Natuurlijk heeft een referendum hier geen enkele zin. Omdat wat al dan niet discriminerend is niet door een meerderheid bepaald wordt maar door de regels van de rechtsstaat waarover de rechter uiteindelijk het laatste woord heeft. Concreet: Als de rechter vindt dat de uitslag van een referendum niet conform de wet is, dan is die uitslag niet geldig. Daarnaast: Als er iemand is die aangifte doet van discriminatie, dan is het de rechter die uiteindelijk uitspraak doet ongeacht de uitslag van een referendum: M.a.w.: Een referendum lost het "probleem" niet op. Marco Faber: Ik kan geen wijs worden uit uw reactie. Kunt u nog eens nader toelichten?

joloe
joloe2 okt. 2016 - 14:12

Je kan er gerust en referendum over houden er wordt toch niets mee gedaan.

thomiozo
thomiozo1 okt. 2016 - 14:50

als ze nou onderzoek had gedaan, geen quotes van kinderen had geleverd die haaks op de conclusie staan en daarnaast ook een genuanceerde conclusie had gekozen, in plaats van zwarte piet op de zelfde schaal benoemen als Syrische kinderen die gemarteld worden door soldaten, dan had ik nog misschien enige medelijden voor haar gehad.

1 Reactie
Zandb
Zandb2 okt. 2016 - 8:12

Nu heeft u dus geen medelijden: Dus eigen schuld, dikke bult, dat ze bedreigd wordt?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen1 okt. 2016 - 13:08

Ik bemoei, dus ik besta, dus mijn baantje is gegarandeerd.

8 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen1 okt. 2016 - 14:02

Ik geloof dat ze er voor is aangesteld, weet u het ook nog?

richarrd
richarrd1 okt. 2016 - 15:06

Moeilijk he? Mensen die voor kinderrechten opkomen. Mensen hebben zeker alleen nut als ze voor uw oneigenlijke belangen opkomen?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen1 okt. 2016 - 15:49

[Moeilijk he? Mensen die voor kinderrechten opkomen. ] Het recht betuttelt te worden, of het recht een overheid te hebben die zich bemoeit met zaken die tot het privédomein behoren>

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete1 okt. 2016 - 15:53

@ Alfred Ze is niet aangesteld om zich te bemoeien met de ZP discussie. Ze aangesteld om op te komen van kinderrechten en dat doet deze mevr met deze boodschap juist niet; ze polariseert en brengt daarmee kinderen in gevaar.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 okt. 2016 - 17:13

'ze polariseert en brengt daarmee kinderen in gevaar. ' Dus als je een mening hebt die afwijkt van Das Gesundes Volksempfinden dan breng je kinderen in gevaar. Dit klinkt als een soort armoedige poging tot chantage.

Proximusc Ster
Proximusc Ster1 okt. 2016 - 17:36

@ Alfed, dat betekent niet dat de ombudvrouw(waarom maar altijd ombudsman) kinder of niet de waarheid in pacht heeft. Zij sprak naar mijn mening op persoonlijke titel. Onderzoek deugt van geen kant. Aangesteld of niet wie zn vingers brand moet op blaren zitten. Mevr. Geeft hier een eigen mening. En zeer zekers niet de mening van een enkeling. Ja het beoogde doel is bereikt. Met kinderrechten heeft dit niets meer te maken. Meer met rechten van de onvolwassen volwassenen. Een groep waar u toebehoort:) wens u een fijne Sinterklaas met, danwel zonder Zp.

richarrd
richarrd1 okt. 2016 - 20:12

Jansen&Jansen Ik hoor het al. U bent de kinderen al helemaal vergeten, het draait enkel nog om u hier.

Zandb
Zandb2 okt. 2016 - 8:22

Proximus: Een heerlijk argument (maar niet heus!): "Zij sprak NAAR MIJN MENING op persoonlijke titel." U hebt niet zo veel met de realiteit, blijkbaar. Want ze spreekt wel degelijk in de hoedanigheid van Ombudsvrouw. En die hoedanigheid is niet afhankelijk van wat u of ik vinden. Phoenix: Ze is inderdaad aangesteld om zich te bemoeien met de belangen van kinderen en niet met de zwartepieten discussie. Daar bemoeit ze zich dan ook niet mee: In het belang van bepaalde kinderen geeft ze een advies. Dat is haar werk. En dat doet ze. Heren Jansen: Discriminatie (en al helemaal niet in structurele zin) is bijvoorbeeld niet iets aan het privédomein is voorbehouden. De Ombudsvrouw onderzoekt en adviseert.

Ryder
Ryder1 okt. 2016 - 12:51

Ook nu weer wordt massaal gezegd dat miljoenen mensen (die geen kwaad zien in zp) worden weggezet als vermeende racist. Wat een onzin. Het feit dat een aanzienlijke groep kinderen met hun ouders in zp een figuur zien waar ze moeite mee hebben om allerlei redenen, waaronder de racistische connotatie, maakt de verdedigers van zp die die moeite niet hebben, nog niet tot racist. En volgens mij zegt ook vrijwel niemand dat. Het feit dat die verdedigers van zp vervolgens wild om zich heen gaan slaan, variërend van wetsvoorstellen tot petities en haattweets zegt dan wel weer iets over de intenties van deze mensen. Intenties die ik niet fris vind.

1 Reactie
Phoenix van Milete
Phoenix van Milete1 okt. 2016 - 14:16

Nogal suggestief; wat zijn die onfrisse intenties dan wel?

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete1 okt. 2016 - 12:15

Ik zit nog met twee vragen. Heeft deze dame zelf kinderen? Ze komt over als iemand die zelf geen kinderen heeft, en ook niet veel van de kinderwereld begrijpt, anders dan wat ze kan reproduceren wat haar studie haar heeft geleerd. Waarom komt dit rapport nu naar buiten? De verandering van ZP was al in gang gezet.

3 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen1 okt. 2016 - 14:03

Die vragen zijn irrelevant. U stelt ze gewoon om haar te kunnen afbranden. Deze vrouw is jurist en bekijt het als juriste. Precies zoals het hoort!

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete1 okt. 2016 - 15:59

@ Alfred Ze bekijkt het niet als juriste er is geen enkele juridische of wetenschappelijke of zelfs maar enige feitelijke onderbouwing. Als je geen enkele weet hebt van de kinderwereld en hoe kinderen zich tov gedragen kan je de antwoorden uit de 20 interviews naar voren komen niet inschatten op relevantie. Vreemd dat u denkt dat ik haar wil afbranden; ik heb alleen ernstige twijfels over de integriteit en waarde van haar rapport; het is een idealiste en dat zijn meestal niet het soort mensen die de realiteit eer aan doen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 okt. 2016 - 17:23

'Als je geen enkele weet hebt van de kinderwereld en hoe kinderen zich tov gedragen ' Nee vandaar natuurlijk dat ze bijzonder hoogleraar orthopedagogiek en vreemdelingenrecht is. Iets zegt me dat prof.dr.mr. Margrite Kalverboer jou in een rechtstreekse confrontatie binnen 5 minuten volkomen onder de tafel lult.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete1 okt. 2016 - 12:01

Dit is een goed voorbeeld waarom mensen die politiek ideologisch geëngageerd zijn geweerd moeten worden bij maatschappelijke organisaties. Dit onderzoek, en het onderzoek van de Leidse universiteit, bieden genoeg aanknopingspunten voor een wat meer genuanceerde, en dichter bij de -harde- realiteit zijnde, conclusie liggen, dan de een dimensionale en door ideologische vooroordelen gedreven eind conclusie die deze dame trekt. Het probleem ligt dus bij de aanstellings commisies van vele maatschappelijke organisaties. Deze polariserende conclusie van deze mevrouw maakt mensen machteloos van woede en gaan bedreigen. Deze woede kan ik wel begrijpen; een -door heel veel mensen- geliefd kinderfeest wordt om zeep geholpen door mensen die uit vooroordeel handelen en zetten daarbij een ieder de de aanpassing van ZP niet nodig vindt weg als racist. Het beledigen of wegzetten van hele bevolkingsgroepen is gevaarlijk en lokt meestal nogal veel agressie uit. Dat Pauw daar verbaasdheid over veinst is erg vreemd. Het zou mij niets verbazen als later een geheime memo opduikt waaruit blijkt dat deze polarisatie bewust is gedaan om te kunnen zeggen; zie je wel hoe discriminerend pro pieters zijn! Deze mensen zijn niet dom, maar wel ideologisch en dat zijn nou niet bepaald de meest sociale en verbindende types.

3 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose1 okt. 2016 - 15:18

Ze krijgt gewoon klachten binnen van ouders. Daarop doet ze samen met haar team een onderzoek onder een groep kinderen. Lijkt mij logisch als ze meerdere klachten binnen krijgt over een bepaald maatschappelijk verschijnsel. Ze constateert vervolgens dat er kinderen zijn die er last van hebben. Mag ze dat niet concluderen? Moet alles met het Sinterklaasfeest koek en ei zijn omdat wij er zelf goede herinneringen aan beleefd hebben.

TotCo Ring
TotCo Ring1 okt. 2016 - 16:35

@kapitan Het zou interresant zijn om die klachtem van kinderen eens in te zien. Bijvoorbeeld hoeveel van die klachten er over de afgelopen jaren zijn geweest. Mijn onderbuik vertelt mij dat dat er in voorgaande jaren niets of heel weinig kindertjes waren die ernstig tekort werden gedaan en zelfs geintimideerd werden door zp en zijn volgers.

Zandb
Zandb2 okt. 2016 - 8:36

Phoenix: Hoe lang hebt u daarover nagedacht? "Dit is een goed voorbeeld waarom mensen die politiek ideologisch geëngageerd zijn geweerd moeten worden bij maatschappelijke organisaties." Ten eerste: Waaruit leidt u af, dat deze mevrouw "politiek ideologisch geëngageerd" is? Ten tweede: Kent u veel mensen die niet "politiek ideologisch geëngageerd" zijn? Ten derde: Bedoelt u niet gewoon, dat dit een voorbeeld is waarom mensen die ANDERS "politiek ideologisch geëngageerd" zijn, maar beter geweerd kunnen worden bij maatschappelijke organisaties. Ten vierde: Ook niet onbelangrijk, wat verstaat u onder "maatschappelijke organisaties"? Als, zoals u zegt: "het beledigen of wegzetten van hele bevolkingsgroepen gevaarlijk is en meestal nogal veel agressie uitlokt", waarom mag van u dan niet de bevolkingsgroep die zich beledigd en weggezet voelt door zwartepiet dat gedrag vertonen? Ik zou in ieder geval nog begrip op kunnen brengen voor iemand die dan elk agressief gedrag goedpraat, maar voor iemand die de ene groep wel agressie toe staat en de andere niet, die redeneert gewoon schijnheilig.

richarrd
richarrd1 okt. 2016 - 11:46

De mensen zeggen dat ze zwarte piet willen behouden om daarmee het feest voor de kinderen te beschermen, maar dat is de grootst mogelijke onzin die er is. Ik geloof er helemaal niets van. Het is feitelijk zo dat kinderen zwarte piet helemaal niet specifiek nodig zijn om een feest te vieren. Het gaat erom dat het een feest is waar ze blij van worden. Wat wel een voorwaarde is voor een geslaagd kinderfeest is dat de ouders geen ruzie maken, of boos zijn, want dat is zo'n beetje het ergste wat je een kind kan aandoen. Kinderen hebben er echt een hekel aan als volwassenen ruzie maken.

johannn2
johannn21 okt. 2016 - 11:40

Er zijn nogal wat antisociale persoonlijkheden onder de verdedigers van een zwarte Piet. .

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen1 okt. 2016 - 13:11

Klopt. Onder de pietenjagers evenzogoed.

PeterMiddle
PeterMiddle1 okt. 2016 - 14:54

Dat komt omdat het debat vanaf het begin verziekt is

willemb2
willemb21 okt. 2016 - 11:37

Vanuit de politiek correcte hoek kwam destijds het verwijt aan het adres van de vermoorde Theo van Gogh dat hij dit eigenlijk wel had uitgelokt met zijn uitspraken. Nu krijgt policor Nederland een koekje van eigen deeg van een groep mensen die zich volkomen machteloos voelt tegenover beschuldigingen van racisme terwijl ze in alle onschuld een kinderfeest in stand willen houden. Ze hebben geen andere machtsmiddelen dan het stemmen op rechtse partijen of het uitschelden en bedreigen van allen die ruim baan krijgen in de media om dit in hun ogen onterechte racisme voortdurend aan de kaak te stellen.

7 Reacties
Ben Sanders
Ben Sanders1 okt. 2016 - 13:00

Het bagatelliseren of toejuichen van geweld om je mening door te drukken, een gevaarlijk pad, vooral als het slachtofferschap aanhaalt en het ten koste gaat van een minderheid.

Ryder
Ryder1 okt. 2016 - 13:05

Verdedigers van zp worden niet beschuldigd van racisme maar van het koste wat kost willen vasthouden aan een traditie die door velen wel degelijk als een racistische uiting wordt gezien. Dat is wel iets ander. Het gaat niet om de intenties van degenen die van zichzelf de indruk hadden met iets onschuldigs bezig te zijn maar om het feit dat zp op veel anderen nu eenmaal een nare indruk maakt. Maar het is blijkbaar dan te veel gevraagd om met die minderheden rekening te houden, uitzonderingen daargelaten. "Ze hebben geen andere machtsmiddelen dan het stemmen op rechtse partijen of het uitschelden en bedreigen" Als je vanwege zp op een rechtse partij gaat stemmen dan ontbreekt het toch aan elke vorm van denkvermogen, om maar niet te spreken over uitschelden en bedreigen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 okt. 2016 - 13:38

'Ze hebben geen andere machtsmiddelen dan het stemmen op rechtse partijen of het uitschelden en bedreigen van allen die ruim baan krijgen in de media ' Uitschelden en bedreigen een machtsmiddel durven te noemen.. Elementair fatsoen is je blijkbaar vreemd.

RoBru
RoBru1 okt. 2016 - 20:33

Ryder, dus dit is voor jou de definitie van racisme? "Het gaat niet om de intenties van degenen die van zichzelf de indruk hadden met iets onschuldigs bezig te zijn maar om het feit dat zp op veel anderen nu eenmaal een nare indruk maakt". - niet de intenties van de Sint en ZP-vierders - niet wat er feitelijk aan de hand is (zie de definitie van racisme van de VN: ZP is op geen enkele wijze racisme), maar - enkelen voelen zich gekwetst. Dit is een heel enge, want subjectieve, manier van iets als strafbaar beschouwen. Doen we dat ook als een minderheid zich gekwetst voelt door - homo's? - burqa's? - korte rokjes?

willemb2
willemb21 okt. 2016 - 21:33

@Joe Speedboot: dat uitschelden en bedreigen geen machtsmiddelen zijn, ik zou het graag willen, maar waarom wordt er dan zo'n ophef over gemaakt? Het heeft kennelijk een enorme invloed op het welbevinden van velen. Dat geldt zowel voor kinderen die getraumatiseerd raken als ze voor Zwarte Piet worden uitgemaakt, als voor mevrouw Kalverboer die zich zo beschadigd voelt dat ze aangifte zal doen. Maar ik ben het met u eens, het zou geen betekenis moeten hebben. Vroeger zeiden we vaak "schelden doet geen pijn, maar slaan daar blijf je af". Dat mijn eigen fatsoen hierbij een rol zou kunnen spelen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Was het maar waar, dan zou ik er een eind aan kunnen maken.

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 okt. 2016 - 6:50

'maar waarom wordt er dan zo’n ophef over gemaakt?' Er ophef over maken is wat anders dan je er door laten intimideren.

willemb2
willemb22 okt. 2016 - 10:13

"Er ophef over maken is wat anders dan je er door laten intimideren." Dat kan. Maar zeker is het natuurlijk niet. Ophef als gevolg van intimidatie is goed voorstelbaar. Maar als het geen intimidatie is, dan is het wat anders. Ik hoor graag wat het dan is geweest. In elk geval heeft het te maken met emoties. En dat is mijn punt. Emoties voeren tegenwoordig de boventoon. De ratio verdwijnt steeds meer op de achtergrond en daar worden we in mijn ogen niet beter van. Het leidt tot symptoombestrijding en pakt niet het probleem zelf aan. Iemand die ervoor kiest slachtoffers weerbaar te maken tegen pesten heeft veel meer kans op succes dan iemand die met behulp van allerlei ver- of gebodsbepalingen meent dit effectief te kunnen aanpakken. Het is een illusie te denken dat na een verbod van Zwarte Piet discriminatie op huidskleur verdwijnt. Eerder zie ik het tegendeel gebeuren omdat het niet in dank wordt afgenomen door de voorstanders die zich van geen kwaad bewust waren en geneigd zijn het af te doen als gezeur. Iedereen is in hun ogen immers wel eens het slachtoffer van een oneerlijke behandeling. Ook in landen met maar één huidskleur.

Meta Foor
Meta Foor1 okt. 2016 - 11:30

al dit soort discussies gaat over minder-minder-minder.... alleen worden er juridische termen gebruikt zodat er geen aanklacht op volgt

thunderbird2
thunderbird21 okt. 2016 - 11:23

De hoofddoek bij kinderen kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen1 okt. 2016 - 14:05

U bedoelt dat het dragen van een hoofddoek vraagt om discriminatie en pesterijen? Zullen we die theorie ook eens op u loslaten?

thunderbird2
thunderbird21 okt. 2016 - 16:37

Kun jij niet lezen ?

BasVV
BasVV1 okt. 2016 - 11:02

De ombudsvrouw neemt een wat vreemde rol aan. Een rol waarin ze zich tot slachtoffer benoemd. Terwijl toch algemeen bekend is dat de kwestie ZP elk jaar weer leidt tot hoog oplopende discussies. Die op de sociale media niet altijd even netjes gevoerd worden. Haar suggestie om hier een politieke zaak van te maken is tevens erg ongelukkig. De politiek moet niet gaan over volksfeesten. Je zet hiermee een deur op een kier. Mogen de Caribische feesten in Nederland wel zo bloot zijn. De Gay parade. Menigeen zal zich ongetwijfeld ook gekwetst voelen door deze stereotiepen. Voor je het weet is het hek van de dam. De politiek moet zich hier verre van houden.

1 Reactie
Jo4Hanna
Jo4Hanna1 okt. 2016 - 16:11

Alles is vreemd - hoe ze is gestationeerd op die post ( omdat Marc Dullaert teveel 'macht' kreeg in Europa naar eigen zeggen VVD); hoe ze ( geleerd en-al) zich verhoudt tot media ( daar moet je tegenwoordig een talent voor hebben) en we zaten net even in de Zwarte Piet luwte & flats - daar gaan we weer. Waren er niet eh - 1,4 miljoen oorlogs vluchtelingen-kinderen volledig verweesd en getraumatseerd waar met UNHCR en álle andere ( Europese) Kinderombuds-partijen & War Child & Vluchtelingenwerk & Amnesty etc. - ont-zét-tend veel werk te verzetten is -

Erik20
Erik201 okt. 2016 - 10:47

Wat een gedoe altijd. Kinderen geven helemaal niets om de kleur van ZP. Verander zijn kleur, hou alles herzelfde.. I don't care. De grootste reden waarom kinderen Sinterklaas zo leuk vinden is omdat ze snoep en cadeautjes krijgen, daar draait het om. Volwassenen hebben het een discussie gemaakt over de identiteit van Nederland, het gaat al lang niet meer over de kinderen.

1 Reactie
BasVV
BasVV1 okt. 2016 - 13:00

Erik: Daar vergis je je in. Het gaat bij de meeste kinderen vooral ook om de spanning die er rond dit feest hangt. Het onverwachte en het ongrijpbare. Er komt s'nachts zomaar een zwarte piet binnen die iets leuks in hun schoen stopt. Dat hun ouders dat doen weten ze niet. Onverwacht wordt er op de deur geklopt en worden er pepernoten gestrooid. Dat dat de buurvrouw is hebben ze niet in de gaten. Dat is zwarte piet. Want die kan alles. Ze zijn gek op hem. En ook een beetje bang. Precies de combinatie die spanning oplevert. Wat moet je nou als ouder antwoorden als je kind vraagt. Was dat nou vannacht de gele, zwarte, oranje, blauwe of groene piet die dit in mijn schoen heeft gelegd. Eh.......:--)

Walt2
Walt21 okt. 2016 - 10:24

Heel vervelend natuurlijk als zwarte kinderen zich door vergelijkingen met Zwarte Piet gediscrimeerd voelen tijdens de Sinterklaasviering.De kinderombudsman moet daar iets mee, natuurlijk. De vraag is echter of het wijzigen van het imago van Zwarte Piet deze zaak oplost of dat het de discriminatie juist versterkt, doordat de zwarte medemens er nu op wordt aangekeken dat hij een traditie om zeep heeft geholpen. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee dat Zwarte Piet niet meer zwart is. andere tijden, andere inzichten. Maar of dit de oplossing is, weet ik niet.

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗1 okt. 2016 - 11:07

U noemt een ongewenst secundair effect, waarvan er vele zijn te noemen. Iedere geneesmiddelenfabrikant dient hier zorgvuldig op in te gaan, maar het officiele advies van de kinderombudsman hoeft dat kennelijk niet. Dat terwijl die functie er toch ook voor is om te zorgen dat individuen niet de dupe worden van prutswerk van de overheid. Het is schandalig dat deze vrouw persoonlijk wordt bedreigd en dat door idioten die voor een deel een zelfde mening als ik hebben. De kinderombudsman mogen we echter belachelijk blijven maken vanwege het broddelwerk en het sturen op hobbieprioriteiten. Hoge molens vangen nu eenmaal veel wind.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 okt. 2016 - 13:17

' Iedere geneesmiddelenfabrikant dient hier zorgvuldig op in te gaan, maar het officiele advies van de kinderombudsman hoeft dat kennelijk niet.' Nee logisch. Kan me niet voorstellen dat er ooit iemand ziek kan worden of dood kan gaan aan commentaar op zwarte piet.

Spinazieduiker
Spinazieduiker1 okt. 2016 - 9:59

Dit soort tuig dient aangepakt te worden.Deze varkensmutsen dienen sociaal maatschappelijk,zwaar gestraft te worden. Ik opteer voor een werkkamp voor de bedreigers en hun familie, het ontzetten uit de ouderlijke macht en het confisceren van alle bezit. Verder wens ik dat deze pvvaanhangers nooit meer aan het arbeidsproces deelnemen en geen uitkering ontvangen. Dit nazi's schorum dient de mond definitief gesloten te worden.

3 Reacties
Donostia2
Donostia21 okt. 2016 - 11:14

Werkelijk? Minder, minder, minder. Dan gaan we dat regelen! U heeft kennelijk niet door dat U het spiegelbeeld vormt.

Joop Zuremelk
Joop Zuremelk1 okt. 2016 - 12:22

Alleen volbloed fascisten roepen op internetfora dat andersdenkenden "definitief de mond gesloten dient te worden". Walgelijke bijdrage uwerzijds.

Spinazieduiker
Spinazieduiker2 okt. 2016 - 10:12

Nazi's zijn zonder zware repressie nog nooit verslagen.De doodsbedreigers zijn volbloed nazi's...wat verwacht dat rechtse tuig dan?...bloemen. NO PASERAN!

Andy Capp
Andy Capp1 okt. 2016 - 9:58

Ik vind ook dat men iedereen waar ik het niet mee eens ben zou moeten ontslaan. Op zijn minst: soms kan een pauselijke banvloek of een fatwa ook helpen om dat soort mensen weer op het rechte spoor te brengen. Vooral als het voortbestaan van Nederland en de Nederlandse cultuur ervan afhangt en Rutte weer eens niet durft.

Ria4
Ria41 okt. 2016 - 9:49

Ik kan me niet voorstellen dat kinderen zelf de kinderombudsvrouw hebben benaderd. Waarom is er nooit eerder een melding binnengekomen? Hebben activisten dit niet gewoon in gang gezet. Dat is dan behoorlijk laag om kinderen in te zetten voor je activisme.

Cees Groninger
Cees Groninger1 okt. 2016 - 9:11

Één ding moet je de ZP haters toegeven; ze beschikken wel over een geoliede policor propagandamachine van stakeholders à la Goebbels die 95 % van de Nederlanders het gevoel geven racisten te zijn. De NPO is uitermate faciliterend hierin, dus ik begrijp Wilders wel als hij die op wil doeken. Feitelijk is de groep haters marginaal, te verwaarlozen.

3 Reacties
ikdus2
ikdus21 okt. 2016 - 11:44

waar is die machine dan?

Ryder
Ryder1 okt. 2016 - 12:31

Het zijn geen zp-haters. Er wordt met een veelheid van argumenten iets ter discussie gesteld. Daarentegen zijn de zp-protagonisten wel vaak geradicaliseerd, blijkens de stortvloed aan haatmails en haattweets die telkens weer ontstaat als iemand ook maar een vinger wijst naar zp.

OlavM
OlavM1 okt. 2016 - 18:43

@ Cees Groninger: Zozo, "ZP haters....beschikken wel over een geoliede policor propagandamachine van stakeholders à la Goebbels..." Toe maar, daar moet iedereen natuurlijk geweldig van schrikken! Of toch niet, want volgens jou "is de groep haters marginaal, te verwaarlozen". Gaat het nou om een staatsgevaarlijke bende of een "te verwaarlozen', dus ongevaarlijk groepje? [.....ik begrijp Wilders wel als hij die (= de NPO, OM) op wil doeken]. Goh, de NPO doet ergens verslag van wat Wilders niet zint, dus zou die maar "opgedoekt" moeten worden? Je hebt wel een absurdistische logica", Cees Groninger.

Bram Emanuel
Bram Emanuel1 okt. 2016 - 9:09

Ze maakte een goed punt naar aanleiding van haar interviews met kinderen: het zijn volwassenen die de kwestie hebben gecreeerd en het zijn volwassenen die de kwestie steeds verder hebben gepolariseerd. Nu de zwarte piet is gerelateerd aan racisme wordt het denk ik tijd om zwarte piet aan te passen. Het enige wat echter is bereikt is dat het Nederland meer gepolariseerd achter laat.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman1 okt. 2016 - 9:04

Ik kan iedereen aanraden het rapport echt te lezen: http://www.dekinderombudsman.nl/ul/cms/fck-uploaded/20160930%20Standpunt%20over%20Zwarte%20Piet.pdf De kinderen die ze heeft gesproken zijn oneindig veel verstandiger dan alle ouderen die `uit naam van de kindern' blijven roepen dat Zwarte Piet moet blijven zoals hij er nu uit ziet.

3 Reacties
Gluteus Maximus
Gluteus Maximus1 okt. 2016 - 11:08

Die raad kan ik van harte ondersteunen - dan lees je dat er ooit maar 1 onderzoek over dit onderwerp geweest is door Uni in Leiden onder 200 kinderen waar niet veel bijzonders uitkwam... En op pagina 3 wordt over de gesprekken met de klagers opgemerkt, dat het hier geen representatieve groep betreft. En in haar media optreden had mevrouw het over 20 - zegge twintig - klagers... Anders gezegd een flinter dun "rapport", past goed bij de groen links achtergrond van mevrouw Kalverboer, maar draagt verder alleen maar bij aan verdere polarisatie, draagt er ook aan bij dat mensen over echt racisme hun schouders gaan ophalen.... Want ze zijn er moe van. Wat het rapport ook ten ene male mist, is dat overlast voor individuen erg vervelend is, maar dat er andere manieren zijn om kinderen zich in staat te stellen zich te verweren tegen vervelende situaties of interacties.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus1 okt. 2016 - 11:10

... Overigens: iemand bedreigen altijd - 1 (Daar is iedereen hier het denk ik wel over eens)

Mark Huysman
Mark Huysman1 okt. 2016 - 12:07

@Gluteus Maximus [..past goed bij de groen links achtergrond van mevrouw Kalverboer] Ik wist niet dat ze een Groenlinks achtergrond had. Wat heeft ze precies gedaan binnen die partij?

Van der Wal
Van der Wal1 okt. 2016 - 8:59

Interessante media-strategie. Het is veel belangrijker om te vertellen dat je aangifte gaat doen, dan daadwerkelijk aangifte gaan doen. Laatste kans voor de nette mensen om niet meer tegen het afschaffen van Zwarte Piet te zijn.

Earl Johnson
Earl Johnson1 okt. 2016 - 8:36

Smoesjes van onze eigen extremisten in 3...2...1...

1 Reactie
arjenZH
arjenZH1 okt. 2016 - 9:26

Terecht dat er aangifte wordt gedaan.

de Haas
de Haas1 okt. 2016 - 7:58

Idioot natuurlijk dat de Kinderombudsvrouw door een paar idioten wordt bedreigd. De aangifte is dan ook juist. Maar dat heeft verder niets van doen met het feit dat nagenoeg iedere burger in Nederland haar advies onzinnig vindt omdat men een andere mening heeft dan zij. En wat betreft haar advies geldt dat die een mening is als die van alle anderen. Je kunt het vergelijken met Wilders die iets op moslims tegen heeft en er minder, of zelfs geen een meer, van wil. Ook al gebaseerd op een sentiment tegen de achterhaalde, onderdrukkende elementen die oude gebruiken aankleven zoals bijvoorbeeld bij de islam de hoofddoekjes die velen als symbool van onderdrukking ervaren zoals anderen Zwarte Piet. Gelukkig mogen vele anderen dan een andere mening hebben dat er niets mis is met de uiterlijkheden die in geval van Zwarte Piet in oorsprong helemaal niets met slavernij te maken hebben maar met zeer oude folkloristische demonen en pas in de 19e eeuw een paar niet bijbehorende moorse toevoegingen kregen en de in verschillende mate gesluierde moslima's zoals ook nog sommige joodse en christelijke vrouwen waar ook helemaal niets mis mee hoeft te zijn wanneer zij dat in volle vrijheid doen. Zo hebben de Kinderombudsvrouw en Wilders meer gemeen dan sommigen dachten.

10 Reacties
richarrd
richarrd1 okt. 2016 - 9:16

Het is idioot dat de kinderombudsvrouw wordt bedreigd, maar het is wel haar eigen schuld dus volgens u.

Zandb
Zandb1 okt. 2016 - 10:11

Kun je nog dommer en nog wegkijkender reageren: "Idioot natuurlijk dat de Kinderombudsvrouw door een paar idioten wordt bedreigd. Maar dat heeft verder niets van doen met het feit dat nagenoeg iedere burger in Nederland haar advies onzinnig vindt omdat men een andere mening heeft dan zij." De kinderombudsman wordt bedreigd. Hoeveel dat er zijn en wie en waarom ze die dingen schrijven en hoeveel mensen ze daarmee de woorden uit de mond nemen, dat weet (nog) niemand. U dus ook niet. Hoe hard u ook roept, wat uw mening is. En hoeveel mensen het dan al dan niet met de ombudsvrouw eens zijn, dat doet al helemaal niet ter zake als het dan om dat bedreigen gaat. Dat zegt u ook maar juist op een zeer vileine manier: Immers haar advies is juist NIET even waardevol als de mening van willekeurig iedere andere Nederlander: Zij is namelijk Ombudsvrouw. Haar mening vergelijken met die van Wilders, dat slaat werkelijk helemaal nergens op. U kunt alles vergelijken, als u wil. Maar de mensen die Wilders bedreigen lijken in niets op de mensen die de ombudsvrouw bedreigen. Alleen al omdat Wilders in zijn standpunt in niets lijkt op de Ombudsvrouw. Iedereen mag van mening zijn dat er niets mis is met de verbeelding van zwartepiet. Iedereen mag daar echter ook een andere mening over hebben. Dat zwartepieten als verbeelding van demonen lijken op negers, vanwege de Moorse toevoegingen, lijkt mij reden genoeg om de belachelijke vergelijking met moslima's voor altijd en eeuwig vaarwel te zeggen. Wilders en de Ombudsvrouw hebben net zo veel gemeen als een willekeurige man en een willekeurige vrouw.

koffieleut2
koffieleut21 okt. 2016 - 10:21

Zandb Maar de mensen die Wilders bedreigen lijken in niets op de mensen die de ombudsvrouw bedreigen. Begrijp ik hieruit dat je begrip hebt voor mensen die Wilders bedreigen, maar niet die de ombudsvrouw bedreigen?. Ik zie geen verschil tussen beide. In mijn ogen is dit niet de juiste manier is om veranderingen tot stand te brengen. Ik zie hier dan ook een vorm van wanhoop en frustratie in. Waarschijnlijk door mensen die bang zijn iets kwijt te raken of bang zijn voor veranderingen, maar dat niet goed onder woorden kunnen brengen. Hoe dan ook hebben we het over exact dezelfde type mensen. Daar zit voor mij geen verschil in.

RonVa
RonVa1 okt. 2016 - 10:34

Goudvis en Zand, Begrijpen jullie het bericht van de Haas werkelijk niet?

de Haas
de Haas1 okt. 2016 - 11:02

@Goudvis en Zandb Ik heb niets tegen uiterlijke verschijnselen als Zwarte Piet, hoofddoekjes, e.d. die door verscheidene mensen ervaren worden als symbolen van onderliggende onderdrukking. Zoals de Sinterklaasvierders de Zwarte Pieten niet bedoelen en ook nooit ervaren hebben als verwijzing naar onderdrukking van zwarte mensen, de oorsprong ook aantoonbaar in folklore ligt, alleen de latere toegevoegde oneigenlijke 19e eeuwse moorse invloeden zijn, en die wat mij betreft er daarom uit kunnen (niet moeten), zo stellen de moslims en andere religieuzen ook dat hoofddoekjes niet bedoeld en ook nooit ervaren zijn als onderdrukking van vrouwen. Degenen die van buitenaf zeggen zich gekwetst te voelen omdat zij de Zwarte Pieten of hoofddoekjes als onderdrukkend ervaren, hun kinderen dit ook zo vertellen, terwijl daarmee dus erkend wordt dat dat een subjectief oordeel is en daarop gebaseerd deze uiterlijkheden verboden willen zien, schermend met de hunzelf gecreëerde gekwetstheid, zouden bete een empathisch vermogen kunnen ontwikkelen dan ze oneigenlijk andersom eisen door te accepteren dat de Sinterklaasvierders en moslims zelf de uiterlijkheden niet als onderdrukkend ervaren en bedoelen en dat hun kinderen te leren. Dat Wilders net als de Kinderombudsvrouw en anderen, die voorop lopen in de strijd tegen onnodig subjectief ervaren uiterlijkheden, die dus helemaal niet een onderdrukkende lading hoeven te dekken, bedreigd worden door een paar idioten is behalve een feit degenen die het met hen oneens zijn in geen van beide gevallen om dezelfde redenen niet aan te rekenen. Ik laat hier buiten beschouwing dat er in gevallen wellicht toch Sinterklaasvierders of moslims zijn waarvoor de uiterlijkheden staan voor een daadwerkelijk door hen aangehangen discriminerende inhoud van hun overtuigingen. Maar daarvan zeggen in beide gevallen de meesten dat dat niet zo is.

Appi Mohamud
Appi Mohamud1 okt. 2016 - 11:10

Maar de mensen die Wilders bedreigen lijken in niets op de mensen die de ombudsvrouw bedreigen. Begrijp ik hieruit dat je begrip hebt voor mensen die Wilders bedreigen, juisniet die de ombudsvrouw bedreigen?. Ik zie geen verschil tussen beide. wat een belachelijk verdachtmaking can jouw kant koffieleut. Waar staat in zijn betoog dat hij begrip heeft voor de bedreiging van wilders. Als hij iets zegt is dat het juist tegenover elkaar komt. De mensen die de ombudsvrouw bedreigen lijken meer gemeen te hebben met stemmers van wilders dan de mensen die die Wilders bedreigen gemeen hebben met de ombudsvrouw, dat is wat Zandb zegt. Lees je eigen tekst nogmaals en zie wat voor belachelijk worden je hebt getypt.

de Haas
de Haas1 okt. 2016 - 12:25

@Appi "De mensen die de ombudsvrouw bedreigen lijken meer gemeen te hebben met stemmers van wilders dan de mensen die die Wilders bedreigen gemeen hebben met de ombudsvrouw' Nee. Dan doet je analogie geen recht. Je zou dan moeten stellen: De mensen die de ombudsvrouw bedreigen lijken meer gemeen te hebben met stemmers van wilders dan de mensen die die Wilders bedreigen gemeen hebben met de anti-Zwarte Piet-activisten. En dat waag ik te betwijfelen. Ondanks dat in beide gevallen groepen mensen iets tegen door henzelf als zodanig ervaren cq gecreëerde gevoeligheden m.b.t. uiterlijkheden van Zwarte Piet of zaken samenhangend met de islam hebben durf ik te stellen dat veruit de meesten van beide partijen niets moeten hebben van bedreigingen door een paar idioten.

OlavM
OlavM1 okt. 2016 - 18:23

@ de Haas: "Een paar idioten"? Het zijn er zo'n 350, dat is toch wel meer dan "een paar". En "nagenoeg iedere burger in Nederland vindt haar advies onzinnig "? Knap hoor, dat je al zo veel burgers hebt kunnen tellen! Haar mening is verder niet "als die van alle anderen". Als Kinderombudsvrouw maakt zij dle uit van een "hoog college van staat" en heeft zij een bijzondere functie, terwijl ze ook veel kennis en ervaring heeft op het gebied waarover zij gaat. Ja kletst maat wat gratuit.

OlavM
OlavM1 okt. 2016 - 18:31

Corerctie: "Als Kinderombudsvrouw maakt zij DEEL uit van....."

koffieleut2
koffieleut21 okt. 2016 - 23:08

Appie, ik heb het nog een paar keer gelezen, en moet eerlijk zijn dat ik het er niet helemaal van kan maken wat jij ervan maakt, maar indien jij gelijk hebt, dan bied ik natuurlijk aan Zandb mijn excuses aan. Indien andersom blijf ik natuurlijk bij mijn standpunt.

Molly Sweet2
Molly Sweet21 okt. 2016 - 7:55

Het bedreigen van deze vrouw is van de pot gerukt. Kritiek evenwel kan ze niet genoeg krijgen wat mij betreft, want dat 'onderzoek' van haar raakt kant nog wal, en ze zet heel, heel veel mensen indirect weg als racist in ons land. Dit was zo gruwelijk kort door de bocht dat ik me ernstig afvraag of deze vrouw wel geschikt is voor haar funktie. Ik durf te zeggen van niet. En daar mag ze wat mij betreft volledig op doorgezaagd worden. Maar dat bedreigen... Gottegot, wat een idioten lopen er toch rond.

5 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper1 okt. 2016 - 9:05

[en ze zet heel, heel veel mensen indirect weg als racist in ons land.] Juist. Maar minstens zo erg vind ik dat ze doet alsof alle ouders incapabele opvoeders zijn die nooit met hun kinderen (en andere kinderen) over dit onderwerp zouden praten. Ze presenteert het alsof zij de eerste is die het de kinderen zelf eens heeft gevraagd. Het is nogal hautain.

RonVa
RonVa1 okt. 2016 - 10:26

@ Earl, Ben benieuwd waarom u dit relevant vind.

koffieleut2
koffieleut21 okt. 2016 - 10:29

Earl, Werkelijk een briljante opmerking. Ik sta aan diezelfde kant als die idioten die de ombudsvrouw bedreigen en dan kan ik dus stellen dat, omdat jij je aan de linkerkant van het politiek spectrum bevind, aan de kant staat van , laten we zeggen Volkert van de Graaf. Wekelijk briljant.

Molly Sweet2
Molly Sweet21 okt. 2016 - 12:30

Earl Johnson: hoe voelt het ok zo moreel verheven te zijn dat je mensen die je niet eens kent op basis van een verkeerd begrepen uitspraak tot op het bot mag beledigen en je daar alleen maar meer moreel verheven van te voelen? Ongelofelijk, sommige reageerders hier. Echt ongelofelijk. Maar goed, je moet iets bedenken om door het leven heen te komen zonder jezelf ooit kritisch aan te hoeven kijken, niet? Als jij mij wilt uitmaken voor iemand die anderen bedreigt, zonder enige aanleiding, dan weet je wat: ga vooral gezellig je gang. Ik ben wel klaar met dit soort sukkels als jij. Maar ik vind het van de redactie meer dan schokkend dat dit soort beschuldigingen en aantijgingen zomaar mogen worden geplaatst. Deze persoon beschuldigt mij van het bedreigen van iemand, jongens. Zonder een spoortje bewijs of aanleiding. En DAT komt wel door de moderatie? Jullie zijn soms echt doodeng. En bijzonder bevooroordeeld. Sorry, maar hier ben ik echt kwaad over. Dat zou iedereen zijn die dit soort beschuldigingen naar zijn kop krijgt.

Molly Sweet2
Molly Sweet21 okt. 2016 - 12:32

Earl Johnson: mag ik je een woordenboek aanraden? Er is namelijk heus een ferm verschil tussen 'bedreigen' en 'kritiek hebben op'. Sufferd die ik ben, te denken dat volwassen mensen dat wel weten. Hoop je geholpen te hebben. Beter nadenken de volgende keer hoor!

Bickle
Bickle1 okt. 2016 - 7:54

Ik ben het niet met haar eens. Ben ik nu een slecht mens?

4 Reacties
Earl Johnson
Earl Johnson1 okt. 2016 - 8:37

Als u haar niet heeft bedreigd, dan niet. Dan vind ik u meer blind dan een slecht mens.

richarrd
richarrd1 okt. 2016 - 9:18

Als u de kinderombudsvrouw met de dood bedreigd dan bent u zeker een slecht mens.

arjenZH
arjenZH1 okt. 2016 - 9:29

Zolang je haar niet bedreigt niet.

koffieleut2
koffieleut21 okt. 2016 - 10:33

Nee, hoor, je hebt alleen een mening die anderen niet hebben, dat moet kunnen. Uiteindelijk zullen we er, zonder elkaar voor rotte vis,stom of blind uit te maken, samen uit moeten komen. Dat zal wel een compromis worden waar de meerderheid zich in kan vinden. Je houd dan natuurlijk wel altijd een kleine groep aan weerszijden die zich er niet in kan vinden, maar dat hoort ook bij een samenleving. Dat zal dan ook wel ongeveer zo`n grote groep zijn als waar we mee begonnen zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]1 okt. 2016 - 7:51

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
NooT2
NooT21 okt. 2016 - 9:44

@ Mike Peeters: ik ben het geheel met u eens (aangenomen dat u het over het anti-Zwarte-Pietenfront heeft).

Kees Ollopa
Kees Ollopa1 okt. 2016 - 7:51

Onbegrijpelijk dat de ombudsman meegaat in de demonisering van zwarte piet door zwarte piet haters. Zwarte piet haters die de kwetsbare kinderziel verzieken met racistische praatjes waar 1 kind uit zichzelf nooit opkomt. Hoe leg je een kind nog uit dat zwart niet apart is. - Zo wordt dus een onschuldig sprookje een hel en komen we tot de kern van het probleem. Er worden massaal kinderen sprookjes voorgehouden die niet zo onschuldig zijn als zwartepiet. Miljarden kinderen hebben te lijden onder schadelijke reli sprookjes waarvan we de ellende elke dag moeten lezen in de krant. Sprookjes die ook nog eens van overheidswege gesubsidieerd worden in Nederland. Laat de ombudsman daar wat aan doen. - Ook daarom is sinterklaas een miljoen miljard keer erger dan zwarte piet. Met zijn quasi religieuze outfit. Doe daar wat aan ombudsman als je het lef hebt.