Joop

Pauw: Jacques Monasch over politieke partij 'Nieuwe Wegen'

  •  
29-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
monasch
Jacques Monasch presenteerde vandaag zijn nieuwe partij ‘Nieuwe Wegen’. Monasch zegt dat het ‘tijd is voor een doorbraak in de Nederlandse politiek’. De nieuwe partij wil een ‘sociale economie’ combineren met een strenger immigratiebeleid.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (51)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*30 nov. 2016 - 1:40

Goedendag. Jacques Monasch en zijn zogenaamde Nieuwe Wegen krijgen op dit moment sowieso hun 15 minutes of fame en na 15 maart 2017, met *nul (!)* zetel, volgens mij, gaan ze richting vergetelheid notabene, samen met VNL van Jan Roos/Joram van Klaveren/Louis Bontes en Forum van Democratie van blijkbaar o.a. Thierry Baudet en Paul Cliteur (als ze eventueel echt meedoen, wat betreft de volgende Tweede Kamerverkiezingen). Geen fan of stemmer van Denk maar deze nieuwe politieke partij gaan het Parlement in, neem ik aan, na 15 maart 2017, met rond 5 of 6 zetels of zelfs meer zetels, wie weet, neem ik aan. Ik gun sowieso mevrouw Sylvana Simons haar Tweede Kamer zetel, na al die nogal heftige ellende en continu moddergooien richting haar adres, de laatste tijd. Met andere woorden, like it or not, Denk is niet meer te stoppen, vooral met veel dank van de eindeloze polarisatie en discriminatie in de hele Nederlandse samenleving, o.l.v. natuurlijk Geert Wilders en zijn PVV, de laatste 10 jaar. Een heel fijne dag.

1 Reactie
Stella3
Stella330 nov. 2016 - 9:44

U neemt nogal wat aan in uw post...net als enkele dagen voor de amerikaanse verkiezingen houdt u er, neem ik aan, rekening mee dat uw aannames er naast zitten? Een hele prettige dag!

JanB2
JanB229 nov. 2016 - 23:57

Het is fraai: jarenlang meelopen op de beruchte 3e weg en pas nu die opeens dood lijkt te lopen snel zogenaamd nieuwe wegen inslaan. Ratten, schip etc. Nog iemand die deze man serieus neemt?

Perezoso
Perezoso29 nov. 2016 - 20:43

Wie heeft dit bedacht? Felix Rottenberg, in een poging nog wat volk voor ´links´ te redden? Zijn favoriet Asscher, tja dat schiet niet op... Samsom is niet meer te verkopen... Felix doet hier een Bolkensteintje? U weet wel, Wilders die voor de VVD rechts moest afdekken en zo mogelijk wat zetels bij ´links´ weg te troggelen?

1 Reactie
Jo Janssen
Jo Janssen29 nov. 2016 - 23:15

Ik denk dat de PvdA blij is dat ze deze querelant kwijt zijn. Het is, denk ik, een avontuur dat gaat mislukken, en Monasch zou beter over omscholing kunnen nadenken. Hij heeft niets, geen mensen die hem steunen, geen partijprogramma, geen statuten, niets.

Sonic2
Sonic229 nov. 2016 - 19:14

Het is onvoorstelbaar hoe enorm veel fouten Monasch maakt. Het is al heel ongeloofwaardig dat hij eerst uit de kamer zou gaan. Daarna komt hij terug voor een lijst trekker verkiezing. Dan trekt hij zich niet terug en vervolgens is het 1 groot fouten festival. Ten eerste: De zelf liefde van deze man. Alleen Wilders kan daar met zijn slaafse achterban enigszins mee weg komen. Ten tweede: Hij vindt het niet erg om PVV light genoemd te worden. Ik hoef niet met die enge club van Wilders geassocieerd te worden. Ik zie hun als een soort van rechts en ik ben niet rechts. Een mega blunder van Monasch. Daarnaast schurkte hij ook veel te innig tegen Geenstijl/ Geenpeil aan. Dat jaagt kiezers weg. Geenstijl trekt vooral PVV"ers en VVD'ers aan. Of FVD en VNL kiezers. Bovendien is Geenstijl/ Geenpeil een PVV bolwerk. Die kiezers krijg je in geen mogelijkheid weg bij Wilders. Monasch voerde nog campagne voor Melkert(!). Veel meer elitair ga je het niet krijgen. En deze man moet met Nieuwe Wegen de boel gaan veranderen. Dat is overigens ook een hopeloos slechte naam. Dat bekt niet lekker. Bovendien is het een hopeloze propositie om PVV achtige mensen voor je partij te winnen. Die mensen stemmen toch wel PVV. Ik kan het ze in hun positie niet eens kwalijk nemen. Roos, Baudet, Monasch zijn nog verschrikkelijker als Wilders. Zo ver dat mogelijk is. Een hopeloze poging.

Mike_DB
Mike_DB29 nov. 2016 - 12:57

Goed dat er eindelijk weer eens een geluid van links komt dat niet lijkt te zijn gevormd in een faculteit Politieke Wetenschappen, Communicatie of ´Gender Studies´. Zo´n beetje heel links is de afgelopen decennia veranderd in een beweging met als doel het afsteken van donderpreken tegen heel gewone mensen. Over al hun verschrikkelijke zonden. Zo zijn ze allemaal racistich, xenofoob, neo-koloniaal, seksistische handlangers van het patriarchaat en boze blanke-ik-bedoel-witte mannen die te veel vlees eten. En hun zorgen zijn hooguit symptomen van hun domheid ('de mondialisering maakt de wereld te complex voor ze') of hun nostalgie naar de slavernij. Of Jacques Monasch een opportunist is, is irrelevant. De enige politici die niet opportunistisch zijn, zijn degenen die nooit iets kunnen veranderen in de echte wereld. De PvdA vertegenwoordigt ondertussen vrijwel niemand meer die geen deel uitmaakt van de baantjescarroussel in de (semi-)publieke sector. Anderen hebben dan ook niets meer te zoeken bij die partij.

2 Reacties
Sartre
Sartre29 nov. 2016 - 19:51

+1 Juist dit soort types heeft de PvdA nodig om electoraal nog iets voor te stellen. Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat de PvdA nog ergens voor stond, een programma had, politici die aanspraken. Die tijd is al lang voorbij. De PvdA is al lang geleden de weg totaal kwijt geraakt, genderstudies, slavernij, anti zwarte piet, je wordt er niet vrolijk van. Niet dat ik die Monasch zo'n hoogvlieger vindt of zijn standpunten allemaal onderschrijf, maar nog altijd beter dan de huidige PvdA.

Sartre
Sartre29 nov. 2016 - 19:52

Oeps ik vind.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten29 nov. 2016 - 11:14

Hmm. |Als ik het zo zie wordt het vooral een middenstandpartij.

2 Reacties
Staart2
Staart229 nov. 2016 - 12:55

Als middenstander beviel het voorlopige partijprogramma van nieuwe wegen mij absoluut.Dat deze partij de goede punten van andere partijen bij elkaar smeed tot haar partijprogramma vind ik geen enkel probleem.Het opnemen van een beperkt aantal vluchtelingen en deze de kans geven hier een goed bestaan op te bouwen lijkt me prima.Ook de invloed van Brussel terug brengen tot nul kan ik waarderen.Het feit dat van mijn belastinggeld iets naar het salaris van Timmermans of Junker gaat vind ik tenenkrommend.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten30 nov. 2016 - 1:37

Hmm, oneens, maar moet je zelf weten. Waar ik wel aan twijfel is of die middenstanders wel zo veel zin hebben om op een ex-PvdA'er te stemmen en of flexmoede werknemers wel zo veel zin hebben om voor ene partij te stemmen die dat middenstandsgambiet zo kiest. Volgens mij overlappen die belangen toch niet helemaal.

bob b.
bob b.29 nov. 2016 - 10:43

Het lijkt alsof hij ook een graantje wil meepikken van het meelijden offensief dat rechts en links nederland lijkt te verbinden. Ben ik nou de enige die vindt dat die hele conservatieve gelegenheidscoalitie van zgn links en dom rechts een grote opportunistische en egocentrische bende is? Van rechts zijn we niet beter gewend en de zich links noemende lieden ontpoppen zich nu als wat ze altijd al waren, aartsconservatieve egoistische uitvreters.

2 Reacties
Joost2
Joost229 nov. 2016 - 12:28

Ik vind dat ook.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 nov. 2016 - 18:14

bis

Joost2
Joost229 nov. 2016 - 10:28

"Goed dat die PVV-stemmers het over de Islam hebben. Daar hoor je inderdaad niemand over. Nooit. #Pauw" -Nadia Bouras Wel fijn dat in dezelfde uitzending de PVV-stemmers ook aangaven tegen de EU te zijn, waren we anders ook niet opgekomen. Tegen de islam en de EU dus, verrassend inzicht! Was dit inzicht er echt nog niet toen ze bij voorgaande praatprogramma's mochten aanschuiven? Het zogenaamde tijdperk dat ze nog niet gehoord werden..... Ook dat PVV-stemmers bestaan uit mensen met een verschillend opleidingsniveau is voor sommige mensen misschien een eyeopener, maar dit kennen de meesten toch ook wel uit de voorgaande statistieken omtrent verkiezingen. Laagopgeleiden en ouderen zijn echter wel de grootste groepen die op de PVV stemmen. En dat mensen liever niet willen vertellen op wie ze stemmen is niet alleen inherent aan PVV-stemmers, dat is een aanname die nergens op gebaseerd is en moeilijk te controleren valt. Zowel voor als na de PVV waren en zijn er mensen die liever hun stemkeuze niet kenbaar maken, ook hier geen schokkende onthulling dus. Het zijn dus allemaal zaken over de PVV en haar aanhang die al eens verteld zijn en eindeloos herkauwd worden, omdat de PVV-stemmer zogenaamd niet gehoord wordt en wordt weggezet, terwijl die partij juist zelf andere kiezers vaak wegzet als eurofielen, multicultiknuffelaars, collaborateurs en wegkijkers. Het zou men dan juist sieren als men ook eens kiezers van al die andere partijen zou uitnodigen, dat zou pas wel iets nieuws namelijk!

5 Reacties
Joost2
Joost229 nov. 2016 - 10:52

De groep die het meest het podium benut, jankt ook het meest dat ze niet gehoord worden.

Eindbaas3
Eindbaas329 nov. 2016 - 11:35

Joost!, je bedoelt de groep ZwartePiet-haters?

Savage2
Savage229 nov. 2016 - 13:11

Je hebt helemaal gelijk ik zou graag meer debatten willen zien en misschien ook met de "gewone" mensen. Soms is het ook goed om te laten zien dat we nog steeds een goed gesprek kunnen hebben over de politiek ondanks dat mensen verschillen in mening. Elkaar constant namen geven en elkaar als een soort karikatuur neerzetten is een teken dat er geen gesprekken meer gevoerd worden.

Appi Mohamud
Appi Mohamud29 nov. 2016 - 14:13

Eindbaas. Dankzij al die rascistisch bagger en bedreigingen hebben de Gario groep echt wel door dat ze gehoord worden, ze beweren ook nergens dat ze niet gehoord worden. Alleen dat ze niet begrepen worden en de staat ze op hun rechten benadeelt. Je kam ook wel begrijpen welke andre groep altijd roept dat niemand naar ze luisterd. De zogenaamde "gewoone man stem".

Jo Janssen
Jo Janssen29 nov. 2016 - 23:27

Een coalitie van sub-sahara Afrikanen en Aziaten ( zeer ruimdenkend en bereid tot leren ) met SP, PvdD, Piraten en Baudet? Interessant, we wachten vol spanning de coalitie besprekingen af.

msj_meijerink
msj_meijerink29 nov. 2016 - 9:59

De een koopt een motorfiets om zijn midlife crisis te overwinnen of een zeilboot (bij voorkeur GEEN Schakel maar een snelle cat), de ander richt een politieke partij op om zijn privé-ei kwijt te kunnen. Beide kosten veel energie en geld en leveren doorgaans niets op!

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus29 nov. 2016 - 12:09

"de ander richt een politieke partij op om zijn privé-ei kwijt te kunnen" Die heeft kennelijk niet begrepen dat met een tweede leg op middelbare leeftijd iets heel anders wordt bedoeld.

msj_meijerink
msj_meijerink29 nov. 2016 - 21:12

@Piet Als dat nu alles is dat Jacques niet helemaal heeft begrepen, want Geert-light (een mooi pleonasme) werkt niet zonder die gek aan het roer.

[verwijderd]
[verwijderd]29 nov. 2016 - 9:54

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 nov. 2016 - 12:39

Wij kankeren op de Islam, u stemt op ons (PVV) Wij kankeren op het neo-liberalisme, u stemt op ons (SP) Wij kankeren op economisme, u stemt op ons (GL) Wij kankeren op consumentisme, u stemt op ons (PvdD) Wij kankeren op onszelf, u stemt op anderen (PvdA) Wij kankeren op individualisme, u stemt op ons (CDA) Wij kankeren op de PvdA en PVV, u stemt op ons (VVD) Wij kankeren op de tijd die te snel vooruit gaat, u stemt op ons (CU, SGP) Wij kankeren op uw kinderen en kleinkinderen, u stemt op ons (50+)

Savage2
Savage229 nov. 2016 - 13:25

Ik kan je punt ergens wel begrijpen het lijkt of we omkomen in reactionaire stromingen. Maar je kan niet ontkennen dat vele partijen zijn afgeweken van oorspronkelijke ideologie, bij de sociaal-democraten is dit goed zichtbaar. Beschermen van werkende klasse betekent ook bescherming van migranten, omdat vooral de lage werkende klasse hier onder leidt. Zelf vind ik wel dat VNL een verademing is en niet zo erg een reactionaire beweging is. Ze hebben in ieder geval een ideologische basis in het klassiek-liberalisme. Zelfs Hayek was tegen de EU, dus als liberaal hoef ik me daar niet voor te schamen om er ook tegen te zijn.

Savage2
Savage229 nov. 2016 - 14:31

@ jansen & jansen Ik gebruik dat woord liever niet, maar ik heb een hekel aan identiteitspolitiek dus stem ik VNL.

Ryder
Ryder29 nov. 2016 - 16:56

"Zelf vind ik wel dat VNL een verademing is en niet zo erg een reactionaire beweging is." Het is VVD in de overdrive. Lees alle punten maar na. Ik zou niet weten hoe je dat wel moet noemen als het niet reactionair is.

Savage2
Savage230 nov. 2016 - 16:01

@ ryder Het is klassiek-liberaal niet neo-liberaal, Kleine overheid, sociale vrijheden en economische vrijheden. Dat noemen ze principieel. Kapitalisme in plaats van het lobby-kapitalisme wat we nu hebben.

Albert Einstein
Albert Einstein29 nov. 2016 - 9:51

Ik vind het een beetje flauw om Monasch te verwijten dat hij jarenlang deel heeft uitgemaakt van de partij die hij nu zo verkettert. Dat geldt in principe voor elk kamerlid dat uittreedt. Die krijgt gaandeweg meer bedenkingen, en op een gegeven moment is de maat vol. He zo zomaar kunnen dat hij de PVDA juist redt van de ondergang. Alleen heeft die PVDA dan vanaf maart 2017 een andere naam.

1 Reactie
Eindbaas3
Eindbaas329 nov. 2016 - 11:36

De 2 sokpoppen van Erdogan hebben toch ook jarenlang deel uitgemaakt van de PvdA die zij nu racistisch noemen?

Sjaak4
Sjaak429 nov. 2016 - 9:33

Eindelijk eens een progressieve linkse partij inplaats van de repressieve huidige linkse partijen. De PVDA bestaat over een paar maanden niet meer, nieuwe wwgen wel.

rechtdoorzee
rechtdoorzee29 nov. 2016 - 9:02

Zijn ogen zijn open gegaan blijkbaar,die nieuwe wegen zijn niet nodig. Hopelijk zijn er nog meer linksmensen wiens ogen ook open gaan voor de realiteit.

frankie48
frankie4829 nov. 2016 - 8:31

Trouwens in dezelfde uitzending van Pauw kun je mooi zien hoe de gevestigde orde in de media, die elke dag via onze televisiebuis de huiskamers binnenkomt, reageert als ze worden aangevallen omdat zij niet totaal vernieuwd bezig zijn en worden verweten dat zij met de huidige macht alleen maar kunnen meepraten. Jeroen Pauw houdt daar niet zo van, en gaat dan onze volksvertegenwoordiger M. Thieme van de PvdD die al meerdere jaren in de Tweede Kamer zit, wegzetten als iemand zonder enige levenservaring, en dan wordt je ineens niet meer aangesproken met "u" maar wordt je even terechtgewezen met de opmerking "jonge dame". http://pauw.vara.nl/media/367229 Op 22:28.

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 nov. 2016 - 12:33

Kortom, levenservaring doe je op door lang een stoeltje in de tweede kamer in te nemen?

frankie48
frankie4829 nov. 2016 - 16:19

Beste J & J, Misschien is het uw nog niet opgevallen maar M. Thieme is geen jonge blom meer, maar gewoon een vrouw van middelbare leeftijd! Maar in uw beleving kan geen één volksvertegenwoordiger van welke leeftijd dan ook levenservaring hebben opgedaan, en daarom mag je door de eerste beste clown die zich in zijn kruis voelt aangetast op de tv, maar weggezet kunnen worden als een soort snotneus?

Jo Janssen
Jo Janssen29 nov. 2016 - 23:24

Pauw glijdt wel vaker uit wat vrouwen betreft. Hij vindt zichzelf een aantrekkelijke charmeur en gaat er in gemakzucht van uit dat iedereen dat vindt. Soms beseft hij dat dat niet zo is, en dan wordt hij heel even venijnig. En dan wordt hij weer professioneel en herstelt zich. Ik heb dit zo vaak bij hem gezien, vooral bij slimme vrouwen die wat voorstellen. Daar weet hij eigenlijk geen raad mee.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon29 nov. 2016 - 8:24

Helder verhaal van Monasch. Ik vond echter het gebrek aan politiek inzicht bij Mw Thieme ontluisterend. De opmerking van de lijstrekker van de dierenpartij dat "Nieuwe wegen" een "One-issuepartij" zou zijn, was ronduit hilarisch. Daarna kakelden de dames van de Pvdd vrolijk verder. Dat Ewald Engelen zich bij deze partij van de chemtrail-believers en andere aluhoedjes-figuren heeft aangesloten, vind ik onbegrijpelijk.

3 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon29 nov. 2016 - 8:30

Lijsttrekker

Marri2
Marri229 nov. 2016 - 11:18

Ewald Engelen : dat is die zelfverklaarde deskundige die zich " financieel geograaf" mag noemen. Probeert u eens na te gaan wat dat vak inhoud en hoeveel. collega's hij heeft en dan zal het u niet meer. verbazen dat hij zich bij de PvdD heeft aangesloten

jillesdykstra
jillesdykstra29 nov. 2016 - 18:25

Kennelijk nooit het boek van Engelen gelezen over het bankvolk, of diens artikelen bij Follow The Money. Wat hij bij de dierenclub moet, vraag ik me ook af.

Brave Hendrik3
Brave Hendrik329 nov. 2016 - 8:15

Ach, ja, die Jacques. Vier jaar lang in de bankjes van de Tweede Kamer gehangen, zonder boe of bah, om op het moment dat-ie niet herkozen dreigt te worden d'r met zijn zetel vandoor te gaan. Het is Geert W. all over again. En ook des Geerts: het bijeen sprokkelen, te hooi en te gras, van willekeurige populaire standpunten, om aldus een programma te suggereren. En dat allemaal voor de briesende bozerds, die, zo bleek in diezelfde uitzending, van voren niet weten dat ze van achteren leven. Ja, zelfs als ze door Wierd Duk, de als journalist vermommende PVV-bons, gesouffleerd werden, d'r niet in slaagden één coherente gedachte de ether in te slingeren. Nee, alle vooroordelen over 't PVV-volk werden weer eens dubbeldik bevestigd: fascisten van top tot teen; - en knurftig dom.

4 Reacties
Brave Hendrik3
Brave Hendrik329 nov. 2016 - 8:18

..vermomde...

geen-mening
geen-mening29 nov. 2016 - 8:52

Gek toch eigenlijk dat je gelijk de parallellen trekt met de PVV. Niet dat die er niet zijn natuurlijk, maar waarom niet DENK, WNL of 1 van die andere zetelrovers die het geprobeerd hebben de afgelopen jaren? en dan iedere PVV stemmer gelijk weer even over 1 kam scheren, als Wilders dat doet m.b.t. islam of marokkanen schreeuw je, je ongenoegen van de daken maar voor jou geleden andere regels begrijp ik? De tunnelvisie en fixatie die vele hier richting de PVV uiten is zorgwekkender dan de PVV en haar stemmers hoor. Als zelf zichzelf beschaafd vinden de mensen niet meer in staat zijn om gewoon objectief naar de wereld, de hele wereld (niet alleen hun stukje), te kijken is een oplossing voor polarisatie verder weg dan ooit. Ondertussen lachen Wilders en de zijne zich de ballen uit hun broek want door die fixatie van jullie en de media hebben jullie de PVV alleen maar gemaakt net als nu met DENK gebeurt. Als de lokale dorpsidioot onzin loopt uit te kramen op het dorpsplein loopt iedereen er voorbij zonder er aandacht aan te schenken, zo wordt het niet groter dan het is, het is toch vreemd dat men bij Wilders en DENK (de politieke dorpsidioten) juist het tegenovergestelde doet met tegenovergesteld effect. Iedereen verzamelt zich nu om te kijken wat er gaande is en waarom men zich toch zo druk maakt.

MarcoG
MarcoG29 nov. 2016 - 9:03

is dat nu lekker wakker worden Lubbe, zo in de morgen even andere mensen afzeiken zodat je jezelf lekker superieur kan voelen als de zeer slimme en sociaal begane Lubbe?

Brave Hendrik3
Brave Hendrik329 nov. 2016 - 11:48

Zowel Jacques als Geert gingen er - m.i.! - met hun zetel vandoor toen 't zo goed als zeker was dat ze hun plekje op het pluche gingen verliezen. Bij DENK en VNL zat dat wat anders in elkaar. Bij Pauw zaten vier PVV'ers aan tafel (bij nader inzien bleken dat er 3 en een heel vage christen te zijn) die door Wierd Duk zorgvuldig uit honderden briefschrijvers waren geselecteerd. En die PVV'ers bleken stuk voor stuk - helaas, ik kan het ook niet helpen - halfgaar en vol-malloot te zijn. Het staat eenieder vrij om met de handen voor zijn ogen en vingers in zijn oren langs de dorpsidioten te lopen. Maar daardoor worden ze niet minder idioot, en - belangrijker - daarmee worden ze niet geholpen. Het is louter uit goedertierenheid en medeleven dat we aandacht aan hen schenken. Verdorie, het zijn toch ook mensen?

frankie48
frankie4829 nov. 2016 - 8:13

Een nieuwe sociale economie bij de nieuwe partij NW van Jacques Monasch? Wel weer één waarbij je slachtoffers van het huidige neoliberale systeem gaat laat werken tegen een vergoeding die vergelijkbaar is met het inkomen die mensen in de bijstand ontvangen, en dan daar iets bovenop natuurlijk volgens Jacques! Maar wat daar nieuw aan is, dat ontgaat mij totaal. Want dit is overduidelijk oude PvdA wijn die door de politieke partij Nieuwe Wegen van Jacques Monasch in nieuwe zakken wordt gepresenteerd. Maar laten we eerlijk zijn, dan ben je veertiger, vijftiger of zestiger en dan heb je omdat je 20- tot 40 jaar gewerkt hebt een bepaalde loonopbouw gekend waarop je normaal gesproken je vaste lasten hebt kunnen afstemmen, dan moet het als slachtoffer door het politieke neoliberale wanbeleid van dat zelfde tuig wat nu een nieuwe partij opricht, toch een verademing zijn dat hij u nu niet vergeet, en hij u als slachtoffer een nieuwe baan in het vooruitzicht gaat stellen waarmee je in ieder geval tot aan je pensioen 120% van het sociaal minimum gaat verdienen. Ja, en dat durven we dan ook gewoon een nieuwe sociale economie te gaan benoemen!

rbakels
rbakels29 nov. 2016 - 8:00

Sneu type. terecht werd hij zelfs door zijn mede-gasten gefileerd: hj heeft nauwelijks een plan, hij heeft alleen maar een "me too" beweging die aan elkaar hangt van electoraal opportunisme: sociaal met een flinke scheut PVV. Intussen loopt het aantal nieuwe vluchtelingen zo hard terug dat het COA veel mensen moet ontslaan. Van sociaal gesproken ...

2 Reacties
frankie48
frankie4829 nov. 2016 - 8:46

Beste Frits, Inderdaad over hoe sociaal kun je zijn als je de volgende vraag van een verslaggever zo gaat beantwoorden, "en wat nou als de vluchtelingenstroom weer gaat toenemen". "Ja, nou het personeel is wat dat betreft niet zo groot probleem met de huidige flexcontracten, wij zitten meer met de locaties die er dan niet meer zijn, en daarom moeten we niet alle locaties gaan opdoeken."

M4
M429 nov. 2016 - 11:04

Meneer Frits, over sneue types gesproken, hoe vaak bent u op dit forum gefileerd?, waarom loopt het aantal nieuwe vluchtelingen zo terug?, het Turkije akkoord wellicht, waar u zo op tegen was?. Of bedoeld u met, Van sociaal gesproken, dat we het aantal toe te laten vluchtelingen moeten verhogen/constant moeten houden, om de werkgelegenheid bij het COA te waarborgen. Een flink stuk van de maatschappelijke onvrede hebben wij te danken aan ethische warhoofden zoals u.