Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pauw: De grenzen van de vrijheid van meningsuiting

  •  
13-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-12-13 om 07.42.03
Geert Wilders werd vorige week wereldnieuws nadat hij schuldig werd bevonden aan discriminatie en groepsbelediging. Iets wat voor zijn aanhangers reden was hem in de peilingen naar 36 zetels te duwen. Volgens CDA-lijsttrekker Sybrand Buma is de kritiek van Wilders ondermijnend voor de rechtstaat en is beledigen geen vrijheid van meningsuiting.
En wat moeten we denken van Wilders’ uispraak ‘Ik maak schoon schip als premier’, afgelopen weekend in De Telegraaf? Dat werd uit het interview niet duidelijk. Volgens Paul Jansen, hoofdredacteur van de Telegraaf, was dat omdat er beperkt tijd was voor het interview en de dienstdoende journalist daarom niet heeft doorgevraagd. Desondanks koos de Telegraaf er wel voor juist die uitspraak in chocoladeletters op de voorpagina te zetten. Bij Pauw een gesprek over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting met Sybrand Buma en Paul Janse.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.