Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Paus Geert en de Rechtse Kerk

  •  
09-01-2017
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
540 keer bekeken
  •  
4881934955_ec580aaeb1_z

© cc-foto: Roel Wijnants

Journalisten als Wierd Duk zijn selectief op jacht naar alle mogelijke manieren om de multiculturele samenleving te problematiseren en bevolkingsgroepen te demoniseren
“Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45 procent als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd” staat er in het interview van Wierd Duk met socioloog Ruud Koopmans in het AD vorige week. Heel Nederland is wederom in rep roer voor het zandkleurig gevaar wat de Islam heet. Gelijk erna tweette Geert Wilders ‘’WE MUST DEISLAMISE IN ORDER TO SURVIVE en After 15 march we will drain the swamp in the Netherlands.”
In het interview met Koopmans wordt er wederom het clichébeeld gecreëerd dat er in Europa miljoenen geradicaliseerde moslims rondlopen die, verblind door ideologische razernij, kotsen over ‘onze manier van leven’. Ze wachten heimelijk in de schaduwen tot ze onze vrouwen kunnen verkrachten, de mannen kunnen uitmoorden en een kalifaat kunnen stichten. Oftewel de moslims als tikkende tijdbommen. Het interview is zoveelste herhaling van de inmiddels ingeburgerde retoriek over de moslims en islam in de Nederlandse media. Een gemiddeld artikel, interview, column en/of opiniestuk over moslims en de islam in en buiten Europa bevat bijna altijd de volgende elementen:
 • De islam is een achterlijke en mensonterende godsdienst
 • De islam is de enige of belangrijkste verklaring voor gewelddadige extremisme en terrorisme
 • Moslims zijn slecht geïntegreerd en vormen een mogelijk gevaar voor onze samenleving
 • Islamitische vrouwen zijn allemaal onderdrukt
 • Er is een gebrek aan zelfkritiek in de islamitische gemeenschap
 • Moslims moeten zich vaker en harder uitspreken tegen terreur
 • Moslims vermoorden de Nederlandse identiteit en normen en waarden. Oftewel de Nederlandse samenleving islamiseert.
 • De Nederlandse grenzen moeten dicht en/of beter bewaakt worden vanwege het gevaar van de vluchtelingentsunami uit islamitische landen
 • De linkse kerk is verantwoordelijk voor de opkomst van populisme
 • Ik ben geen racist of xenofoob, maar enkel kritisch
 • Niemand wil de inhoudelijke discussie met mij aan
Waarom dit interview nu en op deze manier, vragen velen zich met mij af. Is het oprechte journalistieke interesse, gezien de recente aanslagen in o.a. Berlijn en Istanbul, of propagandistische indoctrinatie van de samenleving dat de islam de enige of belangrijkste verklaring is voor terreur en moslims in de samenleving een gevaar vormen? Wierd bepleit waarschijnlijk het eerste. Ik bepleit in ieder geval het laatste.
Framing Kritiek is een noodzaak. Echter polarisatie, vervreemding, radicalisering en terreur continue reduceren tot enkel religie en/of cultuur is goedkoop scoren en onjuist. Wierd Duk is hiermee geen vreemde eend in de bijt. Hij wordt vergezeld door een steeds groter wordende groep professionals die beweren enkel met feitelijkheden bezig te zijn en wegDuken achter hun professie. In de praktijk betekent het dat ze selectief op jacht zijn naar alle mogelijke manieren om de multiculturele samenleving te problematiseren en sommige bevolkingsgroepen te framen en/of te demoniseren.
Deze ‘voorvechters’ van het vrije woord en ‘verdedigers’ van onze normen en waarden zijn evenwichtskunstenaars die uitstekend weten te balanceren binnen de grenzen van de journalistiek en wetgeving. Ze veinzen ethisch te zijn en wassen keer op keer hun handen in onschuld. Op deze manier Du(i)ken zij weg voor elke vorm van verantwoordelijkheid voor datgene wat ze gezegd of geschreven hebben. Met verwijten zoals jij-bakken, jammeren, klagen en getrol van hun volgers smoren zij elke vorm van kritiek. Ze wringen zich in allerlei bochten om zichzelf als slachtoffer van de gevestigde orde en de linkse kerk te presenteren.
Rechtse kerk Dit terwijl ze zelf een onderdeel van diezelfde gevestigde orde zijn en een eigen kerk hebben. Een rechtse kerk die inmiddels vele malen groter is dan van de ‘moraalridders en azijnpissers’ op links. Overigens zitten zowel links als rechts regelmatig gezamenlijk in dezelfde kerk zonder het door te hebben van elkaar. De rechtse kerk is geïnspireerd op wijlen Pim Fortuyn, die nu als een Messias wordt gezien. Fortuyn inspireerde voor en na zijn dood vele discipelen, waaronder de stichter en allereerste Paus van de rechtse kerk Geert Wilders I.
Hoewel ik betwijfel of Fortuyn blij zou zijn met de manier waarop de grootste haatprediker van Nederland om is gegaan met zijn nalatenschap, is dat voor nu niet relevant. Want Paus Geert I doet het meer dan goed. Uitstekend zelfs.  De rechtse kerk zit stampvol met goedgelovige en trouwe volgers en wordt voller en voller. Ook inspireert hij andere huisjes die zich heilig voordoen zoals een VVD, CDA, SGP, VNL en FvD. Allen hebben Wilders zijn retoriek en soms ideologie overgenomen in hun orgastisch verlangen naar electoraal gewin.
De rechtse kerk (en de linkse die regelmatig met ze meedoet) is groter dan alleen Paus Geert I. Zij bestaat uit een steeds groter worden groep kardinalen (David Pinto, Afshin Ellian, Theodor Holman, Paul Cliteur, Theo Hiddema, Ruud Koopmans, Jeroen Pauw, Andries Knevel, Thijs van den Brink, Wierd Duk, Paul Scheffer, Joost Niemoller, Frits Bolkestein, Bart Schut, Leon de Winter, Jan Dijkgraaf, Jan Roos, Annabel Nanninga, Thierry Baudet, Bas Paternotte, Gert Jan Geling, Yernaz Ramautarsing, Celal Altuntas, Youri Albrecht, Bert Brussen, Marianne Zwagerman, Ebru Umar, etc.). Middels een geoliede propagandamachine bestaande uit steeds meer (online) haatpaleizen en haatpredikers verspreidt de rechtse kerk haar ideologie. Waar eerst vooral Geen Stijl, The Post Online, Jalta, Elsevier en De Dagelijkse Standaard fungeerde als haatpaleizen, zijn inmiddels ook de grotere namen als o.a. de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de NPO (on)bewust een onderdeel geworden van de rechtse propagandamachine.
Als ik meega in de logica en manier van propaganda bedrijven van de rechtse kerk, kan ik enkel en alleen nog maar concluderen dat:
 • De rechtse kerk en haar volgelingen zich vaker en harder moeten uitspreken tegen racisme, discriminatie, uitsluiting en rechtsextremisme.
 • De rechtse kerk het ontbreekt aan zelfkritisch en zelfreinigend vermogen
 • De rechtse kerk en haar volgelingen slecht geïntegreerd zijn en het grootste gevaar voor onze samenleving vormen
 • De rechtse kerk haar volgelingen misleidt en onderdrukt middels populisme en het gebruik van selectieve waarheden
 • Paus Geert I en zijn kardinalen fundamentalistisch zijn en wegDuken voor de verantwoordelijkheid die bij hun professie hoort
 • De rechtse kerk de enige of belangrijkste verklaring is voor de opkomst rechtsextremisme en rechts terrorisme
 • De rechtse kerk de Nederlandse identiteit en de Nederlandse normen en waarden vermoord en verkracht
 • De rechtse kerk een achterlijke en mensonterende ideologie is/heeft
 • De rechtse kerk dicht moet en/of haar grenzen beter bewaakt moeten worden vanwege het gevaar van een nationaalsocialistische tsunami
Tot slot nodig ik alle kardinalen uit om onder het genot van een Marokkaanse muntthee een inhoudelijk gesprek, discussie of debat aan te gaan over de multiculturele samenleving, polarisatie, racisme, discriminatie, uitsluiting, vervreemding, radicalisering, terrorisme, integratie, identiteit, normen, waarden, etnisch profileren, jeugdwerkloosheid, onderwijssegregatie, arbeidsmarktdiscriminatie, de Europe Unie en al die interculturele en sociaalmaatschappelijke onderwerpen waar ze zo kotsmisselijk van worden en/of een duidelijke mening over hebben.
Een gezegende groet van een Arabisch Turkse Tukker uit de linkse moskee.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.