Joop

Partij voor de Dieren stevent af op verdubbeling zetels

  •    •  
16-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
PvdD bijeen na verkiezingen

© 2017-03-16 12:01:35 DEN HAAG - Marianne Thieme (L) snijdt de taart aan, samen met de nieuwgekozen Kamerleden, na de goede uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in de fractiekamer van de Par

De Partij voor de Dieren (PVDD) krijgt relatief weinig aandacht in de media, zeker in vergelijking met kleinere populistische partijen als Denk en Forum voor Democratie, toch wordt de partij elke verkiezing weer een beetje groter. De partij rekent bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op een verdubbeling van het zetelaantal.
De partij maakte zich in Amsterdam populair met maatregelen als een verbod op ongeadresseerd drukwerk (tenzij ze een ‘Ja-Ja-sticker’ op hun voordeur plakken) en een verbod op het oplaten van ballonnen. Maatregelen die het haalde ondanks het feit dat de partij maar een zetel in de raad innam. In het verkiezingsprogramma van Nijmegen wordt gepleit voor afschaffing van de hondenbelasting, een verbod op evenementen met dieren en verplichte vergroening van straten en tuinen. En alle lokale programma’s willen beleid dat vegetarisme ‘stimuleert’.
Onverdoofd slachten Landelijk heeft de Partij voor de Dieren een nieuwe poging aangekondigd om onverdoofd slachten te verbieden. Tien jaar geleden werd een soortgelijk plan gelanceerd, dat na hevige maatschappelijke discussie in 2012 sneuvelde in de Eerste Kamer. Partijleider Thieme heeft nu opnieuw een initiatiefwet voorgelegd aan de Raad van State, waarin staat dat dieren voor ze geslacht worden altijd moeten worden bedwelmd. Daarmee zou een einde komen aan de uitzondering die nu geldt voor halal en koosjer slachten. Een overgangsperiode van vijf jaar moet slachterijen in staat stellen om met aanpassingen te komen.
De PvdD doet woensdag mee in vijftien gemeenten door het hele land. Ondanks een groeiend ledenaantal blijkt het in de praktijk lastig om voldoende kandidaat-raadsleden te vinden. Volgens Lieke Keller, campagneleider en directeur van het PvdD-partijbureau, is dat te wijten aan een gebrek aan politieke ambities bij leden alsmede de – in vergelijking met andere partijen – strenge screening. Toch is Keller zeer tevreden met de positie van de PVDD in het politieke landschap, vertelt ze in het AD :
Het gaat ons niet om macht, maar om invloed. Kijk naar Amsterdam, waar we met slechts één zetel ontzettend veel voor elkaar hebben gekregen. Sinds onze oprichting, ruim vijftien jaar geleden, groeien we gestaag door. We zijn een blijvertje geworden. Kiezers die ons eerst niet kenden, lieten zich weerhouden door onze partijnaam. Alsof we alleen voor dieren opkomen. Nu ontdekken steeds meer mensen dat veel breder kijken. We hebben ook standpunten over de zorg, economie en veiligheid.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (82)

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 9:32

Het is rpima dat de PvdD voor dieren opkomt, maar dat Nederland voor dieren opkomt is iets nieuws. Laat ik het anders zeggen: Stel je voor, ik ben moslim of jood en wil slachten zoals de bijbel zegt dat het moet (islamieten hebben hun slachtwetten uit het oude testament). Onverdoofd en zeker zijnde dat alle bloed het lichaam heeft verlaten. Nu zeggen de Nederlanders dat dat wreed is en daarom niet mag. Nu kijkt Moses of Mo om zich heen en ziet bio-megastallen met daarin kippen met gebroken poten, varkens met zweren, kistkalveren die niet meer de kist uit kunnen, dieren die nooit daglicht zien. Weet je wat Moses of Mo dan denken: "Nederlanders zijn vuile hypocrieten, ze zeggen dat wij wreed zijn, maar zij zijn duizend keer zo wreed, en driekwart van hun wreedheid is ook nog niet eens voor eigen eten bestemd maar voor de export." Ik kan me heel goed voorstellen dat Mo en Moses zeggen dat de Nederlanders racisten zijn die aan Mo of Moses willen verbieden wat ze zelf duizend keer zo erg fout doen. De nazi's deden het ook, ze verboden het ritueel slachten, want dat was wreed. Auschwitz was niet wreed, ritueel slachten was wreed. Daarom, je kan het de PvdD niet verwijten, dat wetsvoorstel, maar waar zijn hun prioriteiten? Er zijn wel andere dingen aan de gang met dieren, in dit hypocriete kikkerlandje.

7 Reacties
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)18 mrt. 2018 - 19:01

Dus omdat we zelf wreed met dieren omgaan (dit ben ik trouwens met je eens) moeten we extra wreedheid van uit 2 minderheidsgroepen maar gewoon toestaan? Ondanks dat het voor de rest van de bevolking strafbaar is?

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 21:05

"Dus omdat we zelf wreed met dieren omgaan (dit ben ik trouwens met je eens) " Beste Big guy, In Nederland martelen we miljoenen dieren, dagelijks. Op volkomen legale wijze. Ik ben blij dat jij dit ook erkent. Ik kan het geen gezonde situatie vinden als we dat enkele minderheidsgroepen gaan verwijten, en de rest gewoon laten doorgaan. We zullen eerst de balk uit ons eigen oog moeten verwijderen, en daarna op zoek moeten gaan naar de splinter in andermans oog. We willen toch niet een hypocriete regering hebben?

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 mrt. 2018 - 12:14

Mo en alle andere Nederlanders zouden zich best wat meer mogen inspannen om de bio-industrie te bestrijden. Maar dat is geen reden om met het verbieden van onverdoofd slachten op de lange baan te schuiven.

vdbemt
vdbemt19 mrt. 2018 - 14:03

Maar dan heb je even uit het oog verloren dat, als er 1 partij is, die tegen de megastallenbio-industrie is, dat wel de Partij voor de Dieren is. Die kun je niet onder die hypocriete (wel biovlees eten, niet Islamslachten) scharen.

Tina Hosa
Tina Hosa19 mrt. 2018 - 16:03

"Maar dan heb je even uit het oog verloren dat, als er 1 partij is, die tegen de megastallenbio-industrie is, dat wel de Partij voor de Dieren is." Dat heb ik niet uit het oog verloren. Zoals je kunt lezen heb ik het in mijn reactie over Nederland, niet over de PvdD. Ik prijs de PvdD zelfs, maar ik klaag Nederland aan vanwege het op hypocrisie gebaseerde enthousiasme waarmee ze zich op het wetsvoorstel stort. Nederlanders eten per dag ongeveer 6000 varkens die op wrede wijze worden grootgebracht en geslacht, die komen grotendeels uit de bio-industrie. Ze eten stukken regenwoud, per seconde verschillende voetbalvelden groot. De hoeveelheid methaangas die wordt veroorzaakt is genoeg om een stad op te verwarmen. Zolang mensen met een kiloknaller in de boodschappentas zich tegen de rituele slachting keren, zolang deze mensen de overgrote meerderheid van Nederland uitmaken, beschouw ik Nederlanders als een ongelooflijk hypocriet volk, dat geen recht heeft om kritiek te hebben op rituele slacht. De Partij van de Dieren prijs ik, zoals ik al zei, maar ik zou ze nog meer prijzen wanneer ze zouden weigeren om een wetsvoorstel tegen de rituele slacht zouden indienen zolang Nederland zo verdergaat, want de Partij van de Dieren maakt zich hiermee, niet alleen zichzelf, maar heel Nederland onsterfelijk belachelijk. De PvdD geeft Nederland een schaamlap. Een aantrekkelijk lijkend begrip dat wordt gebruikt om onaangename feiten die erachter schuilen te verdoezelen En dat neem ik ze kwalijk. https://www.ensie.nl/anw/schaamlap

bako2
bako220 mrt. 2018 - 18:04

@DanielleDefoe 19 maart 2018 at 13:14 Mo en alle andere Nederlanders zouden zich best wat meer mogen inspannen om de bio-industrie te bestrijden. Toch wel lief van je dat je met Mo begint. Voor jou geldt eigen volk eerst dus niet. Of was het een foutje. Trouwens die Mo van je , is ook gewoon een Nederlander

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 mrt. 2018 - 8:05

bako 20 maart 2018 at 19:04 Ik reageerde op Tina. Dat Mo ook gewoon een Nederlander is, en dus medeverantwoordelijk voor de "balk" is nu juist precies wat ik zeg.

Joop den Uil
Joop den Uil18 mrt. 2018 - 7:49

een partij die zijn bestaansrecht en groei verdient door er alleen maar te zijn. Knap.

FransBrinkman
FransBrinkman18 mrt. 2018 - 7:14

'Dieren doden is niet sympathiek, maar het is onderdeel van het leven op aarde.' Vegetarisme is ook onderdeel van het leven op aarde, of zijn alleen uw opvattingen onderdeel van het leven op aarde?

msj_meijerink
msj_meijerink17 mrt. 2018 - 19:13

Shit, niet een maar twee bitterbal-bestrijders in de raad van Utrecht!

JanBakker2
JanBakker217 mrt. 2018 - 18:20

Lijkt mij niet vreemd gezien het feit dat ze zich in de 2e kamer ook meer dan verdubbeld hebben. Het gaat er om of ze ten opzichte van 2e kamerverkiezingen nog sterker gemaakt hebben met alle plaatselijke partijen is dat wat moeilijk.

ton14024
ton1402417 mrt. 2018 - 17:50

Mensen begrijpen een verdoving, dieren niet. Ik weet niet wat erger voor ze is, maar wel dat respect en vakkundigheid voorop moeten staan. Eis dat.

5 Reacties
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)17 mrt. 2018 - 22:59

"Mensen begrijpen een verdoving" Je hoeft een verdoving niet te begrijpen om het effect te voelen. Een kind begrijpt dat ook niet maar als dat kind geopereerd moet worden brengen we die toch maar even onder narcose. "Ik weet niet wat erger voor ze is, maar wel dat respect en vakkundigheid voorop moeten staan." Ik denk dat een dier dat zal worden geslacht meer heeft aan efficiëntie en veel minder aan respect, van respect hebben dieren al helemaal geen begrip. Bij een normale slachtmethode wordt gebruik gemaakt van een schietmasker. Daarmee wordt een stalen pin door de hersenen van het dier geschoten en is het dier in een fractie van een seconde hersendood. Bij ritueel slachten wordt de hals van het dier opengesneden en bloed het dood, dit kan meerdere minuten duren. En omdat het onverdoofd gebeurt maakt het dier die minuten bewust mee.

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 9:41

"Bij een normale slachtmethode wordt gebruik gemaakt van een schietmasker. " Ik hoor dat jij de slachterijen alleen van propaganda filmpjes kent. Nu de werkelijkheid: https://www.youtube.com/watch?v=M-aWfg2DTCw&has_verified=1

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)18 mrt. 2018 - 19:08

"Nu de werkelijkheid:" Dat is een ander land, we hebben het over de Nederlandse wetgeving. Overigens is wat op dat filmpje te zien is ook in België niet conform de wetgeving, en het slachthuis is daarop ook tijdelijk gesloten. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170403_02815007

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 21:18

"Overigens is wat op dat filmpje te zien is ook in België niet conform de wetgeving, " Het ging hier om het grootste slachthuis van België. Gelukkig heb je al toegegeven dat er in Nederland massaal dieren wreed worden behandeld. Je schreef om 20:01 uur: "omdat we zelf wreed met dieren omgaan " Dus ik neem aan dat je het met me eens bent dat jouw verhaaltje van een clean slachthuis dat netjes met dieren omgaat onzin is. Dat is alleen als een nette filmploeg een documentaire komt maken. Dieren worden vaak geslagen en geschopt tijdens transport, ze zitten regelmatig in de vrieskou of zomerse hitte dagenlang zonder eten of drinken in een vrachtwagen op weg naar een slachthuis in binnen of buitenland. Ik hoef toch niet uit te spellen op welke duizenden manieren wij respectloos met dieren omgaan? Dat is toch algemeen bekend? En dat er geen politie een vinger naar uitsteekt is toch ook bekend? Heb jij ooit gehoord van een transporteur die een bekeuring kreeg wegens dierenmishandeling omdat hij een varken met gebroken poot middels elektroshocks de slagerij injoeg? Jij zegt dat het een slachthuis was dat nu is gesloten. Dat kan. Maar dat het symptomatisch is en vaak voor komt, dat weet jij kennelijk niet. En dat dierenactivisten het nu aan het licht brengen met verborgen camera's wist je kennelijk ook niet? https://www.youtube.com/results?search_query=slachthuis Wat titels: Schokkende beelden uit slachthuis Izegem Gruwelijke beelden Frans slachthuis Slachthuizen staan niet altijd in een goed daglicht. (Zevenaar) Undercover in een Vlaams varkensslachthuis Tielt Weten koeien dat ze gaan sterven voor dat ze in het slachthuis worden gedood ? Misstanden Belgisch slachthuis Food inc ..Grootste slachthuis in de wereld Drekwerk: Helpen in een slachthuis Vleesvarkenshandel slachterij etc, etc.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)19 mrt. 2018 - 14:20

"Het ging hier om het grootste slachthuis van België." Soms worden wetten overtreden, dat gebeurt, en de politie/justitie grijpt in dat gevalin "Gelukkig heb je al toegegeven dat er in Nederland massaal dieren wreed worden behandeld. Je schreef om 20:01 uur: “omdat we zelf wreed met dieren omgaan ” Dus ik neem aan dat je het met me eens bent dat jouw verhaaltje van een clean slachthuis dat netjes met dieren omgaat onzin is. " Ik geef toe dat de manier in Nederland verre van ideaal is, maar ik heb nooit toegegeven dat in onze slachthuizen 'clean' of 'netjes' met dieren wordt omgegaan. Wat ik wel zeg is dat we niet extra onnodig lijden aan die industrie moeten toevoegen.

bako2
bako217 mrt. 2018 - 17:08

De mensen weten het gewoon niet meer. Genoeg van alle zgn Vrijheid en democratie partijen en vooral van de omhoog gevallen verwaande kwasten. Partij voor de Dieren is een mooi alternatief voor het gestoorde zooitje

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 mrt. 2018 - 16:56

Geweldige foto!

1 Reactie
Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 10:01

Jan Steen had er wel raad mee geweten. Heerlijke foto. De foto vertelt een verhaal. Een genrestuk, noemen we dat. Zo mogen ze ze wel vaker maken.

HM van der Meulen
HM van der Meulen17 mrt. 2018 - 15:21

Zou het voeren van linkse inhoudelijke politiek dan toch meer stemmen opleveren op den duur?

Tina Hosa
Tina Hosa17 mrt. 2018 - 15:03

Prachtige foto, trouwens.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194717 mrt. 2018 - 15:00

Met dit voorstel tref je de moslims en de joden. Het past goed in deze (verkiezings)tijd. Een verbod op kosjer slachten en antisemitisme waren altijd loten van een stam. De PVV moet de joods-christelijke traditie weer even opzij schuiven voor behoud van wat stemmen uit de hoek van de rechtse dierenbeschermers.

7 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe17 mrt. 2018 - 18:56

In Noorwegen is het bij wet verboden dieren onverdoofd de keel af te snijden. Moslims hebben zich daar na enig gemor bij neergelegd. Voor hen was het voldoende dat ook verdoofde dieren nog in leven zijn bij de slacht. Alleen de Joden wijzen iedere vorm van verdoving af.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)17 mrt. 2018 - 23:00

Waarom sleur je de PVV in dit artikel?

Klaas Punt
Klaas Punt18 mrt. 2018 - 6:47

Toen ik de eerste keer zag hoe een schaap de kop werd afgesneden was ik geschokt. Later zag ik dat degene die de slacht moest doen het schaap eerst tot rust bracht en het dier zich er als het ware bij neerlegde. Het blijft een bloedrig gebeuren. Frans, hoe je dit kunt verbinden met antisemitisme is mij een raadsel.

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 9:43

"Waarom sleur je de PVV in dit artikel?" Het is wel opvallend hoe de PVV mnoet konkelen om haar joods-christelijke waarde in overeenstemming te brengen met de wensen van de dierenvrienden (populisme). Daar zit een kink in hun logica. Dat is een goede reden om de PVV in de discussie te betrekken.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)18 mrt. 2018 - 19:09

"Het is wel opvallend hoe de PVV mnoet konkelen om haar joods-christelijke waarde in overeenstemming te brengen met de wensen van de dierenvrienden (populisme)." Zijn dierenvrienden nu populisten?

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 21:25

"Zijn dierenvrienden nu populisten?" Big guy, sorry dat ik me onnauwkeurig uitdrukte. De PVV zit duidelijk in een spagaat. Daarom is het interessant om de PVV in deze discussie te benoemen. (dat was je vraag) Jaren geleden richtte Dion Grauss de dierenpolitie op. Vriendelijk zijn voor dieren is belangrijk voor de achterban van de PVV Als de PVV zich tegen dierenvriendelijkheid zou richten zou dat veel stemmen kosten. Ook vorige week heeft Wilders, terwijl dieren aaien, campagne gelopen. Tevens is de PVV behoorlijk afhankelijk van joodse sponsors, en die zijn er op tegen dat Nederland de rituele slacht wil verbieden, en ze willen dat de PVV tegen een verbod stemt. Anders dreigen ze de geldkraan te sluiten. 'Joden teleurgesteld door PVV-verbod ritueel slachten', Dat zegt voormalig PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven dinsdag, nadat hij vorige week een reis langs de PVV-sympathisanten maakte. Het gaat om organisaties die Wilders hielpen bij fondsenwerving. https://www.ad.nl/binnenland/joden-teleurgesteld-door-pvv-verbod-ritueel-slachten~ab3f248a/ Dus het dilemma is op populistische wijze je kiezers plezieren door de rituele slacht af te keuren, en opkomen voor de belangen van je geldschieters.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194719 mrt. 2018 - 20:20

@Klaas Punt Nav uw vraag citeer ik mw. Gans van het NIOD: "Evelien Gans, onderzoeker moderne Joodse geschiedenis aan het NIOD, legt uit waarom kritiek op ritueel slachten voor Joden een gevoelig punt is. ‘Discussies over ritueel slachten waren er al eind negentiende eeuw. Soms, maar lang niet altijd, speelde antisemitisme een rol. Vaker was er sprake van stereotiepe denkbeelden over ritueel slachten als een primitief, barbaars gebruik. Dierenbeschermers hadden het over praktijken “der oude en wilde volken”, die niet zouden thuishoren in een beschaafde samenleving. De nazi’s maakten hiervan een instrument voor hun antisemitische propaganda. Op 1 april 1933 werd in Duitsland, als een van de eerste anti-Joodse maatregelen, het ritueel slachten verboden. De nazifilm Der Ewige Jude bevat beelden uit het Joodse slachthuis waar je onpasselijk van wordt – dat was ook de bedoeling. Trots zegt de commentaarstem dat dankzij het slachtverbod “de Joodse geest en het Joodse bloed nooit meer het Duitse Volk zullen bederven”. Ook in Nederland werd na de Duitse inval in 1940 het ritueel slachten verboden.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194717 mrt. 2018 - 14:54

Met dit voorstel tref je de moslims en de joden. Het past goed in deze (verkiezings)tijd. Een verbod op kosjer slachten en antisemitisme waren altijd loten van een stam.

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans194717 mrt. 2018 - 15:02

Deze mag verwijderd worden. Ik was te vroeg met de verzendknop.

Natnekker
Natnekker17 mrt. 2018 - 13:55

Het is zo jammer dat de PvdD vooral een partij is voor lieve aaibare diertjes en piertjes en weinig opheeft met de wilde dieren en onze natuur. De grootste bedreiging voor Moeder Aarde is de enorme bevolkingsaanwas op onze planeet.

2 Reacties
bako2
bako217 mrt. 2018 - 17:15

Nah, zou mij voor je dat soort onzin uitkotst, eerst eens verdiepen waar de partij voor staat. En letterlijk genomen, zijn alle dieren aaibaar.

Joyce Klassen
Joyce Klassen17 mrt. 2018 - 17:24

Wilde dieren slachten zonder verdoving. "Niet meer van deze tijd."

Tina Hosa
Tina Hosa17 mrt. 2018 - 12:06

Broeder, laat mij de splinter uit uw oog halen, terwijl ge de balk in uw eigen oog niet opmerkt? Huichelaar, haal eerst die balk uit uw eigen oog; dan zult ge scherp genoeg zien om de splinter te kunnen verwijderen die in het oog van uw broeder zit.” Lucas 6,39-42 Met andere woorden, zolang wij de kiloknallers grootbrengen in biochemische megastallen hebben we ons niet te bemoeien met moslims en joden die ritueel slachten.

3 Reacties
geronimo3
geronimo317 mrt. 2018 - 17:04

@Tina Hosa, Heb juist de indruk dat men binnen die PvdD voor zover ik er als buitenstaander over kan oordelen, prima weten dat het onverdoofd slachten door Moslims en Joden gebeurd, overschaduwd wordt qua dierenleed door de megastallen en de bio-industrie, als individu kun je keuzes maken, diverse keuzes zijn mogelijk, er is nog veel te winnen zowel bij de Moslims,Joden of op de rest van de Nederlandse bevolking.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)17 mrt. 2018 - 23:07

"Met andere woorden, zolang wij de kiloknallers grootbrengen in biochemische megastallen hebben we ons niet te bemoeien met moslims en joden die ritueel slachten." Daar hebben wij ons wel mee te bemoeien, het gebeurt namelijk in ons land. Het is te bespottelijk voor woorden dat er iets bij wet verboden is, behalve als je moslim of jood bent. Is in strijd met artikel 1 van de grondwet.

Tina Hosa
Tina Hosa18 mrt. 2018 - 9:37

"Daar hebben wij ons wel mee te bemoeien, het gebeurt namelijk in ons land." Juist, Artikel 1 van de Grondwet, goed argument. Als je mensen niet wilt discrimineren dan moet je aan iedereen wreedheid naar dieren verbieden, niet alleen aan moslims of joden. Op basis van Artikel 1 zou je dus de megastallen waarin kippen met gebroken poten zich voorst slepen moeten verbieden, als je de rituele slacht wil verbieden. Overigens, heb je ooit een slachterij gezien? Als kip mag je misschien wel van geluk spreken als je ritueel wordt geslacht, dan heeft de slager aandacht voor je. Daar kun je in een slachterij niet van spreken. Dieren worden geëlektrocuteerd en daarna gevild. Bij sommige dieren mislukt de elektrocutie omdat ze net hun hoofd bewogen. Ze worden dan levend gevild. Er is geen mens die daar naar omkijkt. Dat is het hypocriete van Nederlanders, de mond vol van Artikel 1, maar als het hun zelf aangaat, dan mogen ze alles.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 mrt. 2018 - 10:19

Doet me deugd, een waarlijk nette partij die zich mag verheugen op stemmenwinst. Het is verdient en ik gun ze het van harte. Het punt van onverdoofd slachten is toentertijd in de eerste kamer afgeschoten door VVD -16 zetels-, PvdA -14-, CDA -11-, ChristenUnie -2- en SGP -1 D66 -5- Hoop oprecht dat dit verbod op martelen van levende wezens nu er wel doorkomt.

5 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗17 mrt. 2018 - 15:00

u vergeet de rol van GL, verder geheel met U eens.....

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 mrt. 2018 - 19:05

Ik hoop het ook.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 mrt. 2018 - 21:41

OK geachte Juppé 17 maart 2018 at 16:00, wat deed GL? kan er even niet achterkomen..

Juppé🎗
Juppé🎗18 mrt. 2018 - 6:47

https://www.volkskrant.nl/economie/senaat-verwerpt-verbod-rituele-slacht~a3273615/

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai18 mrt. 2018 - 18:50

Dank voor de info geachte Juppé 18 maart 2018 at 07:47 GL de ene helft voor de andere tegen zit je altijd goed haha..

RaymondenJoop
RaymondenJoop17 mrt. 2018 - 7:44

Stem zelf al jaren op de PvdD. Waarom? O.a. omdat ze redelijk zijn, ze mbt dieren een in mijn ogen 'normaal' standpunt innemen (zoals met het verfoeilijke onverdoofd slachten), ze EU-kritisch zijn (beoordelen de EU op wat ze doet en stellen het niet als een ultiem doel en er nauwelijks gerommel is binnen de partij. Slaan ze wel 'ns door? Jazeker, het standpunt over maneges en dierentuinen enige tijd terug was wat teveel v/h goede. Een partij die vanuit een one-issue partij een bredere visie heeft ontwikkeld, die zo gek nog niet is tussen de penthouse-Pechtolds/ 1000 euro Rutte's/ piano Baudets, etc.

3 Reacties
Joyce Klassen
Joyce Klassen17 mrt. 2018 - 13:26

Moslims en joden moeten onverdoofd slachten van hun geloof. Ik steun hen daarin. Gezien de totale onverdoofdheid van het slachten door dieren vind ik de rituele slacht ook niet onnatuurlijk of te dieronvriendelijk. Dieren doden is niet sympathiek, maar het is onderdeel van het leven op aarde.

RaymondenJoop
RaymondenJoop17 mrt. 2018 - 20:43

@Joyce Ik mag toch hopen dat de mens zich wat meer ontwikkeld heeft dan een roofdier. Dat is dan ook het verschil tussen mens en dier. Geloven zijn in die zin achterlijk

henk-alexander
henk-alexander18 mrt. 2018 - 0:01

De PvdD is de partij is waarop ik gewetensvol kan stemmen - voor mij een partij die het antropocentrisme op een 'humane' betekenis geeft en invult. Ik wil dat wel toelichten.

korheiden2
korheiden217 mrt. 2018 - 0:02

Ik vind de PvdD een sympathieke partij. Hun wetsvoorstel tegen onverdoofd slacht verdient alle steun. Helaas zal dit voorstel onze joodse en islamitische landgenoten tegen de haren strijken. Ook na vijf jaar overgangsperiode zou de vraag hetzelfde blijven : slachten we halal dan wel koosjer? Ik hoop van ganser harte dat dit wetsvoorstel eindelijk ingang zal vinden.

Thuiszitter
Thuiszitter16 mrt. 2018 - 23:28

PvdD doet het goed , vrouwen aan het bewind , nietwaar. Zij waren de enige die zich tegen de Nederlandse vlag in de tweede kamer verzette . Bij ons in de gemeente geen Piratenpartij en geen PvdD , ik weet bij God nog niet wat ik zal gaan stemmen. ...

HarryD2
HarryD216 mrt. 2018 - 22:57

Hulde dat ze ook het onverdoofd slachten weer op de agenda zetten. Hopelijk wordt het voorstel dit keer wel door zowel 1e en 2e kamer aangenomen en daarmee definitief afgeschaft. Er zitten grenzen aan de vrijheid van godsdienst, zeker wanneer het welzijn van dieren betreft.

5 Reacties
Joyce Klassen
Joyce Klassen17 mrt. 2018 - 13:22

Ik ben juist voor het respecteren van de onverdoofde rituele slacht. Ten eerste is het nodig vanwege het grondrecht van de godsdienstvrijheid en ten tweede is het niet minder dieronvriendelijk dan de natuurlijke slacht. Roofdieren doden hun prooi immers ook zonder verdoving en mensen zijn ook maar gewoon roofdieren. Het slachtstandpunt van de Partij voor de Dieren is gevaarlijk. Het zet de autochtonen op tegen joden en moslims. Zie ook PVV (die immers geheel met de Partij voor de Dieren op één lijn zit wat rituele slacht betreft).

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 mrt. 2018 - 17:00

'en mensen zijn ook maar gewoon roofdieren. ' Wat een flauwekul! Dieren kunnen niet beschikken niet over technologie en wetenschap. Mensen wel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 mrt. 2018 - 17:01

iets te snel: minus 1x niet..

FransBrinkman
FransBrinkman18 mrt. 2018 - 7:16

'mensen zijn ook maar gewoon roofdieren' - aan u is pakweg 10.000 jaar evolutie voorbijgegaan?

Karingin
Karingin18 mrt. 2018 - 19:39

Ik was ook altijd tegen onverdoofd slachten. Na het zien van een reportage over het verschil tussen verdoofd en onverdoofd geloof ik niet dat er heel veel verschil in zit voor de dieren.

20peregrino13
20peregrino1316 mrt. 2018 - 21:41

Ik gun het ze van harte, daar niet van. Maar de kop dekt het artikel niet. "Afstevenen op" is objectief vooruitgaan. Echter uit zowel jullie samenvatting als uit het AD-verhaal blijkt dat de enige bron de partij zelf is die ergens "op rekent". Da's nauwelijks objectief. Zou anders zijn als er gepeild was, bijvoorbeeld. Dus. Trek uw eigen conclusie.

Molly Veenstra
Molly Veenstra16 mrt. 2018 - 21:40

Omdat die schijtlijsters van de SP, Groen Links en de PvdA niet samen met de liberaal-islamitische partij NIDA in het Rotterdams college durfden plaats te nemen vanwege een oekaze van hun respectievelijke partijbestuur kan ik natuurlijk niet op een van deze drie, zeer angstige partijen gaan stemmen. Geen SP dus. Geen Groen links en geen PvdA op 21 maart. Wat dan wel? Ik woon in Amsterdam, dus er blijft slechts één alternatief. De Partij voor de Dieren. Tégen de dieren ben ik nooit geweest en Marianne Tieme vindt ik een enorm lekker wijf. De Partij voor de Dieren is onverschrokken, principieel en de enige linkse partij die er nog overblijft nu de bangeschijters van de overige zogenaamd linkse partijen zichzelf buitenspel hebben gemanouvreerd. Iedereen die de Partij voor de Dieren durft te vergelijken met de nazi's omdat ze tegen het onverdoofd doodmartelen van schapen zijn vindt ik niet goed bij zijn vrome hoofd. Is er een supporter van NIDA die het hiermee niet eens is? Meldt u svp. Wellicht verander ik van mening en stem alsnog op de SP of Groen-Links. Misschien zelfs op de PvdA.

22 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot16 mrt. 2018 - 22:31

PvdD it is.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik416 mrt. 2018 - 22:33

De PvdD. Er is geen alternatief.

Karingin
Karingin16 mrt. 2018 - 23:00

Nee hoor, de Piratenpartij is ook een heel goed alternatief. Met Jelle de Graaf pontificaal naakt op de verkiezingsposters. Ook heel niet verkeerd om tegenaan te kijken!

Molly Veenstra
Molly Veenstra16 mrt. 2018 - 23:25

Niet Marianne Tieme. Ik bedoel Marianne Thieme. Neem me niet kwalijk mevrouw Thieme.

Robert Follon
Robert Follon17 mrt. 2018 - 7:43

[Marianne Tieme vindt ik een enorm lekker wijf] A - Ze heet Thieme, niet Tieme. B - Het is vind ik, niet vindt ik. En het lekkere PvdD-wijf van dienst in Amsterdam heet Jonas.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 mrt. 2018 - 8:06

Uh... links zegt u? Ik zou et programma nog even doorlezen! Wat denkt u van het rechtse EU standpunt van die partij? Woordvoerders worden altijd stil als je hen vraagt...... U wilt een verbod op stierenvechten in Spanje en Portugal en wilt een einde aan de vogeljacht in België en Frankrijk. Teglijkertijd wilt u zo ongeveer uit de EU....... Hoe gaat dat samen? Daar krijg je nooit een antwoord op.....

Joyce Klassen
Joyce Klassen17 mrt. 2018 - 10:08

De Partij van de Dieren is in oorlog met NIDA vanwege halal slachten. Wat DENK jij anders ? Westers kwezelig dierenactivisme staat haaks op de traditionele en oerconservatieve islamitische slachtcultuur. Gezien de ideologische onverzoenlijkheid van beide kampen kunnen we wachten op ofwel een dierenactivistische aanslag op een halal slachthuis of een islamitische aanslag op het kantoor van de Partij van de Dieren.

Tina Hosa
Tina Hosa17 mrt. 2018 - 12:31

"Marianne Tieme vindt ik een enorm lekker wijf." Ze is nogal hypocriet. Verdiep je eens in de geboden van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten waartoe Marianne Thieme zichzelf bekent. Dit kerkgenootschap rekent zichzelf tot het restaurationistische protestantse christendom. Deze beweging poogt de scheidslijnen tussen de kerkgenootschappen te doorbreken en het vroege christendom te herstellen in zijn originele vorm, zoals zij dachten dat het geweest moest zijn. De restaurationisten overtuigd dat er een afvalligheid heeft plaatsgevonden, een algeheel verlaten van het werkelijke christendom die zo wijdverbreid en rampzalig is, dat herstel op de huidige fundamenten onmogelijk is, waardoor een volledige reconstructie of restauratie nodig is. Dan gaan we eens kijken naar hun leefwijze. De zevendedagsadventisten vieren de wekelijkse rustdag van God (sabbat) op zaterdag – dat is de zevende dag van de week – in plaats van op zondag, zoals de meeste andere christenen. De zevendedagsadventisten houden zich aan de spijswetten zoals die beschreven staan in Leviticus. Dit vertoont grote gelijkenis met kosjer eten, en ook, in mindere mate, met halal eten. De zevendedagsadventisten is het niet toegestaan om bloed te eten. Net als de joden en de moslims slachten zij daarom op een wijze waardoor met zoveel mogelijk zekerheid kan worden vastgesteld dat het bloed het lichaam heeft verlaten. Kortom, Marianne Thieme kan dan wel een lekker wijf zijn, maar ze is ook behoorlijk hypocriet omdat ze het voor anderen onmogelijk wil maken om te leven volgens de wetten die de geboden, die de HEERE aan Mozes geboden heeft, aan de kinderen Israëls, op den berg Sinaï.

Peterrr3
Peterrr317 mrt. 2018 - 13:08

@Alfred, dank voor de genuanceerde reactie. PvdD is mijn tweede keuze om op te stemmen. Maar hier heb jij wel een goed punt.

Pas2
Pas217 mrt. 2018 - 13:39

"Met Jelle de Graaf pontificaal naakt op de verkiezingsposters" Ten tijde van de PSP en de katholieken was naakt misschien humoristisch en vrijgevochten, maar vandaag de dag zet je met dit soort onbezonnen, respectloze acties hele groepen zedige mensen in de hoek. Ik hoop niet dat deze schaamteloze posters ook op glazen bushokjes gehangen worden.

Juppé🎗
Juppé🎗17 mrt. 2018 - 15:03

« met de liberaal-islamitische partij NIDA« ......vriest het op Mars? Molly

Juppé🎗
Juppé🎗17 mrt. 2018 - 15:06

@Karingin.... »Ook heel niet verkeerd om tegenaan te kijken! »....U kunt prima die poster boven uw bed hangen en woensdag op de dieren stemmen.....

Brave Hendrik4
Brave Hendrik417 mrt. 2018 - 15:06

Alfred heeft wel een puntje. Nu zijn verkiezingsprogramma's het papier waarop ze geschreven staan niet waard. En Marianne ziet er beestachtig goed uit. En welk standpunt met betrekking tot de EU nu links of rechts is, da's ook niet 1-2-3 uit te maken. Aan de andere kant: ik heb geen zin om nu alweer die discussie over dat ritueelslachten op te rakelen. .(Ik lijk verdomd wel een kiezer op drift; - bah, da's wel heel erg doorsnee, Hendrik!). Ik neem een dobbelsteen mee het stemhokje in.

HM van der Meulen
HM van der Meulen17 mrt. 2018 - 15:17

Alfred - Zo is het maar net: als je wilt dat de hele wereld 1 grote democratie wordt, dan moet je tenslotte wel met dictators samenwerken.

Tina Hosa
Tina Hosa17 mrt. 2018 - 16:14

De een vindt Marianne Thieme "een lekker wijf" en de ander vindt Jelle de Graaf ook "heel niet verkeerd om tegenaan te kijken" Het is duidelijk wat voor een soort democratie sommigen willen: "Laat de knapste lijsttrekker president worden."

Juppé🎗
Juppé🎗17 mrt. 2018 - 16:30

@Pas...... »Ten tijde van de PSP en de katholieken was naakt misschien humoristisch en vrijgevochten, maar vandaag de dag zet je met dit soort onbezonnen, respectloze acties hele groepen zedige mensen in de hoek.  »......o die katholieken vonden zichzelf toen vast ook zedig.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 mrt. 2018 - 16:55

@Joyce Klassen 'Gezien de ideologische onverzoenlijkheid van beide kampen kunnen we wachten op ofwel een dierenactivistische aanslag op een halal slachthuis of een islamitische aanslag op het kantoor van de Partij van de Dieren.' Misschien nieuw voor jou: verschillen van mening kan je ook zonder geweld oplossen.

Juppé🎗
Juppé🎗17 mrt. 2018 - 18:36

@Tina Hosa..... »om te leven volgens de wetten die de geboden, die de HEERE aan Mozes geboden heeft, aan de kinderen Israëls, op den berg Sinaï« .....Ik hoor haar daar nooit over, ook niet in agemene zin noch over de 7e dagscadventisten. Prima dat hou je bij staatszaken voor jezelf. In de tweede kamer en GR geen verre berg graag en de rest zou zo langzaamaan ook duidelijk moeten zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 mrt. 2018 - 22:25

Wwat er 3500 geleden ongeveer op die berg zou hebben plaatsgevonden is slecht te controleren. Ik denk niet dat de tweede kamer zich daardoor moet laten leiden. De historiciteit van Mozes is overigens ook zeer twijfelachtig.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)17 mrt. 2018 - 23:22

"Woordvoerders worden altijd stil als je hen vraagt…… U wilt een verbod op stierenvechten in Spanje en Portugal en wilt een einde aan de vogeljacht in België en Frankrijk. Teglijkertijd wilt u zo ongeveer uit de EU……. Hoe gaat dat samen? Daar krijg je nooit een antwoord op….." Ik wil zo veel verandering in de wereld, maar besef wel dat verandering van binnen uit moet komen. Ik wil dat Turkije Erdogan uit zijn functie haalt, maar een buitenlands leger dat Ankara invalt zal de situatie niet beter maken. Het is te hopen dat de Turken snel inzien dat Erdogan het land beschadigd. Ik wil dat Zuid-Afrika afziet van haar plannen om landbouwgrond van de blanke boeren af te pakken zonder compensatie. Maar ik denk dat politieke druk van buitenaf alleen maar voor meer frustratie zorgt. Het is te hopen dat de Zuid-Afrikanen inzien dat je land beter geen Zimbabwe 2.0 kan zijn. Ik wil dat Spanje en Portugal stoppen met stierenvechten, maar hun cultuur veranderen door forcering van de EU zal alleen maar een EU-sceptisch klimaat scheppen. Het is te hopen dat de mensen daar zelf tot het besef komen dat stierenvechten niet meer van deze tijd is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 mrt. 2018 - 13:45

"Ik hoop niet dat deze schaamteloze posters ook op glazen bushokjes gehangen worden. " Nou ik eigenlijk wel. Sommige schaamte is valse schaamte. Het zou jammer zijn als de jaren 70 strijd daartegen vergeefs blijkt te zijn. Na de blote vrouw is de blote man aan de beurt.

Karingin
Karingin18 mrt. 2018 - 19:37

Ik stem uiteraard op Jelle vanwege het uitstekende partijprogramma van de Piratenpartij. Dat hij naakt door de hele stad te zien is vind ik vooral stoer en ludiek, en bovendien is het functioneel gezien de bijbehorende boodschap. Dat zedige mensen daar aanstoot aan nemen is hun probleem.