Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Partij conservatieve moslims verstijfd door kandidaat die penistaarten bakt

  •  
01-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
528 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-02-01 om 15.10.12
De Partij van de Eenheid van de tot de islam bekeerde oud-PVV’er Arnoud van Doorn zit in z’n maag met piemeltaarten. De nummer 3 op de kandidatenlijst van de ultra-conservatieve partij voor de Tweede Kamer-verkiezingen blijkt de lekkernijen te bakken in haar bakkerij de Ouwe Taart in Waalre. Het AD bericht dat de partijleider even moest slikken na de onthulling waarvan zijn salafistische achterban zich rot is geschrokken.
",,Als we dit hadden geweten was ze niet op onze lijst gekomen”, zegt lijsttrekker Arnoud van Doorn, die afgelopen weekend een stevig gesprek voerde met de vrijzinnige bakker. Van Doorn, die eerst raadslid was voor de PVV en zich in 2013 bekeerde tot de islam, zegt begrip te hebben voor de normen en waarden van Jolisa Brouwer die zelf geen moslim is. ,,Maar wij nemen er afstand van. We wisten niet dat ze deze taarten bakte. Hadden we het wel geweten, dan was ze nooit op de lijst gekomen.”"
De partij heeft Brouwer gevraagd het gebak uit het assortiment of in ieder geval van de website te verwijderen maar die wil daar niet van weten. “We leven in Nederland en niet in de middeleeuwen,” zegt ze, wat op zich opmerkelijk is voor een kandidaat van een partij die er juist naar streeft naar die periode terug te keren. Brouwer heeft een heel assortiment aan halal, koosjer en glutenvrij erotische taarten die ze slijt aan vrijgezellenfeesten en de porno-industrie en ’18 plus taarten’ worden genoemd. “Houd je vriend van enorme borsten of juist een dikke kont. Wij kunnen overal een taart van maken.” Een penistaart is geschikt voor gezelschappen vanaf 12 personen.
Het is te laat voor de partij om Brouwer nog af te voeren van de lijst die vandaag officieel wordt vastgesteld. Mocht de PvdE onverhoopt drie zetels halen dan wordt Brouwer verzocht de eer aan zichzelf te houden. “We maken er nu geen halszaak van,” aldus Van Doorn. Brouwer werd via-via door de partij binnengehaald en stemde in omdat ze het programma van de partij ziet zitten en graag in de Tweede Kamer met Geert Wilders in debat wil.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (43)

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 feb. 2021 - 14:20

Dat is weer eens iets anders dan een meloen!

Juppé🎗
Juppé🎗2 feb. 2021 - 13:58

Heerlijk....en dan bedoel ik niet die piemels die letterlijk stijf staan van de suiker en nog ongezondere zoetstoffen maar de reacties en opmerkingen van ieder hieronder. Dat relativeert toch het alom aanwezige negativisme wel. Verder kunnen we bij een partij als de splinter van de Eenheid de positie van mevrouw Brouwer toch wel beschouwen als lijstduwster. Of je dan nog tussen haar en de lijsttrekker wil staan? Het schijnt overigens dat De PVV maar één lid heeft, maar dat is dan ook een enorme l..

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2021 - 7:29

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 feb. 2021 - 13:58

maffe strikjesversiering trouwens.

Juppé🎗
Juppé🎗2 feb. 2021 - 14:02

« maffe strikjesversiering trouwens. »....Ja Danielle, vroeger was blauw voor de jongetjes en rose voor de meisjes, maar dat zie ik hier niet zo.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 feb. 2021 - 16:55

Nog vroeger was roze de jongenskleur. Erg verwarrend allemaal.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 feb. 2021 - 19:57

Wel leuk om op kantoor rond te gaan, ipv beschuit met muisjes 'en wat is het gew... ah ik zie het al.

komputerhulp
komputerhulp1 feb. 2021 - 21:42

"Het past niet bij ons." Tsja, niet besneden.

Eric Minnens
Eric Minnens1 feb. 2021 - 21:24

Ik was laatst in Jolisa's winkel. "Heb je voor mij zo'n lul van Mohammed?" vroeg ik. "Hé, hallo meneer, zo mag je 'm niet noemen!" riep zij, "ik heb al genoeg problemen met mijn partij." "Oké," zei ik, "Geef me dan maar een lul van Christus." "Heb ik niet," antwoordde zij, "slappe lullen verkoop ik niet." "En jij bent lid van de partij van de eenheid?" vroeg ik, "zo zaai je toch alleen maar verdeeldheid?" "Nee hoor," zei ze, "mijn klanten willen een lul die kracht uitstraalt." "Maar toch mag ik hem van jouw partijgevriendjes geen lul van Mohammed noemen?" verbaasde ik mij. "Nee joh, die zijn nog niet zover, misschien over twintig jaar." Even later stond ik buiten met een naamloze lul. Hij zat in een doosje (hè nee, maar ik heb geen ander woord), voor mijn boeddhistische vriendin. 'De lul van Boeddha' ja, zij kan daar wel tegen.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 feb. 2021 - 1:01

????

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 feb. 2021 - 9:15

kadoverpakking?

Eric Minnens
Eric Minnens2 feb. 2021 - 11:26

@Danielle Nee hoor, gewoon reclamepapier voor De ouwe taart, wat op zich sexy genoeg is (ouwe taarten kunnen ook lekker zijn). Maar bedankt voor jullie reactie (ook die van Geslaagt). ????

Thuiszitter
Thuiszitter1 feb. 2021 - 19:09

Hilarisch, ha ha , als een SGP’er die een tv winkel heeft . ( of is dat reeds toegestaan dat de zwaar gereformeerden tv mogen kijken ? )

Khalid3
Khalid31 feb. 2021 - 18:43

Hij is wel goed genaaid....''figuurlijk en letterlijk''

Greendutch
Greendutch1 feb. 2021 - 18:33

dat krijg je als steeds meer dwazen een politieke partij opzetten, onkundig, onwetend, onervaren, on-1 . laten ze eerst eens leren leven en rekening met anderen houden ipv anderen te veroordelen

Ivan61
Ivan611 feb. 2021 - 18:25

Arnoud toch? Waarom ga jij niet eens een gebak naar eigen keuze bij mevrouw proeven en dan pas beslissen? Ik zou slaagroom overslaan als ik jou was.

Mehmet Pamuk
Mehmet Pamuk1 feb. 2021 - 18:11

Welaan - ik was danig op mijn pik getrapt, om niet te zeggen aan mijn taas getrokken, toen ik dit droeve nieuwsbericht tot mij genomen had. Wat is er toch in Allah's naam over van dat tolerante en bovenal gezellige, zowaar bij tijd en wijle kneuterige Nederland, dat werkelijk aan alle medelanders, met ieders eigen afstamming, geloofsovertuiging, alsmede denominatie, een plaatsje onder de zon gunde? Het wordt mij droef te moede als ik de teloorgang van dit mooie Holland in overweging neem. Het staat er slecht voor, beste mensen. Nu ja, de Nederlandse politiek is er dan ook naar. Neem eens dat taalgebruik van die incompetente, haatdragende, en bovenal zelfvoldane gezagdragers, daar 'aan de top' te 's Gravenhage. Menigmaal werd er een emigrant, zeg maar gerust een 'allochtoon', of nog erger: een 'gelukzoeker', zo maar teruggebonjourd naar zijn of haar land van afkomst, zonder dat die medemens iets van betekenis op zijn kerfstok had (dat besluit lag dan uiteindelijk aan de uitvoerende onderknuppels binnen de verstikkende bureaucratie in dit land, die niet zelden hun eigen afkeer jegens alle achtergestelden en minvermogenden botvierden door weer eens de 'Schreibtischtäter' uit te hangen). U weet allen dat dat gebied van afkomst zo vaak levensgevaarlijk voor betrokkene was, en dat onze eigen overheid hier dan telkenmale hier glashard over loog. Hoe noemen die ministers en staatssecretarissen in onze residentie dat wegjagen nu? 'Heenzenden'. De beschreven misstanden zijn er nog altijd. Ik, Mehmet Pamuk, zeg dan maar gelaten: Nederland is helemaal niet af, Nederland is volkomen op, en het kan met onze natie in deze hoedanigheid ook nooit meer iets worden. (Nu ga ik door met mijn cursus inburgering en Nederlandse Taal, om mij de zeden en gewoonten van dit koninkrijk verder eigen te maken.)

Winterdepressie
Winterdepressie1 feb. 2021 - 17:57

Ik zeg "lulkoek"!

Mokker
Mokker1 feb. 2021 - 17:43

Prachtig dat dit nu juist zo'n eng religieus clubje treft. Met het oog op eerdere incidenten bij diverse linkse en rechtse partijen lijkt er wel een markt te zijn voor hoge kwaliteit screening van politieke kandidaten.

2 Reacties
Poeha
Poeha1 feb. 2021 - 19:22

Wat is er precies eng aan “dit clubje”. Ze staan achter de normen van het salafisme, een stroming binnen de islam.

Mokker
Mokker1 feb. 2021 - 21:28

Ach dat jij salafisme niet eng vindt, en de figuur van Arnoud van Doorn ook geen belletje doet rinkelen, en je ook nog te lui bent om te googelen, dan ga ik er geen moeite in stoppen.

Contramine
Contramine1 feb. 2021 - 17:42

Laat je maar mooi op het verkeerde been zetten. In deze tijd van veelvuldig overgewicht is een kritische houding tegenover welke taart dan ook alleen maar aan te bevelen.

X4
X41 feb. 2021 - 17:11

Als je leest wat de profeet allemaal gedaan heeft, dan zijn penistaarten er helemaal niks bij.

korheiden2
korheiden21 feb. 2021 - 16:31

De lulligheid is groot, ja zeer groot. Hier verkoopt men toverballen.

Jaco38
Jaco381 feb. 2021 - 16:16

De woordspelingen zijn in elk geval geslaagd, ik moest er om lachten. Maar echt serieus of satire?

Herr Vorragend
Herr Vorragend1 feb. 2021 - 15:54

Hahaha. Je verzint het niet Arnoud van Doorn, eerst sneue PVV-ert ,toen plots sneue salafist, en nu geconfronteerd met een piemelbakster in eigen gelederen. Karma is a bitch.

Rutger Groot
Rutger Groot1 feb. 2021 - 15:54

Haha erg grappig en ook bijzonder dom om niet even de Googlen, daar hebben meer partijen spijt van, he Jesse? Maar goed: nu is het natuurlijk bijzonder uitnodigend om deze mevrouw met voorkeursstemmen in de kamer te krijgen, dat valt er tenminste een keer te lachen over de Islampartij. Ik ga mijn rode potlood alvast slijpen (want die moet je deze verkiezing zelf meenemen).

1 Reactie
ton14024
ton140241 feb. 2021 - 18:04

Ik wil wel een taart bakken die lijkt op een pot vol stront, want oh wat een shit jaar was het. Maak ik nu ook al kans?

Frans Kwakman
Frans Kwakman1 feb. 2021 - 15:49

Ze staan mooi voor paal bij die club.

Aart van de aap
Aart van de aap1 feb. 2021 - 15:31

Is dit een grap ? Die gast van de PVV, die toen moslim werd. Ja, dat verhaal was ook weer bizar Twintig jaar lang, full time op de islam inhakken. En dan eventjes zelf moslim worden

Mr Ed
Mr Ed1 feb. 2021 - 15:29

Verder uit het bronartikel: "Ze was juist uitgenodigd voor een gooi naar het kandidaatschap door een vriendin die al actief is in de PvdE. Daarna werd ze door de partij uitverkoren omdat ze joods is en haar mannetje staat. De Partij van de Eenheid wilde daarmee afspiegelen dat zij er niet alleen is voor moslims, maar er is voor iedereen in de samenleving." Toch niet helemaal voor iedereen. Een piemelbakker kan blijkbaar niet, een veroordeelde partijleider wel: "Arnoud van Doorn, een gemeenteraadslid uit Den Haag, is veroordeeld voor het lekken van geheime stukken, het verkopen van drugs aan minderjarigen en het bezit van een verboden alarmpistool. " Gods wegen zijn ondoorgrondelijk

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 feb. 2021 - 15:29

Zoete broodjes zijn zooo 20e eeuw. Goeie screening trouwens.

MaxMax2
MaxMax21 feb. 2021 - 15:19

'We leven in Nederland en niet in de middeleeuwen. Als je niet eens een piemeltje of poesje mag bakken”' Dan zit je toch echt bij de verkeerde partij hoor.....

harmmeijer
harmmeijer1 feb. 2021 - 14:51

Grappige vondst. Het woord ‘verstijfd’ daar is over nagedacht.????

2 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie1 feb. 2021 - 14:58

Ik vond "Arnoud van Doorn zit in z’n maag met piemeltaarten" ook wel enorm grappig!

Mr Ed
Mr Ed1 feb. 2021 - 15:20

De partijleider moest even slikken...

Ewout Pool
Ewout Pool1 feb. 2021 - 14:44

Fantastisch! Soms is de waarheid mooier dan welke satire dan ook. Mijn dag is weer goed!

Zandb
Zandb1 feb. 2021 - 14:41

Ook al gaat de liefde van de man letterlijk door de maag, wil je rein blijven, blijf dan ontmaagd van zo'n penis.

Winterdepressie
Winterdepressie1 feb. 2021 - 14:21

Per ongeluk een speld.nl item gepost of zo?

JasDon
JasDon1 feb. 2021 - 14:20

Ik zeg: voorkeursstemmen! Hoe mooi zou het zijn als de PvdE wordt vertegenwoordig door een penistaartenbakker?

3 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper1 feb. 2021 - 16:29

't is weer eens wat anders dan een brievenbusplasser.

Mokker
Mokker1 feb. 2021 - 17:47

Het bakken van piemels lijkt me op zich geen diskwalificatie voor een politicus, hoe weet Arnoud van Doorn nu zo zeker dat zijn achterban deze taarten niet kan waarderen?

Thuru
Thuru1 feb. 2021 - 18:02

Het idee is grappig, alleen wil je die partij zelf niet in de kamer hebben. Maar goed. Hoe meer islam partijen meedoen, hoe beter en destemeer kans is op minder zetels in de tweede kamer.