© cc-foto: Alexandre Prevot https://flic.kr/p/2km38E6
Meer over:
verkeersveiligheid, parijs, frankrijk, fietsen, milieu, auto's, nieuws, voetgangers, autorijdenKlinkt als een zeer Nederlandse oplossing. Ik woon zelf in de grote stad (voor NL begrippen dan), en heb én auto én fiets. Beide hebben zo hun voordelen. Maar in de stad 30 behalve op doorgangswegen lijkt mij een prima idee. (En is hier vaak al het geval)
Het domste wat je kunt doen is de mogelijkheid weg te nemen zonder dat je de noodzaak weg neemt. Daarmee creeer je alleen maar chaos.
Op de peripherique kan je normaliter alleen maar harder dan dertig tussen 3 en 4 uur 's nachts. Zeg maar de korte periode tussen de late avond- en de vroege ochtendspits. Dus dat gaat niet veel zoden aan de dijk zetten. Beter is het om aan de rand van de stad grote P+R parken in te richten om zodoende auto's uit het centrum te weren en in het centrum alleen toegang met auto voor bewoners
Heerlijk verkeer. Spitsrijden op de peripherique heeft dan ook een totaal eigen charme. Heel wat keren met de stroom meegereden. Het staat verassend zelden helemaal stil trouwens. De dag van de begrafenis van prinses Diana was een unicum: midden op de dag lekker doorplanken want zeer weinig verkeer.
Het is natuurlijk de grootste onzin dat dit mede voor het milieu gedaan word dan zou de snelheid wel verhoogd worden naar 70. https://www.cerema.fr/fr/actualites/emissions-routieres-polluants-atmospheriques-courbes Benieuwd of dit de verkeersveiligheid ook echt ten goede komt. Het zou zomaar kunnen dat mensen zich gaan vervelen en andere dingen gaan doen. Het zelfde zie je hier al op de snelweg. 100 is dermate traag dat je je verveelt en met je telefoon gaat spelen.
@Kaas Qua verkeersveiligheid is verlaging van de maximum-snelheid wel het meest aantoonbaar. Vergeet niet dat naast de kortere remweg, ook de impact bij een botsing een lagere snelheid duidelijk effect heeft, vooral als het gaat bij botsing met voetgangers en andere 'onbeschermde' weggebruikers. Ik betwijfel dat in de stad een lagere maximum-snelheid zo zeer leidt tot meer smartphone-gebruik ; de stad is niet zo eentonig als een snelweg. Qua milieu klopt het dat bij het aanhouden van een constante snelheid lage snelheid contraproductief is voor verreweg de meeste automotoren. Let wel op, dat gaat over het aanhouden van een constante snelheid. Optrekken (en afremmen) is wel iets dat een grote rol speelt op brandstofverbruik/emissie, en dat is iets wat je meer hebt in een stadssituatie. Het kan per stad verschillen wat het netto-effect is van deze 2 effecten.
" 100 is dermate traag dat je je verveelt en met je telefoon gaat spelen." mafkees.
Gewoon z.s.m. verbrandingsmotoren verbieden in de bebouwde kom. Het is verouderde technologie. De auto met verbrandingsmotor hoort in een museum naast de stoomtrein en paardentram. Ik hoop dat u nooit aangereden wordt door iemand die heel traag 100 km/u rijdt. Wie met zijn telefoon speelt achter het stuur verdient een boete.
Ha ha zie je het voor je met al die scooters? Leuk handhaven wordt dat..
Kom 's met wat nuttigs, of denk even na. Dat handhaven was met 50 km/u net zo lastig.
Als ik in Parijs ben dan rij ik naar de parking en zie mijn auto pas weer op de dag van vertrek. Die metro brengt je overal heen . Taxi’s , distributie , werkverkeer zal blijven bestaan . Niet iedereen kan zijn ding doen met de metro of fiets zoals Berend voorstelt. Overigens valt fietsen niet mee in die stad .
Dat fietsen in de stad niet meevalt komt door de auto's dus als iedereen (in de stad) nou wat minder vaak de auto pakt. En stel je eens voor wat een (peper dure) ruimte er beschikbaar komst als de auto helemaal uit het centrum wordt verbannen.
Ik denk dat behoorlijk wat parijzenaars blij zouden zijn als ze 30 kms per uur zouden halen.
De gemiddelde snelheid in dat deel is16 km/h. Het is politiek voor de buhne.
Het blijft verbazen dat er nog mensen zijn die in de stad de auto gebruiken. Een fiets is veel goedkoper, sneller, beter voor milieu en gezondheid, veel makkelijker te parkeren en neem geen kostbare stadsruimte in beslag. En als iedereen fietst kunnen stoplichten en drempels etc weg.
Niet iedereen die in de stad komt, komt uit de stad en niet iedereen die in de stad komt kan op een acceptabele manier met het OV in de stad komen. Het is dat ik nu thuis kan werken, maar als ik met het OV naar de klant waar ik nu werk toe moet, kost mij dat 6 uur per dag aan reizen. Met de auto kost mij dit 1.5 uur per dag. Daarom ging ik dan ook met de auto naar de stad. Hoe irritant het ook mag wezen, zelfs met de ergste file die ik ooit heb gehad was ik minimaal 2x zo snel met de auto dan met het OV.
@Freddy Mijn ervaring met het OV zijn niet zo rampzalig als jij beweert maar idd trager dan de auto. Daarom had ik het ook over de fiets die (in de stad) over het algemeen sneller is dan de auto en dus veel sneller dan het OV. Zet je je auto aan de rand van de stad of net buiten de binnen ring en ga je op de fiets verder. Doe ik ook soms (meestal moet ik niet in het centrum wezen). Is even wennen maar bevalt uitstekend
Beter stap je op de fiets dan in zo’n suf koekblik in de file te staan. Maar de fietspaden zijn vermoedelijk nog niet dik gezaaid in Parijs.
Ik ben benieuwd of de scootertjes zich ook aan die maximumsnelheid gaan houden. Automobilisten wel: snelheidscamera's zijn best goedkoop tegenwoordig.
als taxiprijzen omhoog gaan krijgen taxichauffeurs weer een goed salaris, waarvan ze rond kunnen komen in een hoofdstad. dat de autoindustrie klaagt was te verwachten, lieden die veel geld verdienen zijn bang om dat te verliezen of minder te hebben. die vergeten altijd -net als hier VVD/CDA/ja21/ftd/SGP- dat een Samenleving iets anders is dan een groep die de economie 'dient'. paar jaar geleden op tv een mooie reportage gezien waarin het verhaal verteld werd van de overlast aan geluid en luchtvervuiling in die stad. goede burgemeester, goede aanpak, de stad voor de mensen, voor iedereen, niet alleen voor de elite, wordt het ook weer leuk om er eens heen te gaan , kun je op je gemak rondlopen en kijken
@Greendutch "als taxiprijzen omhoog gaan krijgen taxichauffeurs weer een goed salaris" Het punt van de taxi-vakbonden is voornamelijk dat er nu in Parijs de taxi-markt al regels hebben die verbonden zijn aan hun ritduur/snelheid, welke (nog) niet aangepast zijn aan de beleidswijziging van het omlaag brengen van de snelheid. Hierdoor moeten taxi-chauffeurs meer geld afstaan / belasting betalen onder de nieuwe regels voor dezelfde rit. Zelfs meer dan de toename in ritduur doet vermoeden. Dit terwijl andere branches, bijvoorbeeld "private chauffeur services" of VTC, niet binnen dit afdrachten-systeem vallen.
Als taxiprijzen omhoog gaan doordat een rit langer duurt. Kun je minder ritten op een dag uitvoeren. Het is dus maar de vraag of de taxi chauffeurs hier iets mee opschieten.
Wat nog beter zou zijn: 20km, elektrische auto’s uitgezonderd. Stimulans om mensen uit de stink benzine/diesel auto te halen.
nog beter: verbrandingsmotoren weren, alleen elektrische auto's. verbrandingsmotoren zijn stinkende vervuilers, en horen in een museum naast de stoommachine.
https://www.youtube.com/watch?v=rSSNlM3Au1A Let's Ban Cars! (Seriously)
heel slim. Lijkt me ook veilig en haalbaar als de hele stad met 20 door de stad kachelt op een enkele uitzondering die harder mag.