Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parate Eenheid Rotterdam uit trots om undercover blackface-agenten

  •  
12-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
325 keer bekeken
  •  
pete
De Parate Eenheid Rotterdam is onderdeel van de Dienst Regionale Operationele Samenwerking (DROS) en assisteert de politie bij handhaving. Zaterdagmiddag werd er met trots vanuit de Twitter-account een foto getweet van agenten die undercover gingen als Zwarte Piet, met blackface en al.
De optocht in Maassluis vond zaterdag plaats en van te voren werd er door anti-Zwarte Piet demonstranten een vreedzame demonstratie aangekondigd. De stad Rotterdam vond het noodzakelijk om een noodverordening van kracht te laten gaan en de politie heeft om het kinderfeest te verdedigen ME, politiebusjes en – zeggen ooggetuigen – zelfs helikopters ingezet.
Zwarte Piet is inmiddels door de Kinderombudsman een karikatuur genoemd die een deel van de Nederlandse kinderen kwetst en voor discriminatie zorgt. Ook een VN-werkgroep veroordeelt de knecht van Sinterklaas. En niet te vergeten, Nederlandse mannen en vrouwen van allerlei komaf die al meer dan vijftig jaar vinden dat Zwarte Piet een kleine aanpassing kan gebruiken. Het mag blijkbaar niet baten want velen – zelfs ambtenaren die álle burgers horen te beschermen – vinden het bovenstaande niet reden genoeg om een verouderde traditie te vernieuwen. Of om minstens op werk rekening te houden met de gevoeligheden. Integendeel, ze dragen met trots het stereotype uiterlijk van een zwart persoon.
Lees hier meer over de optocht en protesten.
De tweet is inmiddels verwijderd maar eens op het internet, voor altijd op het internet.
tweet
 
De Parate Eenheid heeft de tweet misschien verwijderd maar er is wel nog te zien dat zij reageren op Geert Wilders die hen dankt voor het uitdossen in blackface. Een dienst die zij graag uitvoeren voor de grote blonde leider, zoals hieronder te zien is.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.