Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Parade van varkensmutsen en moslimhaat van start in Amsterdam

  •  
27-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-02-27-om-13.38.57
In Amsterdam is zaterdag een nieuwe demonstratie van Pegida van start gegaan. Met een parade van varkensmutsen willen ze wederom demonstreren tegen “de islamisering van Europa” en tegen de opvang van vluchtelingen.
De varkensmutsdragers wilden voor de ambtswoning van burgemeester Van der Laan demonstreren. De burgemeester had eerder al gezegd dat hij het prima vond, hoewel hij door het gebrek aan ruimte op de gracht wel wat logistieke problemen voorzag. De gemeente heeft echter besloten dat de demonstranten bij de Stopera moeten blijven, tot grote onvrede van de islam- en vluchtelingenhaters zelf. Zij hebben ook al laten weten niet akkoord te gaan met de toegewezen locatie.
Voorafgaand aan de demonstratie liet de gemeente schriftelijk weten dat het tonen van symbolen zoals hakenkruizen niet is toegestaan, op geen enkele manier, en dat er zal worden opgetreden wanneer dit toch gebeurt. Daarop had het opperhoofd van Pegida Nederland Edwin Wagensveld op Twitter laten weten ‘een verrassing’ te hebben voor de burgemeester. Die verrassing bleek een vlag te zijn met daarop een hakenkruis in een prullenbak te zijn. Van Wagensveld kreeg daarvoor een waarschuwing, maar nadat hij de aanwijzingen van de politie weigerde op te volgen, werd hij gearresteerd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (244)

Patrick Faas
Patrick Faas29 feb. 2016 - 21:32

Blijkbaar hebben ze gehoord dat Amsterdammers extreemrechtse figuren van buiten de stad "varkensboeren" noemen en besloten ze er een geuzennaam van te maken.

Pseudo Niem
Pseudo Niem29 feb. 2016 - 10:28

In Spanje heeft het varken (voornamelijk eten) ook altijd gestaan als een reactie op de islamitische invasie in Andalucia. Het varken eten zit zodanig vervlochten in de cultuur dat het één geheel is geworden en verheven is tot een kunst. Pata negra, chorizo, jamon, salchicha. Culturen zoeken elkaars "zwaktes" op en buiten die uit, zoals moslims de "tolerantie" van de Nederlander opzoeken, zo zal pegida zich wellicht wenden tot Pata negra ;)

2 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas29 feb. 2016 - 21:44

Klopt. Spaanse joden en moslims die onder dwang "bekeerd" waren moesten een ham ophangen om het te tonen. Anders werden ze zelf opgehangen.

Patrick Faas
Patrick Faas29 feb. 2016 - 23:03

Wat ze buiten de stad "Amsterdamse worst" noemen is ossenworst, expres zonder varkensvlees.

johannes dree
johannes dree29 feb. 2016 - 5:41

voor diegenen die het nog niet snappen en van alles verzinnen bij de 'varkensmutsenoptocht', deze werden massaal aangeschaft en gedragen om de aangehouden voorman van een week eerder te ondersteunen. hij werd aangehouden (waarschijnlijk op persoonlijke titel van de officier van dienst vd politie) omdat hij zo'n een muts droeg. dit léék op een provocatie, maar was het niet, gezien de recente jurisprudentie.

1 Reactie
Zandb
Zandb29 feb. 2016 - 9:36

Als zo'n voorman een varkensmuts draagt en hij wil daar niets mee uitdrukken, waarom draagt hij die dan? Was het wat frisjes?

hugo bergveen
hugo bergveen28 feb. 2016 - 18:06

Als je nou weet dat het hakenkruis in Nederland sinds een jaar of 75 een besmet symbool is en dat het vertonen verboden is, en je zet het toch op een spandoek met het laffe smoesje dat het in een prullenbak wordt gegooid, maar je distantieert je niet luid en duidelijk van extremistische gedragingen die bepaalde herinneringen oproepen: denk je dan dat je slim bent of ben je gewoon een lafbek die zijn geliefde symbool niet onbedekt durft te tonen? Hou toch op met dat gezeur over de prullenbak. Als Pegida niet geassocieerd wil worden met clubs uit de bruine hoek, dan moeten ze de uitingen van die clubs en de aanhangers daarvan uit hun gelederen gooien, en niet achteraf zielig doen over die lelijke antifa's.

2 Reacties
ronald8
ronald829 feb. 2016 - 11:04

Doe nou niet zo dom: dat hakenkruisje was tezamen met de ISIS vlag en nog een aantal symbolen verderfelijke van ideologieën in een vuilnisbak afgebeeld om afstand te nemen en hun afkeer aan te geven. De samenleving weet zich duidelijk geen raad met het sentiment dat wordt vertegenwoordigd door dit soort groepen. Dus repressie daar waar het kan, toegejuicht door de agressieve "anti-facistische autonomen", die in veel grotere getallen zijn gearresteerd bij "tegen demonstraties". (met zo min mogelijke media aandacht). Voor mijn mening: lees de andere posts.

hugo bergveen
hugo bergveen1 mrt. 2016 - 10:02

@Ronald8 Wie wil je voor de gek houden? Het gedoe met de vlag en de swastika is een regelrechte provocatie van Wagensveld. Voor iemand die zogenaamd tegen dat soort extremisten is doet hij wel erg veel moeite om op hen te lijken.

Lo de wijk
Lo de wijk28 feb. 2016 - 17:17

Ik heb een bloedhekel aan die verdomde islam! Nou en?

4 Reacties
Lo de wijk
Lo de wijk28 feb. 2016 - 17:55

PS: Ik heb net zo'n bloedhekel aan nazi's. Verder laat ik het allemaal links liggen. Ze bekijken het maar...

johannes dree
johannes dree29 feb. 2016 - 5:37

Lo de wijk 18:55 . nee nee! niet 'links laten liggen'! niet het 'links' maar laten bekijken! want dan krijg je zo'n pestbende zoals het nu is in dit land. het 'links' het laten bekijken? wégkijken zul je bedoelen.

Lo de wijk
Lo de wijk29 feb. 2016 - 11:07

@johannes dree Wat ik bedoel ik dat ik een hekel heb aan het fanatieke fundamentalistische islam gedachtegoed evenals dat van de nazi's. In die zin bedoel ik "Jullie bekijken het maar" en laat ik het links liggen. Dat "links" laten liggen is een uitdrukking die niets met politiek te maken heeft wat mij betreft. Wat dat betreft ben ik links noch rechts. Helemaal sinds z.g. "links" zich heeft laten inpakken door reactionaire rechtse krachten zonder het zelf in de gaten te hebben. Zo zien veel z.g. "linkse" mensen Obama als ideaal enkel omdat hij zwart is, terwijl die man gewoon het neo-con havikken beleid van z'n voorgangers doorzet met z'n drones en ondertekenen van de NDAA.

Lo de wijk
Lo de wijk29 feb. 2016 - 11:09

Correctie: "Wat ik bedoel is dat ik"....

srgt Hartman
srgt Hartman28 feb. 2016 - 16:34

Welbeschouwd wordt je in Amsterdam dus opgepakt voor het wegwerpen van nazi symbolen en "gegen nazi's" zijn. Eng hoor...

2 Reacties
adriek
adriek28 feb. 2016 - 21:36

Welbeschouwd wordt je in Amsterdam opgepakt als je je tijdens een demonstratie, zelfs na expliciete aanwijzing daartoe van de politie, niet aan de vooraf bekend gemaakte regels houdt. Dat is iets heel anders. https://www.amsterdam.nl/gemeente/college/burgemeester/persberichten-0/persberichten-2016/demonstratie-pegida/

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 mrt. 2016 - 14:50

wel·be·schouwd (bijwoord) 1 alles in aanmerking genomen - See more at: http://vandale.nl/opzoeken?pattern=welbeschouwd&lang=nn#.VtrxtPkrLrc Dat is dus alles in aanmerking nemen, niet alleen dat wat je welgevallig is.

johannes dree
johannes dree28 feb. 2016 - 13:57

arbeiters

johannes dree
johannes dree28 feb. 2016 - 13:53

hakenkruis vlag verboden. palestijnse vlag toegestaan bij anti israel demonstratie. nou ben ik niet van de nazi's en hakenkruis vlaggen hoor. maar eerst viel het op dat er met twee maten gemeten werd. nu is het een feit: alles wat niet beantwoord aan het linkse gedachtengoed ist verboten! . trouwens, nazi is een scheldwoord voor de machthebbers in '40/'45. de Nationaal Socialisten. volledig de NSDAP; National Socialistische Deutsche Arbeiders Partei.

3 Reacties
JanB2
JanB229 feb. 2016 - 1:22

Alles wat niet beantwoord aan het linkse gedachtengoed ist verboten! Gelijk heb je. Je krijgt morgen wellicht ook al bezoek van de gedachtenpolitie en overmorgen zit je al in een strafkamp op Vlieland alleen al voor deze subversieve reactie je. Wat ik eigenlijk bedoel: heb je nog meer onzin te melden of was het dit?

Donostia2
Donostia229 feb. 2016 - 9:28

@JanB. Je hebt een voorzienende gave. Mensen die zich op het internet negatief uitlaten over vluchtelingen of een AZC krijgen bezoek thuis van de politie. De gedachtenpolitie uit 1984 is al onder ons.

JanB2
JanB229 feb. 2016 - 19:25

Je bedoelt mensen die oproepen tot geweld? Volkomen normaal. Heeft niets met verkondigen van een mening te maken en je vergelijking met 1984 gaat dan ook volledig mank. Tuig moet je aanpakken. Behalve als het rechts tuig is kennelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2016 - 10:40

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
JanB2
JanB229 feb. 2016 - 1:18

Het enige wat de politie helaas hiermee bereikt heeft is meer aandacht en meer sympathie voor Pegida, oliedom en juridisch twijfelachtig. Gelijk heb je. Punt is wel dat die vlag expliciet verboden was. De varkenskoppen (dat ze zich daarvoor moeten verkleden verbaast mij overigens zeer, puur naturel lijkt stukken beter in de meeste gevallen, zeker als je naar de inhoud van die koppen kijkt) was inderdaad spijkers op (te) laag water zoeken.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*28 feb. 2016 - 10:38

Losers, trying to become heroes, wat mij betreft, met hun varkensmutsen op, door en door zielig en triest en dit in een beschaafde en absolute top wereldstad zoals Amsterdam!.

Freeman2
Freeman228 feb. 2016 - 9:39

Ach, weer een prachtige uiting van PVV en aanhang naar hun ware aard. PVV (PEGIDA Voor Varkenskopliefhebbers)

Buzzer
Buzzer28 feb. 2016 - 8:11

Ik vind het toch wat trieste mannetjes bij elkaar die nog denken dat het carnaval is.

5 Reacties
RoBru
RoBru28 feb. 2016 - 11:53

Aan de ene kant volledig mee eens. Kinderachtige actie met petjes waar je compleet mee voor lul loopt. Aan de andere kant - het is minstens zo triest dat mensen hier daadwerkelijk door gekwetst zijn - ik vind burka's op straat nog een stuk triester - zou het toch een stuk vrolijker worden op straat als alle mannen met jurken, vrouwen met hoofddoekjes, mensen met tattoo's, piercings en hippe kapsels of kleren, inclusief dierenpetjes gewoon op straat konden lopen.

Dunya2
Dunya228 feb. 2016 - 14:33

–@RoBru ""het is minstens zo triest dat mensen hier daadwerkelijk door gekwetst zijn". Wie zegt dat moslims gekwetst zijn, omdat een aantal randdebielen varkensmutsen dragen. Dat denken de simpele zielen van Pegida, maar is niet het geval. Ze lopen voor gek met de varkensmutsen. en de moslims lachen hen uit.

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 feb. 2016 - 18:17

Dunya Zou ik ook doen als ik jullie was. Ik lach trouwens ook vrouwen en mannen in Boerka's en Djellaba's uit. Vindt je wel goed, toch?

Dunya2
Dunya228 feb. 2016 - 19:46

@Moeder Pietje "Ik lach trouwens ook vrouwen en mannen in Boerka’s en Djellaba’s uit. Vindt je wel goed, toch"? Dat moet u zelf weten. Er is een wezenlijk verschil: de demonstranten van Pegida hebben een varkensmuts op, niet omdat ze het mooi vinden of het koud hebben, maar om moslims te pesten/beledigen. De insteek is anders dan die van vrouwen en mannen die Boerka's en Djellaba's aan hebben vanwege hun geloof en niet omdat ze anderen tekort willen doen. Sommigen begrijpen dat verschil niet. Mensen die het opnemen voor rechts-extremisten laten zich kennen.

Dunya2
Dunya228 feb. 2016 - 19:54

@ Moeder Pietje Van mij mag een vrouw in een bikini over straat lopen of een boerka dragen: Beiden lach ik niet uit. Maar rechts-extremisten die beledigen, lach ik uit.

Visvijver2
Visvijver228 feb. 2016 - 8:05

Het is grappig hoe dit soort demonstraties door Pow/Telegraaf/Geenstijl wordt aangegrepen om het zelfverkozen slachtofferschap weer eens breed uit te meten. Het lastigvallen van een Pow-'journaliste' en het al dan niet terecht arresteren van de Pegida-voorman zijn daar de headlines. Nog los van deze ''gebeurtenissen'' was het een zielige vertoning; volwassen mensen met een varkensmutsje. Tjonge wat een trots standpunt wordt daar verkondigd,zeg!

5 Reacties
Robert Follon
Robert Follon28 feb. 2016 - 10:21

Heb je het Powned-item überhaupt gezien? Pegida (plus aanhang) wordt niet bepaald gespaard....

Mark Gh
Mark Gh28 feb. 2016 - 10:25

Tja, als de politie zich niet zo had aangesteld en antifa gewoon thuis was gebleven was er geen enkele reden geweest om over dit demonstratietje te rapporteren. Mooi was dat geweest. Helaas spelen beide partijen pegida volledig in de kaart.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen228 feb. 2016 - 12:44

Precies - alles bijeen genomen is nieuw raar & dom rechts een heel zielige vertoning. Jaloerse kindmensen met varkensmaskertjes (zijn die gezichtsbedekkend? bekeuring van 300 Euro, zeg ik!). Van die mensen die dan ook nog bij stevige regen gaan wildplassen met een felle wind tegen - en dan geven ze de islam de schuld van hun natte en stinkende broek ook nog. Maar helaas bevat ons land tegenwoordig heel veel van die mensen. GeenStijl zal vandaag nog wel gaan jammeren over die 86 fietsen die in Zeeland ingezameld zijn, voor de asielzoekers. Bijvoorbeeld dat er zelfs een Gazelle of Batavus fiets bij zit. Dat kan natuurlijk niet bij die rechtse zakken hooi, die zich als mensen uitgeven. Die kregen toch ook al een hartverzakking toen er een Miele wasmachine in een AZC gezien was. Rechts Nederland, daar krijg ik plaatsvervangende schaamte van. Want zeg nou zelf: met die lui wil je toch niet in één land samen gezien worden?

hugo bergveen
hugo bergveen28 feb. 2016 - 17:49

@mark Je kunt natuurlijk ook zeggen dat Pegida de antifa (wie bedenkt dat soort kreten toch?) in de kaart speelt.

Mark Gh
Mark Gh28 feb. 2016 - 19:00

Hugo, in dit geval is het andersom denk ik. De activiteiten van antifa maken het nieuwswaardig. De demo van pegida was gewoon een demonstratie zoals er wekelijks een aantal zijn - niet bijzonder en de aandacht niet waard.

MarinusCalamari
MarinusCalamari28 feb. 2016 - 7:30

[[[Het begrip islamofobie is heel slim gekozen. Alsof het niet om het haten van mensen gaat maar alleen maar om een abstracte religie.]]] Het begrip "islamofobie" is inderdaad een fopwoordje, maar niet bedacht op rechts, hoor. Het is destijds in het leven geroepen om kritiek op/het bashen van islam op hetzelfde level te krijgen als racisme en mensen op die manier de mond te snoeren. En dat terwijl angst en afkeer voor een religie die draait om haat, ongelijkheid, intolerante en geweld een vrij normale en gezonde reactie is. Wat ik wil zeggen is dat je hier in de verkeerde richting zeurt. Verder is het niet zo vreemd dat mensen vooroordelen hebben bij aanhangers van bepaalde ideologieën. Als je vooroordelen wel bij PVV-ers vind kunnen maar niet bij moslims, dan heb je gewoon een dubbele standaard.

2 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen228 feb. 2016 - 12:47

Wat een kletspraat weer, Marinus - ik heb met moslims nog nooit onaangename ervaringen gehad. Vriendelijke en behulpzame mensen. PVV'ers daarentegen zijn luid, boertig, onfatsoenlijk, boosaardig, verongelijkt, en vreselijk jaloers. Daarom vind ik vooroordelen jegens moslims ongepast, en jegens PVV'ers, ervaringskundig gesproken, doodnormaal. Dit is een vrij normale en gezonde reactie. Niks dubbele standaard.

MarinusCalamari
MarinusCalamari28 feb. 2016 - 23:40

@Frank Lenssen Als u even bedenkt dat ik niet redeneer vanuit uw uiterst simplistische zwart-witte wereldbeeld, wat zonder twijfel hoofdzakelijk is gebaseerd op selectieve waarneming en vooroordelen (en natuurlijk een dijk van een dubbele standaard) dan valt het wel mee met het kletspraatgehalte van mijn post hoor.

slopsma
slopsma28 feb. 2016 - 7:29

Wel grappig om te lezen hoe de meeste zich in bochten wringen om een anti nazi uiting toch onwettig te laten lijken. Het openbaar ministerie heeft allang toegegeven dat het een anti nazi uiting betreft en het is niet strafbaar. wat moet zo,n eigenwijze burgemeester nou dan. De Pegida voorman moet voor een schade vergoeding gaan, want van der Laan had beter kunnen weten.

Hanvander Horst
Hanvander Horst28 feb. 2016 - 3:57

Alle hoofdrolspelers hebben zich afgelopen zaterdag voor lul gezet, de politie door op te treden tegen dat spandoek met een hakenkruisje inj een prullenbak, de Pegdia-mensen door met een varkensmuts op te lopen in de valse veroderstelling daarmee moslims te tergen en de Antifa door hun domme actie tegen dat meisje van Powned. Uit alles blijkt de hysterie die het kenmerk is van deze tijd.

2 Reacties
Bachstra
Bachstra28 feb. 2016 - 10:45

Helemaal mee eens! Alleen maar verliezers.

thunderbird2
thunderbird228 feb. 2016 - 10:58

Han, dat varkensmutsje is eerder bedoeld om de politie te trollen. Die hebben er, door hun onnadenkende actie, nl een dame te sommeren het af te zetten vanwege provocerend, een symbool van gemaakt.

JanB2
JanB228 feb. 2016 - 0:25

Met het tonen van een hakenkruisvlag door de (storm-) frontman* zijn alle fabeltjes over "bezorgde burgers" en meer van dat soort verzachtende onzin rondom deze club nu wel een beetje ontkracht. Een parade van potentiele en echte nazi's die hun ware aard tonen door zich als varkens te verkleden. Want varkens zíjn het. * laten we het zo maar noemen

3 Reacties
JStokx
JStokx28 feb. 2016 - 10:01

"Hakenkruisvlag" Dus je hebt de foto nog steeds niet gezien?

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 feb. 2016 - 18:20

je gaat helemaal los terwijl dit uitvoerig op JOOP ontkracht is :P

JanB2
JanB229 feb. 2016 - 1:12

Die vlag was expliciet verboden. Dat ze hem toch tonen geeft de ware aard van dit gespuis aan: oproerkraaiers en ordeverstoorders met een stinkende bruinrechtse inborst. Net nazi's dus. Van mij had er een chargerend peleton ME tegenaan gemogen. En misschien nog wel een tweede.

[verwijderd]
[verwijderd]28 feb. 2016 - 0:20

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Doppert2
Doppert228 feb. 2016 - 10:00

Dat viel mij ook op. Als er toch ergens een gebrek aan democratisch gevoel en inzicht is, is het wel de bij Antifa. Vreselijke mensen. Als dat onze toekomst is, heeft het (links)fascisme in Nederland al weer gewonnen. Geen argumenten, geen rede, geen verhaal, alleen maar haat en geweld voor alles en iedereen die anders denkt en spreekt. De antifa is de linkse SA die met geweld duidelijk maakt dat alleen hun vrijheid en hun gedachtegoed is toegestaan.

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 feb. 2016 - 18:23

Ze strijden voor de verkeerde mensen. Ze lijken wat dat betreft op mensen in Amerika en hier die arm zijn en sociaal economisch niks te zoeken hebben bij Islam bestrijdende neo liberale partijen. Ze naaien zichzelf.

JanB2
JanB229 feb. 2016 - 1:15

Geen argumenten, geen rede, geen verhaal, alleen maar haat en geweld voor alles en iedereen die anders denkt en spreekt. Net zoiets als de anti-islam tokkies. Bestormingen van gemeentehuizen al vergeten? Je zou er inderdaad heel erg naar van worden.

JanB2
JanB228 feb. 2016 - 0:19

"Some animals are more equal than others" But equal in what? Ignorance I guess!

Machielse93
Machielse9327 feb. 2016 - 23:25

Krankzinnig dat mensen gearresteerd worden om spandoeken te tonen waarbij afstand gedaan wordt van het nationaal socialisme. Nederland is soms echt de weg kwijt. Zeker in de socialistische heilstad Amsterdam. Dit is toegestaan: https://ejbron.files.wordpress.com/2014/07/screenshot_1310.png?w=640 Dit is niet toegestaan: http://www.netz-gegen-nazis.de/files/styles/ngn_teaser/public/2014-12-11-pegida-2.jpg Men zou zich moeten schamen. Dat nu iedereen de varkensmuts draagt is ook de schuld van de overheid. Door één persoon met zo een muts gewoonweg op te pakken is het een geuzensymbool geworden. Het is meer gericht tegen de overheid dan tegen moslims. Had de overheid die man niet opgepakt dan hadden er nu niet zoveel mensen met die muts gelopen. Daarnaast worden er ook veel mensen die niet de gewenste gedachte aanhangen thuis bezocht door de politie. Angstig is het, Nederland is aan het afglijden naar een totalitaire staat met gedachtepolitie. Ultieme overwinning van het socialisme?

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2016 - 22:51

Wie denkt dat Amsterdamse burgemeestertje wel niet dat hij is, om het Volk te verbieden met het hakenkruis door de stad te marcheren? Daar weet het Volk wel iets op. Daar tekent het Volk gewoon een afvalbak omheen. Zo! Wilt u het Volk nog meer verbieden, burgemeestertje!

5 Reacties
OlavM
OlavM27 feb. 2016 - 23:49

@ Ja, want het Volk staat pal voor het Vaderland! :)

PietManeo
PietManeo28 feb. 2016 - 4:34

Grappig gevonden, dat moet ik toegeven.

peterh2
peterh228 feb. 2016 - 8:05

Een burgemeester heeft de bevoegdheid om een demonstratie te verbieden als de openbare orde in het geding is, maar in hoeverre kan hij bepaalde uitingen verbieden vraag ik me af. . Niet of het wenselijk is (hier is het als een boemerang teruggekomen) maar puur juridisch. En hoe gedetailleerd moet zo'n uiting dan beschreven zijn zodat het verschil tussen 'verheerlijken' en 'afwijzen' duidelijk is voor alle betrokkenen?

H.Witte
H.Witte28 feb. 2016 - 13:56

Beetje minachtend, vind je niet. 'burgemeestertje'. Kan jij die functie aan? Ik niet. Een burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en heeft te voren goed aangegeven dat het tonen van een hakenkruis in welke vorm ook niet zou zijn toegestaan. De voorman van Pegida provoceerde hem met het hakenkruis in een prullebak. 'Iedere vorm' had de burgemeester gezegd, dus ook deze vorm, een stiekeme om toch het hakenkruis te tonen. Ik heb liever met burgemeester Van der Laan te maken dan met een figuur die bekend staat om zijn extreem-rechtse sympathi'en (vriendje van NPD) en zijn wapenhandeltje.

Molly Veenstra
Molly Veenstra28 feb. 2016 - 16:48

'De voorman van Pegida provoceerde hem met het hakenkruis in een prullebak.' En aan de grijns op zijn varkenskop waarmee hij in de arrestantenbus ging zitten was te zien dat die provocatie volledig was geslaagd. Die 'heren' van middelbare leeftijd met hun roze mutsjes zijn een stelletje pubers met een late roeping. Waar vroeger de leraar op school die geen orde kon houden werd ziek gepest, is nu de burgemeester van Amsterdam de pispaal van hun eigen mislukte leven.

Bachstra
Bachstra27 feb. 2016 - 20:31

Het is natuurlijk een trieste bedoening als volwassen mensen met varkensmutsjes hun gelijk gaan halen. Dat hele Pegida is een beetje een lachertje. Zijn er ook maar paar tientallen zo te zien. Daarnaast vond ik de tegendemonstranten ook wel behoorlijk eng. Als dat de mensen zijn die staan voor vrede, begrip en liefde dan is dat nog ver te zoeken. Ik zag verbeten agressieve mensen die in niets lijken op progressieve leuke wereld bewoners. Met elkaar maken ze een bonte stoet van griezelige linkse en rechtse extremisten die beide Nederland niet vooruit helpen. We moeten ons gezamenlijk schamen met dit slag demonstranten van beide kanten die beide ook even onverdraagzaam zijn.

reaguursel
reaguursel27 feb. 2016 - 19:45

En onze linkse vrienden hadden weer de gelegenheid om de pers fysiek lastig te vallen. Een mening opleggen door fysiek tekeer te gaan. Dat lijkt me zo jaren 30....

1 Reactie
H.Witte
H.Witte28 feb. 2016 - 13:57

Extreem rechts niet natuurlijk. Kennelijk doorzie je de verborgen agenda van Pegida niet.

Noort2
Noort227 feb. 2016 - 19:43

Het hakenkruis. Waarmee Pegida zijn visitekaartje afgeeft.

4 Reacties
peterh2
peterh227 feb. 2016 - 20:06

Met een kruis erdoor... . Wel volledig zijn!

truusbeek2
truusbeek227 feb. 2016 - 20:31

U heeft de vlag niet gezien, dat blijkt

OlavM
OlavM27 feb. 2016 - 22:44

Ach, dat kruis erdoor. Dat valt in de categorie van Donald Trumps truukjes: "Ik ga NIET zeggen, dat Marco Rubio een slapjanus is."

Haastig
Haastig29 feb. 2016 - 8:53

En niet te vergeten de IS-vlag, Antifa-vlag en iets voor mij onbekends. Laat overigens wel weer de kromme gedachte zien: nazivlag verboden (ook als die in een prullenbak zit) , maar de voor IS gevluchtte asielzoekers kunnen de pleuris krijgen want die vlag van hun nachtmerries mag kennelijk wel (in prullenbak).

MVtikt
MVtikt27 feb. 2016 - 18:40

De betreffende vlaggen zijn juist anti-nazi en tonen de swastika OF in een afvalbak, OF doorkruist, met daaronder "GEGEN nazis". Dezelfde vlag die leidde tot een onterechte aanhouding in Enschede. Die vlagdragers zijn inmiddels vrijgesproken. Deze jurisprudentie is blijkbaar nog niet doorgedrongen in het "progressieve" Amsterdam. Het is even banaal als Pax Christi te betichten VOOR de atoombom te zijn, omdat deze óók op hun spandoeken stond...... met een boze persoon ernaast die het ding een rot trap gaf. Verder kan men een foto, gemaakt onder de "juiste hoek" en bijgesneden, precies aanpassen aan de gewenste boodschap: pegida = nazi. Wat dan ook allengs gedaan is. "Vreemd genoeg" worden IS vlaggen in de Schilderswijk blijkbaar wél getolereerd door msm en politie, net als banners waarop de Israëlische vlag gelijk wordt gesteld aan die van nazi-duitsland. Meten met twee maten?

2 Reacties
Jack Dawn
Jack Dawn27 feb. 2016 - 20:41

Wanneer je een hakenkruis nodig hebt om je punt te maken dan ben je onderdeel van een onfrisse club. Wanneer je door het tonen van het hakenkruis, bewust de gemeentelijke regels overtreedt dan moet je niet gaan huilen maar was het je doel om gearresteerd te worden voor meer aandacht. Pegida heeft zijn punt gemaakt, de joodse burgemeester van Amsterdam heeft niet toegestaan dat er in de hoofdstad met een hakenkruis werd gedemonstreerd, voor Pegida een fascistische daad van de burgemeester voor mijzelf een veilig gevoel.

Bachstra
Bachstra27 feb. 2016 - 21:33

@jack. Helaas voor jou is de burgemeester van Amsterdam niet Joods maar van gereformeerde huize. Daarnaast is het juist AFA die ook regelmatig een hakenkruis gebruikt in zijn uitingen. Nou vind ik dat ook een enge club maar geloof dat jij iets anders bedoelt. Het gaat er ook om hoe je een symbool gebruikt.

Moeder Pietje
Moeder Pietje27 feb. 2016 - 18:23

Ik vind die varkensoutfit wel iets voor voetbalsupporters zodra NL weer mag meedoen in de WK of zo

1 Reactie
Zandb
Zandb28 feb. 2016 - 8:36

En dan die "vrolijke demonstranten" met petjes en vlaggetjes.

Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 17:25

Hij wist van te voren dat er geen hakenkruis te zien mocht zijn en toch gaat hij tegen het verbod in door gebruik te maken van een hakenkruis en wel op een manier die verwarrend is voor zijn achterban, zodat hij als unterdog gezien wordt door zijn achterban en in de publiciteit komt als hij opgepakt wordt door de politie. "De goeierik werd opgepakt door de politie, terwijl hij het zooo goed bedoelde".

8 Reacties
peterh2
peterh227 feb. 2016 - 18:52

Sinds wanneer bepaald de politie vooraf tot hoever de vrijheid van meningsuiting gaat? Het is aan de rechter om te bepalen of hier een grens overschreden is...

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 19:27

Aan een illegale opdracht hoeft niemand zich te houden. Het om heeft gezegd dat deze spandoeken door de beugel kunnen, waarom zou een burgemeestertje dat dan zomaar mogen verbieden?

H.Witte
H.Witte27 feb. 2016 - 22:56

Mark Gh 'burgemeestertje' Je zet jezelf zo te kijk met je minachting voor een burgemeester. Zou jij deze functie aankunnen? Ik niet. Het was niet een illigale, maar een volstrekt legitieme voorwaarde. Een burgemeester is er voor het algemeen belang, niet in de eerste plaats voor een tiental demonstranten.

OlavM
OlavM27 feb. 2016 - 23:42

@ peterh: Het is echt heel simpel, hoor: een strafrechter kan daarover pas oordelen, als tevoren de politie een proces-verbaal heeft opgemaakt en een officier van justitie de zaak voor de rechtbank heeft gebracht door de verdachte te dagvaarden.

Piet de Geus
Piet de Geus28 feb. 2016 - 0:23

"waarom zou een burgemeestertje dat dan zomaar mogen verbieden?" Omdat het burgemeestertje (waarvan jij de schoenen nog niet mag poetsen) over handhaving van de openbare orde gaat. Daarom zit hij de driehoek voor en niet de officier van justitie.

Buzzer
Buzzer28 feb. 2016 - 8:15

U slaat de spijker op de kop. Het gebruik van een nazi symbool geeft hoe dan ook weer waar de kern van deze club voor staat.

Mark Gh
Mark Gh28 feb. 2016 - 10:23

De openbare orde wordt echt niet bedreigd door zo'n plaatje. Ik zou inderdaad die functie niet kunnen uitvoeren, maar dat ambieer ik dan ook niet. Vd laan heeft zich in mijn ogen onbekwaam getoond en ik hoop dat OM of, liever nog, de rechtbank zich hierover mag uitspreken. Die zullen ongetwijfeld en in navolging van hun collaga's elders in het land het plaatje als toelaatbaar en de arrestatie als onwettig beoordelen.

H.Witte
H.Witte28 feb. 2016 - 19:10

Mark Gh nog maar eens: de voorwaarde was:geen Nazi symbolen, in welke vorm ook. Als iemand dat dan toch doet, in mijn visie slechts om de burgemeester te provoceren en om publiciteit te halen,, dan kan hij terecht gearresteerd worden, De voorwaarde van de burgemeester was legitiem. Het gaat niet om het plaatje op zichzelf. Het gaat om de afspraak die er vooraf met Pegida gemaakt is. Het was een voorwaarde voor de demonstratie en als je het er niet mee eens bent dan vecht je dat VOORAF via de rechter aan in een kort geding. Er zijn, ook voor Pegida, allerlei juridische wegen om al dan niet gelijk te krijgen. Ze kenden de voorwaarde al meer dan een week, dus voldoende tijd voor een kort geding. Hier blijkt slechts eens te meer wat voor soort beweging Pegida is. Tot mijn grote voldoening waren er maar een paar tientallen betogers.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 feb. 2016 - 17:20

Dat gejank dat hun voorman is gearresteerd vanwege een hakenkruis. Ook de Internationaal Socialisten werd door de politie gesommeerd om de halve hakenkruizen weg te doen of af te plakken. Dat werd vervolgens gewoon gedaan. Dat had de voorman van Pegida ook moeten doen. Of vond die de aandacht stiekem wel heel fijn.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten27 feb. 2016 - 19:15

De politie antifa moeten verwijderen. Ze demonstreerden namelijk illegaal.

Lo de wijk
Lo de wijk27 feb. 2016 - 17:15

Het is duidelijk dat dat hakenkruis in de prullenbak logo betekende "Weg met islamofascisme." Ik begrijp overigens nog steeds niet hoe Femke Halsema haar kinderen na een onplezierige ervaring van de zwarte school haalde, maar wel met succes in de Tweede Kamer voor deze motie pleitte wat betreft het regeringsbeleid: "dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is" https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html En dat het nog werd aangenomen ook.

8 Reacties
Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 18:47

@Lo de wijk "Ik begrijp overigens nog steeds niet hoe Femke Halsema haar kinderen na een onplezierige ervaring van de zwarte school haalde, maar wel met succes in de Tweede Kamer voor deze motie pleitte wat betreft het regeringsbeleid". Femke Halsema heeft haar kinderen daarna gezet op een gemengde openbare school, waar OOK veel allochtone kinderen op zitten -Kunstmagneet school Amsterdam, zie foto's van de blanke en donkere kinderen samen-, waar er veel aandacht is voor creativiteit en dergelijke. Uw betoog gaat dus niet op.

peterh2
peterh227 feb. 2016 - 20:08

[waar er veel aandacht is voor creativiteit en dergelijke.] . De standaard smoes van policor om de kinderen op een witte school te kunnen doen, heb je dat nog steeds niet door?

H.Witte
H.Witte27 feb. 2016 - 22:59

peterh Heb jij inside information of fantaseer je er weer lustig op los. Moest je maar niet doen in een serieuze discussie. Is hinderlijk.

Lo de wijk
Lo de wijk27 feb. 2016 - 23:27

@Dunya Het begon zo: Haar dochtertje en diens vriendinnetje wilden samen spelen bij Femke thuis. Maar dat mocht niet van de Moslim vader. Want Femke zou er niet zijn, maar wel haar mannelijke partner... en dus mocht dat dochtertje daar niet gaan spelen met enkel een man in huis... en dan nog wel een ongelovige man! Femke's praten hielp niet. Zo begon Femke die school ongeschikt te vinden voor haar kinderen. Dit herinner ik me van haar gelezen te hebben als uitleg toen.

slopsma
slopsma28 feb. 2016 - 7:36

@Eranos Femke Halsema heeft in een interview toegegeven dat haar kinderen gepest werden door de moslim kinderen en dat dat 1 van de redenen was waarom ze ze van school haalden. Bijv als ze geen halal broodbeleg mee hadden, dat soort dingen. Ook had ze moeite met alle gesluierde vrouwen die ze tegen kwam, en de islamitische meisjes mochten niet bij haar thuis spelen met haar kinderen, kortom gewoon islamitisch gedrag. http://www.telegraaf.nl/binnenland/article20364726.ece

peterh2
peterh228 feb. 2016 - 7:56

"Nu stelt ze dat kinderen geen sociaal experiment zijn." . http://m.ad.nl/ad/m/nl/1012/Nederland/article/detail/1919414/2010/11/27/Femke-Halsema-haalt-kinderen-van-zwarte-school.dhtml

H.Witte
H.Witte28 feb. 2016 - 10:35

Slopsma, dit gebeurt ook tussen Nederlandse kinderen en ouders waar het gaat om betere komaf en van lagere sociale klasse. Kinderen van betere komaf mogen ook niet bij de ander thuis spelen en kinderen van lagere komaf worden neergekeken of zelfs gepest om hun niet-merkkleding. Kinderen van zwaar christelijke huize hoeven echt niet met een vriendje of vriendinnetje thuis te komen van gekend socialistische huize.

Dunya2
Dunya228 feb. 2016 - 11:06

@ Lodewijk Slopsma en Peter Bedankt voor jullie reactie. De ervaringen van Femke Halsema op die zwarte school, hebben haar niet belet om haar kinderen weer op een VEELKLEURIGE openbare school te zetten en wel de Kunstmagneet school te Amsterdam: "De Kraal is een veelkleurige, openbare school voor basisonderwijs in het voormalige Polderweggebied". Als je de foto's bekijkt van die school zie je er overwegend gekleurde kinderen op staan. Haar kinderen zitten op die school naar tevredenheid. Zij weet als geen ander dat je geen verstrekkende conclusies kunt trekken op een vervelende ervaring die je hebt meegemaakt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2016 - 17:08

De triomfantelijke grijns op zijn varkenskop, waarmee van Wagensveld het arrestantenbusje instapt zegt alles over zijn bedoeling. Dit was precies zijn bedoeling. Actie geslaagd. Gejank en gehuil over 'vrijheid van meningsuiting' en 'censuur' kunnen beginnen.

5 Reacties
MVtikt
MVtikt27 feb. 2016 - 18:45

Want het is logisch dat "GEGEN Nazis" hetzelfde is als een swastika? Want het is logisch dat een vrijspraak eerder in Enschede, voor het dragen van diezelfde vlag leidt tot een arrestatie in Amsterdam? Hebben enkel mensen die zich socialist of milieu-activist noemen het recht om een aanhouding/ arrestatie aan te grijpen als middel om hun doel onder de aandacht te brengen?

peterh2
peterh227 feb. 2016 - 18:54

Natuurlijk was dit de bedoeling, hoe makkelijk wil je het Pegida maken om in de slachtofferrol te kruipen? . Blijft de vraag: waarom mag je IS niet meer vergelijken met de Nazi's...

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2016 - 22:30

De suggestie dat dit niet zou mogen is onzin en dat weet je. Waarom doe je dit?

peterh2
peterh228 feb. 2016 - 7:22

[De suggestie dat dit niet zou mogen is onzin en dat weet je.] . De burgemeester heeft dit zelf verboden, even los van de vraag of hij daar de bevoegdheid toe had.

peterh2
peterh228 feb. 2016 - 8:15

Ik ging iets te kort door de bocht: de dienstdoende diender vond deze vergelijking voldoende reden om de arrestatie te verrichten. . Dit op basis van de verordening van de burgemeester waarin stond dat een deel van de vergelijking niet getoond mocht worden.

Horige
Horige27 feb. 2016 - 17:01

Ik weet niet of het moslim haat is. Het is in mijn ogen meer angst voor de toekomst. Vluchtelingen kosten veel geld. Geld wat geleend moet worden. Er is al een crisis. Er is al veel armoede. En de BV Nederland zit in een negatieve spiraal. De EU met de 14 nieuwe lidstaten kunnen het niet aan. Als je niet uitkijkt valt de EU uiteen. Dat komt de USA en de USSR goed uit. Persoonlijk denk ik dat de grenzen dicht moeten. Voordat het tij niet meer te keren is.

7 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 feb. 2016 - 17:18

Als het om geld gaat is het vreemd dat deze mensen niet demonstreren tegen de TTIP die burgers veel meer geld gaat kosten. Als het om geld gaat is het vreemd dat deze mensen niet demonstreren tegen de bescherming van bankiers. De crisis is niet veroorzaakt door vluchtelingen maar door ons kapitalistisch systeem en winst geilheid van onze banken. Maar deze mensen gaan niet de straat op om daar tegen de demonstreren. Waar ze wel woedend over zijn is als een vluchteling een Iphone heeft. Hoe duidelijker wil je moslimhaat hebben Horige? Dat doe mij vermoeden dat het helemaal niet om het geld te doen is maar dat het regelrechte haat is naar vluchtelingen in het algemeen en moslims in het bijzonder.

Uilenspiegel
Uilenspiegel27 feb. 2016 - 17:39

De slaven geven de slaven de schuld en willen de vluchtelingen buiten.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete27 feb. 2016 - 18:22

@ KapitanLaipose Er zijn meer smaken dan haat of geld.

Albert Einstein
Albert Einstein27 feb. 2016 - 19:46

kapitanlaipose, Als je ooit naar zo'n demo was gegaan, dan zou je weten dat in de toespraken door de Pegida-aanhangers ook altijd wordt gescholden op TTIP en het grootkapitaal. Veel linksgekkies schijnen niet te beseffen dat Pegida een bondgenoot is tegen het echte kwaad. En dat zijn de multinationals. Die zijn immers mede de aanstichters van de massamigratie.

Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2016 - 23:24

Horige, je hebt zomaar een punt. Die vluchtelingencrisis, die moet worden betaald. En wie gaat dat betalen? De horige natuurlijk! De hoge heren profiteren van de goedkope arbeidskrachten en Jan met de pet, Frits met de muts, de man in de straat, zij hebben het nakijken. En toch moet het. Uit eigenbelang. Ooit komt er een dag dat dit land onbewoonbaar is. De dijken houden het niet meer, het land blijkt te klein. De hoge heren bezitten wat er nog over is en de horige moet wegwezen. Ooit komt er een dag dat jij, je kinderen of je kleinkinderen op de vlucht moeten slaan. Dit is de dag waarop je kleinkinderen moeten kunnen zeggen: 'Laat mij binnen. Geef mij onderdak en veiligheid. Hier heeft mijn grootvader voor gevochten.'

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 feb. 2016 - 9:29

@Phoenix van Milete Mijn verhaal is een reactie op de post van Horige en zou daar niet los van gezien moeten worden. In de post van Horige heeft hij het over geld en vluchtelingen die zoveel geld zouden kosten. @Albert Einstein Dat is de denkfout die jij maakt dat Links een bondgenoot nodig heeft uit de rechtsextremistische hoek. De insteek en uitgangspunten van extreem rechts zijn totaal anders dat het botst. Als Links voor vrouwenemancipatie is dan heeft zij GEEN bondgenoot in rechtsextremisme die het alleen maar tegen vrouwenonderdrukking is als het om moslims gaat. Zou Links daar in zee mee gaan dan laten zij twee standpunten moslimhaat en vrouwenemancipatie tegen elkaar uitspelen. NIET DOEN zou ik zeggen. Zelfde verhaal met TTIP. De uitgangspunten zijn anders. Pegida wilt geen EU om zoveel mogelijk vluchtelingen buiten de deur te houden. Links wilt een andere soort EU om de verzorgingsstaat in stand te houden. Politiek Links zou niet in zee moeten gaan met dat rechts extremisten

Albert Einstein
Albert Einstein28 feb. 2016 - 9:46

kapitanlaipose Wat is erger. Vrouwenemancipatie instrumentaliseren tegen de Islam, OF vrouwenemancipatie bij het grofvuil zetten uit angst voor de Islam? Bondgenootschappen zijn belangrijk. Daarin kun je je niet al te veel kieskeurigheid veroorloven. Links is nog steeds welkom bij Pegida. Maar Pegida dus niet bij links, dat bepaal jij kennelijk. Ik denk dat links vooral erg fundamentalistisch is, en smetvrees heeft, waar dat onnodig is. Rechts is pragmatisch. Voor jou is dat kennelijk een doodzonde.

jahoor2
jahoor227 feb. 2016 - 16:53

Van mij mogen ook tokkies met moslimhaat of angst demonstreren hoor. Die varkenskoppen zijn een beetje kinderachtig en vooral voor vegetariers erg schokkend. Ook denk ik niet dat je zo van je tokkie-imago afkomt. Maar zolang ze het een beetje netjes houden. Ga vooral je gang.

4 Reacties
erwinnijhof
erwinnijhof27 feb. 2016 - 17:12

"Maar zolang ze het een beetje netjes houden. Ga vooral je gang." Dat is weer keurig gelukt. De enige arrestant was een AFA gast die zich niet kon inhouden tegenover de pers. Beetje jammer.

jahoor2
jahoor227 feb. 2016 - 22:09

@erwin. je bedoelt niet ´weer´ maar ´nu een keer´ gelukt. Maar fijn dat het kennelijk ook anders kan dan die onnodige AZC agressie.

erwinnijhof
erwinnijhof28 feb. 2016 - 0:36

Ah, heb ik iets gemist dus. Geef me maar eens een lijstje met pegida demonstraties die volledig misgelopen zijn, en dan door eigen schuld en niet door de oorlogshitsers van afa. En ja, dan sta je weer met lege handen...

jahoor2
jahoor228 feb. 2016 - 18:01

@erwin Extreem-rechts heeft nogal wat rotzooi geschopt rondom AZC.

[verwijderd]
[verwijderd]27 feb. 2016 - 16:47

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Phoenix van Milete
Phoenix van Milete27 feb. 2016 - 18:20

Ik denk dat je er niet bezorgd over hoeft te zijn: me dunkt dat menig een wel inziet dat de varkensmutsen een kwaadaardige provocatie zijn. Ondanks hun voornemen acceptabel en beschaafd voor de dag te komen, konden deze extreem rechtse clubjes het niet laten.........

aburrido
aburrido27 feb. 2016 - 20:59

Ik heb nu 2 keer met mijn eigen ogen mogen aanschouwen wat een heerlijke, lieve en tolerante mensen de tegendemonstranten waren. Het schuim van agressie stond in hun mondhoeken. Ze kwamen op mij ook niet over als de normale hard werkende socialistische arbeiders. Integendeel. Schreeuwen en beledigen als Tokkies in het kwadraat.

[verwijderd]
[verwijderd]27 feb. 2016 - 16:13

--- Dit bericht is verwijderd —

10 Reacties
Quibus2
Quibus227 feb. 2016 - 16:35

Is het geen bende kleutertjes met hun varkensmutsjes dan?

Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 16:54

De politie heeft van te voren expliciet aan gegeven dat geen hakenkruis te zien mocht zijn IN WELKE VORM DAN OOK. Dan moet de politie wel ingrijpen als de voorman van Pegida dat dan TOCH doet, hij wil de politie en burgemeester provoceren en denk er zo mee weg te kunnen komen. Geniepig als die smeerlap is. Hij is een sympathisant van de nazi partij NVU: Kijk maar op zijn persoonlijke Facebookpagina als je het niet gelooft.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 feb. 2016 - 16:59

Er is wel degelijk sprake van moslimhaat en niet alleen maar van islamofobie. Het begrip islamofobie is heel slim gekozen. Alsof het niet om het haten van mensen gaat maar alleen maar om een abstracte religie. Echter blonde Martijn wordt aangenomen als huurder maar Ismael met een Arabisch uiterlijk wordt bij het verschijnen geweigerd. Dat gaat niet meer om kritiek om die islam maar om het haten van mensen. Stefanie wordt aangenomen voor de baan maar Yasmine wordt geweigerd als ze haar Arabische uiterlijk zien of haar Arabische naam lezen. Dat heeft weinig te maken met islam kritiek maar gewoonweg met het haten van MENSEN vanwege hun religie. Dat is moslimhaat of moslimfobie. Links zou zich ook niet meer moeten bedienen van het begrip islamofobie omdat het racisten in de kaart speelt. Links zou zich meer moeten bedienen van de het begrip moslimhaat en moslimfobie want dat is uiteindelijk hoe de haat zich manifesteert.

erwinnijhof
erwinnijhof27 feb. 2016 - 17:28

"Yasmine wordt geweigerd als ze haar Arabische uiterlijk zien of haar Arabische naam lezen. Dat heeft weinig te maken met islam kritiek maar gewoonweg met het haten" Dat heeft niets met haat te maken. Een arabische afkomst geeft statistisch gewoon extra risico voor de werkgever en bij gebrekkige kennis van de Nederlandse taal (wat nogal eens voorkomt) wordt het uiteraard nog een stuk moeilijker. Yasmine zal dus wel extra haar best moeten doen, maar het op haat/racisme gooien is unfair. "Links zou zich meer moeten bedienen van de het begrip moslimhaat en moslimfobie want dat is uiteindelijk hoe de haat zich manifesteert." Sorry Lapoise, maar moslimfobie/haat zou inhouden dat het heel erg op de persoon zelf gericht wordt. Je zou in dit geval mogen verwachten dat er dus overal willekeurig moslims in elkaar geslagen worden op straat, zouden mensen massaal deportaties eisen en meer van dat soort dingen. Dat is allemaal helemaal niet aan de hand, wij zijn namelijk vrij tolerant. Het enige wat tegenstanders van de instroom willen is dat die instroom stopt omdat we Nederland niet willen zien afglijden naar een land dat sterk verarmd en waar al meer vrijheden worden ingeperkt. Om die reden moet de instroom stoppen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud27 feb. 2016 - 19:24

@Erwin "Een arabische afkomst geeft statistisch gewoon extra risico" Je hebt me aandacht geef is aan wat voor "extra" risico der is voor werkgever. En dat hoef je niet eens "statisch" niet eens aan te geven.

Albert Einstein
Albert Einstein27 feb. 2016 - 19:59

kapitanlaipose Bij Pegida zitten echt geen directeuren! Dat zijn allemaal mensen die heel hard moeten werken of solliciteren, en ze worden ook niet aangenomen als de directeur hoort dat ze met pegida meelopen. Want zo schijnheilig zijn die directeuren wel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot27 feb. 2016 - 20:59

'Want zo schijnheilig zijn die directeuren wel.' Zo verstandig zal je bedoelen. Directeuren willen geen medewerkers die denken dat ze intelligent zijn terwijl ze voortdurend laten zien hoe dom ze zijn.

Albert Einstein
Albert Einstein28 feb. 2016 - 9:51

Joe Speedboot Zijn je redelijke argumenten op? Dan maar schimpen op het IQ van je tegenstanders! Erg erudiet hoor. Laat zelf eens zien hoe elitair je bent.

Joe Speedboot
Joe Speedboot28 feb. 2016 - 16:14

'Zijn je redelijke argumenten op?' Waarom zou ik nog op zoek gaan naar redelijke argumenten in discussie met mensen die zelf nooit met redelijke argumenten komen, bewezen doof zijn voor argumenten van anderen en schijt hebben aan mijn stad en burgemeester die ze laatdunkend 'burgemeestertje' noemen. Dat soort mensen kan je beter in hun eigen taal aanspreken. Dat Pegida een club is van domme gefrustreerde mensen is gewoon meetbaar feit. Jezelf Einstein noemen kan niet verbloemen wat je schrijft.

jahoor2
jahoor228 feb. 2016 - 17:59

@erwin Wat jij beweert is juist statistisch volledig onjuist. Dat jij dat verkondigt geeft juist aan hoe bevooroordeeld en intolerant je bent. Volgens jou redenering kan een werkgever die op zoek is naar een werknemer met een bepaalde opleidng/leeftijd juist beter een asielzoeker nemen dan een autochtoon. http://www.joop.nl/kijk-nou/66472

BingoGrubb
BingoGrubb27 feb. 2016 - 16:09

ik moet niks hebben van pvv. maar vind het zo grappig dat politie pvv weer een steuntje in de rug geeft op deze manier. want zelfs anti nazi teken mogen niet meer. nemen antifa jong socialisten en moslims daar ook aanstoot aan? vraag ik me nu af

2 Reacties
Ed1976
Ed197627 feb. 2016 - 17:00

Precies, de politie is dom om een spandoek te begrijpen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud27 feb. 2016 - 19:29

Ter aanvulling van Ed. plus dat het verboden was ter bescherming van de Joodse bewoners van Amsterdam. Na dat ze over geklaagd had en bij een vorige demo. Heeft weer nix van doen met moslims.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik227 feb. 2016 - 16:06

Toen de Geuzen het deden, en later - veel later - de provo's, toen had het nog wat. Toen stelde het wat voor, was er risico. Maar nu het klootjesvolk, het vulgus, het rifraf en de penose zich risicoloos vermommen als zichzelf en weggooien wat ze vereren, maakt dat een zielige, aandoenlijke indruk. Het doel is duidelijk: het fascisme salonfähig maken, de weg bereiden etc., maar de finesse ontbreekt. De gewapende tak van de PVV wint het met twee vingers in de neus.

2 Reacties
Cees Groninger
Cees Groninger27 feb. 2016 - 16:37

Je arrogantie en dedain spreken boekdelen, maar als 'rechtgeaarde autist' - zoals je jezelf ooit eens omschreef - valt je weinig te verwijten. Ik beveel je de jokermuts aan ipv de varkensmuts.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik227 feb. 2016 - 18:54

Die zotskap staat me inderdaad beeldig.

joop69amsterdam
joop69amsterdam27 feb. 2016 - 16:06

Fascisten.

3 Reacties
truusbeek2
truusbeek227 feb. 2016 - 16:35

U bedoelt de mensen die de journalisten,vrije nieuwsgaring,aanvielen. Geeft een beetje een beeld van hoe de maatschappij er uit zou zien indien zij het voor het zeggen zouden hebben.

Ed1976
Ed197627 feb. 2016 - 16:58

@joop69amsterdam - Lekker makkelijk, iemand fascist noemen, dan hoef je niet meer met ze te praten. Duik ff iets dieper in de feiten ( ik zal je helpen) het ging om het onderstaande spandoek. Mag jij mij uit leggen wat dit met fascisme te maken heeft http://nos.nl/data/image/2016/02/13/256336/864x486.jpg Je word voor gelogen door de staatsomroep. FF iets verder je ogen open doen en een eigen mening vormen ipv die door de NOS opgelegd

Tokoloshe
Tokoloshe28 feb. 2016 - 8:44

Inderdaad, zomaar undercover een tegendemonstratie beginnen, mensen bedreigen en intimideren omdat ze jouw mening niet delen, echt fascistische acties. En dat noemt zich dan Anti Fascistisce Actie.

Nick Ros
Nick Ros27 feb. 2016 - 15:55

Hebben ze die mutsen ook in de kleur blauw ? Rose is voor meisjes.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen27 feb. 2016 - 20:53

Touché

Tokoloshe
Tokoloshe28 feb. 2016 - 8:36

Seksist. Waarom zou een vrouw geen blauw mogen dragen?

Uilenspiegel
Uilenspiegel27 feb. 2016 - 15:32

All animals are equal, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS . The early apples were now ripening, and the grass of the orchard was littered with windfalls. The animals had assumed as a matter of course that these would be shared out equally; one day, however, the order went forth that all the windfalls were to be collected and brought to the harness-room for the use of the pigs. At this some of the other animals murmured, but it was no use. All the pigs were in full agreement on this point, even Snowball and Napoleon. Squealer was sent to make the necessary explanations to the others. "Comrades!" he cried. "You do not imagine, I hope, that we pigs are doing this in a spirit of selfishness and privilege? Many of us actually dislike milk and apples. I dislike them myself. Our sole object in taking these things is to preserve our health. Milk and apples (this has been proved by Science, comrades) contain substances absolutely necessary to the well-being of a pig. We pigs are brainworkers. The whole management and organisation of this farm depend on us. Day and night we are watching over your welfare. It is for YOUR sake that we drink that milk and eat those apples. Do you know what would happen if we pigs failed in our duty? Jones would come back! Yes, Jones would come back! Surely, comrades," cried Squealer almost pleadingly, skipping from side to side and whisking his tail, "surely there is no one among you who wants to see Jones come back?" Now if there was one thing that the animals were completely certain of, it was that they did not want Jones back. When it was put to them in this light, they had no more to say. The importance of keeping the pigs in good health was all too obvious. So it was agreed without further argument that the milk and the windfall apples (and also the main crop of apples when they ripened) should be reserved for the pigs alone. Ik zeg: knor ze.

5 Reacties
Cees Groninger
Cees Groninger27 feb. 2016 - 15:55

Door dit te citeren uit "Animal Farm" geef je uitermate goed weer dat je er niets van begrijpt.

Uilenspiegel
Uilenspiegel27 feb. 2016 - 17:38

Leg eens uit dan? Ik laat mij graag de les lezen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje27 feb. 2016 - 17:52

@ Cees + 1

Cees Groninger
Cees Groninger27 feb. 2016 - 19:25

Precies.

Appi Mohamud
Appi Mohamud27 feb. 2016 - 19:35

Uilenspiegel Touche dat is het eerste waar ik aan dacht bij he zien van al dat varkenskoppen

Rootman2
Rootman227 feb. 2016 - 15:26

Het zal wel heel fout zijn, maar die varkensmutsen zijn best grappig... De carnaval varkensfeestneus vind ik ook prachtig: ik had er ooit eentje. Toiletpapier, varkensmutsen... waar haal je dat soort dingen? Nooit gedacht dat een zwijn de rol van de Romeinse adelaar zou gaan spelen...

9 Reacties
H.Witte
H.Witte27 feb. 2016 - 16:06

Rootman, de varkanskoppen staan in deze symbool voor een opgestoken middelvinger naar de moslims, of ziet u dat niet? Lijkt me op zijn minst onfatsoenlijk, maar in mijn optiek ook provocerend. Moeten we dan klagen als sommige moslims radicaliseren als ze zich ernstig beledigd voelen. Er is ellende, ja, maar moeten we dan ook nog eens over onszelf afroepen. Ik vind het bovendien niet passen binnen de normen en waarden die we zo graag verdedigen.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 feb. 2016 - 16:42

@Eranos Het is blijkbaar voor deze "bezorgde burgers" een symbool tegen de islam en tegen moslims. Lijkt mij verder niets mis mee als ze hun ongenoegen/ haat/ walging van de islam op deze manier uiten.

slopsma
slopsma27 feb. 2016 - 17:45

Moeten we dan klagen als sommige moslims radicaliseren als ze zich ernstig beledigd voelen. Goh moeten we nu bang zijn om wat te zeggen, omdat de islamieten wel eens op hun tere teentjes getrapt zouden kunnen zijn, en dan radicaliseren? Dacht het niet! Ze moeten maar ergens tegen kunnen, dat heb je nu eenmaal in een vrije samenleving. Je kan niet iedereen naar de mond praten, zeker niet bij religieuze mensen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje27 feb. 2016 - 17:54

Eranos Ik vind moslimkleding provocerend. Begrijp je dat?

Albert Einstein
Albert Einstein27 feb. 2016 - 20:05

Eranos, Zou je een lijstje willen maken van alle dieren die je niet op je hoofd mag zetten?

OlavM
OlavM27 feb. 2016 - 23:28

@ Moeder Pietje: Dat is buitengewoon kortzichtig. Daarom begrijp ik het wel.

H.Witte
H.Witte28 feb. 2016 - 10:40

Moeder Pietje Ga dan maar nooit op vakantie naar Marokko e.d. landen. Kleding gaat in dit geval om cultuur. Ik heb niet de indruk dat een varkenskop een cultureel verschijnsel is. Kleding staat niet symbool voor een opgestoken middelvinger. Kortom; uw vergelijking is een beetje raar.

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 feb. 2016 - 18:53

Ik ben in het verleden al door Marokko gereisd. Mede daardoor en in combinatie met mij jarenlange wonen in Rotterdam West een afkeer van moslims opgebouwd. In die tijd boeide het mij nog niet hoe ze gekleed gingen. De connotaties kwamen pas later. Ik was in die tijd nog zo'n idealist met linkse sprookjesgedachten over een smeltkroes. Ik ben nog steeds voor assimilatie(moslims spugen op dat woord)maar liever voorlopig geen extra moslims meer, wel andere vreemdelingen, dank u.

H.Witte
H.Witte29 feb. 2016 - 11:04

Moeder Pietje, neemt u van mij aan dat over twintig jaar zeker de helft van alle Moslimvrouwen in Nederland in een spijkerbroek en zonder hoofddoek over straat gaat. Maar los daarvan, vermenging van culturen is in een steeds verdergaande globalisering een onomkeerbaar gegeven en feitelijk niks nieuws als we naar de geschiedenis kijken. Ooit trokken, lang geleden, de mensen uit de lage landen naar Bulgarije en Roemeni'e, in die tijd een totaal andere wereld. En waaruit is Nederland zelf opgebouwd. Achtergebleven Romeinen, Franken, Saksen, Tubanten, Batavieren, Spanjaarden, Duitsers, Hugenoten, achtergebleven Noormannen, Italianen. Nederland is ook een behoorlijk allegaartje. Wie is De Nederlander eigenlijk? Er bestaat op de kepel beschouwd maar een volk, de mensheid.

[verwijderd]
[verwijderd]27 feb. 2016 - 15:16

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Appi Mohamud
Appi Mohamud27 feb. 2016 - 19:40

Degene die denkt dat het iemand mee pijn kan doen door zichzelf voor lul te zetten met een muts.

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 15:16

Van de Laan zou moeten worden vervolgd wegens misbruik van de middelen die hem als burgemeester geboden worden. Interessante situatie, een joodse man die vervolgd wordt wegens het wederrechtelijk verwijderen van anti-nazi symbolen.

7 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus27 feb. 2016 - 15:53

"Interessante situatie, een joodse man" Van de Laan komt uit een gereformeerd gezin.

Joe Speedboot
Joe Speedboot27 feb. 2016 - 15:58

'Van de Laan zou moeten worden vervolgd wegens misbruik van de middelen die hem als burgemeester geboden worden.' Van der Laan mag gewoon verordeningen uitschrijven en ik durf te wedden dat de meerderheid van Amsterdam het in dit geval met hem eens is. De gemiddelde Amsterdammer moet niets hebben van intolerant dom volk zoals je vind bij clubjes als Pegida.

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 16:54

Hmm ok, mijn fout. Dacht het vanwege het keppeltje dat hij soms draagt

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer27 feb. 2016 - 17:37

@Joe Speedboot Mark heeft natuurlijk een punt. Iemand met een varkensmutsje of het Pegida symbool, het gooien van o.a. een swastiki in de prulenbak, arresteren is nutteloos omdat het OM in beide gevallen al heeft gesteld dat er niets onrechtelijks is gedaan. M.b.t. tot het Pegida symbool stelde het OM dat men een hakenkruis niet kan zien zonder de context waar het in geplaatst is. Van der Laan weet dit als jurist de hoofdcommisaris ook. Wel oppakken is dus lachwekkend. Iemand plaatste op twitter twee foto's dit mag niet in Amsterdam en dat wel. Het eerste was het Pegida symbool, het tweede een aantal moslima's met demonstratie borden visueel davidster=hakenkruis. Overigens lijkt het me in Amsterdam wel mee te vallen met die afkeer tegen dam intolerant volk. De rellers van Antifa wordt niets in de weg gelegd.

PieterPan3
PieterPan327 feb. 2016 - 17:50

@joe "De gemiddelde Amsterdammer moet niets hebben van intolerant dom volk zoals je vind bij clubjes als Pegida." Als Amsterdammer moet ik persoonlijk helemaal niets hebben van een burgemeester die het geweldig vind om thee te drinken met teruggekeerde jihadstrijders.

Piet de Geus
Piet de Geus27 feb. 2016 - 17:56

"Dacht het vanwege het keppeltje dat hij soms draagt" Dat draagt iedere man die een joodse gebedsdienst bezoekt. Of een herdenking waar een joods gebed deel van uitmaakt. Net zoals iedereen die een moskee bezoekt zijn schoenen uittrekt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot27 feb. 2016 - 21:08

'De rellers van Antifa wordt niets in de weg gelegd.' Flauwekul, daar zijn volkomen terecht ook mensen opgepakt en die mogen ze wat mij betreft net zo hard aanpakken. Wat betreft dat hakenkruis. Dat soort symbolen laten zien was op voorhand bij de demo verboden. Ongeacht in wat voor een context geplaatst: een hakenkruis blijft een hakenkruis. Iemand die dan na waarschuwing door de politie nog met zo'n spandoek blijft lopen (de proleet in kwestie zei schijt te hebben aan dat burgemeestertje) moet niet gaan piepen als hij dan wordt opgepakt.

LisanneW
LisanneW27 feb. 2016 - 15:14

Waarom waren de agenten niet zo 'flink' toen er IS vlaggen bij een demonstratie in den Haag werden getoond, terwijl het hier om een hakenkruis in de prullenbak ging.

1 Reactie
Quibus2
Quibus227 feb. 2016 - 16:42

Omdat je zo ongeveer elke vlag mag tonen, zo lang je hem niet in de fik steekt (in bijvorbeeld Denemarken mag dat laatste dan weer wel, maar alleen als het de Deense vlag is). De swastika daarentegen is, volgens jurisprudentie, nogal verboden. Net als SS-logo's en het Keltisch/White-power kruis. Om begrijpelijke (zij het niet noodzakelijk goede) redenen.

Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 15:02

Misdadigers twijfelen altijd aan het oordeel van de politie en rechter en overschatten hun-kunnen, vandaar dat de recidivecijfers bijzonder hoog zijn bij misdadigers. Ik verwijs naar volgende link over de voorman van Pegia Edwin Wagensveld: wapenhandelaar en nazivriend. http://kafka.nl/nederlandse-pegida-activist-wapenhandelaar-en-nazivriend/ Uit een analyse van zijn persoonlijke facebook profiel blijkt hij allerlei berichten van de nazistische NVU te ‘liken’.

7 Reacties
jahoor2
jahoor227 feb. 2016 - 16:57

Leuk. Dus we mogen PVV´ers nu nazi´s noemen. En we hebben nog iets van onderbouwing ook (dat heb die nazi´s zelf vaak niet eens)

Ed1976
Ed197627 feb. 2016 - 17:14

Kafka kunnen we niet echt objectief noemen. Sterker deze groep is extremistischer dan Pegida en Wilders bij elkaar. Als ik een lijstje maak met eigenschappen van Fascisme en begin te vinken dan hebben Kafka en Salafisme meer overeenkomsten dan Pegida. Ik denk als ik op stormfront ga kijken ook wel wat dingen kan vinden, maar dat wil niet zeggen dat het waar is omdat het op internet staat

Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 18:52

@ED1976 Kijk maar op zijn facebook pagina, welke afbeeldingen hij liked.....Ik heb het al uitgezocht. Nu jij.....

jahoor2
jahoor227 feb. 2016 - 22:11

@ed Ik denk niet dat jij in staat bent een objectief lijstje te maken voor de rechts-extremisten.

Ed1976
Ed197628 feb. 2016 - 0:46

@Dunya - Ik heb ff zitten zoeken mbt FB profilen van 'Edwin Wagensveld', ik heb er 4 gevonden. (2 zangers, 1 fake en 1 airsoft liefhebber) Bij geen van deze heb ik verwijzingen of likes mbt fascisme gevonden. 1 profiel had wat met Airsoft te maken. Want in mijn ogen onschuldig is. Ik kan niet controleren welke FB profiel nu de likes volgens de Kafka site heeft gemaakt zou best het fake profiel kunnen zien. Net als de bom melding tijdens de demo. Linkse extremisten zijn in toe alles in staat. @jahoor - kom met feiten ipv inhoudsloze verwijten.

jahoor2
jahoor228 feb. 2016 - 18:08

@ed Het systematisch wegzetten van Moslims obv totale onzin argumenten. Het oproepen tot revolte en zelfverdediging voor een niet of nauwelijks bestaande bedreiging. Dat heeft nogal veel overeenkomsten met het fascisme. De Joden waren ook zogenaamd heel gevaarlijk en de schuld van alles. Dat jij Wilders niet als een extremist herkent is exemplarisch voor je eigen radicalisering.

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 feb. 2016 - 18:59

Ik zie idd veel wapentuig wat hij in advertentievorm plaatst. Likes van hemzelf op zijn eigen FB? Niet gezien.

PietManeo
PietManeo27 feb. 2016 - 14:31

Ik vind het wel een komisch gezicht, al die varkensmutsen. Sinds wanneer mag zoiets niet meer? Tijdens de troonrede zie je wel ergers voorbijkomen. Verder is het wachten op geweld vanuit linkse hoek. Zijn er al weer verdachte pakketjes gesignaleerd? Hopelijk kunnen ze nu wel ongestoord demonstreren. We leven nog steeds in een democratisch land met vrijheid van meningsuiting.

3 Reacties
Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 18:57

Iemand een varken noemen in het Turks of Arabisch betekent dat hij een klootzak is. Die varkensmutsen geven aan wat ze zijn, wat door hen zelf ook erkend wordt. Dat is best grappig. Geen enkele probleem voor moslims dus dat die varkensmutsen door hen gedragen wordt.

PietManeo
PietManeo27 feb. 2016 - 21:02

"Iemand een varken noemen in het Turks of Arabisch betekent dat hij een klootzak is" Gelukkig zijn we in Nederland en daar wordt een varken als een lief, onschuldig en vooral lekker beestje gezien. Mooi toch, die cultuurverschillen?

ton14024
ton1402428 feb. 2016 - 9:39

Malle Pietje, nog nooit begrepen wat lief en onschuldig betekend, kunnen we jou eigenlijk niets kwalijk nemen.

peterh2
peterh227 feb. 2016 - 14:11

De vlag toonde een hakenkruis en stelde dit gelijk aan het symbool van IS, niets verheerlijking dus! . De varkensmuts gaat nog eens heel groot worden...

2 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra27 feb. 2016 - 16:49

Misschien wel net zo groot als het hakenkruis.

peterh2
peterh227 feb. 2016 - 18:51

[Misschien wel net zo groot als het hakenkruis.] . Zou zomaar kunnen als we de ideologische islam niet weten te stoppen...

Meta Foor
Meta Foor27 feb. 2016 - 14:09

volgens mij was de demo gewoon een cabaret; die maken toch ook grappen met symbolen en anti-sybolen ? om te lachen

1 Reactie
OlavM
OlavM27 feb. 2016 - 23:18

@ Meta Foor: [Om te lachen] Je onnozelheid zou om te lachen zijn, als het niet zo triest was. Niet gekeken naar de link die Dunya hieronder gaf? Moet je alsnog doen: http://kafka.nl/nederlandse-pegida-activist-wapenhandelaar-en-nazivriend/ Duidelijk is, dat de voorman van Pegida-Nederland, Ed Wagensveld, samen demonstreert met Duitse neo-nazi's, de Nederlandse VolksUnie en Pro Patria.

Bernie2
Bernie227 feb. 2016 - 14:04

"Wij zijn geweldloos", aldus wapenhandelaar Van Wagensveld. Geweldloos? Als iets platte agressie uitdraagt in de context van het verhaal is het wel het pathetisch dragen van varkenskoppen door Van Wagensveld en zijn handlangers. Deze wannabe zwijnen kunnen wat mij betreft linksomkeert terug naar de dampige drek waar ze uit zijn gekomen.

2 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer27 feb. 2016 - 17:46

Bernie twee drie opmerkingen. Allereerst zijn varkens zeer intelligente dieren die ook nog eens goed smaken. Tenslotte zijn ongelovigen in de mind set van vele moslims minderwaardig en minder dan varkens, welke laatste helaas voor dat clubje een onrein dier is.

Dunya2
Dunya228 feb. 2016 - 15:12

Heb je de Facebook pagina van hem "der Hollander" gezien? Op zijn profielfoto zie hem met oorlogskleren aan en een (nep) pistool in zijn hand. En verder allemaal reclame voor wapens en vrienden die ook oorlogskleren aan hebben met nep pistolen in de hand. Hij is geobsedeerd van wapens, oorlog en geweld.

Hugh Jizzler
Hugh Jizzler27 feb. 2016 - 14:04

Er is geen sprake van moslimhaat. Pegida heeft kritiek op de islam.

1 Reactie
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 feb. 2016 - 16:47

Met kritiek op de islam is in mijn ogen helemaal niets mis mee. Het is echter geen islamofobie maar moslimfobie. Martijn wordt aangenomen als huurder terwijl Mohammed geweigerd wordt als huurder Marjanne wordt aangenomen voor de baan terwijl Naima wordt geweigerd bij het lezen van haar naam. Jack mag binnen komen in dit land terwijl Hakan wordt geweigerd. Bovenstaande gevallen hebben niets meer met islamofobie te maken maar met regelrechte moslimhaat/ moslimfobie. Individuele personen worden aangevallen en uitgesloten vanwege hun religie. Dat is geen islamkritiek meer maar moslimhaat.

Piet de Geus
Piet de Geus27 feb. 2016 - 13:51

Hans Anders draait overuren: de een na de ander komt de winkel binnen met klachten dat ze dubbel zien. Het blijkt steevast te gaan om het zien van varkenskoppen met nog een varkenskop erop, maar dan in een vriendelijker en intelligenter uitvoering dan het onderste exemplaar.

1 Reactie
Nick Ros
Nick Ros27 feb. 2016 - 15:57

Piet bij Specsavers, krijg je er gratis een gehoorapparaat erbij.

Nick Ros
Nick Ros27 feb. 2016 - 13:39

Staat er ergens in de wet omschreven dat een hakenkruis is verboden. Waar staat dat in de wet ? expliciet met het woord hakenkruis ? Mag je een hakenkruis in een prullenbak gooien ? Voer voor juristen.

2 Reacties
Quibus2
Quibus227 feb. 2016 - 16:51

Er is genoeg jurisprudentie dat de swastika als symbool voeren verboden is. Evenals de Sig-runen (het SS-logo) en het Keltisch/White Power kruis. De meeste cijfercombinaties die bijvoorbeeld in Duitsland wel verboden zijn (88, 18 en 14) mogen in Nederland dan weer wel. Bij sommige gelegenheden lijkt '1312' of het equivalente 'ACAB' dan wel weer verboden te zijn.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer27 feb. 2016 - 17:41

Neen Quibus het tonen van de swastiki moet gezien worden in de context. Het Pegida poppetje welke het hakenkruis en een paar andere symbolen in de vuilnisbak gooit is geen probleem volgens uitspraken van het OM. Vaak zie je bij Duitse Pegida demonstraties zwarte vlaggen met een hakenkruis op een verbodsbord met de tekst Gegen Nazi's.

De Rooie Sjaak
De Rooie Sjaak27 feb. 2016 - 13:32

Je kunt zeggen wat je wilt, maar ze zijn wel duidelijk door zichzelf te profileren als varkens.

Nailles
Nailles27 feb. 2016 - 13:19

Maar hier natuurlijk geen woord over de gewelddadige extremistische rode radicalen die steeds opnieuw het demonstratierecht en de vrijheid van meningsuiting van hen onwelgevalligen bestrijden. Iets wat ze niet alleen in geval van demonstraties van Pegida praktiseren, maar ook van de PVV. En naast dat bedreigen en daadwerkelijk geweld tegen door autoriteiten toegestane demonstraties, zijn ze ook gewoon dreigen en geweld te praktiseren tegen politici, ambtenaren in functie, ondernemers persoonlijk t/m bij gezinnen van de ze mensen thuis. De meest radicale, dreigende, en gewelddadige groepen na WOII worden gevormd door AFA, Jonge Socialisten, e.d. maar er is een hele mainstream die dat wel prima vindt wat o.a. blijkt door het niet te benoemen maar leden van deze clubs ook podium te bieden.

5 Reacties
Zandb
Zandb27 feb. 2016 - 14:25

Heel goed gezien Nailles. Geen woord. In dit geval is er dan ook zeker, ondanks uw ronkende retorische pogingen, geen aanleiding toe: Er is iets van start gegaan en er is iemand gearresteerd die zich niet aan de regels hield. Waarom zou hier expliciet vermeld moeten worden, dat wel meer mensen zich niet aan regels houden?

Donostia2
Donostia227 feb. 2016 - 14:52

Ik heb de demonstratie gevolgd op AT5. Ik zag een vreedzaam clubje doorsnee Hollanders, gewone burgers van goede wil. Met een merkwaardig grappig varkensmutsje op. Het was eigenlijk best gezellig, zelfs gemoedelijk, om een oud Nederlands woord te gebruiken. Het klonk of de AT5 verslaggever daar een beetje teleurgesteld over was. Heb helemaal geen moslimhaat gezien of gehoord. Deze mensen willen echter niet dat Nederland verder onder de invloed van de Islam komt. Wel zag ik van haat vertrokken gezichten onder de tegendemonstranten. Scheldend en tierend, dreigend met geweld. Wat Winston Churchill zei.

Nailles
Nailles27 feb. 2016 - 15:23

@Zandb Je hebt er dus duidelijk geen moeite mee dat het door henzelf uitgesproken oogmerk is toegestane demonstraties met desnoods gewelddadige middelen te voorkomen zoals ze al meermalen hebben geprobeerd en klaargespeeld maar nu dus faalde. Net als je er dan vast ook geen moeite mee hebt dat deze zelfde clubs ambtenaren in functie, politici en hun gezinnen, en burgers in woonwijken regelmatig bedreigen, bezittingen moedwillig vernielen, en hen zeer gewelddadig bejegenen.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 feb. 2016 - 17:10

@Donostia Churchill was zelf een keiharde racist dus wat dat betreft is het niet geheel verbazingwekkend dat hij de anti-fascisten de fascisten van de toekomst noemt. Ik citeer: "I do not admit for instance, that a great wrong has been done to the Red Indians of America or the black people of Australia. I do not admit that a wrong has been done to these people by the fact that a stronger race, a higher-grade race, a more worldly wise race to put it that way, has come in and taken their place." Als ik kijk naar de 10 punten definitie van fascisme zoals op Wikipedia vermeld om vervolgens PVV en AntiFa langs deze lat te leggen dan krijg ik toch de indruk dat de PVV en aanhangsels meer fascistische trekken vertonen dan de AntiFa. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme)

peterh2
peterh227 feb. 2016 - 19:00

[Churchill was zelf een keiharde racist...] . Het is wel de verdienste van deze 'racist' dat u en ik nu geen Duits praten...

Cees Groninger
Cees Groninger27 feb. 2016 - 13:12

Om te nuanceren en om 'misverstanden' te voorkomen, het gaat om deze vlag: http://forum.fok.nl/topic/2283190?mode=print. Toch weer iets anders dan deze die een tijdje geleden in Den Haag werd gedragen: https://twitter.com/alexanderbakker/statuses/487948175156994048

7 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen227 feb. 2016 - 13:39

Als dat de enige afbeelding is, dan is de tekst hier in hoge mate misleidend. En daar heb ik dan kennelijk last van gehad.

trotsopnederland
trotsopnederland27 feb. 2016 - 14:08

+1 geweldig, wat moet het druk geweest zijn toen op het politiebureau!

Dunya2
Dunya227 feb. 2016 - 14:12

De politie zag het niet als een "misverstand"" en arresteerde de voorman van Pegida. Het was van te voren expliciet aangegeven dat het verboden is een hakenkruis te laten zien, in welke vorm dan ook. Hij dacht op die manier niet opgepakt te kunnen worden met zijn "verassing voor de burgemeester". Ik verwijs naar volgende link over de voorman van Pegia Edwin Wagensveld: wapenhandelaar en nazivriend. http://kafka.nl/nederlandse-pegida-activist-wapenhandelaar-en-nazivriend/ Uit een analyse van zijn persoonlijke facebook profiel blijkt hij allerlei berichten van de nazistische NVU te ‘liken’

Donostia2
Donostia227 feb. 2016 - 14:53

@Frank. Point taken. Fijn dat je dit schrijft.

slopsma
slopsma27 feb. 2016 - 14:58

Ja, alles wordt uit de kast gehaald om Pegida in een kwaad daglicht te stellen. Lukt niet echt, want de waarheid is tegenwoordig zo te achterhalen, met internet, maar toch. Een hakenkruis in een vuilnisbak, lijkt me toch juist okay. niet dat dat even vermeld wordt, er wordt natuurlijk alleen maar over een hakenkruis gerept. En die varkensmutsen vind ik dan weer prachtig. Even de vinger naar die agentjes van vorige week.

Cees Groninger
Cees Groninger27 feb. 2016 - 15:18

@Donostia; kan ik me bij aansluiten.

BingoGrubb
BingoGrubb27 feb. 2016 - 16:14

Frank respect man het is een groot man die toe kan geven wanneer hij een fuck up maakt u is dan ook een groot man

Acid Prune
Acid Prune27 feb. 2016 - 13:07

och gossie

H.Witte
H.Witte27 feb. 2016 - 13:03

Het tonen van een vlag met hakenkruis geeft precies aan waar Pegida voor staat. Ze komen langzaam 'uit de kast'. De varkenskoppen blijven bewust beledigend en zegt ook iets over de mentaliteit, een zieke.

10 Reacties
Joop2
Joop227 feb. 2016 - 13:24

Het was een vlag waarop het hakenkruis IN DE VUILNISBAK wordt gegooid. Als u wilt framen moet u het wel goed doen.

AnthonyB
AnthonyB27 feb. 2016 - 13:25

Uhhmm het was een vlag waarop een hakenkruis in een vuilnisbak stond afgebeeld.

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 13:31

De varkensmaskers lijken me eerder en sarcastische reactie op de actie van de politie van een weekje geleden dan een belediging voor wie dan ook

H.Witte
H.Witte27 feb. 2016 - 13:57

RECHTSERDANJOOP Dat was mij bekend bij het schrijven, alleen trap ik niet in die onderhuidse tactiek.

slopsma
slopsma27 feb. 2016 - 15:01

Eranos U valt hier echt door de mand. Mijn symphatie gaat juist naar Pegida, omdat ze altijd afstand nemen, van alles wat met nazisme te maken heeft, maar wel kritiek op de islam hebben. Zo zie ik dat het liefst.

JStokx
JStokx27 feb. 2016 - 15:57

Eranos Een bord met een streep door een sigaret betekent voor jou dan ook 'ga roken'?

H.Witte
H.Witte27 feb. 2016 - 15:58

Slopsma, ik zou me toch wat meer verdiepen in Pegida en voorganger Wagensveld. Maar dan ook echt verdiepen.

slopsma
slopsma27 feb. 2016 - 19:56

@Eranos Wie zegt dat ik dat niet gedaan heb? Omdat ik er niet hetzelfde erover denk als u misschien?

Appi Mohamud
Appi Mohamud27 feb. 2016 - 20:05

Mijn symphatie gaat juist naar Pegida, omdat ze altijd afstand nemen, van alles wat met nazisme te maken heeft, Sorry mag ik lachen hier op?

H.Witte
H.Witte28 feb. 2016 - 14:03

Slopsma, mag ik dan extreem-rechtse sympathi'en bij u vermoeden? Is goed hoor, een minderheid van 0,0001 procent, ik zit er niet mee.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem27 feb. 2016 - 13:02

Misschien moet links dit nog leren maar je mag dus eidenlijk gewoon kritiek hebben op dingen ook al delen ze niet jullie menig! Dan haat he moslims niet nee je hebt kritiek op de islam!

2 Reacties
Zandb
Zandb27 feb. 2016 - 14:28

Je mag kritiek hebben, binnen de gestelde regels. U doet net alsof "kritiek" in elke vorm ongestraft gegeven kan worden. Als links nog iets onzinnigs moet leren, omdat u de zaak verkeerd begrijpt, dan wordt het een dolle boel.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem27 feb. 2016 - 21:42

@Zandb Ah dus als je kritiek op de islam hebt dan ven he een moslim hater maar als je kritiek op Israel hebt ben je geen Joden hater? Ik begrijp het.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen227 feb. 2016 - 12:54

Zieliger kan het niet. Hoe deklasseer en verneder je jezelf? Ga bij Pegida, en steun de onverbeterlijke houtkoppen.

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 12:47

Absoluut schandalig dat die man is gearresteerd voor het tonen van een anti-nazi symbool. En dat in de week van de februaristaking... waanzin.

17 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen227 feb. 2016 - 13:21

? Van Wagensveld liet een vlag met een hakenkruis zien. Is dat voor jou een anti-nazisymbool? Hm. Realiteitstoetsing is een groot en steeds zeldzamer goed.

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 13:29

Het ding wordt met andere anti-democratische symbolen in een prullenbak geworpen. Ja, dat is voor mij een uiting tegen nazisme.

Joop2
Joop227 feb. 2016 - 13:29

@ Frank Lenssen Het was een ANTI NAZI vlag.... Hakenkruis in de vuilnisbak!

Yogi Bear
Yogi Bear27 feb. 2016 - 13:30

Tja, de geschiedenis blijft zich herhalen.. De jaren 30 zijn er niks bij.

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 13:38

En afgezien daarvan het natuurlijk te gek voor woorden dat je niet in woord en beeld mag roepen dat je geen nazi bent wanneer anderen dat andersom wel mogen

MVtikt
MVtikt27 feb. 2016 - 13:39

Frank: deze vlag: http://www.netz-gegen-nazis.de/files/styles/ngn_teaser/public/2014-12-11-pegida-2.jpg Of deze: http://www.hart-brasilientexte.de/wp-content/uploads/2015/07/PegidaGegenNazis1.jpg Maar met de juiste opnamehoek en bijsnijden kan je idd alleen een stukje van de swastika laten zien en het woord "Nazi". Maar dit is natuurlijk GEEN probleem... http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2014/09/06/ANP-IS-VLAG_0.jpg?itok=7jL9mNmJ

Nailles
Nailles27 feb. 2016 - 13:40

@ Frank Ik heb een nieuwtje voor je. AFA is volgens jouw logica ook regelmatig als nazi-groepering te kenschetsen door een hakenkruis te tonen. Zoals bij o.a. haar jubileum: http://static.skynetblogs.be/media/112137/3541552795.jpg Persoonlijk vind ik het onzin om ze daarom als nazi's te betitelen. Fascisten zijn het wel zoals hun gedrag bewijst.

Nick Ros
Nick Ros27 feb. 2016 - 13:43

Frank. De vraag is/wordt, mag je een hakenkruis in een prullenbak gooien ? Dat wij een hakenkruis zien, is niet de juridische discussie.

Nico de Mus
Nico de Mus27 feb. 2016 - 13:54

!!Frank Lenssen 27 februari 2016 at 14:21!! Heb je het überhaupt gezien ,een klein hakenkruisje in een prullebak. Nee ,dan is deze beter. https://twitter.com/alexanderbakker/statuses/487948175156994048

BingoGrubb
BingoGrubb27 feb. 2016 - 13:57

@frank lenssen het was een vlag waar op het hakenkruis in een vuilnisbak lag. op zich een dikke fuck you naar de achter ban die het vanwege nazi motieven doen. misschien moet je je eerst is verdiepen in iets voor je iets roep

trotsopnederland
trotsopnederland27 feb. 2016 - 14:07

Kijk eens naar de vlag Frank...

kindval
kindval27 feb. 2016 - 14:20

Frank Lenssen:"Realiteitstoetsing is een groot en steeds zeldzamer goed." Inderdaad..jammer dat je zelf hier wat dat betreft het verkeerde voorbeeld geeft.

thunderbird2
thunderbird227 feb. 2016 - 14:24

Als je zo vol bent van jezelf hoef je natuurlijk geen kennis meer te nemen van wat er daadwerkelijk getoond is.

Pasop
Pasop27 feb. 2016 - 14:27

@franklenssen Frank ik ben net als jij ontzettend anti-pegida en pvv maar inzake de bewuste vlag sla jij de plank mis. Zie de ‘fok’link onder de bijdrage van Cees Groninger. Als die pegida voorman idd voor die bewuste vlag gearresteerd is dan is nuance weer ver te zoeken. En het mag hier nooit zo worden dat een almachtige burgemeester en almachtige politie zomaar mogen verbieden vanuit context-loze aannames zoals hier duidelijk het geval is. Dan heerst hier nl. dictatuur...

karel6
karel627 feb. 2016 - 14:30

Frank, ga je eens informeren: Cees Groninger 27 februari 2016 at 14:12 Om te nuanceren en om ‘misverstanden’ te voorkomen, het gaat om deze vlag: http://forum.fok.nl/topic/2283190?mode=print. Toch weer iets anders dan deze die een tijdje geleden in Den Haag werd gedragen: https://twitter.com/alexanderbakker/statuses/487948175156994048

Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 14:39

Frank, het OM in het oosten des lands heeft dit standpunt: http://www.rtvoost.mobi/nieuws/nieuwsItem.aspx?nid=238566&_ga=1.19136126.796138981.1456583789

Frank Lenssen2
Frank Lenssen227 feb. 2016 - 15:01

@ allen - niet te haastig a.u.b. - zie mijn correctie van 14:39u, juist boven.