Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Paniek over schrappen vakantievluchten Schiphol, reisbranche stapt naar rechter

  •  
16-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1299 keer bekeken
  •  
52019340604_9762ad9a90_k

© cc-foto: Joost J Bakker

De brancheorganisatie van reisbureaus ANVR spant een rechtszaak tegen sleept Schiphol aan. De organisatie wil dat de luchthaven de schade vergoedt die ontstaat als gevolg van de maatregelen om nog meer chaos te voorkomen. Schiphol heeft aangekondigd vluchten te gaan schrappen om het vastlopen van het passagiersverkeer te voorkomen. De luchthaven kampt met de gevolgen van een slecht arbeidsbeleid waardoor er te weinig personeel beschikbaar is. 

Frank Oostdam, directeur van ANVR, vindt het onbegrijpelijk dat er vluchten worden geschrapt. "Het is volstrekt onacceptabel dat Schiphol haar personeelsbeleid niet op orde heeft, en dat daardoor de vakantie van heel veel Nederlandse vakantiegangers in het water dreigt te vallen." Schiphol zegt in een reactie dat de details voor de plannen voor de zomer nog worden uitgewerkt en dat nog duidelijk moet worden wat de gevolgen voor de reiziger zijn.

De ANVR stelt dat reizigers verontrust raken door het beleid van Schiphol omdat onduidelijk is of de vakantie nog door kan gaan. Dat gaat gepaard met andere kosten, zoals hotelreserveringen, die de luchthaven niet wil vergoeden.

cc-foto: Joost J Bakke

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.