Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pandjesprins Bernhard wil niets betalen voor muziek bij Formule 1

  •  
25-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
Prins Bernhard junior beklimt Alpe d'Huez

© BOURG D'OISANS - Prins Bernhard junior arriveert voor een persbijeenkomst na afloop van zijn deelname aan het jaarlijkse fietsevenement Alpe d'HuZes. De zoon van prinses Margriet en mr. Piete

Prins Bernhard heeft de band Chef’special benaderd om voor welgeteld nul euro te komen spelen bij de Formule 1 in Zandvoort. Dat vertelt zanger Joshua Nolet op Instagram. “Het zegt iets over hoe er naar muzikanten wordt gekeken, en alles wat er achter zit”, meent Nolet.
De zanger wijst onder meer op de licht-engineer “die al geen huis kon kopen in deze verknipte huizenmarkt”. Ook daarvoor is prins Bernhard medeverantwoordelijk. De pandjesprins bezit zo’n 600 woningen in Nederland. Bij de verhuurd daarvan hield hij zich in iedere geval in het verleden niet altijd aan de regels.
Afgelopen weekend gingen in verschillende steden duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen die nog altijd gelden voor muziekfestivals, evenementen en clubs. Zij vinden het niet eerlijk dat de Formule 1 wel kan doorgaan, terwijl er bijvoorbeeld geen festivals mogen plaatsvinden.
 
 
Het AD meldt dat andere bands wel voor niets zullen optreden bij de Formule 1.
"De Dutch Grand Prix heeft behalve Chef’special meer artiesten benaderd om gratis op te treden tijdens de Formule 1. Dat laat de organisatie weten aan het ANP. Het gaat niet om grote optredens, maar om pauze-acts op de track om de aandacht van het publiek vast te houden tussen de racenummers door. Er zijn artiesten die hier ja tegen hebben gezegd, al wil de Dutch Grand Prix niet zeggen om wie het gaat."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (105)

Marco5
Marco528 aug. 2021 - 23:30

Schaf dat koningshuis toch af, is het niet raar dat we dit anno 2021 in stand blijven houden? met hun rare gewoontes en tradities allemaal ten koste van de gewone burger die zo gebrainwashed zijn dat ze nog staan te juichen voor die figuren. Kijk maar met prinsjesdag hoe oranje nederland weer kleurt voor die hebzuchterige aasgieren.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 aug. 2021 - 9:55

Het is weer bijna prinsjesdag, dan doen we weer gezellig 'om niet' een dansje voor hem.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 aug. 2021 - 10:30

Koningshuizen zijn een soort multinationals die zich aan controle weten te onttrekken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 aug. 2021 - 10:34

PS Koningshuizen blijken ook grote ontvangers van landbouwsubsidies te zijn.

frankie48
frankie4826 aug. 2021 - 14:36

Het schijnt dat ze Youp van 't Hek ook gevraagd hebben, maar toen Youpie zei dat hij speciaal voor Prins Bernhard jr. het liedje 'Niemand Weet Hoe Laat Het Is' wilde gaan zingen, hebben ze blijkbaar niks meer van zich laten horen!

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij26 aug. 2021 - 23:37

Youp van ’t Hek heeft jaren geleden al eens verteld dat hij door een Rotary Club o.i.d. werd gevraagd gratis op te treden voor een charitatief doel. Waarop hij zei dat wel te willen doen, maar dat dat hem (en zijn medewerkers) 1 van zijn 200 optredens per jaar kostte, ofwel 0,5% van dat inkomen*. Dus als iedere bezoeker 0,5% van hun inkomen zou doneren, zou hij komen. Voor elke 100.000 euro inkomen zou men dus 500 euro moeten betalen. Dat ging dus mooi niet door. * zoiets, pin met niet vast op het exacte percentage.

OlavM
OlavM26 aug. 2021 - 14:17

De meest basale verdwazing ligt al in het misverstand het zo hard mogelijk voortrazen in peperdure automobielen bij de categorie "sport" onder te brengen, in plaats van het te benoemen wat het is: een technische vaardigheid. Het gaat om handig manoeuvreren met die uit de klauwen gelopen bouwsels. Een tweede verdwazing is dit soort producten in beweging te brengen met fossiele brandstof, die eerstens enorm wordt verspild, maar bovendien sowieso zo snel mogelijk uit de categorie energielevering geschrapt dient te worden vanuit leefbaarheids- en klimatologisch gezichtspunt. De derde verdwazing ligt in het moedwillig aantasten van een natuuromgeving die tot de steeds meer zeldzame parels van het Nederlandse natuur- en cultuurlandschap behoort. Dat een Oranje-telg à la Scrooge -die zijn kans in de corona-tijd schoon ziet om kunstmakers pro deo te laten werken- bij dit alles een grote faciliterende rol speelt kan dan toch niemand meer verbazen. Ook al maakt deze hele affaire maar een klein deel uit van alle milieu- en klimaatellende, betekent dat niet dat ze daarom van generlei belang zou zijn. Dit soort argumenten wordt altijd van stal gehaald om zelf maar niets te hoeven doen. Een druppel op een gloeiende plaat: het zou wat! Nou, alle kleine beetjes helpen in een tijd als de onze. Dus: laat de kortgedingrechter het hele circus morgen maar verbieden! (Maar daarop heb ik als door schade en schande realist geworden persoon nog maar een heel klein sprankje hoop). (Zo, en nu maar afwachten welke ziedende reacties dit relaas allemaal gaat opleveren.....).

2 Reacties
Dick Roelofsen
Dick Roelofsen26 aug. 2021 - 14:49

Ik denk een herhaling van zetten van voor- en tegenstanders van de F1 waarbij beiden de paden nog wat platter treden. Laat de rechter maar beslissen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 aug. 2021 - 10:55

Het toestaan van dit soort platte vermaak schijnt belangrijker te zijn dan dat van toneelvoorstellingen en concerten.

EenMening
EenMening26 aug. 2021 - 13:10

@Sonic Deze Oranje-race kan waarschijnlijk niet meer worden tegengehouden maar daarna kan het circuit worden afgebroken en aan de natuur worden teruggegeven. Eventueel kan een beperkt deel van het terrein gereserveerd worden voor woningbouw. Heb jij toevallig kaartjes?

7 Reacties
EenMening
EenMening26 aug. 2021 - 13:12

Ik heb persoonlijk niets met sportverdwazing, daaronder reken ik ook het profvoetbal en het tenniscircus dat over de wereld trekt.

Sonic2
Sonic226 aug. 2021 - 13:39

Ik heb geen kaartjes. In tegenstelling tot wat velen denken hier denk ik amper in eigen belang. Er wordt mij verweten dat ik andersdenkenden beknot, maar als ik hier reacties over Prins Bernard of F1 lees. Het begint een beetje een hetze te worden. Ik zou niet eens problemen hebben met uw scenario. Maar dan een keer het hele plaatje. Dan pakken we een keer alles aan. Het hele klimaat probleem en niet deze totaal populistische hetze tegen een sport. Puur populisme is het. Waar Wilders en Baudet zich echt nog voor zouden schamen. Die 3 hele dagen F1 in het jaar. Het is allemaal maar tijdelijk. In een warme zomer heb je na 3 dagen strand daar op Zandvoort nog veel en veel meer stikstof uitstoot. Puur populisme is het. Ik neem dat niet u kwalijk, maar een deel van de media en een aantal reageerders hier wel

vdbemt
vdbemt26 aug. 2021 - 14:19

@Sonic. "Die 3 hele dagen F1 in het jaar. Het is allemaal maar tijdelijk" Je gaat me toch niet vertellen dat de aantasting van het duingebied, nodig voor de uitbreiding van circuit en tribunes, voor de uitbreiding van toegangswegen/infrastructuur hersteld gaat worden?

Jansen7
Jansen726 aug. 2021 - 15:08

@Sonic: jij kiest ervoor om het populisme te noemen. Ik kies ervoor om het willekeur te noemen als blijkt dat de rapporten niet deugen. En anders moeten wetten aangepast worden als een tijdelijk evenement onevenredig zwaar wordt getroffen. Dat heet een rechtstaat waarin rechters uitspraken doen volgens wetgeving en juridische regelgeving. Het alternatief is dat een rechter zijn oordeel laat afhangen van wat wij op Joop of zij op Geenstijl ervan vinden. Ik zie trouwens dat bij Schiphol en Lelystad ook telkens vage rapporten als legitimatie worden opgevoerd voor het beleid.

KM2
KM226 aug. 2021 - 17:03

Hey Sonic, Kom anders maar bij mij kijken hoor, maken we er een gezellig feestje van. Maak je niet druk om de mensen die proberen je plezier te vergallen en ga gewoon kijken. Trek je vooral niets aan van de onzin die men hier over je uitbaggert. Iemand anders zijn pleziertje niet gunnen is zo kinderachtig, het is pure afgunst naar jou en alle andere fans toe. Laat de zeikerds zich maar moreel superieur voelen, als zij daar blij van worden, ….ik gun het ze (wel).

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2021 - 15:00

Herstel van de aantasting van het duingebied ? reken er maar niet op ....

Jansen7
Jansen728 aug. 2021 - 14:04

@KM: dat vinden de boeren nou ook. Ze willen geeneens een leuk feestje, maar ze willen hun werk kunnen doen en hun rekeningen betalen. En ze produceren voedsel, geen amusement.

Jansen7
Jansen726 aug. 2021 - 13:08

Je ziet dat de discussie over van alles gaat maar niet over de vraag of de wettelijke regels (die gemaakt zijn n.a.v. de ondergang van de aarde) correct worden nageleefd. Kennelijk moeten vooral boeren de regels naleven. Willen we echt een Nederland esthablisen waarin overheid en rechterlijke macht de regels 'soepel toepassen' : een eufemisme voor rapporten geheim houden waarop overheidsbeslissingen en rechterlijke uitspraken op zijn gebaseerd? NB zelf geen boer.

Sonic2
Sonic226 aug. 2021 - 11:33

Waar komt opeens toch die obsessie met festival, cultuur en muziek van de media en al die mensen vandaan die ons land op slot laten zitten? Moet er een politieke punt gemaakt worden? De mensen die nu het hardst lopen klagen over dat festivals, cultuur en muziek aan strenge regels moeten voldoen waren degene die met hun eindeloze gedram dit land eeuwig op slot hebben laten zitten. De virologen voorop. Niets hebben deze mensen gedaan voor musici, cultuur en festivals. Het enige wat ze hebben gedaan is dit land in het slot gooien. En nu is F1( die er hooguit drie dagen per jaar is en uit maar 20 auto's bestaat) het zeer grote probleem. Alleen al om dit soort mensen hoop ik dat de F1 10 jaar in Zandvoort blijft. Zal me bij mijn linkse vrienden hier er niet populair bij maken, maar het is zo'n hypocriet gezeik.

8 Reacties
Rearden8
Rearden826 aug. 2021 - 11:51

@Sonic; het gaat over een groter macroeconomisch probleem, helaas zien de meeste leken dit niet in, en wordt F1 als uitlaatklep/schandpaal gebruikt. Het overkoepelende proces waarbij extreme verarming kan optreden bij grote groepen mensen blijft met of zonder F1 alleen wel bestaan. Wel goed dus dat hier indirect en wrs. ongewild via F1 aandacht voor is. In het onderstaande artikel staat bijvoorbeeld haarscherp uitgelegd wat het individuele effect (e.g. megawinsten voor niet-werkende vermogenden als Prins Bernhard, kaalslag voor onvermogenden/werkenden), inclusief de connectie tussen vastgoedspeculanten, huizenprijzen, en beleid dat momenteel wordt gevoerd door centrale banken (ECB, Fed), is: "Jaloezie is geen constructieve emotie, maar soms is het zo lekker om eraan toe te geven. Wat zou zo’n vastgoedprins die te beroerd is een artiest te betalen nou zelf verdienen? Hij Berndt Hard als geen ander en schuift met zijn vriendjes 20 miljoen per jaar binnen. Check in the box! Er zijn er die het met minder moeten doen." "Aangezien het beleid van de ECB de economie niet helpt, is er sprake van een zero sum game: de winst van de een is het verlies van de ander, het is niet zo dat meerdere partijen tegelijk kunnen profiteren. Als het prinsje een pand opkoopt en met winst doorschuift naar een gezin, of dat gezin een ziekelijk hoge huur vraagt, dan is de schade voor het gezin de winst van de speculant. Ik waarschuw al een paar jaar voor de verschrikkelijke sociale gevolgen die dit heeft maar vooralsnog gebeurt er niks." 1. https://arnowellens.eu/article/55626/vastgoedprins-bernhard-jr-verdiende-vorig-jaar-1952315600-dankzij-gratis-geld

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2021 - 12:28

Omdat F1 de grootste asosport is ter wereld en omdat dat midden in een natuurgebied is - niet 3 dagen per jaar maar het hele jaar ligt daar asfalt in de duinen . En omdat Bernhard een hele akerlige vent is die zichzelf verrijkt over de ruggen van ...uiteindelijk iedereen terwijl hij zijn startkapitaal gewoon van ons gekregen heeft Nee dat is allemaal heel fout En forumule 1 sorry hoor - dat hoort gewoon niet - begin nu niet over dat de vervuiling meevalt - het is herrie het zijn duizenden mensen die daar komen in de duinen met hun auto's en hun hamburgers - midden tussen de vogels, zoogdieren, reptielen en amfibieën en we mogen blij zijn dat chefspecial nee heeft gezegd want als die dieren ook maar een beetje smaak hebben overleven ze zo'n optreden helemaal niet - als ze niet al weggevlucht zijn voor die rijdende vliegtuigen met hun enorme herrie

Jozias2
Jozias226 aug. 2021 - 12:43

@griezel Kijk even op de website van het nationaal park. Het circuit ligt niet midden in een natuurgebied. Het circuit ligt naast een natuurgebied. Netzoals er heel veel steden en bedrijven naast een natuurgebied liggen. Je moet de grens van het natuurgebied immers ergens trekken.

Sonic2
Sonic226 aug. 2021 - 13:44

@ Rearden Dat hele Prins Bernard verhaal( ook door Griezel aan gehaald) is ook puur populisme. Prins Bernard bashen scoort. Maar in werkelijkheid is de GP van Zandvoort ook Jan Lammers, Robert Overdijk. En mensen die goede bedoelingen hebben. Dus wordt Bernard aangepakt. De overheid heeft een zooi er van gemaakt met het neoliberalisme. Ook met de woning markt en ook ook met de vermogensverdeling. @ Griezel F1 heeft al sinds 2014 een hybride motor. Je had vroeger KERS en nu ERS. F1 een aso sport? Dan zijn voetbal en wielrennen het ook. Bovendien praat u wel heel neerbuigend over een sport waarbij ik onvoorstelbaar veel mensen ken die ik niet zo typeren als aso. Jozias heeft je ook al gecorrigeerd wat betreft in het natuurgebied. Het ligt niet in het natuurgebied.

vdbemt
vdbemt26 aug. 2021 - 14:21

Ik heb het idee dat corona bij jou stilletjes aan je hersenen is in gaan werken.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2021 - 14:48

[Het circuit ligt niet midden in een natuurgebied. Het circuit ligt naast een natuurgebied.] jeetje wat een verschil zeg

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2021 - 14:49

het is geen sport - het is een asogebeuren met teringherrie in de natuur

Kuifje3
Kuifje326 aug. 2021 - 21:56

@Sonic: Als je je stokpaardjes erbuiten houdt dan kan je best zinnige dingen opschrijven. Ik ben het zomaar helemaal met je eens. Ik ben nooit zo’n fan geweest van autosport moet ik eerlijk bekennen. Nu Max het zo geweldig doet krijgt de sport meer aandacht en is de F1 dankzij een aantal mensen weer terug op het circuit van Zandvoort. Best mooi. Wat het afgeven op die prins betreft: klein en zielig. De man heeft hier samen met anderen iets geweldigs gepresteerd en verdient alle lof. Hoe hij aan zijn geld is gekomen en wat hij ermee gedaan heeft staat er volledig buiten. Is een andere discussie.

adriek
adriek26 aug. 2021 - 9:25

Als de festivals nu ook een race gaan organiseren kunnen die dan ook weer doorgaan? Naast het festivalterrein anderhalf uur racen met Quads waar de kijkers fors voor betalen en de muziek gratis maken (dat doet de Formule 1 ook). De festivalcamping onderbrengen bij een andere BV (in zandvoort mogen F1 bezoekers gewoon kamperen omdat de camping niet georganiseerd is door de FIA). Wijs iedere festivalganger een vaste plaats aan (of ze zich er aan houden doet niet ter zake, zie het betaald voetbal.) Dan is de structuur van zo'n festival gelijk aan die van de geaccepteerde topsportevenementen en kan alles weer lekker doorgaan. Wel een mondkapje bij je hebben, een mondkapje op je kin of in je achterzak schijnt prima te beschermen tegen corona.

Zakenpief
Zakenpief26 aug. 2021 - 9:14

Echt schaamteloos.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -26 aug. 2021 - 8:32

- Ik zal niet de enige zijn met het idee, maar waarom het circuit niet gebruiken als openluchttheater; tribunes, logistiek, P plaatsen , zelfs helicopterveld is aanwezig. In ruil: 3 dagen per jaar racen en de rest van het jaar gebruiken als openlucht theater. ... zonder winstoogmerk uiteraard.

4 Reacties
rvb2
rvb226 aug. 2021 - 9:37

3 keer per jaar racen is prima, maar dan niet racen met verbrandingsmotoren. Een marathonloop op het circuit bijvoorbeeld, of een fietsrace.

Eid
Eid26 aug. 2021 - 10:37

@rvb Het wordt langzanerhand wel erg correct allemaal. Onder het mom van klimaat gaan we nu over links ieder mens' plezier afnemen, en moeten we keurig gaan wandelen? Wat onverdraagzaam wordt t allemaal. Iemand noemde t al de milieutaliban.. Want u maakt geen gebruik van verbrandingsmotoren?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2021 - 11:33

Ik heb nog een beter idee laten we dat terrein omploegen zodat de natuur daar zijn gang kan gaan en we schoppen de prins naar monaco - daar houden ze van racen en hebben ze ook een koningshuis en zijn ze geheel niet vies van schatrijke mensen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 aug. 2021 - 11:51

Zandvoort alleen als slaperige badplaats waar je per trein naar toe gaat. Lijkt me heerlijk.

JohnVKR
JohnVKR26 aug. 2021 - 7:48

Blijkbaar treden alle artiesten er gratis op. Ook Davina Michelle. Dat valt me echt tegen van haar. Met gratis optredens verpest je de markt. Davina zal daar zelf misschien weinig last van hebben, maar ze verpest hiermee wel de markt voor andere artiesten. Zo wordt het voor toekomstige events makkelijker om te zeggen, het moet gratis, want weet dat het goede promotie voor je is. Denk je nu werkelijk dat er in de VS artiesten zijn die gratis optreden tijdens de Super Bowl? (Alleen al met de muziekrechten stromen er daar uiteraard inkomsten binnen) En Prins Bernhard Junior? Deze Prins maakt hiermee zijn reputatie als een ongelooflijk grote klootzak weer helemaal waar.

2 Reacties
andalucia2
andalucia226 aug. 2021 - 9:12

De situatie van de halftime show tijdens de Superbowl in de USA is onvergelijkbaar. 150 miljoen kijkers live voor de buis krijgen een klein kwartiertje topamusement. Optredende artiesten worden NIET betaald, maar zien het doorgaans als een eervol hoogtepunt in hun carriere. Van Springsteen tot Bruno Mars, Lady Gaga of Beyoncé, het zijn gearriveerde sterren die allen -naar ik mag aannemen- meervoudig miljonair zijn en niet geïnteresseerd zijn in de gage. Wel is er een productiebudget voor de show van ongeveer een miljoen dollar per minuut. En dat zie je er aardig aan af. Een pauze-act in de duinen, zonder TV coverage, lijkt daar niet op. Wat mij betreft zou dat inderdaad vergoed moeten worden overigens. Het klagen erover vind ik niet chique, maar het gebruiken van de Brilprins als Kop van Jut omdat hij toevallig één van de gezichten achter het evenement is, ook niet. Directeur Jan Lammers kan er wellicht met meer recht op worden aangesproken, maar dat is in de media natuurlijk veel minder interessant.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 aug. 2021 - 18:04

Fout signaal.

Hallo4
Hallo426 aug. 2021 - 7:45

''De zanger wijst onder meer op de licht-engineer “die al geen huis kon kopen in deze verknipte huizenmarkt”.'' Schande natuurlijk dat nota bene zelfs een ''licht-engineer'' geen villa met subsidie kan kopen. En dat blijkbaar de rest van de muziekband wel kan genieten van een villa met subsidie en dus lage woonlasten en stijgende villaprijzen. Ziehier de tweedeling van Nederland. De rijke helft zit in een eigen villa met subsidie en de andere arme helft moet duur huren bij de rijken. Iemand zal de rekening moeten betalen voor al dat villagenot. Helaas de allerarmsten, te beginnen met elk jaar weer villahypotheekcrisis-verhuurbelasting van elk jaar weer 2 miljard die alleen huurders van een sociale woning uit de mond moeten sparen om de schatkist te spekken. En dan hebben we het nog maar niet over naar woekerwinst strevende woningcorporaties (en hun rijke directies) die de ''sociale'' huren zo hoog houden dat ze elk jaar weer miljarden winstbelasting moeten afdragen aan de schatkist. In plaats dat ze flink poen lenen tegen praktisch 0% rente om huurhuizen te bouwen.

3 Reacties
Zandb
Zandb26 aug. 2021 - 8:48

Hallo Ik vind dat raar; dat wanneer iemand geen huis kan kopen, dat u daar dan meteen een "villa met subsidie" van maakt.

frankie48
frankie4826 aug. 2021 - 8:53

Beste Hallo, Dat is het neoliberale systeem. Het begon weer toen een selecte groep zeer vermogende criminelen, de grote groep hard werkende onvermogendere medemens ging vertellen dat zij nu met het oude kapitalistische systeem van voor de oorlog, wel zouden gaan profiteren van de concurrentiestrijd die in een vrije markt aan de aanbodkant zou gaan ontstaan, en dat door de toename van het aantal aanbieders de afgenomen goederen en diensten stukken goedkoper zouden gaan uitvallen voor de gewone man/vouw in de straat. Maar in werkelijkheid werden die natuurlijk niet goedkoper, en werd er door dat zeer vermogende criminele tuig wat zijn geld heeft zitten in multinationale ondernemingen en investeringsbedrijven die met een monopoliepositie of gecreëerde regelgeving toegewerkt heeft naar onbetaalbaar geworden vaste lasten om de zakken gedekt en onbeschaamd te kunnen gaan lopen vullen. En zijn ondertussen nu bezig om hun spaargeld en pensioentjes rustig te laten verdampen met een rentetruc en geldverruiming door gecreëerd geld waar ze theoretische modellen voor hebben gebruikt die voorheen nog nooit beproefd zijn geweest, maar die in de praktijk mocht het verkeerd kan gaan uitvallen, alleen een echt risico voor die onvermogendere burgers mag zijn.

adriek
adriek26 aug. 2021 - 9:28

Huizen bouwen mag niet van onze regering: de huizenprijzen moeten nog veel hoger, is goed voor investeerders met (te) veel geld. Rutte/de VVD is dol op makkelijk geld verdienen, dus aan de huizenmarkt gaat voorlopig niets veranderen.

Joop den Uil
Joop den Uil26 aug. 2021 - 7:32

... en dan ook dure kaartjes verkoop om Chefs special Backstage in VIP lounge te kunnen ontmoeten !! waarom oom Alex niet vragen om een gratis polonaise: publiekstrekker (juist die bezoekers F!) van jewelste en die doet alles gratis om te hossen.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg26 aug. 2021 - 7:31

Als 'noblesse oblige' niet hooggehouden wordt, kunnen we de adel wel afschaffen. Maar goed, ik was al nooit een monarchist.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 aug. 2021 - 10:28

De adel sterft op termijn uit als de koning geen nieuwe erfelijke titels verstrekt.

Eid
Eid26 aug. 2021 - 7:02

Het zegt idd iets over hoe er tegen muzikanten aan gekeken wordt. De een moet t blijkbaar gratis doen, of doet t gratis en ziet t als een investering, de ander krijgt 8000 euro voor een half uurtje. That's life. Dat heet markt. Zo werkt de Westerse economie. Voor velen hier idd een doorn in het oog, vooral als je niet succesvol bent en altijd aan de subsidiekraan hing...

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot26 aug. 2021 - 8:42

'Voor velen hier idd een doorn in het oog, vooral als je niet succesvol bent en altijd aan de subsidiekraan hing…' Bandjes hangen niet aan de subsidiekraan, dat is meer iets voor bedrijven zoals de KLM. Als je succesvol wilt worden dan moet je zeker niet je eigen markt gaan verpesten door voor nop te gaan werken.

Eid
Eid26 aug. 2021 - 10:40

@Joe Bandjes misschien niet, maar we kennen veel 'kunst' waar het wel moet. Maar als mensen niet voor je willen betalen, misschien moet je dan idd maar stoppen ipv voor nop.

Een andere mening, mag dat?
Een andere mening, mag dat?26 aug. 2021 - 11:41

@Joe Speedboot. Bandjes hangen wel degelijk aan de subsidiekraan. zoals de gehele culturele sector aan de subsidiekraan hangt. Dit is geen verschijnsel uit de coronatijd, maar is altijd al zo geweest. Dat er subsidie gaat naar de culturele sector is terecht. Maar ook hier slaat de boel regelmatig door en krijgen gearriveerde "bandjes' als de Staat bijvoorbeeld bakken met subsidie. https://3voor12.vpro.nl/update~5f337c80-32a9-4b54-baaa-c99da0b6767e~de-staat-wil-eventuele-extra-subsidie-graag-doorgeven~.html Chef's Special is ook een gearriveerde band en kan zelf de keuze maken of ze al dan niet, tegen kostprijs willen optreden. In de evenementensector worden regelmatig barterdeals gesloten. Zo ontving ID&T in het verleden een aantal BMW's ipv geld voor verleende diensten.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 aug. 2021 - 12:13

', maar we kennen veel ‘kunst’ waar het wel moet.' Daar gaat het hier niet over. 'Bandjes hangen wel degelijk aan de subsidiekraan.' Dat zijn er bijzonder weinig en dat is in het geval van Chef's Special niet van toepassing.

Nick the Stripper
Nick the Stripper27 aug. 2021 - 9:08

Eid 26 augustus 2021 at 12:40 [ we kennen veel ‘kunst’ waar het wel moet. ] Ik heb het sterke vermoeden dat jij helemaal geen kunst kent.

Marinus C.
Marinus C.26 aug. 2021 - 7:02

Ah, de adel, de OG parasitaire klasse.

Djennica
Djennica26 aug. 2021 - 6:49

Er zijn gemiddeld 90 miljoen mensen die naar een F1-race kijken, er zullen vast wel wat bandjes zijn die voor zo'n internationaal publiek een liedje willen spelen.

2 Reacties
Zandb
Zandb26 aug. 2021 - 8:50

Djennica Ik heb nog nooit een bandje zien/horen optreden terwijl ik naar het F1 gebeuren op tv zat te kijken. U wel?

adriek
adriek26 aug. 2021 - 9:29

En jij denkt dat die optredens ook uitgezonden worden? Ik zie regelmatig Formule 1 op TV, maar behalve een keer twee minuten Tiesto (was het toch?) nog nooit bands zien optreden.

mijn-mening
mijn-mening26 aug. 2021 - 6:44

Hoe dan ook blijf ik er bij dat het afgelast had moeten worden zoals alle festivals. Niet de bedoeling dat hier onderscheid gemaakt word. En dat er voor deze Koninklijke Rat met al zijn panden een uitzondering gemaakt word is fout. Huizen zijn voor het gewone volk mede door deze gast onbetaalbaar geworden.

cromwijk
cromwijk26 aug. 2021 - 6:04

Bah.

Markzelluf
Markzelluf26 aug. 2021 - 6:00

Ze kregen als aanbod om de gemaakte kosten in euro’s vergoed te krijgen plus daarnaast een X-aantal vipkaarten die per stuk meer dan duizend euro kosten. Ik vind daarom niet dat je kunt zeggen dat ze gratis moesten optreden. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik er persoonlijk niet aan moet denken die race te bekijken, zelfs niet gratis. Chef’s special een keer live gezien bij concert at sea. Vond ik ook geen succes, dus ik begin waarschijnlijk een ouwe zeur te worden.

1 Reactie
PintOfAle
PintOfAle26 aug. 2021 - 8:43

Ik had het sterker gevonden als hij daarover niet had gelogen.

Phil2
Phil226 aug. 2021 - 5:53

Goh, wat moet vader Pieter van Vollenhoven buitengewoon trots zijn op zijn zoon...

Freddy2
Freddy226 aug. 2021 - 3:52

Chef’special? Nooit van gehoord, zou wel goede reclame zijn geweest als ze op de F1 hadden opgetreden en goede reclame is onbetaalbaar.

8 Reacties
DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles26 aug. 2021 - 6:45

Vond Led Zeppelin altijd een stuk beter…

korheiden2
korheiden226 aug. 2021 - 7:32

De Formule 1 wordt wereldwijd uitgezonden en het zou dus voor Chef Special of Davina Michelle of wie dan ook een enorme reclamespot zijn, lijkt me.

Zandb
Zandb26 aug. 2021 - 8:52

kor Die optredens worden niet uitgezonden.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 aug. 2021 - 9:11

'het zou dus voor Chef Special of Davina Michelle of wie dan ook een enorme reclamespot zijn,' Je maakt het veel mooier dan het is. Een tv kijker krijgt zelden iets te zien van de lokale artiesten die er rond zo'n evenement optreden laat staan dat ze zouden onthouden wie het zijn. Kortom, de pr waarde van zo'n optreden nadert tot nul.

Thuiszitter
Thuiszitter26 aug. 2021 - 9:33

Korheiden - alleen de optredens worden nooit uitgezonden

Thuiszitter
Thuiszitter26 aug. 2021 - 9:34

Freddy chef special nog nooit van gehoord zeg dat meer over jouw dan over de bekendheid van de band

vdbemt
vdbemt26 aug. 2021 - 14:26

@Korheiden. Maar dan kan het Red Bull Team ook wel voor niets gaan werken. Red Bull komt zo goed in beeld, dat gaat wel goed gedronken worden.

korheiden2
korheiden227 aug. 2021 - 7:14

@vdbemt en @Joe : Jullie hebben gelijk. Er staat vandaag een erg treffende column van Eus in het AD. Hij kwam een keer een lezing houden als beginnend schrijver en deed dat zonder betaling. Maar de aanwezigen moesten wel 20 euro entree betalen en verder verdienden ook de organisatoren en de plaatselijke boekhandel eraan. Artiesten moeten gewoon betaald worden, zo simpel is het.

JanB2
JanB226 aug. 2021 - 1:36

Dan eten ze toch gewoon koek!

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander26 aug. 2021 - 7:55

Deze feodaal denkt nog steeds dat hij van zijn heerlijke rechten gebruik kan maken. Ergens kun je het hem niet eens zo kwalijk nemen - zit in nu eenmaal in zijn DNA. Een succesvolle behandeling ligt vooralsnog niet in het verschiet. Of er moet als de samenleving continu schade ondervindt, worden overgegaan tot een ingreep die tijdens de Franse Revolutie effectief bleek.

jos2
jos225 aug. 2021 - 23:58

Ja natuurlijk, het Koningshuis is gewend om alles gratis te krijgen. Denk je dat Alex ooit heeft betaald voor zij kopje koffie????

Flix
Flix25 aug. 2021 - 23:50

Misschien had prinsmans de coureurs al gevraagd om voor niets te komen rijden, Lijkt me nogal een dure hobby zo.n eigen circuit. Het Wordt idd tijd voor een republiek Nederland.

Karingin
Karingin25 aug. 2021 - 22:51

Sjezus wat een proletentoestand

Miss Piggy
Miss Piggy25 aug. 2021 - 22:31

Mensen in de creatieve sector worden vaak gevraagd om gratis klussen te doen, zogenaamd voor promotie. Dat is al ergerlijk genoeg. Maar dit is werkelijk schandalig. In de Formule 1 gaat sowieso al gigantisch veel geld in om. En dan kan de organisatie niet eens een fatsoenlijk gage betalen voor een band?

2 Reacties
Eid
Eid26 aug. 2021 - 8:22

Alle waar naar z'n geld heet dat. De een doet iets waar blijkbaar niemand geld voor over heeft, de ander heeft een voetbaltransfer van 100 mio. Als iemand niets voor jouw kunstje wil betalen zou ik maar iets anders gaan doen ipv huilen.

vdbemt
vdbemt26 aug. 2021 - 14:32

@Eid. " Als iemand niets voor jouw kunstje wil betalen zou ik maar iets anders gaan doen ipv huilen." Deze sector is het langst van alle sectoren niet eens in de gelegenheid om zich te laten betalen. Ze mogen niet. En dan wil een kapitalistische miljonair en huisjesmelker (mede veroorzaker van de woningnood) ze voor niets aan het werk zetten. Om ZIJN feestje kleur te geven. Deze man lijdt aan ernstig moreel gebrek.

seniorg
seniorg25 aug. 2021 - 21:13

@Jozias, probeer in elk geval de naam van het bandje dat je probeert op te voeden juist te schrijven. Het dedain dat uit zo'n voorstel van Brilprins' en kornuiten spreekt is natuurlijk stuitend. Kunst? Hobbywerk en je vind het leuk om te doen toch? Nou dan is dat toch al beloning genoeg?

Jozias2
Jozias225 aug. 2021 - 19:49

Ach ik denk dat als Chefs Special de vraag krijgt om gratis in het voorprogramma van U2 te staan tijdens een Europese tour ze direct ja zullen zeggen. Exposure heeft ook waarde en als Chefs Special dat niet nodig heeft hebben ze het volle recht om hier voor te bedanken.

9 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot25 aug. 2021 - 20:38

Het verschil is alleen dat ze in de muzieksector wel snappen dat artiesten niet van de lucht kunnen leven. Een voorprogramma wordt gewoon betaald. Fatsoenlijke mensen betalen professionals netjes voor hun geleverde diensten. Als je dat niet wil dan moet je maar hobbyisten nemen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper25 aug. 2021 - 20:54

Ah, daar heb je het exposure-argument weer. De laatste keer dat ik de bakker vroeg om een gratis duivekater in ruil voor gratis exposure liep dat niet goed af. Voor mij dan.

Herr Vorragend
Herr Vorragend25 aug. 2021 - 21:14

U2 zal Chefs Special nooit vragen om gratis op te treden want die weten hoe de hazen lopen in de business. Een überlul als Prins Bernhard heeft daar echter geen benul van. Waarschijnlijk vanwege de nihilistische opvoeding die hij in zijn kring heeft genoten. Daar ga ik althans vanuit vanwege eerder dubieus gedoe met deze loser.

Jozias2
Jozias225 aug. 2021 - 22:13

@joe Uiteraard moeten ze betaald krijgen, de vraag is hoe. Direct of indirect. Chefs special was bijvoorbeeld een jaar lang huisbrand bij de dwdd. Weet niet of ze betaald kregen maar het heeft ze heel veel meer opgeleverd dan dat geld. Bij de F1 is het voor veel coureurs juist normaal dat ze geld meenemen om te mogen rijden.

Karingin
Karingin25 aug. 2021 - 23:03

Het gaat om de mentaliteit Jojo, het totale gebrek aan gevoel voor verhoudingen, het dedain. Het is bijna sneu, zo losgezongen van de werkelijkheid

Mini2
Mini226 aug. 2021 - 5:01

@Karingin 'zo losgezongen van de werkelijkheid' We hebben immers het over de Oranje's..

Zandb
Zandb26 aug. 2021 - 6:02

Jozias Je hebt in deze tijd wel heel erg veel aan "exposure", wanneer je dat niet te gelde kunt maken. Natuurlijk heeft iedereen het recht te vragen en iedereen het recht aan die vraag te voldoen of niet. Maar..... daar gaat het hier helemaal niet om, toch?

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 aug. 2021 - 6:48

'de vraag is hoe. Direct of indirect.' Dat is volstrekt irrelevant. Snap je nou werkelijk niet dat het nogal onbeschoft is om als je puissant rijk bent anderen te vragen gratis voor je te werken? In de volksmond heet dat soort gedrag proletengedrag. 'Bij de F1 is het voor veel coureurs juist normaal dat ze geld meenemen om te mogen rijden.' Die bieden zichzelf aan. Nogal een verschil. Bij DWDD wordt de huisband trouwens gewoon betaald.

Sustainaboy
Sustainaboy26 aug. 2021 - 9:11

@ Nick, toch is dat wel hoe het vaak gebeurt. Legio influencers krijgen gratis producten in ruil voor exposure. Dat jouw bakker daar niet aan doet is zijn keuze. Neemt niet weg dat een band dat een optreden op een dergelijk evenement verzorgd, gewoon voor de dienst betaald dient te worden. Las hierboven dat dit blijkbaar in natura was voorgesteld (VIP kaarten).

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 aug. 2021 - 19:41

ach ja artiesten die betaald willen krijgen wat denken die uitvreters wel niet zo mogen blij zijn dat ze herrie mogen maken in het openbaar eigenlijk zouden ze moeten betalen om te spelen* schande om geld te willen van iemand die het toch al zo moeilijk heeft (* wat heel veel artiesten trouwens doen )

Thuiszitter
Thuiszitter25 aug. 2021 - 19:39

Xander de Buisonjé die komt wel , die schuift ook graag aan bij formule1 café en zo zullen er meer zijn die graag de race bij willen wonen . De organisatie draait verlies door 1/3 minder bezoekersaantallen. Snap Joshua natuurlijk wel en geef hem ook gelijk maar weet zeker dat er dus collega’s zijn die het wel doen.

3 Reacties
lmgikke
lmgikke26 aug. 2021 - 5:46

Geef hem gelijk? Wat een absurde vertoning is dit. Verlies draaien door 1/3 minder bezoekers aantallen is gewoon dom. Iedereen weet dat je niet je begroting maakt o.b.v. 100% bezetting. Zeker niet in de huidige tijd met de pandemie. Het lijkt er op dat dit circus een paradepaardje is voor sommigen, en dat alles daarvoor moet wijken. Ook de waarheid. Want zeg nou zelf. Break-even bij 100% bezetting? dus geen winst oogmerk? Geloof je het zelf? Gewoon failliet verklaren straks, niets geen steun vanuit de overheid.

Thuiszitter
Thuiszitter26 aug. 2021 - 9:36

Imgikke - je hebt het geen idee hè hoe de F1 in elkaar steekt. ?

Sonic2
Sonic226 aug. 2021 - 11:38

@ Thuiszitter Het grote probleem inderdaad van veel mensen hier. Die ik als het over politiek gaat hoog heb zitten. Ze hebben absoluut 0,0 verstand van F1. Weten absoluut niet waar ze over praten. Ik bedoel dat niet arrogant of met dedain. En ook niet neerbuigend. Maar met een beetje geluk voor hun blaast Vollenbroek vandaag de GP op en hebben ze toch na hun eindeloze gedram en totale symbool politiek hun zin. Maar wel morgen weer vlees eten. Extreem lang douchen en vervolgens weer VVD stemmen. Die het bedrijfsleven nooit aan pakt op dit gebied. Nee. De F1 is het absolute probleem. Zucht.

RaRa17
RaRa1725 aug. 2021 - 19:36

Het is toch gewoon een eigen keuze om op te treden voor naamsbekendheid of voor geld.

8 Reacties
LHTJ
LHTJ25 aug. 2021 - 20:22

het is een totale belediging om het te vragen. #bijdebakker

Joe Speedboot
Joe Speedboot25 aug. 2021 - 20:47

Als je puissant rijk bent is het tamelijk ongepast om mensen te vragen gratis voor je te werken.

Juistem2
Juistem225 aug. 2021 - 21:24

Klopt, het is gewoon een vraag geweest om tegen kostprijs op te treden. Mag je ja of nee op zeggen maar het wordt nu gebruikt om even te scoren en in te tappen op een sentiment rond bernhard. Zelf zal de band in de rij gestaan hebben voor steun, en vinden ze het wel prima om voor de NPO rond te vliegen voor 10 minuten tv.

Winterdepressie
Winterdepressie25 aug. 2021 - 22:33

Het is toch gewoon een eigen keuze om te werken voor ervaring op je CV dan voor geld! In welke wereld leef jij?

Molly Veenstra
Molly Veenstra25 aug. 2021 - 22:50

@RaRa - 'Het is toch gewoon een eigen keuze om op te treden voor naamsbekendheid of voor geld.' De keuze waar de benaderde artiesten die al maandenlang geen droog brood meer te eten hebben voor worden gesteld is: treed op voor niets, of treed niet op en blijf lekker thuis zitten. Dat is het probleem van mensen die gekozen hebben voor een beroep dat ze leuk vinden. Ze doen het toch wel. Geld, of geen geld. Slimme pandjesprinsen weten hoe dat werkt en buiten dat uit.

Karingin
Karingin25 aug. 2021 - 22:55

Njaaah maar die organisatie gaat dik verlies draaien hoor. Dat gaat Prins Bril natuurlijk niet merken in de portemonnee, maar hij gaat wel aan Lachebekje Mark vragen of Wopke niet nog ergens een coronasubsidietje op de plank heeft liggen. Terzijde; Chef's Special hoeft uiteraard niet op te treden voor naamsbekendheid, sjezus man, cultuurbarbaar

Mini2
Mini226 aug. 2021 - 5:04

@Karingin 'vragen of Wopke niet nog ergens een coronasubsidietje op de plank heeft liggen.' Nu is subsidie opeens 'vies'?

Ch0k3r
Ch0k3r26 aug. 2021 - 5:24

@karingin Heb ook nog nooit van chefs special gehoord. Ben ik nu ook een cultuurbarbaar? Verder eens hoor. Artiesten hoor je te betalen voor het werk dat ze leveren.

Wereldburger
Wereldburger25 aug. 2021 - 19:19

tijd voor een revolutie die van dit soort hansworsten gehakt maakt

2 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen25 aug. 2021 - 20:18

Tijdens de Franse revolutie wisten ze wel raad met zulke uitvreters

Winterdepressie
Winterdepressie25 aug. 2021 - 23:12

Veel vlees reverenties. Worst, gehakt en natuurlijk burger... Maar wat stel je daadwerkelijk voor? Een Romanovje?

chwiedijk
chwiedijk25 aug. 2021 - 19:02

Pandjes"prins" Bernhard van Vollenhoven...