Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Frankrijk krijgt internationale hulp in strijd tegen toenemende bosbranden

'Oorlog tegen het vuur' vereist Europese aanpak
Joop

Pandemieprofiteur Rick Engelkes kreeg miljoenen voor spookmusical

  •  
09-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11459 keer bekeken
  •  
rickengelkes

Het bedrijf van theaterproducent Rick Engelkes heeft 4,3 miljoen euro coronasteun gekregen voor een musical die nooit is opgevoerd, melden de regionale kranten van Mediahuis. Ook het theater waar de musical ‘Willem van Oranje’ zou worden opgevoerd, is nooit gebouwd.

Hoewel er de afgelopen jaren al een paar keer een première werd aangekondigd, werd die steeds uitgesteld. Namen van betrokken acteurs zijn nooit bekendgemaakt. Aan wie het coronageld precies is betaald, wil het bedrijf van Engelkes niet kwijt. Zelf reageert hij niet op vragen.

Het Noordhollands Dagblad schrijft dat Engelkes zelf bij de staatssecretaris pleitte voor coronasteun voor de cultuursector. “Na de besprekingen in Den Haag wist hij precies hoe hij zijn aanvraag moest aanpakken.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Dave lubeck
Dave lubeck16 jul. 2022 - 1:19

In China kwam je er niet mee weg . Dan werd je voor een Muur gezet ........!! Maar omdat we in Nederland leven zou ik zeggen , Financieel helemaal uitkleden . Dus niet alleen die 4,3 miljoen terug laten betalen maar ook een Vette boete voor het Oplichten van de staat , want zo zie ik dat . Dit is gewoon een Criminele Aktie van hem . Zal ook wel net zijn Boekhouding hebben gerommeld en misschien wel samen met zijn Boekhouder CQ Accountant!!

Greendutch
Greendutch10 jul. 2022 - 21:54

natuurlijk hoop je dat dat geld bij degenen terecht komt die zo zeer geleden hebben tijdens de pandemie, die als laatsten aan bod kwamen voor financiële ondersteuning [die de horeca dankzij veel gehuil en gezeur in OP1 al 2 jaar eerder kreeg], maar ik hoor al stemmen die zeggen dat , indien blijkt bij controle waar alle uitgaven aan worden onderworpen, dat men oneigenlijk een som heeft ontvangen dat deze da terugbetaald moet worden. laten we dus rustig afwachten tot de vrije onderzoeksjournalisten hun werk kunnen doen/gedaan hebben vooraleer er weer geroddeld wordt. er zal sowieso hier en daar wat aan e.o.a. strijkstok blijven kleven.

Peace ....
Peace ....9 jul. 2022 - 18:15

Nou ben ik wel benieuwd bij welke staatssecretaris hij zomaar binnen kon stappen.

Olav Meijer
Olav Meijer9 jul. 2022 - 16:15

Kennelijk weer zo'n schaamteloze gelegenheidsprofiteur. Nogal naïef te denken dat je er uiteindelijk mee weg kan komen.

Pietje Puk139
Pietje Puk1399 jul. 2022 - 15:42

Maar een mevrouw in de bijstand die met de pinpas van haar moeder, boodschappen haalt voor die moeder, DAT MAG NIET.

2 Reacties
Zandb
Zandb10 jul. 2022 - 6:03

Pietje Dat het een niet mag, dat staat nogal los van het ander. Je kunt natuurlijk doen - zeker als je wil trollen - dat dat niet zo is.

Pietje Puk139
Pietje Puk13910 jul. 2022 - 14:35

Zanb, wat ik daarmee bedoel te zeggen is: De mevrouw die voor haar moeder boodschappen deed met de pinpas (portemonnee) van haar moeder, kreeg 6 maanden geen uitkering. En wat is de straf voor Rick Engelkes? Wacht, laat me raden.