Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Paling voortaan beschermd tegen marteldood

  •  
16-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paling_300_01.jpg
PvdD krijgt verbod op barbaarse praktijk erdoor
Paling mag niet meer onverdoofd gedood worden, dat heeft staatssecretaris Bleker (Landbouw) vandaag bekend gemaakt. Het gebruik van een stroomstootapparaat om de dieren te verdoven wordt verplicht.
Het verbod is een voorstel van de Partij voor de Dieren. Wanneer het verbod precies in gaat is nog niet bekend.
Trouw schrijft:
Momenteel wordt paling onverdoofd in een zoutbad gegooid om te ontslijmen, een omstreden manier van doden omdat het lang duurt en de huid van de paling langzaam ‘wegbrandt’. Het zoutbad blijft in gebruik, maar nu met verdoofde palingen.
cc-foto: Henk Kosters

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

TulayM
TulayM16 jun. 2011 - 19:54

Nu nog de kreeften, krabben en garnalen dan stoomt de PvdD met gemak naar de vijf zetels. Komen de mossels erbij dan worden het er zes. Uit de hoek van de moslims of de joden is er niets te vrezen. Ze zijn haram en niet kosjer.

Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben16 jun. 2011 - 19:54

".. Pas als hij alle levende dingen onder het bereik van zijn barmhartigheid laat vallen.. zal de mensheid vrede vinden. .." Albert Schweizer

Pjotrs
Pjotrs16 jun. 2011 - 19:54

Wat een enorm succes, net voordat de paling is uitgestorven. Maar als een vangstverbod onhaalbaar is kun je natuurlijk altijd nog symboolpolitiek bedrijven. Waar blijft trouwens de Partij voor de Planten? Zijn planten misschien niet aaibaar genoeg? Iedereen heeft het maar over dieren, maar niemand staat erbij stil hoeveel planten vertrapt worden. En de oogst is helemaal walgelijk: onverdoofd gaat het mes of de maaimachine erin. Verdoofd koken is er al helemaal niet bij.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 jun. 2011 - 19:54

Beste PvdD-ers, nu nog een verbod op het onverdoofd doodslaan van muggen, en dan weer op een partij stemmen die zich met mensen bezighoudt OK?

[verwijderd]
[verwijderd]16 jun. 2011 - 19:54

Momenteel wordt paling onverdoofd in een zoutbad gegooid om te ontslijmen, een omstreden manier van doden omdat het lang duurt en de huid van de paling langzaam 'wegbrandt'. Gatver.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen16 jun. 2011 - 19:54

Koeien staan in de rij, komen het slachthuis binnen. Daar stinkt het en horen mensen en dieren beesten gelujiden maken die met angst en doodgaan te maken hebben... stress verhogend dan een ijzeren apparaat tussen de ogen, klik, dood... oh nee toch niet, nog even sparteln terwijl het beest een hard klap op de grond maakt... spartelen en dan wordt het weggesleept/getakeld... ja als het dier nog net niet dood, is, gaan we er nog even achteraan... dat is niet smerig... heerlijk hè die visstick, dan kun je gewoon niet denken aan het leed dat je andere wezens aan doet...

[verwijderd]
[verwijderd]16 jun. 2011 - 19:54

Dit is een goede zaak. Prima, nu nog het ritueel slachten verbieden en samen met de dierenpolitie zal Nederland voor dieren een paradijs worden.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus16 jun. 2011 - 19:54

Dierenpolitie is ONZIN! Controleurs bestonden allang, in de VS zijn het ook maar gewoon controleurs.. maar daar zijn buzzwords heel erg in (en kennelijk hier ook) dus noemen ze dat met veel bombarie "Animal cops!" kennelijk slaat dat bij Venlo wel aan wat nu hebben we mensen met dezelfde functie omschrijving ;). De EO heeft trouwens ook al een keertje een programma gemaakt over deze controleurs. Alleen nu offeren we er gewoon politie voor op.. whoopee.

[verwijderd]
[verwijderd]16 jun. 2011 - 19:54

Eindelijk zeg. Die palingen zijn al haast uitgestorven en nog zijn er Henken en Ingrids die desondanks niet zonder hun broodje paling willen. En dan moet het beest ook nog een onverdoofde marteldood krijgen. Ik vind het een gore schande. Nederlandse paling zit overigens zo vol zware metalen, dat je net zo goed een batterij kunt leegzuigen.

3 Reacties
Dehnus
Dehnus16 jun. 2011 - 19:54

Hmm lekker.. Duracel :)

Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben16 jun. 2011 - 19:54

".. Nederlandse paling zit overigens zo vol zware metalen, dat je net zo goed een batterij kunt leegzuigen .." ;•)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 jun. 2011 - 19:54

Maar dan wel een lekker vette batterij hoop ik.

[verwijderd]
[verwijderd]16 jun. 2011 - 19:54

Mooi! Nu het onverdoofd dieren vermoorden door religieuzen nog verbieden. Of is dat toch weer die godsdienstvrijheid? Dan mag het ineeens wel? Slimme timing trouwens van de PvdD.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen16 jun. 2011 - 19:54

Oh ja.... en het verdoofd industrieel slachten is wel okay...? Lachertje... moreel liberaal pinkje.

Mursili1
Mursili116 jun. 2011 - 19:54

Verdoofden onze jongens in Afghanistan ook altijd hun doelwit voordat ze doodden? Mijn God de omgekeerde wereld. Een dier eten geeft inderdaad verplichtingen maar in feite de enige manier dat je die kunt nakomen is eigenhandig het dier ombrengen. Zelfs media kok Oliver besefte zich voor het eerst wat vlees eten betekent toen hij in een Italiaans dorpje zelf zijn lam moest doden. Nee het moet machinaal klinisch industrieel! Zo doden we mensen in oorlog als in een computer game maar onverdoofd en doden we dieren in een fabriek, maar als medicijn tegen ons schuldgevoel wel dan weer verdoofd. Dit is te gek voor woorden. Dieren mishandeling en industriele vlees productie zijn wat aangepakt moet worden. Die industrie verschuilt zich juist achter het klinische. PvdD probeert hier het dier in de mens te ontkennen, door de mens in het dier te zien.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT216 jun. 2011 - 19:54

Dat is dus precies wat er gebeurt...