Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Overlijden zwarte inwoner Goes, na aanhouding politie, roept veel vragen op

  •  
23-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-08-23 om 19.04.05
Zaterdag is in Goes de 30-jarige Umaru Sesay overleden nadat hij door agenten aan werd gehouden. Buurtbewoners en vrienden begrijpen niet wat er is gebeurd. De man overleed nadat hij bij een aanhouding waarbij de politie met onder meer pepperspray hem in bedwang probeerde te houden.
Een buurtbewoner die anoniem wil blijven doet tegen omroep Zeeland zijn verhaal. Sesay leek in de war, hij zou eruit hebben gezien alsof hij een toneelstukje opvoerde, waarbij hij zijn kleren een aantal keer aan en uit deed, ze uiteindelijk netjes opvouwde en in een prullenbak deed. Een oude vrouw die voorbij reed sommeerde hem zijn kleren weer aan te doen. Hij zou de woorden hebben herhaald en zijn kleren weer aan – en uit – hebben gedaan.
Omdat hij niet aanspreekbaar was, zou de politie pepperspray hebben gebruikt om hem onder controle te houden, aldus de politie. Een buurtbewoner verklaart aan Omroep Zeeland dat een aantal agenten bovenop de man zou hebben gezeten. Eerst zou Sesay het nog hebben uitgeschreeuwd, maar uiteindelijk werd hij stil.
Buurtbewoners zijn versteld van het optreden van de politie. Eén van hen zegt verbaasd te zijn dat de politie zo massaal uitrukte. De Goesenaar zou binnen de kortste keren omsingeld zijn door vijf politieagenten. Omroep Zeeland schrijft:
"De man was gewoon aanspreekbaar en zag er absoluut ongevaarlijk uit.” Een andere buurtbewoonster hoorde ‘m nog praten terwijl agenten hem tegen de grond gedrukt hielden. Hij vroeg de agenten of hij op mocht staan."
Essay had in het verleden psychische problemen, maar volgens de vriend waar hij bij inwoonde, ging het al langere tijd goed met hem.
De politie is zelf een onderzoek gestart naar het overlijden van de man.

Meer over:

politie, geweld, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.