Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Overheid neemt private schulden slachtoffers toeslagenschandaal over

  •  
25-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Kamer overlegt over fraudeopsporing door Belastingdienst

© DEN HAAG - Demissionair staatssecretaris van Financien Alexandra van Huffelen tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de Belastingdienst. Politici bespreken de fraudeopsporing en het gebr

Het demissionaire kabinet zegt alle private schulden over te nemen van slachtoffers van het toeslagenschandaal. Dat heeft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De Kamer wilde zo snel mogelijk een oplossing voor de gedupeerden.
Eerder al wiste het kabinet alle schulden bij overheidsinstanties. Schulden bij commerciële partijen zoals energiebedrijven, bleven echter staan, met als gevolg dat veel gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire nog altijd in de problemen zaten. Veel van die schulden vloeiden rechtstreeks voort uit de financiële rampspoed die het gevolg was van de misstanden bij de Belastingdienst. Van Huffelen erkent dat volledig schuldenvrij zijn noodzakelijk is voor de gedupeerde ouders om een nieuwe start te kunnen maken.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.