Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Over 13 miljard jaar is Mark Rutte nog gewoon premier’

  •  
13-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4068 keer bekeken
  •  
pieterderks

Pieter Derks keek vol verwondering naar de foto’s van de James Webb-telescoop. Via de beelden kijken we maar liefst 13 miljard jaar terug in de tijd. Stel je voor dat iemand, in een sterrenstelsel ver weg, over 13 miljard jaar naar ons staat te kijken, droomt de Druktemaker. “Diegene verwondert zich over dat lange lint van mensen dat in de rij staat voor iets dat Schiphol heet, waar ze allemaal te lijken worden ingeblikt om op transport te gaan naar andere plekken waar ze dan op het strand te drogen worden gelegd.”

“Wat zou iemand denken als hij hier allemaal naar staat te kijken? En wat ik me ook afvraag: hoe ziet de aarde er op dat moment uit, over 13 miljard jaar? Mark Rutte is natuurlijk nog gewoon premier, maar wat is hij aan het doen? Waarschijnlijk druk bezig bij de EU om aan te dringen op uitstel van stikstofmaatregelen, omdat we gewoon nog heel even de tijd nodig hebben om aan te passen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jul. 2022 - 12:22

Bedankt voor je bijdrage Pieter, en je rake associaties, alweer. Het ontlokt ondanks alles steeds weer een lach. Kunnen we goed gebruiken in deze barre tijden.

Joop15
Joop1514 jul. 2022 - 1:30

Mark is dan mischien wel premier maar onder Russisch gezag zeker als Donald Trump president wordt , die haalt gewoon zijn kernwapens weg draait zijn kanonnen om en richt ze op ons om zijn lover Putin te helpen , over de uitstoot , wat denk je dat er door die oorlog allemaal de lucht ingeslingert wordt weet je wel hoe heet het is in zo,n explosie nog maar niet te spreken over al die diesels die daar vrolijk rondtuffen het is de nekslag voor het milieu. Dan praten ze over herstel van Ukraine van 700 miljard, de wederopbouw klinkt mooi maar hier mogen ze nog geen hutje meer bouwen ivm die uitstoot hoe wouden ze dat daar oplossen ,weet je wel hoe lang het duurt om 1 flatje te bouwen er gaan minstens 10 a 15 generaties overheen dat dat een beetje herstelt is , het is niet zoals het bombardement op Rotterdam dat was lokaal en plaatselijk, in Ukraine spreken we van totale vernietiging het hele land ligt dalijk plat en zo gaan we dus met z'n allen naar de kloten toe, arme Markie premier van de verschroeide aarde ,we lopen dalijk allemaal met zwart rokend kroeshaar het enige wat we kunnen doen is een paraplu kopen om ons een beetje uit de verschroeiende en vernietigende zon te houden er is dalijk helemaal niets niets niets niets meer.

wittecisnoot
wittecisnoot13 jul. 2022 - 20:48

Toen Kaag, anderhalf jaar geleden naar voren werd geschoven, hoorde ik op deze site blije geluiden. Hoe we een vrouwelijke premier zouden krijgen die wel empathisch zouden zijn. Veel beter dan die oude witte mannen. Goed nieuws: we zijn dichter bij een vrouwelijke premier dan ooit. Inderdaad, een vrouw die praat en er uit ziet als iemand waar je mee in de Aldi aan de praat zou kunnen raken. Ze is in de peilingen bijna even groot als Rutten en dus dichterbij dan Kaag ooit kon en zal komen. Waar is dat gejuich voor de potentiele vrouwelijke premier nu?

2 Reacties
develhunt
develhunt14 jul. 2022 - 8:40

Kaag bleek al snel een bedacht concept, toen de kiezers hadden gesproken en het concept voor waar hadden aangeboden, toen stond de echte Kaag op, een arrogante kille dame die niets heeft met gewone mensen en geen enkele concessie doet, ze komt zelf uit de upper class, heeft jarenlang in het midden oosten gewoond, ze heeft eigenlijk niets met Nederland, en plots is daar Caroline van der Plas, Hollandser zijn ze niet te vinden, ze vormt ineens een serieuze bedreiging en kan als ze door de gevestigde orde geen slachtoffer gaat worden van een aanhoudende haat campagne een serieuze bedreiging vormen voor Rutte, toch een vrouwelijke premier, geen Kaag, die door de mand is gevallen, maar van der Plas. Hebben we dadelijk toch de eerste vrouwelijke premier.

Sonic2
Sonic214 jul. 2022 - 19:21

Van der Plas moet alles nog bewijzen. Zij is een politieke beginneling. Die nog maar moet bewijzen of ze de druk aan kan. Ze krijgt van mij niet direct het nadeel van de twijfel. Ook niet het voordeel. Elke terughoudenheid zou gepast zijn. Ook van u. U mag de blije geluiden( namen en rugnummers graag) opnoemen en staven met feiten, want ik kende ze vorig jaar niet. Op deze site( zeker in de reacties) zitten nauwelijks sociaal liberalen. Ik heb nooit veel met Kaag gehad. Van mij had ze geen premier hoeven te worden. En die laatste zin is totale onzin. Als ik dat schreef zou ik worden afgemaakt. We zitten 3 jaar van verkiezingen af. Die kunnen vervroegd worden. Er zijn alleen nog maar peilingen en BBB heeft bij de Hond 7 andere partijen nodig om te gaan regeren. We zijn helemaal niet dichtbij een premier van der Plas. Ze heeft nog geen verkiezing gewonnen. Ze heeft nog geen formatie gehad. Ze heeft nog geen meerderheid in 1e en 2e kamer. Absolute onzin. En dan verwijst u graag alleen naar de Hond, want dat komt u beste uit. Bij andere peilingen staat ze flink lager. Hahaha. Maar dat meldt u dan weer niet.

JVonk2
JVonk213 jul. 2022 - 18:09

Gisteren was er nogal wat kritiek op Rutte omdat hij wel een bezoek bracht aan Oekraïne, maar nog geen boerenbedrijf bezocht had. De kritiek heeft het omvangrijke pr-team van Rutte zich kennelijk aangetrokken en jawel, vandaag bezocht Rutte een melkveehouder. Een gelikt verhaal over de emoties en een perfecte foto met de stal met koeien op de achtergrond. Overigens las ik ergens dat alleen NOS was uitgenodigd om vragen aan Rutte te stellen. Waar het mij nu om gaat is hoe de vraag moet worden beantwoord waarom Rutte het bedrijf bezocht, uit piëteit met de boer(en) of om zelf weet eens goed voor de dag te komen in deze moeilijke tijden. Ik weet het niet.

1 Reactie
Karingin
Karingin14 jul. 2022 - 2:33

Het antwoord; beeldvorming is alles

MarcusLucas
MarcusLucas13 jul. 2022 - 16:52

Vroeger toen ik klein was leek een VVD-premier mij verschrikkelijk. In de tijd van Bolkestein, Dijkstal, Zalm. Ik dacht dat het sociale Nederland dan kapot zou gaan, en de overheid alleen nog zou werken voor de rijken en multinationals. Een nachtmerrie leek me dat. Uiteindelijk kwam die VVD-premier er toch. En ik kreeg gelijk. Sociaal Nederland kapot, de rijken en multinationals verwend. En ik ergerde mij kapot. En ik schaamde me. En ik wenste dat het snel voorbij zou zijn. Maar nee. Het moet ook nog eens 15 jaar duren. Verschrikkelijk!

3 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 jul. 2022 - 18:26

Echt een kunstenaar, die Pieter Derks Marcus. Als de overheid niets voor je doet, waar is zij dan voor? Dat heb ik een beetje met deze VVD overheid. Wij zijn de overheid, je moet naar ons luisteren, we laten af en toe herdershonden op je af. Máár....We doen niets voor je. Dat lijkt dan meer op een maffia. Áls je uit gaat van een overheid, dat moet zij iedereen dienen. Dan moeten de middenklasse en arbeidersklasse er ook iets aan hebben. Dit is dus ook de reden waardoor anarchisme weer is gaan groeien, de laatste jaren, voornamelijk in de VS. De overheid doet niets voor ons? Dan erkennen wij die overheid niet eens, is wat 'de jeugd' denkt. Een begrijpelijke gedachte, natuurlijk.

Karingin
Karingin14 jul. 2022 - 2:31

Deed de overheid maar nix, da's ook niet bepaald ideaal, maar deze overheid heeft actief behoorlijk wat schade aangericht. Nou ja oké, ze doen dan weer nix om iets te herstellen

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 jul. 2022 - 7:50

Karingin Ja, maar dat is dus gewoon de consequentie. De neoliberale overheid zegt: Ik ben een machtig orgaan, dat er alleen bestaat om de bankiers en de vastgoed penoze te beschermen. Waarop de anarchisten zeggen: Ok, dan besta je niet, voor ons. Dan gaan we zonder 'de overheid' leven, omdat 'de overheid' er niet is voor ons. Ik snap wel die gedachtegang. Waarom betaal ik belasting waarom volg ik regels op en vul ik formulieren in, als het instituut dat dit verlangt van mij, een vreemde is voor mij. Los staat van mij, niets voor mij zal doen en niets om mij geeft, tenzij ik extreem rijk ben. Ik snap wel dat jonge mensen 'radicaliseren'. Maar het is eigenlijk dit systeem, dat geradicaliseerd is, in de jaren 80/90. Neoliberalisme is een radicale stroming, namelijk. Een fundamentalisme, waar bestuurlijke elites door gehersenspoeld zijn.

Wie o Wie
Wie o Wie13 jul. 2022 - 14:55

Ik denk het ook.

1 Reactie
LaBou
LaBou 14 jul. 2022 - 10:11

Deze reactie is verwijderd