Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ouders met elkaar op de vuist na ernstige klachten over leerkracht basisschool

  •  
22-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
Een ervaren leerkracht van een basisschool in Zaandam is op non-actief gesteld nadat tien verontruste ouders melding maakten van lijfstraffen. NH Nieuws meldt :
"“Er wordt keihard geschreeuwd naar de kinderen, ze worden met stokken op hun hoofd geslagen en kinderen die wiebelen wordt de stoel onder de kont vandaan getrokken. Wiebelaars moeten op hun knieën op de grond zitten”, vertelt de vrouw tegen NH Nieuws. Ook zou de juf kinderen kleineren door ze klassikaal uit te laten lachen of tijdens pauzes alleen te laten eten. “Mijn kind vertelde mij ineens: ‘mama, ik hoor er niet bij’. Toen ik vroeg wat hij bedoelde, vertelde hij dat hij van de juf tijdens de pauzes zijn boterham alleen op het toilet moest opeten.” "
Het Noordhollands Dagblad maakte zaterdag al melding van de mogelijke misstanden maar dat artikel is offline gehaald. Tegenover NH Nieuws verklaart de krant dat de opmerkelijke stap is genomen “nadat er in de reactiesfeer op onze platformen een bijzonder onprettig discussieklimaat ontstond.” Volgens de lokale krant De Orkaan zouden andere ouders die het opnemen voor de leerkracht in kwestie de krant bedreigd hebben. Zij stellen dat de klachten verzonnen zijn.
Het is al langer onrustig op de school, aldus NH Nieuws:
"Door de klachten lopen de gemoederen op het schoolplein inmiddels torenhoog op. Ook voorstanders van de juf laten stevig van zich laten horen. Halverwege oktober escaleerde de situatie en gingen enkele ouders met elkaar op de vuist. De politie moest er aan te pas komen om de situatie onder controle te krijgen en de vechtende voogden hebben een schoolpleinverbod gekregen."
Kort nadat de eerste klachten werden geuit ging de directeur met ziekteverlof en kwam er een interim. Het Parool schrijft :
"“Dat er iets is gebeurd dat niet door de beugel kan, is zeker. Maar ik kan me niet voorstellen dat er lijfstraffen zijn uitgedeeld. Dat lijkt me niet waar,” zegt de ad-interim. Waar die heftige aantijgen vandaag komen? “Dat wordt onderzocht.” Volgens de interim-directeur heeft geen van de collega’s eerdere signalen opgevangen van dat er iets aan de hand was met de juf van klas 3c. “Althans, niet waarvan ik op de hoogte ben. Ik ben er nu om de rust te bewaren en om ervoor te zorgen dat de school tussen alle tumult goed blijft draaien. Dat ging tot aan de herfstvakantie goed.”"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.