Joop

Ouders halen kinderen van 'Gülenschool' uit angst voor represailles

  •  
16-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-08-16-om-10.25.51
Basisscholen die door Turkse-Nederlanders als ‘Gülenschool’ zijn bestempeld en op een zwarte lijst zijn geplaatst, raken leerlingen kwijt. Dat blijkt uit onderzoek van Trouw. Sinds de mislukte coup in Turkije waarvoor de islamitische geestelijke Fethullah Gülen verantwoordelijk wordt gehouden, durven veel Turkse-Nederlanders niet meer met hem geassocieerd te worden uit angst voor represailles van Erdogan-aanhangers.
Het gaat om zeven basisscholen in Den Haag, Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Zaandam. Directrice Nilay Kaya van basisschool De Roos in Zaandam is met vijftien tot twintig ouders die overwegen hun kind weg te halen, in gesprek. Maar, zo zegt ze, dat is niet makkelijk. ‘Ik merk dat de sociale druk enorm is.’
Die druk bestaat onder meer uit zwarte lijsten die door de meest fanatieke aanhangers van de Turkse president Erdogan worden gedeeld via sociale netwerken. Op die lijsten staan organisaties die volgens hen gelieerd zijn aan Gülen, waaronder ook diverse basisscholen. De betreffende ‘Gülenscholen’ noemen zichzelf niet zo. Als er al een band met de geestelijke is, dan bestaat die enkel uit sympathie onder bestuurders of leraren.
Het zijn niet alleen Turks-Nederlandse ouders die hun kinderen van school halen. Ook Nederlandse ouders kiezen voor een nieuwe school, omdat zij vrezen dat de veiligheid van hun kinderen in het geding is. Dat zegt bestuurder Tuncay Çatak van de stichting Cosmicus Onderwijs. Eerder wel al brand gesticht bij een Gülen-stichting en werden de ruiten ingegooid.
Aantijgingen dat de betreffende scholen banden hebben met Gülen, worden door de schoolbesturen stellig van de hand gewezen. Zo ook door bestuurder Ewald van Vliet van basisschool Cosmicus in Den Haag. Hij heeft inmiddels meerdere huisbezoeken afgelegd om met de ouders in gesprek te gaan. ‘We leggen uit dat we ons verre houden van politieke bindingen met wie of wat dan ook.’
Het is dezelfde boodschap die Nilay Kaya meegeeft aan de ouders van haar leerlingen. Tevergeefs, zo zegt ze. ‘Ouders die hun kind bij ons op school hebben, kunnen voor ‘landverrader’ worden uitgemaakt. En dat is héél zwaar.’
Afbeelding: Google Maps

Meer over:

leven, turkije, nieuws, gülen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (209)

Uitgekleed
Uitgekleed17 aug. 2016 - 21:59

Het grote gevaar is voor de Nederlander dat zijn persoonlijke vrijheid wordt aangetast. Dat is een principiële ernstige ontwikkeling. Daarom moet de regering niet langer talmen maar snel hard en ondubbelzinnig stelling nemen tegen Erdogan waardoor onze bedreigde landgenoten moreel gesteund worden zich niet te laten onderdrukken en hun kinderen naar de Gülenschool sturen zoals het hen belieft.

1 Reactie
Zandb
Zandb18 aug. 2016 - 16:22

Uitgekleed: Hoe bedoelt, dat het "prinicpieel is" dat de persoonlijke vrijheid aangetast wordt? Dat is toch al heel, heel lang zo: Niemand mag toch bedreigd worden! Maar pas als onomstotelijk bewezen is dat Erdogan daadwerkelijk bij bedreigingen betrokken is of daartoe oproept, dan kan Nederland actie ondernemen.

Okke2
Okke217 aug. 2016 - 15:21

Ik lees hieronder een paar berichtjes van Erdogan aanhangers waar het over hersenspoelen enzo gaat, Het feit dat jullie (Erdogan/akp aanhang) deze mensen hiervan betichtten komt zelf niet voor uit hersenspoeling? dit keer niet vanuit Gulen maar vanuit Erdogan. het idee dat je op pad moet om die scholen in brand te steken of de kinderen die erop zitten als landverraders te zien en hun gegevens via sociale media door te spelen en openbaar te maken, dat komt niet voor uit een hersenspoeling, dat is zeker gewoon , laat me raden, je gezond verstand gebruiken danwel alleen feiten ?

1 Reactie
D'Holbach
D'Holbach17 aug. 2016 - 20:43

Helaas bereik je bruinhemden niet met rede.

Henk-Jan Mielke
Henk-Jan Mielke17 aug. 2016 - 13:28

Hadden we geen Turks-nationalistisch/religieus onderwijs in Nederland, dan hadden we nu ook dit probleem niet. Er worden generaties Nederlanders tot nationalistische Turk gebrainwasht op dit soort scholen. In Nederland zouden we alleen openbaar Nederlands onderwijs moeten toestaan, zou een boel schelen met integratie en dergelijken.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus18 aug. 2016 - 2:34

"Hadden we geen Turks-nationalistisch/religieus onderwijs in Nederland, dan hadden we nu ook dit probleem niet." Is dat echt zo? Wat mij betreft is er geen plaats voor religie in het onderwijs (of in het publieke leven) maar ik denk toch dat je deze relatie niet 1 op 1 kunt leggen. Of heb jij op de een of andere manier wel de indruk dat Turken op openbare Roc's minder nationalistisch zijn?

intersectioneelmasculist
intersectioneelmasculist17 aug. 2016 - 10:58

@zandb Maar is dat niet het doel, een oplossing vinden die zorgt dat de tegenstellingen als pvv en islam niet meer nodig zijn? En moeten we daarvoor niet eerst het probleem begrijpen?

1 Reactie
Zandb
Zandb18 aug. 2016 - 16:25

Wat stelt u concreet voor?

omaoeverloos
omaoeverloos17 aug. 2016 - 10:11

Tja, als er een kans is dat je kind door de Erdojugend in elkaar wordt geslagen, als de school in de fik wordt gezet en als er ramen worden ingegooid zou ik ook niet van het voornemen af te brengen zijn mijn kind van deze school af te halen.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder17 aug. 2016 - 10:01

[...durven veel Turkse-Nederlanders niet meer met hem geassocieerd te worden] Durven zou ook niet willen kunnen zijn. Bij de Turkse-Nederlanders woekert het vooroordeel net zo welig als bij ieder andere Nederlander.

3 Reacties
Alleen feiten
Alleen feiten17 aug. 2016 - 10:21

Inderdaad, wie wil zijn kind nou achterlaten met het risico dat ze hem/haar gaan hersenspoelen tot bloeddorstige moordenaar. Dat ze kinderen gaan hersenspoelen is een feit en zeker geen vooroordeel. De meeste mensen hier denken dat het alleen AKP aanhangers tegen zijn maar vrijwel alle Turken zijn tegen Gulen.

RonVa
RonVa17 aug. 2016 - 15:05

[De meeste mensen hier denken dat het alleen AKP aanhangers tegen zijn maar vrijwel alle Turken zijn tegen Gulen.] Nogal wiedes. Wie niet tegen Gulen is wordt opgepakt. In Noord Korea is ook 100% van de inwoners fan van Kim jong un en il. Dat zijn de feiten. Wist je trouwens dat Kim Jong un in een partij golf 11 hole in ones heeft geslagen? Zal me niets verbazen als je soortgelijke "feiten" over Erdo kunt geven. Goed om het beeld dat het verdorven westen heeft van edro wat op te krikken.

Marri2
Marri217 aug. 2016 - 22:11

@alleen feiten: wanneer alle Turken tegen Gulen zouden zijn , hoe kan het dan dat zijn beweging wereldwijd miljoenen aanhangers heeft? En doorgaans beter opgeleid dan de gemiddelde Erdogan aanhangers

Bartje822
Bartje82217 aug. 2016 - 9:51

Gelukkig zien we deze taferelen niet op onze pvv-scholen..

5 Reacties
D'Holbach
D'Holbach17 aug. 2016 - 11:32

Waar heeft de pvv scholen dan? Of kletst u liever uit uw nek, als de pvv maar even genoemd is?

Bartje822
Bartje82217 aug. 2016 - 12:13

Nope, pvv heeft geen scholen. Als je er zo over nadenkt is dat best wel racistisch he? Daarom meer islam(sekte)-scholen, dan krijgen we op termijn dezelfde toestanden als in islam landen. Heerlijk, kan niet wachten!

D'Holbach
D'Holbach17 aug. 2016 - 13:58

Waarom zou dat racistisch zijn? We hebben ook geen socialistische scholen, geen liberale scholen, enkel openbaar en confessioneel en die laatste mogen wt mij betreft wel verdwijnen.

Marri2
Marri217 aug. 2016 - 22:12

"Onze pvv scholen"? Waar staan die dan?

Marri2
Marri217 aug. 2016 - 22:16

"PVV scholen" wat bazel jou nu weer ? Waar haal je die onzin vandaan?

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events17 aug. 2016 - 9:41

Ik zal nooit op D66 stemmen, maar één punt moet je ze toch wel nageven: ze hebben zich al vele jaren sterk gemaakt voor afschaffing van artikel 23, het compromis voortgekomen uit de zg ''schoolstrijd'' die gevoerd werd in het begin van de 20e eeuw, alweer ca een eeuw geleden. Destijds was dat een min of meer ''elegante'' oplossing in het ''verzuilde'' Nederland van Abraham Kuyper cs. Maar in de 21e eeuw, waar de ontkerkelijking en secularisering, op een aantal Asterix/Obelix dorpjes op een diagonaal van Zeeland naar de Veluwe na, een feit is, zou je het bijzonder onderwijs eindelijk eens ten grave moeten dragen. Het is een raar anachronisme geworden, dat tegenwoordig voor een uiterst onwenselijk effect zorgt: de stichting van islamitische scholen. Al het onderwijs is - idealiter - alleen nog maar ''openbaar''. Allerlei gezindten komen dan met elkaar in aanraking, hetgeen m.i. bevorderlijk is voor de integratie. Naar de kerk en de moskee - of niet - ga je maar in eigen, vrije tijd. Het allerbeste zou het zijn om, net als in Frankrijk, te eisen dat binnen de schoolmuren er geen zichtbare symbolen van ''levensovertuigingen'' getoond mogen worden, maar dat zal in Nederland wel niet meer haalbaar zijn. Evengoed: geen speciale scholen en privileges meer voor ''gelovigen''. Je voorkomt dan ook sektarische ellende zoals die in het bericht hierboven geschetst wordt.

5 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗17 aug. 2016 - 10:37

Ach dat ene punt met een andere lijsttrekker (vd Ham) zou voor mij heel zwaar wegen.

koffieleut2
koffieleut217 aug. 2016 - 11:04

Alsof bijzonder onderwijs alleen voor gelovigen is. Ben het verder wel met je eens. Dalton onderwijs en al die rare varianten vindt ik ook niets.

ikdus2
ikdus217 aug. 2016 - 11:13

D66 wil vrijheid van mensen afschaffen voor de vrijheid. hmm.. heel liberaal

ikdus2
ikdus217 aug. 2016 - 21:04

@erik mulder vooralsnog presteren openbare scholen zwaar ondermaats. ik denk dat die schoolbesturen gewoonweg geen roeping in het leven hebben maar kinderen hooguit als klanten zien.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events17 aug. 2016 - 22:22

''vooralsnog presteren openbare scholen zwaar ondermaats.'' Alle openbare scholen, ikdus? Verder is je opmerking uiteraard totaal irrelevant.

Achterberghen2
Achterberghen217 aug. 2016 - 8:00

En dit in een krant van linkse snit: http://www.volkskrant.nl/opinie/europa-gaf-erdogan-onbedoeld-vrij-baan~a4358943/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

4 Reacties
Zandb
Zandb17 aug. 2016 - 9:44

Tja, en? We geven Wilders' PVV of een islam toch ook "onbedoeld(?)" vrij baan!

intersectioneelmasculist
intersectioneelmasculist17 aug. 2016 - 10:34

Zelfs in een van de meest genivelleerde landen ter wereld zal er altijd een fractie discriminatie blijven bestaan en mensen het minder hebben dan anderen. Maar een van de redenen waarom miljoenen mensen naar Nederland willen komen op zoek naar een beter bestaan is juist de kansen en hulp die we geven aan iedereen en nieuwkomers en minderheden vooral. Hiermee hebben we vele mensen aan een betere toekomst geholpen. Surinamers, Indonesiers, Polen, Italianen, Vietnamezen zijn een verrijking gebleken net als Iraniers. Deze groep heeft dezelfde kansen gehad als Turken en Marrokanen en er zijn velen in die groep die perfect zijn geïntegreerd en hun eigen identiteit behouden maar ze worden overschaduwd door een groep boze opgezweepte mannen die moedwillig worden beïnvloed door buitenlandse organisaties en worden gesterkt in hun doen en laten door politieke lobby groepen en het toelaten door de regering. We willen van deze generatie succesvolle Nederlanders maken maar door te blijven hangen binnen ideologische en theoretische concepten laten we ongehoorde dingen toe en zijn we de regie kwijt. Zelfs overheidsprogramma's kunnen niks doen sociale cohesie en samenlevingsgevoel te creeren omdat vele mensen uit zelfbescherming contact schuwen en bang zijn voor de islam (islamofoob). Als resultaat wordt een groep welwillenden en meisjes buiten de samenleving geplaatst, kijkt half nederland elkaar met een lange nek aan en is de samenleving het vertrouwen in de politiek verloren. Wat als nu het probleem niet in de achterstand (geen rijk vs arm opposities zoals men in vele marxistische theorieboeken terugleest) ligt maar in de ideologie (ongoing jihad). Wat als dat het probleem is en als we voorkomen dat ze met de ideologie in aanraking komen en staten aanpakken die net als IS dit concept aanhangen (gaat Turkije die kant op?) .

willemb2
willemb217 aug. 2016 - 11:39

Het vraagteken van Zandb is terecht. We geven zijn fobie, Wilders' PVV, helemaal niet onbedoeld vrij baan. Dat doen we bewust, want dat heet democratie. Binnen de wet mag hij verkondigen wat hij wil. En als hij geruime tijd een tweederde meerderheid weet te behalen kan hij de islam verbieden, net zoals de sharia onder die omstandigheden kan worden ingevoerd, iets waar onze "onderkoning" Donner in een vorige functie op wees.

Zandb
Zandb18 aug. 2016 - 16:44

willemb; jammer dat u niet begrijpt dat u niet begrijpt dat dat "onbedoeld" inderdaad maar zeer de vraag is. De PVV beweert dat de islam BEWUST probeert om democratisch de macht te veroveren; als de islamisering doorzet hebben we ooit te maken met een tweederde meerderheid islam en dan zijn we de klos. (Misschien, als we naar Turkije kijken, zijn we al eerder de klos.) Willem: Dat is mogelijk en dat is democratisch! (Behalve dat tussen haakjes, dan.) En daarom zegt de PVV, moeten we BEWUST democratisch de macht veroveren om met tweederde meerderheid de islam de klos te laten zijn. (Of misschien wel eerder, als dat zo uitkomt.) En ook dat is democratisch! (Behalve dat tussen haakjes.) Ik wijs er op dat ene kan gebeuren en het andere ook en dat beide scenario's van hetzelfde laken een pak is. En dat beide scenario's alleen maar ellende opleveren. Als we de vrijheid van meningsuiting nu zo inperken, dat we elk voornemen tot discriminerend beleid onmogelijk maken, zouden we dan een kans maken? Als we het niet eens zijn, prima. Maar geef me niet verkeerd weer.

remmerik2
remmerik217 aug. 2016 - 7:34

Erdogan aanhangers lijken zich geenszins te bekommeren om enige represailles van onze kant en voelen zich volkomen vrij om naar eigen dunken te handelen. Niets, maar dan ook niets lijkt ze in de weg te staan. Geef ze eens ongelijk? De VVD is van mening dat ook als Turkije terrorisme steunt men in gesprek moet blijven met Adolf Erdogan. Dat zijn dus de zogenaamde hardliners van de kabinet, voor alles is een politieke oplossing, ook als je de reet van Erdogan moet kussen! Ik schaam mij diep voor deze politiek. Ik dans nog liever voor de duivel dan dat ik in gesprek blijf met een land dat mede schuldig is aan de velen onschuldige slachtoffers die zijn gemaakt door terrorisme.

Cees Groninger
Cees Groninger17 aug. 2016 - 7:25

Het lijkt me dat op het stuk in de Volkskrant van vandaag weinig af te dingen valt: http://www.volkskrant.nl/opinie/europa-gaf-erdogan-onbedoeld-vrij-baan~a4358943/, behalve door de eeuwige ontkenners.

7 Reacties
Zandb
Zandb17 aug. 2016 - 10:10

Cees: Er valt "VOLGENS U" weinig op dat artikel in de Volkskrant aan te merken. Iedereen die dan ook van plan is iets - wat dan ook - op dat artikel aan te merken, framet u bij voorbaat al als "ontkenner". Doorzichtig en (dus) dom. Ik heb wat aan te merken, terwijl ik niets ontken; hoe is het mogelijk zult u zeggen. Lees en huiver: "Elke democratische rechtsstaat werkt onbedoeld mee aan niet democratische tendensen." De felheid waarmee zo vaak ontkend wordt, dat deze democratie een PVV mogelijk maakt, die strijdt voor een "democratie" die de islam onmogelijk maakt, is het beste bewijs van de geldigheid van mijn stelling. We moeten vind ik de islam èn de PVV op dezelfde wijze bestrijden: Met de "wapens" die de democratie ons toestaat: Vrijheid van meningsuiting maar geen vrijheid van daden(drang). Waarbij aangetekend: Als we de islam als "bedreigend voor de rechtsstaat" afwijzen vanwege (een) gebleken daden(drang) zullen we op zijn minst de PVV óók moeten afwijzen. Voor de goede orde: Ik ben er niet voor. Ik vind dat mensen hun gezond verstand maar moeten gebruiken door ondemocratische tendensen gewoonweg niet te steunen, door er nooit op te stemmen. Maar, wil "men" anders, "men" wil anders.

van der laak
van der laak17 aug. 2016 - 13:04

Zandb 17 augustus 2016 at 12:10 hoe u ook probeert om de islam en de PVV als gelijk te behandelen, het is appels en peren Zandbak. Islam is een religie, en de PVV is een politieke partij, met een programma. Dat programma kan zo aangepast worden. De religie nooit. Stop dus met deze achterlijke vergelijking.

mulligan
mulligan17 aug. 2016 - 19:44

Waarmee eens en voor altijd is aangetoond dat islam wel degelijk een religie is en geen ideologie. Immers, ook een ideologie kan te allen tijde worden aangepast, een religie niet. Dank voor het eindelijk eens klip en kaar benoemen, van der Laak.

D'Holbach
D'Holbach18 aug. 2016 - 8:18

Mijn waarde mulligan, de verlichtingsfilosoof Antoine-Louis-Claude Destutt de Tracy, een iets jongere, maar toch wel tijdgenoot van mijn naamgever, defienieerde ideologie als het geheel van ideeën over de mens, menselijke relaties en de inrichting van de samenleving. we mogen wel stellen dat religie hetzelfde geheel vormt, vandaar dat we religie en ideologie op 1 lijn kunnen stellen en zelfs aan elkaar gelijk kunnen zien. Dus is islam een ideologie, evenals christendom, boeddhisme etc.

mulligan
mulligan18 aug. 2016 - 10:32

Dus, waarde d'Holbach, omdat u alles op één hoop veegt, is alles één hoop? Dat mag u ook gewoon zó zeggen, hoor, daarvoor hoeft u niet te verwijzen naar Destutt, wiens woorden u vervolgens verkracht door er uw eigen draai aan te geven.

D'Holbach
D'Holbach18 aug. 2016 - 17:57

Ik geef met reden omkleed aan waarom religie een ideologie is, het lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen.

mulligan
mulligan19 aug. 2016 - 9:35

Serieus, d'Holbach? Een slag in de ruimte als "we mogen wel stellen dat religie hetzelfde geheel vormt" noemt u "met redenen omkleedt"? U geeft een definitie van 'ideologie' (niet de uwe, maar die van Destutt van een kleine tweehonderdtwintig jaren geleden — gelukkig dat de wereld sindsdien stil gestaan heeft) en zegt dat voor religie hetzelfde geldt. Kom op, u begrijpt toch zelf wel dat u mij dus niets gegeven heeft?

2C
2C17 aug. 2016 - 6:44

Dit is weer een goed voorbeeld van de geneugten van onze mooie multiculturele samenleving. Wij maken ons zo verre, buitenlandse conflicten eigen, zodat deze conflicten integraal onderdeel worden van onze eigen samenleving. Wat een verrijking en een aanwinst !

1 Reactie
Zandb
Zandb17 aug. 2016 - 10:14

Onze samenleving (ook al zonder dat die multicultureel is) levert zo veel "geneugten" op, dat je er toe zou komen om de hele samenleving af te schaffen: Zolang u zich niet "verrijkt" met andere mensen hebt u ook nooit de problemen veroorzaakt door andere mensen. Analoog aan een huwelijk: In een huwelijk moet je met z'n tweeën problemen oplossen die je alleen niet gehad zou hebben!

koffieleut2
koffieleut216 aug. 2016 - 22:23

Indien er door politieke onenigheden problemen ontstaan die dermate groot zijn dat er gevaar is voor de leerlingen of leerkrachten, dan kan men gewoon hiervan melding maken. Zolang er nog niets is gebeurt , maar je kiest ervoor om voor eventuele problemen en standpunten weg te vluchten, dan zegt dit meer over diegene die dit doet. Of je vind het standpunt niet belangrijk genoeg, of je hebt geen ruggengraat. In het eerste geval is dit een persoonlijke keus waar de maatschappij zich niet druk om hoef te maken. In het tweede geval kun je je er beter ook maar niet te druk over maken. Alleen wanneer krachten vanuit het buitenland trachten om hier het schoolsysteem te ondermijnen, dan is er reden om even wat zeilen bij te zetten. Maar dat zal wel niet, anders zou de politiek toch wel ingrijpen denk ik zo.

Meta Foor
Meta Foor16 aug. 2016 - 16:22

dan heeft nederland toch nog wat voordeel uit de Erdogan handelingen. Klein stapje, maar symbolisch belangrijk.

1 Reactie
mulligan
mulligan17 aug. 2016 - 8:15

Dat mensen zich dermate bedreigd voelen dat ze kinderen van school halen noemt u een 'voordeel'? Het lijkt me verstandig op zonnige dagen wat vaker in de schaduw te blijven.

Mark Gh
Mark Gh16 aug. 2016 - 16:01

En zo wint terreur.

peterh2
peterh216 aug. 2016 - 16:01

Bijzonder onderwijs geeft kinderen opvoeding in een bepaalde richting en ideologie, denken mensen nou echt dat al die streng gereformeerde scholen hetzelfde wereldbeeld uitdragen als een openbare school? Dat een islamitische school gelijkheid van man en vrouw of respect voor homoseksualiteit bijbrengt? Hoe naïef kan je zijn... Dit is een Gulen school, daar worden kinderen gevormd tot aanhangers van Gulen en wellicht leren ze ook nog wat. Waarschijnlijk zijn er ook AKP scholen, dat gebeurd hetzelfde maar dan andersom. Als je dat niet wilt dan moet je het bijzonder onderwijs niet meer subsidiëren, anders is dit gewoon de consequentie en zolang er geen verboden dingen gebeuren gewoon hoe 'wij' in dit land hebben afgesproken. Het zou goed zijn om Gulen aanhangers goed in de gaten te houden, is het plegen van een mislukte coup niet voldoende reden tot extra alertheid? Waarom alleen die focus op Erdogan symphatisanten?

GeachteLezer
GeachteLezer16 aug. 2016 - 14:21

Landverrader? Wat hebben zij Nederland misdaan dan, om zo genoemd te worden?

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗16 aug. 2016 - 19:05

Heel veel!

Ratelaar2
Ratelaar217 aug. 2016 - 6:45

Kennelijk de indruk gewekt dat ze de Gülen beweging steunen. En dat kan niet in Nederland anno 2016! Straks noemt iemand Erdogan nog een geitenneuker.

blingbling020
blingbling02016 aug. 2016 - 14:02

ouders halen hun kinderen weg omdat ze niks met gulen te maken willen hebben. nergens in de artikel staat dat de ouders hun kinderen willen weghalen uit angst voor represailles. naar aanleiding van deze artikel worden turkse nederlanders met nazi vergleken, etc etc...stop de hetze

8 Reacties
D'Holbach
D'Holbach16 aug. 2016 - 16:38

Is lezen werkelijk zo moeilijk voor u of houdt u zich expres van de domme? Wat denkt u dat hier staat?: "Gaan Turkse ouders weg om de politieke redenen, Nederlandse ouders zijn bang voor de veiligheid van hun kinderen, zegt schoolbestuurder Tuncay Çatak. Hij is voorzitter van de stichting Cosmicus Onderwijs, waaronder drie scholen vallen: een in Amsterdam, een in Rotterdam, en een in Arnhem. Eerder werd bij een Gülen-stichting brand gesticht en gingen stenen door de ruiten."

Juppé🎗
Juppé🎗16 aug. 2016 - 19:16

Als ouders hun kinderen ook van Erdogan scholen weghalen omdat ze daar niets mee te maken hebben ben ik het met u eens. En dan onverdeeld naar de openbare school ......communist, socialist, liberaal, PVV'er en LHBTQ en wat voor idioot nietgeloof dan ook. Wen er maar aan.

Bram Emanuel
Bram Emanuel16 aug. 2016 - 21:32

Waar is het bewijs dat Gulen met de coup te maken heeft?

Piet de Geus
Piet de Geus17 aug. 2016 - 6:23

"stop de hetze" Je klinkt als Wilders die klaagt dat hij wordt gedemoniseerd omdat hij voor PVV'er wordt uitgemaakt.

peterh2
peterh217 aug. 2016 - 6:44

[Waar is het bewijs dat Gulen met de coup te maken heeft?] http://www.dailysabah.com/nation/2016/07/23/evidence-piling-up-against-gulen-and-his-involvement-in-failed-coup-attempt

D'Holbach
D'Holbach17 aug. 2016 - 11:41

@peterh, er wordt om bewijs gevraagd, niet om verdachtmakingen. Ook in dit suk wordt geen splinter bewijs geleverd maar enkel gestrooid met beschuldigingen. Het begint al met iemand die in de jaren 70 en 80 naar meeringen van Gülen ging, 30-40 jaar geleden dus, iemand die zelf zegt dat hij zich van die club heeft gedistantieerd. Waarom hebben Erdonista zulke problemen met feiten en bewijzen? Meningen en verdachtmakingen zijn geen feiten, hoe graag u dat ook wil.

Bram Emanuel
Bram Emanuel17 aug. 2016 - 16:07

@ peterh Onpartijdige berichtgeving in Turkije is al maand geleden de nek omgedraaid en sinds een paar weken met een blok beton de Bosporus ingeflikkerd. Deze Erdo-krant komt niet verder dan halfslachtige complot theorietjes. Er is geen enkel bewijs. En best vreemd dat veel Turken, zonder enig hard bewijs, toch bereid zijn Gulenisten een kopje kleiner te maken. Het duidt er op dat het dieper zit en niet veel te maken heeft met de coup.

Bram Emanuel
Bram Emanuel17 aug. 2016 - 18:12

Excuus, het moest zijn "is al maanden geleden de nek omgedraaid"

Prosecco
Prosecco16 aug. 2016 - 13:07

Net toen je dacht dat De Verzuiling in NLwel zo' n beetje passee was, komen er Turken binnen. Blijken die nog een graadje of 10 erger verzuild te zijn dan de Nederlanders. Want in NL heb ik zelfs in de ergste jaren van Verzuiling nooit horen roepen dat de andere zuil moest worden " uitgeroeid" . Mijn Hospita inn de jaren 80, was erg verzuild. Zij was van de CHU en de Buuf was van de ARP , nou en dat waren van die " Fijne " mensen volgens mijn Hospita. Daar bleef het dan een beetje bij, dat was het ergste. De Gereformeerden waren ' fijne" mensen. Ja, er werd door de CHU en de ARP gezamenlijk gezegd dat " alles onder de Grote Rivieren " stonk" want daar woonden namelijk de Katholieken. Maar ach, nowadays lachen we daar om. Later immers allemaal 1 partij geworden, het CDA. Gereformeerden ( ARP), Hervormden ( CHU) en Katholieken ( KVP) , werden zo maar 1 Partij, 30 jaar ervoor totaal ondenkbaar. Toen kwamen de Buitenlanders, eerst de Spanjaarden, daarna de Italianen. Zijn bjna allemaal weer teruggekeerd, behalve meneer Tallamini, die onze keuken super netjes verbouwde, want dat kennie rustig aan de Italianen overlaten. Maar het klimaat en het - in hun ogen slechte - eten, daar wenden die Zuid-Europeanen mar niet aan en dus keerden zij terug, ook omdat er inmiddels voldoende werk was in hun eigen land. Toen kwamen de Turken en later de Marokkanen. Die blijven hier, want in hun eigen land is dan het Klimaat misschien wel beter, maar verder is het gewoon 3 keer niks. Nou motten we dus niet klagen dat we ook de Interne Probleempjes van die landen hier " gratis" hebben meegekregen, want we hadden ze hooguit tijdelijk moeten dulden en na het werk weer heimwaarts moeten sturen, zoals overal elders in de wereld. Je kan overal naar toe gaan om te wonen en werken, maar als het Werk " op" is, ga je weer terug. Dat is overal zo, behalve in Europa. Dat hebben we dus uiteindelijk niet gedaan en DIT is dus het resultaat. Stukkie Derde Wereld geimporteerd. .... Gaat nooit niet meer over en nooit niet meer weg. Wordt alleen maar erger. Maar dat deden we omdat de Grote Bedrijven dat destijds wilden. Die zagen een oplossing voor hun Probleem en nu hun Probleem is opgelost, mag de maatschappij - dat ben jij - het Oplossen. De Grote Bedrijven verplaatsen gewoon hun activiteiten naar NOG goedkopere landen, net als een circus.

6 Reacties
Achterberghen2
Achterberghen216 aug. 2016 - 14:32

Klopt Prosecco. Niemand heeft mij ooit kunnen uitleggen waarom de gastarbeiders na gedane arbeid niet naar huis moesten. Met voor mij part inclusief alle betaalde premies als startkapitaal voor in het eigen land.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 16:02

Achterberghen; men vond dat blijkbaar toen niet nodig om te doen. Mij hebben ze het ook nog nooit kunnen uitleggen. Maar naast dat dat ook nergens voor nodig was, had dat ook niet zo veel uitgemaakt.

Achterberghen2
Achterberghen216 aug. 2016 - 18:40

Dezelfde korte termijn visie die men tegenwoordig hanteert.

Piet de Geus
Piet de Geus17 aug. 2016 - 0:19

"Niemand heeft mij ooit kunnen uitleggen waarom de gastarbeiders na gedane arbeid niet naar huis moesten." Sterker nog: ze mochten helemaal niet naar huis! "Met voor mij part inclusief alle betaalde premies als startkapitaal voor in het eigen land." Als ze zich invalide hadden gewerkt mochten ze hun uitkering nog niet meenemen. Mijn buurman hebben ze zo twee decennia getreiterd: twee keer per jaar mocht hij een tijdje naar zijn familie in Marokko en de rest van de tijd moest hij hier zijn wilde hij recht op zijn uitkering houden. Het zou immers maar zo kunnen dat hij wonderbaarlijk zou genezen? (De man droeg een enorm korset omdat er van zijn rug niks meer over was.) Anderen waren op die manier alleen middels werkloosheid aan Nederland gebonden: het plan om hier in een aantal jaren goed te verdienen om met een startkapitaal thuis aan de slag te gaan was nogal in het water gevallen, omdat de lonen toch wat tegenvielen. En banen waren er thuis nog net zomin als toen ze zich gedwongen voelden om hier werk te gaan zoeken. Het overgrote deel van de laatste generatie gastarbeiders is hier niet uit vrije keus gebleven maar omdat het op een andere manier niet lukte om economisch een bestaan op te bouwen. Thuis wachtte er niets op hen: geen startkapitaal om aan de slag te gaan, geen baan en ook geen uitkering. Dat is de reden waarom de meesten hun gezin over lieten komen: alleen hier zat gezinshereniging erin. En daar zijn veel van de problemen mee begonnen. Het gezin kwam niet over om zich hier als immigrant te vestigen maar om de tijd tot de man met pensioen ging (AOW mag je wel meenemen) tenminste samen door te kunnen brengen. Dus lag de nadruk niet teveel op het leren van de taal (en voor de faciliteiten die daarvoor waren golden sowieso lange wachttijden) en mochten de kinderen vooral ook niet te Nederlands worden, want dat zou na terugkeer problemen opleveren. Ondanks die lastige start werden die kinderen natuurlijk toch te Nederlands en peinsden ze er niet over om met pa en ma terug te keren. En de ouders wilden niet terug zonder de kinderen, dus werd de wens nogmaals uitgesteld: in hun kist zouden ze wel terugkeren om thuis begraven te worden. Als ze terug hadden gemogen, met behoud van de uitkering waarvoor ze tenslotte altijd premies hadden betaald, dan waren de meesten beslist terug gegaan. Net als bij al die generaties gastarbeiders voor hen was er dan hooguit een enkeling aan een Nederlandse vrouw blijven hangen. Ze hadden de pech dat ze voordat ze genoeg hadden verdiend om terug te kunnen keren en thuis een bestaan op te bouwen klem kwamen te zitten in de massawerkloosheid tijdens de crisis van de jaren 70 en 80. Bijna alle bedrijfstakken waarin ze werkten verdwenen bijna compleet: de metaal, de scheepsbouw, de auto-industrie, de vliegtuigbouw, de textiel enzovoorts. En zoals gezegd: thuis wachtte er ook niets waarmee ze een bestaan op konden bouwen. Ze zaten hier dus gevangen en het duurde lang voordat duidelijk werd dat die situatie permanent werd. Met alle gevolgen van dien voor hun kinderen die in een schizofrene situatie opgroeiden: levend in Nederland maar met ouders die hen vaak niet stimuleerden om er hier het beste van te maken maar die zich vooral zorgen maakten over de vraag of ze zich niet teveel aanpasten om na terugkeer problemen te krijgen. Als ze hun middels premies en belastingen opgebouwde rechten gewoon mee hadden kunnen nemen, dan waren de meesten teruggekeerd. Maar je snapt zelf wel dat dat politiek onhaalbaar was. Degenen die nu het meest mekkeren over allochtonen hadden dan geroepen dat ze lekker met behoud van uitkering permanent vakantie mochten vieren in een ver land. Wat natuurlijk ondraaglijk is voor wie zelf zucht onder de sollicitatieplicht.

Achterberghen2
Achterberghen217 aug. 2016 - 7:30

vergat = dacht

ikdus2
ikdus217 aug. 2016 - 9:40

omdat er meer Nederlandse emigranten dan buitenlandse immigranten zijn. dienen alle Nederlandse emigranten ook naar Nederland terug te keren?

Spelchecker2
Spelchecker216 aug. 2016 - 12:47

Mensen met een dubbel paspoort die de waarden en normen van de Nederlandse rechtsstaat niet wensen te onderschrijven en na te leven, zouden aangemoedigd kunnen worden hun Nederlandse paspoort in te leveren en te kiezen voor vestiging in het land bij welks waarden en normen ze zich kennelijk beter thuis voelen.

14 Reacties
Gammana
Gammana16 aug. 2016 - 13:43

Waarom zouden die mensen weg gaan? Er wordt ze geen stroobreed in de weg gezeten om hun middeleeuwse denkbeelden uit te dragen. Er is gratis geld ook voor nageslacht, sterker nog dat gratis geld neemt toe naarmate je meer kinderen produceert. Ideaal voor de vrome moslim die kan lekker de hele dag in de moskee en het theehuis vroom lopen doen. Zorgen dat zijn vrouw altijd zwanger is en alleen voor de boodschappen uit huis komt. En als klap op de vuurpijl kan je altijd het slachtoffer spelen en de racismekaart trekken. Waarom zouden die mensen in hemelsnaam weg willen uit Nederland? Zeker gezien het alternatief een stoffig land wat bestaat uit zand en stenen waar je moet werken voor je geld. En waar je niet bijzonder of zielig bent maar gewoon een van de velen.

mulligan
mulligan16 aug. 2016 - 15:25

Goed, Gammana, u maakt er een hobby van om iedereen die iets beweert dat u niet zint te vragen naar 'bewijzen', 'bronnen' en weet ik veel wat. Graag zie ik nu van u enige bewijzen of bronnen die de walgelijke vooroordelen die u hier spuit ondersteunen.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 16:08

Waarom niet "in het algemeen" mensen die de waarden en normen van ons land niet wensen te onderschrijven dan ook maar "aanmoedigen" te kiezen voor een ander land met waarden en normen waar ze zich dan wel in thuis voelen. Ik denk aan een Wilders cs die zich zo vervreemd voelt van de waarden en normen in dit land en zich hier zo "onthuis" voelt, dat hij Nederland wenst te heroveren met de hand aan het zwaard.

Rode druppel
Rode druppel16 aug. 2016 - 16:59

Ben ook voor 1 nationaliteit en 1 paspoort. Bv. de partij DENK. Zijn ze er voor alle Nederlanders of handlangers van Erdogan. Deze vraag blijft spoken in mijn hoofd. Wie is er nog te vertrouwen ?

Lopez
Lopez16 aug. 2016 - 22:01

@Gammana Die ongure stereotypen van u, zijn dat nu voorbeelden van de verlichte en superieure beschaving waaraan de moslims zich moeten spiegelen?

Lopez
Lopez16 aug. 2016 - 22:03

@Zandb Wilders zou het niet gek doen als plattelands-imam in Afghanistan. Of ergens in het spectrum van extremistische islamitische organisaties. Hij is tenslotte een fundamentalist pur sang, een onbuigzaam verkondiger van de Enige Echte Islam. En dat zonder zelf moslim te zijn.

Dunya2
Dunya217 aug. 2016 - 6:26

PVV-adepten kunnen aangemoedigd worden om te vertrekken naar een land waar hun waarden en normen en een nationaal systeem geldt, waar zij zich in kunnen vinden, bijvoorbeeld Australië.

peterh2
peterh217 aug. 2016 - 6:50

[Bv. de partij DENK. Zijn ze er voor alle Nederlanders of handlangers van Erdogan.] Waarom zou elke partij er voor alle Nederlanders moeten zijn? De VVD is er alleen voor de rijke kiesgerechtigde De PVV is er alleen voor de autochtone kiesgerechtigde De SGP is er alleen voor de gereformeerde kiesgerechtigde DENK is er alleen voor de islamitische/AKP kiesgerechtigde D66 is er alleen voor de eurofiele kiesgerechtigde De PvdA is er... voor wie nog eigenlijk?

mulligan
mulligan17 aug. 2016 - 7:58

Australië zal inderdaad vast nog wel een eiland hebben waar de emigranten zolang opgevangen kunnen worden. Ik ben onvoorwaardelijk voorstander van uw voorstel, Dunya.

ikdus2
ikdus217 aug. 2016 - 9:45

iedere burger hoort zich aan de wettelijke normen te houden en zijn door Nederlandse en internationale waarden geïnspireerd. maar ongeschreven waarden zijn net zoveel waard als gebruikt wc papier. zo heeft niet iedere burger in Nederland dezelfde waarde en gelukkig ook maar anders hadden we een dictatuur.

Zandb
Zandb17 aug. 2016 - 10:24

ikdus; een rare bewering: In Nederland is niet iedereen dezelfde waarde, want dan waren we een dictatuur. U goochelt met begrippen: De waarde die we aan iemand toekennen MOET in een vrij land losstaan van de waarde die de wet, die het recht aan iemand toekent. Dat betekent, dat het recht bepaalt of en hoe iemand gestraft moet worden en niet de waarde die we aan die specifieke mensen toekennen. Die waarde (in de zin van verantwoordelijkheid bv), speelt wel mee in het recht. Maar dan telkens weer "op dezelfde manier" (jurisprudentie!). Natuurlijk is dat een streven maar wel een streven degelijk vastgelegd is: In dikke wetsboeken. ikdus: Ongeschreven waarden zijn niet eens bruikbaar als wc-papier en dus nog minder waard!

ikdus2
ikdus217 aug. 2016 - 11:40

@zandB ik had het over waarden zelf en niet wat voor waarde je aan personen zou moeten hechten. ongeschreven waarden zijn hooguit wat waard voor degene die daar waarde aan hechten. m.a.w. als men het heeft over normen en waarden gaan ze er vaak vanuit dat een ieder dezelfde waarden heeft of zou moeten hebben. maar dat is pertinente nonsens en zou inhouden dat we in een dictatuur zouden leven waar men bij voorbaat ook niet dezelfde waarden nastreeft en naleeft. alleen zou dwang en eventuele represailles dat hooguit wat camoufleren. net zoals ik iedere maatschappij heb je conservatieven en progressieve lieden (progressieven kunnen trouwens net zo conservatief zijn en andersom ) en die hebben vaak per definitie niet dezelfde waarden of interpreteren die gewoonweg anders. normen daarentegen zijn in wetten opgenomen en dienen wel geëerbiedigd te worden en getoetst te worden na overtreding van die normen. verder ben ik het met u eens.

D'Holbach
D'Holbach17 aug. 2016 - 11:50

@factfreegerrit, u bent degene die met begrippen goochelt. Een waarde is een betekenisgevend ideaal; een overtuiging over wat nagestreefd wordt of zou moeten worden. Uit waarden komen normen voor, normen zijn (als het woord niet al te moeilijk is voor u) geïnternaliseerde waarden. De waarde die ikdus gebruikt heeft niets met de door u gebruikte betekenis van dit woord te maken. Nederlands is een moeilijke taal en sommige woorden hebben meerdere betekenissen maar in het algemeen zijn die betekenissen wel uit de context op te maken, ook voor u.

Zandb
Zandb19 aug. 2016 - 18:29

'd Holbach; u bent veel te veel van uzelf overtuigd, om mijn eenvoudige verhaal te volgen. Ikdus heeft het over de aarde van een mens. Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. Dat is aan iedereen persoonlijk. In de rechtsstaat heeft iedereen voor de wet een gelijke waarde in die betekenis dat welke waarde we ook als mens toekennen aan iemand, daar mag hij in een rechtsstaat geen voor- of nadeel van hebben. Als bij mij aankomt met "taal is moeilijk" en u pint het woord "waarde" vast op een in deze context volkomen idiote betekenis, dan kunt u alleen nog met u zelf van gedachten wisselen.

Puin Ruimer
Puin Ruimer16 aug. 2016 - 12:29

Heel simpel, andere scholen moeten tot oktober geen nieuwe leerlingen meer toelaten.

Achterberghen2
Achterberghen216 aug. 2016 - 11:51

Zeur niet mensen. Dit is toch wat we wilden? Bijzonder onderwijs, ongelimiteerde immigratie en vooral mensen niet op aanspreken hun domme tribale gedachtengoed? Want anders zou je wel eens voor Racist uitgemaakt kunnen worden. Want wij als slechte witmensen kunnen zeker geen eisen stellen aan nieuwkomers en vooral niet aan nieuwkomers die al 3 generaties in Nederland zitten.

14 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 12:41

Achterberghen: U hebt een vreemde opvatting van "vrijheid voor iedereen". Mensen aanspreken op hun "tribale gedachtegoed" dat is in Nederland geen enkel probleem alleen mag u dat niet verwarren met afdwingen van gedrag dat hier in Nederland onder "vrijheid" valt. Als er vrijheid is van godsdienst, dan geldt die iedereen. Als er vrijheid is om het onderwijs te verzorgen dat men wil, als kortom "iedereen dezelfde rechten en plichten heeft" dan kan je niet "afdwingen" wat u wilt afdwingen: Zolang de regels niet overtreden worden kun je nergens tegen optreden. Vergis u niet, in uw kritiek naar mij: Ik heb kritiek op mensen maar ik realiseer me dat er maar middelen zijn om "mensen in het bijzonder" te dwingen. Als er 10.000 immigranten zijn die "misbruik maken van de vrijheid" en 10 autochtonen doen dat ook, dan zal je (eventueel) maatregelen moeten nemen tegen 10.010 mensen; anders discrimineer je of ben je een racist! Dus: Of algemene vrijheid van godsdienst of niet. Of een algemeen immigratieverbod of niet. Of een mogelijkheid tot bijzonder onderwijs of niet. Wij kunnen wel degelijk (in het algemeen) eisen stellen aan nieuwkomers maar we mogen geen verschil maken in de rechten die mensen toebedeeld worden.

Piet de Geus
Piet de Geus16 aug. 2016 - 12:46

"vooral mensen niet op aanspreken hun domme tribale gedachtengoed?" Word je daar daadwerkelijk niet op aangesproken?

ikdus2
ikdus216 aug. 2016 - 12:50

bijzonder onderwijs scoort wel veel hoger qua onderwijs dan openbare scholen. dat zijn de cijfers

Gammana
Gammana16 aug. 2016 - 13:45

@ikdus O ja, doe eens een linkje dan of een andere bronvermelding, volgens mij loop je weer te jokken namelijk.

Achterberghen2
Achterberghen216 aug. 2016 - 14:21

Kijk Piet, jij wijst weer met de vinger naar de boodschapper.

ikdus2
ikdus216 aug. 2016 - 14:50

@gammana hier is uw link maar als u verder zoekt kunt u nog vele andere bronnen vinden. https://www.nationaleonderwijsgids.nl/basisonderwijs/nieuws/30591-islamitsche-en-reformatorische-scholen-scoren-beste-bij-eindtoets.html logisch ook want scholen zonder grondslag lijken me ik minder betrokken en oppervlakkig van aard.

willemb2
willemb216 aug. 2016 - 16:00

@Zandb: U geeft weer eens een heel verkeerde draai aan wat een ander beweert en gaat dat dan diep verontwaardigd bestrijden. Dat schiet dus niet op. In zijn reactie maakt Achterberghen geen onderscheid tussen verschillende soorten bijzonder onderwijs. Hetzelfde geldt voor de 'ongelimiteerde immigratie'. Er valt wel wat af te dingen op het woord 'ongelimiteerd', maar zijn bedoeling is duidelijk. Hij vindt dat we in het verleden simpelweg een veel te liberaal beleid hebben gevoerd, zonder aanzien des persoons. En daarom zitten we nu met de gebakken peren. Voor dat standpunt zijn veel steekhoudende argumenten aan te voeren. De ellende die we nu ondervinden met doorgesnoven 'Erdoganezen' is er één van.

Achterberghen2
Achterberghen216 aug. 2016 - 18:43

@ikdus. Iets zegt mij dat dit komt door de homogener samenstelling van de klassen. Van welke homogeniteit dan ook.

Piet de Geus
Piet de Geus16 aug. 2016 - 23:48

"jij wijst weer met de vinger naar de boodschapper." Dat zal je met die 'boodschap' wel vaker overkomen.

Achterberghen2
Achterberghen217 aug. 2016 - 6:02

Want het is allemaal niet waar natuurlijk, Piet. In het partijprogramma van de PvdA staat natuurlijk een welgevalliger boodschap maar die is al lang door de realiteit ingehaald.

Dopperagain
Dopperagain17 aug. 2016 - 6:29

ikdus 16 augustus 2016 at 14:50 bijzonder onderwijs scoort wel veel hoger qua onderwijs dan openbare scholen. dat zijn de cijfers Nee, dat zijn de gecorrigeerde cijfers. Als we naar de kale cijfers zonder correcties kijken, scoren islamitische scholen het laagst.

ikdus2
ikdus217 aug. 2016 - 9:56

@dopperagain ik had het over bijzonder onderwijs in het algemeen. u komt weer met islamitische scholen aan. zelfs die scoren beter. resultaten van openbare scholen in mindere wijken worden ook gecorrigeerd op basis van samenstelling en die presteren toch beduidend lager dan islamitische scholen met ongeveer dezelfde samenstelling. die scholen zijn totaal niet homogeen want ze hebben kinderen met wortels in de gehele wereld. laten we vaststellen dat resultaten van de meeste katholieke en gereformeerde scholen niet worden gecorrigeerd en dus op z'n merites moet worden beoordeeld. al met al kan in concluderen dat openbare basisscholen geen grondbeginselen hebben en dus overwegend geen intrinsieke taakstelling hebben. m.a.w. geen roeping een pleidooi om openbare scholen af te schaffen op basis van motivatiegebrek.

Piet de Geus
Piet de Geus18 aug. 2016 - 2:37

"Want het is allemaal niet waar natuurlijk" Alleen in jouw tribale wereldje. Daar willen ze eisen stellen aan nieuwkomers terwijl ze er allergisch voor zijn dat er ook eens een eis aan henzelf wordt gesteld.

Achterberghen2
Achterberghen218 aug. 2016 - 8:52

Nee hoor Piet, ik heb nog eens rondgekeken en ik ben gewoon een brave Nederlandse burger die zijn belasting betaalt en zijn kinderen een normale opvoeding probeert te geven met vallen en opstaan. Dit doe ik niet in stamverband. Jammer voor je.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2016 - 11:48

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Arvidos
Arvidos16 aug. 2016 - 12:50

"Wel, het blijkt maar weer eens dat discriminatie, uitsluiting en onderdrukking binnen alle culturen voorkomt " Goh kom je daar nu pas achter? Onder welke politiek-correcte steen heb jij geleefd? "Nooit geweten trouwens dat de Nederlandse Turken slechts verdeeld zijn in pro Erdogan en pro Gulen. Dacht altijd dat de Turken net zo individualistisch zijn als Nederlanders, dat wil zeggen dat elk individu over zijn eigen leven en opvattingen gaat." Hoe wereldvreemd kan je zijn. Hint: de wereld is veel groter en heel anders dan de linkse grachtengordel. "Toch wel jammer dat het eindeloze gezeur over racisme niet bepaald het beste naar boven haalt in de samenleving. Het leidt er kennelijk toe dat men steeds meer denkt in groepen. Zwarten die mopperen over wit racisme. Moslims die klagen over islamofobie. De aanhang van Filip Dewinter en Wilders die niet de vergrijzing een probleem vinden maar de verbruining." Vervolgens ga jij weer polariseren met deze opmerkingen. Nee, dat helpt. "Tja, dat gaat dus lekker allemaal. Kunnen we niet terug naar de periode waarin het individualisme een probleem was?" Dat kan, dan moeten we stoppen met die kansloze massa immigratie van onderlagen uit compleet andere culturen waar in Nederland helemaal geen draagvlak en werk voor is. "En dus stoppen met dat denken in groepen?" Dat moet jij zeggen met 'de aanhang van Wilders'. Wie generaliseert hier nou? "En nog beter: debatteren over het gebrek aan subsidiariteit van Brussel?" Wat is subsidiariteit? En hoezo Brussel?

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 aug. 2016 - 14:00

Tsja geen uitsluitender fenomeen dan "gemeenschap". Kunnen we het individualisme weer gewoon terug krijgen en dan zonder geklaag graag.

Achterberghen2
Achterberghen216 aug. 2016 - 14:29

Erwin Lamme, laat je niet aanpraten dat vergrijzing een probleem is, want dat hoeft het niet te zijn.

Juppé🎗
Juppé🎗16 aug. 2016 - 16:46

Ja Danielle misschien nog wel erger. Individuen zoeken vrienden zelfs als ze egoistisch zijn en verschillend denken. Groepen zoeken vijanden zelfs vrijwel gelijkdenkend. Wat is er nu voor ons inhoudelijk verschillend tussen Gulen en Erdogan? En klagen....ik ken weinig overeenkomsten tussen Fransen en Nederlanders maar klagen is er zeker één. Weet je waarom we hier klagen over februari.....dan hebben de zo weinig dagen om te klagen.

truusbeek2
truusbeek216 aug. 2016 - 11:20

Rare organisatie die zich binnen Nederlandsonderwijs heeft gevestigd. los van alle terechte kritiek op de turkse dictatuur en het 1000 jarig Ottomaanserijk in de maak, mag in Nederland de Gulen organistatie wel eens goed doorgelicht worden. http://www.steilbergenmetin.nl/van-cosmicus-naar-metis-montessori-naamsverandering-moet-gulen-achtergrond-wissen/

1 Reactie
Willempje1972
Willempje197216 aug. 2016 - 12:25

Even google erbij gehaald. Meerdere keren uitgebreid onderzocht. Allemaal te vinden op internet. U neemt denk ik niet te moeite. Tegelijk ook Steilberg en Metin opgezocht. Ik weet genoeg. Als u de banden Mw. Metin onderzoekt snapt u haar obessieve vijandschap naar Gulen aanhangers/andere moslims.

Klazien2
Klazien216 aug. 2016 - 11:18

Hoe triest het verhaal van die tandarts waarbij alle patiënten bij hem weglopen omdat hij een Gulist zou zijn. Nou en? Je komt er toch om een gaatje te laten vullen? Volgens mij hebben deze mensen een heel groot gaatje in hun hoofd waar voor een tandarts geen vullen meer aan is. Bovendien zijn tandartsen niet instaat om hersenweefsel aan te vullen..

1 Reactie
ikdus2
ikdus216 aug. 2016 - 12:53

ze zijn bang dat zo'n Gulentandarts een chip in de kies plaatst. maffe nationalisten

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2016 - 11:11

Nou, als ze dan vervolgens naar een openbare school gaan, dan blijkt de coup toch nog ergens goed voor te zijn, de kinderen.

peterh2
peterh216 aug. 2016 - 10:47

Hoe kan het dat we in dit land Gulen scholen hebben? Heeft de AIVD zitten slapen of spelen hier vreemde belangen...

8 Reacties
Edwin038
Edwin03816 aug. 2016 - 12:07

Tja, bijzondere scholen zijn hier gewoon toegestaan. Dus waarom moet de AIVD opletten?

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 12:11

Peterh: Dat heb je wel eens met "echte vrijheid", dat iedereen daar in gelijke mate recht op heeft. De vrijheid van onderwijs is dan ook voor iedereen die zich aan de gestelde regels houdt.

Nagus
Nagus16 aug. 2016 - 12:23

zandb: echte vrijheid komt met verantwoordelijkheid. Turken en Marokkanen zijn niet met dit besef opgegroeid, omdat ze simpelweg te laat in het proces zijn ingestapt.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 12:48

Nagus: Ben ik het meen eens: "Echte vrijheid komt met verantwoordelijkheid." Maar iemand als u wil dat principe alleen toepassen op Turken en Marokkanen. Alsof er geen autochtonen zijn die ook moeite hebben met "echte vrijheid". Mensen die "echte vrijheid" willen toebedelen o.g.v. "uiterlijke kenmerken" (geloof, ras, afkomst, geslacht e.d.), die bevinden zich buiten het kader van onze democratische rechtsstaat: Omdat ze (strafbaar) discrimineren.

remmerik2
remmerik216 aug. 2016 - 13:07

Nagus, een lastig fenomeen van de taal is dat het spreidend is. Taal blijft tot in het oneindige vertakken. Soms is het goed om bewust te zijn dat woorden met hun betekenis met elkaar samenvallen. Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn woorden die met elkaar samenvallen. In vrijheid ben je één en al verantwoordelijk. Ik zal nooit zeggen dat vrijheid een feest is, zoals sommige populistische socialisten dat wel doen, maar hoeveel Nederlanders zijn hiervan bewust?

Nagus
Nagus16 aug. 2016 - 13:33

Zandb: die autochtonen die daar moeite mee hebben, die zouden dat moeten weten, die hebben geen enkel excuus. Ik wil alleen maar zeggen dat het het merendeel van de moslims de geleidelijke onwikkeling tot vrijheid heeft gemist. Daar kunnen ze zelf ook niets aan doen. Het probleem wordt er echter niet minder door.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 16:16

Nagus: Wat wilt u nu eigenlijk zeggen dan, dat dan in concrete beleidsmaatregelen te vertalen is? Ik kom nu niet zo veel verder dan dat het probleem "Mensen kunnen niet met vrijheid omgaan" discriminerend opgelost moet worden? We onderscheiden dan "mensen die het kunnen weten" en "mensen die het niet kunnen weten". De mensen die het kunnen weten zijn allemaal autochtoon, de mensen die het niet kunnen weten allemaal allochtoon?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2016 - 18:04

Als je nu eens een inburgeringscursusje volgt, dan keer je zo veel over ons land dat je die vraag niet meer hoeft te stellen! Dan kun je Daarna de manier Waarop bijzonder is geregeld gaan bestrijden. Als je dat langs democratische weg doet heb je mijn steUn.

Bernie2
Bernie216 aug. 2016 - 9:53

Dit is te triest voor woorden. Erdogan's Gestapo in Nederland stigmatiseert, demoniseert en terroriseert met steun van (en opgeroepen door) de Turkse ambassade dermate dat onschuldige burgers op de vlucht slaan. Harde maatregelen wat mij betreft, zonder omhaal. Daders voor het gerecht slepen. En als Erdogans Jugend het bestaat in welke school ook in Nederland hun klas- en/of schoolgenoten aan te pakken, te bedreigen, uit te schelden of te molesteren volgt een éénmalige waarschuwing. Bij de tweede keer van school verwijderen en voor de ouders een aantekening bij justitie. Bij herhaling paspoort afnemen wegens staatsterrorisme.

2 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 10:51

Ik vind ook dat iedereen die iets verkeerd doet hard aangepakt moet worden. Harde maatregelen nemen zonder omhaal: Daders voor het gerecht slepen!

Haastig
Haastig18 aug. 2016 - 7:16

Zandb 16 augustus 2016 at 12:51 "Ik vind ook dat iedereen die iets verkeerd doet hard aangepakt moet worden. Harde maatregelen nemen zonder omhaal: Daders voor het gerecht slepen!" Op basis waarvan? Subtiele of minder subtiele bedreiging is bijzonder moeilijk te vatten. Ik voorspel je dat nul mensen (misschien hooguit 1, 2) veroordeeld worden. Er is nu volgens mij nog niemand opgepakt. Met jou standaard "logica" kunnen we veilig stellen dat er niemand bedreigd is.

ikdus2
ikdus216 aug. 2016 - 9:51

Turkse organisaties in Nederland zouden bijeen moeten komen om dit soort perikelen proberen in te dammen. Dit soort zaken werken tegen zich en zou op een verantwoorde wijze bediscussieerd dienen te worden. tijd voor super-Asscher om ze even bij elkaar te roepen en om rust en kalmte te verzoeken. aan de andere kant zou een pittig debat gewoon gevoerd mogen worden als er geen wettelijke bepalingen overtreden worden. de Nederlandse-Turken zouden zich niet zo gek moeten laten maken en zich niet door opruiing laten verleiden tot onverantwoorde beslissingen.

3 Reacties
Edwin038
Edwin03816 aug. 2016 - 10:41

Aboutaleb heeft het al geprobeerd in Rotterdam. De 2 belangrijkste organisatie`s bleven weg. Ze verpesten het voor een hoop anderen in ieder geval. Nederlanders zullen racistischer worden in hun doen en laten. Werkgevers zullen zich wel 2x bedenken voordat ze mensen met Turkse roots aannemen omdat ze geen gedonder op de werkvloer willen hebben. Better safe than sorry. Oftewel, alles wat men heeft opgebouwd in een paar generatie`s gooit men zonder denken het raam uit. Misschien kunnen de Erdogan aanhangers beter ervoor kiezen om te emigreren naar Turkije, aangezien ze toch graag bij hun grote leider willen zijn.

truusbeek2
truusbeek216 aug. 2016 - 11:25

De bemoeienis van Gulenorg. en Diyanet verbieden zou een goede eerste stap zijn

ikdus2
ikdus216 aug. 2016 - 12:38

die organisaties staat het vrij om wel of niet mee te doen aan een verzoeningspoging. waarschijnlijk hadden ze het gevoel bepaalde terughoudendheid te betrachten om wat voor redenen dan ook nu is het ook niet zo dat uit de hoek van de Nederlandse politiek en media objectief wordt bericht over die groepen die de desbetreffende organisaties zouden vertegenwoordigen. dat draagt ook niet bij aan vertrouwen uit die hoek. wat betreft dat werkgevers zich zouden bedenken om Turkse Nederlanders aan te stellen is kapitaalvernietiging en de Turkse gemeenschap staat bekend om hun ondernemingszin. ze zijn vaak zelf ook werkgever. ik vind zulke redeneringen dan ook een soort chantage en bezien vanuit een moreel superieur perceptie. laat de Turkse Nederlanders dit binnen de wettelijke kaders zelf oplossen.

Tom Meijer
Tom Meijer16 aug. 2016 - 9:48

Misschien wordt het tijd om alleen nog openbare scholen toe te laten en andere te sluiten.

2 Reacties
Peter Lankhorst
Peter Lankhorst16 aug. 2016 - 10:46

Maar dat druist weer in tegen de in Nederland geldende vrijheid van godsdienst en onderwijs.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:47

En dan?

BasVV
BasVV16 aug. 2016 - 9:46

Ik denk dat de gevolgen veel verder gaan. Een werkgever zal zich wel even achter de oren krabben om een Turkse Nederlander aan te nemen. Die wil geen politiek op de werkvloer.

4 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 10:52

Nou, Bas, als werkgevers "geen politiek op de werkvloer willen", dan zijn er maar weinig mensen die nog aangenomen worden.

BasVV
BasVV16 aug. 2016 - 14:21

Zandb: Natuurlijk hebben werknemers diverse politieke voorkeuren. Maar als daar bedreigingen bij gaan komen is het wel even een andere zaak. Zeker als je er als werkgever geen bal van snapt en dus ook niet weet wat je kunt of moet doen. Dan is het gewoon safe om geen Turkse Nederlanders meer aan te nemen. Geef me eens een reden waarom ze conflicten in huis zouden willen halen.

Zandb
Zandb17 aug. 2016 - 6:34

Bas: Natuurlijk kan een werkgever dergelijke verwachtingen meenemen in wie hij aanneemt of niet: U noemt dat normaal en ik stel feitelijk vast dat de werkgever dan discrimineert: De werkgever moet immers "bewijzen" dat "ze" "hun" conflicten op het werk zullen uitvechten.

BasVV
BasVV17 aug. 2016 - 8:46

Een werkgever hoeft niet te bewijzen waarom hij iemand niet aanneemt. En wat is discriminatie. Als er 180 mensen solliciteren op een functie dan worden er 179 niet aangenomen. Dat kun je toch moeilijk discriminatie noemen.

the don
the don16 aug. 2016 - 9:44

Ben benieuwd hoe links zich hier onderuit gaat praten.

8 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 10:56

don: Moet u eens eerst eens wat preciezer formuleren dan, op welke wijze links dan waar onderuit probeert te komen. Heb ik bv iets gemist? Is links verantwoordelijker voor hoe andere mensen zich gedragen dan anderen?

Ben Joop
Ben Joop16 aug. 2016 - 11:26

Hoe komt u erbij dat links iets met Erdogan heeft? Feitenvrije haatzaaierij van u kant, meer is het niet. Non-bijdrage.

the don
the don16 aug. 2016 - 11:29

Ik lees wel eens reacties als "Kom er maar in,rechtse goedpraters." http://www.joop.nl/nieuws/amerikaanse-justitie-politie-baltimore-zo-racistisch-als-pest Casparus 10 augustus 2016 at 20:07 Blijkbaar is het rechtse deel van Nederland verantwoordelijk voor de politie in een ander continent. Dan mag ik toch ook wel vragen hoe links dit gaat goedpraten? Want het is toch echt links dat deze mensen verwelkomt en tolereert.

Nagus
Nagus16 aug. 2016 - 11:51

@the don: dat is simpel. Het is de schuld van de witte man, het kolonialisme, het institutionele racisme en natuurlijk de islamofobie. O ja, sorry, bijna Wilders vergeten, de enige niet-witte man die ook verantwoordelijk is voor alles wat fout gaat.

Arvidos
Arvidos16 aug. 2016 - 12:55

Links zwijgt als het graf over Erdogan. Veel nationalistische Turken opereren in de PvdA, D66 en GL. Doen hier links voor, stemmen in Turkije doodleuk op extreem-rechts. Ook zoiets geks: de linkse partijen zeggen tegen nationalisme te zijn, over het hysterische nationalisme van Turken hier reppen ze met geen woord over. Hoe ongeloofwaardig kan je dan zijn. Die Klaver is in geen velden of wegen te bekennen! Noemt Trump een mafklapper, maar over Erdogan zegt hij niks! Wat een lafaard...

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 13:32

don: Als iemand meent de wet te moeten overtreden, dan hoeft een ander zich daar niet "onderuit te lullen". Zeker niet omdat ene Casparus een reactie schrijft waardoor u zich, blijkbaar als "rechts", aangesproken voelt en die u als "specifiek voor links" wilt kenschetsen. Kinderachtig gedoe.

Nico de Mus
Nico de Mus16 aug. 2016 - 15:58

@Arvidos 16 augustus 2016 at 14:55 !!Die Klaver is in geen velden of wegen te bekennen! Noemt Trump een mafklapper, maar over Erdogan zegt hij niks! Wat een lafaard… Zoals de rest ook hoor. op 1 na dan ,maar dat deed die al een paar jaar geleden.

mulligan
mulligan17 aug. 2016 - 11:27

Beste heer Mus, die ene had ook over Erdogan nooit iets gezegd, als die niet toevallig moslim was. Ik hoop dat u dat toch zeker door heeft? Mogelijk (of misschien zelfs waarschijnlijk) dat de H.H. politici wachten met snoeiharde oordelen over Erdogan totdat er zekerheid bestaat of er nu wel of niet een coup heeft plaatsgevonden. Niet iedereen is zo scheutig met voorbarige oordelen als de H.H. Stuurlui-aan-wal alhier. Veel politici kennen -ondanks alles- toch nog enige terughoudendheid; dat in uiterst schril contrast tot die ene, die ongecontroleerd eruit flapt wat hem door het hoofd schiet. En nee, terughoudendheid en wachten op bewijs heeft niets te maken met 'policor', maar met fatsoen en weten wanneer je pas ergens over kunt oordelen.

ikdus2
ikdus216 aug. 2016 - 9:41

de NSB-club is weer bijeen

3 Reacties
Coronarias Redig
Coronarias Redig16 aug. 2016 - 10:57

Que?

J.Vermeer
J.Vermeer16 aug. 2016 - 12:05

Zwarte lijsten met personen en scholen , erdoganaanhangers gaan inderdaad de NSB kant op.

D'Holbach
D'Holbach16 aug. 2016 - 12:28

De erdo-fans bedoelt u neem ik aan? U bent nogal kort van stof dus vul ik het maar even aan.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2016 - 9:35

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:05

André: We hoeven niets te accepteren onze rechtsstaat niet toelaat. De vrijheid wordt natuurlijk niet beknot, als mensen regels overtreden. Vinden dat niemand de regels mag overtreden maakt natuurlijk niet van iemand een racist. Vreemd dat ik u dat nog moet uitleggen.

Nagus
Nagus16 aug. 2016 - 11:56

Zandb: natuurlijk wordt de vrijheid wel beknot als veel mensen de regels overtreden. Je kunt ze onmogelijk allemaal straffen. Bovendien wordt het overtreden dan de norm. Dit zie je toch ook bij de leglisatie van drugs?

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 13:20

Nagus: Geef eens wat relevante voorbeelden hoe u dat in dit verband wilt toepassen: Een concreet voorbeeld: Je mag niet oproepen tot haat. Laten we stellen dat buitenlanders die regel massaal overtreden. Hoe moet die regel dan zo veranderen dat de vrijheid, dat ONZE vrijheid, beknot wordt?

Juppé🎗
Juppé🎗16 aug. 2016 - 9:33

Waar maken wij ons druk om. Laat de Turkse minister van koloniën dit maar oplossen.

Edwin038
Edwin03816 aug. 2016 - 9:28

Daarom, openbaar onderwijs. Dan krijg je dit soort flauwekul niet. Maar verder is die sociale druk geen enkel probleem natuurlijk. Mensen die zich willen richten op NL zitten tussen 2 vuren in. Regering, zorg ervoor dat mensen die hier aan willen ontsnappen weten waar ze terecht kunnen.

4 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:08

Edwin: Als er maar één soort onderwijs is, kun je je kinderen wat lastiger van school halen. Ik ben wel bang dat het "de flauwe kul" niet oplost: Openbaar onderwijs maakt van mensen geen wezenlijk andere mensen.

Edwin038
Edwin03816 aug. 2016 - 12:17

Nou, openbaar onderwijs zorgt er voor dat kinderen niet op jonge leeftijd al continu geïndoctrineerd worden met een bepaald wereldbeeld maar dat ze daar ook overheen leren kijken. En zoals je aangeeft, met openbaar onderwijs wordt het lastiger om kinderen van school te halen, oftewel hun tribale onenigheid wordt in de kiem gesmoord en slaat niet door op de volgende generatie.

BasVV
BasVV16 aug. 2016 - 17:27

Edwin: Geloof je het zelf. Onderwijs is niet bepalend voor wereldbeelden. Maar de ouders en hun directe familie.

johanversomeren
johanversomeren17 aug. 2016 - 5:52

Edwin038 Onderwijs niet is bepalend voor wereldbeelden. Als dat zo was dan zouden mijn kinderen die op een protestant-christelijke basisschool hebben gezeten, gelovig zijn. En nee ze zijn niet gelovig en weet je waarom? Omdat hun ouders niet gelovig zijn. En op de vraag waarom dan je kinderen op een protestant-christelijke school doen? Heel simpel, de beste school in de omgeving en nog op loopafstand ook

Alleen feiten
Alleen feiten16 aug. 2016 - 9:16

"We leggen uit dat we ons verre houden van politieke bindingen met wie of wat dan ook." Dit is totaal onjuist, ze liegen keihard. Spreek met ex Gulenisten en ze zullen je vertellen hoe het echt in elkaar zit.

3 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:13

Alleen feiten: Het zou zo maar een feit kunnen zijn dat er ex-Gulenisten zijn, die "kunnen vertellen hoe het echt in elkaar zit". Maar daarmee is niet bewezen dat het feit, dat deze school beweert, dat ze niet aan politiek doen, een leugen is. Dat u zich "alleen feiten" noemt, moet wel heel ironisch worden verstaan als u zich daar niet aan houdt.

Willempje1972
Willempje197216 aug. 2016 - 12:30

U moet eens even proberen om met aanhangers van Erdogan te praten.

D'Holbach
D'Holbach16 aug. 2016 - 12:31

Vooropgesteld dat Gülen even eng is al Erdo, ze waren niet voor niets ooit dikke maatjes, misschien is het handiger als u uw naam verandert in alleenfabels, u herkent een feit nog niet als het u in het been bijt.

truusbeek2
truusbeek216 aug. 2016 - 9:15

De aap komt uit de mouw!

3 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:17

Welke aap komt uit welke mouw? Bedoelt u dat bepaalde Turken hier in Nederland een staatsgreep voorbereiden? Dat bepaalde Turken de wet overtreden? Dat bepaalde Turken bepaalde politieke opvattingen hebben? Dat bepaalde Turken wel heel veel erg veel gemeen hebben met de uitgangspunten (in reverse) van de PVV?

truusbeek2
truusbeek216 aug. 2016 - 13:00

Zandb http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2016/08/duitse-regering-turkije-steunpillaar-van-radicale-islamieten-341770/

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 13:46

U bedoelt dat nog duidelijker wordt dat Erdogan een schurk is en dat veel mensen hem steunen. Duidelijk. Bedankt.

truusbeek2
truusbeek216 aug. 2016 - 9:13

De Gulenbeweging is ook geen frisse organisatie en dan zeggen dat de scholen zich verre houden van politieke bindingen met wie of wat dan ook.’is natuurlijk onzin. heb ook nooit begrepen dat Cosmicus scholen door overheid worden gefinanciert. de lange arm van Turkije is ernstig maar de lange arm van Gulenbeweging is net zo ernstig.

1 Reactie
blingbling020
blingbling02016 aug. 2016 - 11:12

lange arm van turkije is een fabeltje...lange arm van gulen en van pkk is vele malen groter. maar we hebben de lange arm van turken helemaal niet nodig, omdat onze tweede kamer en onze parlementsleden helemaal in de ban zijn van turkije, het is een obsessie, 1000 den kamervragen over turkije 37 vergaderingen voer turkije, het gaat niet om jouw of om mij maar het gaat om turkije..

Alleen feiten
Alleen feiten16 aug. 2016 - 9:13

Gelijk hebben ze, het is een gevaarlijke sekte. Ik snap de huidige Gulenisten niet, na de moordpartijen rest er maar 1 ding en dat is afstand nemen van Gulen en zijn organsatie.

6 Reacties
Gammana
Gammana16 aug. 2016 - 10:29

Er zijn wel meer gevaarlijke sektes die moordpartijen plegen, toch wordt van de overige sekteleden nooit verwacht afstand hiervan te doen. Dus waarom zouden de Gulenisten dat wel moeten doen?

RonVa
RonVa16 aug. 2016 - 10:48

[Gelijk hebben ze, het is een gevaarlijke sekte. Ik snap de huidige Gulenisten niet, na de moordpartijen rest er maar 1 ding en dat is afstand nemen van Gulen en zijn organsatie. ] Ik snap de Nederturken niet die andere Nederturken gaan bedreigen omdat in een ander land een eng religieus machtsgeil mannetje ruzie heeft met zijn oude bondgenoot en hem daarom beschuldigd van iets waar tot nu toe nog geen enkel bewijs is geleverd. En ook maar meteen 48% van de Turken beschuldigd.

Coronarias Redig
Coronarias Redig16 aug. 2016 - 10:56

Alleen (sic)Feiten Is er nou al bewijs dat Gulen en zijn aanhang er achter zaten?

Marri2
Marri216 aug. 2016 - 11:26

Waarom maakt u zich zo druk over iets wat in Turkije gebeurt of waarvan gezegd wordt dat het gebeurd is? We wonen hier in Nederland en houden ons verre van wat al Dei heetgebakerde Turken daarginds doen. En of ze nu verdwaasd achter de verlichte despoot Erdogan aankopen , seculier zijn of religieus .. Het zal ons roest We moeten alleen zorgen dat die onzin niet doortrekt naar hier. Maar onze medelanders van Turkse origine zijn wel zo verstandig, zo hoop ik , om die onzin uit het Avondland , als onzin te beschouwen, 'What happend in Turkye , stays in Turkye"

D'Holbach
D'Holbach16 aug. 2016 - 12:34

Mijn waarde alleenfabels, heeft u inmiddels al een bewijs wat u ons kunt tonen over de betrokkenheid van Gülen, daar vraagt iedereen al lang om.

Dunya2
Dunya217 aug. 2016 - 6:37

Je kan van Gulenisten veel vinden, maar een ding moet je ze mee geven, en dat is dat zij zich inzetten voor goed onderwijs en het werven van een goede positie in de maatschappij. Over het algemeen zijn ze beter ontwikkeld en geïntegreerd dan de Erdoyanisten.

Gammana
Gammana16 aug. 2016 - 9:11

Bizar dat zoiets uberhaupt bestaat...Weg met het bijzonder onderwijs!

6 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:27

U bent voor de vrijheid maar de vrijheid bv om het onderwijs zo in te richten zo mensen dat wensen, dat gaat u dan weer te ver?

Marri2
Marri216 aug. 2016 - 11:33

In nederland is het bijzondere onderwijs , gebaseerd/ voortvloeiende uit katholiek / hervormde grondslag , bekend van de gemiddeld betere kwaliteit onderwijs Beter is dan tov het openbaar onderwijs En wanneer de gulenscholen zich ook zo weten te onderscheiden en de kinderen er goed Nederlands leren praten en schrijven... Beter dan die koranschooltjes met hun bedenkelijke kwaliteir

Gammana
Gammana16 aug. 2016 - 11:59

@Zandb Het is maar wat je onderwijs noemt, dit soort haatfabrieken ontwrichten de samenleving alleen maar en zorgt voor segregatie. Daarbij worden deze scholen uit de algemene middelen betaald dus mogen we daar best wel kritisch naar kijken.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 13:52

Gammana: Dat maakte ik u al duidelijk: Als de vrijheid niet gebruikt wordt zoals u vindt dat vrijheid gebruikt moet worden, dan moet die maar beperkt worden. Het feit dat het onderwijs uit algemene middelen betaald wordt, impliceert dat we er heel kritisch naar kijken. "Oproepen tot haat" is bij wet verboden, dus ben ik benieuwd waarom u denkt dat zoiets toegelaten wordt.

Gammana
Gammana17 aug. 2016 - 12:32

@Zandb Vrijheid houdt op waar je die van andere probeert te beperken, en dat is precies wat de haatfabrieken uit het speciaal onderwijs doen.

mulligan
mulligan17 aug. 2016 - 19:46

"Vrijheid houdt op waar je die van andere probeert te beperken" Mooi, Gammana, u begrijpt het grote gevaar van Wilders.

intersectioneelmasculist
intersectioneelmasculist16 aug. 2016 - 9:00

Waarom bestaat er scholen met banden naar gulen? waarom willen we onze jonge ongeschonden kinderen blootstellen aan buitenlandse invloeden wat haaks staat op het nederlanderschap? Is dit in het belang van die kinderen en van de nederlandse samenleving?

4 Reacties
Willempje1972
Willempje197216 aug. 2016 - 11:15

Bedoelt u alle buitenlandse invloeden of alleen waar u persoonlijk niets in ziet?

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:31

U stelt helemaal niet "uw kinderen bloot aan buitenlandse invloeden". U mag zelf weten naar welke school u uw kinderen stuurt. Net als andere mensen ook mogen. Dat noemen we met een raar woord in dit verband; "V R I J H E I D". U hebt zelfs nog de vrijheid om te opperen of die vrijheid nu wel zo'n goed idee is! Of die vrijheid wel in het belang van kinderen is!

Nagus
Nagus16 aug. 2016 - 12:06

@Zandb. Met een Nederlands paspoort komt ook een verantwoordelijkheid voor alle burgers van Nederland. U vindt dat Turken de vrijheid hebben om kinderen in haat op te voeden. Dit leidt onvermijdelijk tot een geimporteerde stammenoorlog in Nederland. Vindt u ook niet dat deze vrijheid andere burgers van Nederland zwaar benadeeld?

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 13:59

Nagus toch: Blijf wel een beetje verstandig redeneren. Ik vind helemaal niet dat mensen - dus ook geen Turken! - "in haat" mogen opvoeden. Ik werk daar ook niet aan mee, kom op zeg: Ik heb er gewoon weinig over te zeggen: Als ik kan aantonen dat er sprake is van een strafbaar feit, dan kan ik aangifte doen. En voor de rest kan ik niet meer doen dan mijn mening geven en kritiek leveren. En wat ik vind of wat u vindt, dat is natuurlijk in deze zaken niet bepalend.

Dopper2
Dopper216 aug. 2016 - 8:55

Gelukkig kan de multiculturele samenleving niet mislukken, dus dit zullen we ook wel weer overleven.

2 Reacties
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:46

Het is inderdaad vrij onzinnig om "samenleven" als mislukt te beschouwen zolang mensen nog samen(over)leven.

Nagus
Nagus16 aug. 2016 - 12:17

@zandb En elkaar het leven zuur maken en naar het leven staan. Dat het nog zolang relatief goed is gegaan (geen burgeroorlog) is te danken aan segregatie en de verzorgingsstaat.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon16 aug. 2016 - 8:42

Als we dit soort situaties willen voorkomen zal het bijzonder onderwijs moeten worden ingeperkt of afgeschaft. Geen onderwijs op religieuze of andere levensbeschouwelijke grondslag meer toestaan. Huidige stelsel is bovendien remmende factor voor integratie.

3 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon16 aug. 2016 - 8:54

Recht op bijzonder onderwijs

Alleen feiten
Alleen feiten16 aug. 2016 - 10:46

Recht op bijzonder onderwijs Nergens op hun websites zal je wat vinden Gulen, ze doen dit namelijk stiekem. Leerlingen worden stiekem apart genomen en gelokt naar huizen. Daarna worden ze gehersenspoeld. De meeste ouders weten niet eens dat ze met Gulenisten te maken hebben.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:52

Bijzonder onderwijs is de vrijheid voor iedereen om het onderwijs in te richten zo men wil, gefinancierd door de overheid mits men aan haar eisen voldoet. Heel veel mensen kunnen er niet tegen hoe anderen met de vrijheid omgaan en daarom willen zij die maar afschaffen.

Suzanne van der Leegte
Suzanne van der Leegte16 aug. 2016 - 8:40

De lange arm van Erdogan! En de goede kant, namelijk 'links', nog steeds met droge ogen beweren dat de nederlandse racisten het probleem zijn, en wij alle problemen met een kopje thee kunnen oplossen!

4 Reacties
Arie Roos
Arie Roos16 aug. 2016 - 9:31

Maar dat is toch ook zo ? Kijk, dit soort dingen zijn natuurlijk niet zo leuk, maar behalve de Turken zelf heeft niemand er echt last van. Als Wilders hier de macht grijpt, dan krijg iedereen daar last van.

the don
the don16 aug. 2016 - 11:41

Weer is het raak. Ik zeg het je, het is een natuurwet. Een negatief artikel en Wilders wordt er aan zijn majestueuze haren bijgesleept.

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 11:55

Suzanne: Als de lange arm van Turkije een probleem is, dan lost u dat probleem toch gewoon op. Daar hebt u links toch niet bij nodig? En als u links er wel bij nodig hebt, dan hebt u blijkbaar een meerderheid nodig, die u niet hebt. Tja....

Dopper2
Dopper216 aug. 2016 - 11:57

@ Arie Roos: "Kijk, dit soort dingen zijn natuurlijk niet zo leuk, maar behalve de Turken zelf heeft niemand er echt last van. Als Wilders hier de macht grijpt, dan krijg iedereen daar last van. " Pardon, dit is nog maar net gaande, dus hoeveel last we hiervan krijgen, is nog lang niet duidelijk. En last kent verschillende gradaties. Wat mij betreft is de overlast door foute Turken nu al te groot. Verder is het natuurlijk ook zo dat niet iedereen last zal hebben van een Greet Wilders aan de macht.

BingoGrubb
BingoGrubb16 aug. 2016 - 8:38

‘Ouders die hun kind bij ons op school hebben, kunnen voor ‘landverrader’ los van de situatie is dit een grappige uitspraak nederturken die andere nederturken landverrader noemen. omdat er in Turkije iets gebeurd.

SophietjeW
SophietjeW16 aug. 2016 - 8:38

En dat op een basisschool! Nederland wordt steeds racistischer! Oh wacht, zei ik Nederland?

D'Holbach
D'Holbach16 aug. 2016 - 8:36

De bruinhemden zijn weer onder ons en vormen een enorme vijfde colonne, doodeng :(

1 Reactie
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 12:06

'd Holbach: Is zo'n bewering die u doet nu niet uitgesproken "feitenvrij"? Bruinhemden zijn fascisten. U beschikt over de bewijzen dat er Turkse fascisten zijn, die een 5e colonne vormen? Een 5e colonne is bedoeld om een op handen zijnde bezetting voor te bereiden. Beschikt u werkelijk over de benodigde bewijzen, die het aanwezig zijn van een Turkse vijfde colonne tot een "kloppende feitelijke bewering" maken? Over welke bewijzen beschikt u dus, dat u uw subjectieve waarneming "doodeng" engszins kan objectiveren tot een conclusie op basis van feiten?

SupporterOfFreedom
SupporterOfFreedom16 aug. 2016 - 8:35

Oh, dat zullen wel verwarde Turken zijn, en het zullen wel psychische oorzaken hebben....

1 Reactie
Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 12:14

Ik denken wel dat het wel oorzaken zullen heeft.

Janusom
Janusom16 aug. 2016 - 8:32

En Wilders is natuurlijk een paranoide populist! Want als je iets tegen de Turken in het algemeen hebt, dan ben je racist. Kopje thee iemand?

8 Reacties
Demotje
Demotje16 aug. 2016 - 9:21

Het wordt tijd om de grenzen te sluiten en wie zich hier niet aan wil passen met een paspoort wegsturen.

Edwin038
Edwin03816 aug. 2016 - 9:25

Als je iets tegen de turken in het algemeen hebt dan ben je inderdaad een racist.

Coronarias Redig
Coronarias Redig16 aug. 2016 - 9:34

Als het tegen Turken in het algemeen is waarschijnlijk niet zozeer racistisch , alhoewel dat bij sommigen wel uit dat vaatje zal komen, maar wel heel erg fout. Niet alle Turken gedragen zich namelijk verwerpelijk.

Tom Meijer
Tom Meijer16 aug. 2016 - 9:49

Inderdaad, inderdaad, nee geen trek in je thee.

truusbeek2
truusbeek216 aug. 2016 - 11:23

Edwin038 Ik heb in het algemeen iets tegen Fransen, ben ik nu een racist?

Zandb
Zandb16 aug. 2016 - 12:23

Janusom: "Wilders is een paranoïde populist", beweert u, "want die heeft iets tegen Turken in het algemeen". Iemand die "iets" tegen "mensen in het algemeen" ( bijvoorbeeld "Turken in het bijzonder")heeft, kan je wat mij betreft inderdaad wel "paranoïde populist" noemen. Maar waarom zouden we zo iemand "Wilders" moeten noemen?

Edwin038
Edwin03816 aug. 2016 - 12:32

Ja, ook. Maar dat hoeft allemaal geen probleem te zijn. Je hebt nog steeds recht om elkaar te ontlopen dus is het niet strafbaar. Maar als je ernaar gaat handelen: zoals puur vanwege iemands afkomst iemand buiten gaat sluiten, werk weigeren, dan ben je strafbaar.

mulligan
mulligan17 aug. 2016 - 11:28

Ontlopen is handelen.