Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ouderen overlijden vaker na val

  •  
06-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
551 keer bekeken
  •  
ouderenoverlijdenvakerdoorval
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Frits Jansen
Frits Jansen7 okt. 2023 - 9:41

Mijn grootmoeder brak ook van alles, maar dat groeide altijd weer aan, en ze stierf tenslotte 90 jaar oud niet aan een val maar aan dementie. Ik denk dat er te weinig maatregelen worden genomen. Goede voeding bevordert de genezing. Bejaardengymnastiek sterkt de spieren, en kan iemand leren handig te vallen. Geruchten dat er niets aan zulke maatregelen gebeurt om de zorgen dat de mensen niet oud worden (en dan voor hoge kosten zorgen) moeten worden tegengesproken.

Wimtel
Wimtel6 okt. 2023 - 20:26

Ik heb het nu diverse keren om mij heen gezien. Mensen met afnemende vitaliteit reeds meerdere keren gevallen. De fatale val: gebroken heup (of been), advies niet opereren, kort daarna overleden. Mijn vader heeft het na een gebroken heup (niet geopereerd) nog drie maanden uitgehouden (en dat is lang, tegen de verwachting in).

Ginn Adams
Ginn Adams6 okt. 2023 - 11:05

Logisch. Mensen worden steeds ouder ondanks de daarbijbehorende gebreken en daardoor veranderen de onvermijdelijke doodsoorzaken mee. Daar hoort een val bij, zelf fataal, of aanleiding tot een fatale complicatie van andere aard.