Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Oud-PVV’er Hero Brinkman opgepakt voor lekken naar De Telegraaf

  •  
03-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Begrotingsbehandeling ministerie van Binnenlandse zaken

© 2011-11-16 12:15:44 DEN HAAG - Hero Brinkman, Tweede Kamerlid voor de PVV, tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken. ANP VALERIE KUYPERS

Hero Brinkman, voormalig Kamerlid en politieagent, is maandag opgepakt door de politie op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Dat laat zijn advocaat Richard van der Weide maandag weten. In de woning van Brinkman wordt nu onderzoek gedaan.
Brinkman is eerder al voorwaardelijk ontslag aangezegd wegens ernstig plichtsverzuim, nadat hij als rechercheur een vrouw ‘willens en wetens’ onterecht schuldig heeft verklaard aan een mishandeling. Brinkman liet de echte dader vrijuit gaan, die werd niet vervolgd. En toen het OM de zaak onderzocht, maakte Brinkman Justitie uit voor leugenaars. NRC schreef eerder over de zaak:
"De kwestie vloeit voort uit een mishandelingzaak: een vrouw werd drie jaar geleden in een Amsterdams café met een glas in haar gezicht geslagen. Brinkman dwong een vrouw tot een bekentenis door te zeggen dat er camerabeelden van het incident waren die ‘helder en duidelijk’ tonen wat er was gebeurd. Toen zich een paar maanden later een vrouw meldde die zei de echte dader te zijn, werd ze weggestuurd omdat de zaak al was opgelost. De politie ging ervan uit dat de dader die zich meldde dat deed op verzoek van de ouders van het meisje dat al was aangewezen als dader."
Nu komt daar de verdenking van schending van het ambtsgeheim bij.Brinkman is opgepakt omdat hij vermoedelijk vertrouwelijke politie-informatie naar De Telegraaf zou hebben doorgespeeld over de radicalisering van twee bestuursleden van de Amsterdamse Arrayan-moskee. In november publiceerde die krant een artikel waarin stond dat de voorzitter van de moskee zou worden gevolgd en getapt. Dat schrijft NRC Handelsblad. Het is de zoveelste keer dat de oud-PVV’er met Justitie in aanraking komt. Zo is hij in het verleden ook veroordeeld wegens bedreiging met een hakbijl.
Brinkman was tot 2012 Kamerlid voor de PVV, daarna stapte hij uit de partij en ging zelfstandig verder. Bij de laatste verkiezingen wist hij met zijn Ondernemerspartij echter geen zetels te halen.
 

Meer over:

politie, politiek, nieuws, pvv,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Libertain
Libertain8 apr. 2017 - 7:13

Fascisme en fascistoïde figuren en diens akten zijn er op geen manier goed te praten. Er is internationale jurisprudentie op dit gebied allang aanwezig. Gewoon ook dit in ons land doen toepassen.

Don Quichote
Don Quichote4 apr. 2017 - 8:24

Lekken van ambts geheim, is dat een andere omschrijving voor klokkenluider ? Of ligt dat dan weer helemaal naar wat er gelekt is?

Bouwman2
Bouwman23 apr. 2017 - 17:33

Ik heb een beetje een zwak voor Hero Brinkman. Ik denk dat dat door zijn voornaam komt. die de lading niet geheel dekt. De naam antihero was wellicht beter geweest, maar wie noemt zijn kind nou zo?

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin4 apr. 2017 - 13:39

Haha - ook mijn gevoelens. Brinkman is inmiddels een aandoenlijke stuntelaar. Hij lijkt niet op hem, maar soms doet hij me aan W.C. Fields denken, weet niet helemaal waarom. 'Antihero' is mooi gevonden!

Meta Foor3
Meta Foor33 apr. 2017 - 17:03

het is (weer) te makkelijk om op deze site de PVV als leidende boodschap op te voeren; het is de rotte politie : intern, waar bepaalde figuren en afdelingen denken zich alles te kunnen permiteren (en navenant hun salaris binnen harken). Dat de PVV erbij gehaald wordt is natuurlijk leuk meegenomen , maar het zijn de VVD afdelingshoofden (mannen) die eigenlijk het sociala cachot in moeten (of een taakstraf, om coulant te zijn )

Wittemuis2
Wittemuis23 apr. 2017 - 16:47

Dat die gast nog niet op non-actief is gesteld. Ik heb ze voor minder de pet aan de kapstok zien hangen. Wanneer deze man fluit liegt hij al, niet geschikt !!!!

1 Reactie
Don Quichote
Don Quichote4 apr. 2017 - 10:46

Dat zou wel goed uitkomen, wanneer hij dus zou hebben gelogen over de inhoud welke hij heeft doorgespeeld is het geen "verklappen van een ambtsgeheim",en zit het O.M. dus fout. Maar wanneer het O.M. wel goed zit klopt uw bewering niet dat, quote: "Wanneer deze man fluit liegt hij al, niet geschikt !!!!"

Mostafa
Mostafa3 apr. 2017 - 14:54

Hoeps! betrapt.

Jan_P
Jan_P3 apr. 2017 - 10:22

Nederland is een land waarin iedereen mee mag doen. Tenzij je een PVV'er bent.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin3 apr. 2017 - 13:37

? PVV'ers, zeker de prominentste, zijn uiterst welkom. Maar ze 'kunnen altijd even niet', of diegene die ze uitnodigt is 'een vuig links monster', dat hen alleen wil 'framen', of 'de mond snoeren'. Dat uitsluiten, dat doen PVV'ers toch echt zelf.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 apr. 2017 - 10:20

Eens een PVV-er altijd een PVV -er, dat blijkt maar weer.

2 Reacties
Don Quichote
Don Quichote4 apr. 2017 - 12:57

gaat dat ook op voor voormalig PvdA stemmers die nu op de PVV hebben gestemd....? of is de verandering van en naar de PVV onomkeerbaar?

Ron3
Ron34 apr. 2017 - 13:11

je kunt wel een andere avatar gebruiken maar eens een clown, altijd een clown

rbakels
rbakels3 apr. 2017 - 9:40

Wat een domoor is het ook. Wel vraag ik me af of zulke praktijken niet vaker voorkomen, maar bij Brinkman opvallen vanwege zijn PVV-verdelen. Ik heb niet zoveel vertrouwen inde politie. Ze doen graag wat ze "verstandig" vinden ook al is dat in strijd met de wet. Dat is bedenkelijk, want een politie die denkt boven de wet te staan doet verdacht veel denken aan een politiestaat.

Libertain
Libertain3 apr. 2017 - 9:39

Langzamerhand is het openbaar geheim geworden dat Brinkman labiel, sjoemelend, alcoholverslaafd, met hooligantrekjes die openbare orde verstoren overal bekend is geworden. Ik sta versteld van het feit dat iemand met een curriculum uit de politie dergelijke gedrag vertoont. Hij werpt keer op keer een donker vlekje op het politiewezen. In deze licht is het dan niet verwonderlijk wat bijvoorbeeld met Mitch Henriquez toen gebeurt is. Dergelijke personen met dergelijk onbegrensd gedrag leiden enkel naar het ergste toe. Moeten we erbij ook niet vergeten dat de Grote Blonde Leider van de PVV is die dergelijke mensen ophemelde, onder het paraplu van zijn ultrarechtse partij verzamelde en de politiek induwde. Het is om werkelijk van te schamen!

8 Reacties
Don Quichote
Don Quichote3 apr. 2017 - 13:16

Hiermee zet u de politieagenten die betrokken zijn bij de arrestatie, en het nog niet bewezen overlijden daardoor, als PVV-ers? U weet wat ze stemmen? is een erg ongefundeerde aanname en verdachtmaking.

Libertain
Libertain3 apr. 2017 - 16:39

In ons land worden degelijke en betrouwbare onderzoeken naar de spreiding van ultrarechts gedachtengoed van de type PVV en NVU binnen de officiële instanties en structuren mogelijk bewust vermeden. Heb ik zelf in ieder geval nergens van gelezen. Daartegen in Duitsland werd paar maanden geleden serieus onderzoek naar de spreiding van ultrarechtse gedachtengoed - het ging om het invloed van de ultrarechtse AfD partij, die het evenbeeld van PVV in Duitsland is, met betrekking tot de politiewezen en het leger uitgevoerd. Het resultaat van het onderzoek was voor de Duitse politici verbijsterend - ruim 52% van het politie- en legerpersoneel bleek het ultrarechtse gedachtengoed van AfD te steunen. Veel hoger percentage dan in de rest van de maatschappij. Op verzoek van de Duitse politici hebben daarop de inlichtingendiensten aangekondigd dat ze speciaal aandacht voor dit verschijnsel zouden houden en nauwlettend alle ontwikkelingen zullen volgen. Wat doen wij in Nederland met de ultrarechtse aanhang van PVV binnen de politie- en legerpersoneel? Toejuichen?

Robbie338
Robbie3384 apr. 2017 - 2:27

Zoals gewoonlijk wordt door @libertain alleen de voor hem zo gunstige uitslag van een onderzoek genoemd. In datzelfde onderzoek wordt ook aangegeven waarom dat zo is, alleen wordt dit door de linkse gemeenschap niet gelezen en/of benoemd. Die 52% dat is schokkend, maar de reden daarvan wordt uiteraard niet verteld. Lees het verslag eens helemaal door en niet alleen de conclusie ervan gebruiken voor je eigen gelijk. De reden van die 52% is dat de politie op straat loopt en alle problemen die op straat zich voordoen mogen oplossen. De problemen die door al die falende politici worden veroorzaakt. Zij zien het resultaat van al die lachende politici, met hun prachtige volzinnen, mooie pakken en beloftes. De politici die alle problemen bagatelliseren en onder het tapijt schuiven. De politie mag de rotzooi in de uithoeken van de samenleving op lossen. Maar als iemand de oorzaak van de problemen probeert te benoemen, wordt deze door diezelfde politici neergesabeld. Die politici, in hun ivoren toren, die komen nooit in de echte wereld, waar haat, discriminatie aan de orde van de dag is. Dat is de oorzaak van die 52%, maar dat mag niet gezegd worden, want dat past niet in die ideale linkse droomwereld.

Robbie338
Robbie3384 apr. 2017 - 2:38

Hero Brinkman is al in 2012 uit de PVV gestapt. Is daarna nog actief geweest van Democratisch Politiek Keerpunt, als opvolging van Trots op Nederland. Daarna heeft hij nog de Ondernemers Partij opgericht. Maar nergens staat genoemd dat de oprichter van de Ondernemers Partij is opgepakt. Ook de DKP wordt nergens genoemd. Dat hij ooit lid was van de PVV, dat is wel belangrijk om te benoemen. Dus als nu een ex PvdA'er iets heel slechts gaat doen, dan is het allemaal de schuld van de PvdA en van Lodewijk Asscher ?

Libertain
Libertain4 apr. 2017 - 8:21

Het is goed dat Robbie338 reactie en commentaar geeft omdat de bedoeling is dat er discussie in ons land plaatsvindt over alle belangrijke onderwerpen en niet enkel op deze die de ultrarechtse deel van het electoraat blijven moveren. De rest wordt gebruikelijk onder het tapijt gewogen. Brinkman leent zich bij uitstek voor dergelijke discussie omdat er aan de hand van zijn profile zou hij nooit politieagent moeten zijn. Hij is het typische voorbeeld, onder andere, van de "bad cop" type die steeds richting het criminele uithangt. Laat maar hem ergens archivaris worden, zou zeker de beter en veilige keuze voor onze samenleving zijn. Wel blijft de belangrijke vraag staan - waarom geen onderzoek in ons land naar de mogelijke ultrarechtse gedachtengoed binnen de staatsinstituties en organisaties? Het xenofobie-racisme verschijnsel begint met kleine stapjes en in de afgelopen jaren heeft het enorm aanloop in ons land genomen terwijl we steeds doen alsof onze neus bloedt en of het de normale zaak van de wereld is. Het is niet meer normaal.

Libertain
Libertain4 apr. 2017 - 8:27

Hoe komt het dat in Nederland een burgemeester kan zich permitteren om Artikel1 uit te schakelen en bij deze de werking van de Grondwet te doen uitschakelen opdat de ultrarechtse NVU helemaal vrij, zonder tegenspraak door de straten van bijvoorbeeld Doetinchem enige tijd geleden mochten blijven marcheren? Tegendemonstraties werden verboden. Dit heet simpelweg stapsgewijs ultrarechtse gedachtengoed promoten. Voor de ogen van de hele wereld. Het is hoogste tijd dat we de medievale notie van de van bovenop "aangestelde" burgemeester loslaten voor de gebruikelijke binnen de EU democratische wijze van de door algemene verkiezingen gekozen burgemeester.

Don Quichote
Don Quichote4 apr. 2017 - 10:52

Libertain , nog steeds geen enkel bewijs van jouw stelling dat de agenten betrokken bij de arrestatie van Mitch Henriquez, lid zijn van of stemmen op de PVV. Dientengevolge is dat een onbewezen feit wat jij niet kan onderbouwen. Dat vind ik zeer discutabel, onbewezen beschuldigingen danwel verdachtmakingen zijn uiterst verwerpelijk. Dus ik lees graag het bewijs van jouw bewering met betrekking tot de agenten, of een rectificatie.

Libertain
Libertain8 apr. 2017 - 7:10

Wat is volgens jou eigen interpretatie het inhoud van mijn mening? En waar trek jij de conclusie vandaan dat ik persoonlijk geen recht op mening heb?