Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-PvdA-minister Ella Vogelaar overweegt GroenLinks te stemmen

  •  
04-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-04 om 19.27.53
Dat de PvdA het in de peilingen niet bijzonder goed doet, is bekend. Heeft de partij nu nog 38 zetels in de Kamer, volgens de meest recente politieke barometer blijven er daar maar 12 van over. Veel PvdA-stemmers zijn dus virtueel vast weggelopen naar een andere partij. Tijdens een evenement van de PvdA in Amsterdam bleek dat er mogelijk nog een wegloper is, en wel een heel prominente. Oud-minister Ella Vogelaar bekent voor de camera’s van AT5 dat ze het nog niet weet: of het wordt haar eigen PvdA, of toch de partij van grote concurrent Jesse Klaver. ‘Ik heb nog anderhalve week om erover na te denken,’ aldus Vogelaar. ‘Het wordt heel spannend wie de grootste op links gaat worden.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (48)

Brave Hendrik3
Brave Hendrik36 mrt. 2017 - 8:39

Wij linkse kiezers hebben 't inderdaad makkelijk. D'r zijn slechts twee opties: GL of de PvdA. (Je stem verkwanselen kan ook, maar dat laat ik even buiten beschouwing, sorry Emile, excuses Marianne.). Maar stel je de slapeloze nachten van onze knetterrechtse volksgenoten eens voor! Wat een zee aan keuzes: Pechtold, Buma, Rutte, Geert, Jan, Thierry, Gert-Jan, Kees enz. enz. 't Is dat ze allemaal inwisselbaar zijn, deze grauwe, groezelige, gruwelijk gillende lieden, en 't geen reet uitmaakt wie je kiest, anders zouden die kiezers geen oog dicht doen en zou 't aantal ongelukken op rijks wegen ontelbaar zijn.

1 Reactie
Minoes2
Minoes28 mrt. 2017 - 17:47

Brave Hendrik toch. Wij linkse kiezers...en dan PvdA noemen.....

JStokx
JStokx5 mrt. 2017 - 14:23

Krijgen we het zondagse stemadvies ook weer even mee.

paul1111
paul11115 mrt. 2017 - 13:07

Echt iemand die recht van spreken heeft...

MijnMening3
MijnMening35 mrt. 2017 - 13:01

Ach ja, ''gekke Ella''.

Hek de Goot
Hek de Goot5 mrt. 2017 - 12:58

@ Vuurrood 5 maart 2017 at 09:53 Ik ben molenaar vn beroep.

korheiden2
korheiden25 mrt. 2017 - 11:04

Daar zullen ze bij Groen Links wel erg blij mee zijn.......

Rembrandt2
Rembrandt25 mrt. 2017 - 10:33

Dat Vogelaar volmondig D66 stemt, spreek niet voor die partij.

Phil2
Phil25 mrt. 2017 - 9:59

Alles best... maar als een links kabinet het in zijn hoofd haalt om deze dame op een post te benoemen, dan eh... eh... zullen velen denken: hoe haal je het in je hoofd? Deze excuus Truus liet het debâcle met de schip Rotterdam van woningbouwcorporatie Woonbron maar 'mooi' gebeuren. Het zou de opmaat zijn voor alle andere ontsporingen bij woningbouwcorporaties w.o. Vestia.

 Peer
Peer5 mrt. 2017 - 9:52

omdat Vogelaar anders gaat stemmen, is PvdA virtueel van 12 naar vandaag 10 zetels gezakt. Ze was dus inderdaad een zwaargewicht in de partij.

[verwijderd]
[verwijderd]5 mrt. 2017 - 8:43

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
PHJoop
PHJoop5 mrt. 2017 - 11:41

Ja, ja Rutte-2 was een degelijk kabinet was. De staatsschuld is tot ongekende hoogte gestegen, als straks de rente weer gaar stijgen ligt Nederland aan de geeuw honger. De EU doet er alles aan om de rente laag te houden anders ontploft de boel Nederland staat garant voor meer dan 100 miljard euro. Goede resultaten in Europa ? Wie denk je dat dat gelooft. Griekenland is nog steeds een reddeloos verloren zinkend schip. Italie stort bijna in elkaar. Frankrijk is een grote bende. De economie is overal opgekrabbeld maar helaas de patient is overleden. De ontspoorde begrotingen zijn weer te overzien ten koste van de bevolking waarvan het gros nog steeds geen licht ziet aan het einde van de tunnel. Pensioenen dreigen gekort te worden. Ja,ja zegt het voort Rutte-2 was een degelijk kabinet (voor wie in sprookjes wil geloven)

Pater
Pater6 mrt. 2017 - 13:26

@Lamme Wie heeft het over Roemer, Krol, Baudet ? Ze overweegt GL. Prima keus.

spagaat
spagaat5 mrt. 2017 - 8:42

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2017 - 7:42

Een incompetente vrouw. Eigenlijk bijvangst van het PvdA-streven om exact evenveel vrouwen als mannen op de lijst te zetten. Kan het ook mogelijk is goede vrouwen te vinden blijkt uit het functioneren van Arib. Meer dan uitstekend. De PvdA moet bij deze aanpak niet iedere keer de criteria verlagen als het moeilijk wordt om echt hele goede vrouwen te vinden. Vogelaar is echt een kneus. Dat was al duidelijk voor haar aantreden als minister. Ik heb haar zelf enige keren mogen meemaken in grote vergadersessies en het was verschrikkelijk. Voor de PvdA is het beter als zij niet alleen groenlinks stemt maar daar ook lid wordt. Overigens zijn er meer vrouwen die bij de PvdA flink door de mand vallen. De partij doet er goed aan meer actief op zoek te gaan naar vrouwelijk talent. Maar ook andere partijen kennen het probleem. De VVD heeft Hennis op defensie waarvan iedereen op dat ministerie haar volstrekt onbekwaam acht. Schippers is een kneus. Merkwaardig genoeg heeft het CDA en de CU enkele zeer goede vrouwen. Vrijwel zeker is dat die niet zijn komen bovendrijven als gevolg van een voorkeursbeleid. De PVV heeft Agema dat is volgens mij een dieptepunt in de kamer. geen enkele competentie behalve een grote mond. Geen verstand van zorg en haar inbreng zal ook nooit tot betere zorg voor ouderen leiden. maar misschien wel tot een verpleeghuis waar alleen blanken mogen wonen.

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood5 mrt. 2017 - 8:52

Als je helemaal geen vrouwen opneemt in je partijbestuur, 2e kamerfractie of waar dan ook in de partij kan een vrouw ook niets verkeerd doen.

Pater
Pater6 mrt. 2017 - 5:18

Partijleider Bos heeft haar persoonlijk als minister gevraagd, die was toch echt verantwoordelijk. Vogelaar is natuurlijk een beetje een warhoofd, maar vergeet niet dat ze het als minister in dat kabinet buitengewoon moeilijk had. Ze is nl links. Milieuminister Cramer was in dat kabinet trouwens ook een ramp. Ze is overal in het land geweest, maar op het milieubeleid had ze simpel geen greep. Ligt dat aan die vrouwen? Ze zijn alletwee van buiten af naar het kabinet gehaald. Geen grip op de partij, geen ervaring in de politiek. Pp die manier moet iedereen wel mislukken.

korheiden2
korheiden26 mrt. 2017 - 12:38

Het is blijkbaar niet eenvoudig om geschikte vrouwen te vinden. Schippers vind ik absoluut geen kneus. Ook Hennis niet, al heeft die de pech dat met ministerie van defensie zo ongeveer tot op het bot wordt uitgekleed. Vogelaar heeft trouwens met haar 12 baantjes niks te klagen. Marianne Thieme spreekt doorgaans met veel kennis van zaken, maar die komt nooit in de regering. Je kunt wel allerlei quota willen maar het moet gaan over de deskundigheid. Waarom moet er altijd een afspiegeling zijn van de bevolking? Die bestaat voor ruim de helft uit laagopgeleiden. Die wil je liever niet in de regering.

Hek de Goot
Hek de Goot5 mrt. 2017 - 7:15

Vogelaar heeft in de vorige eeuw al de definitieve klap van de molen gehad.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood5 mrt. 2017 - 8:53

U is psychiater? Of studeert u voor molen?

Minoes2
Minoes25 mrt. 2017 - 3:12

Als ze echt voor de mensen in de vogelaar-wijken zou zijn zou ze A. nooit PvdA stemmen. Het feit dat ze dat nog maar overweegt zegt genoeg. B SP stemmen.

Pater
Pater5 mrt. 2017 - 1:48

Ja ja, die Vogelaar maakt een echt inhoudelijke afweging hoor. Als ze nou gewoon zegt dat GL een positieve en inhoudelijke campagne voert, en dat Asscher nauwelijks strategie en helemaal geen inhoud heeft, dan heeft ze gewoon gelijk. Trouwens wel erg leuk, GL in A'dam op ruim 20%.

Puin Ruimer
Puin Ruimer5 mrt. 2017 - 0:10

Vogelaar lijkt me meer iets voor de PvdD.

Kees Stop
Kees Stop4 mrt. 2017 - 22:30

Behoorlijk naief van Vogelaar om de Groenlinks liberaal Halsema op het pluche te helpen. http://www.nu.nl/algemeen/652342/femke-halsema-liberaal-van-het-jaar.html

Zwarte Woud 4
Zwarte Woud 44 mrt. 2017 - 22:18

Is dit nu bedoeld als promotie voor Groenlinks, of als reden om juist niet op Groenlinks te stemmen? Ik neig naar het laatste.

Juppé🎗
Juppé🎗4 mrt. 2017 - 20:47

Ik zit een beetje op afstand maar dankzij mevrouw Vogelaar ben ik weer aangesloten.....het gaat er om wie de grootste in de oppositie wordt....maar dat wordt sowieso de PVV toch?....dus is het gaat er dus om wie de op één na grootste oppositiepartij wordt..,,lekker belangrijk

1 Reactie
Sonic2
Sonic25 mrt. 2017 - 11:15

Ten eerste. Als je de peilingen mag geloven dan zit de PVV maar net iets boven die 24 zetels van 2010. Ook weer zo'n misverstand. De PVV aanhang benoemt gewoon helemaal niet dat die 15 zetels van 2012 een groot verlies betekende ten opzichte van 2010. Het enige wat Wilders volgens de peilingen zou doen is dat verlies terug draaien. En dat noemt Wilders de nationalistische lente. Ik ga het woord wat Wilders voor lente zit niet gebruiken. Wilders is een nationalist geen patriot. Wilders gaat eerder de oppositie in. Dus de 2e tot en met de 5e en 6e partij zijn heel erg relevant voor het verdere bestuur van ons land. De 2e of 3e partij gaat de premier leveren. Het is in Nederland compleet geen vanzelfsprekendheid dat de grootste partij gaat regeren.

Perro caliente
Perro caliente4 mrt. 2017 - 19:51

Tsja, Vogelaar! Het SS Rotterdam debacle, de fraude bij Fourstar en de talloze bijbaantjes. Hoe krijgen die golddiggers toch steeds weer voor elkaar om zich als een sociaal bewogen persoon voor te doen. Zelfstandig Adviseur/Interim-manager  Voorzitter bestuur LVG (Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn)  Voorzitter RvC Cition BV (parkeerbeheer Amsterdam)  Lid RvC Mn Services (pensioenuitvoerder)  Voorzitter bestuur Nisa for Nisa (vrouwencentrum Amsterdam-Slotervaart)  Lid RvT Stichting Resto VanHarte  Lid RvA Fourstar Groep (Europees opererend re-integratiebedrijf)  Lid Klachtencommissie Governance en beloning MBO  Lid Adviesraad RAI vereniging  Lid Adviesraad kappersbrancheorganisatie ANKO  Lid Visitatie Commissie voormalig rijksmusea

oudsaider2
oudsaider24 mrt. 2017 - 19:32

So what? Hoe hoog moeten wij het beoordelingsvermogen van deze vrouw inschatten? Vergeten dat een aanvankelijke investering van 6 miljoen uitkwam op meer dan 200 miljoen? Vogelaar bleef volhouden dat het project winstgevend zou zijn en beet Staf Depla tijdens het debat over de SS Rotterdam toe dat hij geen verstand van ondernemen had. Mensen leren van hun fouten; in het algemeen. Sommigen krijgen dat bord voor hun kop nooit weg. Als je al iemand nodig hebt om te bepalen wat je stemt... is zij de meest aangewezen persoon?

Pater Familias
Pater Familias4 mrt. 2017 - 19:32

Dat de PvdA het in de peilingen niet bijzonder goed doet, is bekend. Inderdaad, iedereen die gisteren Nieuwsuur heeft gekeken die heeft denk ik voorlopig voldoende gezien van de PvdA. Asscher moet dus vooral lekker de oppositie ingaan.

2 Reacties
Hjs2
Hjs25 mrt. 2017 - 9:11

Pratend of incompetent, de man zal heus goede bedoelingen hebben maar is niet in staat om die bedoelingen in de werkelijkheid te brengen, zelfs nu is hij nog volledig in ontkenning over de arbeidsmarkt. De flexmarkt blijft maar groeien en het, vooral, het midden en kleindrijf durft geen mensen aan te nemen. Daar is maar een oplossing voor, weg met de molensteen van twee jaar doorbetalen bij ziekte. Maak daar gewoon weer een algemene verzekering vam, zodat die kosten verdeeld over alle werkgevers/nemers. Is de reden om mensen niet aan te durven nemen in een klap weg. De huidige wetgeving is een falend gedrocht.

Minoes2
Minoes28 mrt. 2017 - 7:24

Hijs De wereld gaat ten onder aan goede bedoelingen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*4 mrt. 2017 - 19:27

Goedenavond. Misschien moeten alle prominente en bekende PvdA'ers in heel Nederland, zoals mevrouw Ella Vogelaar, mevrouw Mrythe Hilkens enz., juist gezamenlijk de straat opgaan, de komende dagen, om hun eigen partij, met name de PvdA, te helpen!. :) De PvdA o.l.v. de heer Lodewijk Asscher verdiend wel een kans om sowieso rond 20 zetels te halen, op 15 maart 2017, wat mij betreft. Er zijn blijkbaar wat fouten gemaakt bij het Rutte II, VVD/PvdA kabinet maar aan de andere kant staat Nederland sowieso nogal goed voor, op dit moment, gedeeltelijk vanwege de strenge en moelijke maatregelen die worden genomen, tijdens de laatste paar jaren, o.l.v. de heren Rutte, Asscher, Dijsselbloem enz. en dat moet ook hier wordt gezegd. Een heel fijne avond verder.

5 Reacties
Pater Familias
Pater Familias4 mrt. 2017 - 22:19

Ik kan het U aanraden om eens te kijken naar de Nieuwsuur uitzending van vrijdag. Iedereen heeft een beetje zijn buik vol van de PvdA. En voor mij heeft de PvdA al onder Kok verraad gepleegd aan links, alleen de rest begint het nu pas door te krijgen. Asscher verdiend het om met 10 zetels lekker plaats te nemen in de oppositie, hopelijk dat ook de hele PvdA top daarna eens opstapt. Misschien over een jaar of 8 dat de PvdA weer iets kan betekenen, maar voorlopig niks nada noppes.

Bert Vlierman
Bert Vlierman4 mrt. 2017 - 22:55

De PvdA helpen? Samsom, op de vraag of hij niet wat meer had moeten overleggen met zijn fractie: "Ik ben niet zo'n volger." Bos, die Vogelaar vraagt voor een ministerspost. Na haar "Ja" blijkt dat ze geen cent budget heeft. Spekman die voor de verkiezingen zegt dat de PvdA meer richting SP moet, en die nu roept dat ze het met de VVD zo goed hebben gedaan. Kok die Rutte en Zalm hielp om de kassen van de pensioenfondsen te plunderen? Dijsselbloem die er een genoegen in schept om collega's voor schut te zetten? De PvdA helpen?

Truus Boterkoek
Truus Boterkoek5 mrt. 2017 - 4:54

Ik vind dat de PvdA nog wel veel meer verdiend dan die 20 zetels. Ik hoop op een zo groot mogelijke PvdA..toch de enigste linkse partij die niet wegloopt voor regeringsverantwoordelijkheid. Ons land moet straks weer bestuurd worden en dat is toch het beste met een grote PvdA erbij. Natuurlijk er is genoeg op ze aan te merken, maar op welke partij niet? En natuurlijk er is eea mis in ons land...en daar is de PvdA ook verantwoordelijk voor maar ook de VVD, CDA en D'66. Maar dit zijn ook de enigste partijen die ons land geregeerd hebben na de oorlog en zij zijn met zijn 4en verantwoordelijk voor wat er mis is in ons land maar toch ook voor alles wat goed is in ons land en laten we wel wezen, Nederland is gewoon een fijn en goed land om in te leven..waar toch een hoop goed geregeld is. Verder is het gewoon pertinente en populistische onzin dat of Links (dit hoor je vooral door PVVers) of het neo-liberalisme (dit hoor je vooral door SPers) verantwoordelijk is voor alles wat er mis is in ons land...zij scheppen een beeld dat Nederland een land is dat aan de afgrond leeft...ik zou zeggen, verruim uw blik en tel uw zegeningen...En zolang zich geen serieuze alternatieven aanbieden voor deze vier partijen, hoop ik maar gewoon dat ze alle 4 zo groot mogelijk worden en ons land straks geregeerd kan worden door 3 van deze 4 partijen...

Hjs2
Hjs25 mrt. 2017 - 9:17

10 zetels, ik zou zeggen opronden op 9 ;-). Die partij moet zoooo .... Bij zich te rade gaan. De partij in huidige vorm hoort gewoon helemaal te verdwijnen. Vvd light

Minoes2
Minoes26 mrt. 2017 - 2:18

Bibi Berman Dat laatste klopt. Past prima in een rechts tot zeer rechts kabinet. Waarom denk jij van niet? De verschillen zijn met een lampje te zoeken.

Don Quichote
Don Quichote4 mrt. 2017 - 19:21

Ahh gossie, Ellen Volgelwijklaar.... een moment of Fame.. Werk en een goed inkomen van de PvdA gehad en nu de dolksteek in de rug ... Politici en betrouwbaarheid.

2 Reacties
ton14024
ton140245 mrt. 2017 - 11:40

De Don over loyaliteit, LOL.

Don Quichote
Don Quichote6 mrt. 2017 - 9:45

@ Ton , ik ben heel loyaal hoor , aan mijzelf.

PierreHeelsum
PierreHeelsum4 mrt. 2017 - 19:17

Kan ik me goed voorstellen. De naïviteitscoëfficiënt van GroenLinks past een stuk beter bij deze mevrouw.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon4 mrt. 2017 - 19:03

Weer een babyboomster met een crush op JFK.

StHuck
StHuck4 mrt. 2017 - 19:00

‘Het wordt heel spannend wie de grootste op links gaat worden.’ Ze laat dus haar voorkeur bepalen door de grootste en dan kan het zomaar Jesse Klaver worden? Maar hoe wordt dat voorafgaand betrouwbaar gepeild?

4 Reacties
Zwarte Woud 4
Zwarte Woud 45 mrt. 2017 - 8:28

Met deze vraag laat StHuck zien dat het relevanter is om hem/haar om stemadvies te vragen dan mevrouw Vogelaar.

Sonic2
Sonic25 mrt. 2017 - 11:08

Volgens mij hangt de "betrouwbaarheid" van peilingen vooral af van hoe hoog of laag een partij staat in de peilingen. Bij GL zijn het onrealistische peilingen en nu de PVV daalt is het ook allemaal niet eerlijk. Je hoort ze niet als de PVV boven de 40 zetels staat. Het zijn niet de peilers die het fout doen. Het is de fout van sommige media en mensen die het continu verkeerd interpreteren. Bij Trump en Clinton wees ook niemand op de fouten marge en dat Clinton maar een kleine voorsprong had. Peilingen zijn ook niet exacte berekeningen, maar schattingen. Het kan altijd een paar zetels afwijken. Ik zie zelfs op sociale media positieve berichten over GL en daar zitten vooral SP'ers en PVV"ers. Die niet zo objectief kunnen oordelen over Klaver. Dat blijkt maar weer elke keer. Ik ga niet op Groenlinks stemmen, maar erken gewoon dat Klaver het de afgelopen jaren goed heeft gedaan. Waar was GL in 2012?

ton14024
ton140245 mrt. 2017 - 11:37

Nee Zwarte, Huck laat alleen zien voorbarige conclusies te trekken.

StHuck
StHuck5 mrt. 2017 - 15:40

Volgens mij heeft niet iedereen door wat ik met mevrouw Vogelaar's voorkeur haar keuze van de grootste af te laten hangen bedoelde, en hoe dat dus noodzakelijkerwijs vooraf te peilen.